Lista över karaktärer som känner Conans identitet

Conan och Shinichi från WE GO
Under serien har 22 tecken kommit att veta att Conan Edogawa faktiskt är Shinichi Kudo (varav 11 är inte mangakanon). Dessutom har Ran Mouri noterat likheter mellan de två och Kogoro Mouri , Wataru Takagi och Rei Furuya har visat tecken på att tvivla på att Conan bara är ”väldigt smart” . Detta borde inte förväxlas med de personer som känner Conan är dukkaren bakom Sleeping Kogoro .
I deras respektive kategorier listas karaktärer av den ordning de kom för att upptäcka (eller bli misstänksam för) Conans identitet.
Innehåll [hide]
1 Canon
1.1 Hiroshi Agasa
1.2 Akemi Miyano (deceased)
1.3 Kudo-paret
1,4 Heiji Hattori
1,5 Ai Haibara / Shiho Miyano
1,6 Vermouth
1,7 Eisuke Hondou
1,8 Masumi Sera
1,9 Subaru Okiya / Shuichi Akai
1.10 Mary Sera
2 Icke-Canon
2.1 Kaitou Kid / Kaito Kuroba
2.2 John
2.3 Hiroki Sawada (avliden)
2.4 Hajime Kindaichi
2,5 lupin III Cast
2,6 irländare (avliden)
2,7 Alan Smithee (deceased)
2.8 Konosuke Jii
2,9 Tokujiro Nagai
2,10 Suehiko Itoh
3 misstänkt
3.1 Bekräftat misstänkt
3.1.1 Kogoro Mouri
3.1.2 Ran Mouri
3.1.3 Wataru Takagi
3.1.4 Keith Dan Stinger
3.2 Ej bekräftad misstänksam
3.2.1 Rei Furuya / Tooru Amuro / Bourbon
3.2.2 Jodie Starling
3.2.3 Shukichi Haneda
3.3 Folk som ifrågasatte Conans identitet
3.3.1 Kurumi Shodo
4 Se också
5 referenser
Canon

Hittills har elva människor lärt Conans sanna identitet Shinichi i mangakanonen. Fyra fick höra sanningen, sex upptäckte det för sig själva. Hur den återstående blev medveten om detta är obekräftat.
[ redigera ]Hiroshi Agasa
Hiroshi Agasa.jpg
Professor Agasa upptäckte i volym 1, början av serien under det andra kapitlet. Strax efter att Shinichi hade krympt gick han tillbaka till sitt hem, men kunde inte komma in i sitt hus på grund av hans förkrossade tillstånd. Professor Agasa hade snart dykt upp och Shinichi avslöjade sin identitet, även om han inte trodde Shinichi även efter att han visat kunskap som endast Shinichi skulle veta. Det var inte förrän Shinichi visade sina avdrag och intelligens insåg professor Agasa att det unga barnet verkligen var Shinichi Kudo. [1]
[ redigera ]Akemi Miyano (deceased)
Akemi Miyano.jpg
Akemi Miyano , Ai Haibara äldste syster. Conan berättade för sitt riktiga namn som Akemi dog. [2]
[ redigera ]Kudo-paret
Yusaku Kudo.jpg Yukiko Kudo.jpg
Kudoparet, Shinichis föräldrar, Yusaku och Yukiko , hörde det från professor Agasa i volym 6 efter att ha hittat Kudo-hushållet tomt. [3]
[ redigera ]Heiji Hattori
Heiji Hattori.jpg
Heiji Hattori upptäckte i volym 13. Ursprungligen när han först träffade Conan, inser han inte sanningen eftersom han blintades av sin konkurrenskraftiga karaktär för att slå Shinichi och bevisa att han var den bättre detektiven. Under sitt andra möte i Holmes Freak Murder Case började han inse likheterna mellan Conan och Shinchi samt det faktum att ingen av dem var i samma rum tillsammans under sitt första möte. På grund av detta kom Heiji att inse att det unga barnet Conan Edogawa faktiskt var den berömda high school detective Shinichi Kudo. Emellertid saknade han bevis tills han i hemlighet bevittnade Conan som talade i Heijis röst efter att Heiji knockades medvetslös av Stun-Gun Wristwatch. Han återtog i hemlighet medvetandet och bevittnade Conan som löste fallet i hans röst och konfronterade honom kort därefter. Medan Conan fortfarande vägrade sina påståenden hotade Heiji att avslöja sin identitet till Ran och därmed Conan hade snabbt erkänt sanningen om hans identitet. [4]
[ redigera ]Ai Haibara / Shiho Miyano
Ai Haibara.jpg Shiho Miyano.jpg
Ai Haibaras avdrag för detta nämndes i volym 18 [5] , efter att ha känt Shinichis kläder från sin barndom, hade på något sätt försvunnit från sitt hus och att APTX4869 hade en åldrig en mus under försök.
