Tokyo Mew Mew

Tokyo Mew Mew ( japanska :東京ミュウミュウ, Hepburn : Tōkyō Myū Myū ) är en japansk mangaserie skapad och skriven av Reiko Yoshida och illustrerad av Mia Ikumi . Det var ursprungligen serialiserat i Kodanshas shōjo mangatidning Nakayoshi från september 2000 till februari 2003, med dess kapitel samlade i sju tankōbonvolymer av Kodansha. Den fokuserar på fem flickor infunderade med DNA från utrotningshotade djur som ger dem speciella krafter och låter dem förvandlas till ”Mew Mews”. Ledda av Ichigo Momomiya skyddar flickorna jorden från utomjordingar som vill ”återta” den.

Tokyo Mew Mew
Profilen av en leende ung flicka med rosa hår, svarta kattöron och en svart kattsvans som bär en rosa outfit med röda handskar på en rosa jordgubbsmönstrad bakgrund

Den första volymen av Tokyo Mew Mew publicerad i Japan av Kodansha den 6 februari 2001 med Ichigo Momomiya i hennes Mew Mew-form.
東京ミュウミュウ
(Tōkyō Myū Myū)
Genre Magisk tjej
Skapad av Reiko Yoshida
Manga
Skriven av Reiko Yoshida
Illustrerad av Mia Ikumi
Publicerad av Kodansha
engelskt förlag
NA
Kodansha serier
SG
Chuang Yi
Avtryck Kodansha serier
Tidskrift Nakayoshi
Demografisk Shōjo
Original körning September 2000februari 2003
Volymer 7 ( Lista över volymer )
Anime TV-serie
Regisserad av Noriyuki Abe
Producerad av
  • Akifumi Takayanagi
  • Hideyuki Kachi
  • Ken Hagino
  • Noboru Yamada
Skriven av Masashi Sogo  [ ja ]
Musik av Takayuki Negishi
Studio Pjerrot
Licensierad av
NA
4Kids underhållning
Ursprungligt nätverk TV Aichi , TV Tokyo
engelska nätverk
AU
Network Ten , Nickelodeon
CA
YTV
PH
TV5
Storbritannien
Pop flicka
USA
Fox ( 4Kids TV )
Original körning 3 februari 200226 januari 2003
Avsnitt 52 (japanska)
26 (engelska)
( Lista över avsnitt )
Spel
Hamepane Tokyo Mew Mew
Utvecklaren Winkysoft
Utgivare Takara
Genre Pusselspel
Plattform Game Boy Advance
Släppte 11 juli 2002
Spel
Tokyo Mew Mew – Tōjō Shin Mew Mew! – Minna Issho ni Gohōshi Suru Nyan
Utvecklaren Winkysoft
Utgivare Takara
Genre Rollspelande videospel
Plattform PlayStation
Släppte 5 december 2001
Manga
Tokyo Mew Mew à la Mode
Skriven av Mia Ikumi
Publicerad av Kodansha
engelskt förlag
NA
Tokyopop
Tidskrift Nakayoshi
Demografisk Shōjo
Original körning April 2003februari 2004
Volymer 2 ( Lista över volymer )
Manga
Tokyo Mew Mew Olé!
Skriven av Madoka Seizuki
Publicerad av Kodansha
Tidskrift Nakayoshi
Demografisk Shōjo
Original körning December 2019augusti 2022
Volymer 7
Anime TV-serie
Tokyo Mew Mew Ny
Regisserad av Takahiro Natori
Skriven av Yuka Yamada
Musik av Yasuharu Takanashi
Studio Yumeta Company
Graphinica
Licensierad av Sentai Filmworks
Ursprungligt nätverk TV Tokyo
Original körning 6 juli 2022 – nu
Avsnitt 12 ( lista över avsnitt )
ikon Anime och manga portal

Serien anpassades till en animeserie med 52 avsnitt producerad av TV Aichi , We’ve Inc., Tokyu Agency och Studio Pierrot . Animen sändes i Japan från 3 februari 2002 till 29 mars 2003 på TV Aichi och TV Tokyo . En uppföljare i två volymer till mangan, Tokyo Mew Mew à la Mode , serialiserades i Nakayoshi från februari 2002 till januari 2003. Uppföljaren introducerar en ny karaktär, Berry Shirayuki (som betyder ”White Snow Berry”), som blir den tillfälliga ledaren av Mew Mews. Serien skulle inspirera till två videospel : ett pusseläventyrsspelför Game Boy Advance , och ettrollspelande videospel för PlayStation .

