Rokuro Enmado (焔え ん魔ま堂ど うろ く ろEnmadō Rokuro ? ) är huvudpersonen i Twin Star Exorcists- serien. Han är enexorcist och är den enda överlevande från Hiinatsuki Dormitory . Tillsammans med Benio Adashino är de nuvarande Twin Star Exorcists , avsedda att ha ett barn som kommer att bli Miko . Han grundade också Enmado House påTsuchimikado Island .

Innehåll

 

 • Utseende
 • Personlighet
 • Historia
 • Komplott
 • Krafter och förmågor
  • Orenhetsarm
  • Förtrollningar
  • Twin Star Exorcists unika förmågor
   • Endast anime
  • Abe no Seimei Form
  • Shikigami
  • Kegare Rage Mode
  • Cataclysm King
 • Relationer
  • Benio Adashino
  • Mayura Otomi
  • Seigen Amawaka
  • Shimon Ikaruga
  • Sayo Ikaruga
  • Shizuru Ioroi
  • Arimori Tsuchimikado
 • Etymologi
 • Trivia
 • Referenser
 • Navigering

Utseende

Rokuro har rörigt mörkt brunt hår, med en hårstrå överst och har tydligt skarpa tänder. Hans ögon är röda, ungefär som hans mor Abe no Seimei .

Ursprungligen förlorade han sin högra arm när han var 12, men på grund av speciella omständigheter kunde han få en ny.

Två år senare har Rokuro fortfarande samma frisyr men verkar ha blivit lite längre. Han har visat sig ha blivit mycket högre och verkar ha en starkare uppbyggnad.

Vid 20 års ålder är han nu längre och har en mer muskulös ram.

Personlighet

Tidigare var han ganska glad och hade drömmar att rensa och förstöra alla orenheter och Magano, men efter Hiinatsuki-tragedin på grund av rädslan att förlora fler ”människor som han brydde sig om” bestämde han sig för att sluta slåss och sluta vara en exorcist . Han försöker ofta bli någon stor inom olika områden som: fotboll, skådespel, etc. men han saknar all slags talang och misslyckas med allt, inklusive enkla saker som kartläsning.

Trots att han inte vill slåss kan han inte stå och göra ingenting när någon behöver hjälp, och han är redo att riskera sitt liv för att hjälpa dem i nöd, till exempel när han räddade Benio från den orenhet hon hade problem med att besegra sig själv, och när han rusade till Magano för att rädda Ryougo, utan att ta några faror i åtanke.

 

Fandom kan tjäna en medlemsprovision på försäljning från länkar på den här sidan.

Rokuro är lite hänsynslös ibland och är mycket pratsam, eller, som Benio kallar honom, ”högljudd”. Han behåller mycket känslomässig smärta men håller ett starkt yttre för att se till att ingen av hans vänner oroar sig för honom.

Efter två år har han visat sig ha mognat, har en bättre känsla av ansvar och är en mycket hårt arbetande person, både i exorcism och i skolan. Det räcker för att göra honom populär. I anime, när han och Benio hittade Sae, utvecklade han en pappaliknande sida, som alltid var uppmärksam på Sae och oroade sig för hennes säkerhet och välbefinnande framför sin egen.

Han har en tendens att tala väldigt formellt som en samurai när han blir förvirrad.

Historia

När han var ungefär sex år gammal hittades Rokuro av Seigen Amawaka och en annan exorcist i Magano utan några minnen från sitt förflutna. Han fördes sedan till Hiinatsuki sovsal, där Ryogo Nagitsuji tog hand om honom. När Rokuro var ung var hans dröm att bli den starkaste utdrivaren och utdriva alla orenheter och synder. Vid 12 års ålder var han redan en fantastisk exorcist som erkändes av många. En dag, Rokuros klasskamrat och långvariga rival, Yuto Ijika, utförde en förbjuden ritual som skulle förvandla alla studenter som var inblandade i Hiinatsuki Dormitory till Fallen Impurity och orsaka kaos på campus. Rokuro själv blev fångad i ritualen, men snarare än att bli en fallen orenhet tillsammans med alla andra, hade hans arm förvandlats till en av en orenhet och en kraftfull på det. Med inget val kvar tvingades Rokuro lägga ner sina medvänner och studenter, han dödade motvilligt alla i sovsalen innan han konfronterade Yuto. De två kämpade och Rokuro lyckades allvarligt såra Yuto men den senare hade lyckats fly till Maganomen hans sår gav Rokuro tron ​​att han hade dött som ett resultat. Ända sedan tragedin gav han upp att vara en exorcist på grund av smärtan av förlusterna, trots att han var en av de mäktigaste, och avskyr allt som har med dem att göra.

