Benio Adashino (化あ だ し野の紅べ に緒お Adashino Benio ? )är huvudhjälten i Twin Star Exorcists- serien. Hon är nästa chef förAdashino House, ett av 64 viktigaste hus påTsuchimikado Island. Hon ochRokuro Enmadoär nuvarandeTwin Star Exorcistsoch är avsedda att ha ett barn som kommer att bliMiko. I mangan gifter hon sig medRokuro Enmadooch tar sitt efternamn.

Innehåll

 

 • Utseende
 • Personlighet
 • Historia
 • Komplott
 • Krafter och förmågor
  • Byakurin Toki
 • Förmågor
  • Twin Star Exorcists unika förmågor
   • Endast anime
  • Andra förmågor
 • Relationer
  • Rokuro Enmado
  • Kamui
  • Yuto Ijika
  • Mayura Otomi
 • Etymologi
 • Trivia
 • Referenser
 • Navigering

Utseende

Benio är en tonårsflicka runt genomsnittlig höjd och gröna ögon. Hon har midjelångt svart hår (mörklila i anime) som har en uppsättning långa smällar som ramar in hennes panna. Hon ses vanligtvis i sin skoluniform eller exorcistutrustning. Hon brukade ha två rosa bobblehårband (ges av sin bror Yuto Ijika i anime), på båda sidor. Hon ersatte dem senare med ett par silver japanska klockblommformade hårnålar som Rokuro Enmado gav henne .

Under deras kamp mot Yuto förlorar hon båda benen och får orenhetsben som ersättare, ungefär som Rokuros högra arm. Kamui säger till och med att de är för vackra för att kunna kallas orena.

Två år senare visar hon sig ha blivit högre, men hennes bröst var fortfarande ganska outvecklade.

Efter sin omvandling till Great Yin, som en humanoid orenhet, har hon sin kuji-kiri på magen, mörk hud, gyllene ögon och ljusa hår som andra orenheter. Hon har ett enda horn på höger sida och en lång mantilla i håret. Hårnålarna från Rokuro förvandlas till hals- och huvuddekorationer.

Personlighet

Benio kommer först ut som en kall, tyst person, som ogillar att prata och är lätt irriterad. Hon har en pratkänsla; där hon tillfälligt stannade mellan några meningar. När det gäller exorcism är hon mycket passionerad och kan vara väldigt pratsam. Eftersom hon kommer från en viktig familj är både ära och stolthet mycket viktiga för henne. Hon är också mycket konkurrenskraftig, särskilt runt Rokuro, och eftersom hon lärde sig att aldrig komma tillbaka från sina ord kan hon vara ganska envis och kommer att använda alla argument för att vinna.

 

En löpande munkavle med sin exorcism passion händer vanligtvis i situationer där Rokuro av misstag skulle se henne naken eller andra perversa situationer; där hon skulle svara med en sminkad förtrollning för att ”släcka” Rokuros perversion.

Efter att ha värmt upp till Rokuro visar Benio sig faktiskt vara en mycket omtänksam person. Hon är också lätt generad, till och med till svimning när hon upplever det oerhört. Tidigare har hon också visat sig vara en flyktig kock; hennes mat sträcker sig från oätliga sammansättningar till konsumtionsrätter, den senare som Rokuro försöker att inte erkänna eftersom hon skulle laga sådan mat upprepade gånger om han nämner att den var bra.

Hon har en extrem smak för ohagi; något hon ärvt från sin far. I anime ville hon till och med göra en anime-anpassning av ”Ohagi Man”, en handritad manga enbart baserad på ohagi. Hennes smak för ohagi är smittsam nog för att nå till och med Rokuro med tiden.

Efter timeskipet verkar Benio kunna visa sina känslor bekvämt jämfört med när hon först träffade Rokuro och verkar visa sin svartsjuka mer öppet än tidigare.

Historia

Benio föddes uppvuxen i Adashino House på ön Tsuchimikado för att lära sig och utöva exorcism för sin framtid som exorcist och levde ett lyckligt liv tills en kraftfull orenhet besegrade sina föräldrar vid synen av sitt eget hem. Denna Basara frågade henne om hon ville rädda sin mor eller sin far, och när hon inte kunde svara, frågade hon sina föräldrar om de ville rädda sig själva eller sin dotter, som de svarade utan att tveka, föräldralösa henne på synen framför av henne. Senare visades det att hon grät kraftigt vid begravningen.

