Dragon Prince

Dragon Prince är en amerikansk-kanadensisk fantasidator -animerad webb-tv-serie skapad för Netflix av Aaron Ehasz och Justin Richmond,  producerad av Wonderstorm och animerad av Bardel Entertainment . Den första säsongen hade premiär den 14 september 2018. En andra säsong släpptes den 15 februari 2019. ] En tredje säsong släpptes den 22 november 2019. Ett videospel i samma värld som serien är under utveckling

Dragon Prince
Dragon Prince.jpg

PR-affisch
Genre
Skapad av
Skriven av
 • Aaron Ehasz
 • Justin Richmond
 • Devon Giehl
 • Iain Hendry
 • Neil Mukhopadhyay
Regisserad av
Röster om
Kompositör (er) Frederik Wiedmann
Ursprungsland
 • Förenta staterna
 • kanada
Originalspråk (er) engelsk
Antal säsonger 3
Antal avsnitt 27
Produktion
Verkställande producent (er)
Löpningstid 25–27 minuter
Produktion företag (s)
Distributör Netflix
Släpp
Original nätverk Netflix
Bildformat 1080i HDTV
Originalutgåva 14 september 2018  – nuvarande
externa länkar
Officiell hemsida

Inställning och synopsis

Serien ligger i en fantasivärld på kontinenten Xadia som är rik på magi härrörande från sex primära element: Solen, månen, stjärnorna, jorden, himlen och havet. För århundraden sedan levde Xadias drakar, alver och människor i fred. Men människorna, då de inte kunde använda magi naturligt, började använda mörk magi, som drivs av livskärnan i magiska varelser. Som en följd drevs de västerut, och kontinenten delades i två av en massiv lavaflod.1 200 år senare har den mänskliga kungen Harrow från Katolis och hans rådgivare, den mörka magen Viren, dödat kungen av drakarna och förmodligen förstört hans arvtagareägg. Som hämnd försöker älvmordarna att döda Harrow och hans arvtagare Ezran. Ezran, hans halvbror Callum och mördaren Rayla upptäcker att ägget inte förstördes; de åtar sig att återlämna ägget till Xadia för att förhindra krig mellan människor och alver. Viren tar makten efter Harrows mord och skickar sina barn, magien Claudia och soldaten Soren, för att döda prinserna och återfå ägget. I slutet av den första säsongen kläcks ägget in i Dragon Prince, Zym.Under den andra säsongen försöker Viren att samla de andra mänskliga riken för att kriga mot Xadia; han sluter också en hemlig allians med den mystiska, fängslade alvmagen Aaravos, med vilken han kommunicerar genom en magisk spegel och med hjälp av mörk magi. Samtidigt blir Callum den första människan som direkt får åtkomst till primär magi och ansluter till Sky Arcanum. I slutet av säsong 2 är Viren fängslad för förräderi för att han olagligt använt Harrows säl och för att ha missbrukat sina krafter av mörk magi. Ezran får veta om sin fars död och återvänder till Katolis för att kräva tronen.Under den tredje säsongen manipuleras Ezran till att abdisera tronen mitt i krigets press och återförenar Callum och Rayla för att återlämna Zym till sitt hem, Storm Spire. Viren, återupprättad till makten, leder de mänskliga arméerna mot Xadia och samlar ännu mer mörk magi med hjälp av Aaravos. Soren misslyckas med att motstå sin fars onda mål. Virens armé beseglas av alverna och deras allierade, och Rayla kastar Viren från toppmötet i Spire innan han kan skörda Zims magiska essens, men Claudia återupplöser honom med hjälp av mörk magi.

Röstspel och karaktärer

Huvudkaraktärer

 • Callum ( Jack DeSena ), Ezrans 14-åriga äldre halvbror och King Harrows stesson. Under seriens gång blir han den första människan som någonsin utövar primär magi på egen hand.
 • Rayla (Paula Burrows), en underbarn 15-årig Moonshadow Elf-mördare som vänder sig till Callum och Ezran för att leverera Dragon Prince tillbaka till sin mor.
 • Ezran (Sasha Rojen), 10-åriga sonen till King Harrow och Callums yngre halvbror som har förmågan att prata med djur. Ezran börjar som kronprins men blir kung av Katolis i början av den tredje säsongen.

