Inuyasha (säsong 2)

Den andra säsongen av anime- serien Inuyasha sändes i Japan på ytv från den 28 maj 2001 till den 10 december 2001. Baserat på mangaserien med samma titel av Rumiko Takahashi producerades anime av Sunrise . Serien fortsätter en halv demon Inuyashas och en gymnasieflicka Kagome Higurashis resa, tillsammans med deras vänner Shippo, Miroku och Sango för att få fragmenten av den krossade juvelen av Four Souls, en kraftfull juvel som hade gömts inuti Kagomes kropp och förhindra att skärvorna används till ondska.

Inuyasha
Säsong 2
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 27
Släpp
Originalnätverk ytv
Originalversion 28 maj  – 10 december 2001
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 1
Nästa  →
Säsong 3
Lista över Inuyasha- avsnitt

Anime är licensierat för släpp i Nordamerika av Viz Media . Den engelska dubben för den första säsongen sändes på Cartoon Network som en del av dess program för Adult Swim från 22 januari 2003 till 1 maj 2004

Öppningsteman för denna säsong var ”Change the World av V6 för avsnitt 28-33, och” I Am ”av hitomi för avsnitt 34-54. Avslutande teman var” Fukai Mori ” (深 い 森,” Deep Forest ”) av Gör som oändlighet för avsnitt 28-41 och ”Dearest” av Ayumi Hamasaki för avsnitt 42-54.

Episodlista

Nej. Titel Original luftdatum [1] [2] Engelska air date [3] Asiens luftdatum
28 ”Miroku faller i en farlig fälla”
Transkription: ” Kakokuna Wana ni Kakatta Miroku ” ( japanska :過 酷 な 罠 に か か っ た 弥勒)
28 maj 2001 22 januari 2003 29 juli 2010
Lurad av en bönsyrsa demon förklädd till en vacker prinsessa, slutar Miroku med att skada kanten av sin vindtunnel medan han kämpar mot henne. Han ska återvända till sin herre Mushin för att läka sin högra hand. Problem uppstår när hans herre hamnar i besittning av en maskdemon och försöker döda försvagad Miroku. Efter att Miroku har hittats av de andra upptäcks det att en demonmaskcharmör kontrollerar Mushin. När alla demoner har kastats ut förintas demonmaskcharmören och Mushin ägs inte längre.
29 ”Sangos lidande och Kohakus liv”
Transkription: ” Sango no Kunō to Kohaku no Inochi ” ( japanska :珊瑚 の 苦 悩 と 琥珀 の 命)
4 juni 2001 23 januari 2003 30 juli 2010
Naraku återupplivar Kohaku med en skärva av Shikon-juvelen, även om minnet av den senare raderas, med tanke på att traumat är outhärdligt och beordras att attackera Inuyasha. Sango följer Kohaku och passerar genom en andesköld inbäddad i en skog som Naraku möter. Med hjälp av Kohaku som hävstång erbjuder Naraku att låta Kohaku leva för evigt om Sango ger honom det legendariska svärdet Tetsusaiga.
30 ”Tetsusaiga är stulen! Uppgörelse vid Narakus slott!”
Transkription: ” Nusumareta Tessaiga Taiketsu Naraku no Shiro! ” ( Japanska :盗 ま れ た 鉄 砕 牙 対 決 奈 落 の 城! )
11 juni 2001 24 januari 2003 2 augusti 2010
När Inuyasha och Kohaku strider, faller Sango för att stjäla Tetsusaiga och försvinner bort. Sango upptäcker snart att Naraku har haft formen av Kagewaki Hitomi, herren vars far anställde dem den ödesdigra natten hennes anhöriga dödades. Hon visar sig vara ingen match mot Kohaku, eftersom hon ser att hon fortfarande bryr sig om honom. Det är tills Kagome Higurashi anländer för att rädda Sango från Naraku.
31 ”Jinenji, Kind Yet Sad”
Transkription: ” Kokoroyasashiki Aishū no Jinenji ” ( japanska :心 優 し き 哀愁 の 地 念 児)
18 juni 2001 28 januari 2003 3 augusti 2010
Inuyasha och Kagome åker till en stad på jakt efter medicinska örter för Sango och Kirara . De två möter den milda jättehästen Hanyō Jinenji , som anklagas för att ha dödat stadsbor. Inuyasha sätter iväg för att hitta källan till den verkliga yōkai medan Kagome försöker förbättra Jinenjis självkänsla. Rörd av hennes vänlighet slutar Jinenji med att skydda Kagome från den verkliga yokai och får stadens invånare att acceptera.
