tsundere

Den japanska termen tsundere avser en utåtriktad våldsam karaktär som ”går varmt och kallt”, som växlar mellan två olika humör: tsuntsun ( avskild eller irriterad ) och deredere ( lovestruck ).

Termen användes ursprungligen för att beskriva karaktärer som började med en hård utåtriktad personlighet, men visade långsamt ett mjukt och sårbart interiör över tid , vilket gjorde detta till en plott trope så mycket som det är en karaktärstroe. Under årens lopp har karaktärsarketypen blivit flanderiserad och är nu generellt förknippad med en karaktär som vänder mellan de två känslomässiga tillstånden vid den minsta provokationen och vanligtvis hos en viss person snarare än ett allmänt samhällsförlustproblem. Den förra brukar kallas Classic Tsundere och den senare som Modern Tsundere. En tsundere, särskilt en klassiker, är vanligtvis en. Tsunderes är mestadels tomboys med dolda flickaktiga sidor.

Tsuntsun kan sträcka sig från den kalla ”tysta behandlingen” till den snyggade ”lovestruck kindergartener som skjuter dig in i sandlåten.” Skälen bakom en Tsunderares beteende varierar mycket, men brukar koka ner till konflikten mellan deras känslor av kärlek mot ett kärleksintresse och deras reaktion på att ha dessa känslor.

Tsundere- aktiekarakteriseringen är mycket populär bland författare av romantisk komedi, eftersom konflikterna mellan de två personlighetsfacetterna enkelt kan utnyttjas för att skapa både drama och komedi. Det verkar också som en källa till önskad uppföljning : Speciellt tanken att varje oberoende, härdat och helt enkelt jerkishkärleksintresse (man eller kvinna) har ett knäppt känslomässigt centrum som kommer att omfamna dig efter att du har knäckt det yttre skalet.

Tsundere kan delas in i två huvudkategorier, beroende på deras standardmood: