Den skurkaktiga ojou-sama-konkurrenten i otome-spel

 Webbromaner och lätta romaner med kvinnliga huvudpersoner, upptäckte jag att en stor del av de onlineöversatta är sådana där huvudpersonen reinkarneras som den skurkaktiga hertigens dotter som är hjältinnans kärleksrival i en otome spelvärld. Ibland är det inte hertigens dotter, men vanligtvis är det någon sorts adel som någon sorts skurkaktig ojou kärleksrival.

(För att vara rättvis har jag spelat som två otome-spel, men jag har inte sett mycket av dessa typer. Även om jag har läst en del shoujo-manga med kärleksrivalen ojou-sama.)

Så om det ämnet:

Hur många otome spel har du sett med en sådan karaktär?
Vad tycker du om sådana skurkiga ojou-sama-kärleksrivaler?
Hur skulle du utföra en sådan karaktär? (Utför som det är skriv karaktären, inte döda karaktären)
Vilka för- och nackdelar finns det med att ha en sådan karaktär?

(Personligen håller jag tekniskt på att göra ett yuri-spel där en av kärleksintressets syster fyller rollen som en skurkaktig ojou-sama hyfsat bra nog, för det mesta är detta bara ett ämne som intresserade mig.)

Re: Den skurkaktiga ojou-sama-konkurrenten i otome-spel

Även om huvudkaraktärer kan lägga till intressanta plotelement till ditt spel, skulle jag undvika att göra karaktärer som är typer av symboliska karaktärsbågar. Det har gjorts hundra gånger tidigare och är en sväng för många människor.

Se till att din karaktär har en solid anledning att existera i din berättelse och är sin egen unika person istället för att försöka passa in i en redan existerande bågetyp.

Kanske andra gillar den typen av karaktärer mer eller nyare anime-fans, men jag har längtat efter att verkligen komma in i anime arc-typer längre. =/ Men det är bara jag.

Re: Den skurkaktiga ojou-sama-konkurrenten i otome-spel

Google efter ”karaktärsarketyper.” Ett av de första tio resultaten varen artikel om Great Storybooksom diskuterar hur berättelser *potentiellt* kan dra nytta av att inkludera arketypiska karaktärer.

Shinoki skrev:Hur många otome-spel har du sett med en sådan karaktär?

Den enda som kommer att tänka på är Mizuki från den ursprungliga Tokimeki Memorial Girl’s Side . Hon kan vara slitande. Men även om spelet inte betonar karaktärisering mycket, är det också tydligt att hon är en ensam person med få vänner.

(Jag tittade på TVTropes artikel ”Oujo” i ett par minuter. Det finns några exempel från shoujos demografiska serier, även om dessa karaktärer inte alltid är rivaler. Nästan varje exempel i avsnittet med visuella romaner är från pojk-x-tjejhistorier. Om en- tredjedelen av exemplen i videospelssektionen är från spel som fokuserar på BxG-parningar.)

:Vad tycker du om sådana skurkiga ojou-sama-kärleksrivaler?
Hur skulle du utföra en sådan karaktär?

Att ge huvudpersonen en rival är ett sätt att lägga till konflikt till en berättelse. Det betyder att protaggen inte bara kan luta sig tillbaka och välja ett av flera möjliga kärleksintressen. Istället måste de vara proaktiva. De måste förmodligen visa sin rival lite respekt och inte provocera dem för mycket.

Läsaren bör förstå vem rivalen är och vad hon vill. Vad gör henne relaterbar? Vad gör henne kompetent? Kan hon bli huvudpersonens vän eller allierade?

Otome-spel med rivaler?

Diskussion

Jag vet att rivaler är en stridspunkt för spel med romantiska inslag. Jag personligen älskar rivaler och för mig gör jag ett spel mer realistiskt. Jag har personligen bara sett en otome-serie ha ett spel med rivaler, Tokimeki Girl’s Side. Harvest Moon brukade också ha rivaler fram till motreaktioner från den japanska fanbasen. Seriöst, en stad full av unga, ensamstående vuxna och ingen träffas?

Har ni spelat något simspel för dejting med rivaler? Skulle du vara intresserad av att spela ett spel med detta element?

Ur utvecklingssynpunkt har den lagt till en utmaning, men jag är verkligen nyfiken på om folk skulle vara intresserade av det. Jag vet, åtminstone i Harvest Moon/Story of Seasons-gemenskapen skulle folk vilja se rivaler komma tillbaka.

