…Du hålls fången. En ödets fånge till en framtid som har beseglats på förhand. Detta är verkligen ett orättvist spel… Dina chanser att vinna är nästan inga. Men om min röst når dig, kan det ändå var en möjlighet öppen för dig… …jag ber dig. Snälla övervinna detta spel… och rädda världen… Nyckeln till seger ligger i minnena av dina band – sanningen om att du och dina vänner fattade. Allt började den dagen… när spelet startade för ett halvår sedan… För din världs framtids skull… såväl som din egen… du måste komma ihåg…”

– Lavenza till huvudpersonen, Persona 5

Huvudpersonen i Persona 5 , som kanoniskt heter Ren Amamiya från att det användes som standardnamn i 2022 års återutgivning av Persona 5 Royal på Steam , är en andraårsstudent vid Shujin Academy , som placeras där för att fortsätta sina akademiker pga. till hans pågående skyddstillsyn till följd av att han blivit felaktigt dömd för misshandel.

I början av spelet har han liten eller ingen makt eller inflytande i världen och är begränsad av reglerna i systemet han föddes in i. Men under hans tysta uppförande finns ett viljestarkt Wild Card som leder Fantomtjuvarna och kan utnyttja Metaversen för att påverka verkligheten. För sina lagkamrater är hans kodnamn Joker , och för invånarna i Velvet Room är han känd som Trickster . Huvudpersonen är ledaren för de rebelliska Phantom Thieves of Hearts , en grupp som syftar till att förändra samhället genom att beröra människors hjärtan och utföra illegala rån.

Framträdanden

 • Persona 5 / Royal : Protagonist (Standard till Ren Amamiya i Steam-version)
  • Persona 5 (Manga) : Protagonist som Akira Kurusu
  • Persona 5: Mementos Mission : Protagonist som Ren Amamiya
  • Persona 5 Dengeki Comic Anthology : Protagonist
  • Persona 5 Comic à la Carte : Protagonist
  • Persona 5 Comic Anthology (DNA Media Comics)
  • Persona 5 karaktärsantologi
  • Persona 5 The Animation The Day Breakers : Ren Amamiya
  • Persona 5 The Animation : Protagonist som Ren Amamiya
   • Persona 5 the Animation: Dark Sun… : Ren Amamiya
   • Persona 5 the Animation: Stars and Ours : Ren Amamiya
   • Persona 5 the Animation: Proof of Justice : Ren Amamiya
   • Persona 5 the Animation: A Magical Valentine’s Day : Ren Amamiya
   • Persona 5 the Animation Dengeki Comic Anthology : Protagonist som Ren Amamiya
   • Persona OA : Protagonist som Ren Amamiya
  • Persona 5 The Stage : Protagonist som Mao Tomokawa , Hinato Ashida , Izumi Urata och många andra
 • Persona 5: Dancing in Starlight : Protagonist som Ren Amamiya
 • Persona 3: Dancing in Moonlight : DLC Partner som Ren Amamiya .
 • Persona 5 Strikers : Protagonist
 • Persona Q2: New Cinema Labyrinth : Protagonist
  • Persona Q2: New Cinema Labyrinth Roundabout Special : Huvudperson
 • Night of the Phantom : Protagonist som Fantomen
 • Soul Hackers 2 : Kostym för Ringo

Design

Ren Amamiya framstår som en lång ung man av smal till atletisk byggnad. Han har en blek hy med ovårdat, vågigt svart hår som faller över hans ögon. Hans ögon är grå och har långa ögonfransar. Trots sitt stökiga hår och nedsänkta hållning, bär han alla sina kläder ordentligt och ordentligt.

För de flesta av sina civila kläder bär han också en uppsättning stora svarta glasögon. Glasögonen avslöjas senare för att vara av estetiska syften och för att hjälpa honom att behålla en anspråkslös bild, eftersom han inte behövde dem före eller efter sin prövningstillstånd. Men när hans glasögon tas bort avslöjas hans ögon som skarpa och ger ifrån sig en intensiv blick.

I Persona 5 Royal bekräftar Morgana direkt att Ren bär falska glasögon när han försöker interagera med en butik som heter ”två fönster” i Kichijoji . I Royals sanna slut (förutom slutet av post-credits-scenen) och under evenemangen Persona 5 Strikers , bär Ren dem fortfarande.

Hans standardoutfit är hans vinterskoleuniform, som består av en svart kavaj med rödknäppt med Shujins emblem på fickan, en vit polotröja med chevrondetaljer på kragen och smala röda byxor med ett rutigt mönster. Det visas i avsnitt 5 av Persona 5 The Animation att han bär svarta hängslen under kavajen. Hans uniform bärs med svarta, snörade klänningsstövlar. Under sommaren bär han skolreglementets pikétröja, om än otuckad och sansar hängslen.

På sina lediga dagar under vintern bär han en uppknäppt svart kavaj över en svartkantad krämtröja, blå jeans och bruna, spetsade oxfordbyxor. Efter sin ”död” byter han tillfälligt sin tröja mot en ljusgrå luvtröja som en förklädnad. Under sommaren bär han en öppen vit skjorta med knäppning med ärmarna upprullade över en svart kortärmad T-shirt, blå jeans och mörka, snörda skor. Hans loungewear består av en svart långärmad skjorta och olivfärgade sovbyxor.

Som Joker består hans outfit av en svart ankellång frack, en höghalsad väst med gulddetaljer, cinched svarta byxor, brunsvarta winklepickers-stövlar med högre klackar och ett par röda handskar. Över hans ögon finns en vit, fågelliknande dominomask med svart design runt ögonen som påminner om full eyeliner och vassa fransar. Hans uttryck och uppförande är också markant annorlunda och det finns ett starkt självförtroende i honom jämfört med hans vanliga jag.

Under besök i Sammetsrummet bär han en svartvit fångeuniform.

I sin tillbakablick har han på sig en svartvit basebolltröja med siffrorna ”1797” framtill, grå jeans och svarta, snörda skor.

Under Persona 5 Royals tredje termin, på sina lediga dagar och under natten bär han en svart polotröja, en lång grå kappa, mörkblå jeans och bruna, spetsade klänningstövlar. På skoldagar bär han en svart överrock med huva med Shujins logotyp utsmyckad på framsidan och en tjock blå halsduk.

I Persona 5: Dancing in Starlight bär Ren Shujin Academy-uniformen, även om han byter ut turtleneck med en svart skjorta med en nolla på framsidan med ”DANCE” skrivet på den. Hans jacka är öppen och han bär röda handskar och höga toppar med svarta snören. En röd trasa hittas också hängande från hans högra byxficka. Runt halsen sitter svarta och röda hörlurar.

I Persona 5 Strikers fortsätter han att bära sina glasögon, även om de inte längre är ogenomskinliga och hans ögon kan ses. Hans civila outfit består av en kortärmad svart pikétröja med vit krage, grå jeans, ett brunt skärp och gråa converse sneakers. Han bär också en brunbandad klocka på vänster arm. Medan han är på festivalerna, bär han en svart yukata med ett rött skärp. På stranden i Okinawa bär han badbyxor med lutning i svart till blågrönt.

Personlighet

”Ja. Innan det händer kommer vi att ta det här landet!”

— Huvudpersonen till världen, Persona 5
ペルソナ5_8週連続テレビCM①_「主人公編」

ペルソナ5 8週連続テレビCM① 「主人公編」

Protagonist trailer.

Enligt traditionen i Megami Tensei -serien är han en tyst huvudperson, vars personlighet är baserad på spelarens handlingar och beslut. Han verkar dock ha mer etablerade egenskaper än någon av de tidigare huvudpersonerna. Hans dialogalternativ sträcker sig från något likgiltiga till direkt fräcka. Spelet tillåter en hel del lekfulla, snåriga eller djärva svar, inklusive att reta sina vänner. Han hånar också sina fiender som den berömda Arsène Lupin . I prologscenen förblir han kaxig och självsäker även när hans liv är i fara. Han har också en känsla för att visa upp sig och fatta dramatiska beslut, som att gå ut genom att hoppa genom glasmålningarna på kasinot, till stor förvåning (och mild irritation) för de andra fantomtjuvarna. Detta återspeglas till och med i spelet, som när han förvandlas till en mus, gör han ett flamboyant hopp efter att ha undkommit en strid.

Munehisa Iwai säger att om alla i världen hade samma hederskod som huvudpersonen skulle vapen vara föråldrade. Sadayo Kawakami noterar att han, genom att motsätta sig Suguru Kamoshida , har en stark känsla för rättvisa trots sitt dåliga rykte. Shinya Oda uppger att han fick honom att inse ”För att vara cool måste du leva livet på ditt eget sätt.” och det är den typen av person han strävar efter att bli. Hifumi Togo noterar, medan hon spelar shogi med honom, att hon känner att han har en ”gamblers ande”. Sojiro Sakura säger att huvudpersonen har en assertiv karaktär, vilket resten av tjuvarna håller med om. Under höjdpunkten av Niijima-palatsravet, Ryuji Sakamotosäger att trots att han är tyst, när han väl har bestämt sig, kommer han inte att ta nej som ett svar. Goro Akechi säger att även om huvudpersonen är tyst så har han modet och beslutsamheten att agera och har ett fritt hjärta, trots sin sociala ställning och hur andra ser på honom, och att han aldrig slutar välja sin egen väg. Morgana uppfattar potentialen i huvudpersonen, och även om huvudpersonen rycker på axlarna som att den bara har tur, stelnar Morganas påstående och utropar att det definitivt är något speciellt med honom, och undviker allt som fienderna kastar på honom som om det vore hans öde.

”Du pressar verkligen på din lycka, din trotsiga skräp.”

Hans profil säger att han verkar tyst och väluppfostrad, men detta beteende är ett djupt knep som döljer hjärtat hos en upprorisk trickster. Han är extremt motståndskraftig mot stela och dogmatiska former av kontrollbaserad auktoritet och ordning. Han har fått mycket kritik, förolämpningar, motstånd och till och med dödshot för sin rebelliska natur, oavsett om det är hans måltavlor, skolpersonal, ogillande kommentarer som lämnats på Phantom Aficionado-webbplatsen , etc. Suguru Kamoshidakallar honom en ”trotsande skräp”. Men trots allt detta har Fantomtjuvarna också fått en hel del stöd.

I Persona 5 The Animation The Day Breakers kan han lätt uppfattas som en anspråkslös student under sitt dagliga liv. Han framstår som något introvert och frånvarande, kanske som en del av hans ”djupa list” eller i att vara mentalt upptagen av Fantomtjuvarnas aktiviteter, eftersom han visades inte vara uppmärksam i klassen. I själva verket är han mycket påhittig och planerar framåt, som att använda Café Leblanc som bete för att skaffa bevis bakom Kazuya Makigamis brott, samt att skaffa falsklarmsystemet från Iwai. Han har också en hänsynslös sida, som syns när Ryuji och Ann ifrågasätter hans djärva beslut att använda Leblanc som bete trots många faror, inklusive risken för Sojirofå reda på. Som svar säger huvudpersonen helt enkelt att han kommer att korsa den bron när han kommer till den. Liksom de andra fantomtjuvarna, tror han fullt ut på deras uppdrag att reformera sina mål, och han är till och med stolt över sitt arbete när han förklarar för Kazuya att han har stulit arrogansen i hans hjärta.

I processen att designa karaktärer för Persona 5 föreställde Shigenori Soejima sig huvudpersonen som typen som planerar saker men inte pratar om dem. Jun Fukuyama, hans japanska röstskådespelare, beskrev huvudpersonen som den typ av person man inte lätt kan lära känna. Men han säger också att huvudpersonen har egenskaperna hos en ledare och att de andra medlemmarna i Fantomtjuvarna litar djupt på honom.

Som noterats av Ann, Yusuke och Hifumi , har huvudpersonen enorm vänlighet eftersom han skulle göra vad han kan för att hjälpa människor som hans förtrogna . Till skillnad från tidigare Persona- protagonister är katalysatorn för hans Persona -uppvaknande specifik (hans önskan att hjälpa människor i nöd). Arsène noterar detta och provocerar honom att fundera på om beslutsamheten som huvudpersonen visade i det förflutna var giltig eller inte. Detta visar sig i sin tur vara avgörande för hans uppvaknande, eftersom det är grunden för hans rebelliska vilja, vilket gör att han kan bilda ett kontrakt med Arsène och kalla honom.

Antydningar om hans sanna önskningar kommer från det nya kungliga slutet där Maruki utvecklar en idealisk verklighet för honom genom att acceptera hans erbjudande. I likhet med Yu Narukami i Persona 4 the Animation känner han en viss sorg över det faktum att han måste lämna efter att hans prövotid är slut. Hans band med sina kamrater Phantom Thieves och Sojiro blir huvudcentrumet för hans idealiska verklighet eftersom han bor kvar på Café Leblanc , avslutar sin gymnasieskola på Shujin och fortfarande behåller sin vänskap med alla, inklusive Yoshizawa och Akechi. Till skillnad från de andra som tycks lyckligt acceptera de verkligheter Maruki gav dem, kan huvudpersonen åtminstone vara medveten om valet han gjorde, men har valt att blunda.

Även i Royal visas fler glimtar av huvudpersonens personlighet, särskilt i slutet av den nya sista bosskampen, när han desperat riskerar allt för att rädda livet på Takuto Maruki, en stor vän till honom trots deras olikheter, och Maruki noterar. hur ”ljus och ärlig” huvudpersonens ögon är, vilket betyder att han fortfarande strävar efter att fortsätta gå framåt och hjälpa människor.

I mangaanpassningen är Akira Kurusu inte tyst. Han framstår som initialt tyst och besvärlig samtidigt som han visar sitt uppenbara obehag och förvirring med Tokyos fullsatta gator. Han är också allvarligt nedslagen och ledsen när ingen av eleverna, förutom Ryuji som han hjälpte tidigare i Kamoshidas palats , vill ha något med honom att göra på grund av hans rekord. Liksom i spelet är Akira snabb att ta tag i vissa saker och visar sig vara ganska observant.

I Persona 5 the Animation framstår Ren Amamiya som väldigt tyst och artig. Efter domstolens beslut blir han synbart deprimerad och blir till en början tveksam till att hjälpa Sakamoto i deras första möte med Kamoshida. Efter att ha vaknat till sin Persona är Ren dock mer villig att hjälpa någon. När han stötte på Shiho tvekade han inte att ta upp hennes papper och lämna tillbaka dem till henne. Han verkar alltid hålla utkik efter sina kamrater. När han spionerade på den nya bantränaren frågade Ryuji varför han gjorde det här och Ren svarar att det stör honom att se honom springa runt. Ryuji noterar också att Ren är annorlunda i Metaverse , eftersom han är väldigt aggressiv.

I likhet med Yu Narukami i animen har Ren något av en lekfull sida. När han träffade Morgana för första gången klappade han honom, till stor förlägenhet. Ren har också, precis som i spelet, en busig sida, vilket visas när han kallar Sakamoto vid sitt efternamn efter att han kallat honom för sitt nya smeknamn, eller när han säger till Ann att hon måste ta av sig ”för rättvisa”. Han kan bli socialt besvärlig eller obekväm när han gör busiga tjänster för andra, eftersom han har setts fysiskt upprörd under Operation Maid Watch. I senare avsnitt har Ren en subtil karaktärsutvecklingsbåge som leder till att han blir mer självsäker och mindre blyg och introvert. Rättvisa och ära är mycket viktiga för honom, och efter Kaneshiroarc, tenderar han att visa sin trotsiga ande oftare och berättar öppet för Akechi att han är en anhängare av Fantomtjuvarna, och vägrar hans erbjudande att bli hans assistent. Trots att han blivit mer självsäker i den verkliga världen har han aldrig sett ge order till laget.

Medan huvudpersonen i spelet ses som något av en showoff, skildrar animen Ren som en kall och logisk taktiker som tenderar att undvika riskfyllda beslut. Som visas när han säger åt Morgana att fördröja infiltrationen av Okumuras palats eftersom han tror att något inte står rätt till med Fantomtjuvarnas plötsliga uppgång i berömmelse. I senare avsnitt, som kampen med Sae and the Dark Sun… special, har Ren en subtil karaktärsutveckling som visas i hans dialog under dessa slagsmål, trots att han fortfarande behåller sin tysta persona i den verkliga världen (och till och med det verkar splittras när han får reda på att Shido ligger bakom allt). Ren är faktiskt stolt över Saes nederlag och i den mörka solen…OVA han blir mycket mer av en fältledare i Metaverse, beordrar laget hur man ska hantera motståndare som Akechi och konfronterar IT-presidenten och Akechi själv. Efter Shidos nederlag hånar Ren honom för att ha förlorat, och säger att han ”inte ens är i sin liga”, och när han får reda på att folk fortfarande avgudar Shido efter hans omställning, spricker den tysta fasaden som Ren ställer upp i den verkliga världen för en sekund tid, med honom som skriker: ”Vad fan är det som händer!?”

