Den femtonde säsongen av Case Closed anime var regisserad av Kenji Kodama och Yasuichiro Yamamoto och producerad av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation . Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Detective Conan (名 探 偵 コ ナ Me , Meitantei Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan . Avsnittets plot följer Conan Edogawas dagliga äventyr.

Avslutat fall
Säsong 15
Detective Conan DVD 15.png

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong femton av Detective Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 39
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 23 januari 2006  – 19 februari 2007
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 14
Nästa  →
Säsong 16
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 1–15)

Avsnitten använder sex temamusik : tre inledande teman och tre avslutande teman. Det första öppningstemat är ”Shōdō” (衝動, lit. ”Impulse”) av B’z fram till avsnitt 437.  Det andra öppningstemat är ”100 mo no Tobira” 100 も の 扉, lit. ”100 Doors” ) av Rina Aiuchi och U-ka Saegusa i dB fram till avsnitt 456. Det tredje öppningstemat är ”Kumo ni Notte” (雲 に 乗 っ て, lit. ”Ride on a Cloud”) av U-ka Saegusa i dB för resten av säsongen.Kanashii Hodo Anata ga Suki ” (悲 し い ほ ど 貴 方 が 好lit, lit.” Jag älskar dig lika mycket som jag är ledsen ”) av Zard fram till avsnitt 437. Det andra avslutande temat är ” Mou Kimi dake wo Hanashitari wa Shinai ” (も う君 だ け を 離 し た り は な いlit, lit. ”Jag släpper dig inte längre”) av Aya Kamiki fram till avsnitt 458. Det tredje avslutande temat är ”Shiroi Yuki” (白 by 雪, t. ”White Snow”) av Mai Kuraki under resten av säsongen.

Säsongen gick ursprungligen från 23 januari 2006 till 19 februari 2007 på Nippon Television Network System i Japan.  Avsnitt 427 till 465 samlades senare i tio DVD-samlingar av Shogakukan . De släpptes mellan 22 december 2006 och 28 september 2007 i Japan.

Episodlista

Nej. Titel Sändningsdatum
427 ”Den superhemliga vägen till skolan (del 1)”
Transkription: ” Chōhimitsu no Tsūgakuro (Zenpen) ” ( japanska :超 秘密 の 通 学 路 (前 編) )
23 januari 2006
Mitsuhiko säger till detektivpojkarna att Shouko Amemiya, en flicka som mycket liknar Haibara , saknas. Conan överväger möjligheten att den svarta organisationen kidnappade henne och undersöker. De lär sig att Amemiyas föräldrar är borta för veckan vid en begravning och att Amemiya sågs på väg till en närbutik. Conan får reda på att Amemiya köpte en stor flaska juice, mjölkpulver och en X-Acto-kniv .
428 ”Den superhemliga vägen till skolan (del 2)”
Transkription: ” Chōhimitsu no Tsūgakuro (Kōhen) ” ( japanska :超 秘密 の 通 学 路 (後 編) )
30 januari 2006
Från Amemiyas konstiga beteende går Detective Boys till ett garage där de hittar kattungar Amemiya hade sköts. Det gick inte att hitta Amemiya, de undersöker området runt garaget och inser att det nyligen inträffat en bilolycka. Efter att ha kollat ​​på sjukhus hittar de Amemiya återhämtar sig på Tomoaki Araides klinik.
429 ”The Two Who Can’t Return Anymore (Part 1)”
Transkription: ” Mō Modorenai Futari (Zenpen) ” ( japanska :も う 戻 れ な い 前 (前 編) )
6 februari 2006
Ran och Sonoko bjuder in sin nya klasskamrat, Eisuke Hondou, till Kogoro . I det ögonblicket ber en klient vid namn Atsushi Misumi Kogoro att söka efter sin flickvän Ami. På grund av hennes sista ord inser de att Ami väntar på Misumi på den plats där de först träffades. De körs av Misumi till Gunma Prefecture där de hittar Ami i en förseglad bil död. Misumi bryter in i bilen genom att använda ett slagträ och bryta genom det främre fönstret och fortsätter att öppna dörren genom att skära upp tejpen från passagerarsidan. De upptäcker att Ami dog av kolmonoxidförgiftningoch avsluta att det är självmord. Conan undersöker och inser att det var ett mord och tror att Misumi är mördaren. Han fortsätter sedan med att undersöka för att ta reda på hur Misumi kunde lämna bilen medan dörrarna var förseglade med tejp .
430 ”The Two Who Can’t Return Anymore (Part 2)”
Transkription: ” Mō Modorenai Futari (Kōhen) ” ( japanska :も う 戻 れ な い 二人 (後 編) )
13 februari 2006
Efter att ha undersökt inser Conan hur mordet gjordes. Conan lugnar Kogoro och förklarar Misumi som mördaren. Han avslöjar att Misumi körde Ami i den bilen och drog henne i sömn. Han tejpade sedan alla dörrarna men gjorde ett snitt längs passagerardörren så att han kunde lämna. Conan förklarar när Misumi bröt sig in i bilen för att rädda Ami, han låtsade bara att han klippte upp passagerardörren och att den redan var kapad. Som bevis för att han var mördaren avslöjar Conan att boken i bilen kom ut samma dag och att Misumis fingeravtryck fanns på omslaget. Men Misumi rapporterade att hans flickvän försvann igår. Misumi erkänner och avslöjar att hans flickvän fuskade på honom trots att han gav henne så mycket.