Fyra år senare hörde Benio att hennes bror Yuto försvann i tragedin i Hiinatsuki Dormitory, vilket främjar hennes känslomässiga smärta.

Innan händelserna fram till början av berättelsen hade Benio utbildat sig till att bli en utomordentligt kraftfull exorcist, som använde sin avlidne mammas och fars vapen. Senare flyttade hon till Kyoto för att bo hos sina släktingar till Adashino House och gick normalt på gymnasiet. Inte länge fick hon och hennes vaktmästare Kinu uppdraget att flytta till Tokyo, och hon var tvungen att lämna sitt gamla liv.

Komplott

Benio sågs först falla från himlen efter att ha lämnat Magano, i en flod. Rokuro försökte rädda henne, men hon slutade rädda honom från floden. Hon bad honom hjälpa till med att komma till platsen från den karta hon hade, men till slut kunde Rokuro inte hitta platsen. När de såg två barn försvinna in i Magano, använde hon en charm och öppnade en portal för Magano för att rädda dem. Inuti Magano kämpade hon med flera orenheter och besegrade dem, men blev sedan förvånad över att Rokuro följde henne. När hon hjälpte till att läka såret hos ett av barnen uppstod en starkare orenhet. Hon lämnade barnen till Rokuro och gav honom en charm att använda för att komma ut ur Magano, medan hon gick för att besegra orenheten. Hon gav allt mot den orenheten men kunde inte besegra den och när hon skulle besegras gick Rokuro in och använde en svart charm,förvandla en av hans händer och besegra orenheten med ett enda slag. Detta irriterade Benio när hon steg på Rokuro-foten efter det och sa till honom att hon inte bad om hans hjälp.

När de lämnade Magano mötte de utanför Kinu, en kvinna som tar hand om Benio. Innan hon åkte mot platsen hon var tvungen att byta ut hon och Rokuro namn. Till slut var Benio tvungen att åka till Seika Dormitory och när Rokuro kom, hånade de honom för att han inte kunde läsa en karta till sin egen plats. I animeversionen av serien var Benio och Rokuro tvungna att flytta in i en mycket stor villa.

Benio har förlorat sina förtrollade krafter på grund av striden mellan hennes vårdnadshavare och Sayos vårdnadshavare.

Efter att ha förlorat sina krafter attackerades Benio av orenheter. Utan förmågor riskerade hon att dö tills Kamui räddade henne.

Krafter och förmågor

För att bekämpa orenheter använder Benio olika talismaner (霊 符Reifu ?, ”Spirit Charms”) som varierar i effekt och hjälper henne i strid.

 • Exorcism Enchantment (陰陽 呪 装Onmyō Jusō ?, ”Charm Gear”) : Genom att använda kombinationer av charm kan hon kraftigt öka sin hastighet, kraft och försvar. Benio kan använda upp till sex förtrollningar samtidigt, en bedrift som talar mycket om hennes geni. Hon använder vanligtvis en rävliknande mask, markeringar på armar, ben och torso och två Charm-blad.

