Fall avslutat (säsong 14)

Den fjortonde säsongen av Case Closed anime var regisserad av Kenji Kodama och Yasuichiro Yamamoto och producerad av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation .  Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Detective Conan (名 探 偵 コ ナ Me , Meitantei Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan . Avsnittets plot följer Conan Edogawas dagliga äventyr, inklusive ett avsnitt där Black Organization försöker mörda en politisk kandidat.

Avslutat fall
Säsong 14
Detective Conan DVD 14.png

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong fjorton av Detective Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 37
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 28 februari 2005  – 16 januari 2006
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 13
Nästa  →
Säsong 15
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 1–15)

Avsnitten använder nio bitar av temamusik : fyra inledande teman och fem avslutande teman. Det första öppningstemat är ”Start” av Rina Aiuchi fram till avsnitt 393.  Det andra öppningstemat är ” Hoshi no Kagayaki yo ” (星 の か が や き, lit. ”Shining of the Stars”) av Zard fram till avsnitt 414. Det tredje öppningstemat är ” Growing of My Heart ” av Mai Kuraki fram till avsnitt 424. Den fjärde öppningen är ” Shōdō ” (衝動, lit. ”Impulse”) av B’z under resten av säsongen.Den första slutar tema är ”Wasurezaki” (忘れ咲き, lit. ”Oförglömliga”) av Garnet Crow tills 397.  Den andra slutar tema är juni Bride~Anata shika mienai~ (ジューンブライド~あなたしか見えない~ , lit . ”June Bride〜You can only see one〜”) av U-ka Saegusa i dB fram till avsnitt 406. Det tredje avslutande temat är Sekai Tomete (世界 止 め て, lit. ”World Stops”) av Shiori Takei fram till avsnitt 416. Det fjärde avslutande temat är ”Thank You for Everything” av Sayuri Iwata fram till avsnitt 424. Det femte avslutande temat är ”Kanashii Hodo Anata ga Suki ”(悲 し い ほ ど 貴 方 が 好lit, lit. ”Jag saknar dig så mycket att jag är ledsen”) av Zard .

Säsongen gick ursprungligen från 14 februari 2005 till 16 januari 2006 på Nippon Television Network System i Japan.  Avsnitt 388 till 426 samlades senare i tio DVD-samlingar av Shogakukan . De släpptes mellan 26 maj 2006 och 27 oktober 2006 i Japan.

Episodlista

Nej. Titel Sändningsdatum
390 ”Metropolitan Police Detective Love Story 6 (Part 1)”
Transkription: ” Honchou no Keiji Koimonogatari 6 (Zenpen) ” ( japanska :本 庁 の 刑事 恋 物語 6 (前 編) )
28 februari 2005
Yumi hör att en kampanj för Takagi kommer att skicka honom till ett ärende på en avlägsen plats där han ska stanna kvar tills ärendet är löst. Tydligen är fallet involverat ett stort antal personer i en brottsorganisation, där han förväntas vara där i tre år. Senare går detektivpojkarna hem när de märkte en konstig joggare. Takagi, Sato och Chousuke placeras i fallet med ett mord. Detektivpojkarna stöter på dem och identifierar joggaren som misstänkt. När de anländer bevisar den misstänktes allibi med videoinspelningar att han var där hela tiden mordet ägde rum, men Detective Boys är säkra på att han var joggaren. Dessutom bekräftas allibi av officer Chiba, eftersom det är hans rumskompis.
391 ”Metropolitan Police Detective Love Story 6 (Part 2)”
Transkription: ” Honchou no Keiji Koimonogatari 6 (Kōhen) ” ( japanska :本 庁 の 刑事 恋 物語 6 (後 編) )
7 mars 2005
Conan upptäcker att den misstänkte lurade Chibas tidskänsla. Han avslöjade att det fanns en ny sändning av nyheterna, och den kallades. Han avslöjade också att den skyldige klippte ut delar och spolade fram delar av videon för att manipulera tiden. Han snurrade också tiden två timmar efter och fixade den långsamt när dagen gick. Efteråt föreslår Takagi nästan för Sato men Megure avslöjar för honom att Chousuke Takagi är den som skickas för ärendet. De tar senare Detective Boys till Karaoke.
392 ”Den mystiska höjdskillnaden på 20 cm”
Transkription: ” Nazomeku Shinchousa 20 cm ” ( japanska :謎 め く 身長 差 20 cm )
14 mars 2005
På en promenad med Ran stöter Conan på Takagi som förklarar att Katsugoro Kitamura, presidenten för ett byggföretag, hittas död av ett stick. Den misstänkta, Yuuichi Minamida, sitter i förvar medan polisen försöker ta reda på hur mordet gjordes. Knivvinkeln på kroppen antyder att Kitamura mördades av någon kortare än honom; Minamida är 20 cm högre än Kitamura vilket gör det tekniskt omöjligt. Conan tappar subtila tips som gör att Takagi kan lösa mordet. Takagi avslöjar att Minamida skruvade loss glödlamporna i Kitamuras rum. Under mötet använder Kitamura en trappstege för att fixa lamporna men knivhuggas av Minamida. Som bevis avslöjar Takagi att det saknas bevis på glödlamporna trots att Kitamura bytte dem nyligen. Minamida erkänner brottet och avslöjar att Kitamura hade utpressat honom för marken nedanför Minamidas restaurang. Restaurangen var den gåva som hans far gav honom efter att han undvek sig av sin familj för ett mord han inte begick.