431 ”Metropolitan Police Detective Love Story 7 (Part 1)”
Transkription: ” Honchō no Keiji Koimonogatari 7 (Zenpen) ” ( japanska :本 庁 の 刑事 恋 物語 7 (前 編) )
20 februari 2006
Mori, Ran och Conan är på ett kafé när de stöter på Takagi som syftar till att plocka upp tjejer. Under tiden hittar han Sato där göra detsamma. Efter ett spänt datum med två främlingar inser Conan genom samtalet att en pojke ensam är i fara. När de kommer till sitt hus har pojken kidnappats. Kidnapparen lämnar ett e-postmeddelande som kräver pengar.
432 ”Metropolitan Police Detective Love Story 7 (Part 2)”
Transkription: ” Honchō no Keiji Koimonogatari 7 (Kōhen) ” ( japanska :本 庁 の 刑事 恋 物語 7 (後 編) )
27 februari 2006
Efter att ha löst ledtrådar lämnar Takagi plötsligt och Conan avslöjar vem kidnapparen är. Just då återvänder pojken oskadd och får dem att tro att den skyldige kommer att försöka springa för det. Efter att ha anlänt till hans hus avslöjas att en vinnande lotterbiljett återlämnades till den skyldige i hans brevlåda, vilket fick honom att släppa sina vänner inte hade för avsikt att stjäla från honom och skulden för hans brott fick honom att självmord. Takagi lyckas rädda sitt liv medan Sato skriker på honom för den fara han kunde ha varit i.
433 ”Conan-A Strange Child”
Transkription: ” Konan Hen na Ko ” ( japanska :コ ナ ン 変 な 子)
6 mars 2006
Kogoro och Conan besöker en berömd författare som heter Osamu Umezu för att få sin bok signerad. Senare ser de Osamus sekreterare, Mikami Touru, springa till Osamus hus. De lär sig att Mikami att Osamu inte svarar på hans telefonsamtal och han tänkte kolla upp honom. De följer med honom till Osamus lägenhet och hittar Osamu död. Bevis tyder på att det var självmord men Kogoro märker blod i papperskorgen och avslöjar att det var ett mord. Osamus assistent och son är misstänkta för mordet på grund av att de var de enda med nycklar till lägenheten. Conan utreder och efter att ha försett Kogoro i sömn, imiterar han honom och avslöjar att mördaren är Mikami. Han avslöjar att Mikami band en sträng på taket där den hängde framför Osamus fönster. Efter att ha förgiftat Osamu lämnade Mikami lägenheten och låste dörren. Därefter gick han till taket och skickade nyckeln tillbaka till Osamus lägenhet med hjälp av strängen han satte upp. Conan avslöjar att Osamu dog med sin trofé som han vann med sin bok. Conan förklarar att trofén hölls upp och ner för att avslöja Osamus boktitlar var och Mikamis namn var ocksåpalindromer . Som bevis avslöjar Conan att Osamu lyckades riva en knapp från Mikamis skjorta och använda det tuggummi som han hade, fast det i soffan. Mikami erkänner sitt brott och avslöjar att Osamu stal hans manuskript och publicerade boken som sitt eget.
434 ”The Great Dog Coeur’s Triumph”
Transkription: ” Meiken Kūru no Otegara ” ( japanska :名犬 ク ー ル の お 手柄)
10 april 2006
Conan och Ran passerar en hundpark och blir vän med två par som var och en äger hundar; en heter Musashi och den andra heter Coeur. Yoriko Nakatani, grannen till ägaren av Musashi, Tsutsumi-paret, ber Kogoro att undersöka hunden Musashi som agerar aggressivt mot henne. Conan och Ran avslöjar att de tror att hon gjorde något för att göra hunden upprörd och få henne att lämna. Nästa dag dödas Nakatanis svärmor till synes av Musashi när hans tänder märks på hennes hals. Conan undersöker och är förlorad tills Coeur hittar en lermodelleringav en hunds käke och inser hur mordet görs. Polisen avslöjar Conans avdrag som förklarar att Nakatani använde lermodellen för att punktera offrets hals. Blodet på Musashis mun kom från att slicka såret i ett försök att lindra blödningen. Nakatani erkänner och förklarar att hennes svärmor kritiserade henne på sina besök och utropade offentligt att hon önskade att hon hade valt en bättre fru för sin son.