Människor

 • Viren (Jason Simpson), King Harrows rådgivare och en av seriens primära antagonister . En utövare av mörk magi, han söker utvecklingen av mänskligheten med alla nödvändiga medel.
 • Claudia (Racquel Belmonte), 16-årig dotter till Viren, en begåvad mörk magi.
 • Soren (Jesse Inocalla), 18-årig son till Viren, en skrymmande, omogen men godhjärtad soldat.
 • Kung Harrow av Katolis (Luc Roderique), Ezran far och Callums styvfar.
 • Drottning Sarai från Katolis ( Kazumi Evans ), Ezran och Callums mor som dödades av Avizandum flera år innan seriens början.
 • General Amaya, den döviga mostermodern till Callum och Ezran som kommunicerar på teckenspråk , och befälhavare för en katolisk utpost vid brottet.
 • Befälhavare Gren ( Adrian Petriw ), Amayas vice och tolk.
 • Corvus ( Omari Newton ), en av Amayas speider.
 • Ellis (Nahanni Mitchell), en ung bergsflicka.
 • Opeli (Paula Burrows), High Cleric of Katolis och en framstående medlem av High Council som motsätter sig Viren.
 • Drottning Aanya (Zelda Ehasz), den unga härskaren i Duren som är klok utöver sina år.
 • Captain Villads ( Peter Kelamis ), en blind och excentrisk ex-pirat.
 • Prins Kasef av Neolandia ( Vincent Tong ), som tog tronen efter att hans far blev allvarligt skadad av Virens skuggmorder , och som kräver krig mot Xadia.
 • Saleer (Jonathan Holmes), en Katolian councilman som vänder sig mot Ezran .
 • Barius [10] (Jason Simpson), bagaren i Katolis kungliga domstol, som är mycket förtjust i Ezran trots att den unga prinsen har stulit mycket av sina gelétaxer tidigare.
 • Crow Master ( Cole Howard ), ställföreträdare för den ständigt frånvarande Crow Lord, chefen för katolska domstolens budbärare .
 • Ziard ( Brian Drummond ), den första människan som använde mörk magi innan mänsklighetens utflykt till de västra delarna av Xadia. Han dödades i strid med Sol Regem när han vägrade att avstå från sin nyfundna makt

Elves

 • Aaravos ( Erik Todd Dellums ), en Startouch Elf och en av seriens främsta antagonister. Han är en mästare i både primär och mörk magi som använder Viren för att uppnå sina egna mål.
 • Runaan (Jonathan Holmes), ledaren för mördare från Moonshadow Elf som skickades för att döda King Harrow, och Raylas surrogatfader.
 • Ethari ( Vincent Gale ), Runaan’s man och Raylas surrogatfader.
 • Lujanne (Ellie King), en illusionist från Moonshadow Elf som bor i mänskliga världen nära ett fokusområde för primär månmagi.
 • Janai (Rena Anakwe), en krigare från Sunfire Elf och deras yngre syster till deras drottning Khessa (Brenda Crichlow). Även känd som Golden Knight of Lux Aurea, huvudstaden i Sunfire Elves.
 • Nyx (Rhona Rees), med fullständigt namn ”Naimi-Selari-Nykantia”, är en avaricious Skywing Elf, en av de få av hennes slag begåvade med funktionella vingar. Hon vill tjäna på alla chanser hon får, inklusive att stjäla Zym från Callum och Rayla för en belöning från sin mor
 • Ibis ( Ian James Corlett ), en Skywing Elf-magi.
 • Lain och Tiadrin [13] ( Tyrone Savage och Ely Jackson), Raylas föräldrar, var en del av Elven Dragonguard till Avizandum och Zubeia. Under en lång tid trodde Rayla att de övergav sin plikt när Avizandum dödades av Viren och fick henne att skämmas över dem tills Callum upptäckte sanningen att de hjälpte till att rädda ägget från att förstöras av Viren.

