Taisho Otome saga

Taisho Otome Fairy Tale ( japanska :大正処女御伽話, Hepburn : Taishō Otome Otogibanashi ) är en japansk mangaserie skriven och illustrerad av Sana Kirioka. Det sändes som en serie i Shueisha ’s Jump Square från juli 2015 till september 2017 med dess kapitel samlas i fem tankōbon volymer. En anime- tv-serieanpassning av SynergySP sändes från oktober till december 2021.

Taisho Otome saga
Taishō Otome Otogi Banashi volym 1 cover.jpg

Första tankōbon volymskydd, med Yuzuki Tachibana
大正処女御伽話
(Taishō Otome Otogibanashi)
Genre Historisk , romantik
Manga
Skriven av Sana Kirioka
Publicerad av Shueisha
Avtryck Jump Comics SQ.
Tidskrift Hopptorget
Demografisk Shonen
Original körning 4 juli 20154 september 2017
Volymer 5 ( Lista över volymer )
Manga
Shōwa Otome Otogibanashi
Skriven av Sana Kirioka
Publicerad av Shueisha
Avtryck Hoppa Comics+
Tidskrift Shonen Jump+
Demografisk Shonen
Original körning 21 augusti 201812 maj 2020
Volymer 5 ( Lista över volymer )
Manga
Taishō Otome Otogibanashi: Pessimist ingen Shokutaku
Skriven av Sana Kirioka
Publicerad av Shueisha
Avtryck Hoppa Comics+
Tidskrift Shonen Jump+
Demografisk Shonen
Original körning 3 juli 202131 december 2021
Volymer 1
Anime TV-serie
Regisserad av Jun Hatori
Skriven av Hiroko Fukuda
Musik av Yasuharu Takanashi
Studio SynergySP
Licensierad av Funimation

HAV
Muse kommunikation
Ursprungligt nätverk TV Tokyo , TVO , BS11 , AT-X
Original körning 9 oktober 202125 december 2021
Avsnitt 12 ( lista över avsnitt)
Wikipe-tan face.svg Anime och manga portal

Komplott

Det är sent 1921, det tionde året av Taishō-eran . Tamahiko Shima, andra son till den rika Shima-familjen, får sitt liv vänt upp och ner efter att hans högra arm blivit förlamad i en bilolycka som också tar livet av hans mamma. Nu ses som värdelös för sin beräknande fars långsiktiga planer för hans affärsimperium, behandlar hans familj honom som ”död”. Men eftersom det skulle bringa skam för familjen om de förnekade honom helt och hållet, hamnar han istället på sig själv shuntad till en villa i bergen i Chiba, utom offentlig syn. Även om han snabbt resignerar med tanken att han kommer att dö ensam och bortglömd, en snörik decembernatt dyker en flicka upp vid hans tröskel och meddelar att hon är där för att vara hans vaktmästare, och när hon är gammal nog, hans brud. Flickan, som heter Yuzuki Tachibana, eller ”Yuzu” för kort, köptes från sitt fattiga hem av Tamahikos far, och medan hon också finner sig själv ryckas upp från sitt hem och sin familj, kastar hon sig in i sin nya roll med lust.Tamahiko är till en början extremt cynisk och deprimerad på grund av sin exil, och Yuzukis oåterkalleligt soliga läggning går honom på nerverna i början, men hennes närvaro hjälper gradvis till att lysa upp hans humör. Med tiden blir Tamahiko och Yuzuki förälskade. År 1922 besöker Tamahikos yngre syster, Tamako, paret och, även om det först är kallt, värmer hon upp till Yuzuki. De träffar också Ryō Atsumi, den äldre systern och vaktmästaren till ett antal yngre syskon, som retar, hackar på och stjäl från Tamahiko. Men hon växer nära honom och Yuzu, och Tamahiko hjälper sina yngre syskon med skolan.1923 åker Yuzuki och en av Ryōs bröder, Ryotaro, till Tokyo – den förra för att träffa sin vän från skolan och den senare för att ta en lärlingsutbildning. Men de fångas upp i den stora Kantō-jordbävningen 1923 , vilket leder till att Tamahiko och Ryō går till Tokyo, där Tamahiko lämnar sitt hus öppet som ett tillfälligt skydd för den drabbade befolkningen i hans stad. Tamahiko hittar Yuzuki och tar henne till ett tillfälligt sjukhus som drivs av hans främmande farbror. Efter jordbävningen besöker den berömda sångaren Kotori Shiratori Chiba och spelar en show med Yuzuki och Ryō. Senare återvänder Tamahiko till skolan, klarar inträdesproven och blir vän med Kotoris tvillingbror, Hakaru. Kotori besöker Yuzuki och Tamahiko och frågar dem om kärlek för att stödja hennes låtskrivande.Yuzu lämnar plötsligt en dag, och Tamahiko faller tillbaka i sitt deprimerade tillstånd. Det avslöjas att arvingen till Shima-familjen, Tamaki, har dött, och Tamahiko, trots att han tidigare blivit utfryst, bjuds tillbaka till familjen för att tjäna som arvtagare. Som ett resultat får Yuzuki i uppdrag att bli hustru till Tamahikos bror Tamao. Tamahiko åker tillbaka till Tokyo, får tillbaka Yuzuki och bryter banden med sin far, med Tamako och Tamao som följer efter honom, vilket bara lämnar den äldsta systern, Tamayo, som efterträder familjen Shima. Som förberedelse för sitt bröllop besöker Tamahiko och Yuzuki Yuzukis familj i Iwate . Så småningom tar Tamahiko Yuzukis efternamn, Tachibana, och blir lärare. Tamao och Tamako adopteras av sin farbror.

