Kagome Higurashi är den främsta kvinnliga huvudpersonen i anime- och mangaserien, Inuyasha . Hon är också Inuyashas främsta kärleksintresse.

Historia
Kagome är reinkarnationen av en kraftfull prästinna som heter Kikyo, Inuyashas första kärlek. För 50 år sedan gjorde en ond bandit en överenskommelse med demoner och blev en kraftig halvdemon som heter Naraku och tog både Inuyashas och Kikys former för att få dem att slå på varandra, vilket gjorde Kikyo försegla Inuyasha till ett träd medan de gav sig till såren Naraku placerad på henne. Kikyo var ansvarig för att skydda en kraftfull juvel som kallas Shikon no Tama. Naraku hoppades att Kikyo skulle använda Shikon Jewel för att rädda sig så att hon skulle bli hans, men när hon dog hade hon juvelen bränt med henne.

När Kagome nådde sin 15-årsdag, drar en demon som heter Mistress Centipede henne genom Bone-Eater Well, tar henne tillbaka till Feudal Era. När demonen får Shikon Jewel ut ur Kagome, tar Kagome Inuyashas segel bort för att döda Mistress Centipede. Fortfarande bitter om att ”förråras”, Inuyasha går efter Kagome. Kaede, Kikyos yngre syster kastar Kotodama no Nenju (pärlor av subjugation i engelska dub) kring Inuyashas hals, vilket gör att Kagome kan kontrollera Inuyasha genom att säga ”sit.”

Någon gång senare stjäl en demonsträng Shikon Jewel. Kagome kan förstöra kråken, men i processen bryts juvelen i hundratals skär som sprider sig över Japan. Inuyasha är då tvungen att arbeta med Kagome för att hitta dem alla, eftersom även ett skott av juvelen är tillräckligt för att bemyndiga demoner. Under sin resa fångades en anor som heter Urasue Kagome och använde henne för att återuppliva Kikyo i hopp om att hitta alla Jewel Shards. Kikyo dödar Urasue och frågar Inuyasha varför han förråda henne, häpnadsväckande Inuyasha. Kikyo förlorar sin själ tillbaka till Kagome och använder nu de dödas själar för att hålla sig levande.

De två möter så småningom Miroku som berättar för dem om en form-skiftande demon som förbannade sin blodlinje med Kazaana (Vindtunnel i engelska dub). Inuyasha misstänker att denna form-skiftande demon är den som gjorde honom och Kikyo slår på varandra. Inuyasha lär sig att den formförskjutande demonen var Naraku och går ut på en stridsherja för att besegra honom.

Inuyasha hade fortfarande känslor för Kikyo, som till sist gjorde Kagome avundsjuk och Kagome börjar inse att hon har blivit förälskad i honom. Saker blir inte lättare som en vargdemon känd som Koga börjar falla för Kagome.

Så småningom får Naraku alla bitar av Shikon Jewel, blir full demon och dödar Kikyo, som synes fri från Onigumos hjärta. Men när Kagome frågar honom vad hans sanna önskan var, blir han upprörd av frågan och tvekar att attackera, vilket gör att hans nya kropp kan bli kraftigt skadad av Inuyasha och Sesshomarus attacker. När han faller inser han att hans sanna önskan var Kikys kärlek. När Naraku dör, placeras hans själ och den av Kagome s i juvelen för att kämpa inuti den för all evighet. Kagome önskar emellertid juvelen av existens och Naraku renas fullständigt som juvelen avtar.

Kagome tillbringar tre år i modern tid, och när hon fyller 18 går hon tillbaka i feodalan och gifter sig med Inuyasha.

relationer
Inuyasha
När Kagome anlände först i feudaltiden undrade hon sig omkring att försöka hitta hem hem och när hon erkände det heliga trädet i närheten antog hon att hon var nästan hemma. Istället fann Kagome Inuyasha förseglad till det heliga trädet i ett slummerat tillstånd. Senare mötte Inuyasha och Kagome officiellt varandra för första gången när Inuyasha återuppvakades av Kagome, på grund av att hon var Kikyo reinkarnation. Inuyasha misstog Kagome för Kikyo, men vid närmare inspektion insåg att de verkligen var olika människor.

