Världens finaste lönnmördare blir reinkarnerad i en annan värld som en aristokrat

Världens finaste Assassin får Reincarnated i en annan värld som Aristocrat (世界最高の暗殺者,異世界貴族に転生する, Sekai Saiko ingen Ansatsusha, Isekai Kizoku ni Tensei Suru ) , även känd som Världens bästa mördare, att reinkarnera i en different world aristokrat ,är en japansk ljusromanserie skriven av Rui Tsukiyo och illustrerad av Reia. Den serieiserades online från juli 2018 till oktober 2021 på den användargenererade romanpubliceringswebbplatsen Shōsetsuka ni Narō . Den förvärvades senare av Kadokawa Shoten , som har publicerat serien sedan februari 2019 under deras Kadokawa Sneaker Bunko- avtryck.

Världens finaste lönnmördare blir reinkarnerad i en annan värld som en aristokrat
Världens finaste lönnmördare blir reinkarnerad i en annan värld som en aristokrat volym 1.jpg

Första lätta romanvolymomslag, med (från vänster till höger) Lugh Tuatha Dé, Dia Viekone och Tarte
世界最高の暗殺者、異世界貴族に転生する
(Sekai Saikō no Ansatsusha, Isekai Kizoku ni Tensei suru)
Genre Isekai , fantasi
Romanserie
Skriven av Rui Tsukiyo
Publicerad av Shōsetsuka ni Narō
Original körning Juli 2018oktober 2021
Lätt roman
Skriven av Rui Tsukiyo
Illustrerad av Reia
Publicerad av Kadokawa Shoten
engelskt förlag
NA
Yen Press
Avtryck Kadokawa Sneaker Bunko
Demografisk Manlig
Original körning Februari 2019 – nu
Volymer 6 ( Lista över volymer )
Manga
Skriven av Rui Tsukiyo
Illustrerad av Hamao Sumeragi
Publicerad av Kadokawa Shoten
engelskt förlag
NA
Yen Press
Tidskrift Unga ess upp
Demografisk Seinen
Original körning Januari 2019 – nu
Volymer 4 ( Lista över volymer )
Anime TV-serie
Regisserad av Masafumi Tamura
Skriven av Katsuhiko Takayama
Musik av Kenichi Kuroda
Studio Silver Link
Studio Palette
Licensierad av Crunchyroll

SA / SEA
Muse kommunikation
Ursprungligt nätverk AT-X , Tokyo MX , KBS , SUN , TVA , BS NTV
Original körning 6 oktober 202122 december 2021
Avsnitt 12 ( lista över avsnitt)
Wikipe-tan face.svg Anime och manga portal

En mangaanpassning med konst av Hamao Sumeragi har serieiserats online via Kadokawa Shotens Young Ace Up- webbplats sedan januari 2019. Både den lätta romanen och mangan har licensierats i Nordamerika av Yen Press . En anime- tv-serieanpassning av Silver Link och Studio Palette sändes från oktober till december 2021.

Komplott

Huvudpersonen är en gammal man som hade levt sitt liv som världens största lönnmördare. På grund av sin höga ålder bestämdes det slutligen att han skulle kunna gå i pension. Planet han var på saboterades dock och till och med hans färdigheter som den största lönnmördaren kunde inte rädda honom. När han dog väcktes han av en gudinna som ville reinkarnera honom i en värld av svärd och magi eftersom hon behöver hans färdigheter för att förhindra förstörelsen av den världen i händerna på hjälten. Genom att acceptera denna begäran vaknar huvudpersonen som Lugh Tuatha Dé och svär att äntligen leva sitt liv fullt ut som människa och inte som ett verktyg.