I Persona 5 Mementos Mission är Ren en lika vänlig, snäll och observant person med en stark känsla för rättvisa som i andra anpassningar. Den märkbara skillnaden är att Ren involverade sig mer i diskussionen samtidigt som han gav instruktioner direkt till resten av Phantom Thieves utan att någon behöver vara hans språkrör. Han är övertygande, leker med människors intresse för att övertyga dem att hjälpa honom i hans informationsinsamling. När det kommer till kritan är Ren villig att ta en risk även om det innebär att hans identitet kan exponeras, som att han inte ser några problem med crossdressing för att samla information. Trots detta är han blygsam om sitt utseende; när han erbjuds att bli modell vägrade Ren eftersom han inte var bekväm med att sticka ut.

Medan Makoto Yukis karaktärsbåge var det centrala temat i Persona 3 The Movie och Yus personlighet visades öppet från början av Persona 4 The Animation , Persona 5 The Animation tenderar att hålla Ren mestadels tyst och fokusera mer på utvecklingen av andra spelbara karaktärer. En anledning till detta är den mycket lilla tid som animen ägnar åt Metaverse, där Rens aggressiva och trotsiga personlighet visas öppet. i motsats till karaktärsinteraktionerna i den verkliga världen, där Ren i princip tvingas vara tyst på grund av sitt brottsregister.

I Persona Q2 kommenterar de andra partimedlemmarna att P5-hjälten har många likheter med P4-hjälten och P3-hjälten. Han beskrivs ha samma mod som P4-hjälten att han skulle göra något hänsynslöst för sina vänners skull, och samma lugn och mognad som P3-hjälten. De är alla överens om att alla tre har karisma att föra människor samman och känner sig helt tillfreds med sin närvaro.

Profil

Persona 5

”Men… du är instängd i verkligheten nu, även efter att du flydde från fängelset i ditt hjärta… Vilken ironisk händelseutveckling eftersom du önskade andras lycka över ditt eget välbefinnande. Ändå… det kommer att duga. Du valde den rätta vägen med din egen vilja. Du kompromissade inte med dina övertygelser för personlig vinning till slutet. Den sista arkana du har tagit tag i är ”Världen.” Det är viljestyrkan att stå upp i denna värld på dina egna fötter, oberörd av ingen. Det kommer att bli grunden för hopp mot en framtid med dina lagkamrater som delar samma övertygelse. Nu när du har fått den kraften är du inte längre en tillvaro som vandrar ensam. ..”

— Lavenza ger World Arcana till huvudpersonen Persona 5

Huvudpersonen är en gymnasieelev på andra året som går över till Shujin Academy i Tokyo , efter en falsk misshandelsanklagelse utfärdad av en högprofilerad politiker, vilket fick honom att sluta med ett års skyddstillsyn. Inför händelsen uppges att han bodde på landsbygden. Han bor i ett kafé som heter Café Leblanc, som ligger i Yongen-Jaya och ägs av Sojiro Sakura , en bekant till hans föräldrar under hans prövotid.

Men på väg till sin nya skola upptäcker han existensen av Metaverse och blir ledare för Phantom Thieves of Hearts , en grupp vars syfte är att stjäla hjärtan på korrupta vuxna för att reformera samhället. Till en början var gruppen han grundade bara för att sätta stopp för Suguru Kamoshidas ondskefulla och rovdriftiga övergrepp mot skolans elever. De första medlemmarna bestod av Ryuji Sakamoto och Ann Takamaki , som var offer för Kamoshida, samt Morgana, en mystisk kattliknande varelse som vill upptäcka sitt ursprung och återställa sin sanna form. Men på grund av att han återigen mötte den korrupta politikern som tvingade honom till skyddstillsyn samtidigt som han firade slutet på Kamoshidas tyranni, grundade han officiellt gruppen på allvar. Medlemmarna som senare gick med honom inkluderar: Yusuke Kitagawa , Makoto Niijima , Futaba Sakura , Haru Okumura och Goro Akechi .

Prolog

”…Jag förväntade mig inte att det skulle vara du. Du kommer att svara på mina frågor den här gången. De där jävlarna… Kan du höra mig? Det verkar som om du har gått igenom mycket. Nästan vad som helst kan hända här … och jag kan inte stoppa dem. Det är därför jag behöver att du svarar mig ärligt. Jag har inte mycket tid heller. Vad var ditt mål? Varför orsakade du en så stor incident? Jag trodde inte det var ett skämt från början, men jag kunde inte sammanställa ett ärende för åtal. Det beror på att jag inte kunde ta reda på metoden bakom det. Det är sant. Det finns inget sätt att jag skulle kunna övertygas om en sådan… ”värld ” bara genom att läsa rapporterna. Det verkar som om du är koherent. När och var fick du reda på den världen? Hur är det ens möjligt att stjäla en annans hjärta? Berätta nu för mig din redogörelse för allt …Börja från allra första början.”

—Sae Niijima till huvudpersonen, Persona 5

Sae Niijima förhörde huvudpersonen och varnar honom för att han kan få dödsstraff.

Under spelets prolog lyckas huvudpersonen infiltrera ett kasino och framgångsrikt stjäla en portfölj innan han börjar fly, samtidigt som den drar till sig säkerhetsstyrkornas uppmärksamhet för att tillåta sina följeslagare att fly åt andra hållet. Han gör snabbt jobb med att en skugga tar formen av en moloch innan han fortsätter att fly, men kort efter att ha hoppat ut genom ett fönster hamnar han i ett hörn av polisen och blir därefter tillfångatagen och informeras om att han var ”utsåld” av någon.

Senare hittas han i ett förhörsrum, bunden till en stol, efter att ha blivit drogad av sina tillfångare. Den uppenbarligen ledande utredaren skvätter honom med vatten för att väcka honom och slår av honom från stolen när han läser av sin lista över brott: hinder för affärer, hot, förtal, förberedelse och bärande av vapen och till och med mord. Efteråt ber han huvudpersonen att skriva ner hans namn, som en bekännelse till utredningen. Huvudpersonen följer, även om utredaren säger till honom att han kommer att utsätta honom för så mycket smärta tills han har betalat för sina brott. Huvudpersonen, som inte kom ihåg någonting vid den tiden, ifrågasätter om han verkligen begick alla dessa illdåd.

Strax efter att ha skrivit på sitt namn går Sae Niijima , en åklagare som leder hans fall, in i rummet för att förhöra honom. Hon är emot förhörsledarna efter att ha sett deras uppenbara försök att smutsa ner hans minne. De två verkar dela en historia, och hon ifrågasätter honom hur han kom att lära sig om ” den världen ”, och hur exakt hans ”tekniker” angående hans brott fungerar. När huvudpersonen tycks fundera över hur han ska svara, får han syn på en blå fjäril och hör en röst som ropar till honom och säger att hans öde redan var förutbestämt, men det fanns hopp för honom genom att återkalla hans minnen.

Huvudpersonen flyttar till Tokyo.

Efter det vaknar huvudpersonen på tåget på väg till Shibuya , som om händelserna alla var en olycklig dröm. Under åkturen minns han en incident där han blev vittne till en kvinna som blev sexuellt trakasserad av en man och stoppade honom. I sin berusade stupor föll mannen av misstag utan att huvudpersonen rörde honom och skadade hans huvud. Han skyllde på huvudpersonen och tvingade kvinnan att vittna om att det var huvudpersonens fel. Han upptäcker senare att mannen var Masayoshi Shido , en korrupt politiker som plötsligt reste sig för att kontrollera praktiskt taget hela Japan och begår uppenbart förrädiska handlingar för sin vinst.

Som ett resultat av huvudpersonens ingripande, hamnade händelsen på hans permanenta register, och han blev därefter utvisad från sin skola. Vid domstolsförhandlingen dömdes han till nästa vår och beordrades att flytta skolor med Shujin Academy som den enda skolan som skulle acceptera huvudpersonen med hans nuvarande brottsregister, vilket hans föräldrar godkände. Sojiro Sakura behövde en plats att bo på och kontaktades för att hysa huvudpersonen under hans prövotid, på grund av kopplingar mellan hans kunder och huvudpersonens föräldrar. Men på grund av huvudpersonens brottsregister gör Sojiro det bara motvilligt.

När han anländer till Shibuya Crosswalk startar en mystisk applikation , till stor förvirring för huvudpersonen. Världen omkring honom stannar upp och en eldblå ​​figur visar sig framför hans ögon, följt av en syn av lågorna som utvecklar ett rött flin, och han själv med gula ögon. Efteråt, när tiden går, tar huvudpersonen bort applikationen och tar sig till Yongen-Jaya Station, och senare till gränden, där hans nya vaktmästare bor. Han kommer för att hitta Sojiro som pratar med kunder.

Sojiro är förvånad över att ”punkungen” han blev ombedd att ta hand om är huvudpersonen, baserat på hans gentlemannamässiga och skygga utseende. Han visar huvudpersonen sitt nya rum; trots sin ganska stora storlek säger Sojiro att han måste vara den som städar upp den. Han berör också detaljerna i händelsen för ett kort ögonblick och anklagar honom för att ha engagerat sig i vuxnas angelägenheter, innan han lämnar honom ensam för att städa upp rummet, även om han också varnar huvudpersonen att om han orsakar problem, kommer han att sparka ut honom.

När huvudpersonen förbereder sig för sängen minns han händelsen och tänkte för sig själv att han helt enkelt inte kunde ignorera kvinnan som blev trakasserad. Han hör sin telefon ringa, och till sin förvåning upptäcker han att den mystiska applikationen från tidigare fortfarande finns kvar, trots att han raderat den tidigare. Han somnar strax efteråt. Senare vaknar han i sammetsrummet och hamnar i fängelsedräkt, till och med bunden i handbojor med en boll och kedja på benet.

Igor välkomnar honom till sitt sammetsrum, och tvillingarna berättar för honom att han fortfarande sover i den verkliga världen. Caroline skäller ut honom att stå upprätt när Igor är närvarande. Igor hälsar honom och förklarar att Sammetsrummet är en plats som existerar mellan dröm och verklighet och endast är tillgänglig för dem som i någon form har gjort ett kontrakt. Han förklarar sedan vidare att han tog med huvudpersonen hit för att diskutera en viktig fråga som kommer att påverka hans liv. Han uttrycker också förvåning över tillståndet i Sammetsrummet och nämner att dess form representerar gästens hjärta. Igor hänvisar också till huvudpersonen som en ”Ödets fånge”, och den ruinen väntar honom i framtiden.

Igor informerar honom om att det finns ett sätt att undvika ruin, och säger att han måste ”rehabiliteras till en fri man.” Han frågar också huvudpersonen om han är redo att slåss mot världens korruption. Efter att huvudpersonen har gett sitt svar uttrycker Igor sin glädje och säger att han kommer att observera miraklet med sin ”rehabilitering”. Han presenterar sedan sina nyaste skötare: Caroline och Justine, hans fångvaktare. Caroline säger till honom att det är meningslöst att slåss, medan Justine informerar honom om att det är deras plikt att skydda honom som hans vakt, men bara om han är lydig. Igor uppger att han kommer att förklara tvillingarnas betydelse en annan gång, eftersom gryningen redan har närmat sig i den verkliga världen.

Första heist: Suguru Kamoshida

Jag ska ge dig en förmåga som passar din nyfunna tillväxt. Se det som en gåva. Må hängivenheten till din rehabilitering växa ännu djupare. …jag har stora förhoppningar på dig.”

— Igor till huvudpersonen, Persona 5

Huvudpersonen avslöjar smärtsamt.

På väg till skolan nästa dag öppnar huvudpersonen återigen den mystiska appen i sin telefon och möter Ann Takamaki , som blev inbjuden till en åktur av Suguru Kamoshida . Hon går motvilligt in och lämnar huvudpersonen bakom sig som ödmjukt tackade nej till hans inbjudan att gå med, och träffar en brottslig pojke, Ryuji Sakamoto , som kallade Kamoshida en ”pervers lärare”. Han skulle konfrontera huvudpersonen med en hotfull blick, av rädsla för att han skulle råka ut för honom till Kamoshida, bara för att inse att han är ny på skolan. Ryuji använde emellertid av misstag ordet ”Castle”, vilket orsakade Metaverse Navigatoratt elda upp. Även om landskapet runt Shujin mestadels var normalt, märkte de när pojkarna kom till skolan att skolan bokstavligen hade blivit ett slott.

När du var inne i det okända slottet, fångades duon omedelbart av en hord beväpnade riddare som åtföljde en lättklädd version av Kamoshida med gula ögonsom bara bär en prålig, röd krona, en kunglig dräkt med hjärtan tryckta och en speedo. Han kastar omedelbart in de två i en underjordisk cell och beordrar deras ”avrättning”, som börjar med Ryuji först baserat på deras tidigare vendetta. Kamoshidas riddarliknande skuggor slår omedelbart ner honom och griper honom, och håller honom försvarslös så att Kamoshida upprepade gånger kan kasta slag mot honom. När Ryuji väl blivit ordentligt slagen kollapsar han till marken och Kamoshida spottar på honom. Den märkliga Kamoshida beordrar snabbt att han avrättas bara för att huvudpersonen fruktlöst ska ingripa. Kamoshida sparkar huvudpersonen mot väggen, hans riddare redo att döda Ryuji när som helst medan de håller huvudpersonen i golvet.

I detta ögonblick berättar en blå fjäril för honom att han är fången i ett ”orättvist spel” med nästan inga vinstchanser, även om hon kan ge honom sin kraft. En annan röst, (förmodligen huvudpersonens Shadow Self ) ifrågasätter honom om han bara ska hålla tyst och påminna honom om händelsen som ledde till hans skyddstillsyn. Med tanke på den händelsen kommer huvudpersonen till slutsatsen att han inte gjorde fel val för att rädda kvinnan. Som svar på hans beslutsamhet vaknar rösten och manifesteras i hans Persona , Arsène . Kamoshida tvingas sluta försöka döda Ryuji och går efter huvudpersonen istället. Hans riddare bryter sig in i ett par Jack-o’-Lanternssom huvudpersonen utan ansträngning besegrar. Vakten släpper fängelsenyckeln och Kamoshida konfronterar huvudpersonen, bara för att Ryuji ska slå ner honom och springa med huvudpersonen och låser in Shadow Kamoshida i hans cell. När de flyr möter de också en mystisk kattliknande varelse, Morgana , som tillfångatogs och ber om att bli befriad i utbyte mot att visa dem vägen ut, samt hjälpa huvudpersonen i strid.

När huvudpersonen och Ryuji flyr palatset och återvänder till verkligheten konfronterar de Kamoshida om hans slott, bara för att de ska upptäcka att Kamoshida inte har någon koppling till sitt andra jag. Oavsett vilket har han tvingat huvudpersonens klasskamrat, Yuuki Mishima , att sprida rykten om honom angående omständigheterna bakom hans skyddstillsyn till hela skolan. Nästa dag går pojkarna in i slottet igen för att utforska Kamoshida Palaces fängelsehålaområde med Morganas hjälp så att de kan bekräfta situationen. Men på väg ut igen, drar Kamoshida ett bakhåll, vilket gör att huvudpersonen och Morgana blir överväldigade av hans skuggor.

När hans riddare är på väg att avrätta huvudpersonen och Morgana när Ryuji hopplöst tittar på, väcker han kapten Kidd också. Men efter att Kamoshida tar slut i Shadows igen, kallar han en lättklädd version av Ann till trots Ryuji, vilket antyder att han inte ansåg henne vara något annat än en sexslav. Nästa dag börjar volleybollrallyt och Kamoshida kan uppenbart ses spika Mishima på fullt dagsljus, och det antyds att han använde rallyt som en ursäkt för att straffa elever. Därför hamnar alla studenter som deltar i rallyt hårt misshandlade, även om de i allmänhet möjliggör hans grymhet genom att undvika att försöka säga ifrån.

Huvudpersonen frågar Ann, som det ryktas om att dejta Kamoshida, om detta och hon bekräftar att Kamoshida försöker tvinga sig på henne. Eftersom inga andra studenter är villiga att tala upp mot Kamoshida, föreslår Morgana att få Kamoshida att erkänna sina missgärningar genom att stjäla hans skatt i hans slott, kalla det ett palats , som representerar källan till hans förvrängda begär; i det här fallet lust. Morgana varnar dock för att om de dödar Shadow Kamoshida, kommer den verkliga Kamoshida att drabbas av en mental avstängning och kan dö, vilket får huvudpersonen och Ryuji att backa och tänka om.