Under denna tid attackerades Kagome och byborna av Mistress Centipede, som ville vinna Shikon Jewel. För att stoppa Mistress Centipede befriade Kagome Inuyasha från sin försegling, men kort därefter försökte han döda Kagome, som hade för avsikt att hävda Shikon Jewel för sig att bli en fullblodig demon. Kagome räddades emellertid av Kikys yngre syster, Kaede som satte ett halsband runt Inuyasha och genom att höra ett utlösande ord var Inuyasha dämpad.

Ursprungligen när Inuyasha och Kagome träffade varandra, tyckte Inuyasha omedelbart inte om Kagome när hon påminde honom om Kikyo på grund av deras liknande fysiska utseende. Inuyasha var fortfarande djupt skadad av Kikyos förråda mot honom, som hade impaledat honom med en av hennes heliga pilar, förseglade honom i 50 år och tog så sin ilska och frustration med Kikyo ut på Kagome.

Men med tiden börjar detta att blekna när Inuyasha kommer att fullt ut inse Kagome och Kikyo är helt olika människor. Senare bildar Inuyasha och Kagome ett partnerskap för att regather Shikon Jewel shards efter att ha splittrats i hela Feudal Japan. Under resan blir Inuyasha och Kagome vänner och befinner sig närmare varandra när båda lär sig mer om varandra och blir vänligare mot varandra.

Inuyasha och Kagome befinner sig snart i att utveckla romantiska känslor för varandra och så småningom kommer att inse att de har blivit förälskade. När de konfronteras med sina sanna känslor, nekar de båda sina känslor ur envishet eller nervositet. Trots deras förnekande av sina sanna känslor för varandra är alla fullt medvetna om Inuyasha och Kagomes kärlek till varandra, även innan de helt upplevde det själva om de är allierade, fiender, familj eller vänner.

I slutändan slutar Inuyasha och Kagome att förneka hur de verkligen känner och kommer att öppet erkänna sina sanna känslor. Emellertid möter Inuyasha och Kagome flera problem med deras relation på grund av flera kärleksrivaler och argument. Även om Inuyasha och Kagome inser sin kärlek till varandra och medan deras känslor är både ömsesidiga och välkända för den andra, är de inblandade i en kärleksdriangel med Kikyo, den kvinna som Inuyasha ursprungligen älskade innan han träffade Kagome.

Medan Inuyasha är fullt medveten om sin kärlek till Kagome kommer han också att inse att han fortfarande är kär i Kikyo och orsakar stora svårigheter eftersom han inte kan välja mellan dem. På grund av detta har Inuyasha och Kagome inte ett officiellt förhållande tillsammans, men är fortfarande något romantiskt tillsammans. Kikyo har varit källa till många argument mellan Inuyasha och Kagome och hon är en av de allvarligaste kärleksribalerna som hotar sitt förhållande vid flera tillfällen. Inuyashas kärlek till Kikyo gör att Kagome blir mycket skadad och hjärtbruten, eftersom hon kommer att ifrågasätta Inuyashas kärlek till henne vid flera tillfällen, och tro att han älskar Kikyo mer.

Kagome blir också avundsjuk på bindningen Kikyo och Inuyasha delar tillsammans. Situationerna och händelserna mellan dem blir allvarligt allvarliga som Inuyashas lojalitet för Kagome-vävar på grund av hans långvariga romantiska känslor för Kikyo, vilket orsakar att Kagome nästan överväger att lämna Inuyasha för gott. Men efter att ha fullgjort sin kärlek till Inuyasha bestämmer Kagome att vara kvar vid sin sida eftersom det är för svårt att vara ifrån honom och kommer att acceptera att han aldrig helt kan glömma Kikyo.