Tecken

Taisho Otome saga

Tamahiko Shima (志磨 珠彦, Shima Tamahiko )
Röst av: Yūsuke Kobayashi
Seriens synvinkelkaraktär. Tamahiko, andra son till den rika och beräknande familjen Shima i Tokyo, är i en bilolycka som dödar hans mamma och berövar honom användningen av hans dominerande högra hand. Han bedöms som värdelös av sin far och förvisas till sin familjs bergsreträtt i Chiba. Fylld av självförakt och resignerad inför sitt öde att leva och dö i vanära, dras han sakta ut ur sin depression när Yuzuki kommer in i hans liv. Han utvecklar en djup anknytning till henne och blir kär i henne, även om han vill bli en bättre person innan han gifter sig med henne. När hans äldre bror dör och det står klart att Yuzuki kommer att tas bort för att han ska bli den nya Shima-familjens arvtagare, bryter han banden till familjen, gifter sig med Yuzuki och de får tre barn. Han har en förmåga att undervisa barn och blir senare grundskollärare.
Yuzuki Tachibana (立花 夕月, Tachibana Yuzuki )
Röstad av: Saya Aizawa
Den Otome ( ”jungfru”) av titeln. Vid fjorton år gammal lämnar hon flickskolan hon hade gått i när hennes skuldtyngda familj säljer henne till familjen Shima för en (då-) furstlig summa av 10 000 yen för att bli Tamahikos vaktmästare och framtida brud. Oändligt glad ser hon vänligheten under Tamahikos sura yttre och är fast besluten att ta honom ur sitt skal genom sin rena hängivenhet. Hon blir snabbt förtjust i honom då hon ser att han är uppriktig och snällare än att han släpper fram. Hon blir snabbt kär i honom och är fast besluten att bli hans fru. Trots hans familjs försök att separera de två för att tvinga Tamahiko att återvända till familjen, rymmer de två och lever dåligt men lyckligt och får tre barn tillsammans.
Tamako Shima (志磨 珠子, Shima Tamako )
Röst av: Yume Miyamoto
Tamako är Tamahikos yngre syster och den yngsta av Shima-barnen. Hon är töntig och dominerande tack vare sin lyxiga uppväxt, men undertill ligger ett känsligt och omtänksamt barn. Hennes ensamma barndom gjorde att hon inte kunde lita på andra. Hennes tid i sin brors villa tillåter henne att bilda ett sant band med honom och de försonas. Hon binder sig också till Yuzuki och ser henne som en äldre syster. Förändrad av paret bestämmer hon sig för att bli läkare och flyttar in hos sin farbror. Även om hon är irriterad på Hakaru, växer hon nära honom och gifter sig med honom.
Ryō Atsumi (渥美 綾, Atsumi Ryō )
Röst av: Chika Anzai
En arton år gammal brottslig tjej som bor i en närliggande stad. När hon bor med tre yngre bröder, plockar hon fickor för att försörja dem och skyddar dem från deras våldsamma far, som en gång försökte sälja henne till prostitution. Hon träffar Tamahiko medan hon rånar hans egendom, men de blir vänligare när han börjar undervisa hennes bröder. Hon utvecklar senare känslor för honom men jagar dem inte på grund av hans kärlek till Yuzuki. Hon hatar till en början Yuzuki för att hon är lycklig trots att hon sålts för pengar, men hon kommer att respektera hennes positivitet och motståndskraft.
Kotori Shiratori (白鳥 ことり, Shiratori Kotori )
Röst av: Ayasa Itō
En känd sångare, som Yuzuki och Tamako, och senare Tamahiko, är fans av. Efter att ha sett henne uppträda för lokalbefolkningen blir hon vän med de tre. Hon söker också råd från Yuzuki för att skriva en kärlekslåt.
Hakaru Shiratori (白鳥 策, Shiratori Hakaru )
Röst av: Shun’ichi Toki
Kotoris tvillingbror. Han blir vän med Tamahiko efter att han återvänt till gymnasiet. Han brukade vara musiker som sin syster men slutade efter att ha kämpat mot en sjukdom i tre år. Han blir bekant med Tamako när de två börjar arbeta frivilligt på hennes farbrors sjukhus. De bildar senare ett förhållande och gifter sig.
Tamayoshi Shima (志磨 珠義, Shima Tamayoshi )
Röst av: Shunsuke Sakuya
Far till Tamahiko, Tamako, Tamaki, Tamayo och Tamao. En hänsynslös man, han är likgiltig mot sin familj och ser pengar och privilegier som den ultimata framgången. Hans grymhet är sådan att han kastade bort Tamahiko för sitt funktionshinder och fick honom dödförklarad, han tillåter Tamayo att tortera hennes syskon, och han visar ingen oro för sina barns välbefinnande om det inte gynnar honom.
Tamaki Shima (志磨 珠樹, Shima Tamaki )
Röst av: Fumiya Imai  [ ja ]
Äldsta barnet i familjen Shima och äldre bror till Tamahiko, Tamako, Tamayo och Tamako. Han skadas i den stora jordbävningen i Kanto men dör senare efter att ha blivit förgiftad av Tamayo.
Tamayo Shima (志磨 珠代, Shima Tamayo )
Röst av: Eri Kitamura
Det näst äldsta barnet i familjen Shima. Hon är lika hänsynslös som sin far där hon gläder sig åt att stjäla och eller döda allt som ger andra glädje. Hon är särskilt grym mot sina syskon, som fruktar henne. Hon önskar inget hellre än att ha sin fars uppmärksamhet helt för sig själv och till varje pris efterträda honom som familjens nya överhuvud. Hon adopterar Jintaro Shima men han flyr på grund av hennes övergrepp och överlämnar henne till polisen för hennes brott. Hon drabbas av turberkulos och dör i väntan på rättegång.
Tamao Shima (志磨 珠央, Shima Tamao )
Röst av: Yoshitaka Yamaya
Shima-barnens fjärde barn. Men han avslöjas för att vara oäkta son till Tamasuke Shima och Touko Shima. Han hatar till en början Tamahiko för att ha överlevt olyckan som dödade deras mamma men de försonas senare. Han lämnar senare Shima-namnet bakom sig och flyttar in hos sin födelsefar som förberedelse för att ta över hans sjukhus.
Herrelösa katt (野良猫, Nora neko )
Röst av: Yūna Mimura  
Ett kattdjur som bor på Tamahikos gods. Yuzu kallar katten ”Haru”.
Midori (美鳥)
Röst av: Sayumi Suzushiro
Yuzukis bästa vän från hennes alla tjejskola innan hon såldes. De två höll kontakten genom att brevväxla. Yuzuki besöker henne i Tokyo när Midori skriver att hon ska gifta sig på grund av sin graviditet.
Ryōtarō Atsumi (渥美 綾太郎, Atsumi Ryōtarō )
Röst av: Yūna Mimura
Den äldsta av Ryōs yngre bröder. Eftersom deras pappa är en missbrukande alkoholist försöker han se upp för sina syskon. Han är särskilt beskyddande av Ryō eftersom han vet hur långt hon går för att försörja familjen. Han lämnar så småningom för att bli arbetare i Tokyo.
Yamato Atsumi (渥美 ヤマト, Atsumi Yamato )
Röst av: Mari Hino
En av Ryos yngre bröder.
Keita Atsumi (渥美 ケイタ, Atsumi Keita )
En av Ryos yngre bröder.
Tamasuke Manabe (曲直部 珠介, Manabe Tamasuke )
Röst av: Wataru Hatano
Tamahikos farbror. Han lämnade familjen Shima efter att Tamayoshi stal hans älskare och tvingade henne att gifta sig med honom. Han är läkare och är gift med en icke namngiven kvinna, vars efternamn han antog. Han stöder Tamahiko och Tamako och tar senare emot Tamao när han får reda på att han är hans biologiska son.
Yuzukis mamma (立花 お母さん, Tachibana okāsan )
Yuzukis mamma är en snäll kvinna som oroade sig efter att Yuzuki köptes av familjen Shima för att försörja familjen. Hon blir senare gravid innan Yuzuki återförenas med sina föräldrar och introducerar dem för Tamahiko.

Shōwa Otome Otogibanashi

Jintaro Shima (志磨 仁太郎, Shima Jintarō )
En avlägsen medlem av familjen Shima och Tamayos adoptivson. Efter att ha skickats iväg av sina föräldrar och misshandlats av Tamayo, återvänder Jintaro till sin hemstad för att träffa sin barndomsvän och kärlek, Tokoyo, innan han begår självmord. Men han blir kär i henne igen, de förfalskar sin död för att fly från Tamayo och överlämnar Tamayo till polisen. Paret gifter sig och öppnar sitt eget salongshus innan Jintaro värvas in i WWll. Han antas ha dödats i strid men överlever. Jintaro och Tokoyo får senare en son.
Tokoyo Kurosaki (黒咲 常世, Kurosaki Tokoyo )
Jintaros barndomsvän och älskare. På grund av att hon blivit misshandlad av sin styvmor, blir hon beroende av Jintaro till den grad att hon föredrar döden om hon inte kan vara med honom. Hon arbetar hårt för att återfå hans hjärta och de två flyr för att fly från Tamayo. Tokoyo får turberkulos. Hon gifter sig med Jintaro innan han värvas in i WWll och hon begår nästan självmord när han antas vara död men blir överlycklig när hon får veta att han lever. De får senare en son.
Liselotte Meggendorfer (リーゼロッテ・メッゲンドルファー, Meggendorufā Rīzerotte )
Dotter till Jintaros beskyddare. Hon är förälskad i honom och ser Tokoyo som en rival om hans uppmärksamhet. Även om hon accepterar att Jintaro aldrig kommer att återgälda sina känslor, tror hon att hennes känslor aldrig kommer att förändras.
Tsukihiko Tachibana (立花 月彦, Tachibana Tsukihiko )
Tamahiko och Yuzukis son och första barn. Han liknar sin far. Han är en mogen och trevlig pojke.
Ritsu (りつ, Ritsu )
En miko vid helgedomen på Arima Onsen Inn Tokoyo och Jintaro bor och arbetar på. Hon blir vän med Tokoyo och föraktar män. Hon är hemligt kär i Tokoyo.

Media

Manga

Taisho Otome saga , skriven och illustrerad av Sana Kirioka, sprang i Shueisha ’s Jump Square tidningen från den 4 juli 2015 till den 4 september 2017. Shueisha uppsamlades dess kapitel i fem tankōbon volymer, frigörs från och med februari 4, 2016, till 4 oktober 2017.

En sequel, titled Shōwa Otome saga (昭和オトメ御伽話, Shōwa Otome Otogibanashi ) , sändes som en serie på Shueisha s Shonen Jump +nättidning från augusti 21, 2018 till maj 12, 2020. [9] [10] Shueisha uppsamlades dess kapitel i fem tankōbon- volymer, släppta från 4 januari 2019 till 3 juli 2020.

En spin-off- serie, med titeln Taishō Otome Otogibanashi: Pessimist no Shokutaku (大正処女御伽話―厭世家ノ食卓― , Taishō Otome Otogibanashi: Peshimisutotom no Pessimist , ” Shotakishutoom , ” Shotakishua ” var rättvist på t. Shōnen Jump+ från 3 juli till 31 december 2021.  Shueisha släppte den första volymen den 4 oktober 2021. [

