• Ålder: –
  • Yrke: arvtagare till tronen
  • Race: människa / häst
  • Höjd: –
  • Vikt: –
  • Seiyuu:
Beskrivning:

Ryszard är en av de viktigaste karaktärerna i hela ”Djuret och prinsessan”. Därför är lärande om hans berättelse i grund och botten upptäckten av många överraskningar från huvudhistorien. Som en häst åtföljer Ryszard Julia (MC: s standardnamn) sedan hon räddade honom från slakten. Farbror Hubert var så rasande att den stolta kullen inte skulle låta någon rida honom att han föredrog att döda honom snarare än att låta djuret motstå honom. (Btw. Jag vet inte vad som är fel med detta Weg-rike, men alla är väldigt menade mot djur där!). Då stod Julia upp för Ryszard, som började ta hand om stegen och så småningom fick sitt förtroende. Hästen bodde senare med flickan i tornet (ja, det är inte ett skämt) och blev en av hennes närmaste kamrater. Han lät henne alltid ta hand om henne, tog henne för åkattraktioner eller lyssnade när hon läste honom böcker.

Ryszard som en häst.

Naturligtvis kunde idyllen inte vara evigt – och i detta fall slutar den i XD-prologen. När den onda farbror Hubert anländer till flickan för att bli av med henne, eftersom han mördade kungparet tidigare, är det Ryszard som hjälper MC att fly. Från och med nu, även i form av ett djur, blir han som en teamledare. Särskilt när det som ett resultat av användningen av magipulver tar formen av en silverhårig ung man. Han kommer att bestämma vad han ska göra härnäst, ge order, bestämma resten av paketet eller till och med säga till dem när de får bli mänskliga och när de måste vara i form av djur. (Eftersom de till exempel är i fara). Han kommer inte att vara motvillig att utsätta sig för den första fronten när det gäller konfrontation med antagonister. tyvärr

Hursomhelst, när teamet lyckas hitta asyl i kriminella stad – Piscis, är det Ryszard som kommer att vara den mest misstro mot Lord Barthold, men samtidigt kommer han inte att tveka att pantsätta familjemedlemmar (som i ett ögonblick), bara för att få pengar för underhåll laget. Så trots den något självrättfärdiga inställningen och ständiga kritiken mot Maciej, Józef och Ludwik kunde han inte nekas sitt skydd. Särskilt på Julias säkerhet. Kanske var han inte den första personen du vill spendera din fritid med, men han visade verkligen om och om igen att du kan lita på honom 100%.

Hur som helst, först kommer paret inte bra med varandra. För Julia, även som människa, förblir Ryszard exakt lika svår att läsa som när han var ett djur. Den unga mannen är mycket ekonomisk när det gäller att visa känslor (även om han ger oss signaler från början att han är förtrollad med Julia) är han inte längre bra på att vinna sympati. Han hade för mycket besvär i sitt liv. Som vi upptäcker i följande kapitel föddes Ryszard inte som en häst. Liksom Julia var han en man och arving till tronen från grannriket Alusia. Under en olycklig jakt med falkar, två år innan den nuvarande tomten, duschade någon prinsen med pulver, vilket i själva verket satte en förbannelse på honom och förvandlade honom till en rodd. Därefter kämpade den unge mannen med sitt problem i ensamhet,

Och även om det tycktes att det från och med nu skulle bli värre, gillade Ryszard med tiden den fängslade prinsessan. Det var därför hennes bekymmer blev hans egen och han kunde inte lämna henne bara för att han äntligen hittade ett sätt att ändra sitt tillstånd. Hur som helst, pulvret fungerade bara en kort tid – och den enda person som kunde förbereda det var Julia, för även om MC framställs som en föräldralös makt, har hon några magiska färdigheter. Så Ryszard behövde en flicka ändå. Annars, vad händer om han skulle återvända hem om han tillbringade resten av sina dagar som en häst?

Ryszard skyddar Julia från regnet.

Och om du undrar varför ingen letade efter den saknade arvingen till tronen … de letade. Och i grund och botten huvudsakligen en person – stängselinstruktör och skamlös kvinnliga Ignacio. Allt resten av kungariket var under besvärjandet av den onda trollkarl – Adele. Samma som Hubert gick med, och som mördade inte bara härskarna i Weg, utan också kungen i Alusia och faren Ryszard. Btw. Jag förstår att detta LI var skrivet med avsikt att göra honom till ett föredömligt kuudere, men pojkens öga glänsa inte ens när han hörde att hans gamla man hade dödats. Bah! Han brydde sig inte. Och eftersom de inte var i goda relationer med sin far … varför är kungen förmodligen inte emot den trollkarl, eftersom han förlorade sin vilja att leva efter att hans förstfödde försvann? Det var väldigt konstigt och förmodligen dåligt övervägt. (Även om en av de grundläggande reglerna för att skapa manus är att sorg aldrig tjänar berättelsen eftersom den blockerar handlingar, är det en mänsklig reaktion, även från 5 minuters förtvivlan, det skulle vara användbart). O_o.

Hur som helst, att hitta Ignatio får Ryszard att få en motiverande spark och vill återvända till Alusia för att rädda sina invånare. Dessutom hjälper Julias ord honom att förstå att det inte handlar om en prinsisk plikt, utan hans egen vilja. När han ser flyktingarnas lidande vill han inte längre överlämna dem till deras öde. Därför – med stöd av vänner – beslutar han att förbereda sig för återvändandet och besegra trollkarl, och sedan stödja Julia i hennes strävan efter tronen. Parka är starkt engagerad i att hjälpa flyktingar, antingen genom att organisera sin bostad eller till och med formulera en slags grannskapsvakt.

Under tiden är romantiken i full gång, eftersom pojken lär Julia att dansa (han spelar i allmänhet mycket, oavsett om det är traditionella domstolsdanser eller visa tricks med ett svärd) och han skriver om hela boken för henne. Och denna oväntat trevliga gest var också ett blink för seriens fans. Naturligtvis visar sig Julias favoritroman vara historien om en djur härskare och en förtrollad prins, skriven av en viss Klaus hand? 😉Ryszard bevisar också att han har ett praktiskt taget absolut minne, eftersom han inte bara ägnade mycket tid åt att förbereda en gåva (som Ignatio härleder sig själv), utan han måste också återskapa berättelsen. Därför hoppades jag att hjältarna från det ögonblicket äntligen skulle komma närmare och börja visa stöd …

… men nej! Tyvärr tillåter Ryszard inte Julia att följa honom och tänker gå till den slutliga konfrontationen med antagonister utan MC. Hans planer korsas av Lord Barthold, som ger flickan ett meddelande att skicka = ett alibi så att hon kan springa efter sin älskade. Ah, ja, jag glömde att nämna att Julia i det här skedet redan är övertygad om att det hon känner för Ryszard går utöver vänskap. Och eftersom det, som jag nämnde tidigare, är ett absolut misslyckande, kan det bortföras eftersom vi saknade motivet för en jungfru i problem. Allvarligt … varför kunde de inte göra henne till en resursstark tjej som Tiana? Vem vill stödja sådana kokta dumplingar ?! (Btw. Många polska rätter visas i appen, till exempel bigos, men det var svårt att dechiffrera några av dem efter att ha sett den engelska fonetiska notationen … Jag undrar fortfarande vad ”kishka” var?).

Hursomhelst, beroende på vårt inflytande med LI, kan vi se ett sorgligt eller lyckligt slut:

I dåligt slut visar det sig att Ryszard också gav kroppen och var under påverkan av trollkarlens trollformel. Från och med nu vill han bo med Julia i en värld av illusion och övertygar henne att falla in i en magisk dröm. Vilket var ganska mörkt men till och med intressant. Jag förväntade mig inte ett sådant dåligt slut. Det är synd att vi inte vet vilka antagonister prinsessan alls var? Efter skrotet av information kan man bara gissa. Särskilt eftersom de talar om ett perfekt ”offer” och en drake inte har dykt upp i spelet på länge.

Ryszard och Julia under påverkan av Adele-trycket.

I ett lyckligt slut lyckas Ryszard komma i tid för att rädda Julia och göra en konstig upptäckt. Pojken är inte en enastående krigare, men från ett barn lärde han sig traditionell, mystisk svärddans. (Till och med hans egen far berättade en gång för honom att Ryszard var mer lämpad för banketter än för krig). Något som ser ut som en kamp, ​​men det är verkligen en typ av trollformel / ritual, passerad i den kungliga linjen i Alusia och som kan beröva trollkarlens makt. På detta sätt, istället för att slå, utför Rysiek breakdance på dansgolvet, Adeles trollstav förstörs, och hon är lugn och fängslad i Peluas slott med sin hjälper.

Det är emellertid svårt att betrakta en sådan slutlig 100% lycklig, för på grund av politiska svårigheter kan parkan inte vara tillsammans. Julia återvänder till Veg för att bli drottningen efter det framgångsrika upproret av Henry, och Ryszard väntar i sin tur på kroningen i Alusia. Och även om den silverhåriga arvingen går bra och är älskad av sina ämnen, måste den 16-åriga flickan i princip lära allt från grunden. Till slut tillbringade hon hela sitt liv inlåst i tornet. (Ger det verkligen makt till barnet alls?). Naturligtvis måste de då och då träffa varandra på grund av pulvret, och Ryszard lovar något där att han kommer att hitta ett sätt att de kan vara tillsammans – vilket i sin tur leder till en ganska bittersöt finalen.

Och nu när jag går till bedömningen är det svårt att inte märka att Ryszard spelade rollen som biträdande Matheus. Och jag tror inte att han klarade sig mycket värre på detta område. Herrar hade en liknande mängd för- och nackdelar. Lyckligtvis var de inte deras trogna kopior. Därför tror jag att om huvudtomten ”Beast and Princess” generellt sett var mer intressant, skulle karaktären av Richard bara dra nytta av det. Tyvärr hände detta inte, så den tillbakadragna Kuudere i snigelaktionen var en medellyckad kombination. Och sidkaraktärerna kunde inte ens rädda det, för Julia var helt enkelt intetsägande och irriterande, och med de riktiga djuren hade prinsen inte mycket gemensamt. (Till skillnad från Matheus och hans bröder). Jag förstår att det var en värld av sagor, men Ryszard visade ganska tydligt att han inte satte sig på nivå med björn, hund och kanarie. Vad du egentligen inte kan skylla honom för,

Mycket genomsnittligt scenario, dessutom billigt och ljudlöst (om du installerade Story Jar-versionen). Om du inte har tillgång till en annan utgåva måste jag erkänna att det inte är värt det. Om du inte är absoluta fans av världen av ”Beastmaster och prinser” och du inte vill vänta på någon premiär på Switch … Ryszard själv som karaktär är inte så illa. En recensent skrev om honom att ”varför vänta på en prins på en vit häst om du kan ha båda i en”? Och det var en ganska korrekt sammanfattning. Så jag tror att det kommer finnas många som trots de nackdelar som nämns ovan kanske gillar den här tråden.

Ryszard och Julia medan de dansar tillsammans.