393 ”Ett kidnappningsfall … Så det verkar”
Transkription: ” Yuukai … Rashii Jiken ” ( japanska :誘拐 … ら し い 事件)
21 mars 2005
En motorcyklist kraschar utanför Mouris detektivbyrå. Motorcyklisten är död, men de hittar en resväska med 300 000 yen och en anteckning som tyder på att pengarna är ett lösenfall. Från anteckningen kan de bara bestämma efternamnet på den bortförda personen, men de hittar också hjärtmedicin och genom att ringa till olika sjukhus hittar de familjen. Efter att ha pratat med familjen och samlat ledtrådar får de reda på att motorcyklisten hade en medbrottsling. Den kidnappade svärsonen blev ständigt förfärad av sin svärfar, och nyligen verkade hans fru tappa förtroendet för honom. Conan börjar misstänka svärsonen och de kan hitta mannen i tid för att ge honom medicinen. Conan lugnar Kogoro och drar slutsatsen att svärsonen var ansvarig för kidnappningen. Han medger kidnappningen,
394 ”Stort äventyr i den excentriska herrgården: Sälen”
Transkription: ” Kibatsu na Yashiki no Daibouken (Fuuinhen) ” ( japanska :奇 抜 な 屋 敷 の 大 冒 険 (封印 編) )
18 april 2005
Agasa, Haibara, Conan, Ayumi, Mitsuhiko och Genta går på camping. Medan de campar hittar de en lykta i en damm med lite skrift inuti. De visar stenlyktan till Conan som bestämmer att det är en kod för att hitta en stor diamant. Lyktan gömmer också en annan hemlighet … en död kropp längst ner i dammen. Efter att ha sökt efter kroppen får de reda på att han var en skattejägare som slogs ihjäl av en annan person som letade efter skatten. De hittar också en tårformad sten med kanji ”inflammation” skriven på den och en anteckningsbok. Anteckningsboken antyder att han mördades av sin partner och att Kaitou Kid också söker skatten. Dr. Agasa går tillbaka till lägret för att ringa polisen.
395 ”Stort äventyr i den excentriska herrgården: mekanismen”
Transkription: ” Kibatsu na Yashiki no Daibouken (Karakurihen) ” ( japanska :奇 抜 な 屋 敷 の 大 冒 険 (絡 繰 編) )
25 april 2005
Conan, Haibara och barnen bestämmer sig för att gå in i huset som tillhörde Kichiemon, en docktillverkare och gåtans arkitekt. Huset är fyllt med alla typer av fällor som Genta nästan också blir offer tills en annan skattjägare räddar honom från en grop av spikar. När de fortsätter att söka i huset träffar de en annan skattejägare och hamnar i en källare i en källare. Lyckligtvis räddas de av Conans överdimensionerade fotboll. I källaren hittar de Kichiemons grav, en massa mänskliga kvarlevor och en gammal dam. Den första skattejägaren avslöjar motvilligt att han hittade spegel artefakt och Conan avslöjar den tårformade stenen. De fortsätter leta efter svärdet, som är den sista biten i pusslet.
396 ”Stort äventyr i den excentriska herrgården: upplösningen”
Transkription: ” Kibatsu na Yashiki no Daibouken (Kaiketsuhen) ” ( japanska :奇 抜 な 屋 敷 の 大 冒 険 (解決 編) )
2 maj 2005
Den gamla damen huggs nästan upp av fyra svängande blad när hon trampar på en fälla. Conan inser att om man står på rätt plats kommer inte knivarna att skada dig och att ett av knivarna faktiskt har ett handtag som gör att han kan svänga mot svärdet. Svärdet innehåller den sista ledtråden, som leder alla tillbaka till dammen. Mitsuhiko upptäcker av misstag att diamanten är längst ner i dammen. Den första skattejägaren dyker in efter den medan den andra drar en pistol som planerar att döda alla och ta diamanten för sig själv. Conan kan lugna henne, men när skattjägaren kommer upp igen med diamanten börjar källan att hälla i dammen och orsaka en massiv översvämning. Det enda sättet att stoppa översvämningen är att sätta tillbaka diamanten.
397 ”Kryddig, bitter, söt soppa”
Transkription: ” Karaku Nigaku Amai Shiru ” ( japanska :辛 く 苦 く 甘 い 汁)
9 maj 2005
En kvinna, Fumie Ozawa, hittas död i sitt badrum runt klockan 9 efter att ha tyckt ha begått självmord genom att hänga sig med en tunn tråd av sin vän Etsuko Aikawa som hävdar att det var mord. Läkaren lägger dödstid mellan kl. 18 och 20 föregående natt. Mouri undersöker scenen och ser att hon planerar ett tandläkarmöte samma dag som hennes ”självmord”. Conan hittar ett pulveriserat ämne, smyger sig bort med ett prov, och när hon frågar en butiksansvarig om det säger hon att det är katakuri-stärkelse – ett tjockare med sockeregenskaper. När man undersöker Ozawas företagsekonomi finner polisen ett underskott på 30 miljoner yen som de trodde att hon förskingrade och hennes överordnade / pojkvän, Ryota Shimizu, som var borta samma dag som hon dog och fick ett e-postmeddelande från Ozawa kl 17.45. igår, kan ha en anslutning. Aikawa hävdar att hon behandlade Fumie som en surrogatdotter hela sitt liv och skulle inte göra något för att skada henne när polisen ifrågasätter henne som misstänkt. Senare är Aikawas alibi ifrågasatt när en leveransman såg henne tidigare än hon uppgav. Hon säger att hon hittade kroppen tidigare än hon gjorde, men efter att hon lämnade pengar till Ozawa innan hon hittade henne och skulle meddela polisen efteråt. Eftersom fallet antas vara över, tror myndigheterna att Aikawa är mördaren som försöker rama in Shimizu, Conan lugnar Kogorou när de lämnar och förklarar då att Shimizu är den verkliga skyldige. Shimizu använde is som smälte under dagen för att långsamt hänga Fumie Ozawa, och att han använde sin mobiltelefon på vibration när han ringde den för att skicka ett e-postmeddelande för att ge honom en alibi genom att skaka av en bok själv ovanför land på musen. Hans hår finns också på den tråd som används för att döda henne. Han erkänner och avslöjar att han gjorde det för att han inte ville se henne stanna kvar i fängelse resten av sitt liv för hennes förskingring.
