Piofiore: Fated Memories: Översikt & Spoiler-Free Route Walkthroughs Hub

Tre maffiafamiljer slåss om kontrollen över Burlone, och du kastas mitt i det.


SPELINNEHÅLL VARNING : Det här spelet innehåller grafiskt och vuxet innehåll som kanske inte är lämpligt för alla spelare. Blod, våld och droganvändning är tungt under hela genomspelet, och vissa rutter innehåller scener av sexuella övergrepp. Läs vår utarbetade lista över möjliga triggers som vi har bifogat i den här artikeln (listan kommer att innehålla några spoilers) .

Det här är omslaget till Piofiore: Fated Memories som visar Dante, Gil, Yang, Orlok, Nicola och en maskerad person.

 


 


Piofiore: Fated Memories Story

År 1925 befinner sig Burlone, Italien mitt i ett torvkrig mellan tre maffiafamiljer.

Falzone är de äldsta, efter att ha funnits sedan staden föddes. De var en gång den enda familjen i Burlone, men deras strikta följsamhet till tradition och krav på att endast blodsläktingar kan vara i toppklassen orsakade en spricka som ledde till att medlemmar lämnade och skapade Visconti-familjen. Medan de inte längre kontrollerar hela staden, har Falzones distriktet Falce, det största i Burlone.

Liksom Falzone är Visconti hängivna kyrkobesökare. Visconti ligger i distriktet Kreta och värdesätter färdigheter framför blod, vilket gör att alla som bevisar sig själva kan stiga i graderna. De är djupt lojala mot sin chef och är älskade och respekterade av många människor på Kreta för sin generositet och hjälpsamhet.

Veleno är det tuffaste distriktet att befinna sig i. Med brottsligheten som är den högsta här än något annat distrikt och droger som florerar, fruktar alla Lao-Shu. Som en grenfamilj till Lui Huang Hui, en stor maffia i Kina, har Lao-Shu tillgång till ett stort nätverk av svarta marknader.

Liliana Adornato blev föräldralös i unga år och har vuxit upp i kyrkan. Trots att den är omgiven av tre maffiafamiljer anses Arca, där kyrkan ligger, som neutralt territorium. Så även om Lili har stött på medlemmar av maffian många gånger, har det aldrig varit några problem. Tills nu.

Med händelser som hamnar utanför hennes kontroll, dras Liliana in i den organiserade brottslighetens mörka värld. Var och en av dessa tre familjer vill ha något av henne, och hon måste navigera genom farliga situationer för att leva tillräckligt länge för att upptäcka vad det där är.

Piofiore: Fated Memories Characters

Nicola Francesca

Nicola håller en kaffekopp och tittar över till sin sida med andra människor omkring sig.

Som Dante Falzones kusin har Nicola en stark position i familjen Falzone. Uppvuxen tillsammans är Nicola som Dantes storebror och han är väldigt beskyddande och lojal mot honom. Känd som en flirt, är Nicola dammördaren i gruppen. (Ibland bokstavligen.) Med ett nästan permanent leende på läpparna är Nicola svårläst. Men när du väl tar dig igenom den där väggen han har satt upp, är Nicola väldigt snäll och medkännande.


Dante Falzone

Dante håller blommor och hatten mot bröstet medan han ber vid en grav.

Efter faderns plötsliga död blev Dante i ung ålder chef för familjen Falzone. Medan han är oerfaren och kämpar med att lära sig själv hur han ska driva sin maffia framgångsrikt, är det uppenbart för alla hur hängiven han är till varje medlem i sin grupp. Detta leder till en stark känsla av lojalitet och respekt från alla omkring honom. Medan han försöker behålla en tuff killfasad är Dante väldigt söt och beskyddande.


Gilbert Redford

Gilbert går genom stan med Oliver bakom sig som justerar sina glasögon.

Gilbert, eller Gil som han tycker om att kallas, blev den nyaste ledaren i familjen Visconti efter att ha stigit i graderna på grund av sin skicklighet och karisma. Han är mycket lojal mot sin familj, staden och kyrkan. Tack vare sitt entreprenörskap saknar Visconti inte pengar, och han är känd för att hjälpa människorna på Kreta genom att erbjuda dem ströjobb och betala dem nådigt. Gil har en stark känsla för rättvisa, och han tar ingenting liggandes. Han är en sympatisk ledare som älskar ett gott skratt.


