Av Kim Boram

SEOUL, 10 juli (Yonhap) – Prinsessan Snow White i Walt Disneys animerade film med samma namn är ”den skönaste av alla”, och bara ”kärlekens första kyss” kan bryta den förbannelse som läggs på henne efter att ha bitit i ett förgiftat äpple .

I den kommande ”Red Shoes”, regisserad av Hong Sung-ho, bryter emellertid prinsessan Snow White, uttryckt av Hollywood-skådespelerskan Chloe Moretz, stereotypen.

Hon är inte vacker och smal, men rund och mjukt. Men hon är genial, komponerad och mycket motiverad att leta efter sin saknade far, som antagligen har blivit jinxed av sin onda styvmor Regina.

I själva verket har sju prinser på Fairy Tale Island förbannats och blivit fula, korta dvärgar som måste kyssas av den vackraste kvinnan i världen för att bryta trollben.

Berättelsen börjar när Snow White smyger in i sin styvmors hemliga rum högst upp i ett torn för att leta efter ledtrådar om kungen.

Där hittar hon ett par magiska röda skor som dinglar från ett mystiskt träd, och de blir hennes största hemlighet.

Med skorna på blir Snow White den vackra prinsessan som alla vet: ”den skönaste av alla.”

Den här bilden från Next Entertainment World visar en scen från

 

 

Denna bild från Next Entertainment World visar affischen av

 

Den här bilden från Next Entertainment World visar en scen från ”Röda skor.” (FOTO INTE TILL SALU) (Yonhap)

1  av 3

Efter att ha flytt från Reginas torn vaknar den vackra prinsessan vid de förbannade sju dvärgarnas stuga. Prinserna, tagna av hennes skönhet, deltar i en tävling för att vara den som får en kyss för att komma ur trollben.

Merlin, den tveksamma ledaren för de sju dvärgarna, uttrycks av den engelska skådespelaren Sam Claflin, och säger att hon skulle vilja ha honom vid första anblicken om hon ser hans riktiga utseende, hög och stilig.

Medan han övervinner hårda attacker av snooty Prince Average, som försöker kidnappa den vackra prinsessan för sin födelsedagsfest, erkänner Snow White och Merlin gradvis varandras inre skönhet.

Även om ”Red Shoes” är en animerad film för barn, lyckas den mäta upp till publikens förväntningar när det gäller berättelser och humor fram till slutet.

Färska vändningar till den klassiska sagan hjälper ”Red Shoes” att undvika att falla i ett spår, och några enastående parodier av berömda Disney-filmer jazzar upp på skärmen vive.

En handfull färgglada charmiga scener och karaktärer ledda av den berömda animatören Kim Sang-jin, som tidigare arbetat med Disneys hit ”Frozen” och ”Tangled”, gör filmens berättelse mer tilltalande.

Men för unga publiker som är vana vid den senaste flödet av animerade animerade filmer i Disney-stil kan ”Red Shoes” vara lite mindre gripande eller spännande.

Även om det verkar uppfylla syftet att bryta stereotypa skönhetsstandarder bland sagofigurer, kan folk fortfarande förvänta sig fängslande låtar och pråliga danser i denna Disney-liknande animerade film.

Det måste slå oddsen och göra sin närvaro känd på Sydkoreas boxbox, som förväntas bli dominerad av årets mest efterlängtade live-actionfilm, ”Lion King.”

”Röda skor”, som såldes till 123 länder över hela världen, kommer att träffa lokala skärmar den 25 juli.