Djur och magiska djur

 • Azymondias (”Zym”), en drake för spädbarnshimmel och den titulära Dragon Prince.
 • Agn, Ezrans griniga husdjur Glow Toad.
 • Avizandum ( Chris Metzen ), den sena drakenes kung, himmelärvet och Azymondias far. Han kallades av människorna som ”åska”.
 • Zubeia ( Nicole Oliver ), drottningens drake, himmelens ärkesdragare och Azymondias mamma.
 • Sol Regem (Adrian Hough), före detta drakens kung, solskärm och skyddare av brottet efter Avizandums undergång. Blindad av Ziard har han blivit hatsk mot människor.
 • Ava, Ellis trebenade vargvän.
 • Pip, King Harrows husdjur rovfågel.
 • Phoe-Phoe, Lujanne’s Moon Phoenix följeslagare.
 • Berto (Paula Burrows), Villads första papegoja.
 • Pyrrah, en kvinnlig rödskalad Sun Dragon.

Produktion

Utveckling

Serien tillkännagavs först den 10 juli 2018. Den skapades tillsammans av Aaron Ehasz och Justin Richmond. Ehasz var huvudförfattare och medverkande producent av den animerade serien Avatar: The Last Airbender och en länge författare och berättare för Futurama , medan Richmond medregisserade videospelet Uncharted 3: Drake’s Deception . Giancarlo Volpe , en tidigare regissör för Avatar , är en verkställande producent

Dragon Prince produceras av Wonderstorm, en multimediaproduktionsstudio som grundades 2017, av Ehasz, Richmond och Justin Santistevan för att arbeta både på The Dragon Prince och ett relaterat videospel, [15] [16] och animerad av kanadensisk studio Bardel Entertainment . I november 2019 anklagade flera kvinnliga före detta anställda i Riot Games och Wonderstorm Ehasz för att be sina kvinnliga anställda att ta hand om sina barn utan tillstånd och inte ta kvinnors kreativa idéer på allvar. En anonym anklagare spekulerade i att detta skulle kunna påverka showens fortsättning

Stil

Dragon Prince skapas med tredimensionell datoranimering . En reducerad bildfrekvens tillämpades på den första säsongen för att kompensera för ”flytlighet”; bildfrekvensen justerades för andra säsongen som svar på fläktåterkoppling. Bakgrunder görs av en blandning av 3D-modellering och handmålning

Skrivande

Slutet på säsong 2 ändrades från den ursprungliga planen för att hålla sig tro mot vad karaktärerna skulle välja. Enligt Ehasz är ett av det kreativa teamets grundläggande mål angående Dragon Prince ”att framställa en fantasivärld som känns mer mångsidig och representativ än fantasivärldar och berättelser som vi har sett tidigare.

Släpp

Dragon Prince är tillgänglig på strömningstjänsten Netflix, i alla territorier där streamingtjänsten är tillgänglig. Den första säsongen släpptes den 14 september 2018. Episoder släpptes samtidigt, i motsats till ett seriellt format, för att uppmuntra binge-tittande , ett format som har varit framgångsrikt för andra Netflix-originalserier 

En trailer släpptes i juli 2018 på San Diego Comic-Con . Den första säsongen hade premiär i september 2018. En andra säsong tillkännagavs i oktober 2018 släpptes den 15 februari 2019. Den tredje säsongen släpptes den 22 november 2019.

episoder

Säsong Texta episoder Ursprungligen släppt
1 Bok 1: Månen 9 14 september 2018
2 Bok 2: Sky 9 15 februari 2019
3 Bok 3: Sun 9 22 november 2019

Säsong 1 (2018)

