Fall stängt (säsong 27) 

Den tjugosjunde säsongen av Case Closed anime var regisserad av Kenji Kodama och Yasuichiro Yamamoto och producerad av TMS Entertainment och Yomiuri Telecasting Corporation .  Serien baseras på Gosho Aoyama s Case Stängd manga -serien. I Japan heter serien Detective Conan (名 探 偵 コ ナ Me , Meitantei Conan ) men ändrades på grund av juridiska problem med titeln Detective Conan .  Avsnittets plot följer Conan Edogawas dagliga äventyr.

Avslutat fall
Säsong 27
Detektiv Conan 27.jpg

Omslaget till den första DVD-samlingen för säsong tjugosju av detektiv Conan släppt av Shogakukan
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 41
Släpp
Originalnätverk NNS ( ytv )
Originalversion 29 april 2017  – 24 mars 2018
Säsong kronologi
←  Föregående
säsong 26
Nästa  →
Säsong 28
Lista över fall stängda avsnitt (säsong 16 – aktuell)

Avsnitten använder sju temamusik : tre öppningar och fyra slut.

Det första öppningstemat är Ikusen no Meikyuu de Ikusen no Nazo wo Toite (幾千 の 迷宮 で 幾千 の を 解 解lit, lit. ”Lösa tusentals mysterier vid tusentals labyrinter”) av BREAKERZ [3] används för avsnitt 845 ( säsong 26) – 868 av säsong 27.

Det andra öppningstemat är Lie, Lie, Lie, av Maki Ohguro som används för avsnitt 869 – 886.

Det tredje öppningstemat är Allt OK !! av Cellchrome används för avsnitt 887 – 902 (säsong 28).

Det första avslutande temat är YESTERDAY LOVE av Mai Kuraki och börjar vid avsnitt 843 av säsong 26 och användes fram till avsnitt 864 av säsong 27.

Det andra avslutande temat är Yume Monogatari (夢 物語, lit. ”Dream Story”) av BREAKERZ och börjar vid avsnitt 865 och användes fram till avsnitt 875.

Det tredje avslutande temat är Togetsukyō ~ Kimi Omou ~ (渡 月 橋 〜 君 想 ふ 〜 , lit. ”Togetsu Bridge ~ Thinking About You ~”) av Mai Kuraki och börjar vid avsnitt 876 och användes fram till avsnitt 886. (Detta är används också för film 21: The Crimson Love Letter .)

Det fjärde avslutande temat är Kamikaze Express (神 風 エ ク ス プ レlit, lit. ”The Divine Wind Express”) av Takuto med Miyakawa-kun och börjar vid avsnitt 887 och användes fram till avsnitt 908 av säsong 28.