Tokyopop licensierade ursprungligen Tokyo Mew Mew för engelskspråkig publicering i Nordamerika och skulle släppa både originalserien och à la Mode’ . Kodansha Comics skulle publicera en nyöversatt version av mangan i september 2011. 4Kids Entertainment licensierade animeserien för nordamerikansk sändning under titeln Mew Mew Power , och producerade en redigerad engelskspråkig lokalisering . De första tjugotre avsnitten av serien skulle sändas på 4Kids TV i USA, med ytterligare tre avsnitt på YTVi Kanada. 4Kids kunde inte licensiera de återstående 26 avsnitten av serien eller släppa serien på hemmavideo.

Tokyo Mew Mew togs emot väl av engelskspråkiga läsare, med kritiker som berömde mangan för att vara en ”söt och underhållande” serie med ”fritt flytande stil och karaktärsdesign”. Flera volymer av mangaserien dök upp i de 50 bästa försäljningslistorna för grafiska romaner under deras respektive utgivningsmånader. Animeserien fick höga betyg i Japan, medan Mew Mew Power skulle bli 4Kids högst rankade show under sin amerikanska sändning och licensieras för regional utgivning i flera andra länder.

2020 släpptes en andra uppföljare i två kapitel, Tokyo Mew Mew 2020 Re-Turn , med huvudkaraktärerna med uppdaterad design; och samt en spinoff, med titeln Tokyo Mew Mew Olé! , som innehåller ett nytt team av manliga Mew Mews. Dessutom tillkännagavs en ny anime-anpassning av serien, Tokyo Mew Mew New ; serien sändes från juli till september 2022. En andra säsong har premiär i april 2023.

Komplott

Det utrotningshotade arter med sin ” förälskade ” Masaya Aoyama . Efter en jordbävning badar Ichigo och fyra andra flickor i ett konstigt ljus. En katt dyker upp framför Ichigo och smälter sedan samman med henne. Dagen efter börjar hon bete sig som en katt och göra kattvitsar. Efter att ha träffat Ryou Shirogane och Keiichirou Akasaka får Ichigo reda på att hon infunderats med Iriomote-kattens DNA . Ryou och Keiichirou förklarar att detta gör att hon kan förvandlas till Mew Ichigo, en kraftfull heroisk katttjej. Hon får order om att besegra Chimera Animas – främmande parasiter som infekterar djur och förvandlar dem till monster. Ryou och Keiichirou instruerar Ichigo att hitta de fyra andra tjejerna från utställningen – de återstående Mew Mews.Den första Mew Mew Ichigo möter är Minto Aizawa , en bortskämd, rik flicka och ballerina som är infunderad med generna från den blå lorikeet ; [n 1] Retasu Midorikawa , en blyg men smart tjej som utsätts för konstant mobbning från tre flickor och absorberar generna från den fenlösa tumlaren ; en hyper och ändå ung flicka vid namn Bu-Ling Huang som tar emot generna från det gyllene lejonet tamarin ; och Zakuro Fujiwara , en professionell skådespelerska och modell infunderad med generna från den grå vargen .De fem Mew Mews slåss mot Chimera Animas och deras utomjordiska kontroller Quiche , Pie och Tart . Quiche blir kär i Ichigo där han försöker få hennes kärlek trots att han försöker eliminera de andra Mew Mews. En av Mew Mew blir attackerad och dör av ett utomjordiskt bett, men kommer sedan tillbaka till livet. Pie och Tart ansluter sig senare till Quiche för att försöka förstöra Mew Mews.När striderna intensifieras får Mew Mews i uppdrag att hitta ”Mew Aqua”, ett material skapat av rent vatten som innehåller en enorm kraft för att bekämpa utomjordiska attacker och som kan kännas av Mew Mews. Under en strid med Quiche i ett akvarium riskerar Ichigo att förlora när den mystiske blå riddarendyker upp och räddar henne. Han återkommer med jämna mellanrum under hela serien och skyddar Ichigo från olika faror. Det avslöjas senare att den blå riddaren i själva verket är Masaya. Kort efter denna upptäckt kollapsar Masaya och förvandlas igen. Den här gången förvandlas han till Deep Blue, den utomjordiska ledaren som vill förstöra mänskligheten. Efter att ha förklarat för Ichigo att Masaya var en falsk form för tillfälligt bruk, attackerar Deep Blue Mew Mews. Pie och Tart försöker stoppa de andra mew mews medan Ichigo går efter Deep Blue. Han och Quiche slåss och Deep Blue vinner.Masayas personlighet dyker upp igen en kort stund och han använder Mew Aqua inuti Deep Blue för att rädda Ichigo och Tokyo och dödar sig själv i processen. Förkrossad över sin förlust, Ichigo häller sin kraft i Masaya för att rädda hans liv, och förlorar sitt eget i processen. Masaya kysser henne, ändrar hennes rygg till en människa och återupplivar henne. Ryou ger Pie den återstående Mew Aqua för att rädda utomjordingarnas värld, varefter Quiche, Pie och Tart säger adjö och återvänder till sin egen värld.

