Otome Game Review: Moujyuutachi till Ohimesama -Beast & Princess-

Otomate tänkte sedan Beastmaster & Prince var populära att de skulle göra ett spinoff-spel för att kratta i de yens. Tyvärr, tacklad med ett dåligt nytt mofumofu-system och en mycket dålig ursäkt för innehåll, slutade spelet som ett utsökt tidsavfall. Granskningen bör inte vara för lång eftersom det väl inte hände mycket alls! Vår hjältinna Julia är en prinsessa som själv bor i ett slott hela sitt liv med sina fyra husdjur, en hund Ludwik, kanarie Mias, hästen Ryszard och björnen Jozef. Hon har varit inlåst där av sina föräldrar men på något sätt lyckats stash i 4 djur med anständigt storlek. 😂 En dag kommer hennes kusin Henryk till henne och berättar att hans pappa, även hennes farbror, har dödat båda sina föräldrar så nu är hon fri att lämna tornet. Julia inser att hon inte kan hålla sina djur längre så hon säger farväl – tills hennes farbror brister i att hota att döda henne också. Plötsligt vänder Ryszard Julia på ryggen och hästryggen rider henne och de andra djuren in i skogen bort från slottet. När de kommer till skogen drar hon ut en påse som hennes far lämnade henne i ”nödsituationer”. När hon öppnar det, hittar hon lite regnbågefärgad sagadamm och när det av misstag faller på alla hennes djurvänner, förvandlas de till 4 ikemans! Julia och hennes band av heta dudes flyr till staden Piskis där de tar på sig olika jobb för att stödja deras nya liv.

mias01Mias – Mias brukade vara en burad fågel tills han en dag flydde för att han ville ha frihet. Då attackerade ett djur honom och det var då han trodde att han skulle dö tills Julia hittade och räddade honom. Han lämnade sina två tvillingbröder bakom (de var tripletter) och nu är hans tvillingbro efter honom för hämnd. Mias berättar för Julia en dag att han brukade vara en kanarie som används för att berätta om en Tormuguwa-gas i en kolgruva var farlig och ofta skulle hans bröder dö genom att göra detta. Han var trött på det här livet så han sprang bort. De möter sedan en kille vars son dog på denna Tormuguwa medan han forskade på den. Så då läste Mias och Julia ett gäng böcker och hitta ett sätt att upptäcka gasen utan att döda oskyldiga fåglar. Det upptäcks av en Benito-sten som tänds när den kommer i kontakt med gasen. De två går sedan in i skogen och hittar dessa stenar. De tar dem till grottan för att visa arbetarna där och försöker övertyga dem om att de inte längre behöver använda kanariefågel. Mias och Julia befriar sedan alla fångade kanarieöarna. En tid senare ber någon kille Mias att vara en ersättare i en scenuppspelning för att spelregissören hörde honom sjunga i stan tidigare. Så på grund av hans skådespelare blir han populär bland damerna och Julia får all gelé.Han deltar också i en skådespelningstävling som tilldelar dem massor av pengar så att de kan fortsätta bo på Piskis ett tag. Utifrån ingenstans tvingar den onda häxan Adele Mias att lyda henne och han lurar Julia att bli kidnappad och föras till henne.Hon är sedan inlåst i ett fint rum och sa att hon inte kan lämna. Hon tar också reda på att häxan planerar att döda invånarna i Piskis genom att gräva upp hål och låta all giftgas spridas genom staden.