Episod lista 

Nej. Titel Sändningsdatum
857 ”The Shifting Mystery of Beika City (Part One)”
Transkription: ” Beika-chō Niten-santen Misuterī (Zenpen) ” ( japanska :米 花 町 二 転 三 転 ミ テ テ ー (前 編) )
29 april 2017 
Kroppen av grannskapsmolan Tatsuya Amagi finns i parken i ett högklassigt grannskap. Han knivhuggits flera gånger av ett sylliknande vapen. Bredvid kroppen finns det blodfärgade medicinska undersökningskortet för grannskapsföreningens president Hikoichi Bando. Polisen går till Bandos hem för att utfråga honom, men upptäcker att Bando har förgiftats med en kombination av sprit och bekämpningsmedel, och nära hans kropp är en blodfärgad syl.
858 ”The Shifting Mystery of Beika City (Part Two)”
Transkription: ” Beika-chō Niten-santen Misuterī (Kōhen) ” ( japanska :米 花 町 二 転 三 転 ミ ス テ リ ー (後 編) )
6 maj 2017 
Ett bevis som upptäcktes i Bandos hem leder till att högskoleprofessor Yosuke Chino blir den främsta misstänkta. Men Conan inser att något inte är fallet med fallet och anledningar till att den verkliga mördaren inramade Chino. Conan upptäcker en viktig ledtråd på ett kafé och inser vad som verkligen hände och identiteten på den riktiga mördaren.
859 ”The Dark Mountain Route”
Transkription: ” Kurayami no Sangaku Rūto ” ( japanska :暗闇 の 山岳 ル ー ト)
13 maj 2017 
Under vandringen träffar Conan och hans vänner fyra campare som har samlats för att fira sin vän Motokis död, som av misstag föll till sin död för tre år sedan. Takemi Yamakura, en av camparna, hittas mördad nästa morgon längst ner på en klippa. Misstanke faller på väderstationsanställd Taro Hayashida, men något om saken stör Conan.
860 ”Säkerhetssystemets fallgrop”
Transkription: ” Bōhan Shisutemu no Otoshiana ” ( japanska :防 犯 シ ス テ ム の 落 と し 穴)
20 maj 2017 
Kogoro anlitas av Junko Miyoshi för att fånga en tjuv. Under arbetet med fallet upptäcks kroppen av Junkos granne Naotsugu Kitagami på parkeringen bakom hennes hyreshus. Kogoro tror att Kitagami blev full och av misstag föll från sin lägenhetsbalkong på nummer 704. Inspektör Megure och polisen undersöker rummet och Conan tycker att det är konstigt att Kitagami lämnade sin ytterdörr olåst när hans lägenhet var fullt utrustad med stöldskydd. Conan ifrågasätter Ryosuke Sawada, bosatt i nummer 604 direkt under Kitagamis, och tror att Kitagamis död inte var en olycka.
861 ”Precis som en 17-årig brottsplats (del ett)”
Transkription: ” Jūnananen-mae till Onaji Genba (Zenpen) ” ( japanska : 17 年前 と 同 じ 現場 (前 編) )
3 juni 2017 
Fastighetsbolagets president Kunihisa Hiyama mördas medan han håller en sax som uppfanns av Dr. Agasa, så Conan och Subaru Okiya följer Agasa till brottsplatsen. Mannen som upptäckte kroppen är den tidigare godisaffärsägaren Kazunori Senba. Agasa misstänker att Senba är mördaren, men det var omöjligt för Senba att ha gått in i huset med ett vapen. Det aktuella fallet liknar ett 17-årigt fall på flera sätt, till exempel mordoffer som håller en sax och diskbänken kvar på brottsplatsen. Conan och Okiya tittar på när Senba återskapar de steg han tog när han upptäckte kroppen och märkte flera motsägelser.
862 ”Precis som en 17-årig brottsplats (del två)”
Transkription: ” Jūnananen-mae till Onaji Genba (Kōhen) ” ( japanska : 17 年前 と 同 じ 現場 (後 編) )
10 juni 2017 