UppföljareRedigera

Tokyo Mew Mew à La Mode

Ichigo och Masaya flyttar till England för att studera hotade arter. De återstående Mew Mews fortsätter att eliminera Chimera Animas som lämnats efter av utomjordingarna. De står inför ett nytt hot i form av Saint Rose Crusaders : Människor med övernaturliga förmågor som önskar att erövra världen och skapa en ” utopi ” samtidigt som de tar över de återstående Chimera Animas.

Berry Shirayuki blir den sjätte Mew Mew och tar tillfälligt Ichigos plats som ledare. Berry är den första Mew Mew som infunderas med DNA från två utrotningshotade arter , den andinska bergskatten och Amami-kaninen. Som en av de starkaste Mew Mews, är Berry måltavla av två av korsfararna, som attackerar henne i skolan. Ichigo återvänder för att ge hjälp under denna strid. För sin sista attack hypnotiserar två korsfarare invånarna i Tokyo och ställer dem mot Mew Mews. Berry och hennes barndomsvän Tasuku Meguro använder sina nyfunna kärlekskänslor för att vända hypnosen och orsaka en förändring av hjärtat hos korsfararna.

Tokyo Mew Mew Olé

Produktion

Mia Ikumi tillbringade ett år med att designa Tokyo Mew Mew manga innan den första volymen släpptes i februari 2001.  Berättelsen som hon ursprungligen presenterade för sina redaktörer, Tokyo Black Cat Girl , innehöll en hjältinna vid namn Hime Azumi. En intergalaktisk polis vid namn Masha gav henne förmågan att förvandla sig till en kattflicka och bad henne hjälpa honom att besegra utomjordiska inkräktare som kallas Bugs. Efter att produktionsteamet bestämde sig för att fokusera på fem kvinnliga superhjältar, ombads Ikumi att rekonstruera huvudkaraktären. Hon hade reservationer mot förändringarna, eftersom karaktären ursprungligen designades för en mer dramatisk serie. När Tokyo Mew Mew blev ett livskraftigt projekt anställde Kodansha Reiko Yoshida som seriens scenarioförfattare och berättelsehandledare.  Yoshida och två andra redaktörer bestämde varje volyms handling, skapade ett scenario genom att lägga till scenanvisningar och dialog och presenterade det för Ikumi. Ikumi lade till sina egna idéer och ändringar, skapade manuskriptets första utkast, som togs till förlagen för slutlig granskning och godkännande. Detta skiljer sig från de flesta mangaserier, där mangaförfattaren också skapar scenarierna och berättelserna innan de skickar in till sin redaktör för godkännande. Efter att den första volymen släppts hölls en tvådagars Tokyo Mew Mew – festival under Golden Week-helgen – en veckolång period i slutet av april och början av maj under vilka fyra allmänna helgdagar inträffar  – för att marknadsföra serien. Evenemangen inkluderar ett Tokyo Mew Mew konstgalleri och lanseringen av nya varor. Ikumi, seriens artist, skapade en speciell affisch för evenemanget, med alla tolv karaktärerna. Hon cosplayadeockså som karaktärer från serien, som Minto Aizawa den ena dagen och Retasu Midorikawa på den andra.