398 ”The Weird Family’s Commission (Part 1)”
Transkription: ” Kimyou na Ikka no Irai (Zenpen) ” ( japanska :奇妙 な 一家 の 依 頼 (前 編) )
16 maj 2005
Ran skickar ett meddelande till Shinichis telefon bara för att hitta Conans telefon har också fått meddelandet som får henne att misstänka att Conan är Shinichi. En kvinna som heter Tomoko Kiriya anställer Kogoro för att söka efter sin mobiltelefon som innehåller meddelanden om hennes affär . Hon försökte ringa sin telefon och någon lägger alltid på den. Hon misstänker att antingen hennes svärfar, svoger eller make har sin telefon. Efter att ha ifrågasatt de tre ringer Tomoko på sin telefon och hittar den och skickar Kogoro iväg. När hon gick hem fick Conan veta av nyheterna att Tomoko hittades död i sin bil efter att ha blivit knivstucken. Kogoro, Ran och Conan återvänder till Kiriya-hemmet med polisen för att utreda. De tre har etablerat alibis: Fadern hördes bakom shōji, brorens skugga sågs av shōji, och man rökt rökte på mannen . Efter att ha uteslutit mannen som har en affär med Tomoko leder polisutredningen dem att tro att fallet på något sätt är relaterat till ett mord för tolv år sedan som gjordes av Eisuke Kiriya, den tredje familjesonen som försvann efter att ha blivit misstänkt för mordet på hans fästmö .
399 ”The Weird Family’s Commission (Part 2)”
Transkription: ” Kimyou na Ikka no Irai (Kōhen) ” ( japanska :奇妙 な 一家 の 依 頼 (後 編) )
23 maj 2005
Conan avslöjar att personen som har mobiltelefonen uppenbarligen inte har erfarenhet av en. Eftersom mobiltelefoner inte populariserades förrän för ett decennium sedan är den som hade telefonen Eisuke. Conan avslöjar att en av de tre gömmer Eisuke. Polisen utesluter att fadern och mannen lämnar Shigehide Kiriya, svogeren, som misstänkt. Conan pekar på det faktum att Shigehides böcker var gammaldags och saknade mobiltelefoner vilket ökar möjligheten att Eisuke är den som skriver romanerna åt honom. Eisuke avslöjar sig och erkänner att han knivhuggit sin fästmö för tolv år sedan efter att ha fått veta om hennes affär. Polisen avslöjar att förlovningen också dödades till döds, vilket innebär att Shigehide avslutade henne. Efter att ha hittat Tomokos telefon har de bevis för mordet. Shigehide erkänner och avslöjar att för tolv år sedan han hade en affär med Eisukes fästmö och slog henne när hon sa till honom att hon bara tänkte gifta sig med en av dem för pengarna. När det gäller Tomoko upptäckte hon Eisuke när hon hittade sin telefon och använde den informationen för att utpressa Shigehide för mord och motiverade därmed hans mord. Senare på natten tar Ran tag i Conans telefon när han släpper den i bilen och kontrollerar för att se meddelandet hon skickade till Shinichi finns där.
400 ”Rans misstankar”
Transkription: ” Giwaku wo Motta Ran ” ( japanska :疑惑 を 持 っ た 蘭)
30 maj 2005
Ran slår på Conans mobiltelefon bara för att ta reda på att det finns ett fyrsiffrigt lås. Hon påminner om den tid Shinichi formade ord genom Hiragana och siffror som finns på registreringsskylten. Shinichi bevittnar en bil med en olaglig registreringsskylt eftersom bilar inte får använda Hiragana ”shi” eller ”han” och rapporterar detta till polisen. Polisen fångar brottslingarna innan de rånade en bank. Tillbaka i vår tid använder Ran ordet Sherlock som är siffrorna 4869 och låser upp Conans telefon. Ran misstänker att Conan har tagit bort sina meddelanden och förbiser sig bara för att få ett telefonsamtal från en irriterad Shinichi. Conan dyker upp och frågar efter sin telefon och återvänder till sitt rum där det avslöjas att han använde ett förinspelat meddelande för att ringa Ran om hon skulle komma nära att hitta sin hemlighet. Conan ger sedan Ran sitt telefonnummer och accepterar de faror som kan uppstå genom att göra det.