435 ”Information samlad om detektivpojkarna (del 1)”
Transkription: ” Tantei-dan ni Chūme Shuzai (Zenpen) ” ( japanska :探 偵 団 に 注目 取材 (前 編) )
17 april 2006
En frilansskribent kommer att göra en berättelse om Detective Boys. De följer med sin lärare till författarens lägenhet, men när de kommer fram finner de att han har bludgats till döds. Conan märker omedelbart att det torkas blod från en av knapparna på telefonsvararen samt blod på dörrhandtaget. Han föreslår att den skyldige kan ha lämnat ett meddelande för att upprätta en alibi. Haibara varnar Conan för att inte visa upp för han kommer att få uppmärksamhet, så han försöker vägleda Takagi och Megure till ledtrådarna på sitt vanliga barnsliga sätt. Detektivpojkarna känns däremot som att Conans barnsliga upptåg får dem att se omogna ut.
436 ”Information samlad om detektivpojkarna (del 2)”
Transkription: ” Tantei-dan ni Chūme Shuzai (Kōhen) ” ( japanska :探 偵 偵 に 注目 取材 (後 編) )
24 april 2006
Tre av de fyra meddelandena på telefonsvararen är misstänkta, men i varje är det något som pågår som hjälper dem att verifiera tid och plats för samtalet. I den första lämnar Haruka offret ett meddelande med TV: n som spelar i bakgrunden. I den andra hör de tågledaren som har allergiproblem. I det tredje ber den som ringer någon om datum och tid under samtalet. Conan med hjälp av de andra detektivpojkarna tappar ledtrådar till polisen tills de inser att bara en av alibierna kunde ha varit förfalskade. De tar in den misstänkta och de kan hitta offrets blod på hans motorcykel.
437 ”Ueto Aya och Shinichi – Löftet från 4 år sedan”
Transkription: ” Ueto Aya till Shinichi Yonenmae no Yakusoku ” ( japanska :上 戸 彩 と 新 一 4 年前 の 約束)
8 maj 2006
Aya, som gav ett löfte med Shinichi, återvänder till sitt hus för att be om hjälp för ett fall där hennes mormor och hennes dotter dog 17 år gammal. Conan löser ärendet och avslöjar att löftet var det om fyra år, när de träffas igen, Aya skulle vara en riktig skådespelerska, och Shinchi skulle vara en riktig detektiv. Avsnittet slutar med att Conan får ett textmeddelande från Ran till Shinchi och frågar vad löftet var.
438 ”The Fish Mail Pursuit”
Transkription: ” Osakana Mēru no Tsuiseki ” ( japanska :お 魚 メ ー ル の 追 跡)
15 maj 2006
Servitrisen på Poirot Cafe, Azusa Enomoto, rapporterade att hon fick konstiga meddelanden från en pojke, vilket tyder på att han kan kidnappas eller fångas på en plats utan mat och vatten. Det enda sättet att hitta honom är att läsa hans textmeddelanden. Pojken vet bara hur man skickar, men vet inte hur man tar emot. Conan måste sätta ihop ledtrådarna han ger för att ta reda på var han befinner sig.
439 ”Och det skulle vara trevligt om alla försvann”
Transkription: ” Soshite Daremo Inakunarebaī ” ( japanska :そ し て 誰 も い な く な れ ば い い)
22 maj 2006
En man vid namn Sasamoto dödas nästan av ett fallande slaggblock. Han tror att det är hans gamla högskolevän, Hikage, som försvann för 3 år sedan, men sedan dess har han skrivit en mordprofetiroman där han dödar sina tre vänner från college. En av vännerna, Nesu, upptäcktes redan mördad i en park, så de två kvarvarande vännerna söker Kogoros hjälp. Ett paket anländer till den andra kompisen, Kamio, som exploderar även om det bara orsakar mindre skada. Hikage försöker sedan köra över Sasamoto, men från bromsmärken ifrågasätter Conan brottslingens faktiska avsikt. Conan undersöker och upptäcker att Hikage förde sitt mästerverk till Kamio som sa att det var värdelöst. Hikage åkte till bergen där han begick självmord. Efter att ha lugnat Kogoro, Conan avslöjar att Kamio utpressades av Nesu över Hikages död. Kamio planerade sedan ett komplott för att döda Nesu förklädd till Hikage och låtsades sedan rikta sig mot både sig själv och Sasamoto.
