Unawakened

Land: Wolf Beastmans land – Besmaar

Ålder: 23

På fullmånens natt försvinner Vim från slottet. När han kommer tillbaka finns det märken på hans handled som ser ut som blåmärken. Han håller sig på avstånd från andra människor.

 

Zant

Röst av: Yuichiro Umehara

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/82s.png

Originalversion – Sun awakening

Land: Andens land – Secundati

Ålder: 25

Prince of the Earth-klanen Secundati. Zant håller andra på avstånd, men har en mild läggning mot jord och blommor. Han har blockerat en viss händelse i sitt förflutna från sitt sinne.

Oavsiktligt mord : När de var barn besökte han och hans bror Earth Shrine bakom slottet med sina föräldrar. De försökte stärka jorden runt den med sina krafter, men eftersom de var så unga, gick deras krafter över huvudet och orsakade en olycka som dödade deras föräldrar.

Diskning av smuts : Zant kan göra jorden rik och bördig samt justera jordens surhet.

Elementära hårfärger : Zants korta, något oregerliga bruna hår passar in i arketypen för jordelementet.

Spetsiga öron

Socker-och-is-personlighet : Zant kan vara utåt sett kall och avlägsen med sina outtröttliga uttryck och trubbiga ord, men de människor som är bekanta med honom vet att han faktiskt är varm och godhjärtad, till och med sägs vara för godhjärtad. Hans bror beskriver honom som varm men inte bra på att uttrycka sina känslor.

Noll

Röst av: Hideki Kojima

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/518.png

Klockversion – Unawakened

Land: Tidens land – Lyspur

Ålder: 26

Zero lever sitt liv efter rationalitetens principer, och allt som inte överensstämmer med hans sinnes logik förvirrar honom. Han är inte bra på känslor och andra saker som inte kan förklaras med förnuft. Han gillar att laga mat.

My Hero, Zero : skiljer sig från alla andra prinsar på grund av det faktum att han är den enda prinsen vars vaniljversion endast kan erhållas genom att rankas upp i Score Challenge

Namngivning av numeriskt tema : Precis som de andra tidsprinsarna är Zero uppkallad efter ett nummer.

Många av de äldre prinsarna tenderar att hamna i denna grupp. Vissa kanske redan har sett mycket av världen och söker mer för att bli en stabil partner till prinsessan. En hel del av dem tror starkt på dygd och värde, även om vissa kan ha en uttjatad syn på livet, ibland på gränsen till fatalism eller bara status quo.

Altair

Röst av: Yuki Ono

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/110.png

Land: Country of Star – Galassia

Ålder: 20

En klok och modig prins av östra Galassien. Han anser att sitt folks välfärd är av yttersta vikt. Altair kan kontrollera sin örn genom att vissla. Han är bekymrad över – och kommer att ägna större delen av sin tid åt att diskutera – Vega, hans motsvarighet i Västra Galassia .

Stjärnans namn : Uppkallad efter Altair, den ljusaste stjärnan i konstellationen Aquila (som betyder ”örn”). Det är också en del av Sommartriangeln med Vega och Deneb.

Camilo

Röst av: Kenjiro Tsuda

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/165.png

Land: Domens land – Arbitro

Ålder: 29

Camilos roll i domslandet är att hantera och eskortera åtalade som ska ställas inför rätta. Han tar sitt jobb på största allvar och är specialist på bågskytte. Ärlig och ren har han väldigt svårt att prata med kvinnor.

Kan inte prata med kvinnor : Är det här när hjältinnan träffar honom för första gången. Han blir mycket bättre runt henne efter det.

Converse with the Unconscious : I hans Falling Tears-version. Mest plågsamma över hur det skulle vara om deras förhållande var ogillades och de inte kunde träffa varandra öppet. Uppdelningen i uppvaknandevägarna beror på om han ignorerar det faktum att han är i officiell verksamhet (så ingen hanky-panky) och kysser henne eller om han kan hålla sig tillbaka.

Cute Little Fangs : En mer subtil variant av detta. Hans hörntänder är inte alltid avbildade men när de är det ser de mer framträdande ut än hos andra prinsar.

Besittning förutsätter skuld : Som någon som arbetar inom brottsbekämpning, väcker Camilo ibland ilska hos dem som känner människorna han arresterade. I sin vaniljversion blir han arresterad och fängslad misstänkt för att ha ägt illegala droger efter att någon som var ute efter att få honom stött på honom och planterat dessa droger på honom.

Flight of Romance : In his Falling Tears sun awakening. Camilo tar upp hjältinnan i famnen för att se solnedgången.

Team Mamma : Camilo är så här för änglarna (nämligen Micaela, Lecien och Adiel) och tar hand om dem mycket. Han städar till och med Micaelas rum, för gud vet, Micaela kommer inte att göra det själv.

Carlyle

Röst av: Takaya Kuroda

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/369m_7.png

Guideversion – Moon awakening

Land: Kronhantverkarnas land – Corona

Ålder: 30

En svårfångad men väluppfostrad prins, Carlyle är ett underbarn inom kronhantverk vars verk är mycket värdefulla. Den kungliga familjen Corona har historiskt gjort kronorna till kungafamiljen i Drömriket, Traumere, i generationer, och Carlyle är den senaste hantverkaren som har fått denna ära. Han vill ha mer frihet att skapa sin egen design.