401 ”Red-Handed Jewel Robber (Part 1)”
Transkription: ” Houseki Goutou Genkouhan (Zenpen) ” ( japanska :宝石 強盗 現行犯 (前 編) )
6 juni 2005
Detektivpojkarna träffar Takagi i en smyckenbutik, och strax därefter får de bevittna att butiken rånas. De jagar honom till ett närliggande tak som han hoppar av och dödar sig själv. Conan märker flera misstänkta saker om händelsen, vilket får polisen att tro att det inte var så enkelt av ett fall som det först verkade vara, inklusive det faktum att skåpbilen han föll på användes av gärningsmännens tidigare chef. I slutet inser Conan att det var ett mord och vem som gjorde det.
402 ”Red-Handed Jewel Robber (Part 2)”
Transkription: ” Houseki Goutou Genkouhan (Kōhen) ” ( japanska :宝石 強盗 現行犯 (後 編) )
13 juni 2005
Detective Boys och Conan löser ärendet och visar polisen att de hade fel när det gäller allt som hände.
403 ”The Mysterious Angel’s Mansion (Part 1)”
Transkription: ” Fushigi na Tenshi no Yakata (Zenpen) ” ( japanska :不 思議 な 天使 の 前 (前 編) )
20 juni 2005
Detective Boys och Conan möter Yuriko, en föräldralös flicka. Hon är en potentiell arving till sin farfars förmögenhet, men hon måste först lösa en gåta. Tokei, mannens sekreterare, instruerar henne att söka hjälp av Detective Boys, och de samlas alla vid herrgården. 21.00 tillkännager han gåtorna: ”När tjuren tappar sina horn och hans svans blir hans huvud. Ängeln kommer ner och spelar hornet. Den melodin är min skatt.” De har exakt 24 timmar på sig att lösa gåtan. Conan löser den första delen av gåten och hittar en svart sten, men de faller i en fälla som lämnar dem i en labyrint.
404 ”The Mysterious Angel’s Mansion (Part 2)”
Transkription: ” Fushigi na Tenshi no Yakata (Kōhen) ” ( japanska :不 思議 な 天使 の 館 (後 編) )
27 juni 2005
Detektivpojkarna parallellt med legenden om Minotaur och Theseus genom att använda garnet från sina kläder för att navigera i labyrinten. Så småningom hittar de sig ut med 3 timmar kvar för att lösa gåtan. Conan har en uppenbarelse och använder rampljuset och den svarta stenen för att kasta en skugga som leder till skatten. Tokei och detektivpojkarna gräver upp skatten och hittar ett berg av guld och en bild av den gamle mannen och hans barnbarn. Det avslöjas sedan att Tokei, som betjänade den gamle mannen, som tydligen var inblandad i yakuzan, är Yurikos far.
405 ”Man Who Went to Call For An Ambulance”
Transkription: ” Kyuukyuusha wo Yobi ni Itta Otoko ” ( japanska :救急 車 を 呼 び に 行 っ た 男)
4 juli 2005
En dag joggar en man och hittar en död kropp. Han ringer till ambulansen men är orolig för mannens liv och bestämmer sig för att springa till närmaste busstation. På grund av sina handlingar anses han vara den främsta misstänkta. Takagi kommer till ärendet och löser ärendet med Conans hjälp. Han bevisar mannens oskuld och fångar den skyldige. Det visar sig att chefens döende meddelande var för den skyldige som sa att han alltid skulle försöka le.
406 ”Conan and Heiji’s Reasoning Magic: The Trick”
Transkription: ” Konan Heiji no Suiri Majikku (Shikakehen) ” ( japanska :コ ナ ン · 平 次 の 推理 マ ジ ッ ク (仕 掛 編) )
11 juli 2005
Conan, Heiji, Ran och Kazuha är på Dogo Hoshikawas magiska show. Saker och ting blir allvarliga när Dogo går in i en kub av vatten med kedjor och något går fel, vilket får Ran och Kazuha att rusa på scenen för att bryta upp den. Dogo flyr oskadd och avslöjar att det var en del av tricket. Som pris för sin oro inbjuds Ran och Kazuha att komma till en fest med Dogo, där de träffar Tenko Himemiya, Riki Handa och Mari Masakage, hustru till den legendariska trollkarlen Masakage. Ett antal anmärkningsvärda trollkarlar nämns, och Dogo, Riki och Tenko var en gång elever av Mr. Masakage innan han försvann för 10 år sedan. Allt som återstår av honom är hans magiska anteckningar och tidskrifter som förvaras i ett arkivrum längs en mycket läskig smal hall. Tenko tillkännager sitt nästa magiska trick som kallas ”Häxans bränning”, där är hon bunden till ett kors, bränd, återkommer sedan från askan. Hon lämnar för att fräscha upp till middag men återvänder inte. Dogo, Kazuha och Ran letar efter henne. De använder den läskiga korridoren och en mörkläggning inträffar. När lamporna återställs hittar de Tenkos blodiga lik, som verkar dyka upp från ingenstans, i slutet av hallen.
407 ”Conan och Heijis resonemangsmagi: herrgården”
Transkription: ” Konan Heiji no Suiri Majikku (Yakatahen) ” ( japanska :コ ナ ン · 平 次 の 推理 マ ジ ッ ク (館 編) )
18 juli 2005
Tenkos brutala mord utreds. Enligt Dogo, Kazuha och Ran dök hennes lik framför dem efter mörkläggningen. Conan och Heiji undersöker saken och finner arkivrummet förstört. Baserat på bevisen framför dem bröt mördaren inuti huset och letade efter Mr Masakages hemliga magiska trickinformation i arkivrummet men fångades av Tenko och dödade henne. Utanför finns ett fotavtryck och trasiga kvistar som visar mördarens flyktväg. Ingen av de misstänkta hade ett motiv att döda Tenko. Heiji berättar för Conan att han känner sig arg när han ser Kazuha med en annan man av någon anledning med att Conan kallar Heiji-barn som efteråt. Tidigare fångade Mr. Masakage en tjuv som försökte stjäla sin trickinformation men lät individen gå; berättade han för sin fru men avslöjade inte deras namn.