32 ”Kikyo och Inuyasha, Into the Miasma”
Transkription: ” Jaki ni Ochita Kikyō to Inuyasha ” ( japanska :邪 気 に 落 ち た 桔梗 と 犬夜叉)
25 juni 2001 29 januari 2003 4 augusti 2010
Naraku är chockad över att höra att Kikyo fortfarande lever. Under tiden undersöker Inuyasha, Kagome, Miroku, Sango och Shippoyōkai-uppträdanden i bergen, där Kikyo plötsligt anländer strax efter. Yōkai kämpas mot, oavsett yokais besegrade själar slås samman med Naraku. Efter att ha fått en ny kropp kidnappar Naraku Kikyo och försvinner.
33 ”Kikyo, fångad av Naraku”
Transkription: ” Torawareta Kikyō till Naraku ” ( japanska :囚 わ れ た 桔梗 と 奈 落)
2 juli 2001 30 januari 2003 5 augusti 2010
Inuyasha, Kagome, Miroku, Sango och Shippo, när de söker efter Kikyo, hamnar i en dödlig fälla som Naraku har satt upp så att de alla kommer att förstöras av illusioner av deras djupaste rädsla. Kagome, immun mot förtrollningen på grund av hennes skärvor av Shikon Jewel, finner Kikyo inte mindre än fientlig och kall mot henne, medan Kikyo tar bort sina skärvor av Shikon Jewel för att ge till Naraku.
34 ”Tetsusaiga och Tenseiga”
Transkription: ” Tenseiga till Tessaiga ” ( japanska :天生 牙 と 鉄 砕 牙)
9 juli 2001 31 januari 2003 6 augusti 2010
Sesshomaru , missnöjd med sitt svärd Tenseiga, vill att den gamla, frånvarande sinnesmeden Totosai smeder honom en annan. Den ovilliga Totosai får Inuyasha att försvara honom och få bröderna att slåss. Totosai avslöjar arvet från Sesshomarus svärd innan han skapar en avledning för att låta Inuyasha och hans följeslagare lämna. Strax efter att ha lämnat attackeras Totosai av Sesshomaru. Återigen kämpar Inuyasha mot sin äldre halvbror som Totosais skydd, men måste nu möta Sesshomarus nya försvar av en drakens klo.
35 ”Den sanna ägaren till det stora svärdet!”
Transkription: ” Meitō ga Erabu Shin no Tsukai Te ” ( japanska :名刀 が 選 ぶ 真 の 使 い 手)
16 juli 2001 3 februari 2003 9 augusti 2010
När Inuyasha och Sesshomaru fortsätter att kämpa för besittning av Tetsusaiga, upptäcker båda bröderna den oväntade kraften och styrkan i sina respektive arv. Efter striden får en skadad Sesshomaru hjälp av den unga föräldralösa Rin . Koga , ledaren för den östra vargen yōkai-stammen, ses angripa byborna på jakt efter Shikonjuvelns skärvor. Sesshomaru hittar Rin, som dödades av Kogas vargar, och återupplivar henne med hjälp av Tenseiga och inser dess verkliga styrka och kraft att läka och rädda liv.
36 ”Kagome kidnappad av Koga, Wolf Demon!”
Transkription: ” Kagome Ryakudatsu! Chōsoku no Yōrō Kōga! ” ( Japanska :か ご め 略 奪! 超速 の 妖 狼 鋼牙)
23 juli 2001 4 februari 2003 10 augusti 2010
Efter att ha slaktat mycket av vargarna möts Inuyasha och hans följeslagare av Koga, som omedelbart ogillar mot Inuyasha. Koga ser Inuyasha perfektionera vind ärr i Tetsusaiga, en attack som uppnåtts genom att känna sprickan mellan två demoniska krafter. Koga beslutar senare att kidnappa Kagome tillsammans med Shippo, samtidigt som han attackerar de andra. Han instruerar Kagome att använda sin förmåga att se Shikonjuvelns skärvor för att förstöra de demoniska paradisfåglarna som attackerar hans klan.
37 ”Mannen som blev kär i Kagome!”
Transkription: ” Kagome ni Horeta Aitsu ” ( japanska :か ご め に 惚 れ た あ い つ)
30 juli 2001 25 augusti 2003 11 augusti 2010
När Inuyasha, Mikoku och Sango rusar för att rädda Kagome och Shippo går Kagome med på att hjälpa Koga under förutsättning att han inte låter vargarna skada Shippo. Kagome lokaliserar en skärva av Shikon-juvelen i en siamesisk paradisfågel. När Inuyasha äntligen kommer för att hjälpa till, förklarar Koga djärvt sin kärlek till Kagome och uppmuntrar Inuyashas svartsjuka. Inuyasha lägger emellertid sin svartsjuka åt sidan och använder Wind Scar för att eliminera den siamesiska paradisfågeln.
