Spelet följer en ung kvinna som vaknar upp i ett okänt västerländskt hus och attackeras av ohyggliga monster. När hon flyr undrar hon var hon är och vem hon är, eftersom hon har tappat allt minne av sitt förflutna. Hon hittar andra män i huset som befinner sig i samma omständigheter. Alla invånare håller i mystiska handeldvapen. Huvudpersonen och de unga männen måste riskera sina liv för att delta i en ”svarta fjärilsjakt” och samla ihop de ”fragment av kalejdoskop” som monstren besitter.

Kärleksintressen

Karaktärer / Psychedelica av den svarta fjärilen

VARNING: På grund av att detta spel döljer även sanna namn för spelaren till sent i historien, kan den här sidan innehålla massiva spoilers. Fortsätt med försiktighet.

    öppna/stäng alla mappar
     Allmän
 • Karaktärslåt :
  • Yamato: Drastisk försoning
  • Monshiro: Butterfly Ending
  • Kagiha: White Clover Engagement
  • Hikage: Black Butterfly Dreams
  • Karasuba: Framtiden härifrån
 • Färgkodade tecken :
  • Scarlet för Beniyuri
  • Grönt för Kagiha
  • Gult för Karasuba
  • Blå för Yamato
  • Lila för Monshiro
  • Djupt röd för Hikage
 • Medverkande Full of Pretty Boys : En given i ett otome-spel
 • Identitetsminnesförlust : Allas problem på grund av herrgårdens natur
 • Laserguidad minnesförlust : De kommer ihåg sina färdigheter, saker de har lagat och ätit, böcker de har läst, men ingenting om sin familj eller sig själva.
 • Magiskt tillbehör : Var och en har ett skyddande tillbehör med fjärilstema som skyddar dem från förbannelser genom att absorbera dem.
  • En hårnål för Beniyuri
  • En ring för Kagiha
  • Ett örhänge för Karasuba
  • Ett armband för Hikage
  • En choker för Yamato
  • Ett halsband för Monshiro
    Beniyuri
Röst av: Mai Nakahara
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/psychedelica_minato.jpeg

Huvudpersonen. En tjej vars största rädsla är att de hon bryr sig om tas ifrån henne.


