Videospel / Utawarerumono

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/cit_utawarerumono_-_Eruruu-Aruruu-Hakuoro_fire.jpg

”Utawarerumono. Den av vilka legender sjungs.”

I en värld… där alla är lite odjurliga , hittas en främmande man som bär en ännu främmare outtagbar mask i skogen nära en by efter en stor jordbävning. Han lider av allvarliga skador och har inget minne av vem han är , och han hittas och vårdas tillbaka till hälsan av den lokala örtläkaren och hennes barnbarn. När han återhämtar sig, vänjer han sig vid den fridfulla bondbyn och dess invånares udda djurdrag, men snart krossas dessa fridfulla dagar av våld, och denna man, som fått namnet Hakuowlo, finner sig oundvikligen indragen i centrum av den ena konflikten efter den andra…

Ursprungligen en Visual Novel / Strategy RPG av Leaf , översatt av Mirrormoon . Animeversionen producerad av OLM Incorporated licensierades av ADV Films i Amerika, England och Tyskland, och Madman Entertainment i Australien och Nya Zeeland.

2006 släpptes en ren port av PC-spelet med ett nytt stridssystem för Playstation 2 , någon gång efter slutet av den ursprungliga körningen av anime. Det skulle senare porteras till PSP 2009 och senare, omgjort i uppföljarnas spelmotor för PlayStation Vita och Playstation 4 . Det släpptes i Japan den 26 april 2018, 16 år efter lanseringen av det ursprungliga PC-spelet. Det är den här versionen som äntligen släpptes i väst, som Utawarerumono: Prelude to the Fallen den 26 maj 2020.

Matchen följdes av:

 • Utawarerumono: Mask of Deception (JP:2015, WW:2017): En uppföljare släppt till PlayStation Vita och Playstation 4 . Den utspelar sig i samma universum, men har en ny huvudroll, även om några av de äldre karaktärerna (inklusive Benawi, Kurou, Karulau, Touka, Camyu och Aruruu) återvänder. Det skulle se en release på Steam den 23 januari 2020 tack vare DMM Games och Shiravune.
 • Utawarerumono: Mask of Truth , (JP:2016, WW:2017): Direkt uppföljare till Mask of Deception . Släppt på Steam samtidigt som Mask of Deception av samma personer.
 • Utawarerumono: ZAN (JP:2018, WW:2019): An Actionized Adaptation of Mask of Deception .
 • Utawarerumono: Lost Flag (2019): Ett mobilspel som bygger och utvecklar de tidigare spelens lärdomar och universum.
 • Dokapon UPP! Mugen no Roulette (2020): Lättare och mjukare spinoff släppt för Nintendo Switch och PlayStation 4 som en Crossover med den långvariga Dokapon – serien av RPG-brädspel.
 • Utawarerumono: ZAN 2 (2021): Uppföljare till ZAN , en åtgärdad anpassning av Mask of Truth .
 • Monokrom Mobius Rights And Wrongs Forgotten (2022): En märkligt betitlad prequel av Mask of Deception . En mer konventionell RPG-affär, den utvecklar bakgrundshistorien och motivationerna för karaktärer som introducerades i Mask of Deception . Tack vare Shiravune kommer detta att vara det första spelet som släpps samtidigt i Japan och resten av världen (om så bara på Steam).

Utvalda karaktärer visas i Examu fightingspelet Aquapazza .


Denna serie ger exempel på:

