Nobunaga Oda

Thumb nobunaga.png

ALIAS

Djävulens kung av den 6:e himlen

ANSLUTNING

Oda styrkor

BIOGRAFISK INFORMATION

FÖDELSEDATUM

12 maj

FÖDELSEORT

Okänd

FYSISK BESKRIVNING

KÖN

Manlig

HÖJD

5’10” / 179,7 cm (JP)

175,2 cm (SV)

 

BLOD TYP

B

ÖGONFÄRG

Karneol (brunröd)

Andra som du såg också

Mitsuhide Akechi

Ikemen Sengoku Wiki

Kenshin Uesugi

Masamune Date

Yukimura Sanada

Shingen Takeda

Ieyasu Tokugawa

Kanetsugu Naoe

Kichou

 

 

”Hur skulle du vilja styra världen vid min sida?”

 

Nobunaga Oda (織田 信長, Oda Nobunaga ) är en krigsherre och en romantisk karaktär i både den japanska och engelska versionen av Ikémen Sengoku. Han röstas av Tomokazu Sugita.

 

 

 

ANNONS

Utseende

Nobunaga ses ofta bära stridsrustning med svarta, guld- och röda accenter, med ett svärd och en pistol hängande vid hans sida. När han kopplar av med hjältinnan bär han en kimono med liknande färg och en vit haori. Hans nattkläder består av en svart och röd yukata. Hans festliga outfit består av en röd kimono med guld, svarta och vita textilier och en svart haori med guld och vita accenter. Han har svart hår med blekande grå spetsar i slutet och karneolögon.

 

Personlighet

Nobunaga är kall och hänsynslös på slagfältet och är villig att döda vilken motståndare som helst i vägen för hans mål att ena Japan. Han har dock visat att han värdesätter livet. Med hjältinnan visar han en varmare, mildare sida av sig själv och tycker om att reta henne, men i slutändan vill hon att hon ska vara lycklig.

 

Han visar sig också vara intelligent, även om han ibland är kaxig.

 

 

ANNONS

Gameplay

Nobunaga är den första krigsherren som hjältinnan möter. Hon transporteras tillbaka i tiden genom ett maskhål till det ögonblick som Nobunaga ska dödas, men räddar honom istället.

 

Om hans rutt väljs kommer han att vara den enda vägspärren mellan hjältinnan och återvändandet till hennes egen tid, eftersom han spelar ”Strip Go” med henne i utbyte mot säker passage till maskhålet som öppnar sig om tre månader. Han betraktar henne som en lyckobringare och drar henne ständigt till strid i hopp om att hon ska ge honom seger bara genom hennes närvaro där.

 

Hjältinnan, samtidigt som den först hatar tanken på honom, uttrycker så småningom en stark önskan att förstå honom.

 

För maximala kärlekspoäng är Nobunagas bästa kärleksval de där hjältinnan trotsar honom, och senare de där hon gör sin önskan efter honom tydlig.

 

JOIN A PASSIONATE COMMUNITY OF PEOPLE WHO LOVE WHAT YOU LOVE.

REGISTER

Rutter

Spoilervarning!

Det här avsnittet innehåller handlingsdetaljer om spelet.

Dramatisk väg

Nobunaga och hjältinnan har växt närmare och närmare genom hela rutten.

 

Hjältinnan har valt att stanna i Sengoku-eran för att vara med Nobunaga. Men Sasuke levererar den fruktansvärda nyheten att historien försöker fixa sig själv genom att tvångsföra dem tillbaka i sin tid, och om de gör det kommer historien att återgå till som den var. Nobunaga kommer förmodligen att dö, och detsamma gäller de människor som skulle dö men blev räddade.

 

Hjältinnan berättar för Nobunaga om maskhålet och fly från det, men ändå, hjältinnan går fortfarande tillbaka till nutiden, Nobunaga svär att han alltid kommer att minnas henne.

 

Hjältinnan vaknar upp på ett sjukhus och kommer inte ihåg något som hänt de senaste två månaderna. Hon har absolut inget minne av Sasuke eller någon annan innan hon skickades till Sengoku-eran.

 

Historisk

I slutet av 1500-talet var Oda Nobunaga en mäktig krigsherre under den sena Sengoku-perioden och anses vara en av Japans tre förenare. Nobunaga var son till en militärguvernör och sägs ha fötts i Nagoyas slott. I barndomen och i tonåren var han känd för bisarrt beteende och var känd som ”Big Fool of Owari” av de äldste i hans provins. Han dödades senare i strid när hans retainer Akechi Mitsuhide gjorde uppror mot honom vid Honno-ji.

Etymologi

The name Nobunaga means ”trust, believe” (信) (nobu) and ”long, chief, boss” (長) (naga).

Nobunaga’s surname Oda means ”weave, weaving” (織) (o) and ”field, rice paddy” (田) (ta/da).

Trivia

Despite his eyes color being revealed as ”carnelian” in Shingen’s route, some artworks have his eyes colored in red.

He’s pretty ticklish at his ears.

Hideyoshi is the love rival in Nobunaga’s Route.

He’s a huge fan of sweets.

The game artists noted that Nobunaga has the armor most similar to that in history, as they wanted to give him a regal appearance.

If one were to listen closely at his voice clips, Nobunaga refers to the heroine as ’kisama’

It is an insulting term that depicts inferiority, although Nobunaga uses it in an endearing manner.