 • Canon Name : Hennes standard sanna namn, som indikeras av en meny i början, är Ai Minato. Det går dock att redigera.
 • Childhood Friend Romance : Om hon följer romantiska rutter med Karasuba, Kagiha, Monshiro eller Yamato
 • Barndomsäktenskapslöfte : Beniyuri minns så småningom att hon gjorde en av dessa med Kagihasom barn.
 • Cool Big Sis : Till sin yngre syster Haruka.
 • Fegt lejon : Hon erkänns själv som en fegis som darrar av tanken att slåss mot monster, men går igenom för sina vänners skull.
 • Nyfiken som en apa : Hikage hänvisar till henne som ”nosig”, och hennes nyfikenhet kommer att leda henne till ett dåligt slut om hon tar upp boken i 4-8 . Det orsakade också delvis tragedin på sommarlägret; hon ville verkligen utforska herrgården, trots att hon blivit varnad att hålla sig borta.
 • Determinator : Lyser igenom på Monshiros rutt. Det spelar ingen roll hur mycket avgrunden skrämmer henne, hur mörkt den är, hur små oddsen är för att lyckas navigera i den – hon hoppar in och går genom den tills hon hittar honom, sedan går den genom den tills de hittar en väg ut. Valet som leder till hans True Ending innebär också att hon ständigt sträcker sig efter honom, trots att han är långt utom synhåll, och resultatet? Med bandets hjälp och sin egen rena vilja trotsar hon oddsen och lyckas stänga avståndet mellan dem .
 • Gillar inte spam : Undviker att äta gröna ärtor.
 • Dude Magnet : Par på kurs för en otome spelhjältinna, lyckas Beniyuri vinna pojkarnas hjärtan i spelets berättelse, och de har alla uttryckt attraktion till henne även om du inte har Beniyuri att följa sina respektive vägar. Hennes bakgrund avslöjar att hon har varit en dudemagnet redan som barn, eftersom alla hennes manliga barndomsvänner alla var förälskade i henne på ett eller annat sätt.
 • Första vän : För Kazuya (Monshiro) och Aki (Karasuba).
 • Fem stadier av sorg : Depression och förnekelse i några dåliga slut. Innan hennes minnesförlust var hon perfekt vänlig men höll sitt känslomässiga avstånd från människor av en önskan att aldrig bli sårad igen . Hennes skuldkänslor över sin barndomstragedi hindrar henne från att gå vidare från det förflutna, och det antyds starkt att hon har slutat dejta inte för att hon fortfarande älskar Natsuki, utan för att hon känner att det skulle vara ett svek mot hans minne . Till och med i herrgården minns hon att hennes största rädsla är att förlora dem hon bryr sig om, och hennes uppdämda negativa känslor satte henne på randen av att bli ett monster i Common Route . I varje bra slut övervinner hon detta, medan hon i dåliga slut blir sämre.
 • Hej, [Infoga namn här] : Spelaren kan skriva in vilket namn som helst för karaktärens riktiga jag i början av spelet.
 • I Will Wait for You : Hjärtskärande gjort i Monshiros dåliga slut. Hon är den enda som vaknar upp från Psychedelica och vacklar på gränsen mellan hopp och förtvivlan, men lovar till slut att vänta på att han och hennes vänner ska vakna.
 • Viktigt hårtillbehör : I Karasubas sanna slut bestämmer hon sig för att äntligen sätta på sig hårnålen han köpte till henne, vilket symboliserar att hon var redo att lägga sitt förflutna bakom sig och försöka vara tillsammans med honom.
 • It’s All My Fault : Skyller sig själv för tragedin som hände för 10 år sedan.
 • Japanska pronomen : Använder ”atashi”.
 • Dödlig kock : Hennes lillasyster Haruka retar henne om att hon bränner frysta måltider i ett av hennes minnen.
 • Locked into Strangeness : Hon är fortfarande rödhårig i den verkliga världen, men det är en mer realistisk nyans av kastanjebrun. I Psychedelica är hennes hår onaturligt ljusrött, och sedan finns det kalejdoskopmönstret som på något sätt etsat in i det. I avsluten där hon återvänder till den verkliga världen går håret tillbaka till det normala.
 • Locked Out of the Loop : Från och med kapitel 5 inser hennes vänner att de vet något hon inte vet och gör allt de kan för att hindra henne från att upptäcka vad det är. Det är att hon ofrivilligt bidrog till Natsukis död och Kazuyas koma . Detta frustrerar och sårar henne, men hon kommer till slut överens med det, men hur det beror på rutten.
 • Saknad mamma : Beniyuri minns så småningom att hennes mamma dog kort efter att hon fött sin lillasyster.
 • Never Be Hurt Again : Slutet på ”Real World” visar att hon antog denna attityd efter att Natsuki drunknat, Kazuya föll i koma och Takuya och Aki lämnade ; medan hon var perfekt vänlig, höll hon sitt känslomässiga avstånd från människor så att hon inte skulle behöva känna smärtan av förlust och separation. I bra slut kan hon övervinna detta.
 • Trevlig tjej : Hon är söt, ger människor fördelen av tvivel och vill bara att alla i gruppen ska komma överens. Flashbacks visar också att hon gjorde allt för att försvara Aki (en främling på den tiden) från mobbare och var den första personen att nå ut till Kazuya.
 • Oblivious to Love : Med rätta. Alla hennes fyra barndomsvänner var förälskade i henne när de var barn, men hon märkte det inte eftersom 1) hon var sju och 2) hon var för upptagen med att återgälda Natsukis förälskelse.
 • Endast kända av deras smeknamn : För resten av skådespelarna är hon Beniyuri. Spelaren kan namnge henne från början.
 • Föräldravikarie : Agerade så här mot sin yngre syster Haruka, på grund av deras mammas död genom förlossning och åldersskillnaden mellan dem.
 • Redheaded Hero : Vår huvudperson, Beniyuri, är en rödhårig.
 • Kunnig kille, energisk tjej : Med Hikage, om hans rutt skulle väljas. Det segment av Beniyuri som ställer frågor till honom varje morgon när han sakta blir mer upprörd framhäver det perfekt.
 • Stepford Smiler : Hennes frustration och sårhet över att bli låst utanför slingan täcks av glatt falskt accepterande. Hennes minnen från hennes liv före herrgården visar att det inte är första gången hon använder detta som en hanteringsmekanism heller; hon upptäckte sin smärta över förlusten av sin mor och sina barndomsvänner .
 • Sweet Tooth : Berättelsen visar på flera punkter att hon verkligen älskar godis. På Hikages rutt undrar hon i ordning om hon skulle kunna använda kalejdoskopet för att önska sig en livslång tillgång på chokladglass, jordgubbsbakelser eller att aldrig gå upp i vikt igen när hon äter godis. Det är delvis för att få honom att skratta, men delvis äkta.
 • Tragisk minnessak : Bandet som hon fick av sin bortgångne mamma . Det är samma som Monshiro har.
 • Omedveten anstiftare av Doom : På sommarlägret uppmanade hon sina vänner att utforska en herrgård vid en sjö, trots att de vuxna och Natsuki varnade för att området inte var säkert. Medan de var där började det regna och sedan översvämmas, och hon och Kazuya fastnade i vattnet. Som ett resultat drunknade Natsuki och räddade dem, Kazuya lämnades i koma, och Aki och Takuya flyttade bort och lämnade henne ensam, skuldkänslad och känslomässigt ärrad.
 • Du är värd helvetet : Hon hoppar in i avgrunden för att hitta Monshiro, även om hon inte har någon garanti för att hitta honom eller ens komma ut.
    Vandring
Röst av: Kaito Ishikawa
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/hikage_pbb.jpg
Sökaren efter hemligheter
”Oroa dig inte. Vi kommer att ta oss ur det här stället.”

Även om han är okomplicerad till elakhet och verkar inte bry sig om andras känslor, är han väldigt pålitlig och pålitlig och tar ofta ledningen när det gäller att organisera saker åt andra.