Komplott

Rokuro sågs först bekänna för en tjej , men hon tackade nej till honom och till och med sa att det inte var något bra med honom. Rokuro rusade till Seika Dormitory, där han frågade alla om det fanns något bra med honom, men fick dumma ”bra” egenskaper. När Rokuro uttalade sin dröm sa Ryougo och resten honom att han inte är bra på något annat än exorcism och att han skulle bli exorcist. Detta irriterade Rokuro, vilket resulterade i att han lämnade för att rensa sinnet.

När Rokuro gick ut, Chiaki, såg han en flicka falla från himlen i floden och försökte rädda henne, men han behövde räddas av henne. Hon bad honom hjälpa till med att komma till platsen på kartan hon hade, men till slut kunde Rokuro inte hitta platsen. När de såg två barn försvinna i Magano, använde hon en charm och öppnade en portal för Magano för att rädda dem och Rokuro följde henne. När Benio besegrade flera orenheter visade sig en starkare orenhet. Hon lämnade barnen till Rokuro och gav honom en charm att använda för att komma ut ur Magano, medan hon besegrar det. När hon skulle besegras gick Rokuro in och använde en svart charm och förvandlade en av hans händer varefter han besegrade orenheten med ett enda slag. Det irriterade Benio när hon trampade på Rokuros fot efter det och sa till honom att hon inte gjorde detinte be om hans hjälp.

Efter att de lämnat Magano träffade de Kinu, kvinnan som tar hand om Benio. Innan hon gick mot platsen hon var tvungen att byta ut hon och Rokuro namn. Till slut var Benio tvungen att åka till Seika Dormitory och när Rokuro kom, hånade de honom för att han inte kunde läsa en karta till sin egen plats.

Under slaget vid exorcister såg han hur Shizuru Ioroi kämpade mot Sada Sakura och hejdade henne på men hon förlorar ändå. Innan nästa kamp stöter han på Kengo Ujii som berättar för honom vad han behöver veta för att bekämpa Kankuro.

Rokuro vs. Kankuro Mitsoka

Rokuro går upp mot Kankuro Mitosaka, som är glad att se Rokuro igen och säger till honom att han fortfarande har chansen att gå med i sitt hus. Rokuro blev ursprungligen smickrad av detta och Kankuro lönar att om han vinner, går Rokuro med honom men Rokuro lönar om han vinner så kommer Mitsokas hus att gå med i hans. Men Kankuro vänder det genom att säga att om det händer kommer han att gå med i huset. De startar striden med Rokuro med hjälp av några av hans krafter som nu är otätade men han visar sig vara ingen match för Kankuro. Publiken är inte imponerad av Rokuros skicklighet men är nyfiken när Kankuro avslöjar att Rokuro inte håller tillbaka tvärtom. Rokuro medger detta eftersom han ville se hur stark en motståndare Kankuro var innan han använde sitt hemliga vapen. Rokuro släpper sedan loss sin Shikigami, som är i form av Ohagi (från Benios ritningar) som inte ’t imponera tills publiken är förvånad över sin omvandling till rustning runt Rokuros armar. Rokuro laddar sedan mot den himmelska befälhavaren och skickar honom flygande.

Rokuro fortsätter att be Kankuro att slåss i full styrka och kallar honom ”Dr. Kan” när den himmelska befälhavaren ifrågasätter hans kunskap om det. Han inser snart att Kengo Ujii berättade för Rokuro detta innan han ber den senare att lämna sitt privatliv ur striden och attackerar men Rokuro undviker och slår honom i magen. Han kritiserar Kankuro för detta eftersom han påminner honom om reglerna och om han förlorade skulle det antas att han avsiktligt höll tillbaka på grund av sin rang.

Rokuro uppmuntras snart för att fortsätta kampen av Mayura Otomi och Shizuru Ioroi , med detta fortsätter Rokuro att slå ner Kankuro när han berättar honom för att inte slåss i full styrka. Denna skärm ger honom mer beröm från publiken och medlemmarna i Enmado House medan han inte är nöjd med detta. När Rokuro påminner om sitt samtal med Kengo nämner han att han känner till en händelse som inträffade för sju år sedan, där Kankuro var en lycklig läkare som tenderade till flera barn som också var hans exorciststudenter och förlorade dem i en tragedi. Rokuro uppmanar Kankuro att slåss mot honom i full styrka så att alla vet att han kämpade hårt.

Efter att Kankuro går med på att slåss i full styrka, inser de båda att deras krafter har en tidsgräns och bestämmer sig för att avsluta den i förväg. De två slåss mer allvarligt med Rokuro som skjuts tillbaka tills Kankuro berättar för honom att hans chans att vinna är smal och ber honom att medge eftersom han redan bevisat sig men Rokuro vill fortsätta. Han frågar Kankuro om han befinner sig på samma nivå som Seigen och efter att ha fått veta att han är det vill Rokuro avsluta kampen eftersom det betyder att han kommer att ha överträffat Seigen och att veta om han kunde besegra Yuto Ijika . Efter en sista sammandrabbning framträder Rokuro som segraren och får erkännande av ön.

