Koikimo

Avsnitt 1-12 Streaming

Sexgalen, tjugosju åriga ungkarlen Ryo Amakusa har ett vandrande öga och älskar damerna … kanske för mycket. Sjuttonåriga gymnasiet Ichika Arima är din typiska otaku-gymnasieflicka som råkar vara Ryos lillasyster vän. Så, när de en gång korsar vägar av en slump, verkar det som en märklig slump … tills Ryo bestämmer sig för att be Ichika om en kyss och ett datum i nästa instans. Avstängd och äcklad undviker Ichika Ryo, som tar hennes avsky som ett tecken på att Ichika är hans enda sanna kärlek.

Recension:

Som någon som aktivt skriver fanfiction och ägnar sig åt fandom, är Koikomo mycket meningsfullt. Många människor som sysslar med fanfik gillar åldersgapromanser : ”åldersskillnad”, som det är markerat på Archive of Our Own, är en populär tagg med över 50 000 enskilda bitar kopplade till den. Jag skulle gå så långt som att säga att undergenren har en specifik, spännande vädjan för vissa. I många fall är det uppfattningen att dejta en äldre, mer mogen man (oavsett om den är fiktiv eller verklig) som har det så … zhuzh om det. Jag menar, jag vet att det är därför jag älskar Dante från Devil May Cry 5: han har just det silverräven utseende för honom, är lite kaxig på ett rutinerat sätt, och slutligen snurrar det till ett ganska attraktivt paket. Dessutom blir hans motorcykel till ett vapen! Vi stan en man som är mångdimensionell.

 

När det gäller anime har jag sett ganska många åldersskillnader/åldersskillnadsserier, den mest anmärkningsvärda är The Ancient Magus ’Bride . Det är mycket mer min hastighet och smak, främst för att jag älskar faeries. Det gör också något annorlunda med begreppet åldersskillnad, och förhållandet mellan ledarna kändes aldrig romantiskt på ett sexuellt eller exploaterande sätt, åtminstone inte än. Jag antar att det var därför jag bestämde mig för att ge Koikimo en andra chans efter att ha studsat det mycket hårt när det ursprungligen sändes våren 2021: Jag hoppades att programmet kanske skulle undergräva sitt första avsnitt, vilket … det gör, liksom? Låt oss säga det mer definitivt: det gör ungefär, liksom.

 

Huvuddelen av Koikimos första halvlek går åt till att utveckla ett förhållande mellan medledare tjugosjuåriga Ryo Amakusa och… sjuttonåriga Ichika Arima. Det är ett decennium och en hel generation mellan dem, varför jag inte för mitt liv kan ta reda på varför den här vuxna japanska löntagaren är intresserad av ett barn utanför meta -skäl: handlingen kräver det och för att tonårsflickor alltid är, alltid sexualiserad. Helt ärligt är Ryos omedelbara förälskelse i Ichika grov, avskräckande och får mig definitivt att ringa 119. Jag hade definitivt med mig det när jag såg hur denna romantikserie utvecklades eftersom jag inte kunde förstå hur denna ”romantik” faktiskt skulle fungera. , och om det i slutändan skulle hålla den verkliga vuxna hanen Ryo ansvarig.

 

Inledningsvis är Ryo en äkta krypning: det finns inget trevligt sätt att säga det. Han investerar obekvämt i Ichika från det ögonblick som han bokstavligen stöter på henne och … förföljer i princip henne. Varje interaktion fram till showen lutar kraftigt in i romantiken är besmittad med Ryo som aktivt försöker romantiskt engagera Ichika, en verklig gymnasieelev, och hennes svar med en realistisk blandning av förvirring och distinkt obehag. Intressant nog är detta parallellt med Ichikas vän Kai Tamaru, en kollega som helt klart krossar Ichika. Jämfört med Ryo är han mer åldersanpassad, efter att ha utvecklat en förälskelse i Ichika på ett mycket mer naturligt sätt. På ett sätt är det synd att Kai inte är det egentliga kärleksalternativet, men än en gång, Koikimoär mycket investerat i Ichika x Ryo, inte Ichika x Kai eller ens mitt favoritfartyg, Ichika x Otaku Culture, eftersom tjejen är en absolut nörd.