440 ”Stuntbilens yttersta gräns”
Transkription: ” Kyokugen no Kaa Sutanto ” ( japanska :極限 の カ ー ス タ ン ト)
29 maj 2006
Detective Boys besöker en Kamen Yaiba Stunt Show. Regissören, Shinji Fukamachi, och biträdande regissör, ​​Hidehiko Nakasato, skäljer ut stuntföraren, Kengo Rikiishi, för att ha gjort en sådan farlig stunt med bilen. Kengo blåser av sina ord och har kameramannen Daisaku Kijima tagit om sitt nästa skott senare. Direktörerna säger till Kengo att han skulle vänta på att en RC-bil som var identisk med sin egen skulle göra scenen från taket, vilket gör Kengo ilskna och tror att besättningen inte respekterar hans färdigheter som förare. Shinji ser Masao Nishiwaki, den mekaniska teknikern, om bilens beredskap för en återupptagning. Barnen går och träffar besättningen, och Mitsuhiko och Genta går och ser bilarna som Genta placerar en klistermärke på RC-bilen för att få den att se svalare ut, men teknikern kommer för att ta den till taket. Barnen har kul tills de hör ett slagsmål. Kengo har fått nog av att regissören berättar för honom att inte göra stunt igen att han gör det i en blind ilska, som fångas på film av Daisaku. När han tar sig till toppen kom inte Kengo ut och dör när han stötte. Conan ser att säkerhetsbältet var löst, vilket betyder att Kengo försökte komma ut, men något hindrade honom från att komma ut. Conan och besättningen tittar på bilderna från händelsen, sedan varnade någon polisen och Conan förföljer dem. Barnen misstänker Conans handlingar när han undersöker dem utan följer honom till taket där han säger att olyckan var ett noggrant planerat mord. När Megure tar uttalanden från besättningen, som förklarar Kengos vilja att göra stunt var det som dödade honom, och var och en slåss med varandra och sade vem de tror är mördaren. Conan använder Agasa för att lösa ärendet genom att bevisa att Fukamachi är mördaren som fick Kengo att göra stuntet. Fukamachi hade bil A, som inte hade någon luftbomb, driven av Kengo som var precis där han var. Men Kengo bytte bil A mot B på taket omedveten om att bomben befann sig i bil A, och Conan visar att klistermärket fanns på bilen tills Genta säger att han satte en på båda bilarna. Men Conan visar pälshörnan på bilen som kraschade, men inte på den på kameran när den startade. Conan drar fjärrkontrollen från regissörens ficka och låter teknikern bevisa att den kraschade bilen är RC-bilen och regissören låste den låsa säkerhetsbältet för att hålla Kengo när han föll. Han erkänner och säger att han var i skuld och använde produktionspengarna för att betala dem, även Kengo körde inte men RC kördes av fjärrkontrollen och hindrade honom från att komma ut.
441 ”Final” Ahh ””
Transkription: ” Saigo no Ān ” ( japanska :最 期 の ア ー ン)
5 juni 2006
Kogoro och Conan tas till en lägenhet för att undersöka döden hos en man som heter Yamamoto. Det antas vara ett självmord som ett bevisprojekt han lade en pistol i munnen och avfyrade. Hans vän misstänks för att ha mördat honom när han lämnade brottsplatsen utan att ringa polisen. När Kogoro matas med jordgubbar inser Conan vem mördaren är. Efter att ha undersökt Yamamotos tandläkare lugnar Conan Kogoro och avslöjar att mördaren är Yamamotos granne, Yumi Suzuki. Conan avslöjar att Yumi Yamamotos tandläkarassistent och drar slutsatsen att Yumi gick in i Yamamotos lägenhet och erbjöd sig att behandla honom. När han öppnade munnen sköt Yumi honom med en pistol. Som bevis avslöjar Conan att Yamamotos kafferörare faktiskt är Yumis tandspegel.
442 ”Mannen som hindrar stålramen”
Transkription: ” Tekkotsu ni Habamareta Otoko ” ( japanska :鉄 骨 に 阻 ま れ た 男)
12 juni 2006
En kämpande konstnär vid namn Daijirou Manaka dödas nästan av en fallande I-stråle. Medan han ligger på sjukhuset går Takagi och Detective Boys igenom hans väska och hittar hans licens, ett rep, ett par handskar och en självmordsbrev. Daijirou vaknar och när Takagi frågar honom om påsen påstår han att han har minnesförlust, men Conan märker att han ljuger. Daijirous enda levande släkting är hans farbror som har vägrat att hjälpa honom om han inte ger upp att vara konstnär. Conan drar slutsatsen att detta orsakade ett djupt sittande hat mot sin farbror som han planerade att döda samtidigt som det såg ut som ett självmord. Conan går till Daijirous farbrors herrgård och får reda på att han i hemlighet har köpt Daijirous målningar. Han övertygar honom så småningom att stoppa Daijirou från att begå självmord. Daijirou inser äntligen att hans farbror bryr sig om honom.
443 ”Shell Gathering and a Sigh (Part 1)”
Transkription: ” Tameiki Shiohigari (Zenpen) ” ( japanska :た め 息 潮 干 狩 前 (前 編) )
26 juni 2006
Junior Detective Club är på stranden och gräver upp musslor. Snart möter de en högskolegrupp studenter på liknande utflykt. Senare finns dock en av högskolepojkarna död av förgiftning i bilen de kört i.
444 ”Shell Gathering and a Sigh (Part 2)”
Transkription: ” Tameiki Shiohigari (Kōhen) ” ( japanska :た め 息 潮 干 狩 後 (後 編) )
3 juli 2006
Pojken är död på grund av cyaniden i sin flaska grönt te. Conan är övertygad om att detta är mord och, med hjälp av detektivpojkar, återvinner bevis för att bekräfta hans teori och gärningsmannen arresteras av detektiv Jyugo.