Royals Who Actually Do Something : En kronmakare

Chrono

Röst av: Yoshitsugu Matsuoka

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/77m.png

Originalversion – Moon awakening

Land: Country of Marvel – Wondermare

Ålder: 23

Chronos familjs roll är att skydda tiden i Wondermare. Hans klocka har förmågan att cykla genom tiden. Samtidigt som han jobbar hårt på sitt jobb tycker han att det är ganska svårt. Chrono är barnbarnet till den ursprungliga vita kaninen som träffade Alice när hon föll i Wondermare.

Oskyldiga blå ögon

Annons:

 

Cohen

Röst av: Kenta Ookuma

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/24_8.png

Land: Passionsland – Randalcia

Ålder: 27

Cohen är en passionerad prins som ständigt jagar kvinnor och är aggressiv i sina förföringsförsök. När han förför kvinnor tar han hand om dem och behandlar dem som en prinsessa. Det är en utbredd uppfattning i hans land att det är omöjligt för män och kvinnor att bara vara vänner.

Hasselmus

Röst av: Shunsuke Kawabe

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/406m_5.png

Dakimakura version – Moon awakening

Land: Country of Marvel – Wondermare

Ålder: ???

Från sömndalen där sovsömsarna bor vill Dormus alltid sova.

Sleepyhead

Influensa

Röst av: Kouji Takahashi

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/106_5.png

Brudversion – Unawakened

Land: Country of Voice – Vox

Ålder: 18

Flu är den andra prinsen i Country of Voice. Tyst och blyg har han svårt att höja rösten över en viskning. Han hamnar alltid i skuggan av sin glada storebror, Stimma, och sin bullrande lillebror, Rufen. Bakom sitt mjuka yttre har han en överraskande inre styrka.

Shrinking Violet : Han är väldigt tyst och blyg.

Fujime

Röst av: Go Inoue

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/458s.png

Moonlit Night version – Sun awakening

Land: Litteraturlandet – Shinonome

Ålder: 27

Fujime är en känd kortromanförfattare och är väl ansedd som en romanförfattare. Han är väldigt kreativ och hämtar ofta inspiration från andras kärlekshistorier. Han har dock liten personlig erfarenhet av romantik. Medan han verkar mild kan han vara envis.

Anguished Declaration of Love : In the moon awakening of his original version’s story. En del av ångesten härrör från det faktum att Fujime börjar känna sig ovillig att skriva en romansk roman baserad på deras falska relation, och vill hålla de dyrbara stunderna privata, men han måste annars, annars är det ingen mening med att det falska äktenskapet ska fortsätta.

Föreskuggning : Bokstavligen. I början av berättelsen medan hon väntar på att Fujime ska dyka upp vid en prisutdelning, nämner hjältinnan att den av hans romanska romaner hette ”Love Beneath the Tree Shade”. Gissa var han var när hjältinnan gick ut för att försöka hitta honom? Under skuggan av ett träd .

Innocent Cohabitation : Går igenom alla rörelser i ett typiskt äktenskap, inklusive Fujime som köper ett hus åt honom och hjältinnan att bo i medan det falska äktenskapet pågår. Ber till och med personen som säljer huset att hjälpa till att fylla upp huset med alla nödvändiga hushållsartiklar som behövs.

Romantisk Fake-Real Turn : Fujime ber om hjältinnans hjälp att bete sig som sin fru under en tid, för att hjälpa honom att samla information till sin senaste romans. Naturligtvis eskalerar situationen snabbt till en sann romans.

Writer’s Block : Är så bekymrad över sin författarblockering att han spelar ett pseudoäktenskap med hjältinnan för att få en titt på hur ett giftliv skulle se ut.

Gary

Röst av: Satoshi Hino

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/342.png

Riding Hood version – Unawakened

Land: Country of Moonlight – Clairboor

Ålder: 26

Gary har ett snällt uppträdande, men döljer sina eldiga känslor under sin milda bild. Han är på en resa för att upphäva förbannelsen som får honom att agera som ett våldsamt odjur på natten. Han är mycket fingerfärdig med händerna och är en mästare i armborst. Girbert är hans älskade yngre halvbror.

King Incognito : Med tanke på att han gömmer sig ute i skogen och att alla i landet tror att hans bror Girbert är han , döljer Gary sin kungliga identitet. Det är först mycket senare som detta faktum avslöjas för hjältinnan.

Modest royalty : Berättigad, eftersom han är på flykt och snygga kläder bara kommer i vägen för hans strider.

Real Men Cook : Brukade alltid laga mat åt sin bror, Girbert.

Röda ögon, ta varning : När Gary går ut för raseri blir hans violetta ögon röda.

Unstoppable Rage : På grund av sin förbannelse kan Gary gå in i en okontrollerbar raseri och uppvisa ökad styrka.

Annons:

 

Gerald

Röst av: Yūma Uchida

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/84.png

Land: Filmens land – Rumänien

Ålder: 18

Populär som en mainstream skådespelare för romantik, Gerald är en vänlig prins som vill utöka sin repertoar utanför romantikgenren. Han har dock problem med typcasting. Han är känd som ”Gerry” av sina vänner.

