Är hälften av Koku Yoku, ett konstverk skapat av Hikari-familjen, som har förekommit i den första manen i Niwa-generationen de senaste 300 åren. När mörkret dyker upp kommer hans värd att förändras till mörkret när han är omkring den person han älskar eller tycker om dem en hel del, men i anime kan mörkret välja att inte visas vid sådana tillfällen. I början av DNAngel hade Dark kvarblivit vilande i 40 år, eftersom hans tidigare värd, Daiki Niwa , bara hade en kvinnlig avkomma. När Emikos son, Daisuke, nådde 14, blev han Mörks nya ”tamer” eller värd. Känd för allmänheten som ”Kaitou Dark”, (översatt som ”Phantom Dark” i ADV-filmerna dubbar animeen) Mörk stjäl de förbannade konststyckena från Hikari-familjen, som Niwa-familjen förseglar bort för att förhindra att de orsakar något mer problem. Han använder huvudsakligen Med som sina vingar, eftersom att använda sina egna sanna vingar orsakar Daisuke kropp enorm skada.