Detektiv Conan: Fullständig poäng av rädsla

Detective Conan: Full Score of Fear (名 探 偵 コ ナ ン 戦 慄 の 楽 譜フ ル ス コ ア, Meitantei Konan: Senritsu no Furu Sukoa ) är den tolfte filmavsnittet av Detective Conan manga och anime-serien. Den första visningen av filmen var planerad den 19 april 2008. En OVA, som äger rum tre år tidigare, släpptes speciellt för filmen. OVA släpptes go Shogakukan på DVD som Magic File # 2 .

Detektiv Conan: Fullständig poäng av rädsla
DetectiveConanMovie12.jpg

Teateraffisch
Japanska 名 探 偵 コ ナ ン 戦 慄 の楽 譜フ ル ス コ ア
Hepburn Meitantei Konan: Senritsu no Furu Sukoa
Regisserad av Yasuichiro Yamamoto
Producerad av Kazunari Kochi
Skriven av Kazunari Kochi
Baserat på Detektiv Conan avGosho Aoyama
Medverkande Akira Kamiya
Kappei Yamaguchi
Minami Takayama
Wakana Yamazaki
Chafurin
Atsuko Yuya
Kazuhiko Inoue
Ikue Ohtani
Megumi Hayashibara
Naoko Matsui
Wataru Takagi
Yukiko Iwai
Musik av Katsuo Ono
Masakazu Yokoyama
Aki Yokoyama
Keiko Urakami
Filmkonst Etsushi Masuda
Tomio Yoshikawa
Redigerad av Terumitsu Okada
Produktions
företag
TMS Entertainment
Levererad av Toho
Utgivningsdatum
19 april 2008
Driftstid
115 minuter
Land Japan
Språk Japanska
Biljettkontor 2,42 miljarder ¥
( US $ 24,5 miljoner)
Filmen öppnas på scenen i en konsertsal där en kvinna observerar två män under en övning. Hon skickar ett meddelande på sin mobiltelefon och sedan kommer det en explosion.På andra håll läser en okänd person med den klassiska svarta silhuetten av en man nyheterna på datorn och kommenterar hur han kommer närmare sin plan för en tyst natt.Senare på grunderna utanför hallen pratar Conan Edogawa med Ran Mori i telefon som Shinichi Kudo . Han undersöker och ser en gammal man försiktigt plocka upp en pianotangent från pianot förstört under explosionen och lägga den i fickan. Mannen lämnar i en bil. Ran bjuder in honom till en repetition med henne i konserthuset som snart öppnar. Han avböjer och säger till henne att hon blandar sig för mycket vilket får henne att svara ilsket, han kommer aldrig att bli som Sherlock Holmes eftersom han är döv . Körde ilsket ilsket.

Vid repetitionen; Kogoro Mori , Ran, Sonoko Suzuki och Detective Boys presenteras för karaktärerna som kommer att uppträda inför öppningen av Domoto Concert Hall; Kazuki Domoto organist och tidigare pianist, Takumi Fuwa, den tidigare pianotunern, blev regissör för salen, Hans Müller som professionell orgel tuner, Genya Domoto, son till Kazuki och pianist, Rara Chigusa Soprano , Shion Yuhane Violinist, och Reiko Akiba huvud Sopran. Barnen ber Reiko Akiba för att hjälpa sin klass kören att sjunga sin skola hymn . Hon gick med på det, men ber dem lämna omedelbart, eventuellt för att låta Shion, som är blyg, uppträda utan rädsla.

Nästa dag spelar Ran piano medan barnen sjunger Teitan Elementary School-hymnen. Akiba kommenterar deras prestationer; Genta är för högljudd, Mitsuhiko lägger inte in tillräckligt med känslor när han stirrade på Ai, Ai sjunger som en vuxen, Ayumi är perfekt och Conan är avstängd hela tiden. Han avslöjas senare för att ha en perfekt tonhöjd . Genta stjäl en drink av Akibas te och lider av plågsamma smärtor.

På sjukhuset säger läkaren att Gentas hals är kraftigt inflammerad av kemikalier och att han inte kommer att kunna tala på ungefär fyra dagar. Detektivpojkarna, Sonoko och Akiba följer med Genta hem. På vägen hem jagas de av en lastbil, så vid en av svängarna tar Akiba en annan väg för att få bort lastbilen från dem. Hon reser och ska köras tills en taxi kommer och bilen svänger. Den skyldige flyr.