Huvudpersonen och Ryuji konfronterar Kamoshida efter att Anns vän, Shiho Suzui , försökte begå självmord på grund av att hon inte längre kunde stå ut med de fysiska och sexuella övergrepp som Kamoshida utsätter henne för. Efter att ha konfronterats med huvudpersonen Ryuji och Mishima, hämnar Kamoshida genom att hota de tre med utvisning, vilket tvingar de två förstnämnda att genomföra Morganas rånplan. De tre får sedan sällskap av Ann som vill hämnas Shiho. För att få Shadow Kamoshidas skatt att förverkligas fäster Ryuji flera kopior av ett visitkortpå skolans styrelse, adresserad till Kamoshida under namnet ”Phantom Thieves of Hearts”, och rasade Shadow Kamoshida i hans palats. De lyckas stjäla Kamoshidas skatt, vilket får honom att ändra sig och erkänna alla sina brott inför hela skolan. Efteråt sprids inte längre de dåliga ryktena om huvudpersonen och Ann och hotet om utvisning hävs.

De bestämmer sig för att fira sin framgång på en dyr restaurang genom att använda pengarna från Kamoshidas skatt, en idrottsmedalj i guld som huvudpersonen pantade i Untouchable airsoft-butiken. På restaurangen möter huvudpersonen och Ryuji en man som heter Masayoshi Shido som ohövligt ser ner på dem. Huvudpersonen märker att Shidos röst påminner honom om mannen som falskt anklagade honom, men avfärdar snabbt denna tanke. Det är också uppenbart att Shido inte minns att han väckte en rättegång mot huvudpersonen under detta möte. Deras möte med Shido övertygar gruppen att fortsätta sitt arbete som Phantom Thieves för att stjäla vuxnas korrupta hjärtan och reformera samhället så att det inte finns fler offer som dem.

Second Heist: Ichiryusai Madarame

”Du har utvisat en som var fläckad av fåfänga. Du är nu ett steg närmare din rehabilitering. Det är verkligen en förtjusande sak. Men den mannens kommentarer är oroande. Det verkar som om en annan har tagit sig in i Metaversen. Det är bortom min kunskap… Men din rehabilitering fortskrider smidigt. …Det är säkert. Må hängivenheten till din rehabilitering växa ännu djupare. …Jag har stora förhoppningar om dig.”

— Igor till huvudpersonen, Persona 5

Mishima, som känner till huvudpersonens identitet som en av Fantomtjuvarna, skapar en webbplats som också fungerar som en förfrågningstavla för Fantomtjuvarna att ta på sig uppdrag. Eftersom inte många människor tror på deras existens, bestämmer sig Fantomtjuvarna för att förändra en mer välkänd vuxens hjärta för att öka deras ryktbarhet. En möjlighet uppstår när de utforskar Mementos på begäran av Morgana och upptäcker skuggan av en före detta lärling till Madarame, Natsuhiko Nakanohara , en kommunal avdelning som hade förföljt sin ex-flickvän på ett förvrängt sätt för att hantera sin före detta lärare, den store konstnären Ichiryusai Madarame , lurade honom och förstörde hans liv.

Efter att de besegrat hans skugga, närmar han sig dem i den verkliga världen för att berätta att Madarame faktiskt stjäl sina elevers målningar, vilket resulterar i att en av hans elever begick självmord efter att hans verk blev stulet. Nakanohara ber dem att stoppa Madarame innan han kan stjäla äran och försörjningen av Yusuke , hans senaste lärjunge. Yusuke förföljer Ann hela vägen från Shibuya-stationen till bottenvåningen och ber henne att modellera åt honom. Efter Nakanoharas konto accepterar Fantomtjuvarna Yusukes erbjudande för att lära sig mer om Madarame.

När gruppen frågar Yusuke direkt om Madarames plagiat, försvarar Yusuke våldsamt sin lärare och avfärdar gruppen argt. Efter att ha fått mer information från Nakanohara och lokaliserat Madarames palatsAnn och Morgana försöker hitta bevis för Madarames brott medan de är under sken av att modellera för Yusuke. Ann hittar bevis på Madarames plagiat i sitt förråd, vilket av misstag avslöjas för Yusuke. De pressar båda Madarame om det, vilket tvingar honom att hota dem genom att ringa sitt privata säkerhetsföretag för att arrestera dem. De flyr från Madarame genom att gå in i hans palats, men Yusuke blir också indragen. Även om Yusuke fortfarande inte tror på sin mästares brott efter att ha sett bevis i hans palats, kommer hans lärares skugga till platsen och stoltserar med sina brott och hur lite han har med hänsyn till sina elever, och Yusuke och Persona vaknar upp. Efter att ha besegrat skuggorna och lämnat palatset bestämmer sig Yusuke för att gå med i Fantomtjuvarna, och vill reformera sin lärare.

Fantomtjuvarna skickar ett visitkort till Madarame i hans utställning, vilket gör honom arg. Som en försiktighetsåtgärd ersätter han skatten med en henohenomoheji och visar tjuvarna sin riktiga skatt, den riktiga ”Sayuri”-målningen och stoltserar med sina grymheter mot Yusuke och hans mor för dem. Detta irriterar Yusuke till den grad att han inte längre känner ånger när han motsätter sig honom, och Madarame förvandlas till Azazeloch attackerar tjuvarna, i sin nya form av fyra flytande målningar som bildar ett ansikte. Trots detta blev han ordentligt besegrad.

Efter att ha besegrat Shadow Madarame och stulit hans skatt, avslöjar Madarame att det finns en tredje part förutom dem inne i palatset, men Madarame avslöjar bara att personen bär en svart mask. Yusuke återvinner Madarames skatt, den riktiga ”Sayuri”-målningen som hans mamma målade före hennes död och tjuvarna flyr det kollapsande museet i ett stycke. Yusuke har inte längre ett hem på grund av att hon inte vill bo med Madarame längre, och hon stannar hos huvudpersonen på Café Leblanc för en natt, men flyttar så småningom in i sovsal på Kosei High School . Som tack till Sojiro för att han fick stanna tillfälligt, skänker han ”Sayuri” till honom, som sedan hängs ut vid ingången till caféet.

Tredje heist: Junya Kaneshiro

”Du har besegrat frossarskapets motbjudande djävul den här gången. *skratt* Bra gjort. Jag är glad att se att du har ägnat dig åt din rehabilitering. Kommer du ihåg viskningarna om den där främmande mannen? Ja… Jag talar om en annan med krafter som liknar din. Om du ska slutföra din rehabilitering kan du stöta på honom så småningom… *skratt* Ännu en sak för mig att se fram emot. Jag ska ge dig en förmåga som passar din nyfunna tillväxt. Se det som en gåva. Det skulle vara mycket oroande om du inte skulle stärka dina förmågor.”

— Igor till huvudpersonen, Persona 5

Efter Madarames bekännelse i direktsänd tv, blir Fantomtjuvarnas aktiviteter kända och lockar många människor, särskilt gymnasiedetektiven Goro Akechi och elevrådets ordförande Makoto Niijima. Under en skolresa till en TV-station i Akasaka Mitsuke möter huvudpersonen Akechi, som avslöjar sitt förakt mot Fantomtjuvarnas handlingar. Trots detta blir huvudpersonen bekant med Akechi, efter att ha fångat hans uppmärksamhet med ett överraskande svar på en intervjufråga från publiken.

Makoto blir snabbt misstänksam mot huvudpersonen och hans vänner, och följer dem i hemlighet på order av rektorn för Shujin Academy, och får slutligen de bevis hon behöver i form av en inspelning av Ryuji som förklarar sig vara fantomtjuvar. Hon utpressar huvudpersonen att ta henne till deras mötesplats och kräver att Fantomtjuvarna ska visa henne sin rättvisa, och lovar att radera inspelningen om de kan bevisa att hon har fel. Utan några alternativ tar de på hennes begäran om att undersöka en maffiaboss som pressar pengar från flera Shujin-studenter. Trots detta misslyckas gruppen med att spåra denna person, eftersom hans hantlangare vägrade att avslöja något om honom.

Deras undersökning leder dem till att en reporter vid namn Ichiko Ohya läcker sitt namn som Junya Kaneshirotill huvudpersonen. Nästa dag går Fantomtjuvarna in i Kaneshiros palats men kan inte hitta hans skatt eftersom banken som fungerar som dess huvudkropp är för högt upp i luften, flyger över staden och suger upp pengar från de civila nedanför. Makoto lyckas fräckt föra tjuvarna till Kaneshiro själv, men i hennes hybris får Kaneshiro övertaget genom att ta en bild av dem i sin klubb omgiven av droger och alkohol. Kaneshiro hotar att sprida bilden över sociala medier, vilket oundvikligen skulle nå skolförvaltningen och resultera i allas utvisning, och tvingar dem att ge honom en rejäl summa på tre miljoner yen på bara tre veckor.

Som en ursäkt ber Makoto att få gå med dem i deras rån för att kompensera för hennes misstag, och ge tillgång till själva flygbanken, eftersom Makoto nu är en ”kund” till Kaneshiro. Shadow Kaneshiro lockar in tjuvarna i en fälla och försöker döda dem, för att sedan höra dem och glädjas åt hur han ska sälja Sae och Makoto som prostituerade, vilket gör att Makotos lugn äntligen bryts och vaknar upp till hennes egen Persona. Tjuvarna besegrar hans skuggvakter och flyr palatset.

Efter att Fantomtjuvarna har lokaliserat Kaneshiros skatt som putsar hundratals visitkort över hela Shibuya i ett fräckt försök att få hans uppmärksamhet, börjar en sista konfrontation mellan tjuvarna och Shadow Kaneshiro, och de lyckas besegra honom och förstöra hans ”Piggytron”-robot. Men han lämnar dem med en varning för en tredje part som manipulerar Palaces för sina egna syften utan att bry sig om konsekvenserna. En dag senare lovar den riktige Kaneshiro att radera bilderna och överlämnar sig strax därefter till polisen.

Fjärde Heist: Futaba Sakura

”Det verkar som om du har befriat hjärtat på en frenetiskt flicka och räddat henne från hennes hemsökta förflutna. *skratt* Ännu ett steg har tagits till rehabilitering… Du går ganska bra framåt. Senare har mer nyfiken information hittat sin väg till dina öron. En vetenskapsmans forskning… Det verkar som om världen trots allt kan vara känd i hemlighet. Dessutom har just den forskningen blivit stulen och används nu av dem med uppsåt… Jag undrar hur detta kommer att förändra ditt tillvägagångssätt mot din rehabilitering… *skratt* Tillåt mig att ge dig en ny kraft värdig ditt nuvarande jag. Även om du har min hjälp, var noga med att inte svika din vakt. Annars kan du bli svept från fötterna… . ..Vi kommer att träffas igen inom en snar framtid.”

— Igor till huvudpersonen, Persona 5

Fantomtjuvarnas framgång med att förändra Kaneshiros hjärta börjar dra till sig ytterligare uppmärksamhet till dem, vilket leder till att de offentligt fördöms av den internationella hackergruppen Medjed , och uppmanar Fantomtjuvarna att stoppa sina rån, annars kommer de att rensa ut alla sina supportrar med en enorm hackingattack. Huvudpersonen får sedan en okänd chatt från en mystisk hacker som heter Alibaba som ber honom att stjäla en viss någons hjärta och i utbyte kommer de att ta hand om Medjed. Skulle han vägra kommer de att läcka hans identitet till media.

Huvudpersonen och de andra tror att chatten bara är ett skämt, men Alibaba bevisar själva att de känner till huvudpersonen genom att lämna ett visitkort i Leblanc. Alibaba ber honom att stjäla hjärtat av en tjej som heter Futaba Sakura , som avslöjas vara släkt med Sojiro. Eftersom information om Futaba saknas försöker huvudpersonen fråga Sojiro, men han vägrar berätta något för honom och hotar att sparka ut honom om han trycker på ytterligare. Huvudpersonen försöker be Alibaba om mer detaljer och ber att få träffa dem, men hans begäran leder till att Alibaba plötsligt avbryter deras begäran.

Fantomtjuvarna tror att problemet har lösts, med Alibaba till synes utanför bilden, tills de återvände från Kaneshiro-rajstfirandet och Akechi informerar dem om att Medjed har förklarat ett fullständigt krig mot dem, med ödesdigra konsekvenser för infrastrukturen. Japan om tjuvarna skulle hålla tyst. Som ett resultat har huvudpersonen inget annat val än att återigen försöka kontakta Alibaba. Makoto drar korrekt slutsatsen att Alibaba faktiskt är Futaba själv, vilket bekräftas när Sojiro äntligen förklarar Futabas situation efter att huvudpersonen och tjuvarna får en glimt av henne när de besöker Sojiros hus. De konfronterar Futaba och ber att få göra ett avtal med henne igen, vilket hon går med på.

Efter att ha skaffat de nyckelord som krävs för att komma in i hennes palats går Fantomtjuvarna in i hennes palats, som är en gigantisk pyramid omgiven av en oändlig öken. Till skillnad från andra palats hittills är det inte fött från korruption, utan från Futabas svåra depression, hennes förträngda trauma kring hennes mammas död och tron ​​att hon förtjänade att dö ensam i sitt hem, i tron ​​att det var hennes ”grav”. ” Till en början anammar inte tjuvarna sin Metaverse-klädsel, eftersom de inte ses som hot, men efter att ha träffat Shadow Futabauppenbarar sig deras tjuvkläder och de tvingas fly från ett stenblock som tillkallats av palatset som hotar att krossa dem.

När de går genom palatset hittar sällskapet flera väggmålningar, som var och en visar något förvrängt minne av Futabas. Den första visar män i svart som läser en lapp för henne, som senare visade sig vara en självmordsbrev. Den andra är att hon ser sin mamma, Wakaba Isshiki , bli påkörd av en bil, som påstås ha varit hennes självmord, och den tredje är Futaba som försöker få sin mammas uppmärksamhet. Tjuvarnas väg till skatten är dock blockerad av en barriär som omger slutet av den stora korridoren, som ett resultat av Futabas ovilja att tillåta någon i hennes rum. Gruppen återvänder till verkligheten i hopp om att hitta ett sätt för Futaba att släppa in dem och ta bort barriären. De lyckas med det, och genom sitt första möte ansikte mot ansikte med henne får de veta att Wakaba var en forskare av ”,” en studie om ens uppfattning av verkligheten och existensen av en mystisk ”kognitiv värld”, som verkar vara Metaversen.

Efter att ha lämnat efter sig ett visitkort för Futaba når Fantomtjuvarna Faraos grav, där skatten ska ligga, men attackeras av en insikt om vad Futaba uppfattar som hennes mor; en sfinx som hatar och avskyr henne för att ha dödat henne, och försöker mörda alla som stör Futabas viloplats. Dess otroliga smidighet och uthållighet övermannar lätt Fantomtjuvarna, men stridsfloden förändras efter att Futaba går in i sitt eget palats med Metaverse Navigator.

När hon möter sin egen skugga lyckas hon övervinna sitt självförakt och inser att hon har blivit manipulerad till att tro på en lögn som förstörde hennes liv, och hennes skugga förvandlas till sin Persona Necronomicon , vilket låter borden vända när Necronomicon skapar en ballista som tillåter tjuvarna för att effektivt skada kognitionen. De lyckas besegra kognitionen med Futabas hjälp, men till deras förvirring är skatten inte inne i kistan. När palatset börjar falla sönder efter att Futaba lämnat, inser Morgana att Futaba själv var skatten, och med den verkliga Futaba som varit inne i sitt eget palats så länge har det blivit instabilt.

Gruppen flyr framgångsrikt från den kollapsande pyramiden och landar i en hög framför Sojiros butik. När de andra distraherar Sojiro, kollar Makoto och huvudpersonen Futaba, som är medvetslös. Av rädsla för det värsta ringer huvudpersonen Tae Takemi , en läkare i Yongen-Jaya. Efter en kort undersökning konstaterar Takemi att Futaba har onaturligt låg uthållighet och styrka, troligen på grund av hennes instängda natur. Även om gruppen är orolig för hennes välbefinnande, förklarar Sojiro att detta är normalt för Futaba och kan sova flera dagar i sträck efter perioder av ansträngning.

Den dagen Medjed ska förstöra Japans ekonomi och påbörja en ”rensning” av Phantom Thief-supportrar, hackar Futaba in på deras hemsida på bara några timmar och lämnar efter sig Fantomtjuvarnas signaturlogotyp.

Efteråt tar huvudpersonen rodret för att hjälpa Futaba att komma ut ur hennes skal runt andra människor, särskilt sig själv och resten av Fantomtjuvarna, som vill vara på bättre fot med henne. Detta kulminerar i en resa till Miura Beach där gruppen tar en välbehövlig paus från stressen med tjuvaktiviteter, och huvudpersonen hjälper Ryuji i hans ansträngningar att plocka upp kvinnor på stranden.