408 ”Conan och Heijis resonemangsmagi: upplösningen”
Transkription: ” Konan Heiji no Suiri Majikku (Kaiketsuhen) ” ( japanska :コ ナ ン · 平 次 の 推理 マ ジ ッ ク (解決 編) )
1 augusti 2005
Conan återskapar det trick som mördaren använder, försvinner och dyker upp igen framför alla i den obehagliga långa korridoren. Det avslöjas att Tenkos lik var där hela tiden, och Heiji visar att det handlar om hur huset byggs. De avslöjar att hallen har speglar på dörrarna med identiska rum på sidan, toppade med en projektorskärm för att orsaka en illusion. Dogo avslöjas vara mördaren, vilket framgår av hans underkläder färgade med Tenkos blod. Dogo erkänner att Tenko stal Mr. Masakages trick, hennes nya trick, ”Witch’s Return”, är en rip-off av deras mentors ”Return of the Devil.” Tenkos uppenbara respektlöshet och arroganskänsla drev Dogo till att mörda henne, och Mari visste att Dogo hade en hand att spela i Tenkos mord men sa inget. Dogo arresteras för mord.
409 ”The Simultaneous Stage Advance and Kidnapping (Part 1)”
Transkription: ” Douji Shinkou Butai to Yuukai (Zenpen) ” ( japanska :同時 進行 舞台 と 誘拐 (前 編) )
8 augusti 2005
Tamanosuke och hans grupp förbereder en show men Renge Kataokas far, skådespelerskan, förbjuder sin dotter att delta i showen. Tamanosuke är i trubbel och ber Ran ersätta flickan tills den lyckades övertyga sin far att låta henne spela. Efter några dagar har hon inte gjort mer liv och pojken bestämmer sig för att åka till sitt hus för att övertyga sin far om att hon agerar. En gång där upptäcker han att flickan blev bortförd.
410 ”The Simultaneous Stage Advance and Kidnapping (Part 2)”
Transkription: ” Douji Shinkou Butai to Yuukai (Kōhen) ” ( japanska :同時 進行 舞台 と 誘拐 (後 編) )
15 augusti 2005
Tiden för showen närmar sig, Tamanosuke bestämmer sig för att spela showen utan Renge Kataoka, skådespelerskan, genom att ersätta Ran som tjejen innan showen är slut. Således lyckas Conan ta reda på vem som har kidnappat flickan och frigjort precis i tid så att den kan spela sin roll i showen.
411 ”Shinto Shrine Toriis överraskande kod (del 1)”
Transkription: ” Jinja Torii Bikkuri Angou (Zenpen) ” ( japanska :神社 鳥 居 ビ ッ ク リ 暗号 (前 編) )
22 augusti 2005
Detektivpojkarna vandrar på en resa för att hitta hjortbaggar i en bergskog. Där får Conan ett foto av Ran i en baddräkt från Sonoko. Senare får Conan ett telefonsamtal från Ran och Sonoko som säger till ”Shinichi” att en inbrottstjuv försökte stjäla Sonokos väska. Eftersom det handlar om ett mord undersöker Conan bilden som Sonoko skickade för att lära sig om det döende meddelandet. Medan han håller på med det hjälper han Detective Boys att lösa en av Agasas kod.
412 ”Shinto Shrine Toriis överraskande kod (del 2)”
Transkription: ” Jinja Torii Bikkuri Angou (Kōhen) ” ( japanska :神社 鳥 居 ビ ッ ク リ 暗号 (後 編) )
29 augusti 2005
Senare löser Conan båda koder och får reda på att Ran och Sonoko rider med mördaren. Den skyldige försöker döda dem men Ran slår ut honom med sin karate. Senare raderas Conans bild av Ran av Haibara och Detective Boys säger att de bad Haibara att göra det och att han inte borde ha tillgång till den typen av material.
413 ”Mysteriet om det halvt avslutade brottet”
Transkription: ” Kanzen Hanbun Hanzai no Nazo ” ( japanska :完全 半 分 犯罪 の 謎)
5 september 2005
Kogoro är inbjuden av producenten av en detektivshow att dela med sig av sina berättelser. Medan han är där inträffar ett mord. Offret är en av de två huvudsakliga manusförfattarna för showen. Den främsta misstänkta är en nybörjare tredje författare som förde kaffe till producenten och manusförfattare. Offret hatade honom och har försökt få honom sparken från showen flera gånger, så motivet är lätt att fastställa. Det enda problemet är att ta reda på hur han fick offret att plocka det förgiftade kaffet. Till slut inser de att den misstänkta inte alls använde sig av ett trick; han brydde sig inte vilken av de två manusförfattarna som drack giftet.
