Fairy Ranmaru: Vi hjälper ditt hjärta

 

 

Fairy Ranmaru: Vi hjälper ditt hjärta

11 mars Key Visual.jpg

Information

Kanji

Fairy 蘭 丸 ~ あ な た の 心 お 助 け し ま す ~

Romaji

Fairy Ranmaru ~ Anata no Kokoro O-tasukeshimasu ~

Anime

Regisserad av

Kosuke Kobayashi

Studio

Studiokomet

Original körning

8 april 2021 – nuvarande

Avsnitt

12

Fairy Ranmaru: We Will Help Your Heart är ett kommande anime-original skapat av Studio Comet som premiär den 8 april på AT-X kl. 23:00 JST och kommer också att sändas på Tokyo MX och BS NTV.

 

 

 

Komplott

Satt i en värld av grymhet och hjärtskär, “Fairy Ranmaru: We Will Help Your Heart” följer fem unga män som arbetar på den mystiska “Bar F” och som erbjuder att läka sina kunders hjärtan, torka bort tårarna och orsaka leenden. att blomstra som blommor. De tar ingen betalning … förutom att stjäla sina kunders hjärtan.

 

Bakgrundsinformation

Klanerna i den heliga världen

Det finns fem klaner i den heliga världen, Lux, Ignis, Aqua, Arbor och Metallum, och alla arbetar hårt för att upprätthålla balansen i den heliga världen; Bland dem är Lux-klanen en högt ansedd existens. Varje klan har sin egen roll i den heliga världen, Jyuka förklarar detta ytterligare i avsnitt 4:

 

Lux-klanen hanterar de religiösa platserna.

Ignis-klanen hanterar fevärldens strider.

Aqua Clan hanterar administrationen.

Arbor Clan hanterar föryngring.

Metallum-klanen hanterar ekonomiska frågor.

Aqua- och Ignis-klanen verkar ha ett brännande hat mot varandra under showens sändningstid, Uru och Homura bekräftar detta ytterligare med deras krångel och oenigheter med varandra.

 

De tio lagarna om älvor

Reglerna som drottningen gav Ranmaru och andra medan de lever i den mänskliga världen. De är förbjudna från följande:

 

Romantik: Bli aldrig kär i det motsatta könet.

Vred: Håll aldrig känslor av ilska eller hat.

Avund: Önska aldrig det som en annan har.

Apati: Misslyckas aldrig med att hjälpa en person i nöd.

Begär: Aldrig delta i ett fysiskt förhållande med det motsatta könet.

Våld: Skada aldrig någon annan.

Hedonism: Konsumera aldrig alkohol, cigaretter eller droger.

Degeneritet: Uppför dig aldrig på ett odisciplinerat sätt.

Stolthet: Väx aldrig förgäves om din egen makt.

Befrielse: avslöja aldrig din sanna identitet.

Dessa regler har brutits av hittills tre av de fem huvudpersonerna, Uru , Homura och Takara , med den första som straffats för att ha orsakat skada på sin klient och varit låst under en osäker tid; å andra sidan bröt Takara reglerna otaliga gånger och har ännu inte straffats eller fångats.

 

Takara fortsätter med att säga att de inte nödvändigtvis kommer att dö när de bryter mot reglerna, men han säger att det finns massor av tidigare älvor som har degraderats till människor men förklarar inte hur allvarligt de tidigare älvorna bryter mot de tio lagarna det behövde vara innan de blev människor.

 

Aijaku

 

En oren fastsättning placerad i nacken.

Aijaku, eller “Attachment”, är den kraft som skapas när en persons hjärta rör sig kraftigt och bildar sig som en massa energi antingen i bröstet eller nacken. Ranmaru och hans vänner, som är mycket uppskattade i den heliga världen, beordras av drottningen att gå till den mänskliga världen och samla denna energi. Längre in i avsnitt 1, Jyukakonstaterar att han inte hade en aning om hur man skulle få tillhörighet, vilket betyder att trots att hon valts av drottningen själv, förklarade hon inte heller några andra klanmedlemmar i huvudpersonerna för dem om processen att få anknytning. Attachment har också en annan kvalitet beroende på älvens skicklighet att utvisa energin från en människa, den klan som en älva är från kan också bero på hur lätt en älva kanske kan få fäste. Enligt drottningens butler är Takaras uteslutna fäste av högsta kvalitet.

 

En oren fastsättning placerad i bröstet.

En oren fastsättning har en lila och rosa aura som strålar ut runt ett vitt centrum som försvinner när det flyter längre från centrum; det finns också en kondenserad lila ring som omger den vita mitten och den rosa sektionen bleknar in i en magenta nyans när den är närmare den. Denna aura återspeglas i den drabbade “värden” men förenklas till en grumlig lila närvaro som omger personen, och en röd glöd följer ofta med deras ögon. Storleken är relativt densamma mellan en manlig och kvinnlig “värd” för det orena fästet och detsamma kan också sägas om närvaron av den drabbade “värden”. En oren anknytning kan utvecklas i vem som helst, eventuellt en älva också om de också kan producera bilagor, i avsnitt 3, efter att ha renat bilagan, UruKunden blev kaxig och kritiserade den tidigare drabbade “värden”, inte långt efter att en lila närvaro dök upp från dem och deras ögon fick en röd glöd; denna utveckling av en ny oren anknytning hade lett till att Uru bestämde sig för att ‘pur

PurifiedAijaku.png

Ett renat tillbehör som flyter framför drottningen.

ify ‘sin egen klient också.

En ren anknytning är den renade formen av anknytning som inte längre har onda avsikter eller motiv som finns inom den. Den har ett vitt centrum som liknar den orena formen, men däremot har den en ljus aura som fluktuerar mellan orange och grön med området runt centrum förblir en gul färg. Dessa bilagor skickas omedelbart till drottningen efter att älven har rengjort dem, vilket också rensar den drabbade “värden” och därför förlorar de den lila närvaron tillsammans med den röda glöd på ögonen som de hade i den mänskliga världen. Ändå är det okänt vad drottningen gör med dessa bilagor som hon får.

 

Efter att bilagan har utvisats har klienten och den ursprungligen drabbade “värden” inget minne av vad som hände med deras respektive älva, men det säger inte att den mänskliga världen inte har förändrats. I efterdyningarna av händelsen genom att älven har utvisat anknytning, utsätts den drabbade “värden” för sina brott eller felaktigheter och klienten har ett “lyckligt slut” så att säga, leva eller göra bättre än de hade tidigare.

 

BAR “F”

BarFBuilding.png

Utsikt över byggnaden av Bar F.

En bar behärskad av Takara i närheten av staden. Baren fungerar som ett hem för Ranmarutillsammans med sin “familj” bor tillsammans på andra våningen medan de fem bedriver sitt uppdrag i den mänskliga världen, och det verkar som om det skulle kunna fungera som en verklig bar, eftersom interiören har den allmänna utformningen av en och hyllorna hamnar flaskor alkohol. Det finns ett visitkort för baren som Takara gav till Ranmaru och hans vänner, de fem bär alltid med sig och ger dem till människor så att de kan “kontakta” den älva för att rädda sina hjärtan. Kortet har en enkel design, med en rosa bakgrund på båda sidor, framsidan med texten “BAR” i det övre vänstra hörnet och barens logotyp i mitten. På baksidan av kortet finns texten “Vi ska rädda ditt hjärta” i mitten tillsammans med en QR-kod i det nedre högra hörnet.

BarFSign.png

Skylten som visar logotypen för Bar F.

Tecknet på stången är enkelt, logotypen är en kursiv ‘F’ med den mindre armen ersatt av en båge med en vinge eftersom det är fjädrar och ett hjärta istället för ett skarpt huvud.

Baren har inget bad, men älvorna går till ett lokalt spa som heter “Thermae Fata” och reserverar badet på taket på anläggningen. I dessa scener diskuterar de fem vad som händer, i allmänhet med anknytning till avsnittet.

 

BarFCardFront.PNG

Framsidan av Bar F-kortet.

BarFCardBack.PNG

Baksidan av Bar F-kortet.

Et Franc de Muse Academy

AcademyDay.png

En utsikt över skolan under dagtid.

En samutbildningsgymnasium där Ranmaru tillsammans med Uru , Homura och Jyuka går som studenter där Ranmaru specifikt registrerar sig som transferstudent. Det finns en skolesång som sjungs varje avsnitt när skolan gör sitt första framträdande i varje avsnitt. Det första avsnittet handlar om denna miljö och skapar också skolans allmänna atmosfär. Skolområdet är stort och har djur som getter på sig. Det verkar finnas en trädgårdsklubb när vi ser Jyuka tenderar att blomma under skolans sång, och vi ser också att Uru är elevrådets president, men det är okänt hur många klubbar skolan har förutom trädgårdsarbete eller de andra medlemmarna i elevråd.

AcademyNight.png

En sikt över skolan på natten.

 

Personal

Original skapare : Taiga Umatani

Seriedirektör : Kosuke Kobayashi

Regissör : Masakazu Hishida

Art Director : Tsutomu Nishikura

CGI-direktör : Hayato Numajiri

Sound Director : Ryousuke Naya

Fotodirektör : Kenji Takehara

Chefs animationsregissörer : Hatsumi Takahashi, Shouko Nagasawa, Tomoko Miyakawa, Mika Yamamoto, Sayaka Tokunaga

Karaktärsdesigners: Andgy, Shouko Nagasawa, Tomoko Miyakawa

Färgdesigner: Sachiko Urushido

Seriens komposition: Jou Aoba

Musik: yamazo

Action Animator: Masayuki Nomoto

Handlingstillsyn: Tetsuya Ishikawa

Redigering: Hideaki Murai

Animationsproduktion: Studio Comet

Musikproduktion: Pony Canyon

Tecken

 

Ranmaru Icon

Ranmaru Ai

Uru Icon

Uru Seiren

Takara Icon

Takara Utashiro

Homura Icon

Homura Hoterase

Juka Icon

Juka Mutsuoka

 

Temasånger

Den inledande temalåten är ‘Ayashiku Get your heart’ av 5 to HEAVEN.

Den avslutande temalåten är ‘Yousei Aika’ av 5 to HEAVEN.

Skapad speciellt för den kvinnliga publiken.