Ulysses: Jeanne d’Arc och Alchemist Knight

Ulysses: Jeanne d’Arc and the Alchemist Knight (ユ リ シ ー ズ ジ ャ ン ヌ ・ ダ ク と 錬 金 の 騎士, Yurishīzu Jan’nu Daruku to Renkin no Kishi ) är en japansk ljus romanserie skriven av Mikage Kasuga och illustrerad av Tomari Meron. Sju volymer och en prequel -volym har publicerats av Shueisha sedan augusti 2015 under deras Dash X Bunko -avtryck. En manga -bearbetning med konst av Yagi Shinba och Hirafumi med titeln Ulysses: Jeanne d’Arc till Hyakunen Sensō no Himitsu (ユ リ シ ー ジ ャ ン ヌ ・ ル ク ク 百年 戦 争 の ひ み つ) följdes upp i Shueishas Dash X, den 28 februari 2018, den 14 februari 2018 2018. En animetv -seriens anpassning av AXsiZ sändes från 7 oktober till 30 december 2018.

Ulysses: Jeanne d’Arc och Alchemist Knight
Ulysses, Jeanne d'Arc till Renkin no Kishi light roman volym 1 omslag.jpg

Första lätta romanvolymomslaget
ユ リ シ ー ズ ジ ャ ン ヌ ・ ダ ク と 錬 金 の の Y
(Yurishīzu Jan’nu Daruku till Renkin no Kishi)
Genre Historisk fantasi [1]
Lätt roman
Skriven av Mikage Kasuga
Illustrerad av Tomari Meron
Publicerad av Shueisha
Avtryck Dash X Bunko
Demografisk Manlig
Original körning 25 augusti 201522 november 2018
Volymer 7 + 1 prequel
Manga
Ulysses: Jeanne d’Arc till Hyakunen Sensō no Himitsu
Illustrerad av Yagi Shinba
Hirafumi
Publicerad av Shueisha
Tidskrift Dash X Comic
Demografisk Seinen
Original körning 28 februari 201814 november 2018
Volymer 1
Anime tv -serier
Regisserad av Shin Itagaki
Producerad av
  • Yoshihiro Iwasaki
  • Terushige Yoshie
  • Hideyuki Saida
  • Natsuko Kawasaki
  • Nobuhiko Kurosu
  • Tatsurō Hayashi
  • Toshiaki Aoshika
Skriven av Ryunosuke Kingetsu
Musik av Taku Iwasaki
Studio AXsiZ
Licensierad av
NA
Crunchyroll
Funimation
Ursprungligt nätverk Tokyo MX , Sun TV , BS Fuji , AT-X [2]
Original körning 7 oktober 201830 december 2018
Avsnitt 12 ( lista över avsnitt)
Wikipe-tan face.svg Anime- och mangaportal

Komplott

Montmorency är en ung riddare vars drömmar är att bli alkemist och ta reda på hemligheten med Philosopher’s Stone .När den engelska armén ockuperar norra Frankrike under hundraårskriget skickas de flesta av riddarskolans elever i strid, och samma sak sker för Montmorencys hemliga kärlek, som tydligen dödas under slaget vid Azincourt ; efter detta tar allas vägar olika sätt, när de befinner sig som fiender när några av deras hushåll väljer att förråda Frankrike för England. På jakt efter ett sätt att stoppa varje krig utför Montmorency en hemlig alkemisk ritual som gör att han kan framkalla Fairies Queen Astaroth , som lovar att lära honom hur man använder stenen för att bli en Ulysses, en odödlig alkemist med oändlig kraft.Under de följande sju åren fortsätter Montmorency att lära sig från Astaroth hur man blir en Ulysses medan han reser längs Frankrike, men på grund av oväntade händelser slutar han med att utföra ritualen på en ung döende tjej som heter Jeanne, som blir Ulysses i hans ställe. På detta sätt kommer Jeanne att få makten att vända krigets tidvatten och från och med nu bli känd som Jeanne d’Arc .