 • 2D-bilder, 3D-effekter : Ett antal scener, men speciellt i strider som kräver ett stort antal mook/rödskjortor, och inte alltid sådana i bakgrunden.
 • Abdikera tronen : Oruyankuru abdikerar så småningom till förmån för sin dotter Ulthury.
 • Akilleshäl : Mutikapa blir sårbar om den blir blöt. Det är överdrivet försiktigt med denna svaghet, vilket är det som låter Hakuowlo upptäcka den.
 • Action Girl : Karulau och Touka är båda expertkrigare. Ulthury och Camyu har heller inga problem med att delta i strid med magi.
 • Adaptation Destillation : Förutom att skära ner några strider (degradera dem till off-screen), komprimera några andra delar (vem skulle vilja se Hakuowlo i sängen, oförmögen att röra sig på grund av sina skador i början, under större delen av det första avsnittet ?) Förutom att dela upp Kuuya/Kunnekamun-intriglinjen (som börjar före Kucca Kecca-bågen i spelet) från Niwe/Shikeripecim-intriglinjen för att förbättra takten, är Anime annars en trogen anpassning av originalberättelsen i 26 avsnitt. OVA:erna lägger till tre Day in the Limelight- berättelser som inte skulle ha utvecklat berättelsen i animen, inklusive en anpassning av berättelsebågen som lagts till i konsolversionerna.
 • Anpassningsexpansion :
  • Övergången från ett PC H-spel till de rena konsolversionerna innebar att många scener (som för det mesta inte var relaterade till handlingen) togs bort. För att ersätta dessa scener skapade utvecklarna en ny berättelsebåge för att fylla fläckarna.
  • Medan vissa scener från spelen klipptes i anime, de som behölls var också ofta kraftigt utökade i jämförelse för att kompensera.
 • Adaptation-induced plot Hole : I animen slutar både Mikoto och hennes barn med att dissekeras av forskarna medan barnet istället blir skonat i originalspelet. Denna förändring orsakar vissa problem eftersom den utelämnar hur huvudnyckeln hamnade i Eruruus ägo .
 • Utanpassad :
  • Hela Fumirul-intriglinjen från spelet klipptes när man tog steget till animering, vilket resulterade i att mycket karaktärisering för Ulthury saknades, såväl som stora mängder föraningar för senare plottrådar.
  • Kuon , aka, Yuzuhas då namnlösa spädbarn som Oboro bar på under spelets epilog klipptes bort helt i anpassningen. Detta blir lite av ett problem för dem som bara är bekanta med Utawarerumono -animen, eftersom den här karaktären, då en ung vuxen i uppföljaren (som också anpassades till en anime), dyker upp och är mycket viktig för handlingen i både uppföljarens originalspel och anime-anpassningen (och vars övergripande huvudsakliga betydelse ursprungligen härrörde från detta spel).
 • Adipose Rex : Sasante och Inkalla, de två första stora skurkarna i serien, är feta, hedonistiska och i slutändan inkompetenta.
 • Efter slutet : Det antyds att ytan gjordes obeboelig för en tid och de överlevande människorna flydde in i sterila underjordiska skyddsrum. Generationer under jorden sönderde dock sina immunförsvar och när ytan hade återhämtat sig kunde de inte längre återvända till den. Dessutom är spelets inställning efter ett andra slut, efter att samma överlevande har hittat en fysisk gud och gjort honom arg.
 • Animal Is the New Man : Det antyds att ytan gjordes obeboelig för en tid och de överlevande människorna flydde in i sterila underjordiska skyddsrum. Generationer under jorden sönderde dock sina immunförsvar och när ytan hade återhämtat sig kunde de inte längre återvända till den. De halvmänskliga hybriderna som befolkar planeten härstammar faktiskt från en stor serie genetiska experimentprojekt som genomfördes i ett dolt underjordiskt labb, uppenbarligen som en del av ett projekt för att återta den obeboeliga jorden ovanför. De enda kvarvarande människorna är Hakuowlo och Tatari , som förvandlades till sina nuvarande former av den tidigare nämnda Hakuowlo som straff för att ha dissekerat sin fru och sitt barn.