mias02Killen där, Murock avslöjar sedan att han är en av kanariefågarna som förlorade sin förmåga att sjunga från giftgas och är också Mias ’bror. Så nu vill han hämnas från alla människor som gjorde detta mot honom. Efter att Murock & Adele lämnat för att driva sin dödsplan, medger Mias för Julia att han gjorde detta för att skydda henne. Han visste att han inte kunde stå emot häxan på egen hand så han gick med på att göra som hon säger så länge Julia fick en säker plats att vara. Han säger att han planerar att dö efter detta men Julia vägrar att låta honom göra detta och bekänner henne kärlek till honom. Hon berättar för honom att hjälpa henne att stoppa giftgasplanen, och de använder en en gångs teleportsten för att återvända till Piskis. De återförenas med alla och berättar Murock att dra raspinnen ur rumpan. Detta innebär en svärdkamp mellan honom och Mias. Bra slut: Murock hamnar dö och som sin slutliga önskan ber han Mias sjunga för honom. Han vänder tillbaka till en kanarie och efter att han dör gör de en liten grav för honom. Mias erkänner sedan sin kärlek till Julia och kysser henne och säger att han inte längre vill dö – utan att leva med henne. I epilogen berättar Barthold Mias och Julia att stanna och vaka över Piskis medan han och de andra djurfolket följer Adels vistelseort. En tid senare kommer ett meddelande om att Barthold & co besegrade häxan och är på väg tillbaka så att alla börjar fira. Under tiden gjorde Mias inte skit utan får chick 😂😂😂. Dåligt slut: Julia försöker fly från Mias under kidnappningen och kastas i kärlekens uguu-fängelse. 😂😅 Under tiden slutar Mias att dö och Julia hör nyheterna senare från Murock. Uh förmodligen den mest meningslösa vägen för att se hur han inte ens var involverad i att besegra Adele lol och tomten var bara centrerad kring honom och hans bro.

BjörnJozef – Jozef är typ av den dumma björnkubstypen och ärligt talat är han förmodligen det mest ”djur” som i gruppen.Jag tycker att det är konstigt hur alla av dem (förutom Ryszard av skäl som anges senare) i princip inte har några problem som anpassar sig till att vara människor. Jozef känns som den enda som verkligen var ett ”djur” som förvandlades till en person. Han är uppvuxen från en björnkub av Julia så hon är som en mamma för honom lol. Jozef är också riktigt dålig med alkohol och när han blir full börjar han hoppa över hela Julia. De två av demarbetar för att hjälpa en jordbrukare med sitt honungklöverfält. Tydligen förstörde han det ursprungligen och hans fru var som Yu do dis, så nu vill han kompensera det och försöka växa tillbaka det. En dag blir han dock attackerad av häxan så att de tar honom till hans dotter och hennes familj. De rensar upp missförståndet att han övergav hennes familj. Samtidigt lurar Adele Jozef och tappar av sin livsenergi.I slutändan kämpar de mot den skjutna marionetten Marek och förstör hans marionett som kontrollerade honom. Efter att ha räddat Jozef, åkte de för att hitta och stoppa häxan. Bra slut: De räddar Marek, dödar häxan och återvänder sedan till Piskis för att fira. Hästmannen lämnar någonstans och lämnar ett adjöbrev. Under tiden försöker Julie och Jozef att slå men bli hängande av de andra djuren så att Jozef föreslår att de så småningom får sitt eget hus att leva i. Dåligt slut: Marek förvandlar Julia till hans docka. Jozef ber sedan byta platser för att rädda henne och blir dockan på sin plats. Jag känner som att det knappt hände något på Jozefs väg.Det var ett gäng små händelser som att hjälpa slumpmässiga NPC: er med saker i stan och få Jozef att inse sina känslor för Julia … men det är fantastiskt hur han lyckades mogna från herp derp björn till ~ sexig mogen vuxen man! ~ I en så kort period av tid… .väl som handlingen i detta spel är ganska skratta så det är inte förvånande antar jag.