Media

Manga

Skriven av Reiko Yoshida och illustrerad av Mia Ikumi , Tokyo Mew Mew serieiserades först i Nakayoshi -tidningen mellan september 2000 och februari 2003. De tjugonio kapitlen sammanställdes sedan till sju tankōbon – volymer av Kodansha . Den första volymen släpptes den 1 februari 2001, och den sista volymen släpptes 4 april 2003.  I april 2003 hade en uppföljare kallad Tokyo Mew Mew à la Mode premiär i Nakayoshi . Pågående till februari 2004 och skriven enbart av Mia Ikumi, gavs uppföljaren ut i två volymer. I december 2019, en extra spinoff kallad Tokyo Mew Mew Olé! gjord av Madoka Seizuki började springa i Nakayoshi . Spinoffen fokuserar på ett nytt team av manliga Mew Mews.  Mangan avslutades i augusti 2022.  En kort mangauppföljare i två kapitel av originalserien gjord av de ursprungliga skaparna med titeln Tokyo Mew Mew 2020 Re-Turn publicerades mellan december 2019 och januari 2020. Det var Ikumis sista manga före hennes död i mars 2022.

Tokyo Mew Mew och Tokyo Mew Mew à la Mode är licensierade för en engelskspråkig release i Nordamerika av Tokyopop . Den första volymen av huvudserien släpptes den 1 juni 2004, med volymer som släpptes därefter tills den sjunde volymen publicerades den 15 december 2005. De två volymerna av Tokyo Mew Mew à la Mode släpptes den 7 juni respektive 13 september 2005.  Till skillnad från de japanska utgåvorna, namnges varje Tokyopop-kapitel.  Huvudserien är licensierad för en engelskspråkig release i Singapore av Chuang Yi . Carlsen Serierhar licensierat serien, genom sina regionala divisioner, och släppt serien på tyska, danska och svenska.  Serien är också licensierad för regionala språkutgåvor på franska av Pika Édition , på polska av Japonica Polonica Fantastica och på finska av Sangatsu Manga . Tokyo Mew Mew var en av de första mangaserierna som släpptes på spanska i Nordamerika av Public Square Books. Kodansha Comics släppte en omnibusversion av serien, med en ny översättning i september 2011.

Anime

Pierrot , TV Aichi , Tokyu Agency och We’ve Inc. anpassade Tokyo Mew Mew till en animeserie med 52 avsnitt, regisserad av Noriyuki Abe. Sänds på både TV Aichi och TV Tokyo , serien hade premiär den 6 april 2002 och sändes varje vecka tills den avslutades den 29 mars 2003. [26] [27] Det mesta av musiken till serien producerades av Shin Yoshimura och komponerades av Takayuki Negishi . Två stycken temamusik användes också för anime-serien. ”My Sweet Heart”, framförd av Rika Komatsu , var seriens öppningstema. Avslutningstemat ”Koi wa A La Mode” framförs av de fem röstskådespelarnasom spelar Mew Mews. I Japan släpptes serien över nio region 2 DVD -volymer. Den nionde volymen innehöll en bonus-DVD med extra innehåll.  Vid något tillfälle under TV-sändningen bytte AEON namn till We’ve.