414 ”The Detective Boys Blue Bird Chase”
Transkription: ” AoiTori wo Ou Tanteidan ” ( japanska :青 い 鳥 を 追 う 探 偵 団)
12 september 2005
Conan och detektivpojkarna inbjuds av sin klasskamrat Yuka Konno att komma till hennes hus. I hennes hus möter de Shinya Sakaguchi, en man som är i ett förhållande med Yukas mamma och fick höra att ta hand om Yuka. Yuka visar detektivpojkarna sin sällskapsdjur undulat som heter Chichi. Hon förklarar att en manlig undulat är cereär blå medan en kvinnas är brun, men ändå blev Chichi brun; Yuka konstaterar också att Chichi ser mindre ut än vanligt. Haibara avslöjar att Sakaguchi köpte ett ersättningsdjur för Yuka eftersom Chichi saknas. Nästa dag ifrågasätter Ayumi, Genta och Mitsuhiko Sakaguichi om Chichis vistelseort. Sakaguchi förklarar att han hittade Chichi död i sin bur, så han ersatte fågeln för att inte bedröva Yuka över dess död. De tre blir misstänksamma mot Sakaguichi och kommer fram till att han testade ett förångande gift på fågeln. Som stöd för deras idé påpekar Mitsuhiko att det förklarar varför de hittade alla dörrar och fönster öppna i det rummet; Det var så att giftet skulle luftas ut. De kommer fram till att Sakaguichi lägger giftet i sojasåsoch rusa till Yuka hus för att berätta för henne. De hittar Conan och Sakaguichi där och Conan förklarar vad som verkligen hände. Han förklarade att Sakaguichis berättelse var sant, eftersom undulat blir livligare och får sin hjärna att bli brun när de är sjuka. Han förklarar att fönstren och dörrarna var öppna för att hindra dem från att märka Sakaguichis kroppslukt på grund av att han var tvungen att arbeta tre dagar i rad med ett experiment och inte hade duschat. Sakaguichi ber Yuka om ursäkt för att han inte berättade för henne om Chichis död och ger henne en manlig undulat.
415 ”Den onda anden dyker upp på en olycklig dag: fallet”
Transkription: ” Butsumetsu ni Deru Akuryou (Jikenhen) ” ( japanska :仏 滅 に 出 る 悪 霊 (事件 編) )
10 oktober 2005
En man hemsöks av ett spöke, eftersom utdrivningar inte fungerade vill de att Kogorou ska lösa ärendet. Ledtråden är ett kort som säger att det femte spöket kommer att döda dem om de inte ångrar sina synder. Sedan den tid det kortet skickades installerade befälhavaren en dörr som behöver en pinkod och fingeravtryckssökning för att komma åt översta våningen. Befälhavaren, damen och dörrinstallatören är vänner som gömmer en hemlighet om synden. Alla olyckor inträffar på Butsumetsu-dagen, dagen Buddha dör och den olyckligaste dagen på jorden. Den dagen hittades installatören hängd på balkongen på tredje våningen. Befälhavaren var inte hemma så att dörren inte kunde ha öppnats.
416 ”Den onda anden dyker upp på en olycklig dag: misstankan”
Transkription: ” Butsumetsu ni Deru Akuryou (Giwakuhen) ” ( japanska :仏 滅 に 出 る 悪 霊 (疑惑 編) )
17 oktober 2005
Därefter finns befälhavaren död av hjärtinfarkt. Conan inser att han måste ha sett något som var omöjligt och orsakade honom så mycket skräck.
417 ”Den onda anden dyker upp på en olycklig dag: lösningen”
Transkription: ” Butsumetsu ni Deru Akuryou (Kaiketsuhen) ” ( japanska :仏 滅 に 出 る 悪 霊 (解決 編) )
24 oktober 2005
De bestämmer sig för att utreda de fyra arbetarna i herrgården tillsammans med olyckan som inträffade för tretton år sedan. Conan inser att en tvilling som skulle vara länge död var inblandad, och det var det som skrämde chefen. Det avslöjades att på armbandsuret för det döende offret var platsen där båtolyckan inträffade.
418 ”Hem för Beikas Grenier”
Transkription: ” Beikachō Gurunie no Ie ” ( japanska :米 花 町 グ ル ニ エ の 家)
31 oktober 2005
Ett litet hus med tre våningar läggs ut för uthyrning i grannskapet och Detective Boys bestämmer sig för att passera det på vägen hem från skolan. Haibara lurar fastighetsmäklaren att ge dem en rundtur inifrån och Conan märker att han kunde se Mouris detektivbyrå från fönstret på tredje våningen. Nästa dag upptäcker de att huset har sålts till ett gammalt par och Conan finner dem misstänksamma. Han följer den gamle mannen till Chinatownoch in i en antikvitetsaffär. Den gamle mannen pratar med en gammal kines; Conan upptäcks och flyr från platsen. Senare samma dag märker Conan att huset har en kamera riktad mot byrån Mouri och drar slutsatsen att de gamla paren är människor som använder en förklädnad. Conan tar en tupplur när han kommer hem och en svart man kommer in med en pistol. Den gamla kvinnan rusar till byrån som Conan hälsar som sin mamma . Mannen i svart är Agasa i förklädnad och användes för att locka sin mor dit. Conan avslöjar att han blev misstänksam när hans far, förklädd till den gamle mannen, pressade sig upp med handen för att stå; En gammal man skulle bara göra det under avskildhet för att ge andra människor en känsla av sin hälsa. Vivian avslöjar att hon var nyfiken på Conans vardag och att hon ville ha fler bilder av en ung Shinichi.