445 ”Secret of the Russian Blue”
Transkription: ” Roshian Burū no Himitsu ” ( japanska :ロ シ ア ン ブ ル ー の 秘密)
10 juli 2006
Kogoro ombeds av en man att lösa ett kodat textmeddelande från sin dotter eftersom hon vägrade att berätta för honom innebörden av textmeddelandet. Under tiden har Eri lämnat sin ryska blå kattunge , Goro, i vård av Kogoro. Medan Kogoro försöker dechiffrera meddelandet, tappar Goro en ordbok för att översätta engelska på japanska, vilket får Kogoro att inse att de engelska bokstäverna i koden kan översättas till japanska. Goro smyger in i Kogoros videobandssamling och där han märker att band saknas och inser att meddelandet innehåller Hiragana och Katakanamed saknade slag. Efter att ha satt ihop karaktärerna löser Kogoro koden som avslöjar att mannens dotter planerade att köpa honom en födelsedagspresent med sin vän. Conan återvänder hem från skolan och tar bort Katsuobushi som användes för att leda Goro för att ge Kogoro tips. Kogoro ringer till sin klient och berättar att han inte kunde lösa det och att mannens dotter är en bra tjej.
446 ”Det förseglade fönstret i västerländsk stil (del 1)”
Transkription: ” Fūin-sareta Yōsō (Zenpen) ” ( japanska :封印 さ れ た 洋 窓 (前 編) )
24 juli 2006
Sonoko, Ran, Eisuke och Conan vandrade till Sonokos bergsvilla när de upptäckte att bron som ledde till lodgen hade kollapsat på grund av förfall. Utanför räckvidden av mobiltelefonsignaler gick de till en grannvilla för att begära användning av hustelefonen och fick veta att den nyligen köptes över av en musikgrupp ”Dorcus” som ett hål för att komponera ny musik.

Bandmedlemmarna avslöjade att de fick villan smuts billig eftersom den skulle vara hemsökt. Säljaren hade ursprungligen byggt den tillsammans med sin äldre bror.

Efter att ha flyttat ett tag förklarade den äldre bror att en ond ande hade invaderat huset. Trots att spikarna stängde ett av fönstrets fönster på andra våningen som han hävdade användes av den ondskefulla närvaron, blev den äldre broren förtvivlad. En av tjänarna påstod sig ha sett det förseglade fönstret öppnas med ett kikande ansikte bakom sig. Kort därefter hittades den äldre brorens fru död, hängd i ett klassiskt scenario med låsta rum. Detta följdes av den äldre brors självmord. Den yngre broren bestämde sig för att bli av med fastigheten.

I väntan på Sonokos syster Ayako att hämta dem gick Ran och hennes vänner runt i villan. Eisuke meddelade plötsligt att han såg ett kikande ansikte från det förseglade fönstret som mystiskt öppnades kort. De rusade in i huset och upptäckte att en av bandmedlemmarna hängde död i samma rum som storebrorens fru och i samma låsta rumstil.

447 ”Det förseglade fönstret i västerländsk stil (del 2)”
Transkription: ” Fūin-sareta Yōsō (Kōhen) ” ( japanska :封印 さ れ た 洋 後 (後 編) )
31 juli 2006
Inspektör Misao Yamamura kom för att utreda. Conan försöker också samla ledtrådar för att hjälpa, men är begränsad till vad han kan göra när en lömsk Eisuke börjar spionera och titta på honom. Conan måste använda olika taktik så att han inte verkar misstänksam för honom.
448 ”Meguro’s Sanma Case”
Transkription: ” Meguro no Sanma Jiken ” ( japanska :目 黒 の 秋刀魚 事件)
14 augusti 2006
Kogorou, Conan och Inspector Megure går mot en Rakugo (typ av japanskt lekcenter) där Kogorou kommer att försöka agera och vinna priset ”Allt du kan dricka”. De gör ett stopp vid en berömd Rakugo-skådespelares restaurang, Meguro. Rakugo-skådespelaren, Ichimatsu, hjälper till i denna butik med Meguro Miya, ex-fru som också är ägare. Efter pjäsen knivhuggs Ichimatsu och skickas till sjukhuset. Bevisen pekar på att den skyldige är Meguro Miya, men då verkar Ichimatsus tidigare lärling, Manragutei Kisaburou, hävda att han knivhuggit Ichimatsu. Medan båda försöker döma sig själva räknar Conan ut vem den skyldige är. När fallet är löst besöker Miya och Kisaburau Ichimatsu på sjukhuset. I slutet övar Kogorou sitt hemska spel som tvingar Conan, inspektören och en av polisen att lyssna.
