Jag vill känna din värme.

Episoder : 12
Genre : Äventyr, Fantasi, Josei, Romantik
Luftningsdatum : okt 2017 – december 2017
Studior : MSC
Innehåller Spoilers

Kod: Förverkliga: Sousei no Himegimi Introduktion och berättelse (Spoilers)

Code: Realize: Sousei no Himegimi var ursprungligen ett otomspel som utvecklats av Otomate och publicerades av Aksys Games för PlayStation Vita. Det kretsar kring Cardia Beckford, som avskiljer sig i en herrgård på grund av hennes unika skick. Showen börjar med Cardia som fångas av den brittiska armén. Längs vägen räddas hon av Arséne Lupine och hans följeslagare Impey Barbicane. De två männen tar Cardia till deras gömställe, där hon möter Victor Frankenstein och Saint-Germain. Det är uppenbart för henne att hjärtat som håller henne vid liv är ”Horologium”. Det är anledningen till att hon har gift i kroppen och smälter sålunda allt som hon berör.

När hon stannar hos Lupin och företaget möter hon organisationen Twilight och möter även Abraham Van Helsing och Delacroix II, som har sina egna motiv att stanna hos Lupins grupp. Lupin lär lite information om Twilights ledare, Finis, och förbereder sig för att komma fram till en strategi för att fånga honom. De lyckas infiltrera tåget tack vare deras välplanerade strategi. Men det är allt en fälla för att fånga Cardia. Alla våra hjältar lyckas fly, men Cardia är hemsökt av det faktum att Finis är hennes bror.

Efter händelsen gjordes Lupins gäng till brottslingar och anklagades som terroristbomber. Victor känner sig skyldig i detta och leder ut för att prata med drottningen och be om förlåtelse. Victor avslöjar Cardia att han tidigare var den kungliga alkemisten som syftade till att skapa Philosopher’s Stone. Han misslyckades med att göra den berömda stenen men han av misstag gjorde det Zicterium som slog av hela vampyrklanen. På grund av sin farliga uppfinning bestämde han sig för att lämna det kungliga slottet; så tar Cardias far Isaac Beckford över projektet och gör Horologium. De attackeras av Twilight medan de pratar, men räddas av Lupine och företaget. De lyckas nå drottningen och alla avgifter mot Lupins gäng återkallas tack vare Victoras förhandlingsfärdigheter.

Ganget bestämmer sig för att vinna flygskytten för att få tag i Isaacs skrifter om sina experiment. De lyckas vinna och gå till Isaacs laboratorium som avslöjas i hans skrifter. När de når laboratoriet upptäcker Cardia att hon är en Homunculus. Bekymrad om hennes välbefinnande, huvudet går tillbaka till herrgården. Medan alla vilar, bestämmer Cardia att gå tillbaka till sitt gamla hem för att få mer svar om sig själv. Längs vägen börjar hon minnas hennes förflutna angående Elaine och Etty. När hon äntligen når sitt gamla hem finner hon ett brev riktat till henne från Isaac. Byborna upptäcker att Cardia är tillbaka i sin by och bestämmer sig för att attackera henne. Hon är räddad av Lupine och hennes fråga med Etty är löst.

De upptäcker att Isaks terroristplan heter Code: Realize och att huvudkontoret ligger i källaren av St Paul’s Cathedral. Lupin och Cardia rusar för att åka till katedralen medan Finis utrotar staden i London för att starta terrorplanen. När de når London sparar Lupin och Cardia drottningen, men möter Finis när de når Londonbron. Lupin är dåligt skadad efter att ha försvarat Cardia, men alla släpper ut i tidens tack tack vare Impey och företaget. Mitt i kaoset avslöjas Saint-Germain att vara medlem i IDEA, som syftar till att eliminera saker som hotar historien och hans nuvarande uppdrag är att eliminera Cardia, vilken är den främsta nyckeln till Code: Realize. Men han kan inte fortsätta med sitt uppdrag eftersom han redan känner sig nära Cardia. Alla bestämmer sig för att göra förberedelser medan de väntar på att Lupin ska återhämta sig för att stoppa Finis terroristattack.