 • Irriterande pilar : Pilar är inte effektiva mot stora karaktärer. Bågskyttar kan döda någon med en träff, men bara slumpmässiga Mooks och bybor. De försöker inte ens skjuta på stora skurkar.
 • Art Evolution : 16 år skiljer utgivningarna av den ursprungliga PC Utawarerumono från PS4-remaken, som har omritade karaktärsdesigner samt en blandning av ny och förnyad CG. Skillnaden är slående när man jämför gammal och ny konst. Naturligtvis, där originalet använde 2D-sprites i strid, använder remaken 3D-modeller som uppföljarna. På musikavdelningen hade originalspelet totalt 24 musikspår och den första remaken lägger till 6 till, vilket gör soundtracket något repetitivt. PS4-remaken uppdaterar alla dessa spår till uppföljarnas standard och lägger till ett läge där soundtracket utökas kraftigt med de flesta av de 70-80 spåren från uppföljarna.
 • Art Shift : Närhelst Touka tappar lugnet blir hennes ansikte grovt inskrivet.
 • Artificiella djurmänniskor : Det antyds att de olika Little Bit Beastly- raserna som befolkar planeten faktiskt härstammar från en stor serie genetiska experimentprojekt som genomfördes i ett dolt underjordiskt labb, uppenbarligen som en del av ett projekt för att återta den obeboeliga jorden ovanför .
 • Axe-Crazy : Hauenkua kör en gigantisk mekanik och fnissar psykotiskt samtidigt som han pressar oskyldiga människor med den. Han uppmuntrar invaderande länder bara för att få fler möjligheter att använda nämnda meka och surra som ett litet barn om han inte kan. Och ändå är han fortfarande en av de mest inflytelserika domstolsrådgivarna.
 • Bebisar någonsin :
  • Åberopat men avvärjt när det gäller Touka. Kvinnorna i Evenkurga ska föda sin herres barn och Touka gör sitt bästa för att ”förföra” Hakuowlo, men tack vare några grundläggande missförstånd , ska vi säga, om hur graviditeten börjar är befruktningen helt klart omöjlig.
  • Spelade rakt med Yuzuha dock, som, efter att ha önskat Hakuowlo sin önskan att lämna bakom sig ”bevis på att hon levde”, resulterade i Kuon . Synd att ingen av föräldrarna får uppfostra barnet dock.
 • Battle Amongst the Flames : Den sista striden mellan Hakuowlo och Niwe utspelar sig i Shikeripechims brinnande palats, en eld som Niwe själv tände.
 • Var försiktig med vad du önskar dig : Uistalnemetia älskar att ge ”önskningar”, särskilt i den mystiska bakgrundshistorien. Men sättet det gör det är ofta på ett sådant sätt att den som önskar har det sämre efteråt.
 • Berserk-knapp :
  • Att slå sönder Toukas docka får henne att bli rasande.
  • När Aruruu dödas av Hauenkua, gör detta Hakuowlo så arg att det framhäver Hakuowlos gudaform, som sedan går på ett rasande.
 • BFS : För starkt för att svinga ett vanligt svärd utan att knäcka det, Karulau kräver att ett specialanpassat svärd görs som är oböjbart, okrossbart och utan behov av slipning. Vad hon får är ett massivt svärd som mer liknar en klubba som bara hon kan lyfta. Människor som träffas av det tenderar att stänka. För en testkörning klyver hon ett gigantiskt stenblock.
 • Bitterljuvt slut :
  • Visst, krigen är äntligen över och det antyds att världen kommer att bli mycket lugnare, men Hakuowlo är förseglad. Epilogen där-är-de-nu visar att de flesta av skådespelarna fortfarande inte har gått vidare helt. Men i slutet av både spelet och animen vänder sig Eruruu (efter en kort inre monolog om hur hon kommer att vänta så länge som det tar för Hakuowlo att återvända) mot något/någon som tittaren inte kan se och ler.
  • Spelversionen kan vara något mer gripande; Yuzuha har fött Hakuowlos barn och dog med Oboro som tog hand om barnet och lämnade Benawi ansvarig.
 • Svart komedi våldtäkt
  • Dorry och Guraa (alla utanför skärmen) bedriver sin herre Oboro med sake tills han svimmade och på något sätt hamnar i en naken hög med honom på golvet på morgonen.
  • En annan gång Oboro svimmar (endast spelet) är de väldigt tacksamma över att de fått uppdraget att släpa honom tillbaka till sitt rum (”Kan vi verkligen ?! Tack, sir!”). Hakuowlo bestämmer sig för att det är bäst att inte tänka på det.