Conan och Subaru drog slutsatsen att den skyldige var Senba som gjorde en blackjack med en strumpa och en tung järnboll som ett mordvapen och sedan kastade den tillsammans med den färgade bollen på offrets tak för att förvirra Hiyamas livvakter. Senba erkände att han gjorde brottet för att kunna hämnas. Senare upptäcktes att han hade planerat en olycka av Hiyamas underjordiska så att han kan övertala Senbas fru och son att sälja honom sin mark, där deras godisaffär byggdes, utan hans tillstånd. Innan avsnittet avslutades ordnade Conan och Akai (förklädd till Subaru) det döende meddelandet som Haneda Koji lämnade för 17 år sedan och upptäckte snart att ”U MASCARA” faktiskt betyder ”ASACA RUM”.
863 ”The Spirit Detective’s Murder (Part One)”
Transkription: ” Reikon Tantei Satsugai Jiken (Zenpen) ” ( japanska :霊 魂 探 偵 殺害 前 (前 編) )
17 juni 2017 
Kogoro fick ett samtal från Hotta Gaitos kontor, en andedetektiv som kommer att kalla till Haneda Kojis anda. Han avvisade ursprungligen erbjudandet men accepterade senare eftersom händelsen kommer att sändas i ett kort segment sen TV-show och MC är Okino Yoko. Kogoro och Conan träffade Kokuri Senpei, Toto TV-chef, i hotellets lobby och gick för att träffa Gaito som hittades död på sin säng. Kogoro såg en figur sprang till närmaste balkong och bestämde sig för att kontrollera om det fanns dödsfall i nästa rum, tillsammans med Conan, och fick reda på att Masumi Sera är den som bor bredvid. Conan undersökte balkongen och såg en bil parkerad direkt under offrets balkong. Osäker på vad du ska göra,han bestämde sig för att ta en bild av bilen och under offrets balkong där Mary Sera gömmer sig men avbröts av Sera och gjorde en ursäkt för att Kogoro letade efter honom. Conan lämnade rummet utan att inse att hans fluga med röstväxlare hade fallit ner från byxorna på balkongen och plockades upp av Mary.
864 ”The Spirit Detective’s Murder (Part Two)”
Transkription: ” Reikon Tantei Satsugai Jiken (Kōhen) ” ( japanska :霊 魂 探 偵 殺害 事件 (後 編) )
24 juni 2017 
Conan insåg det trick som gärningsmannen använde så han lockade Kogoro till ett rum för att sova. Han var på väg att förklara sitt avdrag när han märkte att hans fluga saknades. Kogoro började prata vilket skrämde Conan och han märkte att rösten kom från smarttelefonen placerad på baksidan av hans nacke. Det avslöjades att Mary använder flugan och påpekade att den skyldige är Senpei. Hon förklarade med hjälp av Kogoros röst hur saltet, den trasiga tallriken och vinglaset fungerar såväl som skuggan som Kogoro såg vid balkongen. Senpei erkände sitt brott, hans otäckhet berodde på att Gaito hittade liket av sin syster som begick självmord och begravde henne utan att berätta för polisen som han använde i sin TV-show. Han ledde folket till berget och fick dem att tro att han kände kvinnans kropp med sina [falska] övernaturliga förmågor.Senpei sprang till nästa rum genom balkongen för att fly men hittades senare av Conan liggande medvetslös, Sera följde igenom vem som letade efter sin mamma. Innan avsnittet slutade varnade Mary Sera för att hålla vakt när hon är runt Conan eftersom han inte är något som pojken de träffade för 10 år sedan.
865 ”The Foul-Mouthed Myna Bird”
Transkription: ” Kuchi no Warui Kyūkanchō ” ( japanska :口 の 悪 い 九 官 鳥)
8 juli 2017 
En eftermiddag spelar Conan, Genta och Mitsuhiko fotboll när en man skriker från ett grannhus. Offret, som ägde en mynafågel, Naoko Kokubo, blev kvävd till döds och de misstänkta är offrets brorson Mamoru Kokubo, den levande piga Yahagi Emi och boksäljaren Sayama Yotaro. Conan fick reda på tricket bakom mordet, somnade Kogoro och avslöjade att mördaren var Yotaro. Han erkände att han strypte offret med hjälp av hennes halsduk och källardörren när offret bad honom att göra flera saker för det misstag han gjorde tidigare.