Efter spelen har Enmado House börjat blomstra nu när Kankuro har gått med i familjen som en Sanka medan han fortfarande är chef för Mitosaka-familjen, vilket har resulterat i att Enmado House’s rykte har förbättrats kraftigt. Eftersom Rokuro visade sig vara tillräckligt stark för att vara till nytta började de göra uppdrag och började göra rang C-uppdrag på kort tid. Inte bara det, efter deras framträdande vid Exorcists ’Games och med hjälp av Kankuro, erbjuder ytterligare två familjer att gå med i Enmado House som Sanka.

Rokuro reser sedan Magano där han kämpar genom svärmar av Kegare innan han stöter på Tenma Unomiya . Han tittar på dem innan Yuto till synes förbereder sig för att få överhanden tills Tenma bryter sig loss och Rokuro dyker upp genom att attackera Yuto. Upphetsad över att se sin tidigare vän hälsar Yuto på honom och Rokuro återvänder sentimentet innan de byter slag med båda uttrycker glädje över de andra nya styrkor. Yuto står redo när både Tenma och Rokuro förbereder sig för att engagera honom.

Krafter och förmågor

Som barn överlevde Rokuro att vara i Magano , där inget annat än orenheter bor. Han sägs till och med kunna besegra alla orenheter när han kolliderade med Yuto i deras sparring-matcher. Han kunde till och med överleva Hinatsuki-tragedin och få Yuto att dra sig tillbaka efter deras kamp. Trots att han gav upp sin exorciststatus i två år, visas Rokuro som en kraftfull exorcist, som man sett när han kunde förstöra flera orenheter och senare pressa Benio tillbaka utan problem. Rokuro varade till och med betydligt längre i striden med Basara Kamuimedan Benio lätt besegrades. När han använde sin förtrollade form kunde Rokuro såra Yuto Ijika allvarligt .

Två år senare kunde Rokuro kollidera med Shimon Ikaruga och medan han besegrades imponerade hans skicklighet den himmelska befälhavaren. Rokuro kunde till och med slåss mot två Basara med hjälp av sina allierade och besegra dem. Under sin tid på ön Tsuchimikado kunde han inte hålla jämna steg med de mer skickliga exorcisterna när han gick in i Magano och betraktades som svag av Shizuru Ioroi . Det blev inte bättre när Arima Tsuchimikado använde en förtrollning för att försegla sina krafter som fick Rokuro att placeras i den lägsta klassen i Exorcist School. Men Arimori Tsuchimikadokunde ångra en del av förseglingen, låta Rokuro använda några av sina gamla krafter och tillåta honom att använda Shikigami som han behövde för framtida slagsmål. Det visade sig vara extremt kraftfullt eftersom det hjälpte honom att besegra Kankuro Mitosaka, den nuvarande tredje starkaste av de himmelska befälhavarna. Detta gav honom till och med beröm från de andra exorcisterna som såg varför han valdes som en av tvillingstjärnorna och att han var starkare än de trodde.

Orenhetsarm

Under Hinatsuki-tragedin slukades hans ursprungliga arm av en förorenad korrumperad praktikant, och han blev så småningom korrumperad som de andra praktikanterna, men han lyckades undertrycka korruptionen och fick bara armen att regenerera till en stenig röd orenhetsarm. Armen ger honom enorm kraft och hastighet och har hjälpt honom att utdriva orenheter med ett slag.

 • Star Revealment Talisman (星 装 顕 符Seisōgenpu ?, ”Celestial Gear Expose Charm”) : Rokuro använder denna svarta charm för att kalla och kontrollera sin orenhetsarm för att utföra exorcismer effektivt. Det är också ett sigill att dölja hans arm i en mänsklig arm och förhindra att Rokuro blir skadad igen. Till skillnad från vanliga Enchanted Gears kan den använda obegränsade tider.
  • Star Revealment Talisman – Homura (星 装 顕 符 ・ Seisōgenpu – Homura ? ) : Efter den andra striden med Yuto gav hans mästare Seigen Rokuro denna nya röda talisman, som gav till den nya versionen av hans arm; Astral Disaster (星 方 舞 装ア ス ト ラ ル デ ィ ザ ス タ ー Asutoraru Dizasutā ? ) 
   • Star Revealment Talisman – Byakuya (星 装 顕 符 ・Seisōgenpu – Byakuya ? ) : Innan han dör gav Arima Tsuchimikado Rokuro denna nya talisman.
 • Meteor Smash (流星 拳メ テ オ ス マ ッ シ ュ Meteo Sumasshu ? ): Rokuro skapar Wu Xing med fingrarna medan han sjunger och slår igenom symbolen, den destruktiva styrkan i attacken är extremt kraftfull.
  • Meteor Smash Incendio (流星 炎 滅魔 焼 拳メ テ オ ス マ ッ シ ュ ・ イ ン セ ン デ ィ オ Meteo Sumasshu – Insendio ? ): En kraftfull version av Meteor Smash, efter att Rokuro har bemästrat Shikigamis kraft. [8]
  • Starburst Stream (星 命 咆吼 連 弾ス タ ー バ ー ス ト ス ト リ ー ム Sutābāsuto Sutorīmu ? ): 
 • Gold Smash (金 烏 天 衝 弾ゴ ル ト ス マ ッ シ ュ Goruto Sumasshu ? ):
  • Gold Smash – White Howling (金 烏 天 衝 弾ゴ ル ト ス マ ッ シ ュ 旭日 昇天ホ ワ イ ト ハ ウ リ ン グ Goruto Sumasshu – Howaito Hauringu ? ):[10]
  • Meteor Smash Prominence Drop (流星 拳メ テ オ ス マ ッ シ ュ・紅 焔 降 隣プ ロ ミ ネ ン ス ド ロ ッ プ Meteo Sumasshu – Purominensu Doroppu ? ):. [11]

Astral Disaster – Flame Lord (星 方 舞 装ア ス ト ラ ル デ ィ ザ ス タ ー・真 炎 王フ レ イ ム ロ ー ド Asutoraru Dizasutā – Fureimu Rōdo ? ) [12]

Förtrollningar

Rokuro aktiverar sin svarta charm.png

Enchantment (呪 装Jusō ?, ”Charm Gear”) : Att vara en Exorcist, Rokuro kan använda Enchanted Gears för att hjälpa honom att bekämpa orenheter när han slåss i Magano.

 • Rekku Madan (裂 空 魔 弾Rekkū Madan ?, Lit. ”Void-rending Magic Bullet”) : Rokuro svävar flera stenar och lägger en charm på dem, han skjuter dem sedan med hög hastighet på en gång.
 • Stark arm Talisman (轟 腕 符Gōwan-fu ?, Lit. ”Rumbling Arm Charm”) :
 • Fast Leg Talisman (韋 駄 天 符Idaten-fu ?, Lit. ”Skanda Charm”) :
 • Gaiho Gora (鎧 包 業 羅Gaihō Gora ?, Lit. ”Armor Tent Karmic Clothes”) : Med hjälp av Iron Body Talisman (符 符Kongō-fu ?, ”Adamantine Charm”) ökar Rokuro sitt försvar för strid.
 • Tekkai Ragan (鐵塊 羅 岩Tekkai Ragan ?, Lit. ”Iron Mass, Stone Cloak”) :

Twin Star Exorcists unika förmågor

Rokuros och Benios resonans

 • Resonans (共振レ ゾ ナ ン ス Rezonansu ? ): En förmåga exklusiv endast för Twin Star Exorcists, det gör att Rokuro och Benio kan kombinera och multiplicera varandras kraft.
  • Sky Strizer (裂 空 魔 双 弾ス カ イ ス ト ラ イ ザ ー Sukai Sutoraizā ? ): 
  • World End Overlay (双 覇 暁 哭 剣ワ ー ル ド エ ン ド オ ー バ ー レ イ Wārudo Endo Ōbārei ? ): 
  • Crimson Meteor Smash (紅蓮 流星 拳ク リ ム ゾ ン メ テ オ ス マ ッ シ ュ Kurimuzon Meteo Sumasshu ? ): 
  • Gaiho Byakurin Toki Gyokuto Gyokokuzan (鎧 包 白 凛 闘 牙 玉 兎 暁 哭ai Gaihō Byakurin Tōki Gyokuto Gyōkokuzan ? ) : [17]
  • Gold Smash – Bloody Glaive (金 烏 天 衝 弾ゴ ル ト ス マ ッ シ ュ・紅 鏡 光臨ブ ラ ッ デ ィ グ レ イ ヴ? ):
  • Reunion Spiral Hail (双 赫 螺旋 雹 星群リ ユ ニ オ ン ス パ イ ラ ル ヘ イ ル Riyunion Supairaru Heiru ? ): Rokuro och Benio håller varandra i en av sina händer. Rokuros högra arm och Benios ben förändras. En cirkel som omges av flera mindre cirklar dyker upp och en massiv stråle av energi skjuts. I anime håller Rokuro och Benio varandra i en av sina händer och håller tillsammans ett svärd. Sedan snurrar de vertikalt som ett hjul i hög hastighet för att attackera målet.

Endast anime

 • Glory Impulse (激 削 渦 舌 鉾グ ロ ー リ ー イ ン パ ル ス Gurōrī Inparusu ? ): Efter att ha koncentrerat energi i ett av Benios svärd skjuter hon en kraftig stråle för att förstöra fienden. [21]
 • Vanishing Gold Smash (一切 浄 穢 金 烏 天 衝 弾ヴ ァ ニ ッ シ ン グ ゴ ル ト ス マ ッ シ ュ Vanishingu Goruto Sumasshu ? ):ResonansversionavGold Smash [22]
 • Mottagning (受 付レ セ プ シ ョ ン Resepushon ? ): En förmåga som endast är exklusiv för Twin Star Exorcists, det gör att Rokuro och Benio kan höra orenhetens röster.

Abe no Seimei Form

Rokuros Abe no Seimei Form

Rokuro har vid två punkter kort blivit en manifestation av Abe no Seimei efter att ha sett en kort vision av ett till synes litet barn, antydt att vara Miko, som ”äntligen har nått honom.” När Rokuro först använde formuläret var det under hans kamp med Yuto och det botade hålet han fick i magen och gav honom styrkan att slåss och överväldiga Yuto både i sin vanliga form och Kegare-form. Andra gången han använder den är under Sayos spådomsceremoni, Rokuros Spirit Guardian visas vara på något sätt släkt med Abe No Seimei eftersom det kallade alla väktare och fick dem att alla böja sig för honom, något Shimon Ikaruga uppgav att han aldrig hade hört talas om .

Shikigami

Eftersom Arima Tsuchimikado förseglade sina krafter med en förtrollning, var Rokuro tvungen att ändra sitt sätt att slåss. Efter att Arimori Tsuchimikado använt en förtrollning för att ångra en del av förseglingen, kan Rokuro nu använda några av sina gamla krafter som tillåter honom att använda Shikigami som han behövde för framtida slagsmål. Det visade sig vara extremt kraftfullt eftersom det hjälpte honom att besegra Kankuro Mitosaka, den nuvarande tredje starkaste av de himmelska befälhavarna. Detta gav honom till och med beröm från de andra exorcisterna som såg varför han valdes som en av tvillingstjärnorna. Det visas efter det fyraåriga timeskipet, Rokuro kan använda sin Shikigami i kombination med sin Kegare-arm genom att belägga sin andra arm.

Flammande Ohagi Man

 • Flaming Ohagi Man (焼 き お は ぎ マaki Yaki Ohagi-Man ? ) : Efter att ha fått lära sig av Arimori om hur man använder en Shikigami, har Rokuro lyckats skapa sin egen som han använde för Exorcist Games. När Arimori ber Rokuro att föreställa sig sin shikigami efter något i hans minnen, minns han när Benio visade honom hennes ritning av en varelse gjord av Ohagi. Vid första anblicken verkade det inte imponerande förrän Rokuro aktiverade det och sprider stora mängder kraft. [23]

Twin Buster Flamberge

 • Twin Buster Flamberge (双 天 破 神 焔 魔 炎 撃 拳ツ イ ン バ ス タ ー フ ラ ン ベ ル ジ ェ Tsuin Basutā Furanberuje ? ): När du aktiverarFlame Demon, Blaze Attack(焔 魔 炎 撃Enma Engeki ? ) , Flammar beläggningen Ohagi Man, och Rokuro förtrollar hans handskar med kraften som täcker dem och hälften av hans ansikte i rustning. Det var sannolikt en hyllning till hans Kegare-arm. Rokuro användes först i sin kamp med Kankuro Mitosaka vid Exorcist Games. [24]
  • Star Damned (星 方 獄 炎 焦 殺ス タ ー ダ ム ド Sutā Damudo ? ): Det sågs först i Rokuros kamp med Kankuro Mitosaka. Förtrollningen tillåter Rokuro att driva sig fram med stor fart och skickar sina motståndare som flyger till och med kraftfulla motståndare som en medlem av detolv väktarna. När den väl har använts lämnar den lågor som liknar drakarna bakom sig i kölvattnet. [25]
  • Gold Smash Incendio (金 烏 天 衝 炎 滅魔 焦 弾ゴ ル ト ス マ ッ シ ュ ・ イ ン セ ン デ ィ オ Goruto Sumasshu Insendio ? ): Efter att ha använt Star Damned och gått över sina motståndare i luften, kan Rokuro avfyra en kraftfull explosion mot sitt mål och skicka dem att krascha till marken. [26]

Förbättrad förtrollad kraft : Som konstaterats av Kengo Ujii var Shikigamis maktnivå otroligt hög och sa att den till och med kunde jämföras med Tenma Unomiya som är den starkaste av de tolv väktarna . Kengo tog ingen chans och sa till Exorcists vid spelen att öka kraften i barriärerna runt arenan. [27]

Kegare Rage Mode

Kegare Mode Rokuro

Har röda fulla ögon, lila aura som har skarpare tänder och en seiman som dyker upp i överkroppen.