Bortsett från att Kikyo stör sina relationer, möter Inuyasha och Kagome en annan kärleksriddare i Kōga, ledaren för Wolf-Demon Tribe. Ursprungligen kidnappade Kōga Kagome på grund av sin makt i att känna av Shikon juvelskärmar, men så småningom blir kär i henne och hävdar henne som ”hans kvinna”. På grund av detta blir Inuyasha och Kōga rivaler och ständigt kämpar med varandra när det gäller Kagome. Inuyasha blir extremt avundsjuk på Kōga och känner sig orolig när han besöker gruppen, rädd att Kagome kan ha romantiska känslor för honom. Kagome har dock inga känslor för Kōga, men är fortfarande artig mot honom och försöker försiktigt avvisa sina känslor, men till nytta.

Kōga inser äntligen Kagome är kär i Inuyasha.
Medan Kōga är fullt medveten om Inuyashas kärlek till Kagome, är han fortfarande blind och helt omedveten om Kagoms kärlek till Inuyasha, och ignorerar Kagoms första påstående om henne och Inuyashas förhållande under sitt första möte. Så småningom kommer Kōga att äntligen inser Kagoms sanna romantiska känslor gentemot Inuyasha under en attack från en av medlemmarna i Band of Seven. Under en kamp mellan Inuyasha och Renkotsu, som resulterade i en explosion, blev Kagome ödelad och trodde Inuyasha var död. Men när han upptäckte Inuyashas överlevnad sprang Kagome rakt in i Inuyashas armar och omfamnade honom, mycket lättad och glad över sin överlevnad. På grund av detta förstod Kōga äntligen att Kagome är kär i Inuyasha, och ingen skulle någonsin ta sin plats i hennes hjärta. Trots att Kagomes kärlek till Inuyasha var insett, lovade Kōga att han aldrig skulle ge upp att vinna Kagome för sig själv.

Sammantaget växer kärleken mellan Inuyasha och Kagome överallt trots de hinder och svårigheter som finns i deras förhållande, eftersom dessa situationer också bidrar till att deras förhållande blir allvarligare. Bortsett från sin djupa kärlek till varandra, handlar Inuyasha och Kagome omväldigt om varandra, eftersom båda är extremt skyddande för varandra. Under nästan varje kamp som de har tillsammans, är Inuyasha och Kagome alltid starkt skyddande av varandra, närhelst fara uppstår, bär Inuyasha alltid Kagome till säkerhet och gör allt han kan för att skydda henne. Under en kamp där det verkar oddsen är emot dem, överraskar Inuyasha alla omkring honom, eftersom han släpper ut spontana mängder styrka i fråga om Kagomes säkerhet. På grund av detta har Kagome visat sig vara känt för Inuyashas styrka och i tider när hon inte är närvarande blir Inuyasha något svag och verkligen orolig för henne, bevisad som han ständigt fidgetar tills Kagome återvänder.

Kagome bryr sig mycket om Inuyasha både in och ut ur striden i fråga om sig själv och hans uppenbara låga klass som en halv demon. På grund av hans hårda uppfostran som en halvdemon, ostracized, mobbad och såg ner, har Kagome kunnat läka såren i Inuyashas hjärta. Kagome ger också det bästa i Inuyasha och hjälper honom att växa till en bättre person, hjälpa honom att göra vänner med Miroku, Sango och Shippo, lära sig att lita på och vara beroende av andra etc, så att han kan växa mer till en omtänksam och omtänksam person .

Koga
Koga var en varg-demon vars pack kidnappade Kagome. Koga blev omedelbart slagen med henne och förklarade Kagome vara hans kompis. Medan Kagome tydligt inte visar något intresse för Koga, borstar hon inte verkligen sina framsteg, vilket leder Inuyahsa att tro att hon faktiskt kan tycka om honom mer.