 • Blekta kalsonger :
  • Den ursprungliga PC-versionen hade naturligtvis H-scener. Animen tar ut dem alla, vilket tyvärr orsakar ett Plot Hole genom att även ta ut Kuon, Hakuowlos dotter som spelar en stor roll i uppföljarna .
  • Remaken skär likaså H-scenerna. Den som faktiskt är relevant för handlingen ( Hakuowlo och Yuzuha blir gravid med Kuon ) händer fortfarande men scenen bleknar till svart innan något visas.
 • Blue with Shock : Hakuowlos ansikte (åtminstone den del som inte täcks av hans mask), blir blå när Oboro tar upp Toukas docka… och den faller isär.
 • Boisterous Weakling : Nuwangi, vars försök att visa sin fysiska skicklighet resulterar i att han bryter handen på Hakuowlos mask och bröt armen när han försökte hugga ett träd. Även om han konstigt nog inte är särskilt svag när du faktiskt slåss mot honom .
 • Båda sidorna har en poäng : Medan de flesta av kontinenten anser att Shakukopolu är kättare som följer den onde guden Onvitaikayan, men de tror att alla andra dyrkar en ond gud som tillskansat sig den sanna skapargudens position. Hakuowlo tror inte på någon av gudarna och låtsas inte göra det, men han är artig när det gäller båda positionerna och följer de lokala sedvänjorna efter behov. Som ett resultat är han mycket mer neutral mot Shakukopolu, som är allmänt hatade av alla andra, och är mycket missnöjd över hur de behandlas politiskt och socialt. Senare pratar han med Ulthury, en av översteprästinnan i Uitsalnemetia och hon bekräftar att han är en temperamentsfull gud som både ger och tar bort. Det blir mörkt roligt när det visar sig att hanär usurperaren Uitsalnemetia och Onvitaikayan var mänskligheten. Förutom det uppenbara betyder det också att båda sidor är helt korrekta. Onvitaikayan skapade dem, Uitsalnemetia befriade dem från misshandel och han förstörde ganska orättvist sin ”rival” genom att attackera människor urskillningslöst. Han är också två ’olika’ människor vars försök att hjälpa folket alltid verkar leda till krig och förstörelse.
 • Brain Bleach : Hakuowlo förnekar snabbt betydelsen av scenen där Oboro blir full och han säger åt tvillingbågskyttarna att ta hand om honom. De är lite för ivriga.
 • Mobba en drake : Kunnekamun är känt för att vara ett av de största imperierna, men en dåraktig och våldsam Owlo bestämmer sig för att det skulle vara en fantastisk idé att förklara krig mot dem, eftersom de inte betraktar dem som något annat än svag ohyra. Svaga kan de vara, men de har enorma rustningar som är ogenomträngliga för alla medeltida vapen. Andra länder kanske inte känner till detaljerna, men det faktum att de kan hålla fast vid ett så stort imperium trots att alla hatar dem är ganska talande. Än värre, även efter att de stampat Noseshechika in på trottoaren, försöker också ett gäng mindre länder att invadera.
 • Kalla en kanin en ”Smeerp” : Kimamau verkar i grunden vara apor, inklusive att kasta avföring på människor.
 • Chained by Fashion : Karulau bär en slavkrage även efter att ha rymt… och även efter att nationen som hade förslavat henne störtats. På frågan svarar hon att hon håller det som en medveten påminnelse om hur det känns att vara svag. Hon tror att hennes eget folks oförmåga att förstå de svaga är det som ledde till att de blev förslavade i första hand.
 • Tjechovs pistol :
  • En stor jordbävning nämns tidigt. Ingen skadades, men byn skadades lite. Det visar sig att skalvet orsakades av slaget vid Hakuowlo och Dii. Under den var Aruruu och Eruruu ute i skogen och Aruruu sårades dödligt. Hakuowlo sträckte sig ut till Eruruu och helade hennes syster i utbyte mot att Eruruu botade sina egna sår.
  • Vid ett tillfälle släppte de äldste i Onkamiyamukai en besvärjelse för att stoppa Kunnekamuns framfart, en besvärjelse som sägs ha använts för att försegla bort en Gud. Sagda besvärjelse kommer tillbaka i finalen eftersom den används för att försegla bort den sammanslagna Uitsalnemetia .