Hade inget emot rivaler i Harvest Moon, för du skulle se en scen och den skulle bara blandas med de andra scenerna du skulle se runt om i stan. Om jag såg en spirande romans, coolt. Jag gillade tanken på att andra människor skulle träffas. Och den rivaliserande romantiken för min utvalda LI utvecklades aldrig till den punkt där det verkade som om ett förhållande bildades.

Men om det hade varit så skulle jag ha varit ledsen och förmodligen backat och blivit singel för mitt spel, gillar inte tanken på att höra av någon annans romantik.

Ur VN otome-speldesignsynpunkt antar jag att det jag skulle vara mest bekväm med är att se de icke-romantiserade LI:erna potentiellt träffa andra människor medan jag inte är på deras vägar (och ha en rimlig förklaring till varför ”rivalen” gör det inte engagera sig i deras faktiska rutt – kanske de omständigheter under vilka de möts helt enkelt inte inträffar). På så sätt kunde de icke-romantiserade LI:erna fortfarande hitta sina egna speciella personer.

 

Angelique har din rivaliserande konkurrent om drottningens tron, men hon är ganska vänlig i varje inkarnation och står inte riktigt i vägen för dig när det gäller att romanska med väktarna.

Det är ett yikes från mig. Det kan vara realistiskt eller lägga till en utmaning men jag spelar inte otome för utmaningar eller den typen av realism. Det finns viss realism som skulle kunna införas och skulle vara bra men inte detta. Jag vill inte ha kvinnliga karaktärer i mina spel i allmänhet. Ja Mukai och Hanatsubaki är roliga men vad som helst. Om det inte är ett spel med en mer utvecklad handling som Ashen Hawk är det meningslöst.

Jag hatar rivaler eftersom 1) om jag var i en sådan position IRL skulle jag bara hitta en annan kille. Ingen är värd att slåss om tbh och 2) en person är inte en trofé som du kan vinna eller något du slåss om. Vissa människor bara kommer överens och vissa människor kommer aldrig att klicka. Tror du att rivalitet är realistiskt? Tänk på hur orealistiskt det är att vinna över en person genom att ge dem ”bättre presenter” och ta med dem på ”bättre dejter” eller vilken sorts skit du nu skulle göra för att slåss mot din rival. I samma ögonblick som du introducerar en rivalitetsmekanism blir spelet en om rivalitet och inte om romantik.

Tanken på att ”gamifying” romantik får mig att rysa. Men låt oss säga att jag personligen känner att jag vill interagera med en romans som inkluderar en rival istället för att dumpa killen helt. I så fall skulle jag bara behandla det som en tävling, och realistiskt sett skulle jag dumpa killen för i slutändan var han bara resultatet av ett spel jag vann, och om jag gillar att spela sådana spel skulle jag alltid vara det. letar efter nya troféer. Det fanns tillfällen då jag behandlade andra människor på det här sättet om än aldrig med rivaler och resultatet var detsamma varje gång,Jag får honom att gilla mig och erkänna, och i samma ögonblick som han gör det är utmaningen över och jag har tappat intresset. Det är inte romantiskt alls.

Jag vill verkligen veta vad ni tjejer gillar med rivalitet. Dela gärna med dig av dina preferenser!

Gick med på. Jag känner också att jag skulle störa deras romantik och i huvudsak beröva rivalen hennes lyckliga slut. LI också, han kanske skulle ha varit lyckligare med rivalen än med MC. Det skulle få mig att känna mig hemsk och jag är inte säker på att jag skulle fortsätta spela ett sådant spel.

Å andra sidan har du rivaliserande situationer som i Amnesia: Memories wheredu får en helt over-the-top skurkaktig typ av rival som Rika i Ikkis rutt som är redo att mörda dig för att få med LI. Det är inte alls roligt heller.

GTFO JUMIN DET FINNS ÄNTLIGEN EN COVE-FLAIR

Håller med om allt förutom det där med ”inga tjejer alls”. Personligen gillar att ha en tredje part som inte är inblandad i romantiken som du kan prata med om den pågående rutten. De behöver inte nödvändigtvis vara en wingwoman, men det är skönt att ha någon som har din rygg och låter huvudpersonen diskutera sina känslor utan att gå på en Shakespeare-monolog.