Volymlista

Taisho Otome saga
Nej. Utgivningsdatum ISBN
1 4 februari 2016 978-4-08-880593-1
 • Yuzuki anländer i november (霜月、夕月来タル相月, Shimotsuki、Yuzuki、Kitaru )
 • Minne av våren på en vinternatt (秒冬ノ夜ノ春思ニ, Beutou no Yoru no Shunshi )
 • 1.) Yuzuki, 2.) Sjuksköterska (一二夕月、二二看病, Ichi ni Yudzuki、Ni ni Kanbyou )
 • A Tokyo Flower (花ノ東京ヘ, Hana no Toukyou e )
 • Tamahiko dör (珠彦死ス, Tamahiko Shisu )
 • Skogarna flyter strömmar och vårens moln (流水行雲春ノ森, Ryūsui Koūn Haru no Mori )
 • The Black Lily’s Daughter (黒百合の娘, Kuroyuri no Musume )
 • Lycka under månskenet (幸せは月明カリの下に, Shiawase wa Tsukiakari no Shita ni )
 • Extramaterial (番外編, Bangai-hen )
2 3 juni 2016 978-4-08-880725-6
 • Bror och syster (兄ト妹, Ani till Imouto )
 • Första september (九月一日, Kugatsu Tsuitachi )
 • Bad Girl (悪イ娘, Warui Musume )
 • A Strange Love (変ハラヌ愛, Kawaranu Ai )
 • December trettioförsta (十二月三十一日, Jyūnigatsu San Jyū Ichinichi)
 • Mr. Tamahiko (珠彦先生, Tamahiko-sensei )
 • A Friend Writing From Far (朋アリ遠方ヨリ手紙来ル, Tomo Ari Enpou Yori Tegami Kitaru )
 • Midori och Yuzuki (美鳥ト夕月, Midori till Yudzuki )
 • Vårnatt, stjärnklar värld (春ノ夜 星ノ界, Haru no Yo Hoshi no Yo)
3 2 december 2016 978-4-08-880833-8
 • Första september −2 (九月一日−2 , Kugatsu Tsuitachi −2 )
 • A Vivid Imagination (綾ナス想ヒ, Ayanasu Sou Hi )
 • Reunion (再会, Saikai )
 • Söker efter Yuzuki (夕月ヲ求メテ, Yudzuki o Motomete )
 • Yuzus berättelse (ユヅ語リ, Yudzu Gatari )
 • Resolute Eyes (確志ノ瞳, Kakushi no Hitomi )
 • Den svarta liljan och en vårstorm (春ノ嵐ト黒百合, Haru no Arashi till Kuroyuri )
4 2 maj 2017 978-4-08-881081-2
 • The Maidens of Autumn (秋ノ処女達, Aki no Shitometachi )
 • September, Yuzuki och en berättelse (長月、夕月ト語ル, Nagatsuki、Yudzuki till Gataru )
 • Tro mig
 • Tamako’s Blues (珠子ノ憂鬱, Tamako no Yūtsu )
 • Tamahiko går i skolan (珠彦 学校ヘ, Tamahiko Gakkou e )
 • Yuzus vägledning om kärlek (ユヅノ戀愛指南, Yudzu no Renai Shinan )
 • Hakaru och Kotori (策トコトリ, Hakaru till Kotori )
 • December trettioförsta ② (十二月三十一日② , Jyūnigatsu San Jyū Ichinichi )
5 4 oktober 2017 978-4-08-881160-4
 • The Fairy Tale’s Curtain Call (御伽話ハ幕, Otogibanashi wa Maku )
 • Pessimist’s Die Twice (厭世家ハ二度死ヌ, Peshimisuto wa Nido Shi o )
 • Föräldrars och barns livstid (親子ハ一世, Oyako wa Isse )
 • Nattåget gick till Tohoku (東北行キ鉄道ノ夜, Touhoku Yuki Tetsudou no Yoru )
 • Mor och dotter (母ト娘, Haha till Musume )
 • A Flowery Moonlit Night (花月夜, Hanadzuki Yo )
 • A Brilliant Future (綾ナス未来, Ayanasu Mirai )
 • The Day of a Spring Storm (春ノ嵐ノ日, Haru no Arashi no Hi )
 • Mr. Tamahiko 2 (珠彦先生2 , Tamahiko Sensei 2 )
Shōwa Otome saga
Nej. Utgivningsdatum ISBN
1 4 januari 2019 978-4-08-881706-4
 • The Trifoliate Orange Princess (カラタチノ姫, Karatachi no Hime )
 • Tre år av sitt liv (三年ノ月日, Sannen no Tsukihi )
 • Prinsessan och demonen (姫ト悪魔, Hime to Akuma )
 • En krypande demon (忍ビ込ンダ悪魔, Shinobikonda Akuma )
 • Prinsessans förvandling (変ワラズノ姫, Kawarazu no Hime )
 • Jintaro kollapsar (仁太郎倒レル, Jintarou Toareru )
 • Jintas uppriktighet (真心ヲ仁太ニ, Magokoro o Jinta ni )
2 2 maj 2019 978-4-08-881819-1
 • Tamako’s Pride (珠子ノ矜持, Tamako no Kyouji )
 • Sanningen släcks av ljudet av regn (雨音ニ消ユル真実, Amaoto ni Shou Yuru Shinjitsu )
 • Vill du bli en evig brottsling? (常世不良ニナル? , Tokoyo Furyou ni Naru? )
 • Om du strävar efter att göra gott, då får du inte göra något ont (苟モ仁ニ志セバ悪シキコトナシ, Iyashikumo Jin ni Kokorozaseba Ashiki Koto Nashi )
 • Jinta Doesn’t Know (知ラナイ仁太, Shiranai Jinta )
 • Jintaros berättelse ① (仁太郎語リ① , Jintarou Katari ① )
 • Jintaros berättelse ② (仁太郎語リ② , Jintarou Katari ② )
 • Come Here Mr. Demon (鬼サンコチラ, Oni-san Kochira )
 • En evigt förfinad kvinna (常世女ヲ磨ク, Tokoyo Onna o Migaku )
 • Journey Through Childhood (幼キ道行, Asanaki Michiyuki )
3 4 oktober 2019 978-4-08-882121-4
 • En vårstorm (春ノ嵐, Haru no Arashi )
 • För vem bruden tränar sig själv (花嫁修業ハ誰ガ為ニ, Hanayomeshūgyou wa Dare ga Tame ni )
 • Odd Jinta (オカシナ仁太, Okashi na Jinta )
 • Blommor blommar även på trampat gräs (踏マレタ草ニモ花ハ咲ク, Fumareta Kusa ni mo Hana wa Saku )
 • Oigenkänt geni från den trebladiga apelsinprinsessan (伏龍鳳雛カラタチ姫, Fukuryū Housū Karatachi Hime )
 • Födelsedagsfest (オ誕生日会, Otanjoubikai )
 • The Everlasting Darkness Continues① (続キユク常闇① , Tsudzukiyuku Tokoyami① )
 • The Everlasting Darkness Continues② (続キユク常闇① , Tsudzukiyuku Tokoyami② )
 • Shima’s Cinema of Memories (思ヒ出ノ志磨キネマ, Omohida no Shima Kinema )
 • Unending Everlasting Darkness (終ワラナイ常闇, Owaranai Tokoyami )
 • Suicide Note (遺書, Isho )
 • Kamelian vet inte (サザンカハ知ラナイ, Sazanka wa Shiranai )
4 4 mars 2020 978-4-08-882242-6
5 3 juli 2020 978-4-08-882399-7

Anime

Den 20 december 2020, vid onlineevenemanget Jump Festa ’21 , tillkännagavs det att serien skulle få en animerad tv-serieanpassning av SynergySP . Den är regisserad av Jun Hatori, med manus skrivna av Hiroko Fukuda och Mayu Watanabe som designar karaktärerna. Yasuharu Takanashi komponerar seriens musik.  Den sändes från 9 oktober till 25 december 2021 på TV Tokyo , TVO , BS11 och AT-X .  Garnidelia framförde öppningstemat Otome no Kokoroe (オトメの心得, ’A Maiden’s Experience’) , medanShun’ichi Toki framförde avslutningstemat Magokoro ni Kanade (真心に奏, ’Playing Music Witherly’) .  Ayasa Itō framförde avslutningstemat Koi no Uta (戀ノ歌, ’A Song of Love’) av avsnitt 12. Funimation licensierade serien medan Muse Communication licensierade den i Sydostasien.

Avsnittslista

Nej. Titel Regisserad av Skriven av Storyboardad av Original sändningsdatum
1 ”Yuzuki anländer”
Transkription: ” Yuzuki Kitaru ” ( japanska :夕月 来タル)
Takatoshi Suzuki Hiroko Fukuda Jun Hatori 9 oktober 2021
På nyårsafton 1921 ligger Tamahiko i sängen i sin familjs villa på landet i bergen i Chiba , deprimerad över sin situation. På natten anländer Yuzuki Tachibana till familjens villa och säger att hon nu är trolovad med Tamahiko på grund av en familjeskuld som hennes familj har till Shima-familjen.
2 ”Tamahiko Dies”
-transkription: ” Tamahiko Shisu ” ( japanska :珠彦 死ス)
Yoshiaki Okumura Hiroko Fukuda Kunihisa Sugishima 16 oktober 2021
Tidig vår 1922 anländer och Tamahiko fortsätter att vänja sig vid en Yuzu. Tamahikos far, Tamahiro, skickar ett brev till sin son som meddelar att två av Tamahikos syskon har fått äktenskapsutsikter, och för att bevara deras chanser har Tamahiro förklarat sin son död för familjen. Den här nyheten får Tamahiko att sjunka djupare in i sin depression och blir sjuk i feber. När Yuzu försöker trösta honom, smutsar han ner hennes kimono vilket ger honom en önskan att ersätta den. Paret tar en tur till Tokyo för att köpa tyg åt henne och återvänder till familjens villa senare. Tamahikos syster Tamako anländer sedan och meddelar att hon eventuellt tänker flytta in.
3 ”The Black Lily”
-transkription: ” Kuroyuri no Musume ” ( japanska :黒百合ノ娘)
Chihiro Kumano Hiroko Fukuda Jun Hatori 23 oktober 2021
Tamako bosätter sig med sin bror och Yuzuki men visar fortfarande ett kallt uppträdande mot dem båda. Detta börjar sänka Tamahikos humör igen tills Yuzuki tar honom på en kort promenad för att uppskatta skönheten i den naturliga naturen runt hemmet. Senare på natten skrämmer ett åskväder Tamako så att hon av misstag tappar kontrollen över urinblåsan och kissar på golvet. Yuzuki hjälper henne snabbt att städa upp och går med på att tillbringa natten med henne för att hjälpa henne genom stormen, där de två binder samman.
4 ”Lyckan är under månskenet”
Transkription: ” Shiawase wa Tsukiakari no Shita ni ” ( japanska:幸セハ月明カリノ下ニ)
Takatoshi Suzuki Hiroko Fukuda Kunihisa Sugishima 30 oktober 2021
Yuzuki och Tamako binder sig ytterligare över några skivor av den berömda sångerskan Shiratori Kotori. Senare blir Yuzuki sjuk av att ha överansträngt sig och lämnar Tamako och Tamahiko för att vårda henne tillbaka till hälsa. Under natten går Tamahiko för att kolla upp Yuzuki och finner henne kämpa för att andas under några hårt omslutna bandage som dolde hennes stora bröst. Tamako meddelar att hon kommer att återvända till skolan med hopp om att bli läkare i framtiden.
5 ”Första september”
-transkription: ” Kugatsu Tsuitachi ” ( japanska :九月一日)
Yoshiaki Okumura
Shūji Saitō
Hiroko Fukuda Hiroyuki Ōshima 6 november 2021