Tecken

Lugh Tuatha Dé (ルーグ, Rūgu )
Röst av: Kenji Akabane , [2] Makoto Koichi  (ung) (japanska); Christian Banas (engelska)
Sonen till Cian och Esri, Lugh, är den utsedda arvtagaren till huset av Tuatha Dé, undervisad i både medicin och mord av sin far. Han får i uppdrag av gudinnan att döda hjälten efter att han besegrat demonherren eftersom en profetia avslöjade att hjälten, full av makt, skulle förstöra världen själv efter att ha besegrat demonherren.
Dia Viekone (ディア, Dia )
Röst av: Reina Ueda [(japanska); Caitlin Glass (engelska)
Lughs barndomsvän, kusin, såväl som hans älskare, Dia träffade Lugh först som sin lärare i förmågan att använda magi. Hon är en av de mäktigaste magikerna i sitt kungarike (Swoigel) och blir ännu mäktigare med hjälp av Lugh och hans allomfattande kunskap om den moderna världen. När Viekone-regionen drabbas av ett inbördeskrig, ber Dias far Lugh att säkert ta Dia till Tuatha Dé-regionen, där han adopteras under sken av att vara Lughs yngre syster.
Tarte (タルト, Taruto )
Uttryckt av: Yūki Takada  (japanska); Courtney Lin  (engelska)
Lughs mordassistent, Tarte, är en magiker som räddats av Lugh som helhjärtat anförtror sig själv åt sin frälsare. På ytan framstår hon som Lughs vackra skötare. Hon är mycket skicklig med användningen av spjutet. Hon deltar också i förhören av fångar. Även om hon är medveten om att Lugh bara räddade hennes liv på grund av sin höga magiska talang, bestämmer sig Tarte för att ägna hela sitt liv till att vara hans mest dedikerade verktyg, till den grad att hon till och med utvecklar känslor för honom.
Maha (マーハ, Māha )
Uttryckt av: Shino Shimoji (japanska); Hayden Bishop  (engelska)
Lughs adopterade syster, Maha, är ännu en magiker som räddats av Lughs intrig, även om han vid den tiden var känd under sitt alias Illig Balor. Hon fungerar som VD för Lughs kosmetikamärke medan Lugh är frånvarande. Hennes roll i Lughs mordteam är informationsinsamling, logistiskt stöd och förhör av fångar. Ungefär som Tarte kommer hon på att Lugh bara räddade hennes liv för att hon var användbar i hans uppdrag, men trots det utvecklar hon känslor för honom.
Cian Tuatha Dé (キアン, Kian )
Uttryckt av: Toshiyuki Morikawa (japanska); Kyle Hebert (engelska)
Lughs far, som baron är han nuvarande chef för huset Tuatha Dé. En kärleksfull far, han är stolt över det faktum att hans son har absorberat så många av hans läror, särskilt vid tillfället då hans son bröt sin familjebekännelse för att hjälpa sin älskade, liknande hur Cian själv hade gjort detsamma för att hjälpa sin egen betydande annan.
Esri Tuatha Dé (エスリ, Esuri )
Röst av: Chiaki Takahashi
Lughs mor, en adelskvinna från House Vicorne, var därför också orsaken till Lughs silverhår. Hon var från början emot att uppfostra Lugh som en lönnmördare av huset Tuatha Dé, men övertygades av sin man, som lovade att han skulle skydda Lugh med all sin makt. Esri älskar att reta sin son och deltar ofta i matlagningstävlingar med honom efter att ha lärt honom och så småningom upptäckt att han var särskilt skicklig inom kulinariska konster.
Gudinna (女神, Megami )
Uttryckt av: Yukari Tamura (japanska); Veronica Taylor (engelska)
En varelse från livet efter detta som erbjuder lönnmördaren chansen att återfödas i en annan värld med sina minnen intakta, men med villkoret att döda den världens största hjälte när han når 18 års ålder. Hon avslöjas senare för att svara för en varelse mer mäktig än henne och under den entitetens order fick hon i uppdrag att hitta en lämplig lärare för världens legendariska hjälte, och när tiden var inne skulle hon hitta någon att döda den hjälten.
Assassin (暗殺者, Ansatsusha )
Uttryckt av: Junpei Morita  (japanska); Mick Lauer  (engelska)
Den legendariska lönnmördaren som dödades av sin egen organisation och reinkarnerade som Lugh Tuatha Dé av gudinnan för att utföra ett uppdrag. Före sin död fick han aliaset ”Allen Smith”.

Media

Lättromaner

Serien släppte volymer på Shōsetsuka ni Narō- webbplatsen från juli 2018 till oktober 2021. Sedan februari 2019 började Kadokawa Shoten släppa serien i tryck och har publicerat sex volymer under deras Kadokawa Sneaker Bunko- avtryck. [6] I juli 2020 meddelade Yen Press att de licensierat serien.

Nej. Original releasedatum Original ISBN Engelska releasedatum Engelska ISBN
1 1 februari 2019 [7] 978-4-04-107941-6 29 december 2020 978-1-97-531241-1
2 1 juli 2019 [9] 978-4-04-107874-7 27 april 2021 978-1-97-531243-5
3 1 november 2019 [11] 978-4-04-107877-8 12 oktober 2021 978-1-97-533335-5
4 1 april 2020 [13] 978-4-04-108971-2 22 februari 2022 978-1-97-533457-4
5 1 september 2020 [15] 978-4-04-108972-9
6 27 februari 2021 [16] 978-4-04-108973-6

Manga

I januari 2019 började en mangaanpassning av Hamao Sumeragi serialiseras på Kadokawa Shotens Young Ace Up- mangawebbplats och har samlats i fyra tankōbon- volymer. [ Yen Press licensierade också mangan för en engelsk release.

Nej. Original releasedatum Original ISBN Engelska releasedatum Engelska ISBN
1 4 oktober 2019 [19] 978-4-04-108699-5 9 februari 2021 978-1-97-531661-7
2 3 juli 2020 [21] 978-4-04-109105-0 22 mars 2022 978-1-97-533510-6
3 9 april 2021 [23] 978-4-04-111203-8
4 9 november 2021 [24] 978-4-04-111808-5

Anime

En anime- tv-serieanpassning av Silver Link och Studio Palette tillkännagavs den 15 februari 2021. Masafumi Tamura regisserade serien, med Katsuhiko Takayama som skrev och övervakade manus, Eri Nagata designade karaktärerna och Kenichi Kuroda komponerade musiken. Serien var ursprungligen planerad att ha premiär i juli 2021, men försenades till oktober 2021 på grund av ”olika omständigheter”. [2] [25] Den sändes från 6 oktober till 22 december 2021 på AT-X och andra kanaler. [5] Inledningstemat är ”Dark söker ljus” framfört av Yui Ninomiya , medan sluttemat är ”Ett löfte” framfört av Aira Yūki . [26] Crunchyroll licensierade serien utanför Asien. [27]Muse Communication licensierade serien i Syd- och Sydostasien. [28]

Den 28 oktober 2021 meddelade Crunchyroll att serien skulle få en engelsk dub, som hade premiär den 24 november 2021. [4]

Nej. Titel [29] [c] Regisserad av [29] Skriven av [29] Storyboardad av [29] Original sändningsdatum [31] Ref.
1 ”Quantum of Trust”
-transkription: ” Shin’yō no Hōshū ” ( japanska :信用の報酬)
Masafumi Tamura Katsuhiko Takayama Gōichi Iwahata
Masafumi Tamura
6 oktober 2021
Lugh och hans följeslagare accepterar ett kontrakt om att mörda de korrupta adelsmännen som hjälper till på en slavauktion. Under den här tiden visar en tillbakablick från hans tidigare liv att han tränade en rookie samtidigt som han tog ut medlemmar av ett brottssyndikat. När de försökte fly, fångades mördaren och rookien av en drönare, vilket tvingade dem att improvisera för att undvika det. När dagen bröt upp kontaktade Assassin organisationen där han tillkännagav sin avsikt att gå i pension och bli en mentor för framtida lönnmördare i Japan. Med hjälp av falska pass nådde Assassin och rookien en närliggande flygplats och tog ett flyg till Japan. Tyvärr attackerades deras plan av ett stridsflygplan utplacerat av organisationen och Assassin insåg att han hade satts upp. När mördaren dog, mötte han en gudinna som gav honom ett val:återfödas som en helt annan person eller acceptera hennes begäran och återfödas med sina minnen intakta. Gudinnan ville att lönnmördaren skulle ta det andra valet eftersom hon behövde honom för att döda en annan världs hjälte.
2 ”Deal of Reincarnation”
-transkription: ” Tensei no Torihiki ” ( japanska :転生の取引)
Masafumi Tamura
Yoshifumi Sueda
Katsuhiko Takayama Masafumi Tamura
Yoshifumi Sueda
13 oktober 2021
Mördaren gick med på att döda hjälten helt enkelt för att han ville uppleva den lycka han inte kunde ha i sitt tidigare liv på grund av att han undertryckte sina känslor. Gudinnan tillät honom att välja speciella krafter och förmågor, men varnade honom för att han bara hade arton år efter sin födelse på sig att döda hjälten innan hjälten förde kaos in i den nya världen. Hon berättade också för honom att det fanns en liten möjlighet att han kunde rädda världen utan att faktiskt behöva döda hjälten. Han återföds sedan som ett barn av familjen Tuatha Dé, ett adligt hus av mördare. När Lugh börjar sitt nya liv blir han en expertjägare och kock och hans fysiska tillväxt undersöks av hans far, som drar slutsatsen att Lugh är redo för en speciell operation som kommer att ge honom förmågan att uppfatta magi i en person eller en miljö.Lugh lyckas få tag på de mystiska ögonen som gått till familjen Tuatha Dé och hans far lovar att lära Lugh hur man utför operationen när det är dags. Han hittar också en magisk lärare för Lugh som heter Dia Viekone.
3 ”Magic of Bonds”
-transkription: ” Kizuna no Mahō ” ( japanska :絆の魔法)
Yūsuke Sekine Katsuhiko Takayama Masafumi Tamura 20 oktober 2021
I ett försök att mäta Lughs magiska potential ger Dia honom en Fahr-sten, en speciell ädelsten som kan mäta en persons magiska kapacitet. Lughs makt är dock så stor att Fahr-stenen till slut exploderar. Detta ger Lugh idén att använda Fahr-stenar som provisoriska granater. Under de följande veckorna blir Dia och Lugh känslomässigt fästa vid varandra. Lugh visar sig vara en exceptionellt snabb inlärning, inte bara att lära sig hur man syntetiserar metaller, utan också hur man skapar vapen. Han och Dia lär sig till och med att skapa nya trollformler tillsammans, och på deras sista kväll tillsammans ger han henne en titaniumkniv som tack för att hon är hans lärare, medan hon ger honom sin personliga Fahr-sten. När Dia går, Lugh’s far bestämmer sig för att det är dags för Lugh att mörda någon för första gången samtidigt som han förklarar metoderna för huset av Tuatha Dé. Hans offer är en kvinna skyldig till flera brott som försöker erkänna oskuld, men Lugh, som vet att kvinnan ljuger, dödar henne smärtfritt.
4 ”Plan of Goddess”
-transkription: ” Megami no Keikaku ” ( japanska :女神の計画)
Studiopalett
Motomasa Maeda
Katsuhiko Takayama Studiopalett
Motomasa Maeda
27 oktober 2021
Med hjälp av sin mana-vision försöker Lugh hitta någon som kan vara både hans personliga tjänare och hans assistent under lönnmord. Visst, Lugh hittar en sådan person i form av Tarte, en flicka med fattig bakgrund som hade tagit sig till Tuatha Dé-regionen i hopp om ett bättre liv. Efter att ha räddat henne från en vargflock tar Lugh Tarte till sitt hem och får tillstånd av sin far att utbilda henne till en lönnmördare. När han når 12 års ålder upptäcker Lugh att Tarte har blivit skicklig på spjutstrider, men har problem med att använda mindre vapen som knivar. För att lösa detta problem skapar Lugh ett speciellt, infällbart spjut som Tarte kan gömma under sina kläder. Med ett bra vapen till sitt förfogande tror Lugh att Tarte har blivit en värdefull tillgång i hans uppdrag att döda hjälten.
