Inget slår 2D!
Den hardcore otaku tredje födda.

Mr Dark and Moody, heltid otaku och inlåst. Hans guldfisk Henry är hans (enda) vän.

Leviathan är Avund av Avund och är den tredje äldsta bland de sju demonbröderna. Han är en av huvudpersonerna i Obey Me! En mästare att styra dem Allt som är inblandat i spelets intimitetssystem; Därför kan användare interagera och höja sin relation med honom.

Innehåll

 

 • 1 1 Utseende
 • 2 Personlighet
  • 2.1 Preferenser
   • 2.1.1 Gillar
   • 2.1.2 Ogillar
 • 3 Berättelse
  • 3.1 Bakgrund
  • 3.2 Huvudberättelse
 • 4 Förhållanden
  • 4.1 djävulen
  • 4.2 MC
 • 5 Trivia
  • 5.1 Från lektioner

Appearance

Leviathan har indigo-färgat hår med sidosvepna lugg som sluttar till vänster, ögon som är orange med en lila toning och mycket blek hud. Liksom alla demonbröder har han målat naglar som ibland är cyan, ibland mörka indigo. Han och Asmodeus är de enda bröderna med en inkonsekvent nagelfärg.

Trots att det har visat sig ha definierat abs är Levi väldigt ur form. Han kan inte hoppa rep och springa ett varv runt klagomålshuset i Devilgram Love, Friendship och Justice .

 • Demonform
 • RAD Uniform
 • Ledig klädsel
 • Människovärldsutseende

Leviathan i demonform

Leviathan har mörka grenade koralliknande horn som krullar uppåt, hans skalliknande födelsemärken synliga på höger sida av halsen och en lång, ormig svans täckt av skalor. Han bär en svart halverad huvtröja med dragkedja i sidorna med ett blått foder, dekorerat med droppskalmönster i flera områden: den vita strömmen som flyter från vänster till höger, ensam guldgul droppe på båda överarmarna flankerade med svarta. Under har han en halvgenomskuren skjorta, vita och guld accenterade hängslen som fästs på fashionabla, ormskinnande byxor samt svarta handskar. Det finns lila höjdpunkter på hans horn, hans luvtröja längs sidan av armarna och skosulorna.

Personlighet

Leviathan is a tsundere and an otaku. He spends almost all of his free time watching anime, reading manga, or in some way consuming media. According to Barbatos in one of his homescreen interactions, Lucifer is the reason Leviathan got into anime.

He also spends much of his time playing video games, which he shows a talent for. He tells MC in the chats titled Future Dream 1 and 2 that his dream is to become a pro gamer. However, after successfully becoming the Devildom’s first e-sports champion in the Devilgram A Pro Gamer Is Born!, he decides against starting a pro career.

Leviathan is a hikikomori and rarely leaves his room, choosing to take online classes instead of having to go to school and often has high anxiety when he’s forced to attend social gatherings.

As the Avatar of Envy, Leviathan can be easily turned to jealousy and self-pity. He often remarks about how situations are ”unfair” and how ”lucky” others are. He does not think very highly of himself, often calling himself a ”worthless otaku,” and assumes others do not think highly of him as well. In Beelzebub’s Devilgram Unspoken Affection, the results of the D.D.D. app ”Demon Brain Scan” reveal that 70% of Leviathan’s brain is taken up by ”jealousy and feelings of inferiority.”

Though he has a superiority complex when it comes to his interests, when this superiority is threatened in some major way, he lashes out in jealousy. This is demonstrated during Lesson 4-1 when he flies into a rage — changing into his demon form — over the thought of MC being a bigger TSL fan than he is.

Leviathan is shown to have a talent in sewing, as first revealed in the Summer Festival Pop Quiz. He learned this skill by making cosplays for himself. His sewing ability is called upon once more when Simeon asks him to sew all the costumes for the Pop Quiz Henry and the Seven Lords.

Preferences

Likes

 • Levi is a lover of anime music, as evident in various lessons and directly stated in Issue 5 of the RAD Newspaper.
 • Levi enjoys bufo egg-milk tea (Milk tea with boba.)
 • According to one of his Surprise Guest dialogues, Leviathan likes the smell of medical supplies.
 • The Lord of Shadow from the TSL series is his favorite character.
  • The character Henry is also one of his favorites.
 • ”Zaramela” is one of his top 3 Idols. He made his brothers worry when he used the map app to go after a clue on where they lived, a story that revealed itself through several chats including EMERGENCY!(6).
 • I vem är din typ? chatta, säger Leviathan att hans typ är ”någon som [han] kan vara i samma rum med men känna världar bortsett från.”

Ogillar

Berättelse

Bakgrund

Leviathan är Grand Admiral of Hell’s Navy, som han nämner i chatten Popularity Contest (345) . Han kan tillkalla havsvarelsen Lotan och använder ofta sin förmåga som ett hot.

Han har en guldfisk som heter ”Henry” för att hedra TSL -karaktären med samma namn. Enligt chatten First Thing in the Morning är det första han gör varje morgon att hälsa på sin guldfisk. Solomon hävdar i en av sina dialoger att Leviathan har gått igenom två guldfiskar, båda vid namnet Henry. Han hade också en före detta husdjurorm som flydde vid namn ”Henry”, som han kallar ” Henry 1.0 ”.

Huvudberättelse

Precis som Mammon s visar MC i House of Lamentation verkar Leviathan ilsket innan Mammon och kräver sina pengar tillbaka. Mammon använder MC som en distraktion och gör en snabb flykt och lämnar MC bakom sig. Leviathan bildar snabbt en idé om att använda den mänskliga utbytesstudenten till sin fördel. Han drar sedan MC till sitt rum med försiktighet så att ingen skulle se en ”normie” komma till hans rum.

Konversationen fortsätter tills de når ämnet om The Tale of the Seven Lords (TSL). MC vet ingenting om TSL, så Leviathan ger en mycket detaljerad sammanfattning av det. Leviathan föreslår att han skulle göra en pakt med Mammon för att få tillbaka sina pengar från sin äldre bror. På detta sätt skulle Mammon inte ha något annat val än att lyda. För att bilda pakten hävdar Leviathan att MC måste ha något som Mammon skulle göra vad som helst för att få: kreditkortet som Lucifer tog ifrån honom.

Efter att ha fått en ledtråd från Lucifer om kreditkortets vistelseplats går de två till köket och hämtar kortet från frysen. När Mammon gör en överraskande entré i köket och ser att de två har sitt kreditkort, ber han dem att ge tillbaka det. Leviathan sätter ett villkor att han först måste ingå en pakt med MC . Efter att ha skrämt Mammon med hjälp av Lucifers namn, ger han upp och gör officiellt en pakt med MC.

För att få tillgång till trappan som leder upp till vinden bestämmer MC sig för att distrahera Lucifer med hjälp av Leviathans TSL vinyl soundtrack. Men för att få soundtracket måste MC övertyga Leviathan att ge det till dem. Efter att ha misslyckats med att komma in i sitt rum med sin hemliga kodfras, bestämmer MC sig för att tävla mellan dem och Leviathan för att avgöra vem som är den största TSL -fansen.

Leviathan är upprörd över tanken att MC tror att de vet mer om hans favoritserie, så han antar utmaningen. Vid tävlingen får MC de enklaste frågorna och Leviathan de svåraste. Men Leviathan kan enkelt svara på alla frågor korrekt. Beroende på vem MC gick till avslöjar de sitt trumfkort som skickar Leviathan i ilska. Han förvandlas till denna demonform och attackerar MC. Lucifer kan hindra Leviathan från att skada MC och beordrar honom att gå till sitt rum för att svalna och lämna TSL -tävlingen som oavgjort.

Senare får MC ett telefonsamtal från Leviathan för att träffa honom på planetariet. Leviathan hävdar att MC hade vunnit tävlingen för att se vem som är den största TSL -fansen och går med på att ingå en pakt med dem. Efter att ha förseglat kontraktet frågar Leviathan vad MC: s baktank är för att vilja ha en pakt från honom, så de ber Leviathan låna dem hans kopia av TSL -soundtracket. Han går med på det, men han är upprörd över att MC bara ville göra en pakt med honom av denna anledning.

I lektion 7 bjuds demonbröderna och alla utbytesstudenterna på reträtt till Demon Lord’s Castle . Väl där ryms Leviathan tillsammans med Beelzebub och Luke . Under slottsturen avbryter en talande målning. Det visar sig vara en före detta flickvän till Asmodeus . Efter en kamp mellan dem drar hon Leviathan, Beelzebub, Mammon , Solomon och MC in i tavlan.

Målningen fungerade som en slags teleportationsanordning, när alla drog in i landningar i en underjordisk labyrint där Leviathans gamla husdjurorm, Henry 1.0, bor. Ormen känner inte igen Leviathan och försöker attackera gruppen och får dem att springa iväg. De försöker hitta en gömställe tills de kan hitta ett sätt att ta sig ur labyrinten. Beelzebub vill äta Henry 1.0 men Leviathan insisterar på att ingen kommer att skada hans gamla husdjur. Solomon bestämmer sig för att använda sin makt för att göra Asmodeus tillräckligt stark för att tämja Henry 1.0. När Henry 1.0 är fullt förtrollad av Asmodeus hjälper han dem att hitta labyrintens utgång.

Senare försöker Leviathan, MC , Mammon och Beelzebub smyga in i Lucifers rum för att få en bild av honom som sover så att Asmodeus kommer att ingå en pakt med MC. Istället möter de Cerberus och i deras försök att fly hamnar de tillbaka i labyrinten och förföljs ännu en gång av Henry 1.0. MC (använder tillfälligt Salomons kraft), kallar till Asmodeus och förstärker hans krafter för att charma Henry 1.0 igen och säkert lämna labyrinten. Detta leder till att Lucifer föreläser dem, men Asmodeus avbryter det genom att gå in i pakten med MC.

När Lucifer och Satan byter kropp kommer Leviathan, Mammon och MC på idén att få de två att spela ett verkligt simulatorspel i hopp om att det skulle hjälpa dem att förena sig. Leviathan registrerar sig som ”Leviachan” och Mammon som ”StupidMammon”. Han förklarar sedan för de andra vad de måste göra för att vinna spelet. Han gjorde MC till hjältinna, vilket betyder att alla måste tävla för att få MC att acceptera en kärleksbekännelse.

Leviathan meddelar stolt att han kommer att vinna det här spelet. Han matar MC sin hemlagade bentobox, som har Ruri-chan- tema och innehåller en japansk omelett och några stekta räkor. På sista dagen förvandlas spelet till ett monsteröverlevnadsspel. Efter att ha besegrat alla monster gyter den sista chefen på taket, vilket visar sig vara Cerberus . När Lucifer ser hur Cerberus hotar sina bröders liv tämjar han framgångsrikt och spelet slutar.

Lektioner saknas här …

Lucifer berättar för sina bröder att MC snart måste lämna Devildom och spendera sin tid med dem innan de går.

Leviathan blev arg efter att ha bett Mammon att ge honom tillbaka sina pengar igen. Mammon springer iväg med MC och om MC väljer att gömma sig i Leviathans rum gömmer de sig i hans badkar. Leviathan kommer in i rummet och badar Mammon och klagar över att Mammon tog med sig MC och det var inte rättvist. Han frågar sedan Henry vad han tycker om allt detta och berättar att tanken på att MC lämnar gör honom ledsen. Han säger sedan att ”min MC” går innan han går tillbaka till att få tillbaka sina pengar från Mammon. Han lämnar rummet och MC och Mammon kan äntligen fly utanför.

Det dröjer inte länge innan Leviathan kommer ikapp och Mammon slutar lämna MC för att hantera honom. Leviathan erkänner att han inte vill att MC ska lämna, och att han inte vill förlora dem. Vid denna tidpunkt kan MC antingen krama eller kyssa Leviathan. Att kyssa honom resulterar i att Leviathan stammar och sedan frågar MC om det var en olycka och om de tappade balansen och snubblade in i honom med läpparna först. Han kunde inte tro att någon skulle kyssa en ”yucky otaku” som honom genom val. Om MC kramar honom blir han förvirrad och ber MC att gifta sig med honom. Efter att ett av alternativen spelat ut springer Leviathan efter Mammon.

Precis innan MC lämnar Devildom berättar Leviathan för dem att han kommer att behålla spardata för spelet de arbetade med att slå ihop. Han fortsätter att berätta för MC att han inte kunde berätta för dem hur glad han var när de sa att han var deras sanna vän. Han avslutar sin tur med att MC är speciell för honom, ”riktigt speciell, på ett sätt som ingen annan är.”

Förhållanden

djävulen

Enligt Barbatos i en av sina interaktioner på startskärmen är Lucifer anledningen till att Leviathan började med anime i första hand.

MC

Han är den första av bröderna som har förvandlats till sin demonform i en ilska mot MC. I hans fall blev han arg på MC för att han påstås vara den större TSL -fansen. Leviathan är den andra demonen som MC gör en pakt med. I hans fall var det att förlora en pakt med MC för att ha förlorat en trivialtävling ” The Tale of the Seven Lords ”.

Trivia

 • Hans namn kommer från havsormen från Bibeln.
  • På det moderna hebreiska språket betyder hans namn (לִוְיָתָן) ”val”.
 • Levi är den enda karaktären (förutom MC ) som inte använder sitt eget foto som sin profilbild.
 • Hans värsta ämne är förförisk talespel; detta råkar också vara en klass som han inte kan gå online.

Från lektioner

 • I lektion 4-15 (hårt) avslöjas han vara en premiummedlem i Akuzon .
 • I lektion 9-2 säger han att han äger 36 Ruri-chan- figurer.
 • Vid Diavolos födelsedagsfest i lektion 18-17 (med MC som hedersgäst som överraskning) ger Leviathan MC det ”mest populära föremålet från Akuzon ” i present.
 • I lektion 40 avslöjas att Levi var general i det himmelska rikets armé.
  • Ända sedan det himmelska riket slöt fred med djävulen hade han känt sig som en värdelös frilastare som inte hade något syfte om han inte kämpade i ett krig.
  • Detta kan förklara varför han kastade sig så helhjärtat in i fiktiva världar, för att ha något annat att brinna för.
 • I lektion 58-2 avslöjas att han och Mammons största rädsla konfronteras av en arg Lucifer i sin fulla demonform.