Anime-samhället har en långvarig fördom mot shojo manga. År 2017 var inte en av de mest sålda mangorna i Japan en shojo manga. År 2016fanns det bara två shojo manga listade i 52 veckor av The New York Times Manga Best Sellers. Och från och med 2018 finns det inte en shojo manga listad i den mest sålda mangan hela tiden. Typiskt dominerar shonen manga istället alla dessa listor. Men varför är det?

Numera producerade mangafansaranter otaliga skäl till varför de inte läser shojo manga. Ibland tycker de att genren är för repetitiv eller att det inte finns tillräckligt med åtgärder. Det är viktigt att notera att shojo manga inte ens är en genre. Det är en målgrupp. Mangan kan handla om någonting; ”Shojo” hänvisar till skaparens hopp om att unga tjejer kommer att njuta av historien. Därför finns det så mycket mångfald mellan shojo manga som KIMI NI TODOKE och BANANA FISH. Med så mycket variation gör fördomar mot shojo manga ingen mening.

Spica Aoki’S BEASTS OF ABIGAILE är ett exempel på en stor shojo manga. Varje standard shojo-kritik saknas i kölvattnet av denna härliga serie. Den har förstklassig konst, originalinnehåll och superb storytelling. Det ger den perfekta plattformen för att utforska Shojo Manga bästa egenskaper.

Flickan som grät Wolf

BEACHS OF ABIGAILE äger rum i det fictiva landet Ruberia, där den lokala legenden säger varulvar brukade bo. Människorna jagade varulvarna genom att plantera bloddoftade rosor. Nu är Ruberia en blomstrande nation med en rosebaserad ekonomi. Den enda oroliga aspekten av den idylliska europeiska staden är en straffare, Abigaile, på en ö utanför kusten.

Abigaile sett från Ruberia i BEASTS OF ABIGAILE.
Nina ser över vattnet till Abigaile. |

BEASTS OF ABIGAILE följer Nina, en tjej som flyttar till Ruberia från Japan för att bo hos sin farbrors hus.När hon ser en flyktig domare som löper från polisen sprider hon sig till handling och attackerar honom.Men när han biter på henne, finner hon att hon har förändrats till en varg som kallas Luga. Hon är tagen till Abigaile, där hon finner att penitentiaryen faktiskt är en skola för fångade Luga-barn för att lära sig att tjäna människor. Inte bara måste hon ta itu med lärarnas grymhet, men hon måste navigera i faran för att andra studenter upptäcker att hon inte är en full Luga.

Upprepning är inte vägen

När folk diskuterar sin förakt för shojo manga, nämner de ofta en viss grad av repetitivitet. De kan säga att shojo återanvänder samma typ av tecken, eller att beats i historien är för uppenbara. Visserligen använder BEAVER OF ABIGAILE några av samma troper som andra shojo. Men många shonen manga gör samma sak.I shonen ser vi snygga hjältar med starka moraliska koder och hård lojalitet. Vi ser också massor av turneringsbaserade actionsekvenser, med konkurrens med rivaler. Varje mangangren är skyldig att använda troper. Alla medier är; Arketyper sträcker sig tillbaka till antiken! I stället för att basera kvaliteten på en manga av om den innehåller troper, bör vi undersöka hur bra dessa troper passar in i berättelsen.

När det gäller BEASTS OF ABIGAILE ser vi en ganska standard uppsättning shojo-tecken. Huvudpersonen är klumpig men välmenande, med känd huvudkaraktär-rosa hår. En av de manliga lederna, Gilles, är furstlig, snäll och riktig. Den andra, Roy, är oförskämd med en hemlig mjuk sida. Du ser dessa tecken överallt shojo media. Men nu får vi se att de interagerar med en miljö till skillnad från andra. Världen av BEASTS OF ABIGAILE är unik. Nina är en genomsnittlig tjej som försöker passa in i en vargvapenhållnings kultur. Roy bär trauman i sitt hem som koloniseras av människor. Gilles bär ansvaret för att hantera mänskliga-Luga-relationerna. Oavsett vilken likhet som helst till någon annan manga, har inga tecken varit under den exakta uppsättningen omständigheter som presenteras i BEASTS OF ABIGAILE.

Kämpar, Rättvisa, Åtgärd

Ett annat vanligt klagomål om shojo manga är bristen på åtgärder. Många människor föreställer shojo manga som gymnasialiserad gymnasium. Eftersom typiska gymnasier inte har många slag, antar folk att shojo manga inte innehåller en hel del åtgärder. Som tidigare sagt är shojo en demografisk, inte en genre.Bara för att folk länkar shojo med gymnasiet romantik betyder inte att alla shojo är. Även när det är en gymnasium, kan det fortfarande finnas gott om spänning. Högskolans romanser skämmer inte bort från att inkludera åtgärdsscenarier i deras plot. Övrigt av ABIGAILE använder till exempel intensiva scener från början.