5 ”Kvalifikationer för Assassins”
-transkription: ” Ansatsusha no Shikaku ” ( japanska :暗殺者の資格)
Masahiro Hosoda Katsuhiko Takayama Masahiro Hosoda 3 november 2021
Lugh har producerat en stor samling Fahr-stenar tack vare besvärjelserna Dia lärde honom och rapporterar till sin far, och avslöjar att han hela denna tid har observerat Tarte och kan med full tillförsikt säga att hon inte är en spion från en rivaliserande region. Lughs pappa säger till honom att det är dags för Lugh att möta honom i strid för att bevisa att han är redo att utföra mord. Trots Lughs ungdom och erfarenhet från sitt tidigare liv visar Cian sig vara en formidabel motståndare. Efteråt går Lugh med Cian för att utföra lönnmord och Cian säger till honom att för att underlätta hans arbete måste Lugh anta en falsk identitet som medlem av Balor-handelsfamiljen. Cian håller en fest för att fira Lughs himmelsfärd som arvtagare till huset Tuatha Dé. Ronah, en medlem från en grenfamilj,håller inte med om beslutet och utmanar Lugh till en duell, men han blir lätt besegrad. Trots det ger Lugh honom ett speciellt svärd så att Ronah kan fortsätta sin utbildning som riddare. Nästa morgon avgår Lugh och Tarte och börjar sin resa till Balor-regionen.
6 ”Residence of Girls”
-transkription: ” Shōjo no Yakata ” ( japanska :少女の館)
Masafumi Tamura Katsuhiko Takayama Masafumi Tamura 10 november 2021
När Lugh och Tarte börjar sina liv i Balor-regionen, arbetar Maha och hennes vänner hårt för att försörja sig i handelsstaden Milteu. Tyvärr blir de tillfångatagna av en grupp banditer och förda till ett barnhem, vilket visar sig vara en front för en prostitution. Där tvingas alla flickor, utom Maha, till prostitution under hälen på den lokala adeln, vilket djupt traumatiserar dem och till och med får en av dem, Noine, att ärra sitt eget ansikte med en skära om det betyder att hon inte behöver arbeta som en prostituerad. Två år går och Maha, när hon vet att hon är nästa i raden och var på väg att göra samma sak som Noine, hittas så småningom av Lugh, under aliaset Illig Balor. Men innan Lugh kan köpa henne säger chefen för barnhemmet till honom att han måste vänta tre dagar. Lyckligtvis räddar Lugh Maha och med Tartes hjälp kan han avslöja adelns brott och få honom arresterad. När prostitutionsringen stängs upp finner Noine att hennes ärr har läkts och Maha hittar ett nytt hem med Lugh.
7 ”Life of Falsehoods”
-transkription: ” Itsuwari no Seikatsu ” ( japanska :偽りの生活)
Mamoru Enomoto Katsuhiko Takayama Masayoshi Nishida
Masafumi Tamura
17 november 2021
När Lugh fortsätter sitt liv som Illig Balor, kommer han på idén att öppna en kosmetikabutik i Milteu för att både öka vinsten för familjen Balor och finansiera hans morduppdrag. Han introducerar också lotioner, fuktighetskrämer och godis till den nya världen, vilket ger sin butik, Orna, ett enormt uppsving i försäljningen och en enorm fördel på marknaden bara sex månader efter att den öppnat. Men spioner som anlitats av rivaliserande företag försöker infiltrera Lughs hem för att upptäcka hemligheterna bakom hans framgång. Med hjälp av Tarte och Maha fångar Lugh åtminstone en spion, men kan inte få någon användbar information från honom, inte ens när han utsätter honom för tortyr. När hans företag växer, lämnar Lugh tillfälligt Milteu och besöker Dia för att öka sin magiska kunskap. Till sin egen förvåning upptäcker han att han fick utlösning medan Maha och Tarte sov bredvid honom, vilket antyder att Lugh börjar se sina partners som mer än bara bönder.
8 Transkription av ”Rites of Choice” : ” Sentaku no Gishiki” ( japanska :選択の儀式) Yoshifumi Sueda Katsuhiko Takayama Yoshifumi Sueda 24 november 2021
Efter att ha etablerat ett välmående företag i Milteu bestämmer sig Lugh för att återvända hem och fortsätta sin utbildning som lönnmördare. Han lämnar Maha som ansvarig för Orna, i vetskap om att hon planerar att expandera verksamheten till andra regioner, och lovar att han kommer på besök. På vägen hem attackeras Lugh och Tarte av en flock vargar, men Tarte dödar dem lätt och Lugh observerar att monsterattacker på mänskliga bosättningar har blivit vanligare och misstänker att hjälten snart kommer att dyka upp. När han återvänder blir Lugh kallad till sin fars arbetsrum, där Cian ger honom valet att ge upp livet som en lönnmördare och istället leva fridfullt som köpman. Cian har blivit för gammal för att göra något annat med sitt liv, men Lugh är fortfarande fri att välja sin egen väg; Lugh väljer dock att stanna kvar i sin nuvarande livsstil,erkänner att han har blivit kär i Dia och han kommer inte att kunna gifta sig med henne om han inte har privilegierna från Alvan Kingdoms aristokrati. Cian accepterar sin sons val och ger Lugh sitt första mål som en fullt utbildad lönnmördare.
9 ”Compensation of Assassination”
Transkription: ” Ansatsu no Daishō ” ( japanska :暗殺の代償)
Yūsuke Sekine Katsuhiko Takayama Gōichi Iwahata
Masafumi Tamura
1 december 2021
Lughs första mål som fullt utbildad lönnmördare är greve Azba Venkaur, en aristokrat som har sålt militära hemligheter till angränsande kungadömen i utbyte mot vizein, en drog som han distribuerar över hela kungariket. Med hjälp av Mahas informationsnätverk bestämmer Lugh sig för att undersöka greven själv och avgöra om målet verkligen förtjänar lönnmord eller inte. Lugh och Tarte besöker Pisear, den näst största handelsstaden i kungariket, och slår ner en kriminell grupp som säljer vizein, men inte innan de sett drogens effekter på en fattig flickas mamma. Någon gång senare reser Lugh och Maha till grevens herrgård under sken av att sälja Ornas produkter, vilket visar sig vara en framgång för Orna. När natten faller, mördar Lugh i tysthet greve Venkaur med sitt senaste vapen, ett prickskyttegevär,men tar sig tid att se den sörjande hustruns reaktion. Även om Lugh inte ångrar att han tog livet av greven, lovar han att aldrig glömma just detta uppdrag, eftersom det var det första mordet han utförde som en fri man snarare än som ett känslolöst verktyg.
10 ”Första datum”
-transkription: ” Hajimete no Dēto ” ( japanska :初めてのデート)
Motomasa Maeda
Masafumi Tamura
Katsuhiko Takayama Motomasa Maeda 8 december 2021
Lugh och Tarte tillbringar en hel månad på en öde ö som en del av sin mördarutbildning och när de återvänder till fastlandet ger Maha dem information om en gudomlig skatt, ett verktyg med omätbar kraft, som Lugh har försökt köpa ett tag. Denna gudomliga skatt, ett magiskt spjut som heter Gae Bolg, är i besittning av Setanta MacNess, en berömd krigare som misstänks bli den legendariska hjälten. Lugh upptäcker också att Viekone-regionen är inblandad i ett krig och rusar till Dias hus och erbjuder henne ett sätt att fly om kriget når hennes tröskel. Dia vägrar att överge sitt hem och förklarar sina skyldigheter gentemot sin familj och sitt folk. Trots det bestämmer sig Lugh och Dia för att njuta på en dejt. När Lugh återvänder hem tror han fortfarande att han kan hjälpa Dia att fly från kriget;men Dia har redan vidtagit åtgärder för att försvara sig genom att befästa sin hemstad. Någon gång senare ber en skadad soldat familjen Tuatha Dé att mörda Dia.
11 ”Choice of Betrayal”
-transkription: ” Uragiri no Ketsui ” ( japanska :裏切りの決意)
Masahiro Hosoda Katsuhiko Takayama Gōichi Iwahata
Masafumi Tamura
15 december 2021 [42]
Cian förklarar att det var Dias pappa som beordrade mordet på sin egen dotter som ett försök att stoppa inbördeskriget som för närvarande drabbar Viekone-regionen. Eftersom familjen Tuatha Dé alltid har haft möjlighet att avvisa uppdrag beroende på deras intressen, inser Lugh att Dias död i slutändan kommer att misslyckas med att stoppa kriget och drar slutsatsen att han kan använda detta uppdrag för att rädda Dia. Tarte, som erkänner Lughs känslor för Dia, hjälper honom att nå Viekone-regionen på ett sätt som hjälper honom att bevara sin magiska energi och Lugh upptäcker att Viekone-herrgården är under belägring, men kan ta sig till Dia samtidigt som antalet offer är så lågt som möjligt. . Under tiden har Mahas informationsnätverk samlat information om den gudomliga skatten Lugh har letat efter och Maha bestämmer sig för att omedelbart vidarebefordra sina upptäckter till Lugh.
12 ”Battle of Assassin”
-transkription: ” Ansatsusha no Tatakai ” ( japanska :暗殺者の戦い)
Yoshifumi Sueda
Masafumi Tamura
Katsuhiko Takayama Yoshifumi Sueda
Masafumi Tamura
22 december 2021
Lugh och Dias pappa kommer på en plan för att förfalska Dias död och säkert smyga in henne till Tuatha Dé-regionen. Tyvärr hindrar ankomsten av Setanta MacNess planen innan de kan genomföra den. Eftersom Setanta är Gae Bolgs utövare vet Lugh att han inte kommer att överleva en direkt konfrontation med honom, så han avfyrar en magnetiskt framdriven volframprojektil i atmosfären och stoppar Setanta tillräckligt länge för att den ska kunna utplåna honom. Efteråt adopterar familjen Tuatha Dé Dia under sken av att vara Lughs yngre syster och slutför uppdraget. Någon gång senare får Lugh beskedet att hjälten, Lord Epona Rhiannon, har anlänt till Alvan Kingdom.

Anteckningar^ a b Silver Link hanterade avsnitt 1, 3, 5, 7, 9 och 11, medan Studio Palette hanterade avsnitt 2, 4, 6, 8, 10, 12 och både öppnings- och slutanimationerna. 

  1. ^ Den här titeln syns på omslaget till den japanska versionen av den lätta romanen.
  2. ^ Alla engelska titlar är hämtade från Crunchyroll .