Tokyo Mew Mew blev senare licensierad för en engelskspråkig dubbad release av 4Kids Entertainment . I sitt tillkännagivande om serien noterade 4Kids ursprungligen att programmet skulle döpas om till Hollywood Mew Mew och att de skulle redigera och lokalisera avsnitt kraftigt så att tittarna inte skulle känna igen dess japanska ursprung. Efterföljande pressmeddelanden från 4Kids om serien hänvisade till den nya serien som The Mew Mews och dess ursprungliga namn Tokyo Mew Mew . När serien hade premiär på 4Kids TVden 19 februari 2005 sändes den under namnet Mew Mew Power. Karaktärer och avsnitt döptes om, scener klipptes och berättelser modifierades. Musiken ersattes med ett nytt partitur från Bear in the Big Blue Houseoch The Book of Pooh- kompositören, Julian Harris, och inledningstemat ersattes med låten ”Team Up”, framförd av Bree Sharp och Mollie Weaver.  Tjugosex avsnitt av Mew Mew Power sändes på 4Kids Entertainment i USA eftersom 4Kids inte kunde få ett köpeavtal för serien och den engelska dubben hade stoppat produktionen.  4Kids-avsnitten sändes på YTV i Kanada och på Pop Girl -satelliten TV-kanal i Storbritannien; dessa inkluderade tre dubbade avsnitt som inte sänds i USA.

Även om Mew Mew Power inte har släppts till hemmavideo i Nordamerika, har tio av 4Kids-avsnitten släppts till Region 4 DVD i Australien och Nya Zeeland av Magna Pacific  och alla tjugosex 4Kids-avsnitt släpptes till region 2 DVD i Sydafrika. [39] Mew Mew Power var licensierad för regional sändning på franska av Arès Films, som släppte nio dubbade 4Kids-avsnitt till DVD i februari 2006 som en singelvolym genom Warner Home Vidéo France. Den franska dubben sändes på Télétoon som en del av deras Code F-block. [40]Företaget licensierade också de återstående tjugosex avsnitten av serien som 4Kids inte hade skaffat, och släppte dem i två DVD-boxset genom AK Vidéo.

En ny anime-anpassning med titeln Tokyo Mew Mew New tillkännagavs för att fira mangans 20-årsjubileum. Det avslöjades senare att anpassningen kommer att animeras av Yumeta Company och Graphinica och regisseras av Takahiro Natori, med Yuka Yamada som sköter seriens manus, Satoshi Ishino designar karaktärerna och Yasuharu Takanashi komponerar musiken. Nya skådespelare valdes ut för att spela Mew Mews genom en offentlig audition som hölls under Q2 2020, och de kommer också att marknadsföra som en idolgrupp vid namn Smewthie som deras karaktärer.  Den nya serien hade premiär den 6 juli 2022 på TV Tokyo.  Sentai Filmworks har licensierat serien utanför Asien och streamades på Hidive.

En andra säsong av Tokyo Mew Mew New tillkännagavs i slutet av det sista avsnittet. Den ska ha premiär i april 2023.

Videospel

Omslaget till det andra Tokyo Mew Mew -videospelet som släpptes i Japan den 5 december 2002. Det har den ursprungliga Mew Mews som står bakom den nya karaktären, Mew Ringo, som designades av Mia Ikumi specifikt för spelet.

Två videospel baserade på Tokyo Mew Mew -serien lanserades 2002 av Takara . Det första, Hamepane Tokyo Mew Mew (はめパネ 東京ミュウミュウ, Hamepane Tōkyō Myū Myū ) , ett pusseläventyrsspel för Game Boy Advance , släpptes i Japan den 20 juli 21, 21 juli.