866 ”Traitor’s Stage (Part One)”
Transkription: ” Uragiri no Sutēji (Zenpen) ” ( japanska :裏 切 り の ス テ ー ジ (前 編) )
15 juli 2017 
Avsnittet började med Zero som sprang uppför trappan och hittade sin vän skjuten av Akai Shuichi som sa ” Förrädare kommer att straffas ”. Tillbaka till nu bad Vermouth Bourbon att undersöka något innan det blev offentligt och förstöra det vid behov. Ran, Conan, Subaru och Sonoko städar Shinichis hus när Sonoko nämnde att ett album med titeln “ASACA” kommer att släppas av en musiker som heter Hado Rokumichi som skrev texterna för 17 år sedan. De fyra gick till Rokumichis repetition för att titta på men förbjöds att komma in eftersom sångaren behöver fokusera på sin sång, de träffade sedan Vermouth, förklädd till Azusa och Amuro. Medan alla var upptagna var två vakter på väg att genomföra en brandinspektion men hittade Rokumichis lik hängande på scenen. De misstänkta är: Hados chef Enjo Kanae,skivbolagets president Fuse Okuyasu och tidningsreporteren Kajiya Hirokazu. Senare förklarades att anledningen till att Vermouth taggade var att se till att ingen skada kommer till både Conan och Ran. Azusa frågade Amuro om Subaru och medan han förklarade detaljerna såg han Subaru skriva med sin vänstra hand när han trodde att han var högerhänt [se avsnittet Scarlet Pursuit].
867 ”Traitor’s Stage (Part Two)”
Transkription: ” Uragiri no Sutēji (Kōhen) ” ( japanska :裏 切 り の ス テ ー ジ (後 編) )
22 juli 2017 
Akai och Amuro minns sitt förflutna med Scotch och Vermouth märkte att Amuro fortsätter att stirra på Subaru. Under tiden undrar Ran varför Azusa kallade henne ’ängel’ och kom ihåg en kvinna som använde samma namn när hon åkte för att rädda Haibara [se avsnitt 433-4]. Amuro och Subaru visade inspektören Megure och Takagi tricket med att använda repet som en remskiva och förklarade att offret begick självmord, och Enjo Kanae fick brottsplatsen att se ut som om han mördades. Fuse förklarade att Kanae blev gravid för 17 år sedan och Hado låste sig för att komponera en sång, men när han fick reda på att hon hade missfall kände han sig ansvarig för det som hände och lämnade ett meddelande ”ledsen” innan han begick självmord. Innan avsnittet avslutades avslöjades det att Akai försökte hindra Scotch från att döda sig själv, som han upptäcktes av organisationen,och erbjöd hjälp för att låta honom fly när han arbetade med FBI men Scotch valde att döda sig själv, vilket tolkades felaktigt av Zero när han kom.
868 ”The Whistling Bookstore”
Transkription: ” Kiteki no Kikoeru Koshoten ” ( japanska :汽笛 の 聞 こ え る 古 書店)
29 juli 2017 
Conan, Haibara, Genta, Mitsuhiko och Ayumi hjälpte Tamaki Yujiro att ta med de böcker han köpte till sin bokhandel och som en goodwill erbjöd han att ge dem böcker gratis. Tamaki Ichiro kom till affären och argumenterade med sin far om hans nedgångna verksamhet eftersom det inte ger dem vinst, på grund av frustration, slog han ner en av den gamla bokhyllan. Barnen gick tillbaka till bokhandeln och märkte att den är stängd de senaste två dagarna, så de gick till parken och väntade på att ångmotorn skulle flytta klockan 15.00. När de gick förbi bokhandeln såg de den medvetslösa ägaren under de fallna bokhyllorna. Lyckligtvis gick det bra med Yujiro på sjukhuset och han sa till barnen att han bestämde sig för att stänga bokhandeln. Detektivbarnen gick tillbaka till parken och såg Ichiko leta efter något bredvid motorn.Conan avslöjade att det var Ichiko som orsakade olyckan i bokhandeln genom att ansluta en tråd från motorn till bokhyllorna så att den kommer att falla när motoren startade klockan 15:00. Ichiko sa till barnen att han gjorde det för att hindra sin far från att arbeta och senare vände sig till polisen. Innan avsnittet slutade blev den gamla bokhandeln ett bokcafé som bestämdes av Yujiro, Ichiko och hans flickvän.