Nina attackerar en grym instruktör som försöker att piska en liten tjej i BEASTS OF ABIGAILE Volume 1.
Nina försvarar en liten Luga-tjej. |

Inom de första sidorna presenterar BEASTS OF ABIGAILE att Nina vet karate. Under hela mangan blir det henne både in och ut ur otaliga farliga situationer. Mest viktigt, det hjälper henne i introduktionen, där hon jagar efter escapee och framtida huvudperson Roy. Hon konfidentiellt tacklar honom till marken, vilket gör det möjligt för polisen att fånga dem båda. Då, när Nina först anländer till Abigaile, attackerar hon djärvt ett vakt som försöker att piska ett lilla barn. I ögonblicket kom ihåg superhjältar och actionstjärnor som försvarade de svaga från dem som skulle skada dem. Denna dödsakt sparkar upp Ninas rykte i skolan, vilket får henne till mycket besvär senare. Trots att han hållit sig i gymnasiet och har en stark romantikkomponent, vägrar BEASTS OF ABIGAILE att förbli tråkig. Istället handlar det handverk i sin berättande.

Inte #Relatable nog

Vissa människor hävdar att de inte relaterar till shojo manga nog. Detta klagomål kan sträcka sig till otaliga aspekter av ett fiktivt universum, från karaktären av familjedynamiken till den tid det debuterade in. Tack och lov säkerställer BEASTS OF ABIGAILE en bekväm miljö med sin egen vridning: fantasikonademin.Fantasihögskolorna arbetar för att de lägger till en snygg kreativitet för vanligt tonårsliv. De ”hem” som Luga-barnen bor i spegelhögskolan, eller till och med högskolans broderskap. Du kanske ser bekanta grupper, som rebeller, hedersstudenter och konstbarn. Att de är varulvar bygger på dessa bekanta scener för att skapa något nytt. Självklart är alla ibland en tonåring. ABIGAILES VILKAR känner att skolan är ett fängelse och kör det!

Tillsammans med detta, erbjuder BEASTS OF ABIGAILE ett andra alternativ för människor som kämpar för att relatera till sina karaktärer: inställningen av Ruberia. Både landet och skolan har några framstående sociala kommentarer. Övertagandet av Ruberia av människor speglar imperialismen i världshistorien och slaveri av inhemska människor efter det faktum. Även Abigaile speglar nuvarande amerikanska fängelsepraxis. Förenta staternas regering möjliggör fördjupad betjäning inom fängelseväggar, och färgmedlemmar tas oproportionerligt i fängelsessystem. Lugas barndomsfängelse och senare slavning är inte så långt borta från verkligheten. Så även världsbyggnaden i BEASTS OF ABIGAILE gäller tidigare och aktuella händelser. Om det inte är relatabelt vet jag inte vad som är.

Kan vi gå till den roliga delen?

Bland kritik av shojo manga är tron ​​att det bara inte är roligt. Kritiker kan hävda att shojo tar sig för allvarligt, eller att det är för fullt av tonedrama. Kanske finns det massor av drama i BEASTS OF ABIGAILE.Det sker trots allt i ett fängelse för barn. Men det betyder inte att det inte kan vara roligt! Med tanke på hennes stressiga omständigheter tenderar Ninas reaktioner på omgivningen att vara humoristiskt overdramatisk. Detta beror delvis på konststilen. Aoki drar Nina med löjliga, över-the-top ansikten. Ibland tar de inspiration från dramatiska skott i äldre shojo manga, medan andra gånger ser de väldigt tecknade ut. I båda fallen bidrar Ninas personlighet och uttryck ganska till humorn i BEASTS OF ABIGAILE.

En bild av Dario och Nina från BEASTS OF ABIGAILE där de fräls över sin nya lärare
Nina och Dario upptäcker att deras lärare ser lite bekant ut. | Bild:

BEAVES OF ABIGAILE får också mycket av sitt överklagande från spänning. Insatserna är höga i Abigaile.Både Luga och officerarna kastar hot om dödsfallet och återställer det med sitt beteende. Om Nina gör fel rörelse är hon klar för. Dessutom finns det den tillfrågade frågan om hur Nina förvandlades till en Luga i första hand. Mystiken och de höga stakesna kopplar dig in och lämnar dig nyfiken på vad som kan hända nästa. Att bestämma vad som kommer är en del av överklagandet!

Föröka dina horisonter

Självklart är ju trots allt sagt och gjort, människor har fortfarande preferenser. På något sätt menas den här artikeln att kritisera dina val i manga. Tänk hellre på dina favoriter! Vad gör en manga bra i dina ögon? Och om shojo manga inte gjordes för att se söt så skulle unga tjejer vilja det, skulle du njuta av det mer? Shojo använder mycket mer avsiktligt söt karaktärsdesign och massor av mousserande visuella effekter. Om den typen av konst inte är din stil, kanske är det bättre att hålla fast vid andra genrer. Men om dina problem med shojo manga härrör från dess berättande förmågor, visar BEASTS OF ABIGAILE hur du kan hitta allt du letar efter inom shojo manga.

Med en så stark start kan jag inte vänta med att se var BEASTS OF ABIGAILE går nästa. Känna sig på samma sätt? BEAVES OF ABIGAILE distribueras i USA genom seven seas enterainment. Det finns för närvarande tre volymer, med fjärde på grund av att ankomma i november. Är du inte säker på om BEASTS OF ABIGAILE är för dig? Prova att kolla på några andra shojo och berätta om dem! Du vet aldrig, du kan hitta något speciellt som du aldrig visste existerat.