Nej.
Totalt sett
Nej under
säsongen
Titel Regisserad av Skriven av Original release date
1 1 ”Echoes of Thunder” Giancarlo Volpe Aaron Ehasz & Justin Richmond 14 september 2018
En prolog förklarar inställningen: För länge sedan använde människor mörk magi och drevs av drakar och alver. Nu har människor dödat drake kungen och hans ägg, och krig är överhängande. Elvmordare samlas för att döda den mänskliga kungen Harrow och hans arvtagare Ezran. Den yngsta bland dem, Rayla, avvisas efter att hon visar barmhärtighet mot en vakt.
2 2 ”Vad är gjort” Giancarlo Volpe Aaron Ehasz & Justin Richmond 14 september 2018
Harrow avvisar sin rådgivare Virens plan att folier mördarna genom att byta kungens själ till en annan kropp. Rayla infiltrerar slottet på egen hand, avsikt att döda Harrow och Ezran, men ångrar sig efter att Ezran visar henne drakekungens ägg, som tros förstöras.
3 3 ”Rise” Giancarlo Volpe Devon Giehl & Iain Hendry 14 september 2018
Rayla, Ezran och hans halvbror Callum bestämmer sig för att återlämna ägget till drakarna för att förhindra krig, men de kan varken övertyga Virens dotter, magien Claudia, eller ledaren för mördare, Runaan, om deras plan. De tvingas fly med ägget när de andra mördarna börjar sina övergrepp. Mordarna beseglas och Runaan fångas, men inte innan de dödar King Harrow.
4 4 ”Blodtörstig” Villads Spangsberg Devon Giehl & Iain Hendry 14 september 2018
King Harrow kremeras och Viren, som utnämner sig till Lord Protector, förklarar krig mot alverna. Callum utvecklar sina magiska talanger genom att använda en sällsynt primal sten av himmel magi som han stal från Claudia. De tre flyktingarna anländer till den kungliga vinterstugan, där general Amaya, Ezran och Callums moster, hämtar dem. Raylas närvaro stimulerar till konflikt, och de tre flyr igen.
5 5 ”En tom tron” Villads Spangsberg Aaron Ehasz & Justin Richmond 14 september 2018
Flyktingarna fortsätter sin resa till elven. Callum elektrokuteras av ett flodmonster med magi. Rayla medger att hon försöker lösa in sina föräldrar, som flydde istället för att skydda drakekungen. Amaya vägrar att låta Viren ta över tronen, men efter att hon åker till gränsgarnisonen fängslar Viren sin ställföreträdande Gren.
6 6 ”Through the Ice” Villads Spangsberg Aaron Ehasz & Justin Richmond 14 september 2018
Rayla kämpar mot Corvus, en av Amayas spårare som letar efter pojkarna. När flyktingarna korsar bergen, avslöjar hon att hennes rituella mördare armband så småningom kommer att skära av hennes hand om Ezran inte dör. Ägget faller i isigt vatten och förlorar sin glans. Viren beordrar sin son Soren att hitta och döda prinserna, så att Viren kan gripa tronen.
7 7 ”Dolk och vargen” Villads Spangsberg Devon Giehl & Iain Hendry 14 september 2018
Förklädda som människa försöker Rayla klippa av armbandet med en människas magiska blad, men misslyckas. Pojkarna söker hjälp för ägget, och den unga flickan Ellis berättar för dem om en helare som räddade Ellis vargkamrat Ava. Soren och Claudia planerade att hitta prinserna.
8 8 ”Förbannad Caldera” Villads Spangsberg Aaron Ehasz & Justin Richmond 14 september 2018
Förföljd från staden, flyktingarna och Ellis söker helaren ovanpå den förbannade Caldera. En monster-igel jagar dem upp en sten, men de arbetar tillsammans och lyckas besegra den. Viren misslyckas med att extrahera information om sin magiska spegel från den fångade Runaan och fångar honom i ett mynt med mörk magi.
9 9 ”Wonderstorm” Villads Spangsberg Aaron Ehasz & Justin Richmond 14 september 2018
Flyktingarna stöttas av en gigantisk spindel, men Ezran känner igen den som en illusion. ”Healaren” avslöjas som Lujanne, en elven illusionist. Callum offrar sin primära sten för att rädda ägget genom att kläcka det. Barndraken Azymondias (”Zym”) dyker upp och tuggar av Raylas sammandragande armband. Med magi lokaliserar Claudia och Soren flyktingarnas ställning.