Ah, tack för perspektivet! Det verkar vara en åsikt som andra har delat på liknande sätt. Jag tror att jag börjar se hur mekanikern är mycket mer lämpad för en RPG eller ett mer öppet spel, snarare än en otome som har en mycket mer fixerad storyline som är mycket centrerad på romantik mellan två personer. För skojs skull tror jag att jag kan försöka skriva ett scenario. Även om som andra har sagt, skulle det förmodligen vara roligare att se två bikaraktärer mötas.

 

Mr Hoppity är en sann gentleman

Jag gillar tanken på att andra karaktärer så småningom går ihop om du inte uttryckligen väljer dem (jag har inte spelat Harvest Moons som hade rivalitet, men vad jag har läst hade du gott om tid att vinna dem över dig själv först. ) Jag gillar dock inte tanken på konfrontationer som en del av romantiken.

Jag gillar rivaler när de är sympatiska och inte bara en… ”Queen bitch out to steal your man” stereotyp. Det är ytterligare ett lager av komplexitet för mänskliga relationer som jag gillar särskil.

Harvest Moons rivaler! Eftersom de designades för att vara sympatiska LIs också! Jag gillade att de LIs som jag inte ägnade mig åt fortfarande hade romantikberättelser som gick framåt, och jag är väldigt förbannad över att den släpptes. Bristen på rivaler i Stardew Valley (trots kanoniska förälskelser!) är något jag fixar med moddar. Jag tycker att en rimlig kompromiss (till och med gjort i Stardew-moden) är att kunna stänga av rivaliserande romanser. ”Hej, MC, jag behöver lite råd. Jag gillar X, tror du att jag har en chans?” Sedan säger du ja eller nej och bam, alla är nöjda.

I en VN otome där det finns en ganska fixerad historia tror jag att rivaler bara borde existera när de hjälper till att bygga karaktär eller tema eller något. Men i simspel som Harvest Moon eller Stardew, eller till och med Bioware-spelen? Ta fram de romantiska rivalerna.

Jag älskar rivaler i otome-spel, och jag önskar att de var vanligare. Men jag gillar rivaler bara när de är realistiska och bra människor (som rivalerna i Harvest Moon), inte bara för att vara jättelika tikar och få MC:n att se bättre ut i jämförelse. Animal Parade är nog mitt favorit HM-spel, bara för att det var så trevligt att se alla träffas och få barn till slut. Det kändes mycket mer realistiskt, och jag var glad att alla fick sitt eget lyckliga slut och inte bara jag. Så ja, jag skulle vara helt nere på att spela ett otome-spel med en rival. 🙂 Synd att jag inte riktigt kan komma på någon!

 

Jag är inte säker på om du redan har spelat det, jag skulle säga att Nameless hade något på gång, jag menar på varje enskild rutt finns det tjejer som fnyser över LI:erna och behandlar MC:n som en pleb, men det finns en rutt där det verkar som om hon har en verklig rival.Konkurrenten är dock hennes vän och LI älskar bara MC så även om han dejtar vännen, gjorde han det egentligen bara för att skydda MC och använde bara vännen till sin fördel. I grund och botten var hon inte ett hot mot MC och plus att vännen älskade MC mer än LI så hon backade när hon insåg att MC gillade honom. Amnesia har det, men återigen, det är mestadels bara flickorna som lurar på den där LI men är inte nödvändigtvis ”en” rival om det är vettigt? Jag har ännu inte spelat ett spel där det finns en rival som liknar en verklig karaktär som utgör en utmaning.

 

Jag tar fram popcorn när två LI:s slänger skit på varandra men jag gillar normalt inte att MC och en annan underkaraktär slåss om en kille

En specifik scen i Kurenai no Homura var dock rolig, där MC var som ”du älskar honom inte riktigt för du har ingen aning om hur mycket skit han är” för den rivaliserande karaktären och LI blev rädd för att bevittna bekämpa

 

Jag är ganska ny på Otome-spel men jag skulle vilja ha lite rivalitet på rutterna eller åtminstone en komplikation som du vet som slagsmål eller något. Jag har spelat Ikemen Revolution och det finns ingen rivalitet, och MC:n har aldrig bråk med LI… Det är som att allt handlar om att rädda MC:n och det är allt 😞 ibland blir det tråkigt.

Jag har aldrig spelat det, men jag minns att Always Remember Me hade en kärleksrival. Jag är personligen inte inne på idén om kärleksrivaler i allmänhet. Om LI:s tillgivenhet kan påverkas av en annan person, vill jag helst inte fortsätta med dem alls. För att inte tala om, om rivalen faktiskt är en cool karaktär, skulle jag hellre dejta dem själv.