Jag har systrar : Gerald citerar sina systrars inflytande till varför han behandlar kvinnor så bra.

Smeknamn i serien : Hans smeknamn ”Gerry”. Han är också känd som ”The White Rose” på grund av hans rätta utseende och blygsamma, upprättstående karaktär.

Så vacker, det är en förbannelse : På ett mycket specifikt sätt relaterat till hans karriär. När Gerald pressade Will för att tillåta honom att agera i Wills nästa skräckfilm, avvisar Will Gerald summariskt och säger till honom att han var ”för snygg”.

Hinoto

Röst av: Yuichiro Umehara

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/188.png

Land: Kalenderland – Kuyou

Ålder: 25

Hinoto kommer från familjen Ram. Han är specialist på Taiko-trummor och har en beräknande personlighet. Även om han är kortfattad och kritiserar med män, har han ett annat ansikte för kvinnor.

Djurögon : Förmodligen för att han kommer från familjen Ram, har Hinoto också rektangulära pupiller som en get. Även om detta är väldigt subtilt.

A Wolf in Sheep’s Clothing : Spelar definitivt upp sin ofarlighet och ofarlighet när han är i närheten av hjältinnan, även om det för någon annan skulle vara uppenbart att hans tama faner gömmer något mer amoröst och djärvt…

Östra zodiaken : Som en av Kuyou-prinsarna är Hinoto baserad på ett av djuren från den östra zodiaken – baggen.

Ira

Röst av: Junta Terashima

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/411s.png

Bröllopsversion – Sun awakening

Land: Sinnerns land – Votalia

Ålder: 23

Fängelsevaktmästare för fångar som har begått brottet ”Ilska”. Medan han försöker hålla sig lugn, kommer han att hamna i ett våldsamt raseri när han en gång blivit arg tre gånger . Men när han blir arg behåller han sin artiga ton.

Djurmotiv : Varg. Ira, liksom resten av Votalia, har ett tillhörande emblem. Hans har en superstilad varg.

Berserk-knapp : På något sätt, på ett eller annat sätt, är Las väldigt bra på att trycka på alla Iras knappar tills han nästan rensar sin treslagsregel inom en konversation med Las.

Se upp för de trevliga : Saken är att han verkligen är en snäll person. Det är bara det att det är en hemsk idé att göra honom förbannad. Till exempel, i avsnitt 8 av anime-shortsen där Vashti får reda på vem som kidnappade en bebis och vad han och de andra Votalia-prinsarna gör mot nämnda kidnappare antyds inte vara bra. Även tidigare i avsnittet hotar Ira att slita av Vedys huvud och förvandla det till en boll efter att den senare skrattat och gjort narr av honom.

I kapitel 2 i Main Story Part 3 blir han helt förbannad på Miru och Lou för att de sårat Las och när Mirus skratt bara tjänar till att göra honom förbannad ännu mer, resulterar detta i en fjärde Ira som hotar att döda dem båda.

Namngivning av religiöst och mytologiskt tema : Hans namn är det latinska ordet för ”vrede” som är en av de sju dödssynderna i kristendomen.

Kungliga som faktiskt gör något : Liksom resten av Votalia-prinsarna arbetar han som fängelsevaktmästare,

Tame His Anger : Anledningen bakom hans 3-strike regel . Ira försöker aktivt hindra sig från att släppa lös humöret eftersom det gör att han blir rasande.

Stillsam raseri

Du skulle inte gilla mig när jag är arg!

Iria

Röst av: Takahiro Sakurai

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/173_3.png

Skolversion – Unawakened

Land: Trolldomens land – Soltiana

Ålder: 18

Iria är den äldste av de två prinsarna av Soltiana, den andra är Miya. Han är lågmäld men kapabel och kan hantera de förväntningar som ställs på honom som arvtagare till tronen. Han är medveten om sitt ansvar och gör sitt bästa för att svara på de offentliga angelägenheterna i sitt land.

Avfärda en komplimang : Hur han vanligtvis svarar.

Hollywood Tone-Deaf : Han kan inte ens sjunga en vaggvisa i ton; hans sång och rytm är osynkroniserade.

Humble Hero : Avfärdar alltid komplimanger om sin skicklighet och begåvning, säger att det är för mycket eller snubblar över att tacka dem. Han blir också lätt generad av det.

Luminescent Blush : Iria rodnar väldigt lätt, från att prata för mycket till komplimanger till att hjältinnan borstar bort något från honom.

Rik på dollar, fattig i bemärkelse: Nedtonad. Iria hade varit sjuk sedan ung, så han hade inte haft mycket möjlighet att gå ut. På en utflykt med hjältinnan i den omgivande staden har han visat sig vara obekant med stadens layout, inte kände till några intressanta ställen att visa henne och hade aldrig ätit mat stående tidigare.

Sjukt barn växte upp starkt : Som barn var han alltid svag, så han stannade kvar och läste bara böcker. Nu spelar han en så viktig roll för landet att det har beskrivits som om ”hela landets ljus” hade släckts när han inte var där.

Smarta människor bär glasögon : Studerar mycket magisk teori och andra akademiska ämnen.

Jay

Röst av: Masaru Mukugehara

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/222m.png

Hospitality version – Moon awakening

Land: Prästens land – Norpli

Ålder: 39

Även om Jay har en snäll och mild personlighet, är han inte särskilt öppen för andra. För länge sedan blev han biten av en vampyr – hans internatkompis Alfreds pappa – och som ett resultat är han en halvvampyr som inte kan gå ut i solen. Folket i hans land är kalla för honom, och hans familj erkänner honom inte riktigt. Han behöver Martin som medlare mellan honom och Alfred, eftersom de båda fortfarande känner sig obekväma över Jays attack. Han tycker om att måla och konst, men hans stil är ganska abstrakt.

Deadpan Snarker : Ett av mangakapitlen antyder att både han och Alfred har toner av detta, eftersom de båda hånfullt ekar Martins genuint tillgivna smeknamn för Rica (’Rica-chan’), till Ricas förlägenhet.

Dhampyr : Även om det inte är en traditionell dhampyr eftersom ingen av hans föräldrar var vampyrer (hans vän, Alfred, är den här typen av dhampyr), beskriver han sig själv som sådan i sin vaniljberättelse. Han är en halvvampyr eftersom han fick behandling innan förvandlingen helt kunde ske, vilket resulterade i att han inte kunde gå ut i solljuset, hade röda ögon och huggtänder och hade en affinitet för fladdermöss, men inte behövde blod för att överleva.

Friendly Neighborhood Vampire : Jay har aldrig smakat människoblod som en vampyr, och även om han emellanåt visar dessa huggtänder för dramatisk effekt i sina händelseberättelser, har han ingen lust att attackera någon.

Jag hatar dig, vampyrpappa : Det finns uppenbarligen långvariga trauman från hans attack av Alfreds pappa, och klyftan mellan Alfred och Jay har tagit lång tid att ens börja läka.

Religiös vampyr : Som prins av prästens land finns det specifika plikter som Jay har tränats för att göra, och att vara en natts varelse kommer inte att stoppa honom. Han var präst vid Alfreds bröllop, så man kan dra slutsatsen att han är prästvigd. Dessutom har hans evenemangsdräkter ofta korsmönster och religiösa kläder.

Romantic Vampire Boy : Men självklart.

Terrible Artist : The Heroine har svårt att kommentera Jays konst positivt, vilket han tycker är otroligt roligt.

Koga

Röst av: Rie Kugimiya

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/573m.png

Oni version – Moon awakening

Land: Country of Great Fox Spirit – Irogu

Ålder: 2000

Den äldre brodern till Saiga, Koga har templets kraft för att få regn. Han är över 2000 år gammal, men har fortfarande ett ungdomligt utseende. Han är känslig för sitt utseende och blir arg när folk kallar honom söt. Saiga tycker om att reta honom.

Asiatisk Fox-Spirit

Söta små huggtänder

Hatar att bli kallad söt

Äldre än de ser ut : Trots att han ser ut som ett litet barn är han faktiskt 2000 år gammal.

Riktigt 700 år gammal : 2000 år gammal för att vara exakt.

Kotohogi

Röst av: Kenichi Suzumura

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/383s.png

Sakura version – Sun awakening

Land: Ljusets land – Amatsu

Ålder: 22

Kotohogi är den snälla och kloka arvtagaren till Amatsus tron. Även om han jobbar hårt som en prins, känner han en stor tomhet inombords. Han har en liten trädgård. Han är den ljusa motsvarigheten till Shigure, prinsen av mörkrets land.

Calling the Old Man Out : På grund av konflikten mellan hans och Shigures kungarike har Kotohogis far, kungen, hjältinnan utslagen och hållen mot sin vilja. Arg tvingar Kotohogi vakterna att släppa henne och ger en tillrättavisning till sin far för att ha involverat henne i en konflikt som borde hanteras mellan respektive kungarikets härskare.

Tomt skal : Nedtonat. I sin ursprungliga berättelse beskriver Kotohogi sig själv som ”ihålig” och ”sin fars marionett” utan önskningar och preferenser, eftersom de ersätts av hans fars. Utan sin egen åsikt följer han sin fars plan att försöka dra hjältinnan över till deras sida av en konflikt. Han lyckas bryta sig ur detta när han börjar bry sig mer och mer om hjältinnan. Han är inte längre ett tomt skal i senare berättelser.

Lateria

Röst av: Yuuki Tai

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/115s.png

Originalversion – Sun awakening

Land: Country of Ice Treats – Amarena

Ålder: 34

Hans värdighet och prakt har gett honom stort förtroende från sina undersåtar. Lateria har iskrafter som gör att han kan behålla iskristallerna som håller hans land Amarena flytande och i ett stycke. Han har en äldre syster som han ersatte som arvtagare till tronen vid tidpunkten för sin födelse på grund av urfödseln, och en brorson från henne. Han är inte som bäst på morgonen då han har lågt blodtryck.

En isperson: Lateria har iskrafter och dessa krafter finns i familjen. Hans syster har också iskrafter.

Covered in Kisses : I en omvändning av den klassiska tropen är det Lateria som lämnar läppstiftsmärken över hela hjältinnan efter att läppstiftet han ger henne överfört till sina egna läppar under kyssar.