Benio använder sina Exorcism Enchantments

  • Saigan Shishi (砕 岩 獅子Saigan Shishi ?, ”Stone-Crushing Lion”) : Med den starka armen Talisman (轟 腕 符Gōwan-fu ? ”Rumbling Arm Charm”) ökar Benio sin styrka för strid.
  • Gaiho Gora (鎧 包 業 羅Gaihō Gōra ?, ”Armor Tent Karmic Clothes”) : Med hjälp av Iron Body Talisman (金剛 符Kongō-fu ?, ”Adamantine Charm”) ökar Benio sitt försvar för strid.
  • Hiten Shunkyaku (飛天 駿 脚Hiten Shunkyaku ?, ”Soaring Heavenly Legs of Swiftness”) : Med hjälp av Fast Leg Talisman (韋 駄 天 符Idaten-fu ?, ”Skanda Charm”) ökar Benio sin hastighet i strid.
  • Raisai Senkan (来 災 先 観Raisai Senkan ?, ”Foresight of Coming Calamities”) : Med hjälp av Star Reading Talisman (星 動 読 符Seidōdoku-fu ?, ”Celestial Motion Reading”) förbättrar Benio sin kinetiska syn i strid.
  • Bannlysa allt ont (万魔調伏Banma Chōbuku ? ”10000 ondska Exorcism”) : Använda Rening Blade Talisman (斬浄穢符Zanjōe-fu ? ”Rengöring Förorening Severance Charm) , [6] Benio gör sitt svärd att skada Föroreningar .
  • Zekka Kaijin (絶 火 灰燼Zekka Kaijin ?, ”Absolute Destruction by Fire”) : Med hjälp av Flame Talisman (火炎 符Kaen-fu ? ) Omsluter Benio sina svärd i lågor.
 • Izayoi Higan no Mai (十六 夜 彼岸 の 舞Izayoi Higan no Mai ?, ”Dance of the Full Moon Equinox”) :
 • Obororenge no Mai (朧 蓮華 の 舞Obororenge no Mai ?, ”Dance of the Hazy Lotus Flower”) : Hon attackerar motståndaren med snabba och snabba attacker flera gånger och slår mot sin fiende. Det har beskrivits av Rokuro som en ”supersnabb kontinuerlig tackling”.
  • Shatei Zero-kyori Henbai Moko no Kata (射程 零距離 ・ 反 閇 猛虎 型Shatei Zero-kyori Henbai Mōko no Kata ?, ”Point Blank Attack – Dance Form – Fierce Tiger Style”) :
 • Kyoka Rakugetsu-dan (鏡 花落 月 断Kyōka Rakugetsu-dan ?, ”Flower Mirror Descending Moon Severing”) : Benio hoppar i luften och utför ett enda fallande snedstreck med sina svärd som kan skära en stor orenhet i hälften.
 • Muto Kumei Hoozuki Henbai Shayo no Kata (無 刀 ・ 空 明 鬼 反 閇 ・ 斜陽 の 型ō ō ō ō ō Mutō Kūmei Hoozuki Hanbei Shayō no Kata ?, ”Null Sword Illuminated Sky – Dance Form – Setting Sun Style”) :

Byakurin Toki

Byakurin Toki (白 凛 闘 牙Byakurin Tōki ?, ”White Chill, Battle Fangs”) : Efter att Benio tappat benen, ger Kamui från vilken hon ber om kraft henne dessa ”orenhetsben”. De ger henne en enorm hastighet som hjälper hennes kampstil som förlitar sig på snabba attacker.

Benios orenhetsben, ”White Chill, Battle Fangs”

 • Muto Obororenge: Henbai Hien no Kata (無 刀 ・ 朧 蓮華 反 閇 の 型Mutō Obororenge: Henbai Hien no Kata ?, ”Null Sword Mist Lotus: Dance Form – Swallow Style”) : Med sin Byakurin Toki attackerar hon sin fiende med hastighet som ögat inte kan följa. Hennes attacktäthet förbättras, Yuto sa att hennes attacker är jämförbara med en Basara.
 • Muto Hakudo Oniyuri: Henbai Roga no Kata (無 刀 ・ 白 道 鬼 反 閇 狼牙 の 型ō Mutō Hakudō Oniyuri: Henbai Rōga no Kata ?, ”Null Sword White Road Demon Lilly: Henbai Wolf Fang Style”) :
 • Gyokuto Tenshodan (玉 兎 天衝 弾 Gyokuto Tenshōdan ?, ”Jade Rabbit Heaven Shock”) :
 • Muto Hyorin Tsubaki: Henbai Murasame no Kata (無 刀 ・ 氷輪 椿 反 ・ 叢 雨 の 型y Gyokuto Tenshōdan ?, ”Null Sword Ice Ring Camelia: Dance Form – Passing Rain Style”) :

Förmågor

Benios förtrollade vårdnadshavare uppfattas först som Doman Ashiya , en av hennes förfäder, men senare avslöjades det av Chinu att alla Twin Star Exorcists inte har vårdnadshavare, utan de får stavningskraft från sina förfäders andar, för kvinnorna är det bara begränsat innan de tappade makten och började söka omvandling.

Efter att hon förvandlats till sin sanna form, ”Great Yin”, har hon enorm stavningskraft, som kan besegra en kraftfull basara Kaguya med hjälp av Kamui.