449 ”Metropolitan Police Love Story – Fake Wedding 1 hr. ”
Transkription: ” Honchō no Keiji Koimonogatari Itsuwari no Uedingu ” ( japanska :本 庁 の 刑事 恋 偽 り の ウ エ デ ィ ン グ)
21 augusti 2006
Takagi och Miyamoto poserar som en brud och brudgum för att fånga en seriemördare / inbrottstjuv som hotat att döda den riktiga bruden och brudgummen. När Chiba rapporterar att det brända liket av en av bröllopsgästerna finns nära floden, drar Megure slutsatsen att offret dödades av seriemördaren för att få bröllopsinbjudan. En mystisk video anländer till bröllopsfesten från en vän till brudgummen. Efter att ha sett videon misstänker Megure att mördaren redan är i kapellet och Conan föreslår att bruden träffar gästerna för att hitta inbrottstjuven som bröt sig in i hennes hus. Bruden rapporterar att det finns tre misstänkta gäster: en fotograf, en snowboardinstruktör och en internetadministratör. Brudgummen insisterar på att bröllopet fortsätter, trots Megures protester. När bruden går nerför gången, inbrottstjuppen dyker plötsligt upp. Brudgummen meddelar emellertid att inbrottstjuv egentligen var polis, Chiba, som utgav sig som inbrottstjuven. Megure påpekar att Chiba har varit vid floden och att brudgummen inte kunde ha räknat ut inbrottstjuvarens sanna identitet. Megure avslöjar också att brudgummen var inbrottens medbrottsling och till slut dödade inbrottstjuven så att han kunde gifta sig med bruden för pengar. När brudgummen försöker fly, stoppas han av Conan och Ran. s medbrottsling och till slut dödade inbrottstjuven så att han kunde gifta sig med bruden för pengar. När brudgummen försöker fly, stoppas han av Conan och Ran. s medbrottsling och till slut dödade inbrottstjuven så att han kunde gifta sig med bruden för pengar. När brudgummen försöker fly, stoppas han av Conan och Ran.
450 ”Trick vs Magic (del 1)”
Transkription: ” Torikku vs Majikku (Zenpen) ” ( japanska :ト リ ッ ク vs マ ジ ッ ク (前 編) )
28 augusti 2006
En berömd trollkarl anställer Kogoro för att hålla koll på sina anställda, eftersom han tror att en av dem kan vara ute efter att döda honom. För sin första handling ligger han på en bädd av spikar och slås med en annan, vilket Conan och Kogoro oroar sig tills han avslöjas att han lever. Nästa knep går inte så bra, och han hamnar fast i en vattentank där ingången har förseglats. När det är öppet och han räddas är det för sent, och en av hans arbetare är ansvarig.
451 ”Trick vs. magi (del 2)”
Transkription: ” Torikku vs Majikku (Kōhen) ” ( japanska :ト リ ッ ク vs マ ジ ッ ク (後 編) )
4 september 2006
Conan fiskar efter ledtrådar i hopp om att hitta den verkliga skyldige. Vid den korta resan nära scenen fick Conan några ledtrådar för att lösa ärendet. Efter att ha fått information får han veta vem som ligger bakom tricket och avslöjar den sanna hjärnan bak trollkarlens död.
452 ”Den mystiska personen från Konpira-gruppen 1 tim. ”
Transkription: ” Konpira-za no Kaijin ” ( japanska :こ ん ぴ ら 座 の 怪人)
11 september 2006
Conan, Ran, Mouri och Sonoko reser till Shikoku för att se kabuki spela Phantom of the Konpira. Det är en pjäs baserad på Phantom of the Opera . Saker börjar efterlikna pjäsen. Det finns önskemål om en hjältinnebyte, observationer av ett fantom och ett medvetet försök på hjältinnan, precis som Phantom of the Opera. Chefen för scenuppsättningen dödas och ordföranden och sponsorn arresteras av omständliga bevis. Conan använder Sonoko för att avslöja att hjältinnan försökte förstöra teaterens pjäs.
453 ”Privat visning av öde och vänskap”
Transkription: ” Innen till Yūjō no Shishakai ” ( japanska :因 縁 と 友情 の 試 写 会)
23 oktober 2006
En man köper en biljett för att se en film, som är en uppföljare till en annan som han och hans vänner har sett tidigare. Han ger sin biljett till en av sina vänner och lämnar sedan, men ledtrådar som han har lämnat efter får Conan att tro att han har mer i åtanke. Han planerar att begå självmord och planerar att inrama sin vän för det efteråt. Kommer Conan att kunna förhindra sin plan innan han följer upp den?
454 ”Den omvända slutsatsen (del 1)”
Transkription: ” Hikkurikaetta Ketsumatsu (Zenpen) ” ( japanska :ひ っ く り 返 っ た 結 前 (前 編) )
30 oktober 2006
Manda, en välkänd författare, hälsas av sin redaktör som behöver sitt manuskript. Han berättar för honom att han nästan är klar och redaktören går och väntar i hotellets korridor. Manda smyger förbi i förklädnad och går till Haramotos hus, en man som har spökt för Manda. Haramoto ger Manda manuset och berättar sedan för honom om ett nytt mysterium som han planerar att avslöja när Manda presenterar honom för rätt personer. Manda dödar Haramoto med en vas och stjäl detektivhistorien innan hon återvänder till sitt hotellrum.