Säsong 2 (2019)

Nej.
Totalt sett
Nej under
säsongen
Titel Regisserad av Skriven av Original release date
10 1 ”En hemlighet och en gnista” Villads Spangsberg Aaron Ehasz & Justin Richmond 15 februari 2019
Högsta rådet motsätter Virens avsikt att uppmana Pentarchy, ett toppmöte med de fem mänskliga riken. Han stjäl kungens tätning för att kunna göra det. Rayla, Callum, Ezran och Ellis återhämtar sig med Lujanne. Hon visar Callum maktplatserna för Moonshadow-alverna och berättar för honom att han som människa inte kan göra magi utan en primär sten. Zym försöker och misslyckas med att flyga. På patruljen är Rayla bakhåll mot Claudia och Soren.
11 2 ”Half Moon Lies” Villads Spangsberg Aaron Ehasz & Justin Richmond 15 februari 2019
Viren förhör sin magiska spegel men lär sig ingenting. Callum stoppar kampen mellan Rayla och Soren. Claudia och Soren försöker övertyga prinserna att återvända med dem. På Virens order försöker Soren att konstruera en ”olycka” för Ezran men misslyckas på grund av Rayla. Callum, även om han greps av sin krasch på Claudia, avvisar hennes erbjudande att lära sig mörk magi. På ett månbelyst datum kysser de nästan tills Claudia avslöjar att Harrow har dött.
12 3 ”Rök och speglar” Villads Spangsberg Devon Giehl & Iain Hendry 15 februari 2019
Viren tittar på en mystisk alfsrum genom spegeln. Callum kan inte ta sig själv för att berätta för Ezran att hans far är död. Claudia ger Callum ett förseglat brev från Harrow. Hon och Soren går med flyktingarna på deras uppdrag, men vänder på dem och attackerar. Ett ingripande av Amayas scout Corvus tillåter dem att fly på Lujanne’s Phoenix, om än utan Ellis.
13 4 ”Res of the Ruthless” Villads Spangsberg Neil Mukhopadbyay 15 februari 2019
Amaya leder en patrull över gränsen och flyr knappt från en fälla som ställts av Sunfire Elves. Den mystiska älven i spegeln märker Viren och visar honom en magisk ritual. Med sin Phoenix ur magi, flyger flyktingarna till en havskorsning på den blinda kapten Villads fartyg. Callum försöker återansluta sig till himmelmagi och Zym slås av blixtnedslag.
14 5 ”Breaking the Seal” Villads Spangsberg Aaron Ehasz & Justin Richmond 15 februari 2019
Vid toppmötet ber Viren om en militär allians mot alverna. För att övertyga den unga drottningen Aanya från Duren berättar Viren hur Harrow strävade efter att vara en rättvis kung. Han hjälpte Duren i en hungersnöd, även om hans eget folk inte hade mat att spara. För att tillåta Virens mörka magi att mata båda kungadömen, genomförde Harrow en strävan att döda en Xadian magma titan.
15 6 ”Heart of a Titan” Villads Spangsberg Aaron Ehasz & Justin Richmond 15 februari 2019
Viren fortsätter att berätta hur han, Harrow, Harrows fru Sarai, Amaya och Durens drottningar – Aanya mödrar – besegrade titanen. Men Dragon King tog tag i dem och de tre drottningarna offrade sig för att täcka reträtten och rädda Viren. Ändå avvisar Aanya Virens begäran om militär hjälp. Callum läser Harrows sista brev, där han beder Callum att läsa historien som en berättelse om kärlek istället för styrka, och informerar honom om den magiska reliken som han bär: Nyckeln till Aaravos, forntida elvmästare av all magi.
16 7 ”Eld ock ilska” Villads Spangsberg Devon Giehl & Iain Hendry 15 februari 2019
Claudia, Soren och fången Corvus anländer till en stad. Soren provocerar en drake att attackera bosättningen, men Claudias magi driver henne bort. I närheten tittar Ezran, Callum och Rayla på människorna som kedjer upp den sårade draken. Rayla ingriper och, med hjälp av Callum med hjälp av mörk magi, hjälper draken att fly.
17 8 ”Ödets bok” Villads Spangsberg Aaron Ehasz & Justin Richmond 15 februari 2019
Corvus hämtar flyktingarna och hyllar Ezran som kung. Traumatiserad från sin användning av mörk magi grips Callum av feberdrömmar. Elven i spegeln avslöjar sig för Viren som Aaravos.
18 9 ”Andas” Villads Spangsberg Aaron Ehasz & Justin Richmond 15 februari 2019
Ezran går med Claudia i stan och avslöjar att han kan prata med djur och beslutar att ta sitt ansvar som kung i Katolis. En vision av sin mor hjälper Callum att ansluta till sky arc arcanum, en av de sex källorna till primär magi. Rådet har Viren arresterat, men inte förut – med Aaravos hjälp – skapar han skuggdjur för att skrämma de andra riken till en allians. Rayla, Callum och Zym fortsätter sin vandring in i Xadia, men möter ett hinder i den antika draken Sol Regem.

