En Hanyō (半妖, ”Half-demon”) är en blandning av en människa och en yokai, antingen från födseln eller genom onaturliga medel. Det finns två sätt att hanyō är född. Man kan födas av en yokai och en människa. Det andra sättet är när en människa med en ouppfyllda önskan går samman med många demoner, Naraku föddes på detta sätt.

Fysiskt utseende
Många hanyō efter födseln visar fysiska tecken på deras yokaien rötter, även om de har oftast en huvudsakligen mänskligt utseende.

Socialt utstött
På grund av detta blandade naturen, hanyō ofta vara utstötta till både mänskliga och yokaien samhällen på grund av den ömsesidiga hatet mellan både människor och demoner. Människorna ser bara halva demoner som inget annat än samma monster fulla demoner är, medan hela demoner ser dem som en oren hån till deras demoniska krafter och därmed betrakta dem för svag för att umgås med. Detta förakt kan leda till orättvisa fördomar och även regelrätt dödshot. De enda av antingen raser som är ännu kan acceptera eller tolerera hanyō är nära familjemedlemmar och / eller vänner för det mesta, som uteslutna sig för att välja att vara nära en hanyō. På grund av den orättvisa fördomar och hat halv demoner får på en daglig basis, många av dem försökte lösa sin orenhet genom att antingen bli fulla demoner att vara starkare än deras förtryckare eller hela människor som ska accepteras av stillheten flesta människor lever i. Men vissa är bara glad som de är och acceptera sitt arv utan tvekan som Jinenji eller eventuellt Inuyasha, för Kagome skull.

Driva
Medan en hanyō aldrig kan vara lika stark som den demoniska förälder utan att bli en fullständig yokai, de flesta hanyō verkar vara tillräckligt kraftfull för att inte bara ta itu med några mänskliga fientligheter, men också för att enkelt skicka mest yokaien om deras vilja och aggression är mycket stark. Det verkar som om detta attribut gäller mestadels till demonerna starka nog att deras hanyō leka är mer kraftfull än en vanlig Yokai även när späda sin makt med humant blod. Inuyasha är det främsta exemplet på detta, född av Inu ingen Taishō, en mycket kraftfull daiyōkai.

Halverings demoner har en stor svaghet. En gång i månaden, förlorar de, för en dag eller en natt, deras demoniska krafter, och inte skiljer sig från rena människor. I en episod, Koga sade att de flesta halv demoner dölja tiden för deras svaghet på grund av rädsla. Men vice versa, en hanyō kan också bli en ren demon när han måste uthärda stora smärtor och tortyr, eller deras liv är i fara. I detta fall är de också lika stark som yokai från vilken de härstammar från.

Inuyasha är den enda hanyō som man ser i denna form, och han är, som en yokai, vild och grym och dödar slumpmässiga människor. Eftersom man inte ser andra halv demoner i serien i denna form, är det oklart om de också förlorar sina mänskliga sinnen under sina transformationer och bli lider för mord. I själva verket kan ett anta från det faktum att det är så.

En halv-demon inte alltid har den självläkande faktor av en demon. Inuyasha är äldre än 200 år, endast långsamt, och kan återhämta sig inom bara timmar eller dagar från tunga skador, även odla en ny fang i en halv dag. Men Jinenji verkar åldras till mänsklig hastighet, och återhämtar sig från skador på människors hastighet.

Jinenji mamma sa en gång att det för varje ganska halv demon också ett som inte är det. Men verkligen Jinenji är den enda hanyō som ser ”monstruös” i serien.

Naturliga födda halv demoner ska erkännas nästan alltid som dessa. Men hanyō som har sitt ursprung på samma sätt som Naraku kan tydligen se ut som rena människor, och redovisas – åtminstone optiskt – inte eftersom detta vad de är i sann.

Kallas Hanyō Till börden
Inuyasha
Jinenji
Shiori
Izumo
Ai
Asagi
Shion
Moegi
Dai
Roku
Genom onaturliga medel
Naraku
Tsubaki
Sara Asano
Övrigt
I filmen, InuYasha: Brand på Mystic ön, det finns en hemlig oas kallas Horai Island där Yokai och människor levde tillsammans i fred, att höja många hanyō avkommor som accepterades av alla.

Referenser
Art
Yokai Daiyōkai • Kappa • Kitsune • Nekomata • Ōmukade • Bakeitachi • Crow Yokai • Bird yokai • Flea yokaien • Inu yokaien • Wolf yokai • Spindel yokaien • Mantis yokaien • mal yokaien • sköldpadda yokaien • Råtta Yokai • Tiger Yokai • Träd Yokai • Saimyōshō • Oni • Parasit • Steel Wasps
Andra Hanyō • Humant • drake • Shikigami • Shinidamachū