Futaba, på grund av sina hackande färdigheter och växande kemi med gruppen, uppmanas att gå med dem i deras rån. Hon går med på, om så bara för att hitta den som är ansvarig för att mörda hennes mamma och stjäla hennes forskning. Futaba går permanent med i partiet som ett nav för stridsstöd och övervakning, vilket resulterar i att Morganas navigatorroll blir föråldrad.

Femte Heist: Kunikazu Okumura

”Först vill jag gratulera dig för att du utvisade den som är stolt över sin girighet… …eller så skulle jag vilja säga, men något konstigt verkar ha hänt. Vem vet…? Men don känner du inte av det? En annans illvilliga vilja… Det verkar som om en oförutsättning har inträffat. I den här takten kan din rehabilitering inte slutföras… även om jag tvivlar på att det kommer att bli fallet. Jag ser verkligen fram emot att se hur du övervinna denna knipa… …vi träffas igen.”

— Igor till huvudpersonen, Persona 5

Deras seger mot Medjed orsakade en boom i popularitet, vilket resulterade i massivt internationellt stöd och till och med varor för att dra nytta av deras framgång. Skolan återupptas strax efter och Shujin Academy tar en resa till Hawaii, tillsammans med Kosei High School som gör en oplanerad avstickare dit, där Fantomtjuvarna bevittnar omfattningen av deras bedrifter har nått utomlands. På skolresan kan huvudpersonen välja att tillbringa den sista kvällen på Hawaii med en kvinnlig förtrogen som han har nått en viss rang med, eller Ryuji och Mishima, med Yusuke som snart sällar sig till de tre.

Tyvärr, tillbaka i Japan, dör rektor Kobayakawa när han blir påkörd av en bil mitt på ett övergångsställe, vilket får en del att tro att Fantomtjuvarna mördade honom för att ha täckt över Kamoshidas brott. De har dock lite tid att uppehålla sig vid frågan, eftersom Phan-Site har gjort många förfrågningar om mål, den som fick det största resultatet i omröstningen är Kunikazu Okumura , den rika VD:n för Okumura Foods, som äger den populära Big Bang Burger livsmedelskedja. Misstänksamt nog har mycket av Big Bangs konkurrens fallit ut under mystiska omständigheter, vilket leder till att gruppen tror att Okumura kan ligga bakom incidenterna, och har använt mentala avstängningar för att kväva motståndet.

Men gruppen börjar tvivla på om de borde gå med planen att infiltrera hans palats bara på grund av allmänhetens konsensus. Men en förvirrad Morgana misstolkar deras avsikter som lättja och ansvarslöshet, vilket orsakar ett argument (ytterligare sporrat av Ryujis tanklösa kommentarer och hans egen växande osäkerhet). Morgana känner sig undanskymd och värdelös på grund av att hon inte vet vem han är eller vilken roll han spelar i laget, och lämnar gruppen och försöker ta Okumuras hjärta själv. Gruppen blir mycket orolig för honom och beger sig till Okumuras högkvarter och tror att de kan hitta honom i Okumuras palats .

Tack vare Futaba, som upptäckte ”förvrängningen” av palatset, lyckas de ta sig in snabbt, vilket liknar en gigantisk rymdhamn på en annan planet. Kort efter att de infiltrerat palatset, blockeras de av en dörr med en biometrisk skanner, vilket gör att de inte kan fortsätta utan någon med anknytning till Okumura på sin sida. Sedan, till deras förvåning, dyker Morgana upp tillsammans med en annan tjuv, som utropar sig själv som ”Skönhetstjuven”. Till en början tror gruppen att hon är den svarta masken som Madarame och Kaneshiro talade om, även om de senare får reda på att hennes stoiska natur bara berodde på att hon glömde raderna de förberedde i förväg. Till tjuvarnas chock kan Morganas partner gå förbi den biometriska skannern, uppenbarligen ha en koppling till Palace linjalen,

Gruppen bestämmer sig för att undersöka vem den här nya tjuven är, och under tanken att hon är en Shujin-student, undersöker gruppen förteckningen över den kvinnliga studentkåren. De hittar så småningom en match – Haru Okumura , den enda dottern till Kunikazu Okumura. Makoto och huvudpersonen möter henne på skolområdet och försöker be henne att gå med dem, även om Haru vägrar, anledningen är att hon inte kan ställa sig på folk som inte vet vad deras mål är, än mindre förstå deras lagkamrats känslor och stödja honom.

Tjuvarna får senare veta att många människor på Phan-Site tackar dem för deras hjälp, trots att de inte är inblandade i deras bidrag, vilket leder till att de drar slutsatsen att Haru och Morgana är de som löser dem. Som sådana väntar de i Mementos för att möta, samt försöker övertyga Morgana att komma tillbaka genom att be om ursäkt. Det går nästan bra, tills Ryuji gör en tanklös kommentar, sårar Morgana ännu en gång, vilket får honom att storma iväg i sin bilform. De misslyckas med att jaga honom och Haru, eftersom de två lyckas fly.

När de återvänder till verkligheten upptäcker gruppen att Haru blir trakasserad av en man , och Morgana skadas i närheten i ett försök att rädda henne. Mannen presenterar sig som hennes fästman och försöker först lugnt framställa det hela som ett litet gräl, men blir arg över deras fortsatta inblandning och hotar dem att han inte kommer att glömma deras ansikten och löv. Efteråt tar gruppen Haru till Leblanc för att låta henne vila, på Morganas begäran. Att se deras gamla sinne för rättvisa får Morgana att inse att han har missförstått dem och tackar dem med en antydan av skuld.

Väl hemma diskuterar gruppen situationen med Morgana, som vill dela upp sig med gruppen eftersom han ser sig själv som dödvikt för dem. Men detta beror på en identitetskris och att han förlorar sin självkänsla, vilket Haru förstår, och uppmuntrar honom att erkänna för sig själv sina verkliga känslor av tillgivenhet. Till slut tar Morgana modet att erkänna för gruppen och sig själv att han älskar att bo hos dem. När hans vänner reagerar positivt och accepterar honom för den han är, hjälper de honom att komma till rätta med sin identitetskris för tillfället och hitta ett syfte med att genomföra sina mål.

Samtidigt får tjuvarna veta att Haru, även om den har början på en persona, inte har tillräckligt med kraft ännu för att bilda ett kontrakt med den, och hennes anledning till att hon gick med på att bli en fantomtjuv var inte för att fixa sin far, utan för att helt enkelt komma ur hennes äktenskap han tvingar på henne. Gruppen går med på att hjälpa henne och återvänder till Okumuras palats, och efter att ha passerat skannern möter de Okumuras skugga, såväl som hans erkännande av Harus fästman. Till deras chock och avsky var Okumura mer än medveten om sin framtida svärsons natur och till och med uttalade att han utan tvekan bara skulle acceptera Haru som en ren älskare, inte som sin fru, och göra vad han ville med henne. Detta gör Haru mycket upprörd, nog så att hennes persona, Milady , äntligen tar form, och med hjälp av partiet, förstör kognitiv Sugimura.

När de dyker djupare in i hans palats får de veta vad Okumura verkligen tycker om sina arbetare – bara robotar som kommer att arbeta under alla förhållanden och kommer att kasseras och förvandlas till bränsle om de går sönder. Detta skrämmer Haru och löser henne att verkligen förändra sin fars hjärta.

Efter att ha upptäckt skatten skickar gruppen telefonkortet, som Haru lämnar i sin fars arbetsrum. Nästa dag, när han hittar det, blir han arg och ringer polisen och hävdar att detta ”band av skurkar har hotat en laglydig medborgare.” Gruppen går in i Okumuras palats, men tvingas jaga efter skatten när anläggningen hotar att självförstöra. Okumura’s Shadows främsta strävan, ”Project Utopia”, är äntligen avslutad, vilket tillåter honom att lämna palatset i total säkerhet om tjuvarna inte kommer ikapp honom.

När de stöter på Okumura verkar han först ångerfull och hävdar att han är glad över att se Haru äntligen stå på egna ben, även om detta är ett knep att lura tjuvarna och fånga dem. Han försöker sedan övertala Morgana att försöka överge dem, efter att ha sett deras argument tidigare genom att spionera på dem. Morgana vägrar dock och befriar gruppen. Okumura sitter sedan tillbaka och attackerar tjuvarna med en armé av hans robotar, och skickar till och med ut sin högra hand Execurobo , men vid den tidpunkten får han slut på anställda att skicka på dem, vilket gör honom öppen och sårbar.

Efter att tjuvarna besegrat Okumura är han nu osäker på vad han ska göra, med Haru som säger åt honom att sona för vad han har gjort. Gruppen förhör honom också om de senaste mentala avstängningarna och sammanbrotten, som Shadow Okumura avslöjar att han är delvis ansvarig för; han hade begärt att de skulle bli måltavla, men han eliminerar dem inte personligen och uppger inte heller vem som är direkt ansvarig för dem. Efteråt tar tjuvarna hans skatt och går, omedvetna om att en svart maskerad figur mördar Shadow Okumura efteråt.

Den dagen Haru skulle skickas iväg till Sugimura, firar gruppen i Tokyo Destinyland , efter att Haru säkrat parken för deras personliga bruk på grund av att en företagsfest på platsen ställdes in på grund av Okumuras bräckliga mentala tillstånd. De tittar sedan på en livevideo där Okumura håller en presskonferens, där han avslöjar alla sina brott för media, men innan han också kan avslöja vem som ligger bakom de mentala avstängningarna kollapsar han plötsligt, med svart vätska som strömmar ut ur hans öppningar, uppenbarligen lider av en mental avstängning. Han dog kort därefter, symtomen på hans mentala avstängning förvärrades på grund av hans höga ålder.

Sjätte Heist: Sae Niijima

”…Det verkar som om du har blivit dödad. Men varför dödades du? Varför var du tvungen att dö? Kommer du ihåg…? Det verkar som om du glömde ett viktigt faktum medan ditt medvetande var dimmigt. Visst… din ”död” var en nödvändighet för din flykt från viss undergång. Vilken enorm plan. Hur skulle du kunna utföra en sådan bedrift…? Ja då, låt oss väcka de minnen som saknas…”

— Igor till huvudpersonen, Persona 5

I efterdyningarna av Kunikazu Okumuras död, sjunker stödet för Fantomtjuvarna, och många tror att de offentligt avrättade Okumura, även så att deras tidigare handlingar var ”ingenting annat än en uppvärmning.” Detta skrämmer gruppen, särskilt med Makotos avslöjande att de bakom de mentala avstängningarna kan ha orkestrerat sin plötsliga popularitet, bara för att få dem att bli offentliga fiende nummer ett. Vänster oförmögna att göra någonting, för nu, fortsätter gruppen med sitt dagliga liv, men till sin förvåning säger Goro Akechi, som fram till nyligen var under hård eld för att ha kritiserat Fantomtjuvarna av många, att Fantomtjuvarna faktiskt kan , inte vara skyldig till fallen av mental avstängning, och till och med Okumuras död.

Detta får Makoto att föreslå att ta kontakt med Akechi, eftersom han skulle vara en värdefull källa till information om polisrörelser. Hon bjuder sedan in honom till en öppen panel på skolfestivalen, där han avslöjar att han har en idé om vilka Fantomtjuvarna kan vara. Innan han kan avslöja dem stängs hans telefon av och han ursäktar sig själv. I själva verket var detta ett knep att ge Akechi tid att prata med gruppen efter att ha utövat press på dem. Akechi avslöjar att han tog fotografier av gruppen som lämnade Okumuras palats, och säger till och med att han träffade den sanne boven bakom de mentala avstängningarna. Akechi erbjuder sin hjälp med att bevisa sin oskuld för gruppen, även om han säger att i utbyte måste Fantomtjuvarna upplösas. Efter att ha utfärdat detta förslag lämnar Akechi, följt av resten av gruppen,

Tillbaka i nuet, i förhörsrummet, hindrar en lucka i huvudpersonens minne orsakad av drogen som polisen injicerade honom från att komma ihåg vad som sades mellan honom och Morgana, utan något annat val än att fortsätta med hans konto.

Efter detta möte tillbringar huvudpersonen den återstående tiden på skolfestivalen med en av sina kvinnliga förtrogna, eller Ryuji och Mishima. Om han väljer det senare kommer huvudpersonen att kallas upp på scenen för att svara på frågor framför skolan. På frågan om Fantomtjuvarna, snarare än att riskera att säga något han inte borde, bestämmer sig huvudpersonen för att offentligt bekänna sin kärlek till en av sina förtrogna, och lyckas avleda ämnet. Efter att händelsen avslutats träffas huvudpersonen och hans utvalda följeslagare på skolans tak för lite frisk luft, och huvudpersonen får en speciell gåva från dem.

Akechi träffar gruppen nästa dag på Cafe Leblanc för att diskutera ytterligare planer. För att rensa sina namn måste Fantomtjuvarna ändra Sae Niijimas hjärta. Gruppen går motvilligt med på att gå vidare med Akechis plan, utan att ha några ytterligare alternativ tillgängliga för dem.

Fantomtjuvarna påbörjar ett razzia på Niijimas palats , som är ett palats som är född av Saes missnöje med jurisdiktionssystemet. Eftersom Sae ser alla sina rättsfall som spel som ska riggas till varje pris, förvrängs domstolsbyggnaden som Palace är baserat på till ett kasino, ett som är riggat med komplexa mekanismer och direkta fuskåtgärder till överväldigande fördel för huset. De lyckades rensa riggmekanismerna med enorm hjälp från Akechi, gå med i gruppen som gäst och få tillgång till golvet med hög gräns, men inträde från palatset blockeras utan reservation, vilket kräver att tjuvarna återvänder till verkligheten och ändrar Saes kognition.

Som ett resultat tar Akechi med sig gruppen för att delta i ett rättsfall i Saes närvaro, för att se till att hon ser dem närvarande i publiken, vilket ger gruppen tillgång till den övre gränsvåningen i hennes palats. De lyckas ta sig till den högsta nivån, chefsgolvet, trots att Shadow Sae höjer sin startavgift med tiodubblats. Efter att Makoto förfalskade att ha tagit emot ett brev på posten som innehåller ett visitkort till Sae, börjar rånet nästa dag och striden med Shadow Sae börjar. Trots att hon utmanar tjuvarna till en riggad roulette, avslöjas den snabbt av huvudpersonen och hon förvandlas till Leviathan som ett sista försök att döda dem ”rättvist”, men blir till slut besegrad. Tjuvarna lyckas prata ner Shadow Sae och hon ger sig till slut, vilket låter sällskapet lämna med hennes skatt.

Men vid rånets klimax börjar hela skvadroner av riktiga poliser svärma in i palatset med målet att arrestera tjuvarna, så huvudpersonen använder sig själv som bete för att locka bort de boende Shadows och distrahera polisen så att sällskapet kan fly. När han lämnar palatset blir han dock snabbt gripen av polisen. Medan han är häktad förhörs han av Sae, vilket för tillbaka händelseförloppet till början av spelet.

Om huvudpersonen vägrar att sälja ut någon, försvinner äntligen effekterna av drogen, och huvudpersonen minns att han visste att Akechi var den som förrådde dem, och hade redan kläckt en plan med sina vänner för att avslöja honom och lura döden. Han ber Sae att visa sin smartphone för Akechi, som har planterats med en speciell fjärrversion av Metaverse Navigator av Futaba, som transporterar både Sae och Akechi in i repliken av förhörsrummet som finns i hennes palats, vilket endast resulterar i den kognitiva versionen av att han blivit dödad av Akechi, som rapporterar det till en inre man som förfalskar dokument för att göra dödsfallet officiellt erkänt som ett självmord utan att ens leta efter en kropp. Hans plan granskades av Igor och tvillingarna kort efter att han ”mördats” av Akechi. Efteråt,

Annars, om huvudpersonen sålde ut antingen Fantomtjuvarna eller hans andra förtrogna, lovar Sae att minska sitt straff och lämnar rummet, men utan tricket som involverar huvudpersonens telefon, kommer Akechi in och dödar honom framgångsrikt. Huvudpersonen befinner sig i sammetsrummet efteråt, invånarna är ganska besvikna på honom för att han misslyckades med att slutföra sin rehabilitering. Igor berättar för honom att spelet är över och fängslar honom i Sammetsrummet för resten av sitt liv.

