Mitsunari Ishida

Thumb mitsunari.png

ALIAS

Resursstark taktiker

Sakichi (barndomens namn)

 

Jibu-no-shō (domstolstitel)

 

ANSLUTNING

Oda styrkor

BIOGRAFISK INFORMATION

FÖDELSEDATUM

6 november

FÖDELSEORT

Ōmi-provinsen

FYSISK BESKRIVNING

KÖN

Manlig

HÖJD

5’7″

BLOD TYP

A

ÖGONFÄRG

Lila

Andra som du såg också

Ikemen Sengoku Wiki

Mitsuhide Akechi

Nobunaga Oda

Masamune Date

Yukimura Sanada

Shingen Takeda

Kenshin Uesugi

Ieyasu Tokugawa

Kichou

 

 

”Jag kommer alltid att finnas där för dig. Det är ett löfte.”

 

Mitsunari Ishida (石田 三成, Ishida Mitsunari ) är en krigsherre och romantisk karaktär i både den japanska och engelska versionen av Ikémen Sengoku. Han röstas av Yoshitaka Yamaya.

 

 

ANNONS

Utseende

Mitsunari ses ofta bära sin uniform, bestående av lila, guld, vita och svarta accenter. Han har mörkgrått hår med lila ögon och ett skönhetsmärke under vänster öga nära ryggen. Hans utseende beskrivs ofta på sätt som refererar till änglar eller heliga varelser, himlen eller en gudom av något slag. Hans leende ses ofta som änglalikt och strålande, och han har ofta setts le.

 

I en bonusberättelse beskriver MC Mitsunaris kroppsform som ”lång och smal, men med en passande maskulin kontur.” Han verkar vara den minst robusta av Oda Forces krigsherrar.

 

Han ses ibland bära glasögon, ofta när han läser.

 

 

ANNONS

Personlighet

Mitsunari har utan tvekan den mest behagliga personligheten av krigsherrarna; han är nästan alltid hoppfull, glad och ljus och kommer att le i de flesta situationer, om inte titta på lika trevligt som hans uppförande är. Han är extremt hjälpsam och kommer att erbjuda att hjälpa till där han kan. Han verkar också vara extremt oerfaren med känslor, eftersom det tar lång tid för honom att ens misstänka sina känslor för hjältinnan i sidohistorier och händelseslut han är inblandad i.

 

Mitsunari är en ivrig läsare och bokmask. I Mitsunaris födelsedagsberättelse klagar Ieyasu över att ha besökt Mitsunaris rum och nästan blivit begravd under en lavin av böcker!

 

Men Mitsunari är inte bara bra; han har ibland visat sig vara avundsjuk på andra och kan vara extremt allvarlig när han behöver vara det. Trots att han är en taktiker för Oda-styrkorna är tyngden av hans roll tung, och på grund av det är han villig att gå långt för att bevara livet för allierade soldater och krigsherrar.

 

Han har också visat att han är självmedveten och saknar förtroende för sina förmågor. Han beundrar mycket Ieyasus hårda arbete, beslutsamhet och skicklighet i att slåss. Han är mycket intelligent och en mästertaktiker, så mycket att det anses vara en ”hemlig talang” av Oda-styrkorna, men han är knappast medveten om sina förmågor och har inte så mycket tilltro till dem som man kan förvänta sig med tanke på hans prestation i att behålla Oda-styrkornas krigsinsatser smidigt.

 

GÅ MED I EN PASSIONERAD GEMENSKAP AV MÄNNISKOR SOM ÄLSKAR DET DU ÄLSKAR.

 

REGISTRERA

Gameplay

Mitsunari är den andra karaktären som hjältinnan möter. Efter att ha räddat Nobunaga från att bli mördad anländer hon Mitsunari med trupper som kommer för att säkra Nobunaga. Mitsunari rycker på axeln från hjältinnans vägran att presentera sig för honom och ber istället om ursäkt för att han inte presenterade sig själv. När hon säger att hon kommer från framtiden, antar han att hon är omtumlad av röken och förvirrad, och hämtar henne den standardoutfit som spelaren fått innan hon får vattnet.

 

Mitsunaris engelska rutt släpptes i slutet av oktober 2018. Han är romantisk i både den japanska och engelska versionen.

 

Till en början dras Mistunari till hjältinnan som är saklig och villig att hjälpa till vid behov. Romantiska poäng maxas för raka, sakliga uttalanden som ”Jag är ingen katt” och ”De är så näringsrika!” (när Ieyasu nämner sallader). Poäng maxas också för alternativ som visar att hjältinnan är villig att hjälpa Oda så mycket hon kan. Till exempel, under arméns träningsövning ber Mitsunari hjältinnan att skriva anteckningar som han dikterar till henne. Att välja att ”Ge en vänlig varning” om hjältinnans skrivförmåga ger flest relationspoäng.

 

ANNONS

Rutter

Spoilervarning!

Det här avsnittet innehåller handlingsdetaljer om spelet.

Dramatisk väg

Mitsunaris dramatiska väg börjar med en intrig. Det enda problemet är att Mitsunaris liv hänger på trådarna för Odas framgång! Mitsunari lägger alla sina ansträngningar som taktiker framåt för att försöka planera framgångsrikt. Planen innebär att Mitsunari framställs som en förrädare för att vilseleda stadsborna och Ikko Ikki som fortfarande är rasande över den barbariska förstörelsen av flera byar runt om i Japan. De kläcker och genomför planen för hans branding med en konfrontation mellan Mitsunari och Ieyasu där den senare förklarar den förra förrädare och ”livligt” sårar honom. Hans män bär sedan bort honom, vilket markerar början på Ikko Ikkis jakt på hans blod.

 

Romantisk väg

Ikko Ikki är rasande och gör uppror mot Oda-styrkorna. Mitsunari kommer med en strategi som innebär att skaffa allierade och bli stark nog att stå emot Ikko Ikki utan att skada dem och undvika att växa mer hat bland befolkningen.

 

För att söka det målet, allierade Oda-styrkorna med Uesugi-Takeda.

 

ANNONS

Historisk

Mitsunaris far var en retainer för Azai-klanen, men avbröt sedan tjänsten efter att klanen hade besegrats. Mitsunari var förmodligen en buddhistisk munk innan han tjänade Hideyoshi, även om detta inte bekräftades, men träffade honom sedan när han var ung och Hideyoshi var daimyō av Nagahama. Hideyoshi engagerade sig i flera attacker, där Mitsunari hjälpte till, och blev en mer framstående taktiker i processen. han var känd för sina beräkningsförmåga och fick ett rykte som finanschef och var medlem av Hideyoshis regering. Han utsågs senare till Daimyō av Sawayama. Dess slott var ett av de bäst befästa slotten under denna tidsperiod.

 

Mitsunari kom inte överens med många av Hideyoshis underordnade och släktingar, och var oense med många efter att Hideyoshi dog om huruvida Ieyasu Tokugawa var lämplig att vara lättnad när Hideyoshis barn var en nominell herre. Mitsunari samlade en armé och gick mot Ieyasu, men krossades beslutsamt, vilket resulterade i att han avrättades genom halshuggning i Kyoto, där hans huvud var monterat på ett stativ som ett exempel. Det finns en legend som säger att Ieyasu tog in honom under en av sina veterangeneraler och skyddade honom, så att han kunde dö naturligt.

Etymologi

Namnet Mitsunari betyder ”tre” (三) ( mitsu ) och ”bli” (成) ( nari ).

Mitsunaris efternamn Ishida betyder ”sten, volymmått” (石) ( ishi ) och ”fält, risfält” (田) ( ta / da ).

Trivia

Det avslöjas att Mitsunari ogillar morötter.

På grund av hans motvilja mot morötter vägrar han att äta mat som har samma färg (orange).

Trots att han kan gå igenom hela böcker kommer han knappt ihåg namnen.

Han kan läsa utan glasögon, men om han gör det har han huvudvärk.

Han kan inte ta sarkasm.

Mitsunari är mycket fokuserad när han läser, vilket får honom att vara omedveten om sin omgivning.

Han glömmer att sova när han läser en intressant bok. Han lämnar inte heller sitt rum när han läser, detta leder till att tillbringa dagar inklämda i sitt rum utan social interaktion.

Hideyoshi måste ibland ta ansvaret att mata Mitsunari eftersom hans kärlek till böcker kommer i vägen, han matar honom till och med med sked om det behövs

Han är extremt klumpig och kan inte servera drinkar utan att spilla dem.

Han idoliserar Ieyasu Tokugawa .

Mitsunari är kärleksrivalen på Kenshin Uesugis rutt.

Vid något tillfälle avslöjar han för MC att han är en andra son, som gavs till ett tempel som tar hand om ”överflödiga barn”.

Han bodde där tills Hideyoshi upptäckte sin matematiska förmåga och gjorde honom till sin vasall.

Hans intelligens gav honom många befordran som fick honom att inte inse när han blev krigsherre.