Leonardo vi alo

Beskrivning

Leonardo är ett geni, betraktad av historiker och forskare som den typiska ”renässansmannen”. Han ägnar vanligtvis dagarna åt att stilla sin nyfikenhet genom att undersöka allt som fångar hans blick.

 

Lite av en ensamvarg verkar han gömma en djup hemlighet…

 

Utseende

Leonardo är en ganska lång man, med en smal men ändå tonad byggnad. Hans hår är ombre från ett mörkgrått till ett vitaktigt silver i spetsarna. Hans ansikte brukar pryda ett leende och han har gyllene ögon som beskrivs som något sorgsna och fulla av längtan.

 

Som kläder har han visat sig ha på sig vinröda byxor som hålls upp med ett intrikat bälte och en vit skjorta med toppen uppknäppt ett par knappar, som visar en del av hans bröst. Över skjortan bär han en matchande kavaj med en brun läderrock med vit kontur.

Han har en dålig vana att somna var han vill. Som ett resultat tenderar invånarna i herrgården att trampa på honom.

Han tror att det är synd att förvandla människor till vampyrer eftersom han gillar hur människor alltid har ett syfte i sitt korta liv. Han tror också att att tvinga någon att leva för evigt är som tortyr.

Han kommer inte överens med sin familj eftersom hans familj vill ha renblodiga barn och som han en gång sa ”alla föräldrar älskar inte sina barn” vilket möjligen antyder att hans familj använder honom för förmågan att hålla en renblodig härstamning och han gör det. Håller inte med om det så han bröt sig från dem, men de bombarderar fortfarande Comte med brev.

Han kan inte ge upp sina cigariller.

Tills MC träffade sin katt gav han den inget namn (Lumiere).

Han ses alltid säga namnet Comte inom citattecken (”Comte”) detta kan möjligen bero på att han känner till sitt riktiga namn och Comte vill inte att han ska låta de andra invånarna veta vad han heter eller så kan det vara han som nästan retar eller hånar hans gamle vän.

Han kunde inte dansa och lärde sig dansa tillsammans med MC för en bal.

Han är cirka 500 år gammal. [Leonardos väg, kapitel 18, del 2]

Beskrivning

En brittisk författare känd för sin serie deckare med titeln Sherlock Holmes i huvudrollen. Arthur har en snabb kvickhet, men hans flippiga attityd hindrar honom från att bilda djupa relationer.

 

En playboy av naturen, han attraheras omedelbart av dig. Hans skäl för att komma till herrgården verkar vara knutna till hans eget författarskap.

 

Utseende

Arthur har rufsigt blått hår med lugg på näsryggen. Hans ögon kan beskrivas som safir, och han har ett märkbart skönhetsmärke under läpparnas vänstra sida. Han har även en piercing i höger öra.

När han har tröttnat på att skriva går han och letar efter kaffe, fudge och värmen från en kvinna. (Varning!)

Tala inte om Sherlock Holmes i Arthurs närvaro.

Han gillar inte Dazai.

Han besöker ofta den lokala baren med Theo och, trots deras lättsamma skämt, betraktar han honom som en vän.

Han spelar ofta brädspel med Isaac, och alltid bäst honom. Han kallar honom ”Newt”, och eftersom Isaac inte gillar det efternamnet, vill han vinna för att få honom att sluta kalla honom för det.

Arthurs observationsförmåga är oöverträffad. 1

När han skriver har Arthur vanligtvis en vit skjorta med knappar och glasögon. 2

Han ogillar te. En gång var Jean arg på att han försökte ta bort ögonlappen så han bytte ut sitt kaffe med te, tydligen hostade Arthur mycket efter att ha tagit en klunk av det.

Han har en hund som heter Vic.

Beskrivning

En av de största och mest kontroversiella ledarna i historien, Napoleon har en naturlig aura som driver människor till honom. Han anser starkt att alla människor är födda lika och bör behandlas som sådana.

 

Till skillnad från de andra har han ingen aning om varför han hamnade i herrgården.

 

Utseende

Napoleon har kolsvart hår med silvervita spetsar. Hans ögon beskrivs som en livfull nyans av jadegrönt. Han har ett smalt ansikte med en distinkt käklinje

En oavsiktlig charmör, både män och kvinnor, har fallit offer för hans överklagande.

Han har en sällskapsörn som heter Jupiter.

Han kysser alla som försöker väcka honom.

Beskrivning

En större (renblodig) vampyr höljd i mystik. Han är ansvarig för att erbjuda invånarna i herrgården en ”smak av evigheten” och ge deras andra liv som vampyrer.

 

Saint-Germain har graciös balans och ett elegant leende, men det finns den minsta antydan till sorg någonstans i hans ögon.

 

Utseende

Comte de Saint-Germain har bärnstensfärgade ögon med medellångt blont/brunett hår.

Herrgårdens fadersgestalt, han är ganska bra på att straffa de boende när de har gjort något dåligt.

Comtes riktiga namn är Abel.

Det antyds allmänt att Comte var en ”bad boy” när han var yngre och möjligen fortfarande nära vän med Vlad, som han en gång sa till Leonardo i ett av korten att ”om jag började röka igen, skulle jag gå tillbaka till jävla jag var’.

Comte de Saint Germain var en verklig historisk figur som vi vet lite om och somliga säger att han till och med var en tidsresenär!

Till skillnad från Leonardo tror han inte att det är synd att förvandla någon till en vampyr och erbjöd sig på Leonardos väg till och med att förvandla MC ”när det är dags”.

Beskrivning

Ett underbarn som började komponera från fem års ålder, Mozart lever och andas musik. Han kommer till herrgården i jakten på att komponera sitt största verk hittills.

 

Han är avlägsen och slitande, och ändå finns det glimtar av ett känsligt hjärta bortom hans järnmask.

 

Utseende

Mozart har silvervitt hår med lugg som sträcker sig förbi hans lilafärgade ögon. Hans hudton är ljus och han har en smal käklinje. Han har också ett urskiljbart skönhetsmärke under vänster öga

Han brukar inte le. Men efter en drink eller två kommer han att le åt nästan vem som helst.

Har en husdjursuggla som heter Schelm.

Beskrivning

Denna berömda och inflytelserika holländska målare har en närvaro lika lugnande som de solrosor han är känd för att måla. Vincents snälla personlighet står i skarp kontrast till hans fräcka och svåra bror, även om han ibland tycks vara utan några starka känslor alls. Men när han väl blir kär förändras allt…

 

Utseende

Vincent har hackigt blont hår med lugg och elektriskt blå ögon. Han har en smal käklinje och en relativt blek hy. Han bär också en blå piercing med dubb på vänster öra.

Låt inte hans utseende lura dig. Han kan absolut förstöra dig i en kamp. Inte ens hans bror Theo kan vinna.

Har en tvättbjörn som heter Brush