Efter jag kollar i tv serie, the movie och till, med the final act så tycket jag att Inuyasha borde att om han älskar Kikyo så måste han släppa  fan taget om henne eftersom därefter lurade Naraku, Kikyō och Inuyasha att förråda varandra. Inuyasha bröt sig in i Kikyos by och stal Shikon no Tama, övertygad om att Kikyō till att börja med aldrig hade planerat att göra honom människa. För att försvara byn och för att hindra honom från att fly med juvelen, sköt Kikyō Inuyasha med en helig pil och förseglade honom till det heliga trädet med en förtrollning av evig sömn. Ögonblick därefter kollapsade Kikyō från ett dödligt sår hon hade fått från Naraku, som var förklädd till Inuyasha vid tiden för attacken. Hon instruerade sin yngre syster Kaede att bränna juvelen tillsammans med sin kropp så att demoner och onda män aldrig mer kunde använda den för onda gärningar. Hon dog strax efter, och hon önskar att bränna juvelen uppfylldes. Trots hur det gick älskade Inuyasha fortfarande Kikyō.

Inuyasha ville att hon skulle stanna. Detta orsakade vanligtvis argument mellan de två. Men ibland följde han henne till hennes värld och orsakade vanligtvis problem för Kagome och hennes familj. Ledaren för Wolf Tribe, Koga, blev förälskad i Kagome och kallade henne ofta ”min kvinna.” Hon var normalt artig när hon avvisade honom. Hennes avslag formulerades dock så delikat, de flesta gånger kunde både Kōga och Inuyasha inte se dem för vad de var. Det orsakade ofta strider mellan Inuyasha och Kōga, och Inuyasha och Kagome också. Genom sin resa började Kagome utveckla romantiska känslor gentemot Inuyasha men lämnades vanligtvis hjärtskadad eftersom Inuyasha fortfarande hade känslor för Kikyō och ofta gick ut för att hitta henne, men han gick alltid tillbaka till Kagome och de andra. Även när Inuyasha lämnade för att hitta Kikyō, älskade Kagome fortfarande Inuyasha, men även när han lämnade visades han att han älskade Kagome mer och hade starkare känslor för henne än vad han gjorde för Kikyō.  Förhållandet mellan Inuyasha och Kagome blev starkare under hela serien.

Kagome lämnade så småningom sin ursprungliga tid att bo med Inuyasha som sin fru och med sina vänner. Kagome började träna under Kaede för att ta på sig den officiella rollen som prästinna och anpassa sig till sitt nya liv tidigare

Eftersom Kagome var Kikyos reinkarnation, delade hon och Kikyō samma själ. I kapitel 546, Sade Naraku att den heliga juvelen använde Kikyos långvariga känslor för Inuyasha för att låta hennes själ återfödas. När Kagome föll i källan vaknade den heliga juvelen och använde därefter hennes kropp för att återvända till den feodala eran. Kagome kunde bara gå till Feodal Era på grund av sin själ i en av samma som Kikyō. När hon väl nådde den feodala eran var Kagomes slingrande vägar anledningen till att befria Inuyasha från hans 50-åriga sömn på Goshinboku och var ansvarig för att försegla Narakus öde. När Inuyasha vaknade, misstog han vid första anblicken Kagome som Kikyō, och sa att de två luktade och såg mycket lik varandra. De tvingades samarbeta när Kagome oavsiktligt krossade den heliga juvelen i ett försök att återfå sin besittning från en demonfågel. Under hela resan,Inuyasha och Kagome började utveckla romantiska känslor för varandra och började långsamt bli kär, trots de många argumenten och hindren de mötte, såsom Inuyashas förhållande till Kikyo.

Som ett resultat av hans känslor gentemot henne blev Inuyasha våldsamt skyddande för Kagome och sa att ”tanken att förlora två kvinnor är outhärdlig.” Han skulle tillrättavisa sig själv om hon skadades. Inuyasha tävlade ofta med Koga om Kagomes tillgivenheter, även om Kagome aldrig visade några tecken på attraktion mot Koga, utan vänligen avvisade hans känslor gentemot henne. Inuyashas kärlek till Kagome var ganska uppenbar bland vännerna, och de kände genast igen hans mycket starka och hårda skydd mot henne. Även om Kagome var smickrad över att Inuyasha var så avundsjuk på Koga, blev han ofta irriterad och skadad av sitt humör och okänslighet.

Eftersom Inuyasha hade besittningsförmåga gentemot Kagome, använde de flesta fiender, inklusive Naraku, Kagome för att få en fördel över Inuyasha. Flera gånger under hela serien, även när hon var allvarligt sårad eller nära döden, återfick Inuyasha spontant sin fysiska styrka utöver alla odds för att skydda Kagome, till mycket för sina vänner. Detta fick dem att inse att styrkan i hans önskan att skydda Kagome förde med sig sådan spontan fysisk styrka.

Till en början, av skuld och ont från sitt tidigare förhållande med Kikyo, förnekade Inuyasha att han älskade Kagome om och om igen, men med tiden slutade han så småningom att försöka avvisa sina känslor gentemot henne. Trots att hon ständigt gick till Kikyos räddning när hon var i fara kom Inuyasha gradvis att acceptera att han och Kikyo tyvärr inte kunde ha en framtid tillsammans, eftersom Kikyo faktiskt var död och inte längre var ifrån varandra i den här världen, och när de möttes privat var bara att tala om att besegra Naraku även när kvarvarande känsla kvarstod. (Kagome hade mycket svårt att tro detta på grund av intensiv och impulsiv svartsjuk men också från att veta att Inuyaha aldrig helt kunde glömma Kikyo.) Kagome och Inuyasha gav varandra starkt emotionellt stöd efter Kikyos död, eftersom båda sörjde hennes förlust;detta hjälpte dem att närma sig. När de båda fångades i den heliga juvelen tillsammans insåg Inuyasha att han och Kagome föddes för att vara med varandra. Inuyasha använde sedan Meidō Zangetsuha för att hitta Kagome, och när han väl gjorde det kom han ansikte mot ansikte med henne, de omfamnade och delade en efterlängtad kyss (notera: kyssen förekommer endast i anime).

Inuyasha och Kagomes efterlängtade kyss.

Efter att Kagome önskat bort Shikonjuvelens existens slutade benätarens brunn att fungera och tvingade Kagome att återvända till den moderna eran i tre år, under vilken tid hon slutförde sina gymnasiestudier. Under denna tid levde Inuyasha ett ensamt liv som saknade Kagome (Shippo uppgav att Inuyasha besökte brunnen minst var tredje dag) och tillbringade mycket av sin tid ensam. Men Kagomes starka och överväldigande önskan att se Inuyasha igen tillät hennes passage till den feodala eran en gång till, och hon och Inuyasha återförenades. Inuyasha och Kagome gifte sig omedelbart efter hennes examen på gymnasiet, och Kagome flyttade till Feodal Era för att vara med honom resten av sitt liv och lovade att bli prästinna. Inuyasha och Kagome levde ett lyckligt liv tillsammans, där de kunde anpassa sig till sina nya,permanent liv tillsammans.