Historien kretsar kring 27-åriga Arata Kaizaki, en NEET som har varit arbetslös i flera år;arbetar bara deltid i en närbutik. En dag erbjuder en mystisk man vid namn Ryō Yoake honom en jobbmöjlighet; men först måste Kaizaki bli testare för ReLife: ett vetenskapligt experiment för att få honom att vara 10 år yngre och skicka honom tillbaka till gymnasiet som student. Experimentet är tänkt att ge en chans att uppleva ungdomar igen och i processen fixa vad som är fel med motivets liv.
Mkna kommentarer att; jag älskar de att skulle jag också vilja få mig  att vara 10 år yngre preis som dom skriver , 10 av 10 poängen

Tecken

Arata Kaizaki ( 海 崎 新 太 , Kaizaki Arata )
Röstat av: Kenshō Ono  (japansk); Micah Solusod (engelska) 
Spelad av: Taishi Nakagawa
Arata är en 27-årig man som blev arbetslös efter att ha slutat sitt jobb på tre månader på ett svart företag och hävdade att skälet var ”det passade inte hans högsta potential”. Efter flera misslyckade jobbmöjligheter i liknande företag arbetade han på deltid i en närbutik där han blev scoutad av An Onoya som valde honom för ReLife-projektet. Som en gymnasieelever som bara verkar vara 17 år gammal ses Arata förutsägbart som mogen av sina klasskamrater och har inga problem att få vänner.Han har glömt de flesta av sina lektioner på gymnasiet, så han måste ta många bottenprov. Han förhindrar sig själv att bli förälskad på grund av sin (verkliga) ålder och efterverkan av det piller han måste ta efter att experimentet avslutats, även om Ryō uppmuntrar honom att ”leva ReLife till dess finaste”. Han är för närvarande projektet # 002 från Kanto prefektur.
Det avslöjas att efter att han tog examen från college och började arbeta i företaget trakasserades hans äldre kvinnliga medarbetare vid namn Saiki av hennes manliga medarbetare. Han försökte hjälpa henne, men det ökade bara trakasserierna, vilket ledde till att Saiki avvisade hans hjälp och till slut begick självmord. Denna tragedi lämnade honom traumatiserad och han slutade sedan jobbet. I slutet av mangan får han ett jobb ReLIFE och startar en relation med Chizuru efter att ha lärt sig att hon också var ett ämne. Hans efternamn kommer från Kaizaki Station .
Chizuru Hishiro]( 日 代 千 鶴 , Hishiro Chizuru )
Röstat av: Ai Kayano (japansk); Jeannie Tirado (engelska) 
Spelat av: Yuna Taira
En mycket smart men socialt besvärlig klasskamrat av Arata. Hon får vanligtvis högsta betyg under sitt år, vilket gör henne till klassrepresentant och har alla sina skolkostnader betalat som ett resultat. Hon är inte bara socialt besvärlig utan också ganska okunnig när det gäller allt som inte är direkt relaterat till skolfrågor, särskilt sociala och emotionella. Hon forskar alltid på nätet om vad hon inte förstår. Det avslöjas att hon också var ett ReLIFE-ämne och hade två termer. Hon blir kär i Arata och börjar (korrekt) misstänker att han också är ett ämne. I slutet av mangan får hon ett jobb på ReLIFE och startar en relation med Arata. Hennes efternamn kommer från Hishiro Station .
Ryō Yoake ( 夜 明 了 , Yoake Ryō )
Röstat av: Ryōhei Kimura (japansk); Josh Grelle (engelska
Spelat av: Yudai Chiba
Kaizakis ReLife-handledare, mannen som erbjöd honom ReLife-experimentet. Han är i samma ålder som Arata och verkar alltid glad (vilket faktiskt irriterar Kaizaki till inget slut). Som handledare vakar han alltid över Arata på avstånd och skriver rapporter om sitt dagliga liv. Hans efternamn kommer från Yoake Station .
Rena Kariu ( 狩 生 玲奈 , Kariu Rena )
Röstat av: Haruka Tomatsu (japansk); Alexis Tipton (engelska)
Spelat av: Elaiza Ikeda
Aratas klasskamerat som sitter bredvid honom och är en volleybollklubbmedlem. En tjej som är mycket konkurrenskraftig, hon vill vara bäst på allt. Hon tänker på Chizuru och Honoka som sina rivaler, men är på goda villkor med dem. Rena är envis och stolt, men faktiskt verkligen förvirrad inuti. Hon har krossat Kazuomi Ōga och agerar som en tsundere mot honom. Senare blir hon och Kazuomi Ōga ett par. Hennes efternamn kommer från Kariu Station .
Kazuomi Ōga ( 大 神 和 臣 , Ōga Kazuomi )
Röstat av: Yūma Uchida [10] (japansk); Blake Shepard (engelska) [12]
Spelat av: Mahiro Takasugi
Aratas klasskamerat som är klassrepresentant tillsammans med Chizuru. Han presterar bra akademiskt men har mycket dåliga atletiska förmågor. Han saknar social förmåga när det gäller romantik, med hjälp av Arata och deras vänner inser han sina känslor för Rena och hävdar att han vill vara med henne och inte vill att hon ska vara med en annan kille. Han bär sin uniform på ett särskilt iögonfallande sätt och tjänar honom smeknamnet ”Flashy Ōga” ( チ ャ ラ オ ー ガ , Chara-Ōga ) eller bara ”Flashy Blond Guy”. Hans efternamn kommer från Ōga Station . Hans äldre bror var en gång en glad man som blev NEET på grund av kraftigt tryck och senare väljs att delta i ReLife-programmet som Project # 005 av Arata Kaizaki i det sista kapitlet ch222.
An Onoya [4] ( 小野 屋 杏 , Onoya An )
Röstat av: Reina Ueda [10] (japansk); Kristen McGuire (engelska) [12]
Spelat av: Sae Okazaki
An är en annan ”transfer student” vid Aoba High School. Men hon är faktiskt Ryōs juniorhandledare och den som letade efter Arata för experimentet. Liksom Ryō agerar hon glatt och tillsammans med att titta på deras projekt så att det blir förföljd, mycket till Aratas irritation. Hennes efternamn kommer från Onoya Station .
Honoka Tamarai ( 玉 来 ほ の か , Tamarai Honoka )
Röstat av: Himika Akaneya [13] (japansk); Bryn Apprill (engelska) [12]
Renas bästa vän och kaptenen för det kvinnliga volleybollaget på deras skola. En naiv, vänlig och söt tjej. Hon har märkbart stora bröst som är lite av den rinnande gaggen. Hon hade en stark färdighet och atletisk förmåga, hon kände påtryckningar från människor som inte kan överträffa henne, varför Rena påstår sig vara hennes rival gör Honoka skatten till deras vänskap. Trots att hon är ett geni inom idrott är hon inte särskilt bra akademiskt. Hennes efternamn kommer från Tamarai Station .
Akira Inukai ( 犬 飼 暁 , Inukai Akira )
Röstat av: Noriaki Sugiyama [13] (japansk); Alejandro Saab (engelska) [12]
Han är Honoka och Nobunagas barndomsvän. Han har skarpa och bländande ögon. Han är väldigt skyddande mot Honoka och så blir han arg på att någon fångas av henne. Hans efternamn kommer från Inukai Station .
Nobunaga Asaji ( 朝 地 信 長 , Asaji Nobunaga )
Röstat av: Daisuke Namikawa [13] (japansk); Stephen Sanders (engelska) [12]
Honoka och Akiras barndomsvän, han agerar som gruppens mamma och medlem av hälsokommittén. Hans efternamn kommer från Asaji Station .
Kokoro Amatsu ( 天津 心 , Amatsu Kokoro )
Röstat av: Miyuki Sawashiro (japansk); Caitlin Glass (engelska) [12]
Spelat av: Natsuna Watanabe
Homeroom-lärare på Aratas klass. Hon är också PE-lärare och kvinnlig volleybollklubbs handledare. Hennes efternamn kommer från Amatsu Station .
Kōshi Usa ( 宇佐 浩 史 , Usa Kōshi )
Röstat av: Wataru Hatano (japansk); Anthony Bowling (engelska) [12]
Manlig volleybollhandledare och en PE-lärare. Han var Kokoros senior på universitetet och de är typ av rivaler. Hans efternamn kommer från Usa Station .
Sumire Inukai ( 犬 飼 す み れ , Inukai Sumire )
Röstat av: Ryōko Shiraishi (japansk); Marissa Lenti (engelska)
Läkare för folkhälsa vid Aoba Academy. Hon är också Akiras äldre syster. Hennes efternamn kommer från Inukai Station .
Michiru Saiki ( 佐伯 み ち る , Saiki Michiru )
Röstat av: Shizuka Itō (japansk); Alex Moore (engelska)
Michiru var anställd i det svarta företaget som Arata tillhörde. Senare begick hon självmord efter att ha trakasserats av medarbetare.Hennes självmord hade stor inverkan på Arata, vilket gjorde att han inte kunde fungera i samhället. Hennes efternamn kommer från Saiki Station .

Media

Manga

Mangaen började publicera på Comico- appen 2013 med fysisk publicering av serien efter 2014. Serien lades till streamingtjänsten Crunchyroll mangatjänst den 21 december 2015. [14] Från 5 mars 2018, Crunchyroll nr längre värd för manga. [15]

Nej. Japans släppningsdatum Japansk ISBN
01 12 augusti 2014 [16] ISBN 978-4-80-300595-0
 1. ”Arata Kaizaki (27), arbetslös”
 2. ”Patetisk”
 3. ”Försöksperson”
 4. ”Weirdo”
 5. ”Kontrakt slutfört”
 6. ”Kan inte lugna ner”
 7. ”Generationsgap”
 8. ”Spännande studentliv”
 9. ”Olika vanor”
 10. ”Förolämpande, men …”
 1. ”Bli involverad”
 2. ”Supportavdelningens jobb”
 3. ”Lätt liv”
 4. ”Oväntat och oavsiktligt”
 5. ”Lång dag”
 6. ”Nu när jag är äldre än min lärare”
 7. ”Kommunikationsstat: 0”
 8. ”Bra sagt”
 9. ”Uppsatser för alla”

19,5. ”Bonusrapport”

02 12 november 2014 [17] ISBN 978-4-80-300619-3
 1. ”Seriöst konstigt”
 2. ”Himmel och helvete”
 3. ”Naturligtvis”
 4. ”Pure-Hearted Oga”
 5. ”Distansdilemma”
 6. ”Arbeta och personligt”
 7. ”Inte silver”
 8. ”Genomsnittliga resultat”
 9. ”Andra”
 1. ”Enkel”
 2. ”Aoba High Class 3-3”
 3. ”Banden till fördjupning, fördjupning av missförstånd”
 4. ”Vid lunch”
 5. ”Boggat eller isolerat”
 6. ”Vuxenperspektiv”
 7. ”Svart”
 8. ”Fallen”
 9. ”Fallet”
03 28 mars 2015 [18] ISBN 978-4-80-300690-2
 1. ”Överlappning”
 2. ”Brista”
 3. ”Jag har väntat”
 4. ”Svaret”
 5. ”Kör inte”
 6. ”Leende”
 7. ”Reality ≠ Right”
 8. ”Gyllene vecka”
 1. ”Ursäkta oss”
 2. ”Tillfällig”
 3. ”Goda avsikter”
 4. ”Bara oss två + 1”
 5. ”Inte vår första gång”
 6. ”Legal High School Girl?”
 7. ”Återigen, Kaizaki-kun”

52,5. ”Senpai, Kōhai, klasskamrat”

04 12 augusti 2015 [14] ISBN 978-4-80-300757-2
 1. ”Jag skojar inte”
 2. ”Justera svar”
 3. ”Distansdilemma 2”
 4. ”Kärlek och vänskap”
 5. ”Lärarrummet, efter skolan”
 6. ”Svag men stark”
 7. ”Earnest but Awkward”
 8. ”Stongvillig hård arbetare”
 9. ”Före stormen”
 1. ”Rash Emotions”
 2. ”Olycka orsakad”
 3. ”Vänd tillbaka tid”
 4. ”Hishiron den glömska”
 5. ”Korrosion”
 6. ”Around the Rift”
 7. ”Jag hatar flickor som det”

68,5. ”Dull Silver”

05 12 februari 2016 [19] ISBN 978-4-80-300861-6
 1. ”Störning”
 2. ”Hej”
 3. ”Förra årets trauma”
 4. ”Hämnd”
 5. ”Ett steg framåt, tillsammans”
 6. ”Hopsättning”
 7. ”Honokas känslor”
 8. ”Chizurus känslor”
 1. ”Rena känslor?”
 2. ”Bittersweet Crossroads”
 3. ”Den sista drastiska åtgärden”
 4. ”Envis idiot”
 5. ”Rena’s Feelings”
 6. ”Följ igenom”
 7. ”Fortsatt”

83,5. ”Bad Guy Hero”

06 12 augusti 2016 [20] ISBN 978-4-80-300941-5
 1. ”Fred efter fred”
 2. ”Hur man tackar”
 3. ”Årsdag”
 4. ”Stöd mitt sätt”
 5. ”Past Trip”
 6. ”Förlust”
 7. ”Beundrad Senpai”
 8. ”Vänd framåt”
 1. ”Trebenslopp”
 2. ”Fladdrande hjärtan och nyfikenhet?”
 3. ”En termin ner!”
 4. ”Vi är gymnasiet”
 5. ”Fel”
 6. ”Dubbel panik”

97,5. ”1 juli”

07 25 februari 2017 [21] ISBN 978-4-80-300996-5
 1. ”Rör inte vid henne”
 2. ”En normal dag med dig”
 3. ”Sista i skolan och första och sista”
 4. ”Känsla röd”
 5. ”Ser bra ut tillsammans”
 6. ”Bekännelse…?”
 7. ”Flyktiga blommor”
 8. ”Starta utan humör”
 1. ”Väldigt sött”
 2. ”Reflections”
 3. ”Även om det är en laglig gymnasieflicka”
 4. ”18 igen”
 5. ”Flytta”
 6. ”Kritisk rak”

111,5. ”Grattis på födelsedagen”

08 11 maj 2018 [22] ISBN 978-4-80-301186-9
09 10 augusti 2018 [23] ISBN 978-4-80-301218-7
10 12 november 2018 [24] ISBN 978-4-80-301247-7
11 12 februari 2019 [25] ISBN 978-4-80-301269-9
12 11 maj 2019 [26] ISBN 978-4-80-301295-8
 1. ”Starta om livet”

Flera nya kapitel publicerades också av Yayoiso men är inte till salu på Amazon. Dessa avsnitt är tillgängliga som onlineläsare på Comico (NHN Japan) officiella webbplats och många andra. Engelsk översättning är också tillgänglig för denna manga. [ citation behövs ] Den sista rapporten är 222 Namngiven: ”Restart Life”. I volym 15 lades två bonuskapitel till. Den första är en epilog. Det tar upp samma natt Chizuru och Arata återfår sina minnen av varandra och slutar drygt fyra år senare. Det andra bonuskapitlet var en prolog, som täcker hur Arata valdes till ett ämne. [27]

Anime

Det tillkännagavs den 13 februari 2015, att webtoon- serien skulle få en anime- TV-anpassning som planeras till luften den 2 juli 2016. [8][10] Anime: s viktigaste roll, sändningsinformation och första nyckelvisuellt presenterades vid AnimeJapan 2016-konferensen i Japan den 26 mars 2016. [9] TMS Entertainment producerar serien, [28] med Tomo Kosaka-regi, Michiko Yokote och Kazuho Hyodo hanterar seriesammansättning, Junko Yamanaka utformar karaktärerna och Masayasu Tsuboguchi komponerar musiken. [29] Alla 13 avsnitt av anime pre-streamades innan tv-sändningen på ReLIFE Channel- appen den 24 juni 2016. [30] Crunchyroll släppte alla avsnitt av anime för premiummedlemmar den 1 juli 2016, varje avsnitt var tillhandahålls gratis för medlemmar under följande veckor [31] Anime är licensierat i Nordamerika av Crunchyroll , och Funimation släppte det på hemmavideo med en engelsk dub. [32]

En 4-episodsfinal strömmade på Amazon Prime Video och släpptes på Blu-ray & DVD den 21 mars 2018. [33] [34]

Avsnittslista

Nej. Titel Ursprungligt luftdatum [35]
1 ”Kaizaki Arata (27) Arbetslös”
”Kaizaki Arata (27) mushoku” ( 海 崎 新 太 (27) 無 職 )
2 juli 2016
Arata Kaizaki är en 27-årig NEET som inte kan hitta stabilt arbete. En natt träffar han Ryo Yoake från ReLIFE-laboratoriet som erbjuder honom deltagande i ReLIFE-projektet. Arata accepterar och lär sig snart att ReLIFE involverar honom som tar ett läkemedel som får honom att se ut sjutton igen och anmäla sig som tredjeårs gymnasieelever vid Aoba High School. Där träffar han andra klasskamrater Kazuomi Oga, Rena Kariu, An Onoya, Chizuru Hishiro och Ryo som också har tagit medicinen för att stödja Kaizaki medan han är inskriven i skolan. Ryo förklarar för Arata att ReLIFE är en möjlighet för honom att återuppleva sin ungdom i ett försök att förändra sitt nuvarande jag. Därifrån börjar Aratas ReLIFE-upplevelse.
2 ”Kommunikationsfärdigheter: Noll”
”Komyunikēshon nōryoku 0-ten” ( コ ミ ュ ニ ケ ー シ ョ ン 能力 0 点 )
9 juli 2016
Arata blir bekant med sina klasskamrater Kazuomi, An och Rena som sitter bredvid honom. Han lär sig om Renas konkurrenskraftiga karaktär och hennes besvikelse över att förlora klassrepresentantens ställning till kollegkamrat Chizuru. Arata möter formellt Chizuru under lunchen, men hennes trubbiga och okomplicerade sätt att prata kasta honom för en slinga. De träffas igen efter skolan där Chizuru delar med Arata att hon är socialt besvärlig och inte förstår människor eller vet hur man ska kommunicera med dem, men vill ändra det om sig själv. Arata ger henne uppmuntran, och de blir vänner efter utbyte av telefonnummer.
3 ”Du är gammal nu”
”Ossan nan desukara” ( オ ッ サ ン な ん で す か ら )
16 juli 2016
Under gymnastikklassen hamnar Arata med att skada sig själv, och Ryo förklarar att trots hans ungdomliga utseende Aratas kropp fortfarande är biologiskt en 27-årig man. Samtidigt tar Chizuru Aratas råd för att försöka le mer i ett försök att få vänner, men hennes tvingade leenden tolkas av Rena felaktigt när Chizuru hånar henne. Rena lär sig också att trots att han betraktade Chizuru som en akademisk rival var Chizuru inte medveten om vem Rena var, vilket orsakade Rena uppfattning av både Chizuru och sig själv att bli ansträngd.
4 ”Falla”
”Ochiru” ( 墜 ち る )
23 juli 2016
Chizurus fortsatta försök att le har den oavsiktliga effekten av att sänka Renas självvärde på grund av hennes missuppfattning att Chizurus handlingar är utan trott. Rena återspeglar att hon mäter sitt eget värde genom sin framgång och att hon året innan hade både stolthet och lycka på grund av att hon var klassrepresentanten tillsammans med Kazuomi, som hon har känslor för. Efter att ha förlorat både klassrepresentantens ställning och platsen vid Kazuomis sida till Chizuru, börjar Rena tänka mindre på sig själv och blir argare mot Chizuru för att ha tänkt att hon hånar henne för sina brister. Chizuru är dock inte medveten om Rena känslor och förträder i Arata att hon känner att hon och Rena blir vänner. En natt efter att ha stannat sent på skolan ser Rena att Chizuru också har stannat sent och stjäl hennes skolväska som hämnd för sin uppfattade misshandel, men hon fångas av Arata. När Arata försöker stoppa henne, faller de båda ner för en trappa.
5 ”Överlappning”
”Ōbārappu” ( オ ー バ ー ラ ッ プ )
30 juli 2016
Arata vaknar i skolans sjukhus efter det fall han och Rena hade. Kom ihåg att Rena stal Chizurus väska innan de föll, påminner Arata om en liknande situation på ett företag han arbetade för där hans senior blev mobbad av hennes medarbetare på grund av deras avundsjuka på henne. När Rena vaknar konfronterar Arata henne om sina handlingar och Rena delar sina känslor av osäkerhet och frustration gentemot Chizuru. Arata uppmuntrar henne att inte böja sig till den nivå som trakasserar människor hon inte gillar, och att fortsätta att vara en person som håller ut för att få det hon vill. Efter att ha lämnat möter Arata Chizuru som misstänker att Rena försökte stjäla hennes väska, men kunde inte tänka på ett skäl till varför. Arata bekräftar Chizurus misstankar och hon beslutar att prata med Rena när hon lämnar skolan. Rena förklarar sina känslor gentemot Chizuru och får veta att Chizuru aldrig tänkte förnedra henne, och försökte bara vara hennes vän. När förvirringen rensats upp ber ursäkt Rena och samtycker till att vara Chizurus vän under förutsättning att Chizuru erkänner Rena som en rival.
6 ”Detta är inte första gången”
”Hajimemashite janainda yo” ( 初 め ま し て じ ゃ な い ん だ よ )
6 augusti 2016
Kazuomi och An besöker Aratas lägenhet för en studieperiod på grund av att både Arata och An upprepade gånger gjorde dåligt i sina tidigare tester. När Kazuomi lämnar tidigt erkänner An till Arata att de träffades tidigare och att hon blev kär i honom vid första anblicken. Ryo bestämmer sig för att kolla upp (tjuvlycka) på Arata via sin mobiltelefon men lär sig att An och Arata är ensamma och rusar till lägenheten. Ett försök att kyssa Arata, men han stoppar henne precis när Ryo anländer. Ryo skäller An för sina handlingar, och hon avslöjar att hon bara testade Arata, och att hon faktiskt är Ryos 27-åriga kollega på ReLIFE Laboratory. An förklarar också att hon skulle vara Aratas supporter, men Ryo tog över på grund av att hon inte avslutade sin träning i tid. Både An och Ryo ber om ursäkt för de problem hon orsakade, med Ryo som i hemlighet ber om ursäkt för att de delvis ljuger av varför han är Aratas supporter.
7 ”Testämne 001 → 002”
”Hikensha 001 → 002” ( 被 験 者 001 → 002 )
13 augusti 2016
När Ryo skriver sin rapport om Aratas framsteg, kommer han ihåg när han stödde ämnet 001 i ReLIFE-projektet. Ryo skällde av sina handledare för att han var för involverad i ämnets liv, och därmed distanserade han sig från den personen. Vid den tidpunkten ombads han också att scouta ut Arata för att potentiellt vara ämnet 002 i ReLIFE-projektet. Efter att ett år hade gått ansågs resultaten för ämne 001 vara ett misslyckande eftersom personen i fråga inte hade förändrats alls. Motbjudet av hans misslyckande med att stödja ämne 001 uppmuntras Ryo av An att inte ge upp eftersom Arata valdes till ämne 002, och att Ryo hade tilldelats som hans supporter. Ryo avslutar sin rapport genom att logga att han trots Aratas kämpar gör framsteg.
8 ”Reva”
”Kiretsu” ( 亀 裂 )
20 augusti 2016
Honoka och Arata tar ett sminktest. Honoka passerar men inte Arata. Rena står upp för Honoka när andra volleybollmedlemmar gör narr av henne. Honoka går bort när hon studerade för hårt för att klara sminkprovet. Tyvärr får detta Rena till en olycka och deras vänskap är i kris.
9 ”Hämnd”
”Ribenji” ( リ ベ ン ジ )
27 augusti 2016
Chizuru förstår att det finns ett problem och pratar med Arata. Att prata om problemet får Arata att konfrontera sitt tidigare misstag med Chizuru och de planerar att göra Rena och Honoka vänner igen. Akira och Nobu tar med sig Rena och Kazuomi och lyssnar på en privat diskussion bland Honoka, Arata och Chizuru.
10 ”Allas själviska önskningar”
”Minna no wagamama” ( み ん な の ワ ガ マ マ )
3 september 2016
Honoka avslöjar varför hon gick med i Aoba HS. Chizuru talar om sitt förflutna och motiverar Honoka att prata med Rena. Rena springer undan innan Honoka kan prata med henne. På matchdagen motiverar Chizuru Rena att spela. Rena accepterar äntligen att spela. Rena och Honoka sminkar. De förlorar men har en fantastisk tid.
11 ”En resa till det förflutna”
”Kako torippu” ( 過去 ト リ ッ プ )
10 september 2016
Arata konfronterar sitt förflutna och besöker sin senpai grav. Ryo planerar en överraskning för honom.
12 ”Dubbel panik”
”Daburu panikku” ( ダ ブ ル パ ニ ッ ク )
17 september 2016
Arata förklarar indirekt till Kazuomi om kärlek och hur viktigt det är. När Kazuomi och Arata ser en man med Rena, rusar Kazuomi till henne. Han lär sig att Rena hade en heteslag och mannen hade hjälpt henne. Kazuomi går Rena hem. Den natten inser han att han älskar Rena och ber om råd från alla. Han bestämmer senare allt själv. Kazuomi bjuder Rena till sommarfestivalen. Rena frågar råd om vad hon ska göra med de andra flickorna.
13 ”Bekännelse”
”Kokuhaku” ( 告白 )
24 september 2016
Rena ber om Honoka och Chizuru hjälp med att få henne och Kazuomi ensam under fyrverkerifestivalen för att hon ska bekänna sina känslor för honom. På festivalen delades Arata, An, Ryo, Chizuru och de andra upp för att låta Kazuomi och Rena vara ensamma, eftersom de visste att Kazuomi också planerade att bekänna sig för Rena. Ryo och An gör det också så att Arata och Chizuru hamnade ensamma tillsammans också. Rena och Kazuomi bekänner sina känslor gentemot varandra och när fyrverkerierna börjar berättar Chizuru för Arata var hon glad att träffa honom. Chizuru påminner om alla händelser som har hänt sedan skolåret började, och innan dess när hon träffade Ryo och blev ämne 001 i ReLIFE-projektet. När festivalen är slut går Arata Chizuru hem och inser att han har förälskats i henne, men bestämmer sig för att berätta för henne eftersom alla som han träffade i skolan kommer att glömma honom när hans ReLIFE slutar. Istället berättar han för Chizuru att han aldrig kommer att glömma henne, och hon berättar också för honom att hon aldrig kommer att glömma honom.
14


(OVA 1)

”Utsäde” 21 mars 2018
Chizuru förlorar positionen som klassrepresentant till Rena. Insåg att hon var upptagen med sina känslor för Arata, konfronterar Chizuru Ryo och frågar honom om Arata är ett ReLIFE-ämne. Han vill inte bekräfta det och varnar henne för att exponering av en testperson skulle avsluta experimentet för honom och de skulle aldrig se varandra igen. Ryo avslöjar för henne att An arbetar för ReLIFE och är hennes nya handledare. En antyder att Chizuru vill att Arata ska vara ett testämne, eftersom hon kan agera på sina känslor om han var en vuxen. Efter att Kazuomi har pratat Arata om frivilligarbete som pojkesrepresentant som leder förberedelserna för kulturfestivalen, Chizuru volontärer för flickorna.
15


(OVA 2)

”Behöver” 21 mars 2018
Alla har kul på kulturfestivalen och klassens kafé i engelska stil, men Chizuru och Arata kan inte sluta tänka på att raderas från sina vänners minnen. En diskussion mellan Ryo och An avslöjar att Chizurus och Aratas minnen av varandra också går förlorade.
16


(OVA 3)

”Datum” 21 mars 2018
Chizuru förstår inte hennes nuvarande känslor för Arata och börjar undvika honom att försöka ”se saker från ett annat perspektiv”. Men efter att ha pratat det med Honoka och Rena ber hon Arata ut på en juldag. Under datumet slutar de med att köpa telefonremmar till varandra. När de går hem senare slår Arata ut att han älskar Chizuru. Chizuru är förvånad, men inser sedan att hennes egna känslor för Arata också är av kärlek och berättar det för honom. Det börjar regna och de går båda hand i hand och håller Chizurus paraply.
17


(OVA 4)

”Liv” 21 mars 2018
I Aratas lägenhet berättar Ryo Arata att hans ReLife var en enorm framgång och erbjuder honom en lista med jobb och en piller som kommer att avsluta hans ReLife. I Chizurus lägenhet gör An samma sak med Chizuru. Chizuru somnar efter att ha tagit pillret och An ser att hon hade skrivit ”Jag var förälskad i Kaizaki Arata” på hennes hand och känner sig ledsen att hon kommer att behöva radera det.Innan han tar p-piller berättar Arata för Ryo att han vill arbeta för ReLife Laboratories. Senare, vid en ReLife Company-middag, träffar Arata Chizuru, som också arbetar för ReLife. De känner inte igen varandra, men Chizuru får veta att Arata var ett ReLife-ämne.

Efter middagen stöter de på varandra utanför restaurangen. Chizuru berättar för Arata att hon också var ett ReLife-ämne och Arata frågar Chizuru om hennes ReLife-upplevelse. Hon svarar att det var som ett fyrverkeri. Detta utlöser minnet av att vara tillsammans på fyrverkerifestivalen för båda. Sedan med sina minnen återställd, går Chizuru in i Aratas väntarmar.