[ redigera ]Vermouth
Vermouth.jpg
Vermouth insåg likheter mellan Shinichi (när han var ung) och Conan. Hon valde också att inte förråda Shinichi till Svartorganisationen, troligen för att han och Ran räddade henne när hon förkläddes som en seriemördare i New York.
[ redigera ]Eisuke Hondou
Eisuke Hondou.jpg
Eisuke Hondou avslöjade hans medvetenhet om Conan sanna idenitiy i Volym 60. [6] Ursprungligen när han började undersöka var sin syster var han fortfarande omedveten om att Rena Mizunashi var hans syster eller faktum att hon är agent för CIA. När hon försvann började han undersöka och trodde att Kogoro var ansvarig bakom hennes försvinnande eftersom han var den sista personen att se henne. Men när han började ytterligare undersöka Kogoro, leder det till att han upptäcker Conan Edogawa är verkligen Shinichi Kudo. Han insåg att Kogoros färdigheter som en detektiv var annorlunda innan han började ”Sova Kogoro” och märkte att Conan alltid var vid hans sida när han löste ett ärende samt att Shinichi hade tagit ledighet från skolan runt exakt samma tid.
Vid dessa upptäckter upptäckte Eisuke Conan Edogawa verkligen Shinichi Kudo, men visste fortfarande inte hur han blev liten. Detta avslöjar att även innan de först träffades visste Eisuke hela tiden vilken Conan verkligen var. När han först träffade Conan föll Eisuke medvetet i honom och slog av sina glasögon. Sedan agerade han som om han inte kunde se, kallade han Conan, Detective Mouri. Senare efter att ha hittat sin syster och lärde sig omständigheterna, avslöjade Eisuke sin önskan att åka till Amerika för att gå med i CIA för att följa i hans faders och systers fotspår. Eisuke bekänner också Conan att han är kär i Ran och önskar att föra henne med honom till Amerika, men vill be om Shinichis tillstånd efter att ha läst att Shinichi och Ran är kär. På grund av detta avslöjar Conan sig som Shinichi Kudo och vägrade Eisuke-förfrågan och Eisuke avslöjade att detta verkligen bekräftar hans misstankar och bekänner att han känner Conans sanna identitet hela tiden.
[ redigera ]Masumi Sera
Masumi Sera.jpg
Sera verkar ha kunnat veta att Conan var Shinichi innan de träffades för första gången nyligen. Masumi kommer ihåg Shinichi från ett möte som de haft tidigare och har sedan försökt uppmuntra Conan att komma ihåg var han träffade henne. I ”Conan vs. Heiji, avdragsslag mellan detektorerna i öst och väst”, bekräftas det att Sera vet när hon tänker ”Nu vet vi vem som är vinnaren” medan han ser mot Conan att tänka på fallet och hänvisar till honom som ”Shinichi”. Också under avdragshändelsen på Haunted Hotel gjorde hon medvetet ett misstag i hennes avdrag så att hon kunde testa Conans färdigheter och få honom att lösa fallet med Shinichis röst.
[ redigera ]Subaru Okiya / Shuichi Akai
Subaru Okiya.jpg Shuichi Akai.jpg
Subaru Okiya (officiellt avslöjade att vara Shuichi Akai i File 898) fick bevis på Conans identitet när han fick Conan att låta bli Shinichi över telefon . [7] Baserat på några av de frågor som han frågade Ran, kan han ha dödat Conan Shinichi mycket snart efter att han flyttat in i Kudo-huset, [8] men hade saknat absolut bevis fram till telefonincidenten. Sedan han upptäckte sanningen, drar han Conan och har ibland konfronterat honom med sin identitet, men pressar inte längre på frågan förrän Conan är redo att avslöja sanningen själv. Men medan Conan fortfarande vägrar att tala om sin identitet, är det uppenbart att han redan har insett att Shuichi Akai vet att han är Shinichi Kudo. [9]
[ redigera ]Mary Sera
Mary.jpg
I volym 90 (Soul Detective Murder Case) berättade Mary för Masumi att Conan inte längre är den samma personen som hon och Masumi träffade för 10 år sedan . Detta innebär att hon är medveten om att Conan är Shinichi.
[ redigera ]Icke-Canon

[ redigera ]Kaitou Kid / Kaito Kuroba
Kaitou Kid.jpg Kaito Kuroba.jpg
Kaitou Kid (även känd som Phantom Thief Kid ) blir medveten om Conans sanna identitet i The Century ’s Last Wizard . Under förklädnad som Ninzaburo Shiratori hade Kid buggat telefonerna på Suzuki Financial Groups fartyg och hörde därför hela samtalet mellan Conan och Agasa i telefon. Inte insåg att de lyssnade på, Agasa fortsatte att hänvisa till Conan som ”Shinichi” i telefon som han normalt gör. Det antas att efteråt sätter barnen två och två tillsammans. Barnets kunskap om Conan är Shinichi bekräftas i The Lost Ship in the Sky . Barnets kunskap om Conans identitet har inte angivits i mangan och har inte bekräftats av Gosho Aoyama för att vara kanon, även om det i mangan Kid är definitivt medveten om att Conan inte är ett barn.
[ redigera ]John
John2.jpg
John ( ジ ョ ン Jyon ? ) Är en sällskapsdjur som ägs av Masayoshi Sakaguchi, den berömda advokaten som specialiserat sig på brott begåtta av ungdomar, i Pet Dog John Murder Case . När han var i grundskolan, tillsammans med Ran, brukade Shinichi komma till det huset mycket på vägen hem. Han brukade rädda sitt bröd från lunch och gav den till den här hunden. Då, även om han är Conan för tillfället, erkänner John Shinichi.
[ redigera ]Hiroki Sawada (avliden)
Hiroki Sawada.jpg
Hiroki Sawada ( ヒ ロ キ · サ ワ ダ Hiroki Sawada ? ) I Phantom of Baker Street . Hur han visste det var inte givet, men det var troligtvis genom DNA Query Programmet.
[ redigera ]Hajime Kindaichi
Hajime Kindaichi.jpg
[ redigera ]Lupin III Cast
Lupin III.jpg Daisuke Jigen.jpg Goemon Ishikawa.jpg Fujiko Mine.jpg
I TV Special Lupine III vs Detective Conan upptäckte den berömda gentleman, Lupine III och hans medarbetare Jigen, Fujiko och Goemon, på något sätt Conans sanna identitet och hjälpa honom att smyga tillbaka till Japan efter att ha åkt till landet Vespania (Conan skulle behöva ett pass för att återvända hem, men hans pass var för Shinichi Kudo).
[ redigera ]Irländska (avliden)
Irish.jpg
I The Raven Chaser upptäcker Black Organization-medlemn irländska Conans hemliga identitet. Men i stället för att avslöja organisationen beslutar han att använda det för att få mer makt med chefen på grund av ett gammalt grudge som han har med Gin för att döda Pisco , hans mentor, utan order att göra det. Han är dödad av Chianti innan han kan göra någonting.
[ redigera ]Alan Smithee (deceased)
Adam Smithy.jpg
I Lupin III vs Detective Conan: The Movie , avslöjade Conan sitt sanna namn till Alan. Alan dog kort därefter.
[ redigera ]Konosuke Jii
Konosuke Jii.jpg
I solrosor av Inferno förklarades Konosuke för att känna Conans sanna identitet.