Den andra titeln, Tōkyō Mew Mew – Enter the New Mew Mew! – Tjäna alla tillsammans (東京 ミュウミュウ 登場 新 ミュウミュウ! みんな いっしょ に ご 奉仕 する にゃん にゃん, tōkyō myū myū – tōjō shin myū myū! Minna issho ni gohōshi suru nyan ) , släpptes i Japan den 5 december 2002. Det är det är ett PlayStation turbaserat rollspelsvideospel där spelaren styr en ny Mew Mew, Ringo Akai (赤井 りんご, Akai Ringo ) , såväl som de ursprungliga fem hjältinnorna. De måste försvara Ringos ö från Quiche, Chimera Animas och en ny utomjording som heter Gateau du Roi (ガトー·デュ·ロワ, Gatō dyu Rowa ) . Både Ringo Akai och Gateau skapades av mangans konstnär, Mia Ikumi, efter designspecifikationer från Takara. Spelet använder röstskådespelare från anime-serien, med de två nya karaktärerna röstade av Taeko Kawata respektive Ryōtarō Okiayu . Ikumi var nöjd med hur båda karaktärerna blev och uttryckte en önskan att använda Ringo som en vanlig karaktär i en framtida mangaserie. Ringo gick senare med de andra Mew Mews i Petite Mew Mew -bonusberättelsen i andra volymen av Tokyo Mew Mew à la Mode .

CD skivorRedigera

Flera musik- och karaktärs- CD- skivor har släppts för Tokyo Mew Mew-serien av King Records . Den första, en CD-singel, innehöll den fullständiga och karaokeversionen av ”Koi wa A La Mode”, framförd av de fem röstskådespelare som spelade Mew Mews, och en andra låt framförd av Saki Nakajima , som röstar för Ichigo.

Den 24 juli 2002 släpptes en samlarbox med fem skivor i begränsad upplaga innehållande karaktärslåtar för var och en av Mew Mews, framförda av deras respektive röstskådespelare och en remix av ”Koi wa A La Mode”. De individuella karaktärslåtskivorna släpptes som fristående CD-skivor den 4 september 2002.  En ytterligare karaktärs-CD-uppsättning, innehållande remixade versioner av två låtar från varje individuellt album, följde den 25 december 2002.  En andra karaktärs-CD för Ichigo, innehållande fem nya spår framförda av Nakajima, släpptes den 26 februari 2003.

Det första fullständiga anime-soundtracket, Tokyo Mew Mew Original Soundtrack släpptes den 25 september 2002 av NEC . CD-skivan innehöll seriens inlednings- och avslutningsteman och tjugosju stycken bakgrundsmusik för serien.  NEC släppte ett andra soundtrack den 22 januari 2003; den innehåller de inledande och avslutande teman, tillsammans med ytterligare tjugonio spår med bakgrundsmusik. Den 26 mars 2003 släpptes två ”bästa av” CD-skivor för animeserien: Tokyo mew Mew Super Best Hit – Cafe Mew Mew side och Tokyo Mew Mew Super Best Hit – Tokyo Mew Mew side . Varje CD innehåller tio av seriens ”mest populära” musikstycken.