På dagen för attacken lyckas alla att nå källaren i St Pauls katedral och möter Finis igen, och allt om kod: Förverkliga sanna syfte avslöjas för hela gänget. Det är också uppenbart att den glödande jordklotet bakom Finis är Isaac. Cardia kidnappas av Finis och syftar till att förstöra världen, och går till Nautilus för att slutföra planen. Om han vill ha Cardia tillbaka bestämmer sig Lupine för att gå till Nautilus med hjälp av sina vänner.

I Nautilus förstör bandet framgångsrikt jordklotet, som rymmer Isaac, medan Lupin lyckas rädda sin älskade från den. Tyvärr för Cardia lyckades hon inte rädda Finis. Medan man släpper, förlorar Cardia allt resterande gift i kroppen med en touch av Lupins hand. De bekänner sin kärlek till varandra och gör ett löfte att vara med varandra för alltid. Lupin och Cardia flyger ut från Nautilus och gifter sig med nära vänner och delar en söt kyss för slutspelet i anime.

Vad vi gillade om kod: Förverkliga: Sousei no Himegimi

Kod: Realisera är lätt att följa och mycket underhållande, speciellt om du är en fan av denna typ av genre. Till skillnad från andra otomspel som är anpassade till anime, Code: Realize har mer substans än det som möter ögat. Historien är verkligen spännande, eftersom den dyker djupare och djupare in i plottet. Världsbyggnaden i sig är fascinerande att ge showen sin egen konstnärliga stil och unika atmosfär.

En sak att älska om Code: Realize är Cardia någonsin vackra heroine. Medan Cardia börjar som en blid och tråkig karaktär, som många otroliga hjältinnen där ute, börjar hon blomstra fantastiskt när showen fortskrider. Cardia har initiativ att lära sig nya saker runt henne och hon kan även sparka röv om hon får lov att. Trots att hon ibland verkar vara förvirrad och förlorad i sin nuvarande situation, tar det inte mycket tid för henne att inse problemet och kan agera omedelbart utan att någon hjälper henne. Cardia är kanske inte tillräckligt för någon, men de som vet vad en häftig otom hjältinna är, kommer genast att veta att Cardia bryter sig något från normen.

En annan sak som vi gillar om showen är röstverkan; speciellt Saori Hayami och Yuki Kaji. Saori Hayami är Cardias röst. Hon gjorde ett fantastiskt jobb att uttrycka vår hjältinna, eftersom hon avbildar Cardias personlighet och karaktär otroligt. Du kan definitivt se förändringen i Cardia från att vara en kall och känsloslös tjej till en tjej med egen identitet. Yuki Kaji, å andra sidan, är helt enkelt fenomenal! Finis är inte riktigt ett trevligt tecken till att börja med eftersom han är otrevlig och galen i huvudet, men Yuki Kaji har utan tvekan fångat det perfekt! Du kommer säkert att få käften, som hur karaktärerna i Code: Realize kände under Finis vansinniga monologer under showen.

Utöver det har utställningen sina egna söta och hilariska ögonblick att leta efter. Anime följer en enda rutt, så för de fans som älskar den mystiska tjuven, är du ute efter en behandling!

Diskussionstid

Som sagt tidigare, Code: Realize var ursprungligen ett spel fullt av engagerande plot-linjer och en fantastisk hjältinna. Det utforskar de hemligheter som omger Cardia när hon börjar lära sig hur varma mänskliga interaktioner är genom sina pålitliga följeslagare. Cardia är något annorlunda än de andra otroliga hjältarna där ute; Vi kan emellertid inte förneka det faktum att anime endast visade en grundlig tolkning av henne. Detta gäller även de andra karaktärerna i Code: Realize, eftersom de är lika intressanta som Cardia men var lite utelämnade mest av tiden genom hela showen.