869 ”Conan försvinner över en klippa (del 1)”
Transkription: ” Dangai ni Kieta Conan (Zenpen) ” ( japanska :断崖 に 消 え た コ ナ ン (前 編) )
5 augusti 2017 
Avsnittet började med rånet från gruppen känd som Zorro som mördade tre invånare i hemmet de bröt sig in innan de brände ner det. Professor Agasa, Haibara och detektivpojkarna åkte till en villa som ägdes av Agasas bekant men såg Isehara Yuji skadad av en armbåge ligga medvetslös på marken. Conan hittade Iseharas familjefoto och bestämde sig för att ge det tillbaka till sjukhuset när han märkte en mycket misstänksam man i militära stövlar. Ran fick reda på att mordet ägde rum nära villorna där barnen bor, så hon bestämde sig för att följa dem tillsammans med Kogoro. Conan gick av sig själv för att undersöka orden skrivna på baksidan av fotot, han gick in i en skog och hittade ett hus där alla banditer är samlade för att döda Isehara men räddas snävt av Conan.De två sprang genom skogen medan de förföljs av banditerna men befann sig fastna på en klippa. Haibara och detektivpojkarna befann sig på andra sidan och såg Isehara och Conan fångas i korseldet och föll sedan ner från klippan. Ran och Kogoro träffade Agasa i villan och meddelade dem nyheterna.
870 ”Conan försvinner över en klippa (del två)”
Transkription: ” Dangai ni Kieta Conan (Kōhen) ” ( japanska :断崖 に 消 え た コ ナ ン (後 編) )
12 augusti 2017 
Kogoro bad polisen att genast söka i havet för att leta efter Conan och Isehara men misslyckades med att hitta dem eftersom vattnet är djupt och strömmen är snabb. Haibara trodde att Conan fortfarande lever och började hitta honom till skogen och hittade grottan under klippan där de hade fallit. Conan och Isehara överlevde klippan, gick genom skogen och hittade ett hus medan Zorro och hans män antog att Isehara är död, planerade att attackera en smyckeutställning den kvällen. Haibara, med hjälp av Conan, kunde hitta de två och tog med sig Iseharas bärbara dator som sedan bekräftade att banditernas nästa mål är Beika City Central Event Hall. De tre rånen anlände till platsen men fann Conan vänta på dem istället eftersom evenemanget har avbrutits. Gänget var omgivet av polisen som ledde till deras arrestering,Conan avslöjade senare genom Agasas röst att kvinnan och barnet på bilden inte var Isehara, det var fotohandlat för att få Zorro att tro att han har en svaghet men han planerar faktiskt att stjäla pengarna från dem genom att överföra dem till sitt konto utomlands.
871 ”The Nobunaga 450 Case”
Transkription: ” Nobunaga Yon-gō-maru Jiken ” ( japanska :ノ ブ ナ ガ 四五 〇 事件)
2 september 2017 [
872 ”Conan and Heiji’s Nue Legend (Roar Chapter)”
Transkription: ” Conan to Heiji no Nue Densetsu (Nakigoe-hen) ” ( japanska :コ ナ ン と 平 次 の 鵺 伝 説 (鳴声 編) )
9 september 2017 