Crazy Jealous Guy : Blir irrationellt avundsjuk på sin brorson när hjältinnan oroar sig för hans välbefinnande. Detta är omedelbart efter att hans brorson hotade hjältinnan med en kniv mot strupen. Han ber om ursäkt efter att hjältinnan förklarat att hon var orolig för brorsonen på grund av den hjärtesorg som det kan orsaka Lateria, men han fortsätter att plågas av svartsjuka under resten av sin berättelse.

Heir Club for Men : Tronen kan bara ärvas av en man. Detta är huvudorsaken bakom konflikten mellan Lateria och hans syster.

Långhårig Pretty Boy : Hjältinnan nämner hela tiden hur ömmande vacker Lateria är och hur glänsande hans hår ser ut.

Inte en morgonperson : Hans låga blodtryck gör det svårt för honom att gå upp på morgonen.

Martin

Röst av: Keiji Fujiwara

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/605m.png

Sparkling Night version – Moon awakening

Land: Country of Brandy – Van Brulee

Ålder: 40

En gentlemannaprins med en vuxen luft. Han är bra på sport – speciellt dart – och är väldigt tävlingsinriktad. Bästa vän med Alfred och Jay , han används ofta som mellanhand mellan dem men önskar att de skulle prata med varandra normalt. Han växte upp med Colorer, Rica och Creto, och ser (och retar) dem som sina små bröder . Han tycker om att hjälpa till i sin väns bar.

Above the Influence : På sin ”Marine” månrutt blir hjältinnan full men försöker ändå få det med honom. Han underhåller henne ett ögonblick, men avböjer sedan bestämt eftersom båda hade druckit för mycket för att medvetet samtycka. Han försöker göra detta igen i sin ”Sparkling Night”-solrutt, och försöker avleda hjältinnan och undvika att behöva ”kräkta om hans osäkerhet”.

Tillgivna smeknamn : Även om han ibland kallar Rica ”Rica-chan” för att avveckla honom, verkar han likaväl använda det som en symbol för sin genuina tillgivenhet.

Big Brother Mentor : Växte upp med prinsarna från chokladländerna (Colorer, Rica och Creto) och är fortfarande väldigt nära dem. Han är den enda personen som kallar Rica ’Rica-chan’, till Ricas förtret, men de två är väldigt nära och älskar varandra innerligt. Creto tycker att han är cool. Det finns en drama-cd tillgänglig där Creto släpar både Rica och Martin för att göra choklad tillsammans med honom.

But Liquor Is Quicker : Det verkar som om detta kommer att hända i hans ”marina” månrutt, men är bestämt omstörtad och han avslöjar att han gjorde en poäng om att hjältinnan var helt ur sitt djup.

Drowning My Sorrows : Spelade för skratt i kapitel 3 i Main Story Part 2, i en bonusberättelse där Martin beklagar att han saknat chokladtävlingen som utgjorde dramatiken i kapitlet, och att han inte var där för att stödja Creto.

Osäkert kärleksintresse : Berättelsen om hans version av händelsen ”Sparkling Night” kretsar kring att han drabbas av osäkerhet över sitt och hjältinnans förhållande och därefter inte kan agera som sitt vanliga glada jag.

Ladykiller in Love : Hans vaniljsols hemliga berättelse får honom att träffa en annan kvinna på gatan och inse att hans tankar nu är helt fokuserade på hjältinnan istället. Eftersom denna del av hans liv inträffar helt före alla hans berättelser är den ”ladykiller”-delen av hans personlighet ur fokus, och istället handlar hans berättelser om hans ångest för mer komplexa känslor.

Luktar sexigt : Hjältinnan gillar verkligen hans cologne.

Spindlar är skrämmande : Tja. Buggar med många ben, som förmodligen inkluderar spindlar också. Hans (tydligen väldigt fina) cologne fungerar som insektsmedel.

Team Normal : Han har varit bästa vän med två halvvampyrer under mycket lång tid, varav den ena har spetsiga öron och den andra är helt nattaktiv. Hans pseudobröder kan också ha chokladmagi.

Morta

Röst av: Shunsuke Takeuchi

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/275s.png

Originalversion – Sun awakening

Land: Aspirationsland – Circo

Ålder: 25

Äldste prins av Circo. Han är stjärnan och koordinatorn för trapets- och akrobatikshowen i sin yngre bror Neros cirkus. Han tror att döden är en belöning för människor eftersom de har gjort sitt bästa under hela livet. Morta har något av en kluven personlighet, med både ett smart och behagligt ansikte, och ett grymt och hänsynslöst ansikte. Han bryr sig mycket om alla sina bröder och försöker hindra Drole från att agera på sin masochism genom att linda in sin sax med band. Morta gör alla cirkusdräkter åt sina bröder. Alla fyra syskon fick hjälp av Prince Crown när majoriteten av vuxna i Circo dödades under experiment med biovapen.

Cool Mask : Han brukar ha en i sina ouppvaknade versioner.

Creepy Good : Blir så här ibland på grund av hans besatthet av döden och genuina övertygelse om att döden är den största belöningen.

I kapitel 2 av Main Story Part 2 uttrycker han sin tacksamhet till Avi och Fllayg för att de hjälpte honom och Nero med problemet med försvunna barn i Circo genom att önska att båda snart får uppleva en ljuv död. Även om han tänkt att det skulle vara en genuin tackuppvisning, lyckas den bara störa Flayg.