Det bra med anime är att de följde en enda rutt, särskilt Arsène Lupins väg, vilket är ett bra val eftersom hans rutt förklarar en hel del Cardias hela syfte och existens. Från den första episoden ensam kan man omedelbart räkna ut att Cardia hamnar med honom. Det här är ett bra beslut att göra för att med detta kan vi definitivt fokusera på ett potentiellt kärleksintresse och kan få slut på showen utan att skrapa huvudet och undrar varför hon inte valde någon. Det är en bra strategi eftersom, på så sätt, Code: Realize kan dra en massa nya fans till franchisen utan att förstöra något stort om de övriga återstående kärleksintressena. Medan det är en bra idé att anpassa kod: Förverkliga till en anime, det finns också många negativa effekter på detta. Det uppenbara är att de övriga kvarstående kärleksintressena inte är fullt utvecklade och utforskade i anime. De förblir som dekorationer i showen och kommer bara att dyka upp om de behövs.

Om du tror att Koden: Realize kommer att förändra människors uppfattning om att otome-spel anpassas till anime på ett positivt sätt, tyvärr är det inte så. Det är sant att Code: Realize har en bra historia att berätta med snygga karaktärer, men anpassningen har också sina brister, som vi kommer att diskutera nedanför.

Varför bör du se koden: Förverkliga: Sousei no Himegimi
Code-Realize-Sousei-no-Himegimi-crunchyroll-333×500 Kod: Förverkliga: Sousei no Himegimi (Kod: Förstå ~ Förmyndare av återfödelse ~) Recension – Jag vill känna din värme.
Crunchyroll
1. Intressant premiss

Vi har alla sett otaliga hjältar som har mörka förflutna och en unik egen kraft. Men vad fångar sina tittare är Cardias historia. Till skillnad från andra otome spel som anpassades till en anime, Code: Realize berättar en mycket mörkare berättelse. Det är inte alltid regnbågar och fjärilar och det visar några mörka teman jämfört med Shoujo otome titlar. En annan sak att notera är den unika världsbyggnaden av showen. Medan den inte utvecklas tillräckligt i anime är steampunk-inställningen ganska ny med avseende på denna typ av genre. Det är en perfekt inställning som matchar Cardias och hennes potentiella kärleksinteresser ”berättelser. På tal om potentiella kärleksintressen är de flesta karaktärerna baserade på kända litterära karaktärer. Det är helt uppenbart av deras namn ensamma, vilket är roligt, eftersom de flesta inte verkligen fungerar som de karaktärer som de grundades på. med undantag av Lupin, Van och Herlock Sholmès.

2. Stort gjut av snygga tecken

Code-Realize-Sousei-no-Himegimi-crunchyroll-333×500 Kod: Förverkliga: Sousei no Himegimi (Kod: Förstå ~ Förmyndare av återfödelse ~) Recension – Jag vill känna din värme.
CDJapan
Eftersom Code: Realize är baserat på ett känt otomspel, kan tittarna förvänta sig att nästan alla tecken i showen är underbara och attraktiva. Detta inkluderar naturligtvis skurkarna. Tecknen behåller sina utmärkta mönster från spelet, och ärligt talat är det så bra att se dem vara animerade! Cardias utseende och mönster är på punkt och även Lupins dashing thief costume får honom att se fantastiskt ut. Van, Saint-Germain och Herlock Sholms ger av med mystiska känslor till tittarna. Vi har också Sisi och Delacroix II för de fans som älskar söta och bedårande karaktärsdesign. Vi tror att du kommer att tycka om att titta på koden: Inse om du älskar och uppskattar vackra figurer totalt sett.

Varför du ska hoppa över kod: Förverkliga: Sousei no Himegimi
1. Dålig stimulering och utförande

Låt oss först börja med pacingen. Paceringen under de tidigare episoderna var rätt, om än med den extrema info-dumpningen här och där. Men efter två eller tre episoder börjar sakerna bli lite långsamma. Ingenting händer verkligen och vi får bara några tips och glimt av det övergripande problemet i historien. Episoderna är helt enkelt fyllmedel för att lära känna några sidtecken. Då plötsligt, någonstans i mitten, börjar sakerna gå alltför fort. Det finns verkligen ingen uppbyggnad i uppenbarelsen, och allt är rakt till saken och gör showen mindre slående för tittarna.