419 ”Sword of the Eight-Headed Serpent (Part 1)”
Transkription: ” Yamata Oorochi no Ken (Zenpen) ” ( japanska :八 岐 大蛇 の 剣 (前 編) )
7 november 2005
Conan, Ran och Kogorou åker till den mytomspunna byn Izumo. där möter de Eiko Ezumi, en anställd på Grand Shrine, och lär sig att hon ska gifta sig med en ruttna affärsman, Kouji Wanibuchi – grundare och president för sitt eget företag. Senare möter de hennes barndomsvän, Ryousuke Fukuma och det kommer till en stenig start när Kogorou skriker på honom. Nästa dag hittas Eikos fästmö död med sitt svärd av den åttahuvade ormen som han bar försvinner. Polisen har fyra misstänkta, varav två är Eiko och Ryousuke, och Takehiko Fujie och Kazuya Ishitobi. Eikos och Ryousukes alibis ställer inte rätt med Conan som tar Ran för att undersöka alibis.
420 ”Sword of the Eight-Headed Serpent (Part 2)”
Transkription: ” Yamata Oorochi no Ken (Kōhen) ” ( japanska :八 岐 大蛇 の 後 (後 編) )
14 november 2005
Conan bevisar att Eiko och Ryous alibier skulle skydda den andra. Ryou hittar Eikos hängande på brottsplatsen och tror att det var hon och Eiko trodde att det var Ryou från hans alibi att han var där hon verkligen var, tågstationen, men hon såg honom inte. Sedan visar det sig att Ishitobi och Fujie åkte till Eikos hem för att övertyga Wanibuchi att skona sina affärer. Eiko inser att hennes hänge försvann samma natt. Ishitobis alibi checkar ut när polisen upptäcker att han är anklagad för en DUI – Drinking Under the Influence. I tempelregistret märker Conan något som hjälper honom att räkna ut den skyldige. Conan lurar Fujie och Kogorou, genom att efterlikna sina röster till den andra, för att mötas framför Hinomisaki-tornet där Conan tranqs Kogorou och löser ärendet. Conan (som Kogorou) avslöjar det från Fujie ’ s vittnesbörd om att Wanibuchi var en orm, var en korrelation till myten om den åttahuvade ormen. Han använde Eiko för att täcka sina spår med sitt hänge och ordnade Wanibuchi & Eiko för att mötas vid grottan runt klockan 1:00 och 1:30. Hans knep för att täcka tidsskillnaden var att han åkte till slottet två gånger. Han förfalskade sin registertid genom att lägga till en extra tidslucka, ersatte pennan med en raderbar och placerade sitt namn efter mordet. För att bevisa allt detta satte Fujie ”Narisei City, Tokyo” som en adress för ett falskt namn, och det visade sig att Narisei inte längre är en del av Tokyo och erkänner. Efteråt försöker Kogorou att få sitt mynt fast i Izumo Knot för att ”förverkliga sin önskan”, bara för att få alla mynt i knuten att falla på honom. Han använde Eiko för att täcka sina spår med sitt hänge och ordnade Wanibuchi & Eiko för att mötas vid grottan runt klockan 1:00 och 1:30. Hans knep för att täcka tidsskillnaden var att han åkte till slottet två gånger. Han förfalskade sin registertid genom att lägga till en extra tidslucka, ersatte pennan med en raderbar och placerade sitt namn efter mordet. För att bevisa allt detta satte Fujie ”Narisei City, Tokyo” som en adress för ett falskt namn, och det visade sig att Narisei inte längre är en del av Tokyo och erkänner. Efteråt försöker Kogorou att få sitt mynt fast i Izumo Knot för att ”förverkliga sin önskan”, bara för att få alla mynt i knuten att falla på honom. Han använde Eiko för att täcka sina spår med sitt hänge och ordnade Wanibuchi & Eiko för att mötas vid grottan runt klockan 1:00 och 1:30. Hans knep för att täcka tidsskillnaden var att han åkte till slottet två gånger. Han förfalskade sin registertid genom att lägga till en extra tidslucka, ersatte pennan med en raderbar och placerade sitt namn efter mordet. För att bevisa allt detta satte Fujie ”Narisei City, Tokyo” som en adress för ett falskt namn, och det visade sig att Narisei inte längre är en del av Tokyo och erkänner. Efteråt försöker Kogorou att få sitt mynt fast i Izumo Knot för att ”förverkliga sin önskan”, bara för att få alla mynt i knuten att falla på honom. Hans knep för att täcka tidsskillnaden var att han åkte till slottet två gånger. Han förfalskade sin registertid genom att lägga till en extra tidslucka, ersatte pennan med en raderbar och placerade sitt namn efter mordet. För att bevisa allt detta satte Fujie ”Narisei City, Tokyo” som en adress för ett falskt namn, och det visade sig att Narisei inte längre är en del av Tokyo och erkänner. Efteråt försöker Kogorou att få sitt mynt fast i Izumo Knot för att ”förverkliga sin önskan”, bara för att få alla mynt i knuten att falla på honom. Hans knep för att täcka tidsskillnaden var att han åkte till slottet två gånger. Han förfalskade sin registertid genom att lägga till en extra tidslucka, ersatte pennan med en raderbar och placerade sitt namn efter mordet. För att bevisa allt detta satte Fujie ”Narisei City, Tokyo” som en adress för ett falskt namn, och det visade sig att Narisei inte längre är en del av Tokyo och erkänner. Efteråt försöker Kogorou att få sitt mynt fast i Izumo Knot för att ”förverkliga sin önskan”, bara för att få alla mynt i knuten att falla på honom. en del av Tokyo längre och erkänner. Efteråt försöker Kogorou att få sitt mynt fast i Izumo Knot för att ”förverkliga sin önskan”, bara för att få alla mynt i knuten att falla på honom. en del av Tokyo längre och erkänner. Efteråt försöker Kogorou att få sitt mynt fast i Izumo Knot för att ”förverkliga sin önskan”, bara för att få alla mynt i knuten att falla på honom.