38 ”Two Hearts, One Mind”
Transkription: ” Hanarete Kayou Futari no Kimochi ” ( japanska :は な れ て 通 う ふ た り の 気 持 ち)
6 augusti 2001 26 augusti 2003 12 augusti 2010
Efter ytterligare ett häftigt argument med Inuyasha beslutar Kagome att återvända hem och fylla på sina medicinska förnödenheter. Hon upptäcker snart att hennes vänner är oroliga för att hon kan förlora Hojo till en annan tjej. Under tiden försöker Shippo förklara varför Inuyasha och Kagome har en bråk mot varandra för Kaede , som erbjuder några goda råd som Inuyasha bestämmer sig för.
39 ”Fångad i en duell till döden!”
Transkription: ” Shikumareta Shitō ” ( japanska :仕 組 ま れ た 死 闘)
13 augusti 2001 27 augusti 2003 13 augusti 2010
Naraku använder Saimyōshō och tar en förgiftad skärva av Shikonjuvelen från pannan på en björn-yōkai. Under ett raid på en av Narakus slott dödas Kogas varg yōkai-stamme av vindkustern Kagura , som lockar Koga till slottet med den förgiftade skärvan från Shikonjuvelen. När Koga hittar Inuyasha bland de fallna vargarna börjar de en duell till döden. Miroku och Sango ska gå in i slottet för att bekämpa en annan demondocka som manipuleras av Naraku.
40 ”Den dödliga fällan från Kagura, trollkarlen!”
Transkription: ” Kazetsukai Kagura no Yōennaru Wana ” ( japanska :風 使 い 神 楽 の 妖 艶 な る 罠)
20 augusti 2001 28 augusti 2003 16 augusti 2010
Inuyasha befinner sig i den förlorande delen av sin kamp mot Koga tills Kagura visar hennes ansikte och besegrar Koga med lätthet. Det är olyckligt att Wind Scar är värdelöst mot Kagura, eftersom hon kan kontrollera vindarna tills Kagome går in för att rena luften med sina heliga pilar. När en besegrad Kagura flyr märker Inuyasha ett välbekant spindelformat ärr på ryggen. Kagome använder senare sin heliga pil för att utrota den förgiftade skärvan på Shikon Jewel från Kogas arm.
41 ”Kagura’s Dance and Kanna’s Mirror”
Transkription: ” Kagura no Mai to Kanna no Kagami ” ( japanska :神 楽 の 舞 と 神 無 の 鏡)
27 augusti 2001 1 september 2003 17 augusti 2010
Miroku återförenas oväntat med Koharu, en ung flicka som blev kär i honom och har flyr från sin by när hennes herres son kom till henne med oönskade framsteg. Samtidigt som Kagura och Kanna , som är Narakus inkarnerade avdelningar, förödar samma by genom att stjäla bybornas själar och kontrollera deras kroppar. Kanna upptäcker att Kagomes ande överväldigar fasthållningen i spegeln och bestämmer sig för att lämna henne försvagad istället.
42 ”The Wind Scar Fails”
Transkription: ” Yaburareta Kaze no Kizu ” ( japanska :破 ら れ た 風 の 傷)
3 september 2001 2 september 2003 18 augusti 2010
Inuyasha fortsätter att slåss mot Kagura, som använder sin vind för att återuppliva de själlösa byborna. Men när han bestämmer sig för att använda vindärret mot henne får han en otäck överraskning och hittar Kanna använda sin spegel för att spegla sin attack. Naraku anländer för att presentera häpnadsväckande nyheter för Inuyasha, genom att Kikyo själv villigt gav honom delarna av Shikonjuvelen som hon tog från Kagome. Kagome skjuter sedan en helig pil i Kanas spegel, varför alla själar och andar som fångats i spegeln återlämnas till byborna.
43 ”Tetsusaiga bryter”
Transkription: ” Tsui ni Oreta Tessaiga! ” ( Japanska :つ い に 折 れ た 鉄 砕 牙! )
10 september 2001 3 september 2003 19 augusti 2010
Inuyasha konfronterar Kikyo när det gäller hennes motiv för att ge Naraku de stulna skärvorna från Shikon Jewel, och hon förklarar att det är en del av hennes plan att i slutändan förstöra Naraku. Under tiden har Naraku släppt lös Goshinki, en stor horned ogre yōkai med förmågan att telepati, avslöjade att vara hans tredje inkarnation. Goshinki lyckas bryta Tetsusaiga men orsakar oväntat att Inuyasha förvandlas till en full-ras hund yōkai.
44 ”Kaijinbos onda svärd”
Transkription: ” Kaijinbo no Jaaku na Tsurugi ” ( japanska :灰 刃 坊 の 邪 悪 な 剣)
17 september 2001 4 september 2003 20 augusti 2010
Efter att ha hittat liket från Goshinki och upptäckt doften av Inuyasha, reser Sesshomaru till Kaijinbo, den oseriösa smeden och den tidigare lärjungen till Totosai, för att beställa ett svärd gjort från Goshinkis huvud. Ironiskt nog, samma natt anländer Kaijinbo, besatt och hanterar Tokijin som sin senaste skapelse, har Inuyasha förvandlats till sin mänskliga form och gjort honom försvarslös. Lyckligtvis dyker Totosai upp och ger Inuyasha sitt svärd, men är för tung för honom att lyfta.
45 ”Sesshomaru Wields Tokijin”
Transkription: ” Sesshōmaru, Tōkijin o Furū ” ( japanska :殺生 丸 、 闘 鬼神 を 振 る う)
8 oktober 2001 8 september 2003 23 augusti 2010
Kaijinbo förstörs av sin egen svetsade skapelse, eftersom den är för skamlig för sin tillverkare att hantera. Kagura riktar Sesshomaru till Tokijin och bevittnar när demon hävdar sitt svärd och använder det mot sin yngre bror. Medan Inuyasha och hans följeslagare flyr innan de känner att Tokijins fulla börda hålls i Sesshomarus händer, bestämmer Kagura att Sesshomaru kan vara tillräckligt stark för att förstöra sin herre.
46 ”Juromaru och Kageromaru”
Transkription: ” Jūrōmaru till Kagerōmaru ” ( japanska :獣 郎 丸 と 影 郎 丸)
15 oktober 2001 9 september 2003 24 augusti 2010
Koga vill besegra Naraku för att hämnas döden för sin vargs yokai-stam. Naraku presenterar sin senaste inkarnerade avdelning, Juromaru, och utmanar Koga till en match. Inuyasha dyker snart upp och strider mot Juromaru och upptäcker senare att Kageromaru ligger vilande i Juromaru. Inuyasha och Koga samarbetar motvilligt för att slåss mot den förödande snabba duon trots att de skyddar Kagome. Inuyasha förstör Juromaru och Kageromaru genom Tetsusaigas vindärr.
47 ”Onigumos hjärta slår fortfarande inom Naraku”
Transkription: ” Naraku ni Nokoru Onigumo no Kokoro ” ( japanska :奈 落 に 残 る 鬼 蜘蛛 の 心)
22 oktober 2001 10 september 2003 25 augusti 2010
Kagome återvänder hem, upprörd över att Inuyasha ignorerar Koga smärtsamt och avslöjade senare att hon bara hämtar medicinsk utrustning. Naraku hittar Kikyo, men inser att han inte kan döda henne eftersom han fortfarande bär Onigumos hjärta djupt inuti sig. För att förstöra henne tar han bort själarna som hon behöver för att förbli animerade och en försvagad Kikyo flyr bara för att hamna tillbaka i det heliga trädet där hon fängslade Inuyasha. Hennes själar återvänder till henne tack vare Inuyasha, men hon tar en plötslig ledighet efter att de två omfamnade sig, medan en sårad och nedslagen Kagome bevakar bakom ett träd.
48 ”Return to the Place Where We First Meet”
Transkription: ” Deatta Basho ni Kaeritai! ” ( Japanska :出 会 っ た 場所 に 帰 り た い! )
29 oktober 2001 11 september 2003 25 augusti 2010
Efter att ha bevittnat att Inuyasha och Kikyo omfamnade sig när han räddade henne från Naraku blir Kagome upprörd och återvänder snabbt hem igen och lämnar medicinska förnödenheter med Miroku och Sango. Hon funderar på att återvända sina skärvor av Shikon Jewel och aldrig återvända till det förflutna. Men med några råd från sin mamma konfronterar hon Inuyasha och erkänner att hon är glad att vara vid hans sida och vet att hon inte kan konkurrera med hans djupa och starka romantiska känslor för Kikyo.
49 ”Kohakus förlorade minne”
Transkription: ” Ushinawareta Kohaku no Kioku ” ( japanska :失 わ れ た 琥珀 の 記憶)
5 november 2001 15 september 2003 26 augusti 2010
Sango hittar sin bror vid liv när han attackeras av demoner som kommer efter hans skärv av Shikon Jewel, men hon upptäcker att han är minnesmässig med sin egen identitet. Inuyasha är ovillig att låta honom gå med i gruppen, vilket visar sig vara ett klokt beslut när Kagura senare attackerar med en horde demoner. Medan Inuyasha och Miroku distraherar henne flyr Kagome och Kohaku ut i skogen.
50 ”Det oförglömliga ansiktet!”
Transkription: ” Ano Kao ga Kokoro kara Kienai ” ( japanska :あ の 顔 が 心 か ら 消 え な い)
12 november 2001 16 september 2003 27 augusti 2010
Efter att Kagome befinner sig målet för en återtagen Kohaku, ingriper Sango och jagar honom. Samtidigt som Inuyasha och Miroku kämpar när de fortsätter sin strid mot Kagura, avviker en bedragen Inuyasha för att hitta Kagome, bara för att se henne fortfarande lever. Medan Sango hämtar Kohaku, avser hon att sona för hans handlingar genom att begå mord och sedan självmord. Inuyasha hindrar henne från att göra det, och Kagura avslöjar senare att Kohaku begärde att hans minnen skulle raderas.
51 ”Inuyasha’s Soul, Devoured”
Transkription: ” Kokoro o Kuwareta Inuyasha ” ( japanska :心 を 喰 わ れ た 犬夜叉)
19 november 2001 17 september 2003 30 augusti 2010
Sesshomaru reser till Bokusen’on, ett träd yōkai som är ansvarigt för konstruktionen av de kraftfulla ärvda mantlarna, som avslöjar sanningen om Inuyashas demoniska omvandling. Annars leds Inuyasha och hans följeslagare till en grupp banditer som terroriserar en närliggande by. Inuyasha och Miroku möter en yōkai av mal som heter Gatenmaru, som fångar dem i en giftig kokong och avser att äga Tetsusaiga. Inuyasha börjar dock förändras till sitt yōkai-tillstånd, en gång separerat från svärdet som förseglar hans demoniska blod.
52 ”Demonens sanna natur”
Transkription: ” Tomerarenai! Yōkai no Honshou ” ( japanska :止 め ら れ な い! 妖怪 の 本性)
26 november 2001 18 september 2003 31 augusti 2010
Efter att hans demoniska omvandling är klar kan Inuyasha bryta igenom kokongen och förstöra Gatenmaru. Även om han förvärvar stor makt saknar han känsla av kontroll över sig själv när han dödar urskillningslöst. Sesshomaru anländer bara för att upptäcka att orden från Bokusenon var sanna när han mäter kraften hos sin yngre bror. Efter att ha återvänt till sitt hanyō-tillstånd, gör Inuyasha ont för vad han hade gjort med byn.
53 ”Faders gamla fiende: Ryukotsusei”
Transkription: ” Chichi no Shukuteki – Ryūkotsusei ” ( japanska :父 の 宿敵 竜 骨 精)
3 december 2001 24 april 2004 1 september 2010
I hopp om att hitta ett sätt att använda Tetsusaiga går Inuyasha till Totosai, som instruerar honom att döda Ryukotsusei, en drake daiyōkai som förseglades i en sovande sömn med en av klorna hos Inuyashas far, Inu no Taisho . Att uppnå denna uppgift kommer därför att få Inuyasha den styrka som krävs för att lyfta sitt reforged svärd. Detta slår tillbaka när Naraku kommer att väcka draken. Inuyasha kan inte slåss när Ryukotsusei upprepade gånger attackerar med Thunder Attack Bullet, de enorma rena vita energikulorna som lanseras ur hans mun.
54 ”The Backlash Wave: Tetsusaigas ultimata teknik”
Transkription: ” Tessaiga no Ougi – Bakuryūha ” ( japanska :鉄 砕 牙 の 奥義 爆 流 破)
10 december 2001 1 maj 2004 2 september 2010
Inuyasha lossnar från Tetsusaiga igen och initierar sin demoniska omvandling. Han uppmanar inte bara att slåss mot Ryukotsusei utan också mot hans yōkai-stat och återfå sin förmåga att använda Tetsusaiga. Efter Inuyasha försöker attackera Ryukotsusei med Wind Scar, men till ingen nytta. Han kan sedan bemästra Backlash Wave, en attack som släpps loss för att uppsluka fiendens attack i en bubbelpool och reflektera tillbaka den med den extra kraften och energin från Wind Scar, för att besegra Ryukotsusei.