Heiji får ett brev från Densuke Takekuma, borgmästaren i byn Yadori, från Shimizu-ku i Shizuoka Prefecture, där han säger att han fick en antydan om Takugawas dolda skatt och ber om hjälp för att hitta den. Conan och hans besättning taggar med och tas med av Densuke till ett fördjupat hotell som en gång var populärt men avböjt på grund av en grottincident som dödade den utländska gruvarbetaren Charles Abel. På hotellet möter gruppen en reporter som heter Hajime Tsurumi, en författare som heter Fumie Masuko, historikern Yasukatsu Someji och arkeologen Michiki Tanzawa. En hund dyker upp och tycker om Hajime men han gillar inte hundar. De diskuterar Charles incident; han levde fortfarande när han hittades men kunde inte tala på grund av sina skador, han skrev ” nue”På ett pappersark och skrämmer sina räddare. En nue är ett monster som har en apas huvud, en tanukis kropp, en tigers ben och en orms svans. Densuke vill få tillbaka sin stad genom att spela in deras skattjakt . På natten, när alla förbereder sig för sängen, dyker det upp en eld från eldens flammor och rippar ett tecken när det går. Conan och Heiji jagar och upptäcker blod på marken. De följer den in i skogen och hittar Someji våldsamt sned över ryggen, död.
873 ”Conan and Heiji’s Nue Legend (Scratch Chapter)”
Transkription: ” Conan to Heiji no Nue Densetsu (Tsumeato-hen) ” ( japanska :コ ナ ン と 平 次 の 鵺 伝 説 (爪 跡 編) )
16 september 2017 
Somejis brutala mord undersöks. En okänd person skickade ett brev till Densuke för att återuppliva byn och föreslog vilket rum alla skulle bo i. Bland de nämnda var Tanzawa Michiki, arkeologen, Masuko Fumie, en konstskoleexamen som är kunnig om japanska monster, Someji, den avlidne dokumentärreporteren / historiker med kunskap om Tokugawas begravda skatt och Hajime, en nybliven reporter som reser över hela landet för monsterberättelser. Heiji blev inbjuden som en sista minuten-utväg eftersom han är överkomlig. Flammorna bränner plötsligt, en ton hörs skrika och Tanzawa hittas död av gift. Två stingmärken upptäcks under hakan. Densuke påminner om en droppe vatten som faller på hans kind samma stund som Tanzawa dödades.Inspektör Yokomizo Sango från Shizuoka Police anländer och skickar in Shizuoka Prefectural Military Self Defense Force för att immobilisera området. Fumie förnekar delaktighet i morden och Hajime var för långt borta från brottsplatsen.
874 ”Conan and Heiji’s Nue Legend (Resolution Chapter)”
Transkription: ” Conan to Heiji no Nue Densetsu (Kaiketsu-hen) ” ( japanska :コ ナ ン と 平 次 の 鵺 伝 説 (解決 編) )
23 september 2017 
875 ”Den mystiska profetiska Buddha”
Transkription: ” Fushigi na Yochi Butsuzō ” ( japanska :不 思議 な 予 知 仏 像)
30 september 2017 
Kogoro, som tar med sig Ran och Conan, uppmanas att undersöka en Buddhastaty som ryktas ha flyttat på egen hand. Han träffar Eikyo Fukuhara, hans familj (fru Masako, dotter Yuka och son Eizen) och den buddhistiska praktikanten Junko Wakuda. Efter middagen uppvisar Eikyo okänsligt beteende, lämnar för att be och hittas senare död med en kniv i nacken. Efter att ha hittat ledtrådar tack vare Conan förklarar Kogoro att Junko är mördaren efter att han försökte skrämma Eikyo. Junko erkänner men Conan är inte nöjd. Efter att ha hittat rispulver nära offret är Kogoro lugnt och Conan avslöjar att Masako är den verkliga mördaren. Hon upptäckte att Junkos skrämmetaktik hade misslyckats, knivhuggit sin man till döds och inramat Junko för mordet.Masako erkänner att han säger Eikyos oförskämda och grymma behandling mot sin familj som hennes motiv och har en känsla av lättnad nu när han är död. Hon skrattar maniskt över sina handlingar när hon arresteras.
876 ”Det mekaniska ögonvittnet”
Transkription: ” Kikai-jikake no Mokugekisha ” ( japanska :機械 じ か け の 目 撃 者)
7 oktober 2017 
877 ”A Pair of Crossing Fates”
Transkription: ” Kōsa-suru Unmei no Futari ” ( japanska :交差 す る 運 命 の 二人)
14 oktober 2017 
878 ”Den blinda fläcken i omklädningsrummet (del 1)”
Transkription: ” Shichakushitsu no Shikaku (Zenpen) ” ( japanska :試着 室 の 死角 (前 編) )
28 oktober 2017
879 ”Den blinda fläcken i omklädningsrummet (del två)”
Transkription: ” Shichakushitsu no Shikaku (Kōhen) ” ( japanska :試着 室 の 死角 (後 編) )
4 november 2017 
880 ”Detektivpojkarna och det spökade huset”
Transkription: ” Tantei-dan till Yūrei Yakata ” ( japanska :探 偵 団 と 幽 霊 館)
11 november 2017 
881 ”Magikern av vågorna (del ett)”
Transkription: ” Sazanami no Mahōtsukai (Zenpen) ” ( japanska :さ ざ 波 の 魔法 使 い (前 編) )
18 november 2017 
882 ”Magikern av vågorna (del två)”
Transkription: ” Sazanami no Mahōtsukai (Kōhen) ” ( japanska :さ ざ 波 の 魔法 使 い (後 編) )
25 november 2017 
883 ”The Pop-up Book Bomber (Part One)”
Transkription: ” Ehon Kara Tobidasu Bakudanma (Zenpen) ” ( japanska :絵 本 か ら 飛 び 出 爆 弾 魔 (前 編)))
2 december 2017 
884 ”Pop-up Book Bomber (Part Two)”
Transkription: ” Ehon Kara Tobidasu Bakudanma (Kōhen) ” ( japanska :絵 本 か ら 飛 び す 爆 弾 魔 (後 編) )
9 december 2017 
885 ”Solving Mysteries at the Poirot Café (Part One)”
Transkription: ” Nazotoki wa Kissa Poirot de (Zenpen) ” ( japanska :謎 解 き は 喫茶 ア ロ で (前 編) )
16 december 2017 
886 ”Lösa mysterier på Poirot Café (del två)”
Transkription: ” Nazotoki wa Kissa Poirot de (Kōhen) ” ( japanska :謎 解 き は 喫茶 ポ ア ロ で (後 編) )
23 december 2017 
887 ”Kaito Kid and the Trick Box (Part One)”
Transkription: ” Kaitō Kiddo no Karakuribako (Zenpen) ” ( japanska :怪 盗 キ ッ ド の 繰 箱 (前 前 編) )
6 januari 2018 
888 ”Kaito Kid and the Trick Box (Part Two)”
Transkription: ” Kaitō Kiddo no Karakuribako (Kōhen) ” ( japanska :怪 盗 キ ッ ド の 絡 繰 箱 (後 編) )
13 januari 2018 
889 ”The New Teacher’s Skeleton Case (Part One)”
Transkription: ” Shinnin Kyōshi no Gaikotsu Jiken (Zenpen) ” ( japanska :新任 教師 の 骸骨 事件 (前 編) )
20 januari 2018 
890 ”The New Teacher’s Skeleton Case (Part Two)”
Transkription: ” Shinnin Kyōshi no Gaikotsu Jiken (Kōhen) ” ( japanska :新任 教師 の 骸骨 事件 (後 編) )
27 januari 2018 
891 ”Bakumatsu Revolution Mystery Tour (Yamaguchi Arc)”
Transkription: ” Bakumatsu Ishin Misuterī Tsuā (Yamaguchi-hen) ” ( japanska :幕末 維新 ミ ス テ リ ー ツ ア ー (山口 編) )
3 februari 2018 
892 ”Bakumatsu Revolution Mystery Tour (Hagi Arc)”
Transkription: ” Bakumatsu Ishin Misuterī Tsuā (Hagi-hen) ” ( japanska :幕末 維新 ミ ス テ リ ー ツ ア ー (萩 編) )
10 februari 2018 [39]
893 ”The Mystery of the Michelin Starred Restaurant”
Transkription: ” Hoshitsuki Resutoran no Nazo ” ( japanska :星 付 き レ ス ト ラ ン の 謎)
24 februari 2018 [40]
Kan Kogoro och Conan verkligen märka sanningen bakom den bisarra incidenten på en restaurang som drivs av Kuchiishi?
894 ”The Tokyo-Style Detective Show Next Door (Part One)”
Transkription: ” Tonari no Edomae Suiri Shō (Zenpen) ” ( japanska :と な り の 江 戸 推理 シ ョ ー (前 編) )
3 mars 2018 
895 ”The Tokyo-Style Detective Show Next Door (Part Two)”
Transkription: ” Tonari no Edomae Suiri Shō (Kōhen) ” ( japanska :と な り の 江 戸 前 シ ョ ー ((編)))
10 mars 2018 
896 ”Kvinnan med vita händer (del ett)”
Transkription: ” Shiroi Te no Onna (Zenpen) ” ( japanska :白 い 手 の 女 (前 編) )
17 mars 2018 
897 ”Kvinnan med vita händer (del två)”
Transkription: ” Shiroi Te no Onna (Kōhen) ” ( japanska :白 い 手 の 女 (後 編) )
24 mars 2018