 • Chick Magnet : 90 % av skådespelarna är tydligen kära i Hakuowlo, inklusive några killar.
 • Childhood Friend Romance : Nuwangis främsta motivation är hans kärlek till Eruruu, men på grund av att han blivit korrumperad av lyx har han avvikit långt från den snälla pojken han brukade vara. Även om hon sa under deras senaste samtal att hon brukade älska honom, förstörde han alla sina chanser med henne helt själv för länge sedan.
 • Stridspragmatiker :
  • Vid minst två poäng kommer någon att notera att deras motståndare ”fuskar”. Den första är inkluderingen av en jättekatt som misstas för sin mamma, en skogsgud, i en strid och den andra är när Touka försöker följa Hakuowlo och varenda huvudkaraktär kommer i hennes väg ganska mycket. Detta erkänns av nämnda smutsiga fuskare.
  • Används i ett allvarligt fall under Shikeripecims första invasion där Hakuowlo återuppfinner krutet som ett vapen, och förstör ett helt fiendeläger med det. Många karaktärer är sjuka av hur skrämmande kraftfull den är, och den behandlas som en av de mest moraliskt tvetydiga handlingar huvudkaraktärerna har gjort.
 • Cool Mask : Hakuowlo. Inte ens han vet hur han ser ut utan masken, så du vet att han menar allvar. Faktum är att forskarna som ursprungligen återhämtade sig och studerade honom till och med hittade ett sätt att förbättra sin hälsa och livslängd genom att ta på sig dubbletter av hans mask… tills han slog dem.
 • Dark Is Not Evil :
  • Camyu har svarta vingar och kan se och bli vän med onda andar. Trots detta är hon en glad, vänlig tjej som inte verkar ha något ont i sig alls.
  • Hakuowlos brutalt våldsamma, täckta av skuggande gud-monster form, ”Guden som bringar olycka”, är Uitsalnemetias goda sida.
 • Days of Future Past : Vid första anblicken verkar serien utspelas i en alternativ tolkning av det tolfte århundradet. När berättelsen fortsätter dyker det upp några oegentligheter i form av gigantiska promenader.
 • Death of a Child : När Nuwangi gör Mutikapa arg, plundrar den byn och dödar en familj, inklusive barnet.
 • Decapitated Army : När Suonkasu är död, kapitulerar den mycket kraftfullare Na Tuunk-armén bara för upproret.
 • Designer Babies : Alla noterar  är ättlingar till genetiska experiment. notera 
 • Developer’s Room : Din belöning för att du slog spelet.
 • Oproportionerligt vedergällning : Skurken i den andra bågen är övertygad om att Hakuowlo är en avskyvärd brottsling, vilket gör det okej för honom att bränna försvarslösa byar, försöka döda barn och leda sina män till självmordsattacker. Eruruu som ropar ut honom om detta är det som bryter förtrollningen om honom och får honom att ha en kortfattad min Gud, vad har jag gjort? ögonblick innan han mördades .
 • Distinktion Without a Difference : Karulau vill ha ett svärd, men bryter något som hon använder. Hakuowlo ger henne en klubba och hon kastar den åt sidan. De beställer sedan ett specialtillverkat svärd speciellt för henne så att det inte skulle gå sönder, matta eller böjas och sluta med ett massivt svärd som inte har något riktigt blad och inte ens kan plockas upp av en enda person. Karulau lyfter lätt upp den och svänger runt den… men det är fortfarande bara en klubba när man kommer ner till den.
 • Distraherad från döden : Teoro dyker upp i tid för att varna skådespelaren att en inkommande armé har slaktat praktiskt taget alla från hans by. Hakuowlo är så upptagen med att svara att han inte märker att Teoro blöder ut minuter senare.
 • Dump Stat : Magiskt försvar är värdelöst i originalversionen, eftersom det inte ens finns några fiender som faktiskt använder magi på dig. Detta stämmer inte i remaken.
 • Early Game Hell : De inledande delarna av spelet är betydligt svårare än de senare delarna, speciellt nivån där du helt enkelt måste locka Mutikapa till en gropfