Toki no Kizuna: Sekigahara Kitan är en visuell roman för PlayStation Portable utvecklad av Otomate och publicerad av Idea Factory och kan betraktas som en prequel till Hakuouki. Den släpptes i Japan 2012. Den följer en Oni-tjej som heter Yukina Suzumori som är chef för Suzumori Oni-klanen och tjänarförmyndare för Yase-Hime, chef för rådet för de tio Oni-klanerna.

Innehåll

Sammanfattning

”Det är ett år efter att Toyotomi Hideyoshi dog (1599), och människovärlden återigen faller i krig. Huvudet för de tio oniklanerna, Yase-hime, blir orolig för onifolkets framtid. Hon reser till var och en av de tio klanerna, nu utspridda över landet, och ber dem att dra sig tillbaka från mänsklig kontakt. På natten som de lyder henne och alla samlas i Yase -byn, kidnappades hon och sovnade djupt. Oni -hjältinnan, Suzumori Yukina, är chef för Suzumori-hushållet och var också stark nog att vara ninja-väktare för Yase-hime. Hon är seriös och respekterar de gamla sätten och har en hökkompis. Under hela spelet måste hon bestämma sig för om hon ska leta botemedel mot hennes prinsessa Yase-hime i människovärlden, trots Yase-himes begäran att inte hantera människor. ”

Tecken

Yase-Hime

Yase-Hime är chef för Council of Oni-klanerna och har förmågan att ha framtidsvisioner. Hon ser Yukina som sin lillasyster. Efter att ha sett en vision, samlar hon rådet och varnar dem för att inte ansluta sig till människor längre eftersom ett fruktansvärt krig var på väg att börja, vilket var Sekigahara -kriget. Efter mötet blir hon attackerad av en huva som förgiftar henne och får henne att falla för en koma.

Yukina Suzumori

Yukina är en kvinnlig Oni och är den främsta hjältinnan. Hon är chef för Suzumori-hushållet som ingår i rådet för de tio Oni-klaner som styrs av Yase-Hime som är som hennes syster. Hon har svart hår och röda ögon. Hon uppfostrades av tre demonledare nämligen Shiomi Akito, Kotoura Touma, Tsukishima Isao efter döden av den sista Suzumori -ledarklanen. Hon är väldigt strikt och seriös. Hon kontrollerar en hök som heter Ginou.

Chitose

Chitose är en Oni -del av rådet som möter Yukina när han attackerar henne med en annan Oni som heter Kazuya. Han berättar för henne att hon är en fruktansvärd svärdsmästare och ofta gör narr av henne. Han är mycket goda vänner med en människa som heter Tomohisa Shimazu. Chitose är från Kazama -klanen.

Kazuya

Kazuya har en mycket tyst och seriös natur. Han brukade tjäna Tokugawa Ieyasu ett tag tills Kazuya blev arg på honom eftersom den senare inte var mannen han brukade vara. Han är med i rådet som medlem i Yukimura -klanen.

Kazutake

Kazutake är en storebror och är en mycket trevlig Oni, medlem i fullmäktige. Han arbetar för en människa som heter Ishida Mitsunari för att kunna förvärva lite mark för sin klan. Han kämpar med nävarna och har en policy att inte slå kvinnor och barn. Han är från Amagiri -klanen

Skenben

Shin är arrogant och flirtig. Han är från Shiranui -familjen.