Senare inträffar ytterligare två mord. En explosion dödar Soko Kawabe, med en fotflöjts fotled kvar på platsen. Det andra mordet inträffar när skärmflygaren till offret tillförs med fina nedskärningar för att få det att stupa från luften. I offrets bil finns flöjtens huvudfog. Dessa två offer, tillsammans med de 2 döda offren från den tidigare explosionen, tillhörde tidigare en grupp som kallades kvartkvintetten. Conan, som är skuldsatt till Akiba av en anledning att han har glömt, följer henne till skogen eftersom hon är känd för att koppla av där dagen före konserten. Hon attackeras av en skytt som sårar hennes ben. De flyr när skytten pausar för att skjuta dödsskottet. Hon rapporterar inte detta till polisen för att undvika att missa konserten.

Mori drar (felaktigt) slutsatsen att mördaren är Genya Domoto, eftersom kvartkvintetten för ett år sedan framförde den 9: e symfonin om Beethoven medan han var full. Mori antar att Domoto var en Beethoven-fanatiker och mördade dem genom att se en av hans låtar orenade av berusare. Ett bevis som han påpekade var att Genyas hår klipptes på samma sätt som Beethoven. Genya avslöjar att han fick sitt hår från sin mamma och hans hår är naturligt.

På Domoto Hall förbereds konserten. Sonoko säger att en balkong är reserverad med 10 platser, vilket är en för Shinichi. Efter repetitionen letar Conan och Akiba efter Kazuki för att berätta för honom att en nyckel för orgeln är lite platt. Nära en sjö slås hon och Conan ut av angriparen med en skiftnyckel. De vaknar uppströms och hör en explosion som kommer från Doumoto Hall. Eftersom konserthuset är byggt för att vara ljudisolerat och stabilt kunde explosionerna utanför inte höras inuti. Explosionerna förstör långsamt pelarna utanför hallen för att förhindra inträde eller utgång. Conan ser en telefon ovanpå en byggnad. Han förklarar att telefoner fungerar genom att höra ackord (en kombination av en eller flera toner som spelas samtidigt) av ljud som nummer. Han slår ner telefonen med bollen och Akiba och Conan använder de rätta ackorden för att ringa 110 och ringer polisen.

Conan går in på angriparens balkong och avslöjar att han är Takumi Fuwa. Conan avslöjar anledningen till att Fuwa dödade de första fyra personerna var att hämnas sin son, (Akibas fästman), som dog indirekt på grund av dem, liksom hans stolthet som en professionell pianotuner som kastades när Kazuki Domoto slutade spela piano. Utan sin son, hustru och stolthet över att vara en tuner för en professionell pianist var hans liv inget och han ville få tystnad till orgelet som hemsökte honom.

Just då spelades den 24: e oregelbundna tonen men den slutliga explosionen inträffade inte. Conan avslöjar att han redan hade tagit bort sensorn från orgeln innan han kom till Fuwa. Fuwa gratulerar honom och förbereder sig för att trycka på detonatorn men det sköts ur hans hand av officer Sato. Fuwa tar fram en pistol och förbereder sig för att begå självmord tills Kazuki kommer och avslöjar för honom anledningen till att han slutade som pianist var att behålla Fuwas stolthet. På grund av Fuwas ålderdom började hörseln försämras och hans inställning också, så för att hålla sin stolthet slutade Kazuki att vara pianist så att han inte behövde skada sin vän. Fuwa inser detta och ger sig fridfullt.

Medan han utanför konserten hör Ran Amazing Grace spelas på en fiol. Hon går in i skogen där Conan berättar för henne att Shinichi spelade det för henne att bli förlåten som den dagen för länge sedan.

Vid postkrediterna avslöjar Akiba låten Amazing Grace är en sång av förlåtelse, en favorit hos hennes sena fästmö. Hon sjunger det på årsdagen av hans död nära floden och det var därför hon inte hämnade sig som Fuma gjorde för sin son. Conan frågar hur Ran visste att det var Shinichi som spelade fiol. Ran svarar att han har en konstig vana när han spelar fiol. Conan ses senare i hans huss bibliotek som spelar Amazing Grace för att försöka hitta sin ”konstiga vana”.

 • Akira Kamiya som Kogoro Mori
 • Kappei Yamaguchi som Shinichi Kudo
 • Minami Takayama som Conan Edogawa
 • Wakana Yamazaki som Ran Mori
 • Chafurin som inspektör Megure
 • Atsuko Yuya som officer Sato
 • Ikue Ohtani som Mitsuhiko Tsuburaya
 • Megumi Hayashibara som Ai Haibara
 • Naoko Matsui som Sonoko Suzuki [4]
 • Wataru Takagi som Genta Kojima och officer Takagi
 • Yukiko Iwai som Ayumi Yoshida
 • Kazuhiko Inoue som Ninzaburo Shiratori

Nya karaktärer

 • Kazuki Domoto (堂 本 一揮, Dōmoto Kazuki ) : Japans främsta organist och en tidigare pianist. Uttalad av Nobuo Tanaka (田中 信 夫, Tanaka Nobuo ) .
 • Genya Domoto (堂 本 弦 也, Dōmoto Genya ) : Kazukis son och en pianist och konserten ansvarig. Uttalad av Kousuke Meguro (目 黒 光 祐, Meguro Kousuke )
 • Reiko Akiba (秋 庭 怜 子, Akiba Reiko ) : Begåvad sopran född med perfekt tonhöjd och en artist på konserten. Hon var också en alumn på Teitan Elementary School som Conan deltog i. Uttalad av Hōko Kuwashima (桑 島 法子, Kuwashima Hōko ) .
 • Rara Chigusa (千 草 ら ら, Chigusa Rara ) : Kazukis assistent, en sopran och en stand-in för Akiba Reiko. Uttalad av Yūko Mizutani (水 谷 優 子, Mizutani Yūko ) .
 • Takumi Fuwa (譜 和 匠, Fuwa Takumi ) : Superintendent of Doumoto Concert Hall, hade varit ansvarig för underhållet av pianon i familjen Doumoto. Han har perfekt tonhöjd genom erfarenhet. Uttalad av Eisuke Yoda (依田 英 助, Yoda Eisuke ) .
 • Hans Müller : En orgeltuner från Tyskland. Röstad av Francis Pol.
 • Soko Kawabe (河 辺 奏 子, Kawabe Soko ) : Violinist med en Stradivarius.
 • Shion Yamane (山根 紫 音, Yamane Shion ) : Violinist och stand-in för Kawabe Souko. Uttalad av Mami Kingetsu (金 月 真 美, Kingetsu Mami ) .

Film OVA

Filmen OVA släpptes den 19 april 2008, två dagar efter att filmen släpptes.

Komplott

Det är tre år före filmhändelserna där Shinichi försöker hitta ett vittne för att bekräfta en mans alibi för oskyldighet från mordet på sin mormor. tydligen gick han ut och drack dagen han skulle träffa sin mormor. Ledtrådarna är ett svart laboratorium som mannen såg när han var full och väggen som blockerar hans syn. Genta, Ayumi och Mitsuhiko visas i dagis men de är för unga för att bekräfta mannens alibi. Shinichi löser ärendet med hjälp av sin far. I slutändan går han en väg med Ran och de märker att kvinnan börjar sjunga; låten råkar vara ”Amazing Grace”. Conan säger att låten han hörde kommer att vara viktig i fallet om tre år framöver.

Många band har knutits till OVA, särskilt scenen där Shinichi och Ran går längs en stig bredvid en flod och skog och hör en kvinna som sjunger ”Amazing Grace”, avslöjad att hon sjunger Akiba.

musik

Filmens temasång är ” Spread Your Wings ” (翼 を 広 げ Ts , Tsubasa wo Hirogete ) av Zard . Det släpptes den 9 april 2008. [5]Tillsammans med det fjortonde målet och strategin över djupet är detta den tredje detektivkonan- filmens sång av Zard.Det officiella ljudspåret släpptes den 16 april 2008. 

Hemmedia

dvd

DVD för Full Score of Fear släpptes den 19 november 2008.  Det släpptes två typer av DVD; en specialversion och en vanlig version. Specialversionen innehåller filmen och en bonus-DVD som innehåller trailern, nyhetsblixten och reklamfilmen.  Den vanliga versionen innehåller bara filmen.  Båda versionerna finns i widescreen och 5.1 Dolby Digital Audio.

Blu Ray

Blu-ray-versionen av filmen släpptes den 22 april 2011. Blu-ray innehåller samma innehåll på DVD plus ett mini-häfte som förklarar filmen och BD-live- funktionen.

Reception

Biljettkontor

Filmen debuterade som nummer ett i det japanska biljettkontoret vid utgivningsdatumet. Från och med den 5 maj 2008 har filmen tjänat över 420,03 miljoner yen.  I den japanska kassan var den tolfte på 2008: s bästa inhemska filmer som tjänade 2,42 miljarder yen .