Twin Star Exorcists unika förmågor

Rokuros och Benios resonans

 • Resonans (共振レ ゾ ナ ン ス Rezonansu ? ): En förmåga exklusiv för Twin Star Exorcists, det gör att Benio och Rokuro kan kombinera och multiplicera varandras makt
 • Sky Strizer (裂 空 魔 双 弾ス カ イ ス ト ラ イ ザ ー Sukai Sutoraizā ? ): 
  • World End Overlay (双 覇 暁 哭 剣ワ ー ル ド エ ン ド オ ー バ ー レ イ Wārudo Endo Ōbārei ? ): 
  • Crimson Meteor Smash (紅蓮 流星 拳ク リ ム ゾ ン メ テ オ ス マ ッ シ ュ Kurimuzon Meteo Sumasshu ? ): 
  • Gaiho Byakurin Toki Gyokuto Gyokokuzan (鎧 包 白 凛 闘 牙 玉 兎 哭 山Gaihō Byakurin Tōki Gyokuto Gyōkokuzan ? ) : [
  • Gold Smash – Bloody Glaive (金 烏 天 衝 弾ゴ ル ト ス マ ッ シ ュ・紅 鏡 光臨ブ ラ ッ デ ィ グ レ イ ヴ? ):
  • Reunion Spiral Hell (双 赫 螺旋 雹 星群リ ユ ニ オ ン ス パ イ ラ ル ヘ イ ル Riyunion Supairaru Heru ? ): Benio och Rokuro håller varandra i ena handen och håller tillsammans ett svärd med den andra. Sedan snurrar de vertikalt som ett hjul i hög hastighet för att attackera målet.

Endast anime

 • Glory Impulse (激 削 渦 舌 鉾グ ロ ー リ ー イ ン パ ル ス Gurōrī Inparusu ? )Efter att ha koncentrerat energi i ett av hennes svärd skjuter Benio en kraftfull stråle för att förstöra fienden.
 • Vanishing Golt Smash (一切 浄 穢 金 烏 天 衝 弾ヴ ァ ニ ッ シ ン グ ゴ ル ト ス マ ッ シ ュ Vanishingu Goruto Sumasshu ? ):ResonansversionavGold Smash [25]
 • Mottagning (受 付レ セ プ シ ョ ン Resepushon ? ): En förmåga som endast är exklusiv för de två Star Exorcists, det gör att Rokuro och Benio kan höra orenhetens röster.

Andra förmågor

Esoterisk buddhistmantra : Med detta mantra kan hon läka sår genom att sjunga ”Abira, Unken, Sowaka”.

Relationer

Rokuro Enmado

Benio ogillar Rokuro när de träffas första gången, för han är mer kraftfull än henne men ogillar att slåss, något hon anser vara oacceptabelt och självisk för en exorcist.

Efter att de fått höra att de är Twin Star Exorcists och kommer att behöva gifta sig och få ett barn, motsätter hon sig tanken att betrakta honom som en skam som partner på grund av hans brist på rättvisa. Men efter att ha sett honom kämpa för att skydda andra börjar hon acceptera honom som en exorcist och motiverar honom att bli en igen. När de lär sig om varandras mörka förflutna och börjar slåss tillsammans börjar de förstå och bli mer bekväma med varandra. Efter striden med Yuto verkar hon redan gilla honom, även om hon själv inte är medveten om sina känslor.

Efter tidshoppet verkar båda ha blivit ännu närmare. De kämpar mindre och beter sig på ett mycket vänligare sätt, till och med får flera gånger uppmaningar av andra att sluta flirta offentligt. Hon är till och med öppet avundsjuk när Rokuro kontaktas av andra kvinnor. I kapitel 33 avslöjades att hon verkligen har blivit kär i Rokuro och de delade sin första kyss. Efter att ha förlorat sin exorcise förmåga, skiljs Benio från Rokuro när han ensam, och Mayura når Tsuchimikado Island, vilket gör Benio desperat att återfå sin makt och återförenas med Rokuro, även om det innebär olagligt företag med en Basara (Kamui). Hennes beslutsamhet har Benio förverkat hennes mänsklighet i sin tur blir en ”Great Yin” orenhet, också har Chinu besvärjat för att tillfälligt behålla sitt mänskliga utseende för att undvika stränga straff och hålla fast vid Rokuro.Lyckligtvis för henne accepterar Rokuro henne fortfarande med glädje efter att hon avslöjat sanningen om sin ”Great Yin” -form. Fyra år efter det föreslår Rokuro äntligen för henne under en av deras uppdrag, vilket hon gärna accepterar.