 • Esset : Hikage är för bra på allt. Folk frågar honom till och med om det är något han inte kan göra. Hans svar är ”Nej”. Det visar sig att hans enda svaghet är att inte veta hur smartphones fungerar, vilket är vettigt när vi upptäcker att han dog innan smartphones blev utbredda.
 • Missbrukande föräldrar : Hikages styvmor hatade honom för att han var ett oäkta barn . Hans riktiga mamma var inte bättre.
 • Ack, stackars skurk : I slutet av sin rutt, när han av misstag skjuter Usagi .
 • Axe-Crazy : Fylld av hat mot världen, han är inte i besittning av alla sina kulor.
 • Vacker drömmare : Beniyuri noterar detta när hon fångar honom sova på soffan på vägen.
 • Berserk Button : Spelade för skratt. Jämför honom inte med en kvinna. Bara… inte.
 • Big Bad : Han är herrgårdens mästare.
 • Big Brother Instinct : Brydde sig djupt om sin yngre syster Usagi .
 • Bryt dem genom att prata : Utmärker sig på detta. Han kan krossa Karasubas bravader och (beroende på väg) driva Kazuya till förtvivlan eller Beniyuri till gränsen till förtvivlan, med bara några välplacerade ord.
 • Brutal ärlighet : Han är okomplicerad till den grad av elakhet och verkar inte bry sig om andras känslor.
 • Komiskt seriös : Ibland verkar Hikage vara för intensiv i sin perfektionism.
 • Compulsive Liar : Beskriver sig själv som en i sitt slut. Den missbruksmiljö han växte upp i tvingade honom att maskera sina verkliga känslor; hans önskan att hindra Usagi från att se sitt hat mot deras föräldrar förvärrade detta; och när hon dog hade beteendet varit så inarbetat att han bara inte kunde sluta. Hans lögner var så tvångsmässiga att han till och med har tappat sin självkänsla.
 • Galet förberedd : Det är åtminstone vad andra tycker. Hikage tänker verkligen framåt och planerar allt i förväg.
 • Cynism Katalysator : Han kunde uthärda att leva i slummen, ha en missbrukande styvmamma och den gradvisa förlusten av sitt hem och rikedom, men Usagis död var ögonblicket som knäckte honom.
 • Död hela tiden : Han har varit död i cirka hundra år.
 • Deadpan Snarker : Se det som ett sällsynt tillfälle när han går mer än några meningar utan att säga något snårigt.
 • Driven to Suicide : I både hans bakgrund och hans slut. I den förra var det av förtvivlan över hur skruvad person han hade blivit; i den senare var det för att befria Beniyuri och de andra.
 • Gillar inte skräppost : När det gäller Hikage borde shiitakesvamp inte existera.
 • Faux Affably Evil : Hikage är en godmodig och pålitlig person tills han blir utpekad som bedragaren. Sedan släpper han alla anspråk, visar ingen ånger och skrattar galet .
 • Fem stadier av sorg : I ​​första hand ilska och en del förhandlingar. I livet fastnade han i att förhandla, sålde sin stolthet och gjorde allt han kunde för att samla in pengar till Usagis medicin. När hon dukade av för sin sjukdom undersökte han tvångsmässigt svart magi för att få henne tillbaka, och till slut hittade han kalejdoskopet som skapade Psychedelica. I döden gick han in i ilska – han hade förlorat sina minnen, men han visste att han gjorde ont , och alla runt honom verkade kunna gå vidare lugnt, och han kunde inte komma på hur han skulle göra detsamma eftersom han stuvade i dem negativa känslor. Så han bestämde sig för att han skulle slutföra och använda kalejdoskopet för att få alla andra att känna samma smärta som han gör . På alla vägar utom hans egna, hans ilska får honom att gå ner svängande.
 • Forceful Kiss : Tar den här handlingen med Beniyuri på sin väg för att skrämma henne att hålla sig borta från honom. Det funkar ett tag.
 • It’s All My Fault : Skyller sig själv för sin yngre systers död.
 • Japanska pronomen : Använder ”boku”.
 • Ledaren : Spelar den här rollen för gruppen av hjältar.
 • Mad Scientist : Medan han levde experimenterade han med och undersökte olika typer av svart magi i ett försök att återuppliva sin döda lillasyster.
 • Manipulativ bastard : Han har manipulerat skådespelarna, Kagiha och otaliga okända, allt för att få kalejdoskopet.
 • Herregud, vad har jag gjort? : Han bryter helt och fullständigt samman i tårar när han av misstag dödar Usagi i slutet av sin rutt.
 • Inte han själv : Hans barndomspersonlighet är helt annorlunda än hans nuvarande. Det beror på att han i själva verket inte är barnet från tillbakablickarna.
 • Endast kända under deras smeknamn : ”Hikage” är ett smeknamn. Hans riktiga namn avslöjas aldrig.
 • Put Them All Out of My Misery : Hans mål. Han minns inte sitt liv, men han är fortfarande full av sorgen, ilskan och hatet som färgade det. Detta, hans frustration över hans oförmåga att lämna Psychedelica och hans växande galenskap fick honom till slut att bestämma sig för att han skulle använda kalejdoskopet för att göra alla andra lika olyckliga som han är.
 • Red Eyes, Take Warning : Hans fjärilsminispelskonst har honom med ett rött öga. Hans högra öga blir permanent rött/fuchsia efter att han avslöjats för att vara herrgårdens mästare .
 • Sanity Slippage : In his backstory. Han tappade sakta greppet om förståndet efter att hans älskade lillasyster dog, och undersökte tvångsmässigt svart magi för att försöka återuppliva henne. Efter hans självmord blev det ännu värre .
 • Kunnig kille, energisk tjej : Med Beniyuri, om hans väg skulle väljas. Det segment av Beniyuri som ställer frågor till honom varje morgon när han sakta blir mer upprörd framhäver det perfekt.
 • En olycklig ledtråd : Han är den stora dåliga och en vänsterman.
 • Stay in the Kitchen : Berättar för Beniyuri att han anser att alla tjejer är opålitliga och i behov av skydd. Vilket är vettigt med tanke på vilken tid han egentligen kommer från.
 • Lång, mörk och stilig : Check check check.
 • Tall, Dark och Snarky : Kontrollera check check också.
 • Tragisk skurk : Han var inget helgon i livet, men Usagis död drev honom från djupet. Han blev besatt av att hitta ett sätt att få henne tillbaka till livet, men när han hittade kalejdoskopet tog han livet av sig av skam för att ha fallit så långt. Han vaknade sedan upp i Psychedelica utan några minnen men varje uns av smärta, sorg och galenskap han inte kunde läka från. Efter att ha sett andra gå vidare medan han inte kunde, kom han till slutsatsen att om han var tvungen att vara i konstant ångest, så gjorde alla andra det också . Medan hans rutt visar att det fortfarande finns glimtar av den snälla bror han brukade vara och att han inte är helt oåterkallelig, är det i slutändan för sent för honom och det bästa han kan göra är att befria skådespelaren.
 • Tsundere : Han anklagas för att vara en, och på riktigt Tsundere-maner förnekar han det samtidigt som han blir förvirrad. Sedan undergrävt The Reveal är det allt en handling.
 • Varumärke Favoritmat : Japansk mat.
 • Walking Spoiler : De två fakta att han är herrgårdens herre och har utgett sig för att vara Kazuya ger bort enorma delar av handlingen.
    Kagiha
Röst av: Kosuke Toriumi
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/kagiha_pbb.jpg
Mannen med hjälpande hand
”Den här situationen är riktigt dålig. Vi måste verkligen arbeta tillsammans, okej?”