 

Som sagt, Ryo förblir inte ett kryp för alltid, och han förblir inte heller helt okunnig om sina handlingar och beteende. Faktum är att Ryo ofta verkar vara medveten om att han går för långt och till och med börjar förstå att han gör Ichika obekväm. Men det hindrar honom aldrig, och det verkar inte heller som att Koikimo någonsin gör det riktigt förrän de sista avsnitten där Ryo verkligen börjar överväga den sociala motreaktion han skulle få för att träffa Ichika. Istället, varje gång du tror att Ryos kommer att göra rätt, eller kanske, att någon vuxen kommer att ingripa … händer det bara inte. Faktum är att nästan alla i detta universum verkar vara hardcore -fraktande Ryo x Ichika (bara Ryos pappa verkar vara ansvarsfullt förbannad och medveten om att det här … är en väldigt dålig idé), vilket är riktigt konstigt, minst sagt.

 

Det finns en potentiell uppsving i avsnitt 10 när Koikimo blev mycket mer medveten om dess ledningar och började undersöka de sociala konsekvenserna av Ryo dejting sjuttonåriga Ichika. Men trots några ganska stora känslomässiga beats – som inkluderar Ryo att ha en konfrontation med sin vän Masuda, hans arbetskamrat och hans far angående hans känslor för och förhållandet till Ichika – kopplar Koikimo bort och kretsar aldrig riktigt tillbaka till denna fråga förrän sluta när saker och ting slutar på ett typiskt romcom -sätt.

 

Medan skämt inte alltid landade för mig, på ett konstigt sätt (ja, kanske inte så konstigt) gör serien faktiskt ett riktigt bra jobb med att skriva individuella stunder som är riktigt söta. Standouts inkluderar Koikimos julavsnitt, som har riktigt bra spänningar, en söt episodisk handling och lite bra push and pull. Och fan, jag kommer till och med att säga att bekännelsen är förvånansvärt påverkande och öm … tills du kommer ihåg att Ichika är sjutton, på vilket det hela utvecklas och blir till en mycket obehaglig serie ögonblick. På många sätt önskar jag att Koikimohade handlat om en sen tjugo-årig man som förföljde en universitetsstudent från början; det är synd eftersom det finns massor av ömma stunder här som skulle ha fungerat bra om inte det obekväma faktumet att Ichika är sjutton. Jag vet att jag fortsätter att säga det, men jag tycker att det är väldigt viktigt att komma ihåg att hon är ett barn. Tjugo är majoritetsåldern där, och Ichika är tre år bort (ja, mer som två år, men ändå) från att vara en fullvärdig vuxen.

 

Som sagt, Koikimo är inte lika elak som sin premiär, och det är inte heller så kontroversiellt polariserande som det kan tyckas. Det börjar växa ut genom att förlita sig på Ryo’s munkavle som intensivt förföljer Ichika inom några få avsnitt, och till och med börjar utveckla sina karaktärer förbi deras otroligt förenklade karaktärsdrag. I slutet av denna serie kände jag att den faktiskt hade en viss medvetenhet om det olämpliga Ryos beteende. Trots att jag inte kommer att kommentera online -motreaktion och diskurs om den här serien, kommer jag att säga detta: jag är inte helt övertygad om att Koikimoär mogen nog i sin hantering av den otroligt tuffa frågan om en vuxen man som aktivt förföljer en tonårsflicka, i stor utsträckning för att den har ett lyckligt någonsin avslutat, och inte, säg, en tidshopp till någon gång i framtiden när Ichika är mer åldersanpassad. Koikimo känner sig medveten, men det undanröjer fortfarande Japans mycket verkliga frågor kring kvinnlig tonårsautonomi, vilket är synd eftersom jag i avsnitt 12 var typ i Koikimos domstol med vad jag tror att det försökte säga i slutändan, även om handlingen hakar aldrig upp sig själv nog för att göra något mer än att föra Ryo och Ichika tillsammans som ett par.

 

Och innan några av er går att skriva den kommentaren om hur jag potentiellt överreagerar och inte kan skilja fiktion från verkligheten: bara … sluta. Bara ta en minut och fundera på vad jag håller på med. Sakna mig med din, ”Tja, samtyckeåldern är 13 i Japan!” för det ignorerar det faktum att prefekturlagar sätter samtyckesåldern närmare sexton, varav de flesta är arton. Sluta försöka hitta skäl för att sexualisera verkliga, levande, andas tonårsflickor och sluta försöka luta dig mot skönlitteratur för att ursäkta frågan om att Koikimo är en kärlekshistoria i ett samhälle där tonårsflickor förnekas. Ja, jag vet att Koikimo uttryckligen är fiktion: det finns inget riktigt med den här serien, förutom den riktiga mangan och dess fans. Men Koikimoär inte en historia fångad i en bubbla: den här typen av saker händer hela tiden med verkliga tonårsflickor både i Japan och runt om i världen.

 

Jag säger inte att det är ett problem med att titta på serien och gilla den. Jag tror att det är en skillnad mellan att gilla en föreställning och att tolka vad den representerar: du kan gilla något och ändå ha en egen, informerad åsikt. I slutet av dagen var det här bara inte en serie för mig, och min åsikt är verkligen inte slutet: allt är subjektivt, problematiska favoriter finns, och om det här är ditt är det varken min plats eller min avsikt att döma dig för det. Om något så tycker jag faktiskt att serien är tråkigare än kontroversiell, med allt pizzazz av en 15 -timmars såpoperi, men ingen av charmen. Det är inte ens så dramatiskt: allt det har att erbjuda är barebones, grundläggande romcom -element med en twist av att ha ett centralt förhållande mellan en vuxen och en tonårsflicka, som … verkligen inte är en twist,

 

I slutändan är Koikimo bara fiktion, även om jag tyckte att den var särskilt osmaklig och full av svagheter. Men att vara fiktion ursäktar inte många av Koikimos värsta frågor, vilket är … uttrycker det lätt på många sätt. Jag säger att jag inte gillade Koikimo utanför några ögonblick, till stor del för att det var tråkigt, och för att jag personligen aldrig kunde komma förbi obehaget av åldersskillnaden. Återigen är det synd eftersom showen har många element som gör det till en helt generisk romcom som är bra fyllmedel för en smalare säsong. Men i kombination med otrevlig komedi, genomsnittlig animation, generisk konst och oinspirerad ljuddesign, Koikimo är bara inte bra som det är, och lämnar mycket att önska från det som kunde ha varit en mycket smart, medveten historia.

 

Kvalitet:

Totalt: C-

Totalt (del): C-

Berättelse: C-

Animation: C

Konst: C

Musik: D+

+ Utmärkt OP som har en riktigt rolig atmosfär; Ichika är en sympatisk ledare som bär showen på ryggen; Verkligen röra stunder, fasta romantiska scener, gör finalen episoden en trevlig återuppringning till premiären

– Genomsnittlig animation och generiska utseende konst; Platt och oinspirerad ljuddesign, särskilt med den mycket glömliga BGM; Skämten landar sällan; Okompatibel åldersskillnad och Ryos kryp som tillbringar större delen av serien omedveten om sina handlingar

diskutera detta i forumet (24 inlägg) | bokmärke/dela ​​med: kort url

denna artikel har ändrats sedan den ursprungligen publicerades; se förändringshistorik

 

 

Produktionsinformation:

Regissör: Naomi Nakayama

Seriens sammansättning: Yuuko Kakihara

Manus:

Yuki Ikeda

Yuuko Kakihara

Storyboard:

Yūdai Hanaoka

Takuhiro Kadochi

Takashi Kawabata

Kenichi Kawamura

Masashi Kudo

Kou Matsuo

Naomi Nakayama

Hikaru Sato

Naruto Uzumaki

Taku Yamada

 

Avsnittsregissör : Kazuho Kunimoto

Shinpei Nagai

Naomi Nakayama

Keisuke Nishijima

Yūsuke Onoda

Takuma Suzuki

Hideki Takayama

Nozomi Teraoka

Naruto Uzumaki

Taku Yamada

Takanori Yano

 

Enhetsdirektör : Yūdai Hanaoka

Takashi Kawabata

Masashi Kudo

Musik: Hiroaki Tsutsumi

Karaktärsdesign: Mariko Fujita

Art Director: Masakazu Miyake

Animationschef: Mariko Fujita

Animation Regi:

tofu

Mariko Fujita

Toyoaki Fukushima

Hiroyuki Furukawa

Masumi Hattori

Motoki Hayakawa

Kahoru Hirata

Kazuyuki Ikai

Jong Min Jeon

Eung Yeong Jo

Dong Ha Kang

Mutsuki Kawanishi

Gi Yeop Kim

Jong Beom Kim

Myoung Sim Kim

Akemi Kobayashi

Makoto Koga

Akira Koshiishi

Masashi Kudo

Junko Matsushita

Hyeon Sook Min

Shinichiro Minami

Etsushi Mori

Satoshi Mutsuda

Shinpei Nagai

Ryō Nagashima

Minoru Nakagawa

Rikiya Okano

Chang Hwan Park

Takurō Sakurai

Yoshihisa Sato

Yuko Sato

Tomokazu Shimabukuro

Naoki Sugiyama

Sachiyo Takada

Shigenori Taniguchi

Ippeita Watanabe

Yūichirō Yamada

Ljudregissör: Kisuke Koizumi

Fotograf: Shinya Matsui

Exekutiv producent: Kouichirou Natsume

Producent: Shunsuke Saito

Fullständiga encyklopedi