LudwikLudwik – Ludwik är den fluffiga dogen som misshandlades av någon riddare vid slottet och nästan dödades tills Julia hörde hans rop om hjälp och adopterade honom. Nu är han hennes lojala wanchan som tycker om att hämta i parken. De gör en djurvisning med honom som hund. Han engagerar sig sedan i en svärdstridstävling för att vinna massor av pengar. Efter att han vinner blir han populär bland damerna och det gör Julia upprörd eftersom hon som vanligt har förälskats i honom medan jag inte tittade. Han räddar sedan en dam som försöker självmorda genom att drunkna för att hon inte kunde bära att leva utan sin man. Det var samma dam som han hittar sin mans ring för. Så de beslutade alla att ta ner Julias farbror och medan Julia beslutar om hon är ombord, bekänner Ludwik sin kärlek till henne. Han ser ut att hon aldrig skulle älska henne PET HUND men väl Julia älskar alla så naturligtvis accepterar han sina känslor och bekänner sig sina egna. Efter att de kysste, dagen efter upptäckte de att Julias farbror har varit bristen för Adele – häxan. De ändrar sina planer för att istället förstöra häxan istället för farbror med hjälp av Barthold.De slåss och tar tag i hennes trollspö utan vilken tydligen hon inte kan göra någonting. Bra slut: De besegra och fånga häxan som kastar henne i en fängelsehål. Efter denna ber Julia hemstad henne att bli den nya drottningen. Julia går med på att ta utmaningen och Henryk och hennes djurvänner gratulerar henne.Ludwik tar också upp vaktutbildningen och när han har ledig tid ichaichas med sin drottning. Dåligt slut: Marek lurar Ludwik och stickar honom. Julia och de andra finner honom täckt av blod och han dör i hennes armar och ber om ursäkt. Efter att han dör faller Julia i koma med drömmar om Ludwik och sedan tar de andra 3 tillbaka Julia in i tornet för att dölja hennes kropp tills hon vaknar. Kinda ledsen att efter att han inte hört Hino Satoshi i otome-spel på ett tag kommer han tillbaka i detta slöseri med rymden. ( ’· Ω · `)

hästRyszard – Ryszard är en fantastisk vit hästman eftersom han faktiskt är prinsen av Arles, ett land som har tagits över av häxan Adele. Adele dödade också sin far och han får bara veta när han stöter på sin gamla kungstjänst Ignacy. Ryszard är en kuudere man och han försöker göra allt på egen hand och eftersom han ursprungligen är en människa har han ett annat tankesätt än de andra fluffiga djurvänner. Han har ingen aning om hur / varför han förvandlades till en häst eftersom han glömde minnet om vad som hände precis före incidenten. De bestämmer sig för att de ska försöka stoppa häxan och försöka få information om henne från Arles flyktingar som kom till Piskis. De tar också på sig ett jobb där de måste starta lilla vakter från Julias hemstad som bestämde sig för att förråda hennes farbror för att de var trötta på hans skit. Ryszard bestämmer sig för att sedan ta saken i sina egna händer och åker tillbaka till Arles för att ta tillbaka sitt rike och säger att han kommer tillbaka för att hjälpa Julia att besegra sin farbror.Samtidigt ger Barthold Julia ett brev som Ryszards pappa lämnade efter sig och ber henne att leverera det till honom. Julia och hennes djurvänner började ta sig till Ryszard på väg till Arles. Tyvärr fångas Julia som förväntat, men bekvämt återförenas Ryszard med de andra djuren och tillsammans med Igancy räknar de ut ett sätt att försegla häxan. De går omedelbart mot var Julia ska rädda henne. Bra slut: Ryszard ärvde sin fars krafter att försegla häxan så att han bryter hennes magiska pinne och hon fångas. Han och Julia blir kung och drottning av deras respektive länder och han ber henne att fortsätta att skicka honom regnbågsstardust orsak till att stoppa häxan stoppade inte förbannelsen. När de har sina riken under kontroll igen, möts de en gång i taget under en ichaichatid.Bad End: Ryszard blir Adeles docka som tröstar en fångad Julia.