Sjunde rånet: Masayoshi Shido

”Att tro att du skulle använda fällan som satts mot dig för att fånga dem… Jag har aldrig sett en sådan dramatisk återkomst som den. Verkligen fantastiskt – det är de enda orden jag kan komma på för att beskriva dig. …Du” har till och med övervunnit en mystisk olycka. Det borde inte finnas någon kvar som hindrar din rehabilitering. Din rehabilitering kommer att slutföras inom kort. Det vill säga… om allt går bra utan problem.”

— Igor till huvudpersonen, Persona 5

När huvudpersonens uppenbara död har sänts och han smugglas ut från polisbyggnaden med hjälp av Sae, förs han tillbaka till Leblanc. För omvärlden borstas Fantomtjuvarnas ledares död bort som ytterligare en nyhet, och hans ”självmord” i förhörsrummet förslöjades också. Med sin förmodade ”död” tvingas han ligga lågt tills Fantomtjuvarna kan identifiera personen Akechi arbetar för. De får reda på att Akechi arbetar för Masayoshi Shido, samma man som orsakade grundandet av Fantomtjuvarna i första hand när han såg ner på Ryuji och huvudpersonen på hotellet i maj, nu en politiker som gör enorma popularitetsvinster i ett djärvt försök att ta kontroll över Japan. Huvudpersonen och gruppen anländer till dietbyggnaden för att försöka hitta nyckelordet för att komma in i hans palats men kommer inte att hitta något förrän nästa morgon, där Shido skulle vara värd för en valkampanj i Yongen-Jaya. Precis som i maj lägger Shido märke till huvudpersonen men lyckas inte känna igen honom och lämnar efter att ha kastat förolämpningar mot partiet. Men han minns fortfarande att Shidos röst var densamma som mannen som felaktigt anklagade honom innan, vilket resulterade i hans skyddstillsyn. Efter att ha kommit ihåg vad Shido sa när han överföll kvinnan, får huvudpersonen reda på nyckelordet Distortion att skriva in och lämnar efter att ha kastat förolämpningar mot partiet. Men han minns fortfarande att Shidos röst var densamma som mannen som felaktigt anklagade honom innan, vilket resulterade i hans skyddstillsyn. Efter att ha kommit ihåg vad Shido sa när han överföll kvinnan, får huvudpersonen reda på nyckelordet Distortion att skriva in och lämnar efter att ha kastat förolämpningar mot partiet. Men han minns fortfarande att Shidos röst var densamma som mannen som felaktigt anklagade honom innan, vilket resulterade i hans skyddstillsyn. Efter att ha kommit ihåg vad Shido sa när han överföll kvinnan, får huvudpersonen reda på nyckelordet Distortion att skriva inShidos palats ; ”Fartyg.”

Shidos palats ser ut som en storkryssare som seglar bland Tokyos sjunkna ruiner, med själva Diet-byggnaden placerad på toppen av den massiva linern, som symboliserar att han inte bryr sig om landet och bara om de rika mecenater som är användbara för honom. Under rånet lär sig Fantomtjuvarna mer om konspirationenoch deras diskreta inblandning i orkestreringen av tjuvarnas handlingar med start från Futabas palats. Shidos handlingar finansierades av Madarame och Kaneshiros planer och han lät döda Wakaba Isshiki för att stjäla hennes forskning och förstörde sedan Futabas liv med ett påhittat självmordsbrev. När Shido och hans medarbetare insåg att Fantomtjuvarna var ett hot mot deras fortsatta aktiviteter, efterliknade de Medjed som ett sätt att starta en kraftig ökning av Fantomtjuvarnas popularitet. När detta väl lyckades manipulerade de Phantom Thieves webbundersökningar för att få dem att ta sig an Okumuras palats. Slutligen lät Shido Akechi göra sig av med Okumura och dödade två flugor i en smäll genom att bli av med en problematisk medarbetare, samt orsakade Fantomtjuvarnas

Efter att ha samlat alla rekommendationsbrev för att äntligen komma in i Shidos skattrum, men innan de kan lämna området, blir de överfallna av Akechi, som hade gissat att huvudpersonen överlevde sin fälla. Akechi avslöjar sitt förflutna, sin relation till Shido och hur han skulle använda Shidos bud på makt för att utkräva hämnd. När Shido står på höjden av makten efter att ha vunnit valet, skulle Akechi avslöja alla sina brott, misskreditera Shido grundligt och fullständigt förstöra hans liv. Detta gör honom inte bara till en förrädare för Fantomtjuvarna utan också för Shido, som tjänar Shido och utför morden för att få erkännande och berömmelse, och hjälpa Shido i hans uppgång till makten bara för att störta allt under honom i sista sekund.

När han vet att Fantomtjuvarna är de enda som verkligen kan stoppa honom, attackerar han partiet och avslöjar att han är en annan Wild Card- användare och har förmågan att få Shadows att gå berserk, vilket leder till de psykotiska sammanbrottsincidenterna i den verkliga världen. Efter att ha besegrat en Cu Chulainn och en Cerberus som han kallade till sig och gjorde bärsärk, sätter partiet en tapper kamp mot Akechi själv och backar honom in i ett hörn. Han avslöjar att han avundas huvudpersonen för hans förmåga att trotsa de förväntningar som ställs på honom och skapa sin egen väg. Drivs av sin ilska på huvudpersonen för att ha allt han aldrig kunde, avslöjar Akechi att han är den mystiske svarta maskmördaren som orsakade de mentala avstängningarna, och avslöjar även en annan person, Lokisom ett sista försök att göra sig av med huvudpersonen, använda sin egen makt på sig själv och bli galen, bara för att vilja döda huvudpersonen och alla hans vänner.

Även efter att ha avslöjat sin sanna styrka är Akechi ingen match för huvudpersonen och hans vänner och är besegrad. Plötsligt kommer Shidos kognitiva version av Akechi till platsen, och avslöjar att Shido var fullt medveten om Akechis förestående svek och planerade att göra sig av med honom direkt efter valet. Den kognitiva versionen av Akechi hotar den riktiga Akechi att skjuta huvudpersonen, men Akechi bestämmer sig istället för att skjuta en nödströmbrytare, vilket gör att en stor stålskottsdörr skiljer honom och hans kognitiva jag från Fantomtjuvarna. Akechi ber huvudpersonen att lova att stoppa Shido i hans ställe, och ignorerar gruppens larm. Två skott avlossas och Futaba säger att hon inte längre kan känna Akechi, vilket lämnar hans öde okänt. Fantomtjuvarna tar sig så småningom till Shido’

Persona_5_-_Shido_Calling_Card_(engelska)

Persona 5 – Shido Calling Card (engelska)

Fantomtjuvarna avslöjar Shido.

Istället för att skicka ett kort till Shido som kan fångas upp av en av hans medarbetare, föreslår Futaba att hacka media och tillkännage för hela Japan att de har för avsikt att stjäla Shidos hjärta. Huvudpersonen håller med, och tillkännager formellt sina avsikter att stjäla hans hjärta samt avslöjar storslaget för världen att han faktiskt levde hela tiden. I sändningen meddelar huvudpersonen och hans kamrater hela Japan att deras älskade politiker Masayoshi Shido ligger bakom allt, gör honom arg och får hans skatt att ta form.

Med villkoren uppfyllda infiltrerar Fantomtjuvarna Shidos palats och möter hans Shadow, som talar till dem om sin stora plan att bli Japans nästa ledare. Han låtsas till och med erbjuda sig att låta Fantomtjuvarna gå med honom i hans sak i utbyte mot vad de än önskar. Var och en av Fantomtjuvarna vägrar enhälligt, och när huvudpersonen frågar om han verkligen menar det, svarar han att han inte gör det. Ett slagsmål uppstår och Shadow Shido kallar till sig en vagn som bildats av massorna för att attackera dem.

Efter att vagnen har besegrats avslöjar huvudpersonen sitt ansikte för Shadow Shido, vilket får honom att svagt minnas händelsen som orsakade huvudpersonens skyddstillsyn. Detta gör Shido arg och han förvandlas till en kraftigt muskulös version av sig själv för att bekämpa tjuvarna ensam. Trots att han är den tuffaste Shadow som gruppen har mött blir han till slut fälld. Fantomtjuvarna tvingar honom att återvända till sitt normala jag och ångra sig.

I den verkliga världen blir Shido plötsligt lamslagen av oro på grund av Fantomtjuvarnas handlingar i hans hjärta. Han har en beredskapsplan om tjuvarna skulle ta hans hjärta, och han tar ett speciellt piller som är tänkt att ”tillfälligt döda honom”, vilket får hans palats att kollapsa tidigare än tjuvarna förväntade sig, och fånga dem oväntat. Trots vissa komplikationer under deras flykt och en kort rädsla med Ryujis uppenbara död, klarar sig alla Fantomtjuvarna i ett stycke. Shidos brott avslöjas och han erkänner dem formellt i sitt inledningstal efter valdagen, och ersätter tvivel och osäkerhet hos allmänheten.

Trots att Fantomtjuvarna verkligen tror att saker och ting kommer att vända till det bättre, den 23 december, tar det en vändning till det värsta eftersom allmänhetens förvrängningar ökar i en alarmerande takt. Onormala händelser bland allmänheten blir uppenbart uppenbara, i form av att Shidos popularitet oförklarligt ökar, hans förändring av hjärtat rycks bort som enbart mental instabilitet av massmedia, och Fantomtjuvarna behandlas som om de aldrig funnits. Direktören för SIU:s proxy genomförde också en mörkläggningsoperation, avskedade Sae Niijima och gömde Shido från allmänheten och hävdade att han var sjuk. Det finns till och med planer på att ta över världen med Metaverse, och Fantomtjuvarna kan komma att bli arresterade på nytt nästan omedelbart.

Final Heist: Mementos

”Jag förstår… Om en gud spelar stygg, då är det en demonherres plikt att straffa honom…! Vilket bättre sätt finns det för en final som en trickster! Joker, vi anförtror vår styrka och folkets förhoppningar att du! Gör slut på det här!”

— Morgana till huvudpersonen, Persona 5

Partiet drar slutsatsen att Mementos manipulerar massorna till att förneka deras erkännande. Den 24 december dyker de djupt ner i de lägsta djupen av Mementos , det sista palatset som innehåller nästan hela Tokyo-befolkningens Shadow Selves som hålls i celler. Bland fångarna finns alla Fantomtjuvarnas tidigare motståndare utom Okumura. Alla de fängslade Shadow Selves är lyckligt nöjda med sitt fängelse, vilket skrämmer fantomtjuvarna mycket.

När gruppen når botten av Mementos möter gruppen den skenbara skatten av Mementos, en helig gral som påstår sig agera utifrån mänsklighetens önskningar att bli förslavade till ordning och auktoritet, i utbyte mot säkerheten att inte behöva tänka själva. Fantomtjuvarna försöker bekämpa den, men kalken använder massornas förvrängda önskningar för att läka sig själv och sparkar så småningom ut Fantomtjuvarna från Mementos, vilket tvingar dem tillbaka till Shibuya. Fantomtjuvarna kan inte göra annat än att se när Mementos börjar smälta samman med den verkliga världen.

Invånarna i Tokyo, utom Mishima och Sojiro, såväl som alla förtrogna som huvudpersonen nådde max rang med, är lyckligt omedvetna om förändringarna och fortsätter att leva som vanligt. Den Heliga Graal manipulerar massornas insikt till att tro att Fantomtjuvarna inte existerar, och eftersom Mementos och verkligheten nu är en och samma, kan massornas kognition påverka verkligheten, vilket gör att Fantomtjuvarna helt försvinner en av en, med början från Futaba och slutar med huvudpersonen. Samtidigt sjunker Phan-Sites undersökning snabbt från en redan minimal supportgrad till en fast 0%.

Huvudpersonen vaknar igen i sammetsrummet där Igor informerar honom om att spelet är över och att han har förlorat. På grund av sin förlust beordrar Igor att Caroline och Justine ska avrätta huvudpersonen. De två engagerar huvudpersonen i strid men blir konfliktfyllda eftersom deras plikter som Velvet Room-skötare gentemot sina gäster motsäger deras order att döda honom. Den flytande fjärilen säger till huvudpersonen att han måste smälta ihop Caroline och Justine, och tvillingvakterna håller också med. Efter att ha smält ihop de två med Sammetsrummets giljotiner, kombineras tvillingarna till en singulär varelse, en ung flicka som heter Lavenza, den sanna skötaren till huvudpersonen.

”Igor” avslöjar att han faktiskt är den heliga gralen själv, en allsmäktig varelse som gav kraften i Persona till huvudpersonen och Akechi som en prövning för att se om mänskligheten var värdig att vara fri från hans inflytande. Men han riggade uppenbart resultaten till hans fördel för att visa att mänskligheten verkligen önskar förslavning. Det antyddes också starkt att Graalen ligger bakom allt hittills, från huvudpersonens konfrontation med Shido, till Phantom Thief-tåget som resulterade i Okumuras död, till Shidos ständigt ökande popularitet och uppfattningen att Phantom Thieves är mördare som intensifieras allt eftersom händelserna fortskrider, allt för att bevisa att han är den ende som är lämplig att härska över de okunniga massorna. Han erbjuder sedan huvudpersonen att återställa världen till dess tidigare korrupta tillstånd, i utbyte mot att Phantom Thieves fick fortsätta och återigen nå enorma framgångar. Om han vägrar, anser ”Igor” att mänskligheten är oförmögen att leva på egen hand och lämnar omedelbart och släpper den verkliga Igor, som äntligen formellt presenterar sig för huvudpersonen.

Dessutom kan huvudpersonen också acceptera Graals erbjudande. Om han gör det, och har dubbelt bekräftat sitt beslut, kommer Lavenza att bli besviken på sitt svek. Världen återgår till sitt ursprungliga förvrängda tillstånd, och Fantomtjuvarna erkänns som nationella hjältar och får omfattande berömmelse. Men människorna i världen är oförmögna att tänka själva, och huvudpersonen blir en skräckkraft i Tokyo. Som en ytterligare konsekvens kan hans lagkamrater förmodligen fortfarande vara instängda för evigt inne i Sammetsrummet och för alltid förvisade från verkligheten.

Trots Graalens tro på att huvudpersonen har förlorat, ger den verklige Igor honom tillräckligt med kraft för att rädda sina vänner från deras respektive celler i Sammetsrummet och släpper tillbaka dem till verkligheten och ger Fantomtjuvarna i uppdrag att stjäla den onda gudens hjärta. Han avslöjar också att Morgana skapades av honom som ett sista försök att vägleda huvudpersonen genom deras resa. När de dyker upp igen i den verkliga världen avslöjas det att karantäncellen från Mementos djup faktiskt är sammetsrummet, och den ”farligaste fången” som är instängd i antyds kraftigt vara huvudpersonen själv.

När Fantomtjuvarna börjar ta sig upp för att möta Graalen konfronteras de med de fyra ärkeänglarna som också har ansett människor ovärdiga att leva utan gudens inflytande, men Fantomtjuvarna lyckas besegra dem alla. Trots att dessa ärkeänglar bara är skuggor, behåller de personligheten hos sina ursprungliga Shin Megami Tensei- motsvarigheter, som att Gabriel lät barmhärtig innan de konfronterade partiet. När de besegrar ärkeänglarna börjar fler människor bli medvetna om den sammanslagna verkligheten, till stor chock och rädsla. Högst upp i tornet vänder sällskapet sig mot den heliga gralen igen, där den kort framstår som ”Igor” tills den förvandlas tillbaka till gralen.

Huvudpersonen utarbetar en plan för en av hans lagkamrater att skära av de ådror som förbinder den heliga gralen med massorna, skära av dess förmåga att läka och låta gruppen avsluta det. Trots det faktum att Graalen ser ut att vara ett livlöst föremål, dyker den upp från templet och avslöjar resten av sin kropp. Mementos mästare tillkännager sin sanna identitet som Yaldabaoth , kontrollguden, som framstår som en otroligt stor mekanisk varelse med fyra lemmar som håller olika rättsinstrument. Han hävdar att människor bara är lämlar i hans ögon och rehabilitering är värdelös, eftersom samhället kommer att gå tillbaka till nivån för apor. För att få tillbaka mänsklighetens framtid gör Fantomtjuvarna honom entusiastiskt till det sista rånmålet och konfronterar honom i en sista strid.

Trots att Fantomtjuvarna verkar besegra Yaldabaoth, släpper han lös sina kontrollstrålar igen, vilket omedelbart gör dem hjälplösa. Bordet vänder dock snabbt när de hör massornas röster, inspirerade av Mishimas jubel (eller två obeskrivliga Phantom Thieves-fans om huvudpersonen inte maxade Mishimas Confidant ). Så småningom tror absolut alla på sin existens och Phantom Thieves popularitetsundersökning gör omedelbart en comeback, från 0 % till 100 %. Huvudpersonen kan bryta kedjorna som band honom själv och Arsène och låser upp hans sanna form som Satanael , en Persona av kolossal storlek som överstiger till och med Yaldabaoth, som stiger ner från himlen för att leverera sann rättvisa.