Mycket lugn och samlad försöker han undvika konflikter när han kan. Han är de facto medlaren för gruppen och kan släcka alla bränder som orsakas av motstridiga personligheter.


 • Tik i fårkläder : Under hans milda föräldrars uppförande finns en manipulativ och självisk, om än tragisk, man som är besatt av Ai. Den här sidan av honom kommer verkligen fram i Monshiros väg och i novellen ”Två i ravinen”.
 • Dead All Along : Dränkte 10 år innan historiens början.
 • Berättigad att ha dig : Han har för vana att ta upp barndomsäktenskapslöftet han gav med Ai som en anledning till att de borde vara tillsammans och säger rakt ut till Kazuya att han (Kagiha) är ”bättre rustad” för att stödja Ai (som inte ens är det där för att tala för sig själv) .
 • Fallen Hero : I livet var han förnuftets lugna röst bland sina vänner, den som tog hand om dem alla och offrade sig själv för att rädda Ai och Kazuya. I Psychedelica har han tillbringat tio år med att hjälpa Hikage att manipulera andra och är villig att offra alla sina barndomsvänner för att komma tillbaka till livet. Han löser ut sig själv i den gemensamma rutten och utanför skärmen i Kazuya’s, dock.
 • Fem stadier av sorg : Primärt förhandlingar och viss förnekelse. Med hans egna ord är han villig att byta ut vem som helst och vad som helst för chansen att komma tillbaka till livet och vara med Beniyuri. Av denna anledning hjälper han Hikage att använda och offra andra för att fullborda kalejdoskopet. Han listar allt han kommer att göra för Beniyuri om hon accepterar honom, och nämner deras barndomsäktenskapslöfte som en anledning till att hon borde. På Monshiros väg säger han åt Kazuya att byta plats med honom eftersom han är ”bättre utrustad” för Beniyuri. I sitt slut kastar han sig själv och Beniyuri till förnekelse och lever ut en fantasi om att vara gift . I Common-rutten och Monshiros rutt når han Acceptance och slår på Hikage för att hjälpa de andra att fly.
 • Folie : Till Monshiro. De råkade båda ut för en tragisk olycka i sin ungdom, stannade i Psychedelica i tio år på grund av ett löfte de gav till sin barndomskärlek, som är samma tjej, och arbetade för Hikage. Kazuya slutade dock när hans moral inte lät honom fortsätta lura folk, medan Natsuki är alltför villig att offra allt för sitt mål. Kazuya ser misstänksam ut men är faktiskt på hjältarnas sida, medan Natsuki i hemlighet är på Hikages. Slutligen är Kazuya faktiskt vid liv men tror att han är död, och tänker använda kalejdoskopet för att skicka tillbaka Ai och hennes vänner, medan Natsuki vet att han är död och hoppas kunna använda kalejdoskopet för att återgå till livet.
 • Gentle Giant : Kagiha är den längsta i gruppen och är en trevlig kille .
 • Häl-ansiktsväng :
  • På den gemensamma rutten offrar han sig själv för att stoppa Hikage.
  • En utanför skärmen händer i Monshiros bra slut. Takuya och Aki vaknar i slutet, vilket de inte skulle ha kunnat göra om inte Kagiha gav dem den sista skärvan av kalejdoskopet.
 • Horrible Judge of Character : Han arbetade för Hikage i tio år, visste vilken typ av person han var och trodde fortfarande på honom när han lovade att han kunde få Kagiha tillbaka till livet.
 • Japanska pronomen : Använder ”jibun”.
 • Sparka hunden :
  • Han är helt beredd att sticka alla sina barndomsvänner i ryggen bara så att han får en chans med Ai.
  • Han visste att Kazuya faktiskt levde, men låt honom tänka annorlunda i tio år.
  • På Monshiros väg säger han till Kazuya att du borde ha dött istället . Vad som gör det ännu värre är att Natsuki inte säger detta på grund av livet han orättvist blivit bestulen på, utan för att han är ” bättre utrustad ” för Ai.
 • Manipulativ bastard : På Monshiros väg räddar han Kazuya från Hikage och visar upp sin förkärlek till deras förflutna i barndomen…särskilt så att han kan vrida den känslomässiga kniven så mycket djupare och driva Kazuya till förtvivlan. Sedan, när Beniyuri kommer och letar efter Kazuya, sätter Kagiha på sig en ångerfull mask om hur han inte kunde rädda honom och försöker avråda henne från att rädda honom.
 • Murder the Hypotenuse : På Kazuyas väg hjälper han Hikage att känslomässigt bryta Kazuya så att han faller ner i avgrunden, vilket låter Natsuki ”ta sin plats” och återvända till den verkliga världen med Beniyuri.
 • Trevlig kille : Kagiha har en söt och mild personlighet och är den mest icke-konfronterande unge mannen av alla fångar. Eller så verkar det som.
 • Oblivious Guilt Slinging : På Monshiros väg, innan hon hoppar in i avgrunden, ger Beniyuri sin hårnål till Kagiha så att de andra ska kunna slutföra kalejdoskopet om hon inte kommer tillbaka. När han frågar varför säger hon uppriktigt att hon litar på honom mer än någon annan. Detta skakar honom synbart, eftersom hon utan att veta det är han anledningen till att Kazuya överhuvudtaget är i avgrunden.
 • Endast kända under deras smeknamn : Kagihas riktiga namn är Mizutani Natsuki .
 • Föräldrarnas övergivande : I några av sidohistorierna nämner han att hans föräldrar är döda och att han bodde hos släktingar som barn.
 • Real Men Cook : Hjälper Beniyuri med matlagning och verkar vara skicklig i det.
 • Satellitkärleksintresse : Till skillnad från resten av skådespelarna är han ganska mycket definierad av sitt förhållande med Beniyuri. Detta är medvetet och dekonstruerat, eftersom han dog när han var sju, inte kunde bearbeta det och fäste allt han hade på att uppfylla deras barndomsäktenskapslöfte .
 • Sweet Tooth : Förtjust i godis.
 • Team Dad : Till skillnad från resten av herrgårdens fångar som Beniyuri tilltalar med ”-kun”, tilltalas Kagiha med ”-san”. Beniyuri säger att det beror på att han känner sig som gruppens storebror. Han spelar verkligen hjärtat och försöker se till att alla förblir relativt fridfulla och äter sina grönsaker.
 • Tragisk skurk : Alla hans skurkaktiga handlingar orsakas av hans förhoppningar om att kunna återgå till livet efter att ha drunknat vid sju.
 • Omedveten bonde : omstörtad. Han vet att Hikage använder honom på samma sätt som han använder alla andra, han bryr sig helt enkelt inte så länge hans önskan uppfylls.
 • Walking Spoiler : Det är svårt att prata om honom utan att nämna en av de trippel whammies att han är en av Ais barndomsvänner, att han är död och att han är Hikages allierade.
 • Vi brukade vara vänner : Hans och Kazuyas vänskap tog slut när de var oense om att arbeta för Hikage: Kazuya lämnade för att han inte var villig att kompromissa med sina ideal, medan Natsuki stannade för att han ville komma tillbaka till livet med alla nödvändiga medel . Nu är Kazuya ledsen över hur långt hans vän har fallit, medan Natsuki är upprörd över vad det kostade honom att rädda Kazuya.
 • Yngre än han ser ut : Han ser ut som en snygg, äldre herre, men är en tonåring som resten av skådespelaren. Det här får en lite mörkare ton när man minns att han dog vid sju års ålder.
    Karasuba
Röst av: Tetsuya Kakihara
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/karasuba_pbb.jpg
Den som gömmer sig bakom ett leende
”Du är som en öppen bok. Det är klart att jag ska göra narr av dig!”

Super avslappnad, hans ständiga sträng av slingrande stötar gör inte mycket mer än att förvirra de omkring honom som inte riktigt förstår hans sinne för humor. Han använder ofta skämt när han är i närheten av andra för att dölja vad han verkligen tänker.


 • Fantastiskt genom analys : Han försöker undvika att visa upp det, men han är väldigt observant. Mest anmärkningsvärt är att han observerar Hikages och Monshiros beteenden, jämför dem med den Kazuya han kände, antar korrekt att Monshiro är den riktiga Kazuya, och lurar sedan Hikage privat till en varning utanför karaktären .
 • Badass Bookworm : Karasuba är bra med pistolen och gillar att läsa hårda böcker.
 • Bluffa bedragaren : För att bekräfta sin gissning om Hikages identitet, drar han honom åt sidan i en av novellerna på låtsas att han ber om kärleksråd. Efter att ha styrt in konversationen i deras vanliga skämt i några minuter, tjatar han gnälligt att Hikage säkert måste ha gillat en tjej tidigare. Hikage säger nej, vilket förseglar Karasubas misstankar – den riktiga Kazuya var kär i Ai.
 • Bunny-Ears Advokat : Den här fåniga, odugliga snubben är den enda karaktären som korrekt gissar Hikages och Monshiros identiteter.
 • Rådjur i strålkastarna : När Ai och Kazuya blev neddragna av översvämningen, vad gjorde resten av dem? Natsuki dök in för att rädda dem, Takuya sprang efter hjälp och Aki… bara frös. Hans skuld över det sporrade honom att överge sitt ”svaga” jag .
 • Fashionabla asymmetri : Även om Hikage sportar detta också, är Karasuba den överlägset värsta förövaren. Allt från håret till hur han bär sina kläder, skrik av asymmetri.
 • Fem stadier av sorg : Förnekelse. Även om hans önskan att bli starkare var helt ok, gjorde han det genom att helt ändra varumärket på sin image och dölja saker som inte passade med den, som hans kärlek till böcker. Om någon försöker uppfostra pojken han brukade vara, borstar han bort dem med kommentarer om That Man Is Dead , och ju allvarligare en sak är för honom, desto mer skämtar han om det som att det inte är någonting. Han uttrycker hopp om att han inte ska få tillbaka sitt minne eftersom han inte vill ta chansen att den kan vara full av smärtsamma påminnelser. I sitt dåliga slut stämmer han helt av verkligheten genom att skapa en liten värld där det bara är han själv och Beniyuri, täpper till öronen och sluter ögonen för allt som kan bryta illusionen. Han kan nå Acceptans utanför sin egen rutt, men hans goda slut får honom att specifikt lova att möta rädslorna och det förflutna han tillbringade så länge med att försöka fly från.
 • Forceful Kiss : Gör detta mot Beniyuri i hans dåliga slut.
 • Magkänsla : Karasubas intuition är nästan psykisk. Han kunde korrekt gissa karaktärerna kände varandra i den verkliga världen , att det fanns en bedragare bland dem , och så småningom Monshiros och Hikages sanna identiteter .
 • Höjd ångest : Spelas för skratt . Låtsas lida av besvären med lång höjd som Kagiha gör för att verka längre.
 • Dolda djup : Karasuba kan påstå att han är ytlig eller ouppmärksam, men Beniyuri fångar honom när han läser Dazai Osamus ”The Setting Sun”. Det är ingen lätt bok, och inte heller en glad sådan. Hon är också förvånad över att få reda på att Karasuba är en ivrig bokmask.
 • I Hate Past Me : Han har inget annat än avsky för sitt gamla jag, som var en ”svag” Shrinking Violet . Detta beror på att han kände sig bedrövad över att frysa av rädsla när hans barndomsvänner var i fara.
 • Japanska pronomen : Använder ”malm”.
 • Mästerskådespelare : Han kunde agera så naturligt när han försökte bluffa bedragaren att Hikage , en skicklig manipulator själv, inte fattade det.
 • Ingen känsla av personligt utrymme : Beniyuri är trött på Karasubas framsteg även på sin egen väg. Stackars tjej kan inte ta en paus.
 • Endast kända under deras smeknamn : ”Karasuba”. Han tycker att det är coolt och är orolig att hans riktiga namn är mindre dåligt. Hans riktiga namn är Himeno Akira .
 • Sensitive Guy and Manly Man : Den känsliga killen för Yamatos manliga man.
 • Shrinking Violet : I sin ungdom var han en blyg och blyg pojke. Efter att ha flyttat till en ny skola bestämde han sig för att sätta på sig en kaxig flirt så att han aldrig mer skulle bli mobbad, och det blev så småningom en annan natur.
 • Smarter Than You Look : Du skulle bli förlåten för att du helt köpte hans djävulska attityd och fasad av att vara bokdum , men Karasuba är den mest intelligenta medlemmen i skådespelet förutom Hikage. Han räknar logiskt ut att Hikage inte är Kazuya, att Monshiro är det, och därför måste Hikage vara herrgårdens herre, kort efter att han återfått sitt minne.
 • That Man Is Dead : Karasuba föredrar sitt herrgårdsjag framför sitt riktiga jag. I verkliga livet försökte han kasta bort sitt gamla ”svaga” och blyga jag och skapa en ny persona av en glad playboy.
 • The Tease : Den flirtig i rollistan.
 • Vitriolic Best Buds : Karasuba och Yamato argumenterar till den grad att de är irriterande, men alla verkar tro att de faktiskt kommer överens ganska bra.
 • Yandere : I sitt dåliga slut antyds det kraftigt att han gjorde något mot resten av gruppen för att säkerställa att gömstället bara var för honom och Beniyuri. Hans repliker är också väldigt possessiva och säger åt henne att bara titta på och tänka på honom.
    Yamato
Röst av: Yoshimasa Hosoya
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/yamato_pbb.jpg
Den kortlynte brottslingen
”Människor som du irriterar mig i helvete.”

Otroligt oförskämd och krigförande, alla argument med honom kommer nästan garanterat att hamna i spetsen. Helt oförmögen att uttrycka sina sanna känslor, lever han i ett tillstånd av ständig fientlighet.


 • And Then John Was a Zombie : Och sedan förvandlades Yamato till ett monster .
 • The Atoner : Yamato söker desperat förlåtelse för sin roll i att skapa händelserna som ledde till Kazuyas koma och Natsukis död.
 • Badass Bookworm : Även om hans fysik är något som folk brukar lägga märke till först, är han också väldigt intelligent och kunde komma in på en mycket bra gymnasieskola.
 • Big Brother Instinct : Yamato minns så småningom att hans yngre tvillingbror ligger i koma utanför herrgården och han vill återvända till honom. Till och med tillbaka i de levandes värld besöker han flitigt Kazuya varje dag i hopp om att han ska vakna upp en dag.
 • Big Damn Heroes : Han hoppar in och driver Hikage iväg när den senare är på väg att döda Beniyuri i kapitel 5.
 • Gillar inte spam : Hatar godis.
 • Fem stadier av sorg : Depression. Han bär sin sorg runt halsen som en sten, slutar med sporten han älskade och ger upp sina framtidsdrömmar av en malplacerad tro att han inte kan ha dem medan hans bror fortfarande är i koma. Han avskyr sig själv för att han oavsiktligt satte igång händelsekedjan som orsakade nämnda koma, såväl som den förbittring han känner mot Kazuya för att han ”kedjade fast” honom . I sitt dåliga slut sitter han bara och stuvar på en mörk plats av skuld, depression och självhat för alltid . Han kan nå Acceptans utanför sin egen väg, men hans goda slut får honom att specifikt lova att förlåta sig själv för misstagen han gjorde den dagen och börja leva igen.
 • Grönögda monster : Som barn var han avundsjuk på sin brors lätta vänskap med tjejen han gillade.
 • Hair-Trigger Temperation : Mycket irriterad och snäpper lätt.
 • Höjd ångest : Spelas för skratt . Låtsas lida av besvären med lång höjd som Kagiha gör för att verka längre.
 • Ineffektiv ensamvarg : Under den första halvan av spelet vill Yamato bara lämnas ensam och komma ut ur herrgården så snart som möjligt.
 • Innocently Insensitive : Han hånade högt mot sina vänner för att de gjorde en stor grej av ”något lamt band”, bara för att Aki skulle väsa att det är en tragisk minnessak från Ais mamma. Se förskräckt ryck från Takuya. .
 • Japanska pronomen : Använder ”malm”.
 • Jerk with a Heart of Gold : Hans gruffhet och korta beteende beror på att han är hemsk med människor, inte för att han är en kuk. Under de grova kanterna är han faktiskt ganska snäll.
 • Kärleksfull översittare : Som barn var han kär i samma tjej som hans bror gjorde, men mobbade henne på grund av att han inte kunde uttrycka sina känslor ordentligt. Nu när han är en ung vuxen känner han sig ganska hemsk över det.
 • Endast kända under deras smeknamn : Hans riktiga namn är Kando Takuya .
 • Real Men Cook : Det visar sig gilla matlagning.
 • Resentful Guardian : Medan Yamato tar hand om sin bror, avslöjar vissa vägar att han hyser en viss förbittring mot honom för att han måste ta hand om honom på sjukhuset . Detta får honom att känna sig äcklad av sig själv, främst eftersom han skyller sig själv för händelsen som ledde till att Kazuya hamnade i koma i första hand .
 • Känslig kille och manlig man :
  • Manlig man till Karasubas känsliga kille.
  • Även med sin bror. Flashbacks visar att ”Yamato” var högljudd, populär och bra på sport, men kämpade för att erkänna sina känslor , medan Kazuya var lågmäld, konstnärlig och ansågs konstig, men hade mycket känslomässig känslighet.
 • Traumaknapp : Anledningen till att han hatar ljudet av regn är för att det påminner honom om dagen då hans lillebror föll i koma och hans vän drunknade. Och han är instängd i en herrgård där det regnar varje natt.
 • Omedveten anstiftare av Doom : Avundsjuk på hur bra Kazuya och Ai kom överens och för unga för att veta om ett hälsosamt sätt att hantera det, lossade han bandet runt sin brors knä, i hopp om att han skulle förlora det och hamna i slagsmål med Ai. Kazuya tappade den okej, gick tillbaka för att hämta den, fastnade i en översvämning, drunknade nästan och har varit i koma sedan dess. Åh, och Natsuki drunknade och räddade Kazuya. Takuya har burit på skulden och fasan för detta sedan dess.
 • Vitriolic Best Buds : Karasuba och Yamato argumenterar till den grad att de är irriterande, men alla verkar tro att de faktiskt kommer överens ganska bra.
    Usagi
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/psychedelica_usagi.jpg