henryHenryk – Incest route! Men jag antar att det är okej för det här är som 1600-talet och alla slår sina släktingar ändå, eller hur?Henryk är Julias första kusin, son till killen som dödade Julias föräldrar. Han håller inte med sin pappa som följer häxan så han springer bort. Han stöter på Julia & co och får av misstag regnbågsstardust på honom – och förvandlar honom till en svan. Eftersom de inte vet vad de ska göra med honom låter de honom stanna hemma i Piskis. Efter att ha blivit tillräckligt fuktig, får Henryk all deredere för Julia eftersom han har varit kär i henne ända sedan han tittade på hans kawaii uguu kusin som satt upp i hennes torn. Julia å andra sidan antar jag att det är en långsam kokare och det tog henne tills nu att inse att hon har känslor för honom. Han var alltid där för henne, hjälpte henne att sälja klänningarna hon gör och förde sina djurvänner. Hur som helst jagar de efter farbror och han är som kom gå med mig och dumpa Julia men Henryk är som ingen farbror du har fel för att följa häxan! Och så vänder Henryk sig mot häxan men då stickar farbror häxan för att lura honom lol. Bra slut: Adele dör, men pappan är för skadad så han dör också. Henryk blir den nya kungen och Riszard säger farväl till alla för att han ska återta sitt rike. Alla djurlundar inser att Henryk får flickan denna omgång och ger upp. Henryk bekänner sedan sin kärlek till Julia och hon är ok med det här och de smookar och lever lyckligt hela tiden. Tyvärr är Henrikes djurförbannelse fortfarande inte lyft och han måste vara försiktig när timern tar slut. Dåligt slut: Adele förbannar Henryk och han tål inte att kunna se Julia så han dödar sig själv.

wiz01Wizard / Rimer – Jag vet inte om det är så du stavar hans riktiga namn men jag ska bara skriva av det som Rimer. Rimer är en Do-M hentai-trollkarl som blev förbannad och förvandlades till en iller – och jag skulle ärligt nog ha föredragit att hela hans rutt skulle vara så här … men lol försöker ha hopp om något i det här spelet.När han vilar i sängen en dag vaknar hon över honom och när han vaknar magiskt får deras läppar beröring och de har sin första kyss! 😂 Omedelbart är det när han blir kär i henne. På den här vägen avslöjar Bartholt att hans riktiga namn är Balthasar, och han är tidigare kungen av Fazaan – och far till prinsessan i Beastmaster & prins lol. Han engagerade sig i skeppolyckan som vi såg i början av spelet och försvann från landet (vilket är anledningen till att BM&P hade hela striden om tronplottet.) De frågar varför han lever om berättelsen säger att den var från 100 för år sedan – men uppenbarligen räknas hans land och deras land räkna år olika och i själva verket hände allt på samma tidslinje lol. Han avslöjar också att Julia har en stor magisk kraft inuti henne och ger dem en smälta av beastmaster & prins och hur Tiana förseglade draken. Han berättar för Julia att hon har samma magiska krafter för att släppa loss draken och det är därför hon som inlåst i ett torn hela sitt liv.

wiz02Han varnar dem för att guiden-kun planerar att återuppliva draken också på denna kontinent och Bartholt kom hit för att stoppa honom. Det är också därför Julia var inlåst i sitt torn större delen av sitt liv.Det avslöjas att guiden verkligen arbetar med Adele och hans riktiga namn är Rimer. Barthold och co. gå till ansiktet mot dem och Barthold avslöjar att häxan är en vanlig kvinna utan magiska krafter och allt ligger bara inom hennes trollstav. Rimer avslöjar sedan att hans efternamn är Fazaan, och han är faktiskt Bartholds brorson, eftersom hans far var Bartholds bror.De kallade hans mor en häxa och hon avrättades och hans far arresterades och avrättades – och Rimer förvisades från riket. Medan han var borta tillbringade Rimer mycket tid i källaren där han föddes och läste om de magiska krafterna som han och hans mor hade. Han fick reda på Julia och ville ta handen på henne så att han kunde återuppliva draken ännu en gång. Han förvandlade sedan Ryszard till en häst eftersom han hade kraften att försegla draken. När Rimer träffade Julia dock och kysste henne av misstag, blev han förälskad i henne när han träffade henne – och glömde sitt ursprungliga mål om hennes krafter. Han medger sedan nederlag och Julias namn rensas – i själva verket vill de nu att hon ska bli drottningen av hennes rike.