421 ”Gingko-färgad första kärlek (del 1)”
Transkription: ” Ichou Iro no Hatsukoi (Zenpen) ” ( japanska :イ チ ョ ウ 色 の 初恋 (前 編) )
21 november 2005
Detektivpojkarna är hemma hos Agasa när de råkar hitta ett brev från Agasas första kärlek. Tydligen ska de träffas vart tionde år men kunde inte eftersom Agasa inte kunde lösa koden från bokstaven. Detektivpojkarna bestämde sig för att lösa det och hitta den ”minnesvärda platsen” med hjälp av ledtråden i brevet. Ledtrådarna leder dem till djurparken där Agasa ser kvinnor med brunt hår.
422 ”Gingko-färgad första kärlek (del 2)”
Transkription: ” Ichou Iro no Hatsukoi (Kōhen) ” ( japanska :イ チ ョ ウ 色 の 初恋 (後 編) )
28 november 2005
Kvinnan visar sig vara en annan klasskamrat, tidigare en man men nu en kvinna. Efter att Conan har granskat antydan igen inser han att ljudet var djurljud som uttalades av engelska. Efter att ha hittat henne lämnar hon låtsas att hon inte känner till Agasa, och tror att Detective Boys var hans barnbarn och att hon trängde in i hans lyckliga familj. Agasa avslöjar att han vet att det är hon när hon kör iväg.
423 ”Detective Boys and the Four Aomushi Brothers”
Transkription: ” Tantei-dan till Aomushi Yon-kyoudai ” ( japanska :探 偵 団 と 青虫 4 兄弟)
5 december 2005
Ayumi och andra unga detektiver såg ett olivträd där en familj av larver bor. I samma område har begåtts mord och en pojke, trots att ha sett mördarens ansikte, vittnar inte för polisen. Conan pratar med pojken och kan inte förstå varför pojken inte vill prata med myndigheterna.
424 ”The Photograph Mail from a Clown”
Transkription: ” Piero kara no Shashin Meeru ” ( japanska :ピ エ ロ か ら の 写真 メ ー ル)
19 december 2005
Mouri och Conan kolla in kostymer för Mouris en dag som chefsbrandman. Senare möter de människor som deltar i en kostymfest. När de går hem hittar de en polisbil framför huset och träffar folket från kostymbutiken tidigare och inser att värden har mördats. Conan inser att den skyldige måste ha stört Rigor Mortis och hittar bevis för att döma den skyldige. Den skyldige avslöjar att värden var hans kontrollerande flickvän.
425 ”Black Impact! The Moment the Black Organization Reachs Out! 2.5 hrs. ”
Transkription: ” Burakku Inpakuto! Soshiki no Te ga Todoku Shunkan ” ( japanska :ブ ラ ッ ク イ ン パ ク ト! 組織 の 手 が 届 く 瞬間)
9 januari 2006
Kogoro ombeds hjälpa News Reporter Rena Mizunashi som upplever ihållande Knock, Knock, Ginger varje lördag i två månader. Conan placerar en sändareenheten utanför dörren och undersöker. På lördag avslöjar Conan att pojken är en ung pojke som använde dörrklockan för att väcka Rena för sin nyhetsrapport på lördag morgon; För två månader sedan flyttades Rena till söndagar och pojken antog att hon sov. Pojken avslöjar att Rena påminner honom om sin mamma och Rena säger att han måste vara stark för sin mamma som nyligen dog och att aldrig träffa henne igen. När han är på väg hem glömmer Conan sin enhet och återvänder till Renas lägenhet för att hämta den. Men enheten höll fast vid Renas sko. Conan hör över Rena samtal och inser att hon pratar med Gin . Conan hör att den svarta organisationen planerar att mörda en man som heter Yasuteru Domon, en kandidat för Japans Shuugi-In. Conan, med hjälp av Jodie Starling , lyckas avvärja mordet genom att sätta av sprinklerna och tvingar därmed prickskytten att överge sitt uppdrag. Medan den svarta organisationen jagar efter Domons bil lyckas FBI fånga upp Rena fordon och fånga henne. Under tiden hittar Gin sändaren på Rena skor och drar slutsatsen att den tillhör Kogoro. När de svarta organisationens medlemmar, Korn och Chianti förbereder sig för att skjuta mot Kogoro, avbryts de av Shuichi Akais sniperskott. Organisationen flyr och Gin drar slutsatsen att det var en uppställning av FBI. Senare samma dag berättar Conan för Haibara att de med Rena kommer att ha en ledning för Black Organization.
426 ”Love Letter to Ran”
Transkription: ” Ran he no Rabu Retaa ” ( japanska :蘭 へ の ラ ブ レ タ ー)
16 januari 2006
Ran får ett anonymt ”kärleksbrev” som Conan oroar sig för. Ran kan inte bestämma om hon ska träffa den här personen eller inte. Då hjälper Ran, Conan och Sonoko en dam som sedan leder till att rädda en mans liv. Mannen hade en gång skickat ett kärleksbrev till denna dam och tackade henne för att hon kom den dagen trots att hon hade avvisat honom. Från detta beslutar Ran att träffa personen som skickade brevet.