Reception

Tokyo Mew Mew -mangaserien togs emot väl av engelsktalande publik. I mars och april 2003 sålde den första volymen uppskattningsvis 1 597 respektive 1 746 exemplar. Detta placerade volymen i den lägre delen av de 50 bästa försäljningarna för varje månad.  År 2004, med större delen av serien släppt, blev den en mild framgång för licensgivaren Tokyopop.  Den rankades som nummer 16 på listan över Manga Top 50 för första kvartalet 2004 i ICv2 Retailers Guide to Anime/Manga , baserat på försäljning från både vanliga bokhandlar och serietidningsbutiker . Försäljningen av de sjätte och sjunde volymerna sjönk något; dock var båda bland de 100 mest sålda grafiska romanerna i mars och maj 2004.  Den första volymen av Tokyo Mew Mew à la Mode debuterade på 63:e plats på listan över de 100 mest sålda grafiska romanerna i maj 2005, med nästan det dubbla försäljningssiffrorna för den sista volymen av huvudserien.  På Nielsen Bookscan-listorna debuterade volymen på plats 39 innan den snabbt klättrade till den 14:e platsen.  Den andra volymen av à la Mode såg liknande framgång, debuterade i den 69:e luckan innan den avancerade till den 12:e positionen, ett resultat av Mew Mew Power -showen som visades på 4Kids TV .Tokyo Mew Mew togs i allmänhet väl emot av recensenter, som beskrev den som söt och underhållande.  Även om AnimeFringes Patrick King konstaterar att det inte är en särskilt intellektuell serie och att den undviker komplicerade handlingspunkter, hyllade han den som fängslande ”hjärngodis” och en ”förtjusande actionromans” som inte har några ”storhetsvanföreställningar”. ”. Kritiker berömde konstverket i både Tokyo Mew Mew och uppföljaren Tokyo Mew Mew à La Mode . Ikumis ”fritt flytande” stil och karaktärsdesign sågs som en perfekt passform för serien. Kritiken av Ikumis konst fokuserade på bilder som regelbundet rann ut från panelkanter och pratbubblor med tvetydiga högtalare.  Patrick King från Animefringe sa: ”en av de mest attraktiva aspekterna av Tokyo Mew Mew är lätt Mia Ikumis ultrasöta konstverk. Stora ögon, kattöron, luddiga svansar och korta kjolar kombineras i en söthetskombo som är svår. att motstå.”  Enligt Carlo Santos från Anime News Network , ”Mia Ikumis konstverk passar perfekt till berättelsen, och det är inte ens så pissigt och krångligt jämfört med andra shōjomaterial. Liksom många blivande mangakonstnärer ligger Ikumis största styrka i noggrant poserade karaktärsporträtt, och hennes produktiva användning av toner skapar unika effekter samtidigt som hon kringgår utmaningen med bakgrunder.” Överallt hade Tokyo Mew Mew à La Mode mer blandade recensioner. Kritiker berömde den för att vara en modern manga som kännetecknar den magiska flickformeln och lyfter fram både dess styrkor och svagheter. Mike Dungan, från Mania Entertainment, ansåg att originalserien var ”ganska charmig” och ansåg att à la Mode var en bra fortsättning på serien med ”samma roliga och spänning” som sin föregångare.  Andra ansåg att Berry var en alltför ytlig hjältinna och att uppföljaren inte erbjöd något nytt för läsarna, eftersom Saint Rose Crusaders kostymer och planer inte var något annat än koncept lånade från Sailor Moon . Janet Crocker, Shannon Fay och Chris Istel från Animefringekritiserade à la Mode för att ha karaktären Duke, den främsta skurken i bågen, klädd i en vit dräkt som liknar de som används av den vita överlägsenhetsgruppen, Ku Klux Klan .  Garrity kände att la Mode var ett medel för att referera till Tokyo Mew Mew -fandom och handelsvaror och att Berry var en ”genomskinlig önskeuppfyllelse-protagonist”. Animeanpassningen har jämförts med Sailor Moon och Yes! PreCure 5 på grund av att de både har kvinnliga huvudpersoner, fem ursprungliga lagmedlemmar med signaturfärger och krafter, och liknande handlingslinjer, liksom många magiska tjejserier. Tokyo Mew Mew fick höga betyg i Japan med omfattande marknadsföringsinsatser och marknadsföringsevenemang för att marknadsföra serien. Tillkännagivandet av 4Kids licensiering av anime-serien drog negativa reaktioner från engelsktalande i USA-fans, på grund av 4Kids’ praxis att ta bort kulturella element från deras engelsk-dubbade anpassningar. Flera fans skulle kampanja för att företaget skulle släppa en oklippt version av anime-serien. Övergripande tittarmottagning till Mew Mew Power skulle vara blandad men showen skulle bli blockets högst rankade program i början av höstsäsongen 2005.Trots detta släpptes serien aldrig på DVD i Nordamerika. Mew Mew Power skulle vara licensierad för sändning i Frankrike, Latinamerika, Australien, Nya Zeeland, Portugal, Brasilien, Albanien, Serbien, Kroatien, Turkiet, Grekland, Sydafrika, Danmark, Nederländerna, Bulgarien och Israel.