[ redigera ]Tokujiro Nagai
Tokujiro Nagai.jpg
Tokujiro Nagai ( 長 井 徳 次郎 Nagai Tokujirō ? ) , 72 år, är Nagai Toys butikshållare i The Mysterious Boy . Hans fru var sjukhus på grund av en allvarlig sjukdom, men han fick ett för blygsamt resultat för att ha råd med sina behandlingar, så han var tvungen att låna pengar från Kuromaru Finance. Tsutomu Oshiro, en 38-årig anställd, när han kom fram för att kontrollera investeringen, plågade Nagai, som den gamla mannen uthärde för sin hustrus skull. Men då bestämde sig Oshiro för att kräva återbetalning från fruen, utan hänsyn till hennes tillstånd. När hon hörde att hennes man hade kastat sig in i skulden, led hon en uppdelning som bidrog till hennes död strax efteråt. Därefter mordar Nagai Oshiro för hämnd.
Vid den uppenbarelsen minns Nagai Conan – eller snarare Shinichi – från en händelse för tio år sedan, då en av en grupp barn som besökte sin leksaksaffär hade tappat en leksaksmotor till golvet och bröt den. Shinichi fick reda på vilket barn som hade gjort det, men Nagai väntade genast att straffa gärningsmannen för denna olycka. Begreppet från denna förverkligande övertygar Nagai om att vända sig till polisen, och inspektör Megure beställer en grundlig utredning av Kuromarus tvivelaktiga affärspraxis. När Megure frågar Nagai varför han bestämt sig för att ge sig upp, svarar Nagai att en ”mystisk pojke som har varit oförändrad i tio år” har påverkat honom till att göra det som en slags budbärare från sin sena fru.
[ redigera ]Suehiko Itoh
Suehiko Itoh.jpg Faktum är att Suehiko bara tvivelaktigt vet Conans sanna identitet. Eftersom han inte kan se något (han är blind), tror han att Conan är Shinichi tack vare det samlade fingeravtrycket när Conan sitter på fästen vid det första mötet. Han visas i Film 10 .
[ redigera ]Misstänksam

Även om flera karaktärer har fångat på att Conan är mycket smartare än de flesta barn, har bara några tecken ifrågasatt exakt varför han är så smart. Även om FBI är medveten om Conans intelligens och till och med pratar med honom som om han är en vuxen ( Shuichi Akai ), verkar de inte vara oroade över hur han blev så smart, särskilt eftersom de inte har stött på Conans sanna jag, Shinichi Kudo . Några av polisen som Miwako Sato och Ninzaburo Shiratori tar Conans avdrag seriöst, men som FBI verkar de tro att han bara är ett utomordentligt ljust barn.
[ redigera ]Bekräftad misstänkt
[ redigera ]Kogoro Mouri
Kogoro Mouri.jpg
Kogoro var den första karaktären som blev misstänkt för Conans identitet, om än kortfattat. I volym 2 kände han sig som om han hade sett Conan någonstans före, sannolikt den tid då Ran var i grundskolan. [10] Senare märkte han att Conan återigen pekade på saker som han förbisedde, som att alla bilder visade att de misstänkta alibi hade klockor i dem. Dock förlorar han omedelbart sina misstankar när Conan släpper ut ett annat kuvert med foton till fallet och beslutar att ”en brat är en brat” trots allt. [11]
I TV-stationen Murder Case blev Kogoro misstänkt för Conan för andra gången. Han var inbjuden att delta i en TV-show som gäststjärna. Dock inträffade ett mord på studion. Efter att ha fått reda på alla bevisen lurade Conan Kogoro till ett separat rum och ljög att Yoko Okino var där inne . Precis som vanligt bestämde han sig för att lugna Kogoro och använde mannen för att lösa fallet. Tyvärr, när Kogoro vaknade började han fråga Conan om Yoko’s vistelseort. Han var också misstänkt för att när Conan försökte dra honom utanför, sovde han alltid strax efter. Kogoro grep grej pojkens kostymjacka och ville ”rensa upp saker”. Mycket till Conans lycka, Yoko Okino verkade äkta och Kogoro förlorade helt sina misstankar.
[ redigera ]Ran Mouri
Ran Mouri.jpg

Ran misstänker Conan är Shinichi.
