Detektiv Conan: trollkarl från Silver Sky

Detective Conan: Magician of the Silver Sky (名 探 偵 コ ナ ン 銀翼 の奇 術 師マ ジ シ ャ ン, Meitantei Konan: Gin Yoku no Majishan ) är den 8: e Detective Conan- långfilmen . Filmen släpptes i Japan den 17 april 2004. En DVD från Region 2 har släppts av Universal Pictures . Filmen gav en kassainkomst på 2,8 miljarder yen 

Detektiv Conan: trollkarl från Silver Sky
Detective Conan Movie 8.png

Teaterrelease affisch
Japanska 名 探 偵 コ ナ ン 銀翼 の奇 術 師マ ジ シ ャ ン
Hepburn Meitantei Konan: Gin Yoku no Majishan
Regisserad av Yasuichiro Yamamoto
Producerad av Michihiko Suwa
Skriven av Kazunari Kouchi
Baserat på Detektiv Conan
av Gosho Aoyama
Medverkande Akira Kamiya
Kappei Yamaguchi
Minami Takayama
Wakana Yamazaki
Chafurin
Kazuhiko Inoue
Ikue Ohtani
Megumi Hayashibara
Naoko Matsui
Wataru Takagi
Yukiko Iwai
Musik av Katsuo Ono
Filmkonst Takashi Nomura
Redigerad av Terumitsu Okada
Produktions
företag
TMS Entertainment
Levererad av Toho
Utgivningsdatum
 • 17 april 2004
Driftstid
108 minuter
Land Japan
Språk Japanska
Biljettkontor ¥ 2,8 miljarder
( US $ 28,4 miljoner)

Komplott

Julie, en scenskådespelerska, vill använda sin stjärnsafir för sin kommande pjäs och ber Mouri Kogoro hjälp för att skydda den efter att ha visat Kogoro ett brev från Kaito Kid. På stölddagen dyker Kid upp på teatern förklädd till Shinichi Kudo men hamnar till slut på flykten utan juvelen. För att tacka dem inbjuder Julie Kogoro och alla till Hakodate , och de reser alla med ett flygplan för att komma dit. I luften följer en av skådespelarna, Shinjo, som skulle vara någon annanstans och Rans mor, Eri, går med dem på planet. När planet startar kommer Julie i fysisk kontakt med de flesta individer hon bjöd in, vilket gör dem alla misstänkta i händelse av hennes död. Ärendet löstes av Eri och den skyldige visade sig senare vara makeupkonstnären Natsuki.Kaptenerna förgiftades också från Julie och kunde inte styra planet, så Shinjo går med på att ta över eftersom han förmodligen ”gick kurser” och utser Conan att hjälpa honom. Conan räknar ut att Shinjo är Kaito Kid när Conan ombeds hjälpa, eftersom denna logik inte skulle gälla i en liknande situation. Kid säger till Conan att han inte längre är intresserad av safiren eftersom han upptäckte att det var en falsk. Stormen och elden på flygplatsen gör det omöjligt att landa medan flygbränslet börjar ta slut. Conan väljer ett stabilt område som kan stödja ett kommersiellt plan. Ran Mori och Sonoko Suzuki tar så småningom över pilotprojektet medan Kid flyr genom att hoppa av planet och Conan måste ”gå på toaletten.” Conan växlar sedan över till Shinichis röst och guidar Ran för att landa planet. Under flygningen,Ran nämner hur Shinichi är som en förmörkelse; ett ögonblick är han där, det andra är han inte. När planet landar berättar Ran för Shinichi att hon älskar honom, men avslutar ögonblicket med att berätta för honom att hon plötsligt ser ljus på platsen.Det visar sig att Kid gick nära en polisstation och använde polisbilar (eftersom den här polisen är besatt av att fånga honom) som vägledande ljus för att landa planet. Efter att flygplanet landat säkert grips brottslingen och Ran och Sonoko behandlas av en läkare. Läkaren avslöjar sig vara Kaito Kid, som berömmer Ran för att landa planet säkert. Han berättar för henne att de kommer att träffas igen innan de plötsligt försvinner. Allt gick bra och filmen slutade med att Ran pratade med Shinichi via telefon igen och argumenterade om dumma saker och tänkte att det var Kid som vägledde henne att landa planet och är lättad över att hennes hemlighet inte är ute.

Kasta

 • Akira Kamiya som Kogoro Mouri
 • Kappei Yamaguchi som Shinichi Kudo och Kaito Kid
 • Minami Takayama som Conan Edogawa
 • Wakana Yamazaki som Ran Mouri
 • Chafurin som inspektör Megure
 • Kazuhiko Inoue som officer Shiratori
 • Ikue Ohtani som Mitsuhiko Tsuburaya
 • Megumi Hayashibara som Ai Haibara
 • Naoko Matsui som Sonoko Suzuki
 • Wataru Takagi som Genta Kojima och officer Takagi
 • Yukiko Iwai som Ayumi Yoshida

musik

Temalåten är ”Dream x Dream” som spelas under krediterna skrevs och framfördes av Rina Aiuchi . Den släpptes 28 april 2004.Det officiella soundtracket släpptes den 4 april 2004. Det kostar 3059 ¥ inklusive skatt.

Hemmedia

dvd

DVD: n släpptes den 15 december 2004. Den innehåller filmen och trailern och kostar 6090 ¥ inklusive moms inkluderad.

Blu Ray

Blu-ray-versionen av filmen släpptes den 24 december 2010.  Blu-ray innehåller samma innehåll på DVD-skivan plus ett mini-häfte som förklarar filmen.

Biljettkontor

 • Öppningshelg: $ 3,716,785 (Japan, 285 teatrarna
 • Totalt: 2 800 000 000/27 000 000 USD (Japan, grov figur)