När den 1 september anländer, lämnar Tamako för att stanna hos sin farbror i Kobe för att påbörja sina studier i medicin. Senare på dagen shoppar Tamahiko och Yuzuki på byns marknad där de uppmärksammas av den busiga ficktjuven Ryo Atsumi. Senare på kvällen presenterar Yuzuki ett tryckt blommärke till Tamahiko som en födelsedagspresent till honom, den första han någonsin fått i sitt liv. En hög krasch skrämmer dem två, vilket får Tamahiko att undersöka var han hittar Ryo sittande i sitt rum.
6 ”The Bad Girl”
-transkription: ” Warui Musume ” ( japanska :悪イ娘)
Masamune Hirata Hiroko Fukuda Kunihisa Sugishima 13 november 2021
Tamahiko spårar Ryo till hennes hem, bara för att upptäcka att hon är den äldsta av tre yngre bröder och hennes stöld beror på att hennes far är en missbrukande alkoholist. Nästa dag återvänder Tamahiko till Ryos hem för att försöka få tillbaka bokmärket hon stal från honom och Ryo går med på att lämna tillbaka det om Tamahiko hjälper hennes yngre bröder med deras skolarbete. Innan Tamahiko kan få tillbaka den kommer Ryos pappa tillbaka och tvingar honom att snabbt gå. Nästa dag anländer Ryo till Tamahikos hem men retar honom, vilket antyder att de två inför Yuzu hade en olaglig affär.
7 ”Tamahiko-Sensei”
-transkription: ” Tamahiko-sensei ” ( japanska :珠彦先生)
Chihiro Kumano Hiroko Fukuda Ken’ichi Nishida 20 november 2021
Tamahiko och Yuzuki blir kontaktade av Ryos syskon och flera barn från stan som vill bli undervisade igen. Medan han undervisade dem kommer Ryo till gården och tar med sig Yuzu för att laga mat åt barnen. Medan de är ensamma, erkänner Ryo Yuzu för att ha uthärdat hennes försök att driva henne från Tamahiko. Inspirerad av att undervisa barnen skriver Tamahiko en lapp till sin pappa och ber om att få återvända till skolan. På nyårsafton avslöjar Yuzu att hon nu är gammal nog att gifta sig lagligt, men Tamahiko säger att han vill växa som person innan han tar henne som fru. Han kysser henne dock impulsivt på ett romantiskt sätt. Efter ytterligare en handledningssession med barnen säger Ryos yngre bror Ryotaro att han ska flytta för att arbeta i Tokyo. Den natten kommer Ryo till Tamahikos hem och säger att Ryotaro försvann. Går med i sökandet,Yuzu hittar pojken och Tamahiko lindrar hans rädsla för att lämna sin familj, vilket inspirerar honom att gå vidare. Följande morgon säger han hejdå till alla gladare än tidigare och går ombord på ett tåg till Tokyo.
8 ”Tamahiko går till skolan”
-transkription: ” Tamahiko Gakkō e ” ( japanska :珠彦 学校ヘ)
Takatoshi Suzuki Hiroko Fukuda Jun Hatori 27 november 2021
Tamako får veta om Tamahikos försök att återvända till skolan, så hon sätter honom i kontakt med deras farbror Tamasuke, som bestämmer sig för att sponsra honom. Medan han studerar för att ta ett korrigerande prov, kommer den populära musikern Kotori Shiratori till stan för ett framträdande. Trots att han inte känner henne tar Tamahiko en paus från studierna för att följa med Yuzu och de lokala barnen, och upptäcker att han tycker om den unga damens sånger. Han klarar senare provet och börjar skolan igen. och upptäcker att Kotoros tvillingbror Hakaru flyttar in samtidigt. Tamahiko är impopulär bland sina klasskamrater, bara Hakaru är intresserad av honom, och de två får problem med en lärare. Eftersom Tamahiko måste göra en annan uppgift som straff, tar Tamahiko Hakaru till sin plats och presenterar honom för Yuzuki, och ljuger sedan för henne om hur hans dag gick. Hakaru kallar ut honom för det när deär ensam, men erkänner sin önskan att hålla Yuzu glad. Vid middagen ringer Hakaru Tamahiko sin vän och lovar att återvända. Trogen sitt ord dyker han senare upp med Kotori i släptåg, vilket chockerar Yuzuki.
9 ”Hakaru och Kotori”