Nu om utförandet har vi sagt att anime följer en enda rutt som är Arsène Lupins väg. Även om nackdelarna med att anpassa sin rutt är karaktärsutvecklingen av Cardias andra potentiella kärleksintressen är det ett bra drag. Tyvärr utförde de inte sin historia alltför bra. Kom ihåg de fyllmedel som vi har pratat om? De kunde ha använt dessa episoder för att berätta Cardia och Lupins historia på ett intressant sätt istället för att fokusera på Van, Delacroix II och Frankensteins historia. Kod: Förverkliga att även försöka sätta Impey och Saint-Germains historia någonstans nära slutet av anime, men eftersom det var sent i showen kände vi inte alls för dem alls; om du inte förstår dem redan från spelet.

Vi säger inte att showen inte borde ha berättat de bakomliggande tecknen, men de kunde åtminstone introducera dem mycket kort och fokusera mer på Cardia och Lupins utveckling. Att försöka anpassa Lupins väg till en tolv-episodanime är svår nog, även när de bestämde sig för att inkludera andra karaktärer. Det är därför som Lupins historia i anime endast visas halvhjärtat, och även Cardias stora uppenbarelse av vem och vad hon verkligen känner sig mycket gammal och inte överraskande längre. De visade inte ens hur riktigt badass Cardia är och gjorde henne till en vanlig jungfru i hela showen. Sammantaget Code: Realize har massor av intressanta saker som den kan erbjuda sina tittare, men det lyckades inte att göra det sedan showen försökte lägga en hel del saker i anime istället för att fokusera på de viktigaste delarna.

2. Vi har alla sett det förut

Kod: Realize erbjuder verkligen inte något nytt för sina tittare. Alla älskar Cardia trots att de inte fullt ut känner till henne än. Varje manlig karaktär nära Cardia har sina egna ostliknande linjer att säga och deras personligheter är ganska generiska. En sak som är både roligt och snällt som vi har sett på showen är den oändliga deus ex machina och plot-bekvämligheterna. Allt händer alltför bekvämt vid rätt tidpunkt för att kallas bara en slump; och även om våra huvudpersoner inte kan hitta en väg ut från deras nuvarande problem, plötsligt är allt löst på grund av kärlekens, vänskapens och samarbetets kraft. Kod: Realize är ett trevligt äventyrsfantaspel trots att det har massor av clichès här och där. Tyvärr anime anime bara fångade clichès delen och verkligen inte leverera äventyr fantasi som tittarna väntade.

3. Animation

En annan sak som vi har märkt är animationen. Under de tidiga episoderna av Code: Realize, animationen och grafiken var utmärkt bra gjort. Medan det inte är den mest flytande animerade showen där ute, är det fortfarande trevligt att titta på. Men från det tredje avsnittet fram till slutet går allting nedförsbacke. Konsten är inkonsekvent; Det är som animatörerna gav upp halvvägs och bestämde sig för att ge en bättre animation till Cardias och Lupins viktiga scener.

Också, om du uppmärksammar vissa scener, finns det en del kopieringspublicering pågår. Några var uppenbarligen återanvändna från de andra episoderna utan att störa åtminstone att ändra dem lite. Återanvändning av vissa scener är förståeligt om de använder dem som flashbackar eller kanske visar att karaktärerna minns något, men återanvändning av scenerna om och om igen i en helt annan situation är inte riktigt härligt att titta på. Och de filtren! Filtret var en fin touch, vilket gav vissa scener som drömmande utseende och känsla. Men de var lite för mycket … Kanske de kunde ha minskat dem lite så att det inte skulle vara för hårt på ögonen.

Slutgiltiga tankar

Animeen ligger i jämförelse med spelet; Men om du vill ha en kort introduktion till Code: Realize, då startar anime en bra sak för dig. Liksom andra serier som inte var bra men erkändes av andra tittare, Code: Realize fortfarande lyckas ge underhållande underhållning till sina fans. Vi kan inte riktigt säga att det är bra, eftersom det har många brister, men vi kan verkligen inte säga att det är dåligt heller, eftersom det är fascinerande och intressant också. Det är en anständig show med en ganska söt avslutning.

Vad är dina tankar om Code: Realize? Har du redan sett det? eller tänker du?