Tecken

Montmorency (モ ン モ ラ ン シ, Monmoranshi )
Röstat av: Ryōta Ōsaka (japanska); Aaron Dismuke (engelska)
En ung alkemist på jakt efter ett sätt att avslöja hemligheten bakom filosofens sten och bli en Ulysses, en högsta varelse med kraften att skapa en världsomspännande utopi. Han träffade Jeanne och använde hälften av stenen för att rädda hennes liv, han har svurit att skydda henne och se till att hennes öde för Frankrikes heliga frälsare uppfylls. När han väl tvingades svälja den andra halvan av stenen för att rädda Jeanne, har han också blivit en Ulysses, som fått makten att förvandla vind och luft till en oförstörbar sköld.
Jeanne d’Arc (ジ ャ ン ヌ ・ ダ ル J , Jannu Daruku )
Röstat av: Yūko Ōno  (japanska); Bryn Apprill (engelska)
En tolvårig ung flicka från Domremy med en snäll och mild personlighet. Efter att ha blivit dödligt sårad av engelsmännen när Domremy attackeras, har Montmorency lagt hälften av hans filosofsten i hennes kropp för att rädda hennes liv, vilket gjorde henne till den nya Ulysses. På grund av sin unga ålder och med bara hälften av stenen i kroppen kan Jeanne bli Ulysses bara i tre minuter; i denna form blir hon till en mäktig och nästan oövervinnerlig fighter, men samtidigt blir hon extremt brutal och sadistisk, eftersom stenens kraft förstärker hennes arrogans.
Astaroth (ア ス タ ロ ト, Asutaroto )
Röstad av: Hisako Tōjō (japanska); Leah Clark  (engelska)
Den odödliga drottningen av älvorna och väktaren av Philosopher’s Stone, som kallas i människovärlden av Montmorency för att hjälpa honom att bli en Ulysses. Hon älskar att provocera Montmorency och skäller ut honom för hans bristande erfarenhet. Så länge som Philosopher Stone finns, som dess vårdnadshavare, kan hon inte dö.
La Trémoille (ラ ・ ト レ ム イRa , Ra Toremuiyu )
Röstad av: Atsushi Abe (japanska); Austin Tindle (engelska)
Montmorency kusin, han är Grand Chamberlain i Frankrike . Trots att han är Charlottes första råd, tror han att Valois inte har någon chans att vinna mot engelsmännen; för detta, konspirerar han med engelsmännen och Burgundhushållet för att avsluta kriget med ett fördrag som kommer att överlämna hälften av Frankrike till fienden, men lämna de fortfarande fria markerna under Charlottes kontroll. När han väl fått reda på det och tvingas fly, ställer han upp med inkvisitionen för att förstöra Jeanne. Han är också en sadistisk och otrevlig samlare av älvor.
Arthur de Richemont (ア ル テ ュ ー ル ・ ド ・ リ シ シ ュ モAr Ar , Arutyūru do Risshumon )
Röstad av: Manami Numakura (japanska); Madeleine Morris (engelska)
En av Montmorencys barndomsvänner och den unge pojkens hemliga kärlek sedan de studerade vid Knights Academy. När den franska armén torkas bort i slaget vid Azincourt, har hennes brutna svärd hittats på slagfältet av Montmorency och förföljde pojken att tro att hon var död. Men det avslöjades senare att hon har fångats av engelsmännen. Hon tillhör Bretagne -hushållet.
Philip (フ ィ リ ッ プ, Firippu )
Röstad av: Yūki Takada (japanska); Dani Chambers  (engelska)
Arvtagaren till Burgund -hushållet, hon är en av Montmorencys barndomsvänner. Efter slaget vid Azincourt har hennes familj valt att förråda Valois och ställa upp med engelska. Det avslöjas senare att hon är en Ulysses som kallas ”Dark Ulysses” genom användning av Montmorencys elixir och en förbannad hjälm, Saint Grail. Bortsett från att bli en ung kvinna, blir hon som en mörk Ulysses lika brutal och mäktig som Jeanne, men annorlunda än henne njuter hon av att döda sina fiender; plus detta skyddar Saint Grails helande krafter henne från nästan varje dödligt sår hon drabbas av.
Charlotte (シ ャ ロ ッ ト, Sharotto )
Röstad av: Saori Ōnishi  (japanska); Amber Lee Connors (engelska)
Tredje dotter till den franska kungliga familjen Valois , hon är den tredje medlemmen i Montmorencys gamla kompisgäng. Efter brödernas död i slaget vid Azincourt har hon blivit nästa tronarvinge.
La Hire (ラ ・ イ ル, Ra Iru )
Röstad av: Shizuka Ishigami  (japanska); Dawn M. Bennett (engelska)
Befälhavaren för en legosoldatenhet skickad av Charlotte för att skydda Domremy och resten av Lorraine . Hon har en massiv lans och en pistol. Hon älskar söta saker och på grund av detta blir hon förälskad i Jeanne och Astaroth när hon såg dem. Under belägringen av Orléans hugger hon sig med det heliga svärdet Joyeuse för att bekämpa demonen Enlil, förvandlas till en Ulysses och får Ultimate Eye , en speciell kraft som genomför hennes siktförmåga maximalt.
Jean d’Alençon (ア ラ ン ソ ン, Aranson )
Röstad av: Junji Majima (japanska); Daman Mills (engelska)
Befälhavaren för den franska armén under belägringen av Orléans , han är Richemonts yngre bror och härskaren över Alençon . Han är en av få adelsmän i norra Frankrike som fortfarande är lojala mot Valois.
Batard (バ タ ー ル, Batāru )
Röstad av: Yūki Kuwahara [5] (japanska); Hayden Daviau [4] (engelska)
Charlottes olagliga kusin och hennes trovärdiga livvakt, han är Alençons näste befälhavare under belägringen av Orléans . Trots att han är pojke klär han sig och fungerar som en tjej efter Charlottes order, för att tillfredsställa prinsessans önskan att ha en lillasyster.
Xaintrailles (ザ ン ト ラ イ ユ, Zantoraiyu )
Röstad av: Hidenori Takahashi  (japanska); David Matranga  (engelska)
Han är näst befälhavare för La Hires legosoldatenhet och kämpar med ett stort ord. Han är kär i sin befälhavare och försöker kontinuerligt få en kyss från henne.

