The Power of Twelve är den tredje Star Darlings TV-special. Den sändes 27 november 2016. Den släpptes också på Youtube i 3 Acts: Act 1 hade premiär den 2 december, följt av Act 2 den 9 december och Act 3 den 16. December. Till skillnad från andra specialerbjudanden är det inte en sammanställning, istället visar alla 12 tjejer som arbetar tillsammans för att rädda Starland från Lady Rancora . Det verkar vara baserat på Gemma och Ultimate Standoff .

Tecken

Synopsis

Starland tappar all makt! Star Darlings börjar sätta ihop alla bitarna och försöker ta reda på vem som orsakar denna negativa energikris . Allt pekar på Lady Stella . Men när de går för att konfrontera henne, inser de att det faktiskt är Lady Cordial som står bakom allt. Nu måste Star Darlings försöka slåss mot Lady Cordial. Kommer de äntligen att ta ner henne?