Säsong 3 (2019)

Nej.
Totalt sett
Nej under
säsongen
Titel Regisserad av Skriven av Original release date
19 1 ”Sol Regem” Villads Spangsberg Aaron Ehasz & Justin Richmond 22 november 2019
För länge sedan dödade Sol Regem, King of the Dragons Ziard, den första människan som använde mörk magi, när den senare vägrade att överge praktiken; Sol Regem var blind i kampen. I nuet, inte i stånd att övertyga Sol Regem att låta dem passera, lyckas Callum och Rayla överlista honom. Samtidigt som den förstörde den enda åtkomstvägen över brytningen, fångas Amaya av Sunfire Elves efter att ha räddat livet till Janai, deras ledare. Ezran återvänder hem och antar Katolis tron.
20 2 ”Kronan” Villads Spangsberg Neil Mukhopadbyay 22 november 2019
Ezran står inför de första utmaningarna i hans nya regeringstid eftersom de andra kungariket, som leddes av prins Kasef av Neolandia, kräver krig mot Xadia efter att attackerna av Virens skuggmorder har lett till dödsfall och skador. Claudia och Soren arresteras som förrädare när de kommer hem. Trots sin ungdom och oerfarenhet beslutar Ezran att bära kungariket, vägrar att gå i krig och förlåter Claudia och Soren.
21 3 ”Spöke” Villads Spangsberg Devon Giehl & Iain Hendry 22 november 2019
Rayla tar Callum till sin hemby, bara för att upptäcka att hon har blivit gjord till ett ”spöke”, en magiskt förbannad utstötare för att ha övergivit sitt uppdrag om mord. De lyckas ta kontakt med Ethari, Runaan’s man, som hjälper dem i deras ansträngningar att nå Zubeia, Zims mamma. Efter att Ezran avslöjat för sin domstol att Zym har överlevt, konspirerar rådmannen Saleer med prins Kasef. Claudia och Soren konfronterar sin far om hans order att Soren ska döda prinserna, vilket Viren förnekar att ha gett. Janai övertalar sin syster, drottning Khessa från Sunfire Elves, att inte avrätta Amaya.
22 4 ”The Midnight Desert” Villads Spangsberg Aaron Ehasz & Justin Richmond 22 november 2019
Etharis meddelande till Zubeia avlyssnas av den skurkiga Skywing Elf Nyx, som sedan erbjuder att leda Rayla och Callum genom Midnight Desert, bara för att stjäla Zym när de två har ett intimt ögonblick. Aaravos gör det möjligt för Viren att ta visuell kontakt med honom. Kasef och Saleer manipulerar Ezran att abdicera och överge sig själv för att skona sina undersåtar från ett krig med Neolandia, och Viren släpps.
23 5 ”Heroes och Masterminds” Villads Spangsberg Aaron Ehasz & Justin Richmond 22 november 2019
Viren krönar sig själv som kung av Katolis, men en del av den katoliska arméöknarna snarare än att delta i hans krig mot Xadia. Soren hjälper Ezran, Corvus och andra lojalister att slippa slottet och med Lujannes hjälp skickar de Ezran tillbaka till Xadia. Callum och Rayla hämtar Nyx, hämtar Zym från henne och bekänner äntligen deras växande känslor för varandra och kysser.
24 6 ”Thunderfall” Villads Spangsberg Aaron Ehasz & Justin Richmond 22 november 2019
Viren leder mänskliga riken till krig mot Xadia. Under marschen berättar Viren Aaravos hur han och kung Harrow dödade drakekungen Avizandum, som hämnd för Sarai död, genom att förvandla honom till sten; i sin tur avslöjar Aaravos att han fängslades av Avizandum. Ezran återförenar sig med Callum och Rayla vid foten av Stormspire, Dragon King’s leir.
25 7 ”Hearts of Cinder” Villads Spangsberg Neil Mukhopadbyay 22 november 2019
Aaravos övertalar Viren att infiltrera Sunfire Elf-domstolen som fånge, vilket låter honom dränera deras maktfokus och Aaravos döda Sunfire-drottningen. Viren infuserar sedan de mänskliga arméerna med den kraften och förvandlar dem till omänskliga skrov; rädd för förändringarna i sin far, överger Soren honom. Ezran grupp når toppen av Stormspire, där de möter Zubeias väktare, Skywing Elf Ibis.
26 8 ”Dragonguard” Villads Spangsberg Devon Giehl & Iain Hendry 22 november 2019
Zubeia har blivit komatös i sin sorg över att ha förlorat sin kompis och sin son. Soren reser till Stormspire och varnar Callums grupp om Virens invasion. Ibis uppmanar Callum att lämna och hålla Zym säker, men Rayla beslutar att stanna och skydda drottningsdrottningen som en inlösenakt för sina föräldrar. Genom att använda månmagin, lär Callum att Raylas föräldrar faktiskt stannade och kämpade tills de blev övermannade och övertygade Viren om att inte förstöra Zym’s ägg och därmed rädda Dragon Prince. Sammanfogat av Amaya, Janai och resterna av Sunfire Elves armé förbereder vännerna sig för att ställa upp mot Viren.
27 9 ”The Final Battle” Villads Spangsberg Aaron Ehasz & Justin Richmond 22 november 2019
Virens armé anländer till Stormspire, där alver, människor och drakar förenas för att motsätta sig honom. Duren armé anländer och går med på Xadias sida och vänder stridens tidvatten. Viren använder distraktionen för att glida in i Dragon King’s lera för att tömma Zym’s essens; för att rädda honom kastar Rayla sig själv och Viren från toppen. Callum hoppar efter dem och utvecklar förmågan att flyga och rädda Rayla, medan Viren faller till sin död. Zubeia vaknar igen och gläder sig över att se sin son levande och alver och människor förenade i vänskap. Men Viren återuppstår av Claudia; och Aaravos, med hjälp av kraften som han tagit upp från Zym, har initierat metamorfosen för en ny kropp för sig själv.