 

Tja, jag gillar romantiska rivaler och romantiska rutter med rivalitet (mellan en LI och MC)..men jag vet att det inte var det du menade. 😂

Jag personligen tycker inte så mycket om kärleksrivaler (eller kärlekstrianglar) bara för att om rivalen faktiskt är mer intressant eller har en bättre historia med LI, så tycker jag att det underskrider de huvudsakliga relationerna…till den grad jag Jag är inte så intresserad av att läsa om MC längre, och skulle hellre läsa en berättelse om kärleksrivalen istället, antingen som huvudperson eller LI.

Visst kan det vara realistiskt. Men det är fortfarande en historia, och det finns bara så många kapitel och så mycket dialog. Så om det tar bort från handlingen och karaktärsutvecklingen hos huvudkaraktärerna, kan det vara distraherande.

Å andra sidan tycker jag om romantiska subplotter mellan sido-/bikaraktärer och att spela matchmaker, etc. Det är dock trevligt att kunna välja, om det är mellan andra LIs som MC också kan vara romanser. Och om det finns en kärleksrival för MC:s uppmärksamhet, borde den rivalen ha ett slut eller en väg.

Så jag antar ur ett utvecklingsperspektiv? Om du har ett sätt att införliva det samtidigt som du undviker den typen av problem, så skulle jag förmodligen gilla det. Eller om det på något sätt är en central dynamik i spelet från början? Där du måste göra val eller bygga statistik för att tävla osv.

 

Jag är ganska ny på otomes men jag har läst en hel del historisk romantik. Jag handlar om rivaler, kärlekstrianglar och missförstånd, men bara om det är en yta. Som, i slutändan måste LI verkligen gilla MC och att målmedvetet ställa en rival mot dem skulle vara lite skumt.

Så med rivalitet skulle det vara mer åt sidan att LI har ingen aning om rivalen och kanske av misstag uppmuntrar dem, eller är i en situation där pengar/samhället dikterar att de smickrar eller är snälla mot dem (eller att MC behåller sina känslor så bevakade att LI anser att deras intresse inte är besvarat). (Kan du säga att jag läst mycket regentskapsromantik?)

Med kärlekstrianglar är jag ok med att båda LI är äkta i sina känslor för MC men jag föredrar ett slags lyckligt slut för den som blir avvisad. Eller en situation där en av dem är en cad är också kul, på så sätt blir det ingen dålig känsla när de blir kvar i dammet! LOL

Missförstånd är knepiga eftersom de inte kan vara den där tropen där allt skulle vara ok om de bara pratade. Det måste vara något som verkligen kan skaka grunden av förtroende. Så som i Hakuouki,när Saito går med Itou och Chizuru känner sig övergiven, men det är egentligen bara för att Hijikata vill att Saito ska hålla koll på saker och ting. Eller när Sakamoto verkar vara i förbund med Kaoru och Kodo och även när du får reda på att han bara började prata med dig för att samla information.

Jag håller med alla som säger att de inte skulle stå ut med något av detta skit IRL, men ur mitt perspektiv är jag gift och har en trevlig stabil relation. Jag kommer inte att uppleva allt detta drama på riktigt, så det är sjukt underhållande att få det i otome form för mig.

 

> Skulle du vara intresserad av att spela ett spel med detta element?

Kort svar: Ja.

Långt svar: Om huvudpersonen kan vara vän med andra tjejer/kvinnor så är det ett plus. Detta kan vara ett sätt att visa att hon är mogen. Vänlig rivalitet är ett annat alternativ: huvudpersonen går med på att tävla, men hon väljer att undvika agg eller hämnd.

> Ur utvecklingssynpunkt har den lagt till en utmaning, men jag är verkligen nyfiken på att se om folk skulle vara intresserade av det.

Fundera över hur du vill omfånga din berättelse. Bestäm hur många huvudkaraktärer, inställningar och avslutningar du är redo att skriva. Det kan hjälpa att lämna eventuella fyllmedel eller överflödiga berättelseelement på klipprummets golv. Om du vill fokusera på att skriva romantisk rivalitet går det bra. Om detta bara är en aspekt av ditt VN är det bra. Tänk slutligen på hur många spelsystem du kan hantera. Skapa bara så mycket du kan playtest.