455 ”Den omvända slutsatsen (del 2)”
Transkription: ” Hikkurikaetta Ketsumatsu (Kōhen) ” ( japanska :ひ っ く り 返 っ た 結 末 (後 編) )
6 november 2006
Genta träffar en baseboll genom fönstret i Haramotos hus och bryter en vas. De går in för att be om ursäkt och hitta Haramoto död. Conan inser att offret måste ha känt mördaren, och Manda agerar misstänksam, särskilt när han avbryter hushållerskan när hon nämner mysteriet Haramoto arbetade med. Conan tipsar polisen och de kommer till Mandas hus och arresterar honom.
456 ”Mysteriet jag älskade”
Transkription: ” Ore ga Aishita Misuterī ” ( japanska :俺 が 愛 し た ミ ス テ リ ー)
13 november 2006
Ett mord inträffar i en lägenhet. Offret är en berömd detektivförfattare. Ett kort kvar i scenen visar att den som kallade sig själv som karaktär av författarens detektivroman tog livet av författaren. Två misstänkta identifierades: herrgårdens vakt som gillar att dricka trots att författaren berättade att han inte skulle göra det, och redaktören för förlagsföretaget som hävdade att författaren levde när han lämnade rummet. Efter att ha hittat bevis genom sushi avslöjades den skyldige att ha gjort det av kärlek till författarens mysterium.
457 ”Sonokos röda näsduk (del 1)”
Transkription: ” Sonoko no Akai Hankachi (Zenpen) ” ( japanska :園子 の 赤 い ハ ン カ チ (前 編) )
20 november 2006
Sonoko tog Ran, som i sin tur tog med sig Conan, för att besöka platsen på landsbygden som användes som plats vid inspelningen av en väl mottagen romantisk TV-serie, där huvudskådespelerskan band en röd näsduk till en trädgren för att göra det möjligt för sin älskare henne. Seriens framgång gick över förväntan och det sömniga landsbygden blev en populär turistplats där kvinnliga besökare band röda handdukar över hela skogen och förstörde Sonokos plan för att locka Makoto till ett romantiskt möte. De mötte sedan en man som påstod sig vara en del av TV-besättningen och fick i uppdrag av en fläkt att hitta den exakta platsen för trädet med den ursprungliga röda näsduken från showen. Kort därefter upptäcktes han, knivhuggen till döds, på nämnda plats.
458 ”Sonokos röda näsduk (del 2)”
Transkription: ” Sonoko no Akai Hankachi (Kōhen) ” ( japanska :園子 の 赤 い ハ ン カ チ (後 編) )
27 november 2006
Mordutredningen begränsades till tre misstänkta som nyligen anlände till det närliggande värdshuset. Conan härledde den skyldige och orsaken till mordet. Han konfronterade den skyldige på mordplatsen, men en chock väntade honom, Ran och Sonoko – den skyldige var inte ensam! Den skyldige var en yakuzalöjtnant som förde handlangare alldeles för många för att Ran skulle hantera ensam. Makoto anlände på kort tid, han och Ran kämpade mot dem tills polisen kom.
459 ”En mystisk man – alltför strikt med regler”
Transkription: ” Kaijin Gachigachi Kisoku Otoko ” ( japanska :怪人 ガ チ ガ チ 規則 男)
4 december 2006
Junior Detective Club besökte en alltför strikt man, eftersom Ayumi och Mitch föreslog att intervjua honom. Senare har dock Club Crews bara sett att den alltför stränga mannen anklagas för att ha mördat en kvinna. Är det mord eller är det självförsvar? Conan måste undersöka och ta reda på sanningen.
460 ”Klass 1-B: s stora operation!”
Transkription: ” Ichi-nen B-Gumi Daisakusen! ” ( Japanska : 1 年 B 組 大作 戦! )
15 januari 2007
Läraren för Detective Boys bestämmer sig för att ge klassen ett mentaltest. Conan kallas av läraren så klassen måste lösa det utan honom. De löser det med hjälp av två tysta utkastade studenter. Det visar sig att det var en plan att inkludera de nya studenterna så att de känner sig mer engagerade.
461 ”Den saknade sidan”
Transkription: ” Kieta Ichi Pēji ” ( japanska :消 え た 1 ペ ー ジ)
22 januari 2007
Detective Boys gör en bokrapport när Ayumi märker att den sista sidan i hennes bok, Alec’s Adventure, har rivits av. Conan och Ayumi bestämmer sig för att söka efter Tsukasa Naito, den som grävde ut boken sist. Detektivpojkarna upptäcker senare att en värdefull sten, Sairai Seki (再来 石, lit. Return Stone) stulits. Conan inser att Tsukasa måste ha stulit stenen i tron ​​att det är samma sten från Alecs äventyr, Futabi no Ishi (再 び の 石, lit. Again Stone), på grund av samma kanji och vill använda den för att återfå ett förlorat objekt. Detektivpojken undersöker Tsukasas hus och upptäcker en bit av den sönderrivna sidan som bekräftar Conans misstankar. De hittar en bild av Tsukasa och hans mor på stranden och ett kodat meddelande bakom fotot som dras som stranden. Detektivpojkarna följer ledtrådarna och anländer till stranden där de hittar Tsukasa försöka använda stenen för att återuppliva sin döda mamma. Tsukasas far anländer och kramar honom och får honom att inse att hans mor är borta för gott. Senare samma kväll återvänder Detective Boys och Tsukasa stenen till skolan.
