På natten av den Crimson månen , transporterar Charlie Mei Ayazuki in i Meiji perioden  under en magisk show på en sommarfestival. Någon gång senare söker Mei och Kyoka Izumi efter Otojiro Kawakamis hårpinne, som har blivit stulen av en Syunso svarta katt. Medan jagar det, får Mei nästan att springa över av Tosuke Iwasakis bil. När Tosuke ber om att kompensera för Mei’s skada, föreslår Mei att man betalar 1 000 yen. Efter att ha insett det är mycket att erbjuda, föreslår Otojiro att han återvänder till honom.

Vid en samling beslutar Ogai, Otojiro och Yakumo att hålla en skönhetskonkurrens mellan sig för chansen att dansa med Mei. Samtidigt blir Mei igen bekant med Tosuke och erbjuder att returnera pengarna till honom. Medan Mei och Kyoka besöker honom, introducerar Tosuke en kraftfull elektrisk lampa, men hans herrgård attackeras av kamatachi , som förstör den tills han kör dem av med en elektrisk lykta. Mei märker en sköld kvar från kamaitachi, som försvinner när hon rör den. Mei och Kyoka undersöker kamaitachi. Under tiden kämpar Kyoka för att innehålla Shirayuki, en drakeanda från hans lek som har dykt upp i det verkliga livet.

Under en festival visar Tosuke sina elektriska glödlampor till byn, men de attackeras av kamaitachi. Kyoka konfronterar honom med att i hemlighet kunna se andar och hans plan att bli av med dem. Efter att spriten försvinner, går Kyoka till sjön för att konfrontera Shirayuki, som han övertygar om att återvända till sina skrifter.