En mystisk ung flicka vars ansikte är gömd bakom en kaninmask. Hon påstår sig arbeta för herrgårdens befälhavare och förser dess nuvarande personer med nödvändiga förnödenheter.


 • Djurmotiv : Kaniner.
 • Dead All Along : Hon dog av sjukdom några hundra år innan historien började.
 • Fem stadier av sorg : Acceptans. Hon uttrycker ingen ånger eller sorg över att ha dött tragiskt ung, bara glädje över att hon hade ett bra liv. Hon dröjer sig kvar i Psychedelica av sin osjälviska önskan att hjälpa sin bror symboliskt att hitta sin egen acceptans, snarare än en självisk önskan att hålla fast vid det förflutna eller en oförmåga att bearbeta det som hände henne. På Hikages rutt, när hon blir skjuten av nämnda bror, är hon fortfarande ifred med den eftersom hon kan gå och veta att han äntligen har blivit räddad.
 • Gå ut med ett leende : Hon visas gråtfärdigt i CGI:n efter att Hikage skjutit henne, glad över att se hennes älskade storebror återfå sina sinnen.
 • Japanska pronomen : Använder ”watashi”.
 • Love Redeems : Åberopas. Hon pressar Beniyuri att träffa Hikage på hans väg, i hopp om att romantisk kärlek ska ta honom tillbaka från randen.
 • Moral Chain : Hon var den enda anledningen till att Hikage kunde låtsas vara en bra person, och när hon dog försvann till och med föreställningen.
 • Endast känd under deras smeknamn : De kallar henne Usagi på grund av hennes kaninmask. Hennes riktiga namn avslöjas aldrig.
 • Dålig kommunikation dödar : Hon kanske hade kunnat stoppa Hikage om hon bara hade avslöjat sig för honom och påmint honom om deras förflutna, men hon var för rädd.
 • Avsändare på däck : Blir väldigt exalterad över utsikten att Beniyuri har något för Hikage om hans rutt skulle väljas. Med tanke på att hon är hans syster och hoppas att Love Redeems …
 • Krympande viol: Beniyuri noterar att Usagi verkar krympa upp varje gång hon pratar eller har uppmärksamhet på henne.
 • Taking the Bullet : Gör detta för Beniyuri i slutet av Hikages rutt.
 • Walking Spoiler : Anledningen till att hon arbetar för herrgårdens herrgårdsmästare är fylld med spoilers.
    Monshiro
Röst av: Yoshitsugu Matsuoka
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/monshiro_pbb.jpg
Gåtan
”…”

En mystisk figur vars ansikte är gömd bakom en rävmask. Även om han har räddat gruppen från monsterattacker, är ingen säker på om han är en vän eller fiende.


