Yōkai ( 妖怪 ), eller demoner , är mycket kraftfulla varelser närvarande i Feudal Japan . Faktum är att under dessa tumultiga inbördeskrigstid verkar demoner blomstra. Yōkai består av otaliga, olika sorter. De finns på många platser, allt från berg till skogar; vissa till och med gömmer sig bland mänskliga bostäder, ofta för att orsaka problem för sina mänskliga invånare. Medan de flesta demoner är mycket svaga, är vissa särskilt starka, särskilt de som har specifika föreningar med djur: till exempel hunddemoner . Andra demoner har inga djurföreningar, och är helt enkelt humanoida demoner, såsom Hoshiyomi , eller härstammar som växter, såsom Bokusen eller Yōmeiju , vilka båda är träddemoner.

Det sägs att om en demon kan ta på sig människans form är den verkligen kraftfull. Det är riktigt nog, medan icke-humanoidiska demoner, särskilt de anatomiskt tvetydiga orm-bodied demonerna som är slaver av Naraku , är tillräckligt starka för att vara besvär för normala människor, de utgör ett litet hot mot andliga människor som munkar eller präster. De som tar på mänsklig form är mycket mer formidabel. Ändå har även många av dessa yōkai ”sanna former”, som Sesshōmaru, vars sanna form är den av en jättevit hund. Andra, som Entei eller Ryūkotsusei , kan inte heller välja att inte ta på sig mänskliga former, behåller en djurliknande form hela tiden. Bland plantedemoner verkar Kaō unik i sin förmåga att ta på sig en mänsklig form. De flesta växtdemoner är stillasittande och kan inte ändra sin form.

Socialt beteende bland yōkai är också extremt varierat. Vissa demoner är mycket sociala, särskilt hunddemoner, som hund eller varg yōkai , den senare som reser i stora förpackningar och associerar sig i stora stamnätverk. Andra klanbaserade demoner inkluderar Panther-stammen och moth yōkai , såsom Hyōga-klanen . Många andra demoner är ensamma jägare som ibland kämpar i små grupper och strömmar över landet. Särskilt svaga demoner samlas ibland av nödvändighet eller rädsla, särskilt de som tjänar Naraku.

De flesta demoner brukar bara associera sig med sin egen typ, om inte drivas av något pressande behov eller egenintresse, särskilt när överväldigande antal behövs. Men utan en stark ledare som Sesshōmaru, Bikuni , Izumo , Hyōga eller Naraku, gör de sällan det själv. Bikuni är ett sällsynt exempel på en demon, som sägs vara väldigt gammal, som kan förena en mångfaldig grupp av icke-närstående demonarter i en sammanhängande armé som konkurrerar om territorium med en klan av imps under Jaken . Hyōga-klanen är ett ännu mer extrema exempel, eftersom de hade stora horder demon demoner som tjänstgjorde under dem. Inte bara var dessa demoner av olika arter, men de hade även uniformer och använde ett brett sortiment av vapen. Några demoner som var tacksamma för Inu inget Taishōs skydd i det förflutna, samlades tillfälligt under hans sons Sesshōmarus nominella ledning för att bekämpa Panther-stammen, men visade sig vara ineffektiva i bästa fall mot panter-demonernas makt och disciplin, mot Som endast Sesshōmaru själv verkade vara effektiv. Men bara Bikuni kunde samla en stor grupp av olika demoner för att tjäna under honom och leva som en permanent social enhet. Hyōga höll däremot sitt inflytande över sina tjänare under krigstid, och endast hans klan av andra motdemoner tjänade faktiskt honom dagligen.

Några demonklaner som Wolf Demon Tribe , Hyōga Clan och Princess Abis fågelklan har humanoid demoner som reser med relaterade demoniska djur (dvs snarare än att vara mänskliga i utseende med djurens egenskaper, är dessa demoner djur som har uppnådde nära mänsklig intelligens och bor tillsammans med mer kraftfulla demoner som delar sin natur / djur typning). Till exempel består Wolf Demon Tribe främst av demoner som har ulvliknande drag, men många faktiska vargar bor tillsammans med dem och jagar tillsammans med dem, med de äldsta bland dem som är kapabla till mänskligt tal. Det är oklart om dessa vargar har demoniska krafter, de demonfåglar som tjänar prinsessan Abi och demonmoths under Menōmaru kan ha olika (ofta ganska potenta) förmågor.

När det gäller människor, ignorerar demoner eller är helt fientliga mot människor, men de fruktar generellt repressalier från präster, prästerskap och munkar. Andra, särskilt kraftfulla demoner har liten eller ingen rädsla för människor. En sällsynt få demoner är vänliga mot människor, och ens kompisar med dem, som producerar halvdemoner . Ett sådant beteende anses dock vara excentriskt av även de mest öppningsfulla demonerna, och är generellt franskad, med avkommorna från sådana fackföreningar som skrämmas och diskrimineras. Vissa halvdemoner skapas också när en människa erbjuder sin själ till demoner och rekonstitueras som en helt ny varelse. Men även Naraku, som är sådan en halvdemon, ses ned på av svagare demoner, eftersom de fortfarande kan känna att han är delmänniska.

Den mäktigaste av demoner är känd som daiyōkai . Dessa demoner är extremt kraftfulla, är nästan immuna mot normala metoder för mänskliga angrepp och har normalt ett antal svagare demoner som tjänar under dem. Naraku, trots att han var en halv demon, försökte också ställa sig som en daiyōkai, särskilt efter att han rekonstruerade sin kropp på Mount Hakurei , varefter hans demoniska aura var starkt förstärkt. Ändå kunde demoner fortfarande känna att han inte var en full demon. Den största av daiyōkai, som Inu no Taishō, Ryūkotsusei, Panther King och Hyōga, är kolossala demoner av enorm storlek och oöverstiglig kraft, som kan slösa till hela regionerna. Medan de flesta demoner håller sig själva, angriper bara vad de behöver för resurser eller mat, daiyōkai har ofta ambitioner om makt och erövring, vilket leder till krig mellan dem.

Ande och yoga-typer Redigera
Den här artikeln måste vara ”dewikipediafied” och omskrivas för att överensstämma med InuYasha Wiki .
Oni (鬼, Ogre ): Oni är grymma jättar med skarpa klor, långa horn och vildt, otatt hår. De är generellt humanoida men ibland visas de med udda antal ögon eller extra fingrar och tår. Deras hudfärg är vanligtvis röd, blå, svart, rosa eller grön. Oni bär vanligtvis tigerskinn och bär skrämmande järnklubbar som kallas kanabō (金 棒). I de tidigaste legenderna var Oni välvilliga varelser som slogs av onda och onda andar.
Kappa (河 童, bokstavligen översatt som flodbarn ): En vattenbaserad demon med handgjorda händer och fötter, en sköldpadda skal och en cirkulär maträtt ovanpå huvudet. Det kan bara bestå av vatten så länge som maträtten innehåller vatten. Om storleken på ett litet barn är Kappa mycket stark. Den attackerar hästar, nötkreatur och människor, drar sitt byte i vattnet, matar in på blodet, eller dränerar sin livskraft, (etc.) lämnar inget bakom förutom en ihålig kalebass. Det sägs att ibland dra oönskade resenärer i vattnet och drunkna dem. På många platser kallas fördröjning fortfarande som GAPPADOKO . När välvilligt är Kappa förmodligen en skicklig lärare inom området beninställning och andra medicinska färdigheter. Kappa är alltid porträtt som trovärdig trots sina många onda sätt. När den fångas och tvingas att lova aldrig att skada någon, håller kappa alltid sitt löfte.
Kitsune (狐, bokstavligen översatt som Fox ): En rävuppsättning, och en av HENGE (Shape-Shifters). Kitsune förefaller oftast som en kvinna för mänskliga män eller som en man för mänskliga kvinnor. Ofta vill bara spela pranks, men ibland vill man vara kompis med människor. De anses allmänt vara ofarliga. Det japanska folket trodde att kitsunen var budbäraren till Fox gudinnan Inari .
Shikigami (式 神, bokstavligen översatt som Formelgud ): Sprit som kallas för att tjäna eller skydda Onmyoji, ungefär som den europeiska trollkarlens bekanta. Shinto präster och vissa miko kan också kalla Shikigami. Shikigami kan förekomma som fåglar, små djur eller människor. Utbudet av förmågor som en shikigami besitter är beroende av Onmyojis förmåga.
Tanuki (狸, generellt översatt som Raccoon-Dog ): Shapeshifting tvättbjörnen-hunden uppenbarelse är förtjust i dryck och mat till överskott: det ofta lurar människor genom att köpa skull med löv förklädd som pengar. Tanuki är i allmänhet ofarliga tricksters – men deras knep verkar eskalera om den som luras förtjänar det. Det finns en legend om tanuki i Japan, om ursprunget till Inu-yama (Inu berg) i Gifu prefektur, som var hemma för Oda Nobunaga år 1575.
Inugami (犬 神, bokstavligen betyder hundgud ): En demonisk ras av varelser som liknar hundar med förmåga att fördjupa sig från hund till mänsklig form.