Cataclysm King

När Rokuro förvandlas till Cataclysm King (破 星 王Hajō-ō ?, Lit. ”Destroyer Star King”) , får han en mycket lång jätteflamma. Den har förmågan att släppa vågor för att endast absorbera stavkraften från människor med svag stavkraft, vilket gör dem till sten som ett resultat.

Mikage Tsuchimikado sa att Cataclysm King-syftet är att rena världen genom att absorbera människans stavkraft med svag stavkraft. Trollformeln kommer att ackumuleras och användas för att återställa Abe no Seimeis kropp. Denna ritual kallas Grand Cleansing Ritual .

Relationer

Benio Adashino

Rokuro och Benio är avsedda att gifta sig och föda den starkaste exorcisten, Miko. Först är han emot detta. Men efter att de tvingats leva tillsammans för att komma närmare och acceptera deras förnamn som Twin Star Exorcists, vägrar han fortfarande att acceptera att gifta sig med henne. Benio verkar vara kär i honom trots att han var helt omedveten om det. Rokuro har starka känslor för att skydda henne även om det betyder att det skulle kosta honom livet. Benio ses också visa samma känslor. När hon tappade benen i en intensiv kamp mot Yuto, kände hon sig mycket hjälplös när hon tittade på Rokuro som kämpade och förlorade vilket gjorde att hon beslutade att gå med på elfte Basara Kamuis erbjudande att ge henne benen på en orenhet så att hon kan slåss igen tillsammans med Rokuro .

På sin första utekväll presenterar Rokuro två klockblommformade tillbehör till Benio som ett tecken på vänskap, även om manga och anime starkt antyder att de är mer än vänner. Rokuro i de senare kapitlen verkar lätt bli generad genom att se Benio le som visar tecken på attraktion. Han har också badat tillsammans med Benio som en ”utmaning”, även om han går över från näsblod och chock när Benio svimmar av förlägenhet medan han tvättar ryggen. Man kan lätt säga att deras förhållande definitivt är mer än förenklade vänner, eftersom de bor tillsammans (på tvingande Arima), har badat tillsammans och respekterat varandra som formidabla exorsister.

I kapitel 33 delade han och Benio sin första kyss efter att han gjorde henne nya hårnålar. Han blev chockad över att hon kyssade honom ännu mer av hennes anledning, vilket var att hindra honom från att gå efter en annan tjej. Han skilde sig från henne och lovade att träffa henne igen. Efter det tycks han bli medveten om hennes känslor för honom eftersom han märkte hur blyg och skam hon var.

I kapitel 72, vid en perfekt tid, återförenas Rokuro med Benio mitt i att avvisa orenheter i Magano där de bestämt uttrycker sina känslor. Efter att ha firat överlevnadssegern delar Benio Rokuros sympati för Yutos omärkta gravsten. Efteråt avslöjar Benio sin ”Great Yin” -omvandling till Rokuro, som överraskar Benio av hennes skönhet. Trots att han kände till konsekvenserna och hans förutbestämda uppvaknande som ”den stora Yang”, intygar Rokuro sin odödliga kärlek till Benio. Han bevisar sin ed som han äntligen föreslår för henne under en av deras uppdrag fyra år senare.

När han förhindrar att han vaknar som Yang ber han henne att gå igenom bröllopet. Hon accepterade och de två är nu ett gift par.

I anime kan man lätt säga att Rokuro har känslor för Benio för att han rodnar när han ser Benio le från hennes hjärta. Han kysser senare Benio [28] och accepterar deras engagemang. [29]

Mayura Otomi

Hon är Rokuros barndomsvän, de klarar sig mycket bra men Rokuro blir avskräckt av sin ovanliga vana att säga konstiga uttryck och förolämpningar. Hon är kär i Rokuro, men han är omedveten om det. Rokuro verkar bry sig om henne, men bara för att hon var där när han ville att någon skulle vara med honom under dåliga tider, som Hiinatsuki Dormitory Incident, och hjälpte honom att komma upp igen. Hon är först mycket orolig för att Rokuro ska vara en exorcist igen men accepterar snart det. Hon verkar också acceptera Benios och Rokuros förhållande och de stannar båda i samma hus.

