När byborna blev arga att Isaak har inte hitta botmedel än så tar tid! På grund av ”sjukdom” att dom kallar Isaak, ett monster och stormar in hans familj och brinner, rasar ner huset. Men vad händer egentligen Isaaks fru och två barn (Cardia och Finis) dog dom eller inte! Hur kommer de sig att Cardia har horouglogi på bröstkorg, när hon var liten eller utformlar i bygg mänskligt i stora glasbur!? Nu Carida och Lupin är nygifta, kommer att dela rummet, bilda familj och få barn (det vet jag) Cardia och Lupin bli lycklig alla sina dagar.

Impey, Viktor, Van, Saint och Drac kommer också att hitta varsin kvinnor en dag och Cardia lever dagligen från världen i en begränsad, övergiven herrgård för att uppfylla sitt löfte till sin far. Hennes kropp bär ett dödligt gift som stryker eller smälter allt som hennes hud berör – vilket gör att lokalbefolkningen kallar sitt ”monster” så hennes far berättade för henne att hålla sig borta från människor och bli kär!

Jag har 3 sakar att säga: 1; avskyr att förbjudna och hindra bli förälskad, kärlek och kriga är alltid tillåt. Samtidigt sa Saint som före Cardia sig som ”idéens apostel”. Och, som uppdrag, berättade Cardia, vem är nyckeln till att aktivera ”Code: Realize”, att ta sitt eget liv och att lämna platsen. Dessutom kommer Van under den skadade Lupin. Van talar till Lupin, som oroar sig för att Cardia lider. Hon håller i dödligt gift lilla flaskan men inte drink ur, det finns annan sätt att hennes vänner bryr sig om Cardia. Lupin bekänner sina känslor och blir han kär i Cardia så hon, släpper taget flaskan och faller i mörket!

I 12 avsnitt av Code realize, när Lupin håller Cardias hand så hennes horogulogi från blått (gift) till vitt (ogift), hon trodde har blivit död men fortfarande lever nytt liv ändå! Hon är säker på att horologiens energi sprang ut då. Cardia är en normal person, utan någon ställning. Precis Lupin sa, kanske var det hennes starka vilja att leva, kraften till kärlek för Lupin, kanske?