Dödssökare

Meningsfullt namn : Hans namn kommer från det latinska grundordet mort , som betyder ”död”.

Peaceful in Death : Hur han vill gå ut.

Precious Photo : I sin ursprungliga Sun-rutt visar han hjältinnan en bild av sina döda föräldrar som han förvarar inuti ett hänge.

Stepford Smiler : Främst av varianterna Depressed och Empty. Han tenderar att dölja hur han verkligen känner sig bakom ett leende.

OK en

Röst av: Natsuki Hanae

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/223_3.png

Seasons version – Unawakened

Land: Fyra årstiders land – Hourai

Ålder: 23

Oka är en elegant och raffinerad prins, och hans tillfälliga beteende sägs påminna om bilden av fallande körsbärsblomblad. Han har en svag konstitution till följd av en kronisk sjukdom.

Cherry Blossom Girl : En manlig motsvarighet. Inte bara betyder hans namn körsbärsblommor, hans outfits innehåller kraftigt körsbärsblommor och är ofta rosa på något sätt. Av alla årstiders prinsar är Oka den som förknippas med våren.

Dude Looks Like a Lady : Ibland gör historien det till en poäng att nämna att Oka är så vacker att han nästan kan misstas för en kvinna, till hans förtret.

Säsongsmotiv : Vår.

Team Mom : Är så här för de andra Hourai-prinsarna. Oka är mild och omtänksam, men håller dem också i linje. De andra Hourai-prinsarna ställer sig vanligtvis till Oka, speciellt när Oka blir arg .

Yamato Nadeshiko : En manlig motsvarighet. Hans manér beskrivs som artig, mild, elegant och raffinerad. Oka beskrivs också som ödmjuk och svag, särskilt i samband med hans sjuka kropp. Men han har en stark styrka och har inga problem med att vara självsäker mot hjältinnan eller när de andra Hourai-prinsarna verkar gå ur spel.

Oswald

Röst av: Katsuyuki Konishi

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/229_5.png

Påskversion – Unawakened

Land: Country of Rainbow – Oz

Ålder: 35

En prins som har fört med sig stora tekniska framsteg till sitt land Oz. Även om många av hans ämnen verkar ha intrycket att Oswald är en kraftfull trollkarl, är han faktiskt bara en begåvad tekniker. Han tycker om att avveckla sina medprinsar av Oz.

Gadfly : Han tycker om att bråka med de andra Oz-prinsarna.

Korp

Röst av: Kosuke Toriumi

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/302_17.png

Skeppsversion – Unawakened

Land: Land av lugn kväll – Revelta

Ålder: 20

Ravens leende rymmer djup sorg, när han är fångad i sorg över sin avlidne fästmö, Ophelia. Han fokuserar mycket på sin 5-årige bror Claudius.

The Lost Lenore : Ophelia väger tungt på Ravens sinne hela tiden.

The Ophelia : Trots att denna trope är namnet på hans döda fästmö, är det han som blivit detta i sitt ursprungliga Månslut. CG på slutet visar till och med honom med ett brutet leende och tråkiga ögon av olycka .

Second Love : The Heroine är detta för honom.

Rege

Röst av: Yoshimasa Hosoya

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/121.png

Land: Etikettland – Pluter

Ålder: 25

Rege är väluppfostrad och mild och kan döma människor utan att låta sina personliga känslor grumla hans sinne. Han har ett oklanderligt uppförande, men han är oroad över sitt förhållande till sin yngre bror.

Disension Remorse : I solens uppvaknande av sin ursprungliga version hamnar Rege och hans bror i ett slagsmål där Rege får sina lampor släckta. Rege skyller sig själv för att ha blivit påkörd medan hans bror är i sitt eget rum, och han känner också ånger. Det är här hjältinnan kliver in , vilket leder till att de pratar ut det.

I Kiss Your Hand : Som det anstår hans gentlemannakaraktär har Rege för vana att kyssa hjältinnans hand.

OOC Is Serious Business : I månens uppvaknande av sin ursprungliga version, tror Rege att hans bror utspelar sig för att han inte var ordentligt ”utbildad”. Om det är så kommer han att ”utbilda” ordentligt hjältinnan att lyssna på honom när han ber henne att stanna vid hans sida. Detta ovanliga beteende är en kulmination på att tro att han är hatad av sin bror så länge, och äntligen förbittrar Rege tillräckligt för att snappa .

Prince Charming : Rege markerar många rutor för detta, inklusive hans kungliga härstamning, hans perfekta beteende, oklanderliga sätt och milda leende. Han har också god etikett och utmärkt hästskicklighet.

Kungliga som faktiskt gör något : Är involverad i förvaltningen av sitt land. Detta är en stridspunkt mellan honom och hans bror; Rege har varit på fler regeringsmöten och är mer erfaren än sin bror i denna aspekt.

Syskonrivalitet : En ensidig syskonrivalitet. På grund av att han alltid jämförs med Rege sedan barndomen, har hans bror alltid varit avundsjuk på honom . Å andra sidan försöker Rege desperat att fixa klyftan mellan dem. Senare berättelser får dem att försonas och arbeta tillsammans för att sakta återuppbygga förtroendet mellan dem.

Luktar sexigt : Hjältinnan har på mer än ett konto nämnt hur Rege luktar; vid ett tillfälle, beskrev det som ”solsken och grönt gräs”.

Någon älskar inte Raymond : Berättigad eftersom personen är hans egen bror. Så medan Rege är omtyckt av alla andra, känner Rege sig bedrövad eftersom han inte förstår orsaken bakom sin brors kalla beteende trots alla hans försök att nå ut till honom.

Saiga

Röst av: Tōru Ōkawa

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/102_9.png

Land: Country of Great Fox Spirit – Irogu

Ålder: 1000

Med en mystisk aura av förtrollande skönhet på grund av sin höga ålder, har Saiga makten att befalla regnet. Han bor på platser som skyddas av röda shintoportgränser. Han tycker om att reta sin storebror Koga.

Asiatisk Fox-Spirit

Store Lillebror : Ser betydligt äldre ut än sin äldre bror som är dubbelt så gammal.

Verkligen 700 år gammal : 1000 år gammal

Sefir

Röst av: Mamoru Miyano

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/409m.png

Bröllopsversion – Moon awakening

Land: Sky Country – Ange

Ålder: 25

Sefirs prioriteringar fokuserar på välståndet i hans land, och han har varit medveten om sina plikter från en mycket ung ålder. Även om han arbetar hårdare än någon annan för att hålla sitt hjärta rent, har han en kraftfull och lustig sida. När han var liten brukade han vara vän med Dion, prins av Ivia.

Namngivning av religiöst och mytologiskt tema : Hans namn kommer från ”sefirot” som i den judiska kabbalan är 10 emanationer från Gud till världen som finns på Livets träd.

Shao

Röst av: Kōtarō Nishiyama

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/441s.png

Sentai version – Sun awakening

Land: Andens land – Secundati

Ålder: 29

En mild och lugn prins från vattenfamiljen i Andelandet, Shao är mycket populär bland barnen i sin stad. Han har en lekfull sida och kan kontrollera vatten.

Elementära hårfärger : Shaos (otroligt) långa blå vågiga hår markerar honom som att passa standarden för vattenrelaterade karaktärer.

Team Mom : Är detta mot Secundati-prinsarna.

Sieg

Röst av: Toshiki Masuda

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/486_1.png

After Story-version – Unawakened

Land: Juvellandet – Metystia

Ålder: 26

Sieg är en prins med ett mildt uppträdande, som talar formellt till alla, oavsett ålder. Han värderar ridderlighet högt, och även om han är en prins längtar han efter någon som han kan svära sin lojalitet till och vara deras riddare för resten av sitt liv.

Gratis engelska : Han kallar hjältinnan ”Princess” på engelska.

Riddare i skinande rustning

Luminescent Blush : bryter ut i detta i sitt ursprungliga Moon-slut när hjältinnan säger att det är ok för honom att röra vid henne.

Namngivning av religiöst och mytologiskt tema : Sieg kommer från Siegfried som i sin tur är en anpassning av ”Sigurd” som i nordisk mytologi var en hjälte som dödade en drake och senare dödades i sömnen. Hans yngre syster Freja har samma namn som den nordiska gudinnan för kärlek och fruktbarhet.

Rock Theme Naming : Methystia är baserad på ”ametist”.

Subaru

Röst av: Kumagai Kentarou

Land: Kalenderland – Kuyou

Ålder: 22

Prince of the Tiger Clan. Han utmärker sig i en pugilistisk dansstil med nävarna. Subaru pratar inte mycket och har stor fysisk styrka, vilket ger honom en väldigt skrämmande aura. Som ett resultat av detta hålls han ofta på avstånd av sina kamrater. Men han har också en känslig sida.

Wolverine Claws : Subarus valfria vapen, visat i detalj i hans månuppvaknande.

Säga

Röst av: Tomokazu Seki

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/177.png

Land: Filmens land – Kenal

Ålder: 30

Tell har en seriös personlighet. Han är en känd filmregissör som kan spela in vilken genre som helst förutom skräck, och är särskilt känd för sina dokumentärer. Han retas av sin yngre bror, Will, eftersom han inte är bra på skräck.

Fake Defector : I kapitel 5 av Main Story Part 2 låtsas han stå på skurkarnas sida.

Royals Who Actually Do Something : En filmregissör, ​​hans verk har fått utmärkelser och priser.

Trophy Room : Tell håller sina många utmärkelser för sina filmer i sitt rum.

Arbetsnarkoman : Har en vana att arbeta till småtimmarna på natten, vilket resulterar i att han sover för mycket eftersom han inte fick tillräckligt med sömn natten innan. Kan inte sitta still innan hans sinne börjar tänka på vilka små saker han kan göra för jobbet. Han känner sig avslappnad när han arbetar och vet inte hur han ska vila.

Till till

Röst av: Masakazu Nishida

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/407m_9.png

Dakimakura version – Moon awakening

Land: Country of Rainbow – Oz

Ålder: 20

Toto är alltid på jakt efter någon att bli hans ägare. Om han är en bra pojke vill han att hans ägare ska berömma honom. Om han inte är en bra pojke vill han bli mycket utskälld. Han vill hellre bli utskälld. Hans kropp klarar inte riktigt av choklad.

Laser-Guided Amnesia : Han minns ingenting om sig själv förutom minnet av att leta efter sin ägare.

Lite Beastly

Kärlekens egendom : Vill att hjältinnan ska ”äga” honom och vara hans herre.

Undying Loyalty : Till hjältinnan eftersom han anser henne vara hans ägare. Han har alltid henne i tankarna och kommer att gå allt för långt för henne.

Totori

Röst av: Masahiro Yamanaka

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/397m.png

Detektivversion – Moon awakening

Land: Juvellandet – Toriarl

Ålder: 31

Med en mild och lugn personlighet är Totori den perfekta prinsen att eskortera vilken kvinna som helst. Trots detta förtvivlar hans far kungen eftersom han inte visar något intresse för att bli kär. Han har två systrar, Citri och Litri.

Confirmed Bachelor : The Uninterested In Love Bachelor; han är inte intresserad av att ha ett romantiskt förhållande i allmänhet. Naturligtvis kan detta förändras med hjältinnan runt.

Familjeman

Not so Above It All : Även om många av hans rutter talar om hur lugn och mogen han är, har han också visat sig ha sina inte så allvarliga stunder som i evenemanget ”The Blundering Detectives and the Gentlemen Thieves” där han följer Tigas detektiv. idé och börjar rollspela som en fantomtjuv.

I det andra avsnittet av anime-shortsen, i motsats till Kies som argt river sin kopia av Tigas manus på mitten innan han stormar iväg, visar sig Totori skratta medan han saktar sönder sin kopia på mitten.

I berättelsen om ”En dag fylld med lycka”-minne, kastar han en handfull kronblad i Kiess ansikte innan han duschar mer på honom.

Föräldraäktenskapsveto : Inverterat. Så fort kungen ser Totori eskortera hjältinnan, hoppar han till att pressa henne som brud och har inga problem med att sätta upp en förlovningsceremoni för dem så snart förhållandet är bekräftat. Berättigad eftersom Totori förväntas få en arvtagare till tronen .

Rock Theme Naming : Hans namn och Toriarl kommer från ”citrin”. Detta gäller även hans systrar Citri och Litri.

Vicky

Röst av: Kōichi Yamadera

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/228_8.png

Land: Country of Sound – Ribitt

Ålder: 27

Vicky tar saker i sin egen takt. Han har alltid sällskap av Kerota, från Grodriket. De är förbannade så att de inte kan skiljas från varandra.

Chained Heat : De två måste arbeta tillsammans för att hitta en lösning på deras problem. Men båda har ganska kontrasterande personligheter vilket leder till personliga skillnader. Vicky är ganska avslappnad medan Kerota är högt uppsatt och hetsig.

Förbannelse : Om de går isär från varandra på ett visst avstånd kommer en kraft att kasta tillbaka en av dem till den andra. Kerotas mor var den som kastade förbannelsen över dem; hon försökte faktiskt bryta förbannelsen efteråt men hon misslyckades.

Curse Escape Clause : De måste lyssna på en melodi av ojämförlig lycka.

Roligt djur : Kerota

Vänskap mellan arter

The Quest : Vicky och Kerota är på en resa tillsammans, reser runt för att hitta en lösning och ångra förbannelsen.

Snarky Nonhuman Sidekick : Kerota. Ses vanligtvis bossar Vicky och kallar honom en idiot.

Volker

Röst av: Noriaki Sugiyama

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/180m.png

Originalversion – Moon awakening

Land: Arkivland – Lecord

Ålder: 19

Volkers jobb är att hantera världens magiska rekord. Även om han är sträng och strikt i sitt arbete, är han vänlig och mild utanför sitt jobb. Han pratar inte så mycket med folk, men han älskar sitt husdjur Ruby, en vit hankanin trots det feminina namnet.

Arbetsnarkoman

Zwei

Röst av: Daisuke Motohashi

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/16_65.png

Land: Tidens land – Riement

Ålder: 31

Desillusionerad av den korrupta monarkin som leds av hans far och bröder håller Zwei sig borta från det ädla samhället och ägnar sin tid åt att undervisa barn i staden. Som sådan har han en fördom mot överklassen. Han älskar matematik och lärande.

Aristokrater är onda : Vad Zwei tror att alla aristokrater är. Han undviker till och med hjältinnan ett tag efter att ha fått reda på att hon var prinsessan av Traumere, men blir bara vänligare efter att ha insett att hon inte var som andra adelsmedlemmar som han hade stött på tidigare.

Vita får : Är främmande från sin familj. Även om han en gång var någon som önskade att hans land skulle bli starkare och mer framgångsrikt och uppfylla allt som förväntades av honom som prins, blev han snabbt desillusionerad efter att ha sett sin far, kungen, bara bry sig om att samla rikedomar och makt för kungl. familj och adel och hans bröder går in i tvister för sina egna intressen och vinst.

Namngivning av numeriskt tema : Precis som de andra tidsprinsarna är Zwei uppkallad efter ett nummer. Zwei betyder två på tyska.

Annons:

 

Tidigare

Index

Nästa

Yume 100 Cool

Karaktärer/100 sovande prinsar och drömmarnas rike

Yume 100 söt