-transkription: ” Hakaru till Kotori ” ( japanska :策トコトリ)
Shūji Saito Hiroko Fukuda Kunihisa Sugishima 4 december 2021
Den berömda sångerskan Kotori anländer till Tamahikos villa, taggad med sin bror, Hakaru. Kotori berättar för Yuzu som behöver råd om kärlek till en ny låt och ber att få stanna på fastigheten och observera Tamahiko och Yuzus dagliga rutin. Kotori berättar också om hur Hakaru brukade älska att spela och sjunga musik, vilket fick Tamahiko att fråga Hakaru om det. Han avslöjar att han ville bli musiker mer än Kotori, men gav upp det efter att han blev sjuk och bröt sitt löfte att sjunga tillsammans med henne. Tamahiko övertygar honom att försöka igen, och han sjunger en duett med sin syster när hon debuterar sin kärlekssång.
10 ”Yuzuki Goes to Tokyo”
Transkription: ” Yuzuki Tōkyō e Iku ” ( japanska :夕月 東京ヘ行ク)
Ken’ichi Nishida Hiroko Fukuda Ken’ichi Nishida 11 december 2021
Yuzukis gamla vän och klasskamrat Midori meddelar att hon är gravid och flyttar till Kyushu med sin fästman. Eftersom de kanske inte får en chans att träffas igen, ber hon Yuzuki att besöka Tokyo. Tamahiko övertygar henne att göra resan, och hon ger Ryo i uppdrag att ta hand om Tamahiko. Yuzuki njuter av några dagar med Midori, som gärna får veta att hennes vän blir väl behandlad. Men samma dag som hon ska återvända, slår den stora Kanto-jordbävningen till . Att se byn i ruiner gör Tamahiko förtvivlad över tanken på att förlora Yuzuki. Tamahiko upptäcker en sedel och en födelsedagspresent som Yuzuki lämnat kvar åt honom och ger sig med en förnyad anda iväg till Tokyo för att hitta henne.
11 ”In Search of Yuzuki”
-transkription: ” Yuzuki o Motomete ” ( japanska :夕月ヲ求メテ)
Masamune Hirata Hiroko Fukuda Kunihisa Sugishima 18 december 2021 
Tamahiko och Ryo går tillsammans vägen till Tokyo för att hitta Yuzuki och Ryotaro, och stöter på andra platser som har ödelagts av jordbävningen. När de anländer till Tokyo återförenas de med Tamako, som hjälper till att behandla de skadade tillsammans med sin farbror, Tamasuke Manabe. När Tamako går med i sökandet hittar de Midori men får reda på att hon och Yuzuki var åtskilda i kaoset av eldstormarna som utbröt. Tamahiko är nära att ge upp när två herrelösa barn som försökte stjäla hans risbollar. Det visade sig att barnen togs om hand om Yuzuki och tillsammans hade de tre skydd i en förstörd byggnad. Barnen leder honom till Yuzu, som är medvetslös från en huvudskada, och Tamahiko bär henne tillbaka till läkarlägret.
12 ”A Spring Storm”
-transkription: ” Haru no Arashi ” ( japanska :春ノ嵐)
Takatoshi Suzuki Hiroko Fukuda Jun Hatori 25 december 2021 
En medvetslös Yuzuki begrundar sina känslor för Tamahiko och hur mycket han betyder för henne, och minns hur hon gav upp sig själv för sin familjs skull för att bli hans arrangerade brud. Yuzuki vaknar och ger en lång passionerad kyss till Tamahiko bara för att inse att alla tittade. Tamayoshi och hans dotter Tamayo anländer för att kräva att hans främmande bror behandlar den äldsta sonen, Tamaki. Manabe vägrar lämna de andra i hans vård och hänvisar Tamayoshi till en annan läkare istället. När Tamayoshi förbereder sig för att lämna, uttrycker Tamahiko sin lycka över att se att hans far är säker. Efter att ha tillbringat tid med att hjälpa hjälpinsatserna i Tokyo återvänder Yuzu och Tamahiko till byn. En månad går och allt återgår till det normala, så alla samlas för att ge Tamahiko en sen födelsedagsfest. Senare ber Yuzu att få bli hållen och kysst oftare;något hon tror att tjejer inte ska tänka på. Tamahiko håller med och kysser henne på plats för att markera fördjupningen av deras förhållande.