Kamui

En kraftfull Basara som mördade Benios föräldrar vid 8 års ålder, vilket helt förändrade hennes liv. Hon möter honom igen åtta år senare, men trots de framsteg hon gjort är det fortfarande ingen match för Kamui. Rokuro ingriper i tid för att säkerhetskopiera Benio. Oavsett, om deras kombinerade styrka inte räckte för att övermäla Kamui, är han om än imponerande att skona dem och önskar en annan utmaning när de blir värda så småningom. Ironiskt nog ställer Kamui in för att ge Benio en hjälpande hand när hennes ben bryts av hennes förrädiska bror och ersätter dem med orenheter. Trots deras antagonistiska förhållande och förbjudna exorcist-orenhetsförening söker de desperat efter den allra första orenheten. Efter att Benio har blivit ’Great Yin’, inser Benio att hon oavsiktligt orsakat Kamui att byta hjärta. Hon säger tydligt att hon inte kommer att förlåta Kamui för att ha dödat sina föräldrar, men bad honom att leva sitt liv försoning för sina brott fram till den dag hon kan utöva honom, vilket symboliserar definierad respekt och förståelse mellan de två. Det antyds att resan de två har rest tillsammans och Benios inverkan på Kamui har fått honom att sluta döda människor.

Kamui är den enda fienden (förutom Yuto) som Benio verkligen vill besegra.

Yuto Ijika

Ursprungligen beundrade Benio sin äldre bror och såg mycket upp på honom, ett faktum som bevisades av att hon bar hårnålarna som fick henne från Yuto under den längsta tiden. Genom återblickar kan man se att Benio alltid hade försökt bli som sin bror – åtminstone vad hon uppfattade av honom (en snäll, stark och dygdig exorcist). När Yuto avslöjade att han stod bakom Hiinatsuki-tragedin, och att hans vänliga uppförande hade varit en fasad, blev Benio helt hjärtskär och blev gradvis hatad Yuto. Benio skämdes så mycket för Yuto att hon bad Rokuro om ursäkt genom att böja sig för honom och ropa på förlåtelse för Adashino-familjen.

Benio erkänner nu Yuto som en fiende och har lagt hela sitt förflutna bakom sig. Men hon kände sympati för honom efter att ha sett blixtar av hans visioner och förstått att han blev arg av dem, liksom att se att hans omsorg för henne var verklig men var vriden av hans korruption.

Efter Yutos död bedrövar Benio sin död tillsammans med Rokuro och visar att hon fortfarande älskade sin bror, trots allt som hände.

Mayura Otomi

Kille. 29, när Benio förvandlades till sin orenhetsform för första gången, blev Mayura chockad och minns tiderna, den mänskliga Benio var tillsammans med henne

Benio träffade henne först som en ny klasskamrat som satt i närheten och senare upptäckte hon av misstag i henne och Rokuros nya hus. Efter att hon fått veta om sanningen hade de två en het diskussion om att Rokuro skulle vara en exorcist igen. Benio är något avundsjuk på Mayuras bröststorlek och frågar den senare om det. Trots detta och det faktum att de båda gillar Rokuro, står det inte i vägen för deras nyutvecklade vänskap. Senare när Mayura förvandlades till en fallen orenhet var Benio, precis som Rokuro, fast besluten att rädda henne.

Under den tvååriga tidshoppningen hjälpte Benio tillsammans med Rokuro henne med träningen för att bli en exorcist.

I striden med Hijirimaru och Higano fick Mayura sin makt som väktare för att skydda henne, Sayo och andra. Efter att hon var utmattad gjorde Sayo identifieringsceremonin för att väcka Benios makt. Eftersom hon var den enda som bevittnade Benios orenhetsform, blev hon chockad men trodde fortfarande att hon var en människa.

När hon och Rokuro på flygplatsen var på väg till Tsuchimikado-ön sa Benio till henne att hon skulle sträva efter att få tillbaka sin makt. Hon verkade nöjd och sa till Benio att detta skulle göra henne mer motiverad.

Efter andra gången hoppas Mayura fullt stöd för Benio och Rokuros engagemang och önskar lycka till.

I anime var Mayura förtjust i Benio från början och var den första personen Benio öppnade för och var hennes första vän. De delar ett mycket starkt band och litar på varandra helt. Mayura är ständigt orolig för Benios välbefinnande medan hon är i Magano och beundrar sitt mod.

Etymologi

 • Namnet Benio betyder ”crimson, deep red” (紅) ( beni ) och ”thread” (緒) ( o ).

 • I de tidiga kapitlen hade Benio blå ögon, men det ändrades senare till grönt.
 • I anime byter Benio bara sin skoluniform till den vanliga Narukami High-uniformen efter det 2-åriga timeskipet.