Reception

Review aggregator webbplats Rotten Tomatoes rapporterar att 100% av 11 kritiker gav den första säsongen en positiv recension; medelvärdet är 8,2 av 10. 100% av sex kritiker gav den andra säsongen en positiv recension; medelvärdet är 8,57 av 10. 100% av fem kritiker gav den tredje säsongen en positiv recension; det genomsnittliga betyget är 9 av 10. I en förhandsgranskning av det första avsnittet berömde IGNs Aaron Prune serien för att ”bekvämt utforska mörka berättelseelement samtidigt som publiken gav ett urval av älskvärda karaktärer att engagera sig i” och beskrev den som en ”värdefull animerad serie för publik i alla åldrar ”. Genom att granska de tre första avsnitten var Alex Barasch från Slate också positiv till serien och sa att trots ”något skakande animation och några markant skakare accenter”, fans av fantasy eller Avatar: The Last Airbenderkommer att gilla det. Barasch berömde speciellt showens inkludering – som King Harrow och Ezran, som båda är svarta – och Harrows förhållande till Viren, som han beskrev som ”mest tvingande aspekter av showen”. Genom att granska de tre första avsnitten, reagerade Gavia Baker-Whitelaw från The Daily Dot på ett liknande sätt positivt på showens rasinförande, och skrev att det ”kombinerar fånig humor med en solid grund för långsiktig berättelse och karaktärsutveckling, karaktärdesignerna visar en djup tillgivenhet för genren ”. Hon kritiserade Raylas accent som ”den värsta delen av showen”, liksom knappheten på kvinnliga karaktärer.

I andra medier

TV-spel

Samtidigt med serien utvecklar Wonderstorm ett videospel baserat på serien och expanderar på dess plot. Spelet kommer att vara ett stridsbaserat multiplayer-spel, men inte en MMO . Spelare kommer att kunna spela som karaktärer från serien. Ingen information om plattformar som stöds eller släppdatum har gjorts tillgängliga

Tryckt media

En handbok av Tracey West , med titeln Callums Spellbook , publicerades av Scholastic den 3 mars 2020.