Yang

Yang tar tag i Lili och tvingar fram en kyss på henne medan båda deras ögon är öppna.

Det finns ingen farligare i hela Burlone än ledaren för Lao-Shu. Yang är svår att läsa och svårare att göra glad. Han längtar efter spänning i vilken form han kan få det, och om du leder till hans tristess är ditt liv förverkat. Han tänker inte två gånger på att dra fram sitt vapen och döda, och han tänker ännu mindre på människorna omkring honom. Yang är väldigt possessiv, och att vara nära honom innebär att gå längs knivseggen.


Orlok

Orlok lämnar kyrkan och Lili har av misstag stött på honom. Hans arm är runt henne för att fånga henne från att snubbla.

Orlok är en ung pojke omgiven av mysterier. Han har att göra med alla tre familjerna på grund av sitt arbete som informatör, och hans stridstekniker kan bäst vem som helst han möter. Även om han är en man med få ord, gör han det klart att hans första prioritet är Lilianas säkerhet. Orlok är mycket hängiven sin sak men har en mycket rörande mjuk sida.

Piofiore: Fated Memories Gameplay

De som är bekanta med visuella romaner kommer inte att ha några svårigheter att korsa Piofiore: Fated Memories . Efter den typiska formeln börjar spelet med en prolog som innehåller flera val. Beroende på dina val kommer du att ledas in på en specifik kärleksintresses rutt. Det kommer att finnas fler val under genomspelningen som kommer att leda till det bästa slutet, det goda slutet, det tragiska slutet eller ett av flera allmänna dåliga slut. Piofiore har också en ordbok att fylla i, över 100 CG:er att låsa upp och en hel del noveller som blir tillgängliga under hela genomspelningen.

Till skillnad från vissa, fungerar inte Piofiore utanför ett flödesschemasystem. Istället finns det en meny där spelare kan välja specifika kapitel att börja på. När ett kapitel har valts ger spelet alternativ för kärleksintressets affinitetsnivå och deras sekundära egenskapsnivå. Detta är mycket användbart för att få tillgång till flera olika ändelser för varje tecken för att få alla ord i ordboken och CG.

När prologen har slutförts kan spelare kontrollera vilken rutt de är på samt hur deras val påverkar historien på statussidan. När de ”rätta” valen är gjorda kommer blommorna på vänster sida av statusbilden att börja få färg. Medan de börjar som en enkel skiss, kommer de i slutet att vara livfulla färgade. Å andra sidan, om spelare gör ”fel” val, kommer blommorna att förlora sin färg och fläckar kommer att dyka upp tills bilden ser ut som en svart- och vit mordplats.

Nicola Francescas statussida med en lätt färgad blomma.
Denna show är Nicolas statussida efter att några bra val har gjorts.

Slutligen – och precis som andra VN:er – är specifika rutter låsta tills vissa villkor har uppfyllts. Även om det vanligtvis bara är den sista rutten som är låst tills alla fyra andra har slutförts, är Piofiore en smula annorlunda. Spelare kan bara komma åt Nicola eller Dante för sin första genomspelning. När någon av dessa har slutförts öppnar Yang och Orloks rutter. Efter att spelare har slutfört alla dessa fyra rutter blir Gilberts rutt tillgänglig. Och när spelare har erövrat Gil’s också, låses den sista rutten, Finale, upp. Enligt min mening är den bästa ordningen att spela dessa i: Nicola Francesca, Yang, Orlok, Dante Falzone, Gilbert Redford och sedan Finale.

Kolla också in min Piofiore: Fated Memories spoilerfria recension !

Piofiore: Fated Memories Route Walkthrough Guides

Genom att klicka på ett namn kommer du till en fullständig genomgång för den rutten. Genomgångarna är så spoilerfria som möjligt, och att följa dem kommer att leda till 100 % slutförande av spelet.

  1. Nicola Francescas väg
  2. Yangs väg
  3. Orloks väg
  4. Dante Falzones väg
  5. Gilbert Redfords väg
  6. Finalens väg
Nicola, Gil, Dante, Yang och Orlok ler mot skärmen.
Lycka till med att spela!

Piofiore: Fated Memories är tillgängligt fysiskt och digitalt för Nintendo Switch.