Media

Lätt roman

Nej. Utgivningsdatum ISBN
1 25 augusti 2015 978-4-08-631011-6
2 25 augusti 2015 978-4-08-631064-2
3 22 april 2016 978-4-08-631108-3
0 25 oktober 2017 978-4-08-631210-3
4 23 februari 2018 978-4-08-631233-2
5 21 september 2018 978-4-08-631265-3
6 22 november 2018 978-4-08-631277-6

Manga

En manga ritad av Yagi Shinba och Hirafumi. Historien är lite annorlunda än romanen och anime.

Nej. Utgivningsdatum ISBN
1 19 november 2018 978-4-08-891153-3

Anime

En anime -tv -serie anpassning av AXsiZ sändes från 7 oktober till 30 december 2018 på Tokyo MX och andra kanaler. [5] [14] Serien regisseras av Shin Itagaki, med Ryunosuke Kingetsu hanterade seriesammansättningen, Jouji Sawada designade karaktärerna och Taku Iwasaki komponerade musiken. [3] Inledningstemat är ”Libération” (リ ベ ラ シ オ ン) av Mai Fuchigami  och avslutningstemat är ”Hundra års melammu” (百年 の メ ラ ム) av rionos . Serien simulcastas avCrunchyroll , med Funimation som producerar en engelsk dub som sänds. Serien kördes i 12 avsnitt. Den 27 november 2018, på grund av oupptäckta skäl, meddelade AXsiZ att avsnitt 9 av serien var försenad i en vecka.

Nej. Titel Ursprungligt luftdatum
1 ”Ed”
-transkription: ” Renkinjutsu till, Yōsei till ” ( japanska :錬 金 術 と 、 妖精 と)
7 oktober 2018
I 1415: s Frankrike studerar Montmorency och hans vänner Richemont, Charlotte och Philippe vid en Paris Knights School. Montmorency är dock mer intresserad av alkemiska studier, och hans dröm är att avslöja den verkliga kraften i filosofens sten som hans förfäder köpte tillbaka från det heliga landet under det senaste korståget . Samtidigt kämpar Frankrike och England mot varandra under hundraårskriget , och snart kallas varje hushåll som tjänar Frankrikes kung till vapen för att skydda Paris från fienden. Före avfärd svär de fyra vännerna att stanna kvar tills deras sista andetag och göra sitt bästa för att avsluta kriget, men en kort tid senare står den franska armén inför ett dramatiskt nederlag i Azincourt, och Richemont dödas tydligen under striden. När han ser att hans kvarvarande vänner lämnar hans sida (Charlotte kallas tillbaka till hennes slott, eftersom hennes bröders död har gjort henne till tronföljaren, medan Philippe’s Household överlämnar Bourgogne till engelsmännen) utför Montmorency desperat en ritual för att kalla en demon som är kapabel att göra honom i stånd att ta reda på stenens hemlighet i utbyte mot sin själ, att kalla feernas drottning för Astaroth i människovärlden. Astaroth lär Montmorency hur man skapar Elixir, vilken kraft gör att han kan svälja stenen och få sin makt att bli en Ulysses. Men något går fel, och på grund av en oväntad bieffekt i slutet av ritualen upptäcker Montmorency att sju år har gått under tiden.
2 ”Flickan kallade Jeanne”
Transkription: ” Jan’nu till iu shōjo ” ( japanska :ジ ャ ン ヌ と い う 少女)
14 oktober 2018
Montmorency börjar resa runt i Frankrike, tillsammans med Astaroth på jakt efter ett sätt att slutföra ritualen och bli en Ulysses. En dag leder hans oändliga resa honom till den lilla byn Domremy där han träffar Jeanne, en tolvårig tjej med ett snällt och rent hjärta. Under tiden har den engelska armén erövrat större delen av norra Frankrike och Lorraineär på väg att falla; på grund av detta skickar prinsessan Charlotte legosoldaten La Hire och hennes soldater för att skydda folket. Under tiden i Domremy upptäcker Montmorency från Astaroth att ritualen har gjort hans kropp kapabel att producera en oändlig mängd elixir, men på grund av detta kan han inte längre svälja stenen, eftersom elixiret i hans kropp lätt kan skicka honom galet och döda honom. De engelska styrkorna kommer tidigare än väntat och det finns för många för att La Hires armé ska besegra. Under striden skadas Jeanne dödligt efter att ha sett sina vänliga älvor brutalt dödade av engelsmännen, och för att rädda hennes liv bestämmer sig Montmorency för att utföra en ritual på henne genom att sätta in hälften av stenen i Jeannes kropp. Ritualen räddar Jeanne och gör henne till en Ulysses, men gör henne också till en brutal och hänsynslös fighter.Jeanne besegrar sedan de engelska styrkorna och dödar nästan La Hire för att vara avundsjuk. Lyckligtvis stannar kraften i stenen i rätt ögonblick, vilket visar att Jeanne bara kan bli Ulysses i tre minuter. Vid den tidpunkten, med vetskapen om att hon inte längre kan stanna i Domremy, väljer Jeanne att avgå med La Hire och Montmorency. La Hire fruktar att när rykten om Jeannes makt börjar sprida sig kommer hon att markeras som en kättare och jagas av inkvisitionen, men Montmorency invänder att hon tvärtom kommer att bli ett heligt helgon som kommer att stöta bort engelsmännen och rädda Frankrike.Jeanne väljer att avgå med La Hire och Montmorency. La Hire fruktar att när rykten om Jeannes makt börjar sprida sig kommer hon att markeras som en kättare och jagas av inkvisitionen, men Montmorency invänder att hon tvärtom kommer att bli ett heligt helgon som kommer att stöta bort engelsmännen och rädda Frankrike.Jeanne väljer att avgå med La Hire och Montmorency. La Hire fruktar att när rykten om Jeannes makt börjar sprida sig kommer hon att markeras som en kättare och jagas av inkvisitionen, men Montmorency invänder att hon tvärtom kommer att bli ett heligt helgon som kommer att stöta bort engelsmännen och rädda Frankrike.