wiz03Bra slut: Adele och Rimer döms till döds och Rimer anklagas också för att ha gjort Ryszard till en häst i två år så att han inte kunde återvända till sitt rike. Adele hävdar att allt är hennes egen handling och att Rimer inte är ansvarig för förstörelsen av de olika städerna. Hon säger att Rimer bara förvandlade Ryszard till en häst, men det var hon som kontrollerade soldaterna för att attackera människor och döda Julias föräldrar. Julia kommer till avrättningen och hotar sedan att döda sig själv som skulle sätta igång hennes makter och döda alla där. Avrättningen stoppas, och Adele nämner att det alltid var hennes dröm att se antingen Rimers pappa eller Rimer själv bli kung men eftersom det inte kommer att hända går hon till ånger för sina synder på egen hand. Rimer och Julia hamnar sedan iväg tillsammans medan alla hennes djurvänner gråter. De springer bort till hans hus gömd i skogen av en magisk barriär så att ingen någonsin kommer att bry dem och lever lyckligt någonsin efter. I epilogen tittar Julias djurvänner omkring efter henne i skogen och hon tycker synd om dem så att hon avslöjar sin plats för dem. Rimer skapar också ett läkemedel som tydligen botar alla sjukdomar. Bad End: Julia dödar sig själv och hennes krafter går vilt och förstör allt.

haremIf Story – I princip händer allt utan Adele, och Rimer dyker upp i Julias torn och säger att han är där för att rädda henne. Julias pappa avslöjar också sanningen om sina drakkrafter. Adele och Malik kommer in senare som Rimers assistent och de är alla civila och saker lol. Efter att Ignacy dyker upp förvandlas det bara till en jätte haremväg. Alla klarar sig bra, ingen dör och de lever alla lyckligt någonsin efter – därför är det en ”tänk om det inte fanns någon strid / död etc.”. Sammantaget bara slags meningslösa och meh, de borde åtminstone ha förvandlat Julia till ett djur som de gjorde i BM&P med Tiana.

finalthoughtbanner

wat

Det här spelet tog mig alldeles för lång tid eftersom jag fortsatte att spela det och kasta det åt sidan för att det bara var så tråkigt. Det var inte ens ett långt spel.Varje rutt tog kanske fyra timmar vid MESTA. Jag kastade först detta spel åt sidan för att det nya mofumofu-systemet var helt gud fruktansvärt? Jag försökte använda pekskärmen och misslyckades bara varje gång. Det enda sättet jag kunde lyckas med var att trycka på O-knappen och använda vänster joystick för att LÅTTA flytta på den plats som de rekommenderade. Den första mofu är konstigt riktigt svår att göra medan det verkar när du går igenom rutten de blir lättare med tiden. Om du ser klöver, flytta till en annan plats och fortsätt bara gnugga långsamt om du ser hjärtan komma ut. Fortsätt inte gnugga på samma plats om du ser klöver, du slöser bara med tid och inte får någon tillgivenhet. Naturligtvis blev det mer av en besvikelse och stress än vad som var tänkt att vara den främsta njutningen av spelet.

Mofu-systemet åt sidan, var tomten som något urvattnat koolhjälpglas. Konsten var underbar och det verkar som om de hade en inställning men de visste bara inte vad de skulle göra med den. De fick alla att engagera sig i meningslösa aktiviteter med städerna och sedan i slutet skulle häxan dyka upp och bamma låt oss besegra häxan. Detta var detsamma i princip alla rutter utom kanske Mias. Den enda riktiga plottdrivna rutten var guiden men till och med hans rutt kände mig besviken.Huvuddelen av vad jag tyckte om med BM&P, karaktärinteraktionerna – allt detta kände mig bara så bristfälligt i det här spelet. Den korta tidsperioden och det faktum att killarna i grunden var förälskade i Julia från början! Allvarligt var alla bara galen förälskade i henne av absolut ingen annan anledning än att hon satt fast i det tornet med dem i flera år och kanske de bara naturligt tvingade till henne. 😂

snoka

Åtminstone Chibi CGs var söta

Ärligt talat var hela spelet en sådan besvikelse jämfört med Beastmaster & Prince att jag bara inte kan rekommendera för någon att spela det. Dessutom har den tunga referenser till det första spelet så om du aldrig spelade BM&P kommer mycket av plotinformationen förmodligen att flyga över huvudet och få dig att bli ännu mer kopplad från allt. Om du spelar detta föreslår jag min spelordning av Mias → Jozef → Ludwik → Ryszard → Henryk → Wizard → If …. men helt ärligt finns det förmodligen mycket bättre spel för dig att använda din tid och pengar på.