Ran har vid mer än ett tillfälle märkt de slående likheterna mellan Shinichi och Conan, som hans barndomsvän och en av de människor som känner till Shinichi bäst. [12] Hon blir först misstänksam under episoden 7: En gång i månaden, ett hot när Conan drar ut att klienten är en kirurg på ett sätt som liknar Shinichis avdrag, men hennes misstankar är utspädda på grund av att Conan leker med leksakerna. Senare uppstår hennes misstankar på grund av att Conan verkar misstänkt mogna för ett barn och sedan lurade honom att indirekt säga att han är Shinichi. I slutet av episoden rensas hennes misstankar på grund av att Conan är i byrån medan Shinichi (Agasa använder en röstväxlare att mimic) kallar byrån. [13] I episod 96 ser hon Conan utan sina glasögon och märker att han ser exakt ut som Shinichi när han var barn. Hon försöker även att konfrontera honom med det, men Yukiko anländer då och hävdar att Conan är hennes avlägsna brorson. [14] Vidare uppenbaras i Den Desperata Revivalen att Ran anser att Conan är Shinichi och väntar på att han ska berätta för henne. [15] Hon är bara avskräckt från detta när Shinichi visas samtidigt som Conan gör. Det visar sig att Haibara har gett Conan en tillfällig motgift som kommer att återvända honom till Kudo Shinichi och förklarade sig som Conan. Efter ett textmeddelande som hon skickar till Shinichi är mottaget på Conans mobiltelefon, misstänks hennes misstankar igen [16] , men Conan använder Agasas mobiltelefon för att kalla henne som Shinichi och meddelar henne sitt ”nya” mobilnummer. [17] Sedan dess har Ran uppenbarligen varit för glad över att ha Shinichis ”hemliga nummer” för att bli misstänkt för Conan. [18] En kommande misstankebåge har förhuggits med Heiji Hattori omamori och hon undrar hur Shinichis fingeravtryck fick på det när endast Conan har berört det, i kombination med Conans senaste brist på subtilitet. Och i Kazuhas charmfall berättade Ran Conan om han fortfarande har en lösning på saken och antyder att hon fortsätter att misstänka att Shinichi är Conan. När hon upplever att Conan hjälper till att lösa fall är det troligt möjligt att hon omedvetet vet att Conan är Shinichi, och på grund av att han misstänker honom flera gånger, kanske hon är medveten om att han använder några knep för att skapa alibis för att tillfredsställa hennes bekymmer.
[ redigera ]Wataru Takagi
Wataru Takagi.jpg
När det verkade att de båda skulle dö medan de avväpnade en bomb, kom det att detektivet Takagi kom överens om att följa Conans instruktioner i utbyte för att berätta för vem han verkligen är. Conan kom överens men sa att han skulle berätta för honom i efterlivet. [19] Takagi hade också trott för sig själv att Conan inte var något normalt barn före detta, men han har inte gjort denna observation eftersom han heller inte har bett Conan att förklara sitt svar. Det är dock värt att notera att Takagi är medveten om Conans Stun-Gun Armbandsur och kommer att göra nästan vad Conan ber honom göra, inklusive att klä sig som en brevbärare för att lura några kidnappare. I ett senare fall hänvisar Takagi till Kudo som ”Shinichi-kun”, något som är konstigt med tanke på att den sista kontakten Shinichi och Takagi hade (Shiragami-fallet) kallade han fortfarande honom ”Kudo-kun” och även i Shiragami-fallet han hade samma attityd med Shinichi än i Conan i andra fall, kanske för att han fortsätter att misstänka sin identitet. I Q & A i Super Digest Book 80+ uppgav Gosho Aoyama att Takagi inte misstänker Conan ”även den minsta biten”.
Keith Dan Stinger
Keith.jpg
Han blev förvånad över Conans intelligens genom att upptäcka den falska sommelier som försökte förgifta prinsessan Mira och hur han lyckades varna cockpiten när han hoppade på planet när han tog av. Efter att ha bevittnat sina handlingar avslöjar Keith sina misstankar om att även om Conan kan se ut som ett barn, har han en vuxens sinne och överlåtit honom med Jigen för att finna bevis som visar att Duke Gerard mördade drottning Sakura och prins Gill.