3 ”To the Scheming Palace”
Transkription: ” Bōryaku no kyūtei e ” ( japanska :謀略 の 宮廷 へ)
21 oktober 2018
Montmorency börjar sprida rykten om Jeannes förmodade helighet och hävdar att hon är den legendariska jungfrun som Gud har valt för att skydda Frankrike från det onda som nämns i gamla legender. När ryktet börjar sprida sig går Montmorency och Jeanne till Chinonatt tala med Charlotte själv och be henne att göra Jeanne till en riddare och en befälhavare för den franska armén. Tänker att Jeanne bara är ännu en charlatan på jakt efter pengar, Charlotte försöker håna henne genom att byta plats på tronen med en hembiträde under en fest, men med Astaroths hjälp får Jeanne reda på tricket och får ännu mer ryktbarhet. Vid ett annat tillfälle räddar Jeanne Charlotte från ett mordförsök, men i slutet av striden dyker en mystisk man vid namn Girald upp som säger att mördarens sanna mål var att göra Jeanne tillräckligt svag för att göra anspråk på Filosofens sten. Samtidigt fångas Montmorency av La Tremoille, hans egen kusin och en av Charlottes rådgivare, som också fångar Astaroth, och Montmerncy kastas i slottets fängelsehålan. I fängelset hittar han Richemont, som berättar för honom hur efterSlaget vid Agincourt hade hon valt att svära lojalitet mot Henry V , i hopp om att få tillräckligt inflytande i båda kungarikena för att förhandla om krigets slut; men efter Henrys död hade hon flytt på grund av hans brors otäcka ego, men när hon återvände till Frankrike stämplades hon som en förrädare och fängslades.
4 ”Vem var löftet för”
Transkription: ” Ano yakusoku wa daregatameni ” ( japanska :あ の 約束 は 誰 が た め に)
28 oktober 2018
La Tremoille avslöjar för Montmorency sin plan att nå en överenskommelse med engelsmännen, överlämna det redan ockuperade Frankrike till Bourgogne för att göra det till en Englands satellitnation och skapa ett oberoende södra franskt kungarike, med Philippe som medlare. Men innan Montmorency och Richemont kan dödas, attackerar La Hire och hennes legosoldater slottet och räddar dem. Montmorency och de andra försöker sedan rädda Jeanne och Charlotte från Girald, som hotar Jeannes liv att tvinga Montmorency att ge upp sin halva sten; Montmorency lyckas dock lura honom, och Girald dör efter att ha svalt stenen utan elixirens skydd. När striden är över försöker Montmorency förfölja Philippe för att svära sin lojalitet mot Valois och återförena Frankrike mot engelsmännen; Philippe vägrar dock,hävdade att Girald följde hennes order att kräva stenen för att uppfylla sin avlidne fars sista önskan att göra hennes familj till nästa härskare i Frankrike och lämnar slottet efter att ha stulit lite elixir genom att kyssa Montmorency. Trots detta bestämmer Charlotte sig för att äntligen ta nationens öde i sina händer, och framför hela domstolen gör hon Jeanne till en riddare och befälhavaren för den franska armén, med Montmorency som hennes andra överbefälhavare. Men La Tremoille rymmer och söker inkvisitionens hjälp för att misskreditera Jeannes helighet och få sin hämnd.Charlotte bestämmer sig för att äntligen ta nationens öde i sina händer, och framför hela domstolen gör hon Jeanne till en riddare och befälhavaren för den franska armén, med Montmorency som hennes näst högste. Men La Tremoille flyr och söker inkvisitionens hjälp för att misskreditera Jeannes helighet och få sin hämnd.Charlotte bestämmer sig för att äntligen ta nationens öde i sina händer, och framför hela domstolen gör hon Jeanne till en riddare och befälhavaren för den franska armén, med Montmorency som hennes näst högste. Men La Tremoille flyr och söker inkvisitionens hjälp för att misskreditera Jeannes helighet och få sin hämnd.
5 ”Bevis på renhet”
Transkription: ” Junketsu no Shōmei ” ( japanska :純潔 の 証明)
4 november 2018
För att återta Reims och fortsätta med Charlottes kröning som Frankrikes nya drottning måste den franska armén bryta belägringen i Orléans , vars förlust skulle öppna portarna för hela Frankrike för engelsmännen. Eftersom Charlotte inte har tillräckligt med soldater att skicka för att försvara Orléans försöker Richemont leta efter sin svaga brorhjälp, bara för att ta reda på att han inte har för avsikt att ställa sig på varken engelsmännen eller fransmännen förrän kriget är över. Under tiden återvänder La Trémoille till Chinon med ett brev från inkvisitionen, vilket kräver ett jungfruprov av Jeanne för att bevisa att hon inte har samarbetat med djävulen för att få sina krafter; dock vägrar Charlotte och Montmorency att ge sitt tillstånd till testet, av rädsla för att inkvisitionen kan använda ett trick för att visa sin teori. På grund av en diskussion med Charlotte bestämmer sig Richemont för att avgå från sin riddarroll och lämnar slottet för en okänd destination. I slutet flyttar La Trémoille framgångsrikt folket i Chinon att attackera slottet för att tvinga Charlotte som godkänner testet; Montmorency och Astaroth försöker lugna publiken, men i slutändan räddas de båda av Jeanne,som använder kraften i det gamla svärdetJoyeuse för att bli en Ulysses framför alla: vid denna förändring känner alla igen henne som en helgon, vilket leder till en massrekrytering som återskapar den franska armén på ett ögonblick. Under tiden, i Bourgogne, bär Philippe en gammal förbannad hjälm och använder Montmorencys elixir för att förvandlas till en mörk Ulysses.
6 ”Aska till aska”
Transkription: ” Haihahaini ” ( japanska :灰 は 灰 に)
11 november 2018
Jeanne och Montmorency når framgångsrikt de belägrade Orléans, vars armé kommenderas av Richemonts yngre bror Alençon och Charlottes oäkta kusin, Batard. Alençon vägrar dock inledningsvis nykomlingarnas hjälp och inleder ett eget frontalangrepp, men han skadades allvarligt av Philippe. Jeanne och Montmorency möter Philippe och besegrar henne, tvingar flickan att dra sig tillbaka och försäkra ett framgångsrikt tillbakadragande för deras allierade till staden. Trots detta, tack vare Jeannes inflytande, erövrar den franska armén de flesta slott och fästningar runt Orléans, och flyttar Bedford för att anställa den engelska legosoldaten och Ulysses Hunter Gladsale, som ställer sig tillsammans med Philippe för att motverka Pucelles makt. Men Jeannes supportrar kommer snabbt ur kontroll, och även med tjejens insisterande (provocerad av det faktum att stenen börjar förändra hennes personlighet även ur hennes Ulysses -form) har Alençon inget annat val än att attackera Les Tourelles mäktiga fäste, som ligger på andra sidan bron som passerar överLoire och förbinder Orléans med södra stranden. Under striden luras dock Jeanne av Philippe, som framgångsrikt blockerar henne så att Glasdale kan genomborra deras båda hjärtan med en pil gjord av Lance of Longinus , en annan kraftfull Philosopher’s Stone med förmågan att förhindra att genomborrade organ läker. Jeannes nederlag demoraliserar snabbt den franska armén, som drar sig tillbaka nästan omedelbart, även om Alençon lyckas hindra engelsmännen från att göra anspråk på Pucelles kropp.
7 ”Regn och minne i Bretagne”
Transkription: ” Ame to Tsuioku no Burūtānyu ” ( japanska :雨 と 追憶 の ブ タ ー ー ニ ュ)
18 november 2018
Den franska armén omgrupperas vid Augustinerna, ett gammalt kloster förvandlades nu till en fästning nära Les Tourelles, men Jeanne är nu medfödd efter att ha tappat hjärtat, med stenen som knappt kunde hålla henne vid liv. Astaroth säger till Montmorency att det enda sättet att rädda henne är med Escalibor ( Excalibur ), en annan gammal filosofsten med kraften att läka alla sår. Eftersom svärdet sägs ligga i Montmorency hemland Bretagne, Alençon kräver att han kontaktar sin farfar Jean de Craon och ber honom om soldater för att upprätthålla striden. Trots hatet mellan honom och hans farfar reser Montmorency till Champtocé och talar med Jean, som svarar att han bara kommer att låna honom soldater om Montmorency går med på att gifta sig med sin egen kusin Catherine de Thouars och förenar de två mäktigaste hushållen i Bretagne. Montmorency vägrar initialt att bryta sin ed om att stanna tillsammans med Jeanne utan att gifta sig, men Catherine, trots sin kärlek till honom, går med på att få Jean de Craon att tro att de hade älskat under natten; på detta sätt går Montmorency farfar med på att låna honom de soldater han vill ha, trots att han har lärt sig av sin gamla vän Flamelatt hans barnbarn kan vara den legendariska Antikrist som kommer att avsluta världen. Under tiden skickas La Hires enhet till Orléans för att hjälpa Alençon, och även Philippe kan vakna tack vare hjälmens helande förmågor.
8 ”Return of the Female Saint”
Transkription: ” Seijo no Kikan ” ( japanska :聖女 の 帰 還)
25 november 2018
Medan La Hire och Xaintrailles skyddar Orléans, leder Astaroth Alençon och Batard till platsen där hon hade gömt Escalibors skida och avslöjade henne för att vara den legendariska Lady of the Lake som hämtade svärdet efter kung Arthurs död . När de når gömstället med hjälp av några älvor, möter gruppen den walisiska författaren och romanförfattaren Thomas Malory, som försöker stjäla skidan på Bedfords order; Astaroth lyckas dock hämta den, och för att motverka den ankommande engelska armén beordrar Alençon Batard och Astaroth att återvända i Orléans medan han stannar kvar för att slåss och håller Malory med sig som gisslan. Lyckligtvis kommer Richemonts armé precis i tid för att rädda Alençon (även om Malory flyr), då går bror och syster till vägen mellan Champtocé och Orléans, där La Tremoille försöker stoppa Montmorencys trupper med sin egen personliga armé. Medan Richemont håller La Tremoille ockuperat når Montmorency och Alençon äntligen Augustinerna, där tack vare skidan och Montomorencys kyss Jeanne framgångsrikt läker och vaknar.
9 ”Dansmusik av vitt och svart”
Transkription: ” Shiro to Kuro no Bukyoku ” ( japanska :白 と 黒 の 舞曲)
9 december 2018
Jeannes återkomst gör den franska armén hjärtlig och möjliggör en motattack mot Les Tourelles. Men för att skydda Jeanne från att bli skadad igen, beordrar Montmorency henne initialt att hålla sig långt från slagfältet, men när Philippe återvänder till striden bestämmer Jeanne sig för att möta henne och de två Ulysses möter varandra i en dramatisk duell. Vidare inspirerad av Montmorency startar fransmännen ett frontalangrepp, bryter den engelska första raden och öppnar vägen till Montmorency. Eftersom Philippe är missgynnad får Jeanne framgångsrikt att sänka sin vakt genom att avslöja för henne den förmodade kärleksnatten Montmorency hade med sin kusin, och för att rädda hennes liv har Montmorency inget annat val än att svälja den andra halvan av stenen och bli en Ulysses själv. I ett desperat försök att döda Jeanne hamnar Glasdale genomträngande Philippe,faller med henne i Loire när bron kollapsar, och vid den tiden kapitulerar resten av den engelska armén. Medan fransmännen fortfarande jublar, täcker svarta moln allt, och en chockad Astaroth säger att Philosopher’s Stone har gått ur kontroll och öppnat helvetets portar över jorden.
10 ”Beast of the Apocalypse”
Transkription: ” Mokushiroku no Kemono ” ( japanska :黙 示 録 の 獣)
16 december 2018