Öppettemaet är ”Button” av Penguin Research, medan olika artister utför ett annat avslutande tema för varje avsnitt. [36] Slutlåtarna sammanställs i ett album med titeln ”MD2000 ~ ReLIFE Ending Songs ~” som kommer att släppas 21 september 2016. [ behöver uppdateras ]Titeln ”MD2000” kommer från en typ av mini-skiva som kom ut 2000 medan begreppet avslutande teman kommer från låtarna som Kaizaki brukade höra tillbaka i sina (gamla) gymnasiet. [37]

En serie karaktärslåtar som också släpptes från 3 augusti 2016, startade med Arata Kaizaki från volym 1. [38] Varje CD innehåller två låtar med respektive instrumentalversion. En ljudspår-CD som innehåller 23 bakgrundsmusikstycken från anime släpps den 14 september 2016. Musiken komponeras av Masayuki Tzboguchi. [39]

Lista med avslutande låtar

Episod Titel Konstnär
1 ”Iijyuu ★ Rider” ( イ – ジ ュ – ★ ラ イ ダ ー , Iiju ★ Raida ) Tamio Okuda
2 Hot Limit TM Revolution
3 ”Timing” ( タ イ ミ ン グ ~ Timing ~ , Taimingu ) Svart kex
4 Älskling L’Arc ~ en ~ Ciel
5 Kore ga Watashi ingen Ikiru Michi ” ( こ れ が 私 の 生 き る 道 ) PUSSIG
6 ”Solig dag söndag” Sentimental buss
7 ”Saudade” ( サ ウ ダ ー ジ , Saudaji ) Porno Graffitti
8 Yuki no Hana ” ( 雪 の 華 ) Mika Nakashima
9 ”Det kommer att bli kärlek där -Ai ingen Aru Basho-” ( Det kommer att bli kärlek där – 愛 の ​​あ る 場所 – ) Den lysande gröna
10 ”Asu e no Tobira” ( 明日 へ の 扉 ) Jag önskar
11 Pieces of A Dream Kemi
12 ”Natsu Matsuri” ( 夏 祭 り ) Whiteberry
14 ” Hana ”(花) Orange Range
15 Cher.ry YUI
16 La La La Love Song Toshinobu Kubota
13, 17 ”Knapp” ( ボ ー タ ン ) Penguin Research

Lista med karaktärslåtar

Volym Karaktär Röstskådespelare Sång titel Utgivningsdatum Paketnummer
1 Arata Kaizaki Kenshō Ono ”ReLIFE” 3 augusti 2016 TMS-335
”Ångra”
2 Chizuru Hishiro Ai Kayano ”Momoiro.” ( モ モ イ ロ。 ) 31 augusti 2016 TMS-336
En Onoya Reina Ueda ”Återförenas ♪”
3 Kazuomi Ōga Yūma Uchida ”Berry Suite” ( ベ リ ー ス イ ー ト , Beri Suito ) 27 september 2016 TMS-337
Rena Kariu Haruka Tomatsu ”Namida Diamond” ( ナ ミ ダ ダ イ ア モ ン ド , Namida Daiamondo )

Live actionfilm

En live-action- anpassning med samma namn och regisserad av Takeshi Furusawa släpptes i japanska teatrar den 15 april 2017. Filmen har Taishi Nakagawa och Yuna Taira som Arata Kaizaki respektive Chizuru Hishiro. Filmen fick ett originalt slut. [40]

Scenspel

En scenuppspelning genomfördes i Tokyo och Osaka i slutet av 2016. [19]

Mottagningsredigering

Volym 1 nådde den 30: e platsen på de veckovisa Oricon mangatabellerna och hade den 17 augusti 2014 sålt 33 637 exemplar; [6] volym 2 nådde nionde plats och hade den 16 november 2014 sålt 46 040 exemplar; [41] Volym 3 nådde den 23: e platsen och hade den 5 april 2015 sålt 73 019 exemplar. [42]Det placerades på sjätte plats i Zenkoku Shotenin ga Eranda Osusume Comic 2015 . [43] Det nominerades också för bästa general Manga vid de 39: e Kodansha Manga Awards . [4] Serien hade sålt 1 miljon exemplar från 8 februari 2016. [44] Från och med oktober 2016 hade mangan laddats ner över 20 miljoner gånger.