Huvudpersonen utnyttjar folkets vilja att inte bli kontrollerad och beordrar Satanael att avfyra ett sista Sinful Shell och skjuta Yaldabaoth direkt genom huvudet. I sitt nederlag medger Yaldabaoth bittert att mänskligheten verkligen är värd att leva på egen hand och att Igors övertygelser verkligen var de överlägsna innan han återvände till den livlösa gralen och försvann, tog bort Mementos från tillvaron och upphävde dess förvrängning av verkligheten som om den hade aldrig hänt. Innan Fantomtjuvarna kan fira börjar Morgana försvinna med Mementos, eftersom hans existens är knuten till det, till stor del av Fantomtjuvarnas sorg.

Med verkligheten återställd verkar massorna ha glömt de händelser som just hade inträffat, men många av medborgarna har börjat tala öppet om Shidos dåliga karaktär. När en lätt snö börjar falla inser Fantomtjuvarna att det är julafton och går skilda vägar för natten och lovar att gå till Café Leblanc för att fira nästa dag. Sae informerar huvudpersonen om att även om Shido erkände sina brott, är det svårt att bevisa sin skuld eftersom det finns få solida bevis och den andra världen inte längre existerar.

Eftersom Akechi har försvunnit är de enda som kan ge bevis fantomtjuvarna. För att åtala Shido korrekt är huvudpersonens vittnesmål nödvändigt. Motvilligt ber Sae huvudpersonen att överlämna sig själv som Fantomtjuven för att också skydda sina allierade och hållas ansvarig för de verkliga brotten han begick (eftersom ingen kommer att tro på händelsens övernaturliga aspekter, såsom Metaverse och Yaldabaoth ). Att göra detta innebär också att han kommer att skickas till ungdomsfängelse och kommer att observeras noga. Huvudpersonen går med på hennes förslag att skydda sina kamrater, men han ber att lämna in sig nästa dag på grund av planer han har. Om han är i ett romantiskt förhållande kan han välja att tillbringa sin julafton med sin flickvän. Om han är singel kommer han att spendera det med Futaba och Sojiro. På julafton,

Huvudpersonen fullföljer sitt löfte till Sae och placeras omedelbart i ett ungdomsfängelse för förhör. Han är åtalad för olika brott som fantomtjuven för många brott, inklusive olagligt inträde i Madarames egendom och Okumura Foods kontor, förstör egendom och brott mot radiolagen när fantomtjuvarna kapade etern för att tillkännage deras plan att stjäla Shidos hjärta. Medan han är fängslad kallas han till sammetsrummet en sista gång, där Igor och Lavenza skänker honom World Arcana; en symbol för att han inte längre är en tillvaro som vandrar ensam, och verkligen kan leva en fri tillvaro vart han än går. Efter att Sammetsrummet och dess två skötare försvunnit ser huvudpersonen en blå fjäril flyga förbi honom innan han vaknar till den verkliga världen.

Medan de är fängslade, enligt Anns förslag, går resten av Fantomtjuvarna och huvudpersonens andra förtrogna ut och gör allt de kan för att hjälpa till att överklaga för att hans straff ska hävas. Invånarna i Tokyo är villiga att stödja huvudpersonen för att han ska komma ur internering. På grund av deras ansträngningar hittas kvinnan som ursprungligen vittnade mot huvudpersonen och hon vittnar öppet om huvudpersonens oskuld i den ursprungliga meningen, vilket befriar honom från hans skyddstillsyn. Sae, som ledde fallet mot Shido, informerar honom om hennes ansträngningar att rensa hans namn tillsammans med sina förtrogna och tack till honom för att han avslöjade regeringens korruption och slutför sin frigivning den 13 februari.

Han hämtas sedan av Sojiro och förs till caféet där alla, med undantag av Morgana, välkomnar honom tillbaka. Medan han pratar om Morgana, frågar Ryuji huvudpersonen om han ska åka tillbaka till sin hemstad eftersom skyddsanklagelserna har lagts ned, vilket huvudpersonen bekräftar. Partiet beslutar sedan att om deras ledare går tillbaka, kommer Fantomtjuvarna officiellt att upplösas. Morgana dyker upp kort efter som en huskatt, och avslöjar att den som försvann är hans Metaverse-jag medan hans verkliga jag fortfarande existerar på grund av att han för alltid finns i tjuvarnas hjärtan. Morgana bestämmer sig sedan för att han ska hålla sig till huvudpersonen för att leta efter ett sätt att bli människa.

Dagen efter, på Alla hjärtans dag, kan huvudpersonen spendera den med sin flickvän på Café Leblanc om han är i ett förhållande och får gourmetchoklad i present. Om han är singel, besöker Ryuji Café Leblanc och de två tillbringar det tillsammans i hyllning, med Ryuji som ger honom billig choklad som han fick i en butik. Humoristiskt, om huvudpersonen har ett förhållande med mer än en kvinna, efter hans dejt, kommer han att konfronteras av alla sina andra flickvänner nästa dag, där de omedelbart misshandlar honom och tar med sig sina chokladgåvor, även om han får att behålla hans ursprungliga dejts choklad om hon var den enda personen ombedd att träffa honom, eftersom hon inte är närvarande under beat down. Sojiro gör skadekontroll åt honom och övertygar de andra kvinnorna att ta tillbaka honom och ger honomchoklad av medlidande.

Persona_5_True_Ending_(engelska)

Persona 5 True Ending (engelska)

Huvudpersonen lämnar tillsammans med sina vänner.

En månad senare slutar protagonistens prövotid och han förbereder sig för att åka hem. Dagen före sin avresa säger han sitt sista farväl till sina andra fantomtjuvar och förtrogna, och var och en ger huvudpersonen en avskedsgåva om deras förtrognarelation är som starkast. Den sista dagen kan huvudpersonen ge Sojiro sin prövodagbok, vilket var regeln. Vid Shibuya-övergången stöter han på de andra Fantomtjuvarna som har skaffat en skåpbil och planerar att själva ta hem huvudpersonen. Trots att de är befriade från sitt brottsregister försöker två kostymklädda män följa efter de nu upplösta Fantomtjuvarna bara för att finna att deras bil stannade på grund av att Morgana svepte deras bils tändstift. Dessa antyds kraftigt vara poliser som försöker fånga fantomtjuvarna för att rädda deras offentliga bild, som visas underPersona 5 Strikers där polisen fortfarande hänger efter initiativtagarna till förra årets händelser. När de närmar sig huvudpersonens hemstad, sticker huvudpersonen huvudet genom takluckan och ler belåtet.

Persona 5 Royal

”Det har gått ganska lång tid. Vi har äntligen lyckats nå dig. Du har fängslats ännu en gång… Den här gången, inte av Kontrollens Gud, utan en annan varelse… En som har bundit dig genom din framtid. Men , du höll fast vid din fria vilja och trodde på dina band, så att dina vänner kunde återfå sin egen verklighet. Du är på väg att greppa en potentiell verklighet igen. Vårt möte igen nu, på denna plats, är bevis nog.”

—Lavenza till huvudpersonen, Persona 5 Royal

Huvudpersonens roll i spelet är relativt densamma som i Persona 5 . Den 12 april träffar han en ny förstaårselev på tåget till skolan som senare presenterar sig som Kasumi Yoshizawa . Hon får kraften i Persona innan Okumuras död när de av misstag går in i ett okänt palats och ser en erkännande av hennes döda syster. En rådgivare som heter Takuto Marukiär också anlitad för att hjälpa studenterna på Shujin Academy efter deras erfarenheter kring Kamoshidas övergrepp, samtidigt som de samlar in data för hans forskning och använder huvudpersonen som bollplank för sina idéer. Huvudpersonen knyter ett band med honom och lär honom grunderna i det kollektiva omedvetna så att han kan använda kunskapen för att befria människor från deras lidande.

Tar tillbaka verkligheten

”Dina ögon är lika ljusa och ärliga som alltid… Du håller huvudet uppe, oavsett vad… Jag måste alltid ha varit… rädd… Rädd att du och jag inte skulle önska samma verklighet. ..”

—Takuto Maruki till huvudpersonen, Persona 5 Royal

Efter att ha besegrat Yaldabaoth, om huvudpersonen skulle slutföra Maruki’s Confidant före deadline den 18 november, uppmuntras han fortfarande av Sae Niijima att förvandla sig till polisen, även om han den här gången stoppas av Akechi som tar hans plats istället. Årets sista kväll hittas kvinnan som Shido trakasserade för vittnesmål och Shido arresteras för förräderi. Huvudpersonen har sedan en konstig dröm där han befinner sig på Shujins rådgivares kontor i sin fängelsedräkt, och han måste följa en blå fjäril medan hans vänners önskningar ekar genom skolans hallar. När han väl når Shujin-porten i drömmen, uttrycker en mystisk röst på högtalaren besvikelse över hans avgång, men säger till honom att de ska träffas igen. Han vaknar och Kasumi bjuder in honom till helgedomen för Hatsumodesom Sojiro kallar ut honom för att arbeta för Leblanc.

Han märker att något misstänkt pågår med Leblanc, nämligen en mänsklig tonåring som tidigare inte fanns i Leblanc sitter på disken och Futaba nämner att hennes mamma följde med henne för att plocka fram hennes yukata. Medan han bad i helgedomen med Kasumi, fann han sina vänner som anlände till samma helgedom av en slump, var och en av dem nämnde konstiga människor som de ska fira nyår med som Makoto nämner hennes familj, Haru nämner hennes far Okumura och Futaba nämner Wakaba än en gång. När alla hans vänner skiljer sig, Kasumis far, Shinichi Yoshizawaringer upp henne och ber henne gå tillbaka hem, vilket låter huvudpersonen träffa honom personligen. Han säger till Kasumi att alla hennes släktingar är hemma och att hon borde återvända hem. Mitt i samtalet hör huvudpersonen honom säga något bland raderna i ”Sumire”, men hans röst blir förvrängd och huvudpersonen kan inte urskilja det.

Medan han redan hade lagt märke till något konstigt, under nästa dag, ökar hans misstankar ytterligare, eftersom den okända mänskliga tonåringen sover i sängen bredvid honom och avslöjar sig själv för att faktiskt vara Morgana, och Wakaba kan ses nere fira det nya året med Futaba. Akechi kommer sedan till Leblanc och ber om att få ha ett personligt samtal med huvudpersonen i en närliggande tvättomat. När de två börjar diskutera händelsernas märkliga vändning, ringer Kasumi huvudpersonen och säger att hon hade lagt märke till den märkliga strukturen från oktober förra året, men den här gången synlig i den verkliga världen. Huvudpersonen, Kasumi och Akechi ger sig in i det okända palatset för att hitta anstiftaren, eftersom ett palats som är synligt i den verkliga världen tyder starkt på manipulation av Metaverse till viss grad.

Efter att ha sett en bild av en flicka som liknar Kasumi men med brunt hår och ett skönhetsmärke under hennes vänstra öga, säger rösten från en man på en högtalare till dem att ompröva sina handlingar om de inte vill att deras hjärta ska slitas sönder. Trion ignorerar hans varningar ändå och når mitten av testbanan, och upptäcker slutligen att anstiftaren till händelserna faktiskt är huvudpersonens vän och förtrogna, Takuto Maruki , som har initierat sin plan för att helt och hållet ta bort smärta och lidande från världen. den förändrade verklighet som huvudpersonen hade sett de senaste dagarna.

På hennes egen begäran avslöjar han att ”Kasumi” påverkades av kognitiv manipulation; Kasumi var faktiskt hennes tvillingsyster som hade dött och räddade henne från en bilolycka. Till skillnad från ”Kasumi” som huvudpersonen känner till, hade hon också brunt hår och ett skönhetsmärke under vänster öga. Den ”Kasumi” som huvudpersonen känner till är hennes tvillingsyster, Sumire Yoshizawa, som anförtrodde Maruki långt innan hans himmelsfärd att hon ville bli Kasumi på grund av hennes förlamande överlevandes skuld- och underlägsenhetskomplex.

När detta väl avslöjades lämnade Sumires upprorsanda henne omedelbart och hon förlorade förmodligen kraften att försvara sig i Metaversen. Maruki fortsätter att försöka övertyga huvudpersonen och Akechi att acceptera hans verklighet, utan resultat. När Sumire uttrycker sin önskan att bli Kasumi igen, griper Maruki henne från pojkarna och beordrar sin högra hand, en Hastur , att attackera dem, bara för att de ska besegra den via en Showtime . Han erbjuder dem sedan sju dagars tid att ompröva och leva i sin verklighet för sig själva, efter vilken tid de ska återvända och han kommer att erbjuda dem samma val.

Huvudpersonen använder dessa sju dagar för att kolla upp alla sina lagkamrater och se deras idealiska verklighet själv, och planterar frön av tvivel i deras sinnen. Han återvänder sedan till Odaiba på den utlovade dagen, med Akechi. När de väl kommer in i palatsets Auditorium erbjuder Maruki huvudpersonen en chans att acceptera sin verklighet; Att acceptera erbjudandet kommer att resultera i ett dåligt slut där den förändrade verkligheten blir den sanna verkligheten och den ursprungliga verkligheten i princip aldrig existerade i första hand. Om han vägrar vaknar Sumire, galen av sorg och förnekelse, och attackerar huvudpersonen och Akechi så att de slutar försöka tvinga henne att inse sanningen. Innan striden lämnar Akechi huvudpersonen ensam för att ta itu med henne.

När hon väl har besegrats, hindrar Maruki Sumire och håller henne utom räckhåll för pojkarna, vilket gör att hennes persona Cendrillon går bärsärk på dem. Cendrillon helar sig själv hela tiden och är praktiskt taget oslagbar av dem två, och släpper lös en sista attack bara för Ryuji att blockera den i sista stund, och alla partimedlemmar återvänder för att hjälpa dem. När Cendrillon är förstörd, låter Maruki dem gå så att de kan ändra hans hjärta. Fantomtjuvarna, nu med 10 medlemmar, infiltrerar Marukis palats för att rädda Maruki och ta tillbaka den verklighet de kämpade så hårt för.

Skulle huvudpersonen träffa någon av sina sju partimedlemmar Confidants under specifika datum, förutsatt att de redan är maxade, kommer var och en att ångra att de inte satte huvudpersonens välbefinnande som sin första prioritet trots att de tidigare lovat att de istället skulle välja att bo i deras ideala verkligheter, som är underbara, men är inte de verkligheter de strävar efter att skapa genom svårigheter och tillväxt. De kommer då att be uppriktigt om ursäkt till huvudpersonen och bekräftar beslutsamheten som fick dem att vakna till sina Personas i första hand. Detta får deras ursprungliga Persona att smälta samman med deras ultimata Persona för att skapa deras tredje nivå Persona, deras anda av uppror helt hel.

Efter att ha säkrat skattvägen besöker Maruki personligen huvudpersonen på Leblanc den 2 februari för att fråga om hans hållning har ändrats. Om Akechis förtrogna var maxad och hans löfte kom ihåg, kallar Maruki in honom till kaféet, med vetskap om att han hade avlyssnat. Han säger att Akechi bara är med dem eftersom han skapade en verklighet där de två kan börja om, vilket betyder att om de återvänder till den ursprungliga verkligheten kommer Akechi att försvinna. Medan huvudpersonens sanna önskningar var att stanna för evigt i Tokyo med de band och kopplingar han knöt under sin prövotid (som visas i slutet där denna verklighet tar fäste), skulle Akechi själv nästan säkert inkluderas i denna önskan.

Akechi själv erkänner att han inte minns någonting mellan sin sista konfrontation i Shidos palats och julafton. Den oklara karaktären av Akechis öde kan dock potentiellt innebära att Maruki är osanning med huvudpersonen för att få honom att acceptera sin verklighet. (The Persona 5 Royal Official Completion Guideuppger att Maruki faktiskt inte vet om Akechi är död eller inte, och agerade i hast för att ge Akechi och huvudpersonen den lycka han känner att de förtjänar.) Om Akechi inte är närvarande kommer Maruki sedan personligen att fråga huvudpersonen om han kommer att acceptera. hans verklighet under sådana förhållanden. Om huvudpersonen accepterar och har bekräftat att han gör det, kommer Maruki att lämna, otroligt tacksam mot honom och acceptansslutet spelar ut. Om huvudpersonen står fast kommer han att ge visitkortet till Maruki, och den sista konfrontationen kommer att börja under nästa dag.

Om huvudpersonen har uppfyllt Akechis löfte tidigare, deltar han i denna händelse och Maruki tar sitt visitkort och går utan att uppmana huvudpersonen att acceptera sin verklighet. Han kommer dock fortfarande att lämna sitt erbjudande på bordet, med att huvudpersonen fortfarande kan välja att inte dyka upp dagen efter som en indikation på att han har bestämt sig för att acceptera det. Akechi kommer sedan att fråga honom bestämt om han kommer att fortsätta att motsätta sig Maruki trots att han är helt medveten om att det skulle leda till att han försvinner. Om huvudpersonen bestämmer sig för att acceptera Marukis verklighet, lämnar Akechi avsky och acceptansslutet blir som vanligt. Men skulle huvudpersonen fortsätta att förkasta Marukis planer, är Akechi lättad och lovar att aldrig bli ett verktyg för någon annan. Hans beslutsamhet resulterar i att Loki och Robin Hood går samman för att bliHereward , tacksam mot huvudpersonen för att han höll sitt löfte och inte vek sig.

När han går upp till toppen av Eden ser Maruki att huvudpersonen och fantomtjuvarna kommer att slåss mot honom till slutet. Även om han inte bär någon illvilja, utan något val, förvandlar Maruki till sin Metaverse-dräkt, en gyllene prästdräkt. Han tillkallar sedan sin persona Azathoth och en strid uppstår. Under hela striden ifrågasätter han fantomtjuvarna om de verkligheter han hade gett dem baserat på deras önskningar. Var och en, trots att de är tacksamma för hans vänlighet, har bestämt sig för att fortsätta framåt trots smärtan i var och en av sina omständigheter.

Så småningom blir Maruki allvarligt försvagad, vilket gör att hans palatsskatt, en vägledningsfackla, faller i huvudpersonens händer. Med skatten säkrad börjar palatset kollapsa. När de flyr dyker Maruki upp igen och tar tillbaka facklan, men vägrar fortfarande att ge upp. Som ett resultat utvecklas Marukis persona till en kolossal mek-liknande enhet; Adam Kadmon. Efter en kort kamp mot Maruki till fots, assisterad av Adam Kadmon, smälter han sedan samman med sin Persona själv, vilket ökar dess kraft till nästan gudaliknande nivåer. Trots sin överväldigande styrka och till synes nästan osårbarhet kan Futaba identifiera en svag punkt. Med fantomtjuvarna som håller tillbaka Adam Kadmons attack med full kraft av deras förstärkta Personas, kan huvudpersonen använda sin gripkrok för att landa på Adam Kadmons huvud och skjuta Maruki genom Adam Kadmons mun, krossa hans mask och besegra honom en gång för Allt.

När palatset fortsätter att kollapsa har alla möjliga vägar för att fly via marken fallit sönder, vilket leder till önskestjärnan Josegav till huvudpersonen genom att offra all sin kraft för att ge honom förmågan att förvandla sig till en helikopter för att tillåta tjuvarna att fly. När de går, griper Maruki Morgana med den sista kraften i sin kognitionskontrollenhet, och huvudpersonen går ner för att konfrontera Maruki en sista gång. Även om han är frustrerad över sin förlust, ber han huvudpersonen att hjälpa honom att få ut sin återstående frustration, vilket leder till ett knytnäveslagsmål. När marken ger vika under Maruki efter att han kollapsat, tar huvudpersonen tag i Marukis hand för att hindra honom från att falla. Maruki kan äntligen se hur stark och hoppfull huvudpersonen är trots allt han har varit med om, vilket befäster sin hjärteändring för gott. Morgana och de andra närmar sig och flyger till deras undsättning, så att alla kan fly säkert.

I Sammetsrummet informerar Lavenza huvudpersonen om att verkligheten har återställts till hur händelserna efter Yaldabaoths nederlag borde ha varit, även om tiden har gått framåt i realtid och bara fantomtjuvarna behåller minnen från de två månaderna. Dessutom, till följd av att Marukis verklighet försvann, har huvudpersonen, för allt i världen, suttit fängslad sedan december, medan Akechi har förblivit försvunnen. Tjuvarna och huvudpersonens förtrogna som har nått sin maximala nivå kommer att ägna tid åt att försöka få hans arrestering upphävd och lyckas. Han släpps den 13 februari och fantomtjuvarna firar.

Liksom originalspelet kan han tillbringa Alla hjärtans dag med sin flickvän om han har en med samma scenarier som tidigare under vissa omständigheter. Nästa dag kommer han att få Oh-Giri-choklad från någon av sina kvinnliga förtrogna som han har etablerat en maxrankad förtrogen och har ett vänskapsband. Den 3 mars samlas Fantomtjuvarna på Café Leblanc för att tillkännage sina respektive planer, vilket tyvärr innebär att alla kommer att gå skilda vägar, men alla bekräftar att de vill följa sina egna vägar framåt. Futaba producerar också en klippt tidningsartikel som Sumire hade hittat efter att Marukis palats försvann. De antar att detta är den sanna formen av Marukis skatt när det gäller mordet på Rumis föräldrar. Slutligen, om huvudpersonen har en flickvän, med hjälp av Sojiro, tar han med dem på en romantisk White Day-dejt den 14/3 i utbyte mot hennes choklad.

Persona_5_Royal_-_TRUE_ENDING

Persona 5 Royal – TRUE ENDING

Huvudpersonen lämnar Tokyo.

Med hävd skyddstillsyn är huvudpersonen på väg att åka hem den 20 mars med sina lagkamrater när de upptäcker att en grupp okända män i svart tittar på dem, återigen kraftigt antydda att vara polisen som försöker fånga dem för att rädda deras offentlig bild som den sågs under händelserna i Strikers. Maruki, nu taxichaufför, erbjuder sig att köra huvudpersonen till tågstationen som en tjänst, vilket låter de andra fantomtjuvarna avleda polisens uppmärksamhet, medan huvudpersonen tar Morgana med sig. Maruki lovar till huvudpersonen att han kommer att möta sitt eget liv så direkt som möjligt, och äntligen skaka saker mellan honom och huvudpersonen. Efter att han släppt av honom säger resten av fantomtjuvarna sitt sista hejdå till huvudpersonen när de kör iväg för att hålla polisen borta från honom. På tågperrongen träffar Sumire även huvudpersonen och önskar honom lycka till.

Väl på tåget, om Akechi’s Confidant var maxad, missade huvudpersonen precis en glimt av någon som liknar Akechi som passerade, varefter huvudpersonens reflektion på fönstret förvandlas till hans Metaverse-outfit.

Acceptera Marukis verklighet

Skulle huvudpersonen acceptera Marukis verklighet vid något tillfälle där Akechi var närvarande, kommer han att bli chockad/besviken över valet. Om Maruki var närvarande vid något tillfälle där dessa beslut fattas, kommer han att bli upprymd över att huvudpersonen har gått med på och omedelbart börjar forma en positiv verklighet för honom. Tiden fortskrider till den 3 februari för Setsubun med hela fantomtjuvarna samt Akechi och Sumire (nu permanent Kasumi) som träffas i sina sammanslagna lycksaliga verkligheter. Trots att något är avstängt accepterar huvudpersonen det glatt.

Sojiro erbjuder sig att låta honom stanna på Leblanc Café och avsluta sin gymnasieskola på Shujin, med avsikt att prata med sina föräldrar senare, och möjligen ge honom en lärlingsplats också. Den 15 mars firar fantomtjuvarna Makoto och Harus examen. När de samlas för ett gruppfoto, inklusive Akechi och Kasumi, tar en bekant man i hatt bilden för alla innan han går därifrån utan ett ord. Huvudpersonen återvänder till sina vänner i sin ideala verklighet.

Persona 5 The Animation The Day Breakers

”Jag är du, du är jag. Ni bedragare som finns över era huvuden… Tillåt mig att visa er. Hur du bleknar i jämförelse med oss ​​tjuvar! Gå! Arsène!”

—Protagonisten och Arsène till Kazuya Makigami’s Shadow, Persona 5 The Animation The Day Breakers

Huvudpersonen visas med avstånd under lektionen innan han träffas med en krita av läraren. Efteråt får han ett meddelande från Ryuji, som frågar honom om de vill träffas på det vanliga stället. Senare klagar Ryuji över den senaste tidens aktivitet angående gruppen inbrottstjuvar som bryter sig in på restauranger med slapp säkerhet. Yusuke anländer, skiljer sig från Naoya Makigami och informerar gruppen om att de har en ny förfrågan på ”Ask-a-Thief”-kanalen, där klienten av förfrågningarna fruktar för sitt liv. Gruppen går med på att ta förfrågan, och huvudpersonen följer Naoyas äldre bror, Kazuya Makigami . När Kazuya anländer till parken ber han Morgana att avlyssna deras konversation och får reda på att Kazuya är en del av gruppen inbrottstjuvar.

Dagen efter börjar huvudpersonen och hans vänner sin uppgift att stjäla målets hjärta. För att helt reformera dem behöver de bevis, så Ann och Ryuji ger två av skurkarna falsk information och säger att en butik i Yongen-Jaya är allvarligt bristfällig i säkerhet, och ägaren behåller alla sina pengar i butiken. När inbrottstjuvarna anländer sätter huvudpersonen igång ett falskt larmsystem som får skurkarna att fly, även om Kazuya tar med sig ett varningskort, förmodligen skrivet av Fantomtjuvarna.

Senare börjar Phantom Thieves of Hearts sin uppgift att stjäla målets hjärta och gå in i palatset. Där möter de sitt mål; Kazuya Makigami. Klienten var faktiskt hans yngre bror Naoya, som i förfrågan uppgav att Kazuya fysiskt misshandlade honom regelbundet för att lindra stressen från att vara med sin grupp inbrottstjuvar. För att bevisa detta satte huvudpersonen igång det misslyckade försöket att råna caféet för att samla bevis på att Kazuya var i förbund med dem. Kazuya rättar dem dock genom att säga att han inte var ”med dem”, utan snarare den som ledde dem. Senare förvandlas Kazuya till Mithras och attackerar gruppen och kallar Oni och Onmoraki .

Huvudpersonen lyckas stöta bort och slå fast Kazuya genom att kalla fram hans Persona, Arsène, och tycks sedan utföra ett Baton Pass med Yusuke, som fortsätter att kalla Goemon, följt av Ryuji och Ann. Kazuya verkar njuta av kampen, säger att han känner sig avstressad, och noterar hur spännande att stjäla. Morgana följer upp Ann och förstör resten av hantlangarna som Kazuya kallat till, och huvudpersonen fortsätter att avsluta Kazuya och säger att han har ”stulit arrogansen i hans hjärta.” Efteråt tar han skatten; en nyckel som öppnar en låda i hans rum. Kazuya ber att han ska ge det till sin bror och säga åt honom att ta det som finns inuti och bränna det och slänga det. När han försvinner lämnar huvudpersonen och hans vänner palatset.

Huvudpersonen är närvarande när Kazuya och hans gäng arresteras, efter att han öppet erkänt för en stor grupp människor med en officer närvarande, på grund av att ha blivit reformerad av Fantomtjuvarna. Kazuya lägger märke till honom när han går därifrån och frågar vem han är. Senare återförenas huvudpersonen med sina vänner tillbaka i palatset, eftersom de noterar att deras nästa byte är mycket större.

Efteråt visas huvudpersonen sedan vara i sammetsrummet. Igor berättar för honom att det han upplevde var en möjlig framtid, och hänvisar till honom som ”fången” och frågar honom vad han heter.

Fantomens natt

The Phantom dyker upp under det sista evenemanget i Night of the Phantom , där han tillkännager sin plan att stjäla publikens hjärtan med den första gameplay-trailern för Persona 5 . Han porträtteras av röstskådespelaren Jun Fukuyama. Han ska ha stulit hemligt material från evenemanget, men att det skulle avslöjas av Famitsuinom en snar framtid.

Persona 5 The Animation

”Deras handlingar talar för sig själva. De kan vara kriminella i vuxnas ögon, men… Om de håller sig till sina principer och får jobbet gjort… Det skulle utan tvekan vara rättvisa.”

—Ren Amamiya till Goro Akechi, Persona 5 The Animation

Huvudpersonen, som fått namnet Ren Amamiya, dyker upp i anime-anpassningen av spelet. Hans roll är nästan identisk med hans spelmotsvarighet. Dessutom mörknar Ren ibland, där han till skillnad från tidigare huvudpersoner kallas direkt till Sammetsrummet , om Igor skulle vilja tala. Bland skillnaderna är under striden med Shadow Kamoshida, Ren smälter Arsène med Pixie för att skapa Agathion . Hans interaktioner med Akechi är också mer betonade än han gör i spelet.

Personas

 • Pixie
  • Övertygad om att gå med i Phantom Thieves
 • Agathion
  • Fused från Pixie & Arsène , använde för att besegra Asmodeus
 • Leanan Sidhe
  • Används för att slåss mot Azazel
 • Slem
  • Övertygad om att gå med i Phantom Thieves
 • Ärkeängel
 • Nue
  • Fused från Slime & Archangel, används för att rädda Makoto och besegra Bael
 • La mia
  • Används för att besegra Kin-ki
 • Suzaku
  • Används för att besegra Anzu
 • White Rider
  • Används för att besegra sfinxen
 • Hecatoncheir
  • Används för att ta ner Execurobo och besegra Mammon
 • Okuninushi
  • Används i Battle Arena i Niijima Palace för att besegra Rangda och Thor
 • Seth
  • Används för att besegra Leviathan
 • Yoshitsune
  • Används för att slåss mot Samael
 • Alice
  • Används för att slåss mot Samael
 • Beelzebub
  • Används för att besegra Samael
 • Vishnu
  • Används för att slåss mot Yaldabaoth

Persona 5 Anfallare

Huvudpersonen är nu en fri man, utan några anklagelser. Trots detta hyser polisen i Tokyo fortfarande förakt för honom. En ny Metaverse-relaterad incident som involverade massförändringar i hjärtat började också nystas upp, där den bosatta madamen Miyako Kaburagi misstänkte huvudpersonen som den skyldige baserat på tidigare fall. Till skillnad från i Persona 4 Arena där huvudpersonen använder ett fast namn, kan huvudpersonens namn ställas in av spelaren i Strikers via EMMA .

Shibuya

Huvudpersonen och Morgana reser tillbaka till Yongen-Jaya.

Månader efter huvudpersonens skyddstillsyn planerar The Phantom Thieves att åka på sommarlov tillsammans, och huvudpersonen och Morgana reser tillbaka till Tokyo för att återförenas med dem. När de återvänder till Café Leblanc möts de av sina vänner, som har väntat på att de ska återvända inuti. De tillbringar resten av dagen med att fira sin återförening på övervåningen på vinden.

När han sover berättade Lavenza för honom att trots att han tar tillbaka hans framtid, är en annan katastrof på väg upp och kan förstöra den.

Dagen efter åker huvudpersonen, Morgana och Ryuji till Shibuya för att köpa campingredskap för sin resa. Men de möter en populär idol vid namn Alice Hiiragi som är värd för ett evenemang. Hon ger huvudpersonen ett kort som instruerar läsaren att mata in ”underland” i EMMA- appen för att ”bli vän med” henne. Huvudpersonen gör som kortet säger, vilket gör att de tre blir teleporterade och instängda på en okänd plats i Metaverse. Där attackeras andra människor av Shadows och får sina önskningar stulna i form av ädelstenar, med Alice som är ansvarig.

När trion kan tillkalla sina Personas igen försöker de kämpa sig ut, bara för att bli omringade och tillfångatagna. De skickas till Alice Hiiragi för förhör, men eftersom hon inte kan samla någon information från huvudpersonen dumpar hon dem på en skrotgård. När de har tittat sig omkring hittar huvudpersonen en gigantisk svart låda. När den närmar sig den aktiveras den och tar formen av en ung flicka. Hon kallar sig Sophia , en mystisk AI som påstår sig vara mänsklighetens vän, men som inte har några minnen av sig själv. När hon kan slå tillbaka hjälper hon gruppen att fly tillbaka till verkligheten.

När de fyra går ut till verkligheten manifesterar Sophia sig i den verkliga världen som en applikation och de rapporterar tillbaka situationen till de andra partimedlemmarna. De bestämmer sig sedan för att vänta med resan innan fallet med Alice är avgjort. Under nästa dag märker huvudpersonen att en majoritet av Shibuyas befolkning har fascinerats av Alice. Folk hade lånat pengar för att köpa hennes franchise, och några lyckades köpa dem tills de gick i konkurs. Dessutom kan varje opposition mot Alice finna sig avskedad eller till och med misshandlad på gatan.

Efter att ha lyssnat på tillräckligt många ledtrådar deltar Ann, Morgana och huvudpersonen i samma talkshow som intervjuade Akechi för ett år sedan, där Alice bjöds in. Men innan en manlig programledare som var gift kan prata om ett rykte om hennes crush, blev plötsligt fascinerad av Alice, och gick till och med så långt som att vädja henne att gifta sig med honom istället, även om han precis var gift. Live talkshowen avbröts och hennes chef frågade henne om vad som hände, bara för att bli fysiskt trampad på och verbalt förnedrad medan hon filmade förnedringen. Huvudpersonen Ann och Morgana lyckas övertyga Alice att sluta ett tag och hon säger åt sin chef att gå iväg innan hon försöker ge Ann och huvudpersonen deras underland nyckelord, tills hon känner igen huvudpersonen som dök upp för en dag sedan, där hon undrar varför han inte är fascinerad.

När de återvänder till Leblanc, reformerar huvudpersonen Fantomtjuvarna och undersöker fängelset , som är en del av Metaverse som överlagras i Shibuya. Under den natten stoppar en polisinspektör vid namn Zenkichi Hasegawa en fyllare och utpressar dem sedan för den live talkshow-incidenten. Han tror dock fortfarande att en annan gärningsman ligger bakom händelserna, och han ber ut dem för att istället utreda. Om de tackar nej till affären anklagas brottet automatiskt mot Fantomtjuvarna.

När sällskapet når slutet av fängelset får de reda på att det inte finns någon skatt att stjäla och vägen till kungen blockeras av en barrikad som innehåller ett klipp om Alices förflutna. När de återvänder till den verkliga världen kommer de på att Alice blev mobbad hårt i skolan, även om hon raderade alla uppgifter om det. Zenkichi kommer sedan in och ger en ledtråd om att Alice tog examen från Shujin. När de väl anlände till skolans portar använde de Metaverse Navigator och hamnade i ett isolerat område i fängelset som liknade ett Shujin-klassrum, där bilden av en översittare kan ses stampa på Alice, verbalt förödmjuka henne och ta bilder av det eftersom hon var avundsjuk på att hon var kär, som togs bort efter denna händelse. Den förvandlas till en låsväktareatt attackera partiet, men blir besegrad, vilket gör att de kan kalla Alice till handling med ett visitkort så att de kan besegra henne.

Telefonkortet tar formen av en sändningskapning och sällskapet går in i fängelset under den natten. Det visar sig att till skillnad från en majoritet av tjuvarnas tidigare mål, är Alice inte till sin natur illvillig utan drevs av en önskan om hämnd mot mobbarna som tog bort hennes kärlek tillsammans med hennes framtid. Trots att hon förvandlas till en monstrositet som liknar en kanin, är hon besegrad och är övertygad om att ta av sig kronan, släppa alla önskningar instängda i den och återställa Shibuya-befolkningen till det normala. Alice erkänner nästa dag och misskrediteras, med många före detta fans som ber om återbetalning. Men Zenkichi kommer in och berättar för partiet att sändningskapningen har gjort polisen övertygad om att Fantomtjuvarna är de skyldiga. Han gör ett avtal med dem så att de kan använda sin resa i Japan för att hjälpa honom att utreda fallet. I alla fall,Miyako Kaburagis order, om det finns solida bevis för att Fantomtjuvarna är anstiftarna måste Zenkichi arrestera dem.

Persona Q2: New Cinema Labyrinth

”I livet är svårigheter oundvikliga. Vissa kommer att lida. Vissa kommer att lida. Och vissa kommer att stänga sina hjärtan. Men du har bevisat att det fortfarande finns hopp att finna bland mänskligheten. Du frigör en ung flicka och kastar ljus över hjärtan av många. Skulle du någonsin tappa hoppet, skulle du någonsin vara för svag för att stå ut, kom ihåg att du inte är ensam. Sök ditt hjärta efter ditt sanna jag. Genom att göra det kommer du att kunna stå emot även de mest våldsamma stormar Gå nu vidare. Framåt, till en strålande morgondag…”

— Ett meddelande till hjälten, Persona Q2: New Cinema Labyrinth

P5-hjälten agerar som huvudpersonen i spelet och leder resten av Persona-användarna på ett äventyr i biovärlden. Till skillnad från de andra hjältarna från P3(P) och P4-verkligheten är han en tyst huvudperson och hans handlingar är baserade på spelarens beslut, och de navigerar runt i Biografen och Labyrinterna i hans perspektiv oavsett medlemmarna i deras aktiva parti. Vid riskfylld svårighetsgrad upptar han permanent en lagplats och hans fall under en strid kommer automatiskt att resultera i ett Game Over .

I Junessic Land- labyrinten misstar P4-hjälten honom som en fiende och attackerar honom, men han var kapabel att stå på lika villkor med sin motsvarighet. De andra lagkamraterna var chockade, men P4-hjältens attack förklarades bara som ett misstag, så P5- och P4-besättningen gjorde upp med varandra, vilket tillät P4-besättningen att gå med i P5-besättningen.

Efter att ha besegrat Doe och förändrat Hikaris hjärta, när hon erbjuder sig att be om ursäkt för sin kognition som drar in Persona-användarna till biografen och fångar dem, har P5-hjälten möjligheten att benåda henne för att hon var söt. Om han gör det kommer Haru, Ann och Makoto sarkastiskt att ropa ut honom för att de dejtar flera kvinnor med P3-hjälten och P4-hjälten och säger åt honom att se upp.

Efter den sista konfrontationen återvänder P5-hjälten och hans kamrater tillbaka till Café Leblanc med Akechi försvunnen. De får en broschyr om en filmfestival på gymnasiet som de deltar i. När hon är inne i auditoriet, dyker Hikari upp från en av sätena till dess plattform och tillkännager sin nya film, New Cinema Labyrinth . P5-hjälten gör en nyfiken blick, och det är okänt om detta fick honom att minnas något om sin resa eftersom hans minnen förmodas utplånas.

Persona 5: Dancing In Starlight

Huvudpersonen, som går under namnet ”Ren Amamiya”, dyker upp som en spelbar karaktär i spin-offen, Dancing In Starlight , som utspelar sig under en okänd period i Persona 5 . Ren har två teman i det här spelet: ” Vakna upp, gå upp, gå därute ( Jazztronik Remix),” en remix av inledningstemat för Persona 5 ; och ” Rivers in the Desert ,” ett chefstema i Persona 5 .

Ren tar upp så mycket plats som möjligt när han dansar. Hans rörelser är skarpa och snabba, men också rena; små rörelser gjorde stora. När det gäller pacing kommer han att utföra en serie steg snabbt, och sedan få stunder där han fryser och får ut det mesta av ett drag på en till två sekunder. Hans stil verkar hämta mycket inspiration från balett – liknande Haru, men mindre teknisk. När de dansar med partners ger de honom oftast all uppmärksamhet och blir bakgrundsdansare när han går med. Han kommer att synka med dem om möjligt.

Utveckling

「ペルソナ5」開発中動画_電車内群集テスト

「ペルソナ5」開発中動画 電車内群集テスト

Huvudpersonen i betaversionen av Persona 5 .

Huvudpersonen var designad för att påminna om en katt med en dold sida medan huvudpersonen från Persona 4 var designad för att påminna om en lojal och uppriktig hund. [6]

Huvudpersonen var från början tänkt att leva med Sae Niijima, även om orsakerna bakom detta inte angavs.

I avsnitt 5 av Persona Stalker Club V avslöjas det att huvudpersonens ursprungliga Persona ursprungligen skulle vara Mephistopheles , men ändrades senare till Arsène eftersom det passade bättre med spelets övergripande tema.

Även avslöjad i Persona Stalker Club V, var huvudpersonen ursprungligen tänkt att bära sin skoluniform på ett liknande sätt som huvudpersonen i Persona 3 och huvudpersonen i Persona 4 , där jackan lämnas öppen.

Etymologi

Huvudpersonens kodnamn, Joker , i kortspel, kan fungera som antingen det ultimata trumfkortet, det fördelaktiga Wild Card eller skadligt oöverträffat kort som i Old Maid -spelet. Kodnamnet myntades av Morgana.

Ren Amamiya (雨宮 蓮): 雨 betyder regn, 宮 betyder palats och 蓮 betyder lotus. Lotusen i buddhistiska läror är symbolisk för renhet och rening.

Akira Kurusu: Akira(暁) betyder gryning eller gryning. Kurusu har två delar, kuru(来) och su(栖). Kuru(来) betyder komma (från) och su(栖) betyder bo. Tillsammans betyder Kurusu kommer från boet.

På andra språk

Språk Titlar
USA:s flaggaengelsk Protagonist Joker Ren Amamiya Akira Kurusu
Japans flaggajapanska 主人公 (Hjälte) ジョーカー ( Jōkā ) 雨宮 蓮 ( Amamiya Ren ) 来栖 暁 ( Kurusu Akira )
Sydkoreas flaggakoreanska 주인공 (Hjälte) 조커 ( Jokeo ) 아마미야 렌 ( Amamiya Ren ) 쿠루스 아키라 ( Kuruseu Akira )
Hong Kongs flaggaRepubliken Kinas flaggaTraditionell kinesiska 主人公 (Hjälte) JOKER 雨宮 蓮 ( Yǔgōng Lián ) 來棲 暁 ( Láiqī Xiǎo )
Spaniens flaggaspanska Hjälte Joker Ren Amamiya

Trivia

Huvudpersonen greps för tjänstefel.

 • Han är den första huvudpersonen i Persona -serien som är kriminell.
  • Om man inkluderar resten av de spelbara karaktärerna är Baofuden första brottslingen som utför telefonavlyssning .
 • Huvudpersonens mugshot lyder ”P508954TS.”
 • Till skillnad från andra tysta huvudpersoner i franchisen, visas Persona 5 -huvudpersonen tala i flera mellansekvenser i spelet. På samma sätt består det mesta av berättandet i spelet av hans interna monolog, istället för den andra personens berättare som användes i de tidigare spelen. Trots detta ger Morgana en indirekt berättelse till sina tankar när de är tillsammans.
 • Huvudpersonen kunde hittas i Persona 4 Arena Ultimax interna filer som en skrotad fighter med sin gamla Persona Mephistopheles.
 • På Sega-festivalen 2016 vann huvudpersonen andra plats i en fansundersökning av ”favoritpartimedlem”, bara slagen av Goro Akechi .
 • När du använder en DLC Persona ändras huvudpersonens stridscitat och refererar ibland till de ursprungliga ägarna till dessa Personas.
 • Han är den tredje karaktären i Persona -serien som får namnet ”Joker”; de två första är Jun Kurosu och Tatsuya Sudou från Persona 2 -duologin.
 • Hans klädsel i Persona 5: Dancing in Starlight liknar designen av Yu Narukamis i Persona 4: Dancing All Night, båda bär modifierade versioner av sina skoluniformer. Dessutom bär båda hörlurar runt halsen.
 • Exklusive rollbesättningen i Persona och Persona 2 -duologin, om huvudpersonen inte maximerar Styrka-förtrogna, är han den första gästen i Sammetsrummet som inte får nyckeln som öppnar dörren.
 • Enligt Yusuke och Makoto i Mementos luktar huvudpersonen kaffe
 • Exklusive Persona 5 Royal DLC är han den enda huvudpersonen i serien som inte får tillgång till en Persona of the World Arcana eller motsvarande trots att han nått slutet av sin resa, med hans ultimata Persona, Satanael, som är av Fool Arcana .
 • In the Dark Sun… OVA från Persona 5 The Animation , Joker ses använda Yoshitsune , en Persona som normalt skulle vara omöjlig för honom att få tag på i spelet när han tar sig an Shido’s Palace , där den visas upp.
 • Joker är den första Persona- huvudpersonen att få en tier 3 ultimate Persona , om än bara som DLC.
 • Huvudpersonen är, enligt Sojiro, en ”country boy”, vilket betyder att hans hemstad inte är en stad.
  • När gruppen reser hem i Persona 5 :s verkliga slut, tar de den enda motorvägen som går längs kusten i Tokyos förorter, Tōmei Expressway (東名高速道路, Tōmeikōsokudōro ) ? . De reser västerut från Tokyo, genom Kanbara .
 • I Super Smash Bros Ultimate har Jokers grepp vindpartiklar fästa på sig, vilket möjligen refererar till Garu -linjen av färdigheter. Dessutom, när Arsène är ute, får Jokers uppåtlutning elektriska partiklar, vilket möjligen refererar till Zio -linjen av färdigheter.
 • Om huvudpersonen besegrar en fiende finns det en sällsynt chans att hans flin blir bredare än när animationen normalt spelas upp.

Framträdanden i andra medier

Titel Detaljer Datum Externa länkar
Dragon’s Dogma online Samarbetsevent
* Joker
13 oktober 2016 – 10 november 2016
Lord of Vermilion Re:3 Samarbetsevent
* Joker
12 december 2016 – 25 december 2016
Phantasy Star Online 2 Samarbetsevenemang* Joker’s Shujin Academy-klädsel och fantomtjuvskläder 21 december 2016 – 25 januari 2017 (Japan)12 augusti 2020 – 8 september 2020 (globalt)
Kedjekrönika Samarbetsevenemang
* Joker, Warrior-klass, 5-stjärnig
19 januari 2017 – 31 januari 2017. Artikel i Chain Chronicle Wiki
Granblue Fantasy Samarbetsevenemang
* Joker, SSR Mörk karaktär.
18 juni 2018 – 29 juni 2018 Artikel i Granblue Fantasy Wiki
Pussel och drakar Samarbetsevent
* Joker
16 juli 2018 – 29 juli 2018
Sonic Forces Joker’s outfit som en förbeställningsbonus och som DLC för Steam-versionen.
BlazBlue: Cross Tag Battle * Färgbyte mot Yu Narukami * 31 maj 2018 (Japan)
* 5 juni 2018 (Nordamerika)
* 22 juni 2018 (Europa)
Puyo Puyo!! Sökande Samarbetsevenemang för Persona Q2: New Cinema Labyrinth
* Joker, Balance Type, 6-stjärnigt
3 december 2018 Artikel i Puyo Nexus
Catherine: Helkropp DLC
* Spelbar karaktär
* 14 februari 2019 (Japan)
* 3 september 2019 (västländer och Europa)
Artikel i Catherine
BanG Dream! Flickbandsfest Samarbetsevenemang
* Outfit för Mitake Ran
17 februari 2019 – 6 mars 2019
Kyoutou Kotoba RPG Samarbetsevenemang
* Protagonist (Kotodaman); Normal (5-stjärnig), Phantom Thief (6-stjärnig)
5 mars 2019 – 28 mars 2019
Super Smash Bros. Ultimate DLC
* Joker, spelbar karaktär [15]
17 april 2019 Artikel i SmashWiki
Underlandets krig Samarbetsevenemang
* Spelbar karaktär
17 juni 2019 – 7 juli 2019
Identitet V Första och andra samarbetsevenemanget
* Ren Amamiya & JOKER-skinn för Mike Morton the Acrobat
* 8 augusti 2019 – 29 augusti 2019
* Andra samarbetsevenemang: 7 november 2019 – 28 november 2019
Star Ocean: Anamnes Samarbetsevenemang
* Ren Amamiya, spelbar karaktär
10 oktober 2019 – 7 november 2019 Artikel i Star Ocean Wiki
Ännu en Eden Samarbete
* Spelbar karaktär
12 december 2019 Artikel i Another Eden Wiki
Tokyo Mirage Sessions ♯FE Encore Exklusiv Joker-outfit för återutgivningen. [21] 17 januari 2020
Sword Art Online: Memory Defrag Samarbetsevenemang
* Joker, Slash-typ, Neutralt element, 6-stjärnigt
* Joker-skinn för Kirito : Slash-typ, Dark element, 6-stjärnigt
17 februari 2020 – 10 mars 2020
Sword Art Online: Integral Factor Samarbetsevenemang
* Joker, NPC
* Joker outfit för avatar
* Joker skin för Kirito
28 februari 2020 – 10 mars 2020
AFK Arena Samarbetsevenemang
*Joker, agilitybaserad rangerhjälte.
30 december 2020 Artikel i AFK Arena Wiki
Dragalia förlorat Samarbetsevenemang för Persona 5 Strikers
* Joker, spelbar karaktär
31 januari 2021 – 12 februari 2021 Artikel i Dragalia Lost Wiki
War of the Visions: Final Fantasy Brave Exvius Samarbetsevenemang för Persona 5 Royal
* Joker, spelbar karaktär
22 december 2021 – 30 januari 2022 på japanska ver. Artikel i WAR OF THE VISIONS FINAL FANTASY BRAVE EXVIUSJapanese Official Site
Senaste Cloudia Samarbetsevenemang för Persona 5 Royal
* Joker, spelbar karaktär
26 maj 2022 Webbplatsnyhetsartikel
(JP)