Medan den franska reträtten tar med sig en svimmad Jeanne försöker Montmorency stoppa det massiva monsteret som dök upp från en plats bortom tid och rum, men vilddjuret kommer slutligen in i hans kropp och hävdar det. Medan han är medvetslös har Montmorency visioner om en gammal kamp mellan det demonliknande monsteret och en präst som stöds av Astaroth, som förvisade honom till en annan värld med hjälp av stenen på bekostnad av sitt liv, och därefter kopplade feen till reliken för att bli dess väktare . Samtidigt når Flamel bron och avslöjar sig själv som den sista av templarna, en organisation som skapats av människor för att hitta och förstöra varje filosofens sten i världen, för att stoppa dessa så kallade gudar (som antas vara utomjordingar från en annan värld och skapare av mänskligheten) från att hota människorna.Den gamle alkemisten försöker slåss mot demonen, men varelsen dödar honom så småningom; La Hire tar hans plats efter att ha genomborrat sig själv med svärdet Joyouse för att få Ulysses -krafter, men även så här besegras hon snabbt. Sedan är det Jeannes tur, och medan han slåss med henne återvänder Montmorency till sig själv ett ögonblick och ber sina vänner att döda honom. Vid det laget försöker demonen få honom att somna igen och visar honom framtidsvisioner, där Montmorency serdemonen försöker få honom att somna igen och visar honom framtidsvisioner, där Montmorency serdemonen försöker få honom att somna igen och visar honom framtidsvisioner, där Montmorency serödet väntar Jeanne i Rouen.
11 ”Utopia, då …”
Transkription: ” Rakuen, soshite … ” ( japanska :楽 園 、 そ し て … )
23 december 2018
Demonen, som visar sig vara den antika sumeriska guden Enlil, tar helt kontroll över Montmorencys kropp och hans krafter och kallar till jorden sina tvådimensionella tjänare för att hjälpa honom att släcka mänskligheten. Jeanne och La Hire försöker möta honom igen, men La Hire skadas så småningom kritiskt och lämnar den enda Jeanne som kan slåss. Vid den tiden går också Philippe och Glasdale med i striden och försöker använda kraften i Glasdales Lance of Longinus för att döda Elil på bekostnad av Philippe’s liv. Jeanne stoppar pilen för att inte offra andra liv, och tack vare Philippe lyckas Pucellen kyssa Enlil i ett desperat försök att väcka Montmorency. Så här kan Jeanne träffa Montmorency i det undermedvetna i sitt förflutna där Enlil har fångat honom, men pojken känner initialt inte igen henne. Efter många försök lyckas Jeanne få honom att komma ihåg allt,men trots detta vägrar Montmorency att vakna, eftersom han inte vill komma tillbaka nu när han vet vadJeannes öde är. Jeanne får honom dock att tro att framtiden inte redan är skriven, och att de kan försöka ändra den, och vid den tidpunkten vaknar Montmorency och slänger Enlil ur kroppen.
12 ”In This Wonderful World”
Transkription: ” Kono subarashī sekai ni ” ( japanska :こ の 素 晴 ら し い 世界 に)
30 december 2018
Montmorency och Jeanne går samman och lyckas besegra Enlil och skickar tillbaka honom till sitt dimensionella fängelse. Medan Jeanne fortfarande är utmattad från slaget, försöker fantomen om den sista hertigen av Bourgogne återigen förfölja Philippe för att döda Jeanne; vid den tidpunkten ber Philippe Glasdale att döda henne innan han underkastas igen av Saint Grails törst efter blod, men riddaren tar kraftigt bort reliken från henne och räddar Philippe från hennes förbannelse att vara Black Ulysses (senare kommer det att avslöjas att hjälmen har inte förstörts, men Philippe orkar inte följa spökens röst). Med Orléans och Les Tourelles officiellt förlorade, befaller Malory resterna av den engelska armén, ledd av John Talbotatt dra sig tillbaka efter Bedfords order och hävdar att deras herre i hemlighet förbereder en motoffensiv för att ändra tidvatten från kriget igen och förstöra Jeannes legend samtidigt. Medan Orléans firar slutet av belägringen, återvänder Jeanne och de andra till Chinon, och Charlotte gör Montmorency Maréchal de France och anförtror honom skyldigheten att skydda både Jeanne och Valois från de konspiratörer som fortfarande gömmer sig bland dem. Under Jeanne och Montmorencys ledning besegrar den franska armén engelsmännen i Patay som öppnar vägen mot Reims, där Charlotte officiellt krönts till drottning av Frankrike.