I senare kapitel när hon ser Rokuro och Benio alltid kämpa och bli starkare känner hon sig hopplöst och börjar träna med Rokuro och Benio i deras hus på helgerna och säger att hon inte kommer att låta Rokuro och Benio ha, som hon ofta myntar, ”olagliga sexuella relationer”. Fast besluten att inte bli kvar av Sousei och bedrövad över hennes ”låga beslutsamhet” blir hon en av de tolv himmelska befälhavarna medan hon kämpar mot en Basara och till synes ”ärver” sin fars post.

Fyra år senare är Rokuro och Mayura fortfarande nära vänner. Det visas dock att hon fortfarande har känslor för även efter år med att stödja Rokuro och Benio, eftersom hon blev avundsjuk på Suzu som flörtar med Rokuro. Han har aldrig lärt sig hennes tillgivenhet alltid vara omedveten, till irritation för andra omkring honom.

Seigen Amawaka

En före detta himmelsk befälhavare som också är Rokuro och Ryougo’s exorcist mentor. Rokuros förhållande till Seigen är en ”idiot lärjunge” och en lärare. Rokuro (och Ryougo) misshandlas till synes av honom under hans ”undervisningsmetoder” och behandlar dem som hjälplösa barn som inte känner till världens grymhet.

Hans förhållande mellan lärare och elev med Rokuro blir stenigt när han avbryter (läser: räddar) Sousei från att besegras av en stark Kegare, hör Rokuros ”vackra ord” och utmanar honom till en kamp för att visa sin makt att stödja dem. Rokuro tappar lätt och hans svarta charm slits sönder. Senare presenterar Seigen en utvecklad version av den svarta talismanen till Rokuro efter en serie händelser med Yuto som involverade honom att förlora en arm. Deras förhållande förbättras stadigt efter det.

Seigen blev senare chockad över att bevittna Rokuros omvandling och får reda på att Benio visste men gömde det för att skydda Rokuro men han bestämde sig för att berätta ändå, eftersom inget gott skulle komma utan att berätta för någon.

Under sin kamp med Kankuro Mitosaka insåg Rokuro att om han besegrade honom skulle han överträffa sin gamla lärare och utmanade Kankuro att gå ut. Efter att han hade fullgjort sin uppgift var han glad att se att han överträffade sin mentor.

Shimon Ikaruga

En av den himmelska befälhavaren som först hatade Rokuro efter att ha stött på honom vid Magano med Benio men han erkänner sin makt efter att ha kämpat med flera föroreningar själv. Anledningen till att han hatade Rokuro berodde faktiskt något på det svartsjuka av honom att få Seigens uppmärksamhet och senare gjorde Seigen hårt sårad för att skydda honom.

När han bevittnade Rokuros förvandling blev han förvånad över dess kraft, särskilt efter att den fick Sayos Kuzunoha- vårdnadshavare att böja vilket var en bedrift som han aldrig bevittnat. [30] Shimon vittnade senare om Rokuros strid mot Kankuro Mitosaka och blev förvånad över hans snabba utveckling sedan deras senaste kamp. [31]

Hans förhållande med Rokuro är av kamrat när mangan sakta börjar. Han utvecklar respekt för Rokuro när han kom till hans hjälp efter Basara som vill döda Sayo för makten. Efter att ha både räddat Sayo och besegrat de två Basara med honom, knäböjde Shimon ner till Rokuro och tackade och sade att han är hedrad över att ha kunnat slåss tillsammans som kamrat.

Sayo Ikaruga

Hon har en enorm förälskelse på Rokuro. Hon smög in i hans säng medan han sov två gånger. Rokuro var irriterad över sitt ihållande beteende men följde med på det. Rokuro kritiserade henne bara när hon förolämpade Benio.

Efter den tvååriga tidshoppningen berömmer Rokuro Sayo för hennes förmåga att använda Kuzunoha mer effektivt under ett gemensamt uppdrag. Sayo är fortfarande förtjust i honom och vill till och med att han ska gå med i Ikaruga-huset .

Redan som tonåring har Sayo fortfarande intresse för Rokuro och försökte stoppa sitt engagemang med Benio. Rokuro var irriterad över hennes upprepade framsteg men förvånad över att hon var en Exorcist. Efter ett uppdrag accepterar Sayo att hon inte kan ta honom och accepterar motvilligt hans ställning med Benio. [32]

Shizuru Ioroi

Ursprungligen var hon fientlig mot Rokuro helt enkelt för att han var en exorcist från fastlandet. Hon bortse från hans titel som en tvillingstjärna och såg ner på honom när han inte kunde någonting i Magano. Hon blev dock chockad när Rokuro räddade henne från att attackeras av en Kegare trots hennes tidigare behandling mot honom. Shizuru blev rodnad efter tanken på att bli räddad av en exorcist på fastlandet som inte kunde bearbeta upplevelsen. Senare fick hon en glimt av honom på Seiyouin Academy, gömde sig och rodnade när hon såg Rokuro igen.