Hojo
Hojo är en klasskompis från Kagomes tid, som ofta talas upp av Kagomes vänner som en idealisk pojkvän. När Kagome försvinner en sjukdom så att hon kan gå på äventyr, erbjuder Hojo hennes medicin, som ofta sträcker sig från enkla lösningar till läkemedel för komiskt bisarra sjukdomar. Tydligen är han inte så skarp som han en gång väntade flera timmar för Kagome att dyka upp för ett datum, aldrig en gång ifrågasätta hennes lögner.

Älskar Inuyasha Kagome?

A1) Ja, Inuyasha älskar Kagome. En annan väg som Inuyasha älskar Kagome är att Inuyasha alltid skyddar henne när hon ska komma hit. Han visar också sin kärlek genom att ta hand om henne när hon är sjuk. Jag hoppas att svarar på din fråga.

A2) Ja, naturligtvis älskar InuYasha Kagome. Faktum är att han är mycket mer kär i Kagome än Kikyo. Det betyder att han har mer starkare, djupare och rena kärleks känslor för Kagome än för Kikyo. Skäl till varför ?:

han är brandskyddande för henne.
blir så väldigt avundsjuk när några pojkar som blir kär i henne, speciellt Koga.
Gå alltid till den moderna eran (Kagomes värld) för att hämta henne och tillbringa lite tid med henne och hennes familj där borta.
Han blev förödad när han tyckte att Kagome dog från Mukotsus giftiga gas i ep 107.
Rädd för att förlora henne eller oförmögen att skydda henne från fara.
blir väldigt upprörd när Kagome fångas, hålls som gisslan eller om att bli dödad av några fiender, särskilt Naraku.

hon helade såren i sitt hjärta och själ genom att visa honom sant vänlighet och medkänsla.
Hon lärde honom hur man ler, att lita på människor, att göra vänner, förlita sig på vänner, skjuta tårar för andra och lärde honom sant vänlighet och styrka.
InuYasha älskar Kagome för vem hon är, inte för att hon är Kikyo reinkarnation. Även i ep. 48; Kagome förklarar till InuYasha att det är sant att hon är Kikyo reinkarnation, men hon är fortfarande inte Kikyo, eftersom Kagomes hjärta tillhör sig själv (vilken InuYasha vet att den är sant). Dessutom är Kagome & Kikyo helt annorlunda, även om de har 1 sak gemensamt: båda är kär i InuYasha. Men Kagomes kärlek till InuYasha är mycket starkare, djupare och renare än Kikos kärlek till InuYasha.

Han tar hand om Kagome när hon är sjuk. Under serien, blev hon efter sitt möte med Kagome sitt nya, men äkta kärleksintresse. Visst var Kikyo hans första älskare i början innan han träffade Kagome, men efter att ha blivit förråd av Kikyo (vilket var ett knep av Naraku) är Kikyo inte längre sin älskare längre. Kagome blev hans nya och sanna älskare under serien (givetvis accepterar Kikyo att Kagome är InuYashas äkta sanna älskare). Och slutligen sist: i slutändalens ep 26, medan han kämpade mot demonerna i insidan av shikonjewelen för att rädda Kagome, insåg han att han föddes för att träffas, älska, skydda och vara med Kagome FOREVER, samma som för Kagome också. Teser är anledningarna till att InuYasha älskar Kagome
Obs! Du vill inte bli upprörd över Inuyasha och kyssar Kikyo ett par gånger, speciellt när hon dör. De är bara att berätta för varandra att förlåta varandra och förena för deras förflutna.

A3) Ja självklart! InuYasha ÄLSKAR Kagome! Faktum är att han har mycket starkare kärleks känslor för Kagome än för Kikyo. I slutet av slutakten gifte han sig med Kagome efter att de återförenades efter 3 år.