Detektiv Conan: Crossroad in the Ancient Capital

Detektiv Conan: Crossroad in the Ancient Capital (名 探 偵 コ ナ ン 迷宮 の 十字路ク ロ ス ロ ー ド, Meitantei Konan: Meikyū no Kurosurōdo ) är en animefilm från 2003 , den sjunde baserad på detektiv Conan , regisserad av Kenji Kodama .
Detektiv Conan:
Crossroad in the Ancient Capital
DetectiveConanMovie7.jpg

Teaterrelease affisch
Japanska 名 探 偵 コ ナ ン 迷宮 の十字路ク ロ ス ロ ー ド
Hepburn Meitantei Konan: Meikyū no Kurosurōdo
Regisserad av Kenji Kodama
Producerad av
 • Masahito Yoshioka
 • Michihiko Suwa
Skriven av Kazunari Kochi
Baserat på Detektiv Conan avGosho Aoyama
Medverkande
 • Akira Kamiya
 • Kappei Yamaguchi
 • Minami Takayama
 • Wakana Yamazaki
 • Chafurin
 • Kazuhiko Inoue
 • Ikue Ohtani
 • Megumi Hayashibara
 • Naoko Matsui
 • Wataru Takagi
 • Yukiko Iwai
Musik av Katsuo Ono
Filmkonst Takashi Nomura
Produktions
företag
TMS Entertainment
Levererad av Toho
Utgivningsdatum
 • 19 april 2003
Driftstid
108 minuter
Land Japan
Språk Japanska
Biljettkontor ¥ 3,2 miljarder
( $ 32.400.000 )

Det var den första filmen i traditionell digital färg i full längd. Studio A-CAT gjorde 3D-grafiken. Filmen släpptes den 19 april 2003 och tjänade 3,2 miljarder ¥ .

Funktioner

Hans rival, Heiji Hattori, spelar en aktiv roll från huvudpersonen, Conan Edogawa, och hans speciella skicklighet är en hård svärdåtgärd centrerad på kendo och en cykelhandling som använder både handmålning av en animatör och 3DCG. Dessutom ansvarar Heiji för en del av arbetskommentaren, och hans barndomsvän Kazuha Toyama dyker också upp. Dessutom har dessa två personer dykt upp i filmversionen för andra gången sedan det tredje verket ”Magician at the end of the century”, och Miwako Sato har också dykt upp för andra gången sedan det fjärde verket ”Assassin in the Eyes” .

Komplott

Heiji Hattori letar efter en tjej som han blev kär i efter att han såg henne leka utanför ett tempel när han var liten. Under tiden åker Kogoro, Ran, Conan och Sonoko till Kyoto och träffar Heiji och Kazuha för att undersöka ett rån och flera mord. Mördaren försöker döda Heiji flera gånger och skadar Heiji allvarligt. Mördaren kidnappar Kazuha, men Heiji kollapsar innan han når henne. Conan sväljer ett piller som Haibara gav honom och en flaska vin som tillfälligt förvandlade honom till Shinichi. Han förkläder sig som Heiji och försöker gripa mördaren och rädda Kazuha och lyckas stoppa mördaren tills Heiji anländer. Med hjälp av kendo bekämpar Heiji gärningsmannen medan Shinichi springer in i skogen för att gömma sig medan hans förvandling till Conan inträffar. I skogen,Shinichi stöter på Ran och bedövar Ran med sin lugnande klocka för att hindra henne från att se hans förvandling till Conan. Conan når sedan Heiji och Kazuha i tid för att rädda dem genom att sparka eldpinnar mot den skyldige. Den skyldige fortsätter att slåss mot Heiji och lyckas driva Osaka-detektiven till takkanten. Conan sparkar en fotboll mot fienden och ger Heiji tid att återfå sitt fotfäste. I slutändan får Heiji reda på att flickan från sin barndom var Kazuha och säger inte till Kazuha att hon är flickan han letade efter.ger Heiji tid att återfå sitt stöd. I slutändan får Heiji reda på att flickan från sin barndom var Kazuha och säger inte till Kazuha att hon är flickan han letade efter.ger Heiji tid att återfå sitt stöd. I slutändan får Heiji reda på att flickan från sin barndom var Kazuha och säger inte till Kazuha att hon är flickan han letade efter.

Kasta

 • Minami Takayama som Conan Edogawa
 • Wakana Yamazaki som Ran Mori
 • Akira Kamiya som Kogoro Mori
 • Kappei Yamaguchi som Shinichi Kudo
 • Chafurin som inspektör Megure
 • Atsuko Yuya som officer Sato
 • Kazuhiko Inoue som officer Shiratori
 • Ikue Ohtani som Mitsuhiko Tsuburaya
 • Megumi Hayashibara som Ai Haibara
 • Naoko Matsui som Sonoko Suzuki
 • Wataru Takagi som Genta Kojima och officer Takagi
 • Yukiko Iwai som Ayumi Yoshida
 • Ryo Horikawa som Heiji Hattori
 • Yuko Miyamura som Kazuha Toyama

Personal

 • Original skapare: Gosho Aoyama
 • Manus: Kazunari Kouchi
 • Musik: Katsuo Ono
 • Karaktärsdesign och chefsanimationsdirektör: Masatomo Sudo
 • Art director: Yukihiro Shibutani
 • Fotodirektör: Takashi Nomura
 • Ljudregissör: Yasuo Uragami
 • Ljudeffekter: Masakazu Yokoyama
 • Ljudproduktion: Ljudplanering U
 • Producenter: Masahito Yoshioka, Michihiko Suwa
 • Animationsproduktion: TMS Entertainment
 • Regissör: Kenji Kodama

musik

Temalåten är ”Time After Time ~ In the City of Whirling Blossoms ~” ( Time after time 〜 花 舞 う で で, ”Time after time ~ Hana Mau Machi de ~ ) av Mai Kuraki . Den släpptes den 5 mars, 2003.  Crossroad in the Ancient Capital är den andra Fall Closed-filmen för vilken Mai Kuraki skrev temalåten efter Countdown to Heaven .Det officiella ljudspåret släpptes den 16 april 2003. Det kostar 3059 ¥ inklusive skatt.

Reception

I popularitetsundersökningen av 19 på varandra följande filmer som hölls 2016 vann detta arbete första plats. 

Hemmedia

dvd

DVD: n släpptes den 17 december 2003.  Den innehåller filmen och trailern och kostar 6090 ¥ inklusive skatt.

Blu Ray

Blu-ray-versionen av filmen släpptes den 24 december 2010.  Blu-ray innehåller samma innehåll som DVD plus ett mini-häfte som förklarar filmen.