[ redigera ]Ej bekräftad misstänkt
[ redigera ]Rei Furuya / Tooru Amuro / Bourbon
Rei Furuya.jpg
Rei misstänker Conan skapar sovande Kogoro, men det är oklart om han har misstankar om Conans identitet eller förhållande till Shinichi. I det sista kapitlet i Scarlet Showdown , sade Conan till honom ”lögnare” och sedan svarade Furuya honom ”se vem som pratar”, kanske för att han också noterade Conan är inte bara en väldigt smart pojke.
[ redigera ]Jodie Starling
Jodie Starling.jpg
Jodie överhögt Yukiko kallar Shinichi vid första hälften av hans riktiga namn: ”Shin-Conan”. Hon noterade slipen men verkade inte förstå vad det menade. [20]
[ redigera ]Shukichi Haneda
Shukichi Haneda.jpg
Shukichi märkte att Conan är en skicklig detektiv under sitt första möte. Under ett fall skriver han till sin syster Masumi att det inte är något problem om Conan gör avdraget. I slutet av fallet skickade han henne ett e-mail och frågade om hon redan träffat trollkarlen. Shinichi träffade Shukichi för 10 år sedan på stranden, så det finns en möjlighet att Shukichi vet att Conan är Shinichi på grund av sitt utmärkta minne. Tja i ”Yumi’s Love Story” -fallet trodde han att saken har nått sin käft genom att titta på Conan som nästan överensstämmer med att han redan visste om honom.
[ redigera ]Folk som ifrågasatte Conans identitet
[ redigera ]Kurumi Shodo
Kurumi Shodo.jpg
Shodo är blind, och baserat på Conans talande sätt kom hon fram till att han var i gymnasiet och hade en hög röst. Hon sa till Conan att det var som om Sherlock Holmes imiterade ett barn.
[ redigera ]Se också

Lista över karaktärer som känner till Kaitou Kids identitet
Lista över karaktärer som känner till Ai Haibara identitet
Lista över karaktärer som känner till Subaru Okiyas identitet
Shinichi Kudo
Conan Edogawa
Tecken
[ redigera ]Referenser

^ Aoyama, Gosho (2004-09-07). ”Fil 2” (på engelska). Ärende stängt . 1 . San Francisco: Viz Media. s. 54. ISBN 1-59116-327-7 .
^ Aoyama, Gosho (2004-11-03). ”Arkiv 7” (på engelska). Ärende stängt . 2 . San Francisco: Viz Media. ISBN 1-59116-587-3 .
^ Aoyama, Gosho (2005-07-01). ”Fil 1” (på engelska). Ärende stängt . 6 . San Francisco: Viz Media. ISBN 1-59116-838-4 .
^ Aoyama, Gosho (2006-09-19). ”Fil 1” (på engelska). Ärende stängt . 13 . San Francisco: Viz Media. ISBN 1-4215-0443-X .
^ Aoyama, Gosho (2007-07-17). ”Fil 8” (på engelska). Ärende stängt . 18 . San Francisco: Viz Media. ISBN 1-4215-0883-4 .
^ Detektiv Conan , Fil 621.
^ Kapitel 813
^ Papper Flygplansfall
^ Precis som en 17-årig brottsplats
^ Fil 10, Sid 16
^ Manga kapitel 11: En perfekt Alibi
^ Episod 96.
^ Episod 7: En gång-ett-månads nuvarande hotfall
^ Episod 96: Fångat upp med den stora upptäckten! Två Mordfall!
^ Episoder 188-193: Den Desperata Återupplivningen
^ Manga kapitel 479: Det misstänkta meddelandet
^ Episod 400: Rans misstankar Manga Kapitel 483: Lås upp det!
^ Manga kapitel 484: Från honom till henne
^ Manga kapitel 372: Den mest i denna värld …
^ En gång mycket snart efter Scarlet Showdown
Kategorier : Tecken som känner Conans identitet listor Tecken som känner till hemligheter
sida diskussion redigera historia