Shikigami papper

Shikigami (式神しきがみ, ”Ceremonigud”) är en sorts ande som kallas för att tjäna en utövare av onmyōdō. Vissa används som berlocker för lycka, vissa används som amuletter för skydd och vissa används som förbannelser. Shikigami förblir vanligtvis osynliga eller förklädda för mänskliga ögon, även om de med andliga krafter normalt kan uppfatta dem. Deras kraft är kopplad till deras mästares andliga kraft, och de kan ta en mängd olika former av människor eller djur, äga eller förhäxa människor och till och med orsaka kroppsskada eller död.

 

Genom hela serien

I InuYasha kom shikigami i form av Tsubakis orm och Kikyōs två flickformade skötare, Kochō och Asuka .

De användes också av Momiji och Botan för att skicka små pappersstora män mot Inuyasha och hans besättning. När de kom tillbaka med en hårstrå från Inuyasha och Kagome kunde prästinnan förvandla två av sina shikigami till större versioner av Inuyasha och Kagome. Dessa shikigami kunde i viss mån replikera Inuyasha och Kagomes krafter. Men de förvandlade Shikigami kunde inte replikera krafterna hos föremål som de bar på. [1]

I Yashahime har Konton shikigami för Tao – magin med sina tjänare Wind Lion och Thunder Lion , till och med för att skapa en gigantisk Blue Ogre som slutade med att sluka hans huvud.

Trivia

  • I The Secret of the Cursed Mask är att åberopa shikigami huvudkraften hos Kaname Kururugi och Michiru Kururugi .
  • Kugutsu är den demoniska motsvarigheten till en shikigami.
    • Trots detta använde Byakuya shikigami (eller något liknande dem, som en katashiro (pappersdocka talisman)) för att få kontroll över feodalherrens män som vaktade biten av Meiōjū :s pansarskal och få dem att ta ner skydden som Miroku satte upp .
  • Shikigami är mycket lika en västerländsk häxa som är bekant.