Han hejdade henne med på spelen och till och med kallade henne med sitt riktiga namn.

Medan Shizuru fortfarande såg ner på hans styrka såg hon hans verkliga kraft när hon såg honom överväldiga Kankuro Mitosaka . Detta fick henne att ta tillbaka sina tidigare syn på honom och förstå sin fars behandling mot honom, vilket ses när hon hejar på honom under resten av hans strid, liksom att bli förvånad över hans skicklighet och uthållighet. [33] Hon såg sedan att Rokuro blev segerrik och imponerade mycket på henne när hon såg att han verkligen var mäktig. [34]

En löpande mun är att Rokuro kontinuerligt glömmer sitt namn vilket resulterar i att hon korrigerar honom varje gång. Shizuru själv misstänkte att det var tänkt men tappade snabbt antagandet. [35]

Efter matcherna träffas de igen med Shizuru som inte längre ser honom som en svagling eftersom hon såg hans verkliga makt och har mer respekt gentemot honom. Hennes kärlek kvar, när hon fortfarande rodnar runt honom.

Hennes äldre bröder försökte hjälpa henne med sina känslor genom att be Rokuro att bjuda in henne att äta. Rokuro kom överens utan hästning, utan att vara medveten om att det skulle vara ett datum. Shizuru hotade sedan Rokuro att dyka upp och han blev rädd när han gick med på det. [36]

Fyra år senare är paret nu goda vänner och umgås med varandra.

Arimori Tsuchimikado

Rokuro mötte först Arimori vid Seiyouin Exorcist Academy, han stötte på honom av en slump och blev chockad över att lära av Kinako att han var son till Arima Tsuchimikado .

Som svar uppgav Arimori att Rokuro var den värsta typen av person efter att han förolämpade sin far. Senare anlände Arimori till Rokuro hem och uppgav att han skulle bo där men när kommer det att hjälpa honom att få fler medlemmar samt hjälp i Rokuros träning för Exorcists-spelen i utbyte mot att han blir hans tjänare. Rokuro förnekar honom rakt på grund av Arimoris chock och när Kinako nämner att Arimori kunde berätta för sin far får detta den senare att hota honom men Rokuro slår honom i huvudet. Arimori gråter eftersom det var första gången någon slog honom och medan han äter godis lovar han att få Rokuro att betala. Rokuro tvingas kompensera för Arimori genom att motvilligt följa pojkens order under de närmaste dagarna. Men när Arima dök upp och förolämpade honom för att driva bort Arimori från honom, vilket får Rokuro att försvara för honom.Senare svär han lojalitet mot Rokuro och blev hans första hovman. När Kinako antydde att Arimori gick med i Rokuro för att få Arima att uppmärksamma honom, frågar han om det är sant när Arimori rodnar och svettas och bekräftar svaret. Rokuro säger att han kan behöva ompröva sitt beslut eftersom Arimori uppenbarligen har faderproblem men den senare förnekar detta.[37]

Sammantaget klarar de sig bra även när de utvecklar ett broderligt förhållande, och Arimori fungerar också som konsult för Rokuro. Arimori höll sitt löfte om att rekrytera andra och träna båda som hjälpte honom. Under Rokuros kamp mot Kankuro Mitosaka hejdade Arimori Rokuro på när han överväldigade och snart besegrade den tredje starkaste exorcisten. Efter matchen grät han av glädjetårar när han kramade Rokuro och kallade hans handlingar coola. Fyra år senare upprätthåller Arimori fortfarande ett bra förhållande med Rokuro som den nya chefen för Exorcists. [38] [39]

Etymologi

 • Rokuros efternamn Enmado betyder ”flamma, flamma” (焔) ( sv ), ”häxa, demon, djävul, ond ande” (魔) ( ma ) och ”hall” (堂) ( do ), vilket bokstavligen betyder ”demonhall” sammanlagt.

 • Rokuros Enchanted Gear liknar Kamen Rider Double’s Fang Memory på grund av deras tidigare slakt samt deras animalistiska utseende / beteende. Det liknar också mutationen av Piers Nivans från Resident Evil 6, eftersom båda lyckas behålla sina sinnen medan de regenererar en mutantarm.
 • Det finns minst sex tjejer som har en förälskelse på Rokuro:
  1. Benio Adashino
  2. Mayura Otomi
  3. Sayo Ikaruga
  4. Shizuru Ioroi
  5. Hinatsuki sovsalens flickor Ami Nagose och Hikari Mikitoji
   • Han är dock inte medveten om alla flickans känslor (med undantag för Benio).
 • Enligt mangan hatar Rokuro curry på grund av att Benio gör curry i 20 dagar i rad.