 • Djurmotiv : Hans beteende jämförs med djurliknande flera gånger i berättelsen.
 • Dead All Along : Inverterad. Han tror att han drunknade på sommarläger, men han har faktiskt legat i koma sedan dess.
 • Determinator : Vägrade att gå vidare från Psychedelica och kämpade mot monster i tio år bara för att han skulle kunna lämna tillbaka Ais band. Eftersom (okänd för honom) han bara var i koma i den verkliga världen, inte död, betyder detta att hans beslutsamhet och kärlek bokstavligen hjälpte honom att hålla fast vid livet.
 • The Fettered : Han slutade arbeta för Hikage på grund av sin starka moraliska fiber, även om det innebar att trotsa Psychedelica ensam och ” förlora ” chansen att komma tillbaka till livet.
 • Fem stadier av sorg : Acceptans. Han är så fridfull med sin död att han är förvånad över att få veta att han faktiskt lever. Han dröjer sig kvar i Psychedelica av en osjälvisk önskan att uppfylla det löfte han gav till Ai, snarare än en självisk önskan att hålla fast vid det förflutna eller en oförmåga att bearbeta det som hände honom. När han väl uppfyllt det löftet ändras hans mål till att hjälpa Beniyuri och skådespelarna att fly, eller symboliskt att hitta sin egen acceptans. I Takuyas True Ending berättar han för sin bror att de båda gjorde dumma saker den dagen och måste gå förbi den. På sin egen väg går han tillbaka till depression efter att ha fått två Breaking Speechesfrån Hikage och Kagiha och slukas bokstavligen av avgrunden, där han säger åt Beniyuri att lämna honom. I sitt dåliga slut kan han inte undkomma det eller tron ​​att alla skulle ha det bättre utan honom, medan han i sitt goda slut längtar efter hopp igen och återvänder till Acceptans och den verkliga världen båda.
 • Folie : Till Kagiha. De råkade båda ut för en tragisk olycka i sin ungdom, stannade i Psychedelica i tio år på grund av ett löfte de gav till sin barndomskärlek, som är samma tjej, och arbetade för Hikage. Kazuya slutade dock när hans moral inte lät honom fortsätta lura folk, medan Natsuki är alltför villig att offra allt för sitt mål. Kazuya ser misstänksam ut men är faktiskt på hjältarnas sida, medan Natsuki i hemlighet är på Hikages. Slutligen är Kazuya faktiskt vid liv men tror att han är död, och tänker använda kalejdoskopet för att skicka tillbaka Ai och hennes vänner, medan Natsuki vet att han är död och hoppas kunna använda kalejdoskopet för att återgå till livet.
 • Go Mad from the Isolation : Han förlorade gradvis sina minnen under det decennium han var fången ensam i Psychedelica, tills allt han kunde minnas var att han var tvungen att lämna tillbaka bandet till ”henne” . Återförenas med Beniyuri/Ai och Yamato/Takuya för dem tillbaka.
 • Hatar att vara ensam : Föraktar det. Han blir väldigt klängig när gruppen blir vän med honom, särskilt till Yamato och speciellt till Beniyuri. Att vara helt ensam i tio år kommer att göra det med dig.
 • I Will Wait for You : Han vandrade i Psychedelica i tio år i hopp om att Ai en dag skulle hitta dit.
 • Japanska pronomen : Använder ”malm”.
 • The Lady’s Favor : Det lila bandet han bär runt halsen är Beniyuri/Ai’s Tragic Keepsake . När de var barn gav hon honom den för att binda knäet, men han försattes i koma strax efter och kunde därför inte lämna tillbaka det. Hans önskan att ge det tillbaka till henne drev hans vistelse i Psychedelica, vilket också höll honom vid liv i verkliga livet, och till slut var det enda han inte glömde. Och, underförstått eftersom Clap Your Hands If You Believe är en sak i Psychedelica, slutade bandet faktiskt med att fungera som en skyddande charm och avvärja den djupa förtvivlan han kände. Han kan äntligen lämna tillbaka den när hon anländer till Psychedelica, och igen om/när de vaknar upp i den verkliga världen.
 • Last Kiss : Kombinerat med First Kiss . På sin väg ger han detta till Beniyuri innan han tillåter sig själv att falla tillbaka i avgrunden. I hans dåliga slut kan det mycket väl vara deras första och sista, eftersom han förblir i koma; i hans goda slut, är det omstörtat, när han vaknar.
 • Vänsterhänt spegel : Han är vänsterhänt, vilket indikeras i flera CGI:er, vilket tjänar till att kontrastera honom mot hans högerhänta Foil Kagiha.
 • Locked into Strangeness : Han har vitt hår med två tofsar som ser ut som rävöron. Han förlorar dem när han återvänder till den verkliga världen.
 • Missförstådd Loner med ett hjärta av guld : Kagiha, Hikage och till en början Yamato och Karasuba är alla misstänksamma mot honom, på grund av hans mask och hans förkärlek för att synas mystiskt, och anser honom vara läskig. Han är egentligen bara en söt, blyg kille som desperat inte vill vara ensam men helt saknar sociala graces.
 • Navel-djup halsringning : Hans jumpsuit är öppen hela vägen till naveln.
 • Ingen känsla av personligt utrymme : Han har inte varit runt människor mycket och är inte säker på hur han ska bete sig.
 • One Side of the Story : Tror Hikage att ingen behövde honom och hans dyrbara storebror önskade att han aldrig existerade . Det slutar väldigt dåligt.
 • Endast kända under deras smeknamn : ”Monshiro”. Hans riktiga namn är Kando Kazuya .
 • Dålig kommunikation dödar : Han kunde ha avsatt Hikage bara genom att ta av sig masken, men han var rädd att om han gjorde det skulle gruppen splittras och han skulle vara ensam igen.
 • Kärlekens kraft : Hans kärlek till Ai höll bokstavligen hans komatösa kropp vid liv i tio år, eftersom han vägrade att gå till livet efter detta tills han hade lämnat tillbaka hennes band.
 • Löftet : Att återlämna Ais band . Han drunknade nästan när han gick tillbaka för den, han väntade i Psychedelica tills han kunde lämna tillbaka den, och det var allt han kom ihåg när han hade glömt sitt namn, sin familj och sitt förflutna.
 • Räddningsromantik : Han presenterar sig själv genom att döda ett monster som hade attackerat Beniyuri ( och Hikage ), och är ett kärleksintresse . Hans goda slut gör också att hon räddar honom från avgrunden.
 • Socially Awkward Hero : När det kommer till att döda monster kan han göra det kyligt och slentrianmässigt med ett flimmer av rädsla. Sätt honom i ett rum med andra människor, och se honom slänga iväg för att hitta de rätta orden eller uttrycka förvirring kring sociala normer. Som sagt, detta är något nedtonat eftersom han egentligen inte besväras av sin brist på sociala färdigheter och mycket hellre föredrar att vara med andra människor, även om han måste kämpa, än att vara ensam .
 • Unwitting Anstigator of Doom : En ödesdiger dag på sommarläger fastnade han och hans vänner i en översvämning. Medan de försökte resa till säkerhet märkte han att han hade tappat bort Ais band, insisterade på att de andra skulle fortsätta utan honom och gick tillbaka för att hämta det. Ai och Natsuki följde efter honom, och medan de hittade bandet bra, gjorde förseningen vattnet ännu värre. Han och Ai drogs ner, Natsuki drunknade och räddade dem och Kazuya lämnades i koma. Han är inte upprörd över vad som hände honom, bara vad som hände med Natsuki.
 • Walking Spoiler : Passar någon som beskrivs som ”gåtan”. Att han är den riktiga Kazuya vänder nämligen på allt du trodde att du visste om honom och Hikage.
 • Vi brukade vara vänner : Hans och Natsukis vänskap tog slut när de var oense om att arbeta för Hikage: Kazuya lämnade för att han inte var villig att kompromissa med sina ideal, medan Natsuki stannade för att han ville komma tillbaka till livet med alla nödvändiga medel . Nu är Kazuya ledsen över hur långt hans vän har fallit, medan Natsuki är upprörd över vad det kostade honom att rädda Kazuya.