462 ”The Black of the Black Organization (The Young Witness)”
Transkription: ” Kuro no Soshiki no Kage Osanai Mokugekisha ” ( japanska :黒 の 組織 の 影 幼 い 目 撃 者)
29 januari 2007
En rockstjärna med namnet Roku Itakagi har saknats de senaste dagarna. En ung pojke vid namn Takumi Hashiratani hävdar att han på nyårsdagen bevittnade en man som bar Itakagi i en väska och kastade honom över en bro. Takumi hävdar att mannen hade en mörk bil, en spik på armen och att han såg en jätte glödande hammare i bakgrunden. Kogoro är först skeptisk men inser att Takumi talar sanningen när nyheten bekräftar att Itakagis kropp hittades i en påse som svävade i en flod. Från Takumis vittnesmål söker Kogoro, Ran, Conan och Eisuke efter bron där kroppen kastades över.
463 ”The Black of the Black Organization (The Strange Illumination)”
Transkription: ” Kuro no Soshiki no Kage Kimyō na Shōmei ” ( japanska :黒 の 組織 の 影 奇妙 な 照明)
5 februari 2007
Under utredningen får de veta att Itakagis bandlogotyp var av en orm med naglar som tränger igenom den. Efter att ha förhört en tatuerare lär de sig att tatueringen var ny och att endast tre personer har fått den. Efter ytterligare undersökning kan de dra slutsatsen att tatueringen är på förarens högra arm på grund av trafikflödetpå bron och att det enda sättet Takumi kunde ha sett sin arm är om ratten var på höger sida av bilen. De inser att reklam i kombination med ljus från en byggnad skapade silhuetten av en upp och ner hammare; Med hjälp av denna kunskap kan de identifiera var den skyldige kastade kroppen från bron. Genom elimineringsprocessen avslöjas den skyldige som en man som heter Kiritani. Efter att myndigheterna arresterat Kiritani försöker Eisuke fråga Kogoro om Rena som får Conan att inse att han faktiskt letar efter henne.
464 ”The Black of the Black Organization (The Mystery of the Big Reward)”
Transkription: ” Kuro no Soshiki no Kage Nazo no Kōgaku Hōshū ” ( japanska :黒 の 組織 の 影 謎 の 高額 報酬)
12 februari 2007
Eisuke ber Kogoro undersöka ett mysterium och tror att det är brott relaterat till The Red-Headed League ; Eisuke avslöjar att en man får mycket pengar för att byta sopor från grannskapets avfallshantering med soporna från föregående sopdag. Kogoro tar med sig Ran, Conan och Eisuke för att undersöka grannskapet. De stöter på Takagi som förklarar att en kvinna vid namn Kaneyo Funemoto nyligen mördades i grannskapet efter att ha skjutits i ryggen på hennes huvud medan hon var hemma. Hennes son, Touji Funemoto, säger att en konstig utländsk kvinna utfrågade honom om en olycka han bevittnade och tror att hon mördade sin mor. Conan inser att kvinnan är Vermouthoch att den svarta organisationen nu måste veta att Rena Mizunashi för närvarande är på sjukhus i koma .
465 ”The Black of the Black Organization (Shining Star of Pearl)”
Transkription: ” Kuro no Soshiki no Kage Shinju no Nagareboshi ” ( japanska :黒 の 組織 の 影 真珠 の 流 れ 星)
19 februari 2007
Efter en grundlig utredning lugnar Conan Kogoro och avslöjar den skyldige att vara Kanyos rullstolsbundna make, Tatsuhito Funemoto. Conan avslöjar att Tatsuhito lät Kanyo titta ut genom att berätta för henne att det fanns en stjärnstjärna och sköt henne. Han förfalskade sedan ett rån genom att dölja sin pärla halsband genom att använda dem som Setsubun bönor och med sin piga vakuum dem. Conan förklarar att skräpschemat var så att Tatsuhito kunde ta emot vakuumpåsen senare och pantsätta pärlorna. Som bevis för mordet avslöjar Conan att en lök var på handtaget på rullstolen som han fick från köksgummihandsken; Conan avslöjar att fingeravtryck och krut i handsken kommer att döma honom för mord. Tatsuhito erkänner och avslöjar att hans fru spenderade pengar på att sponsra fester och att hon planerade att placera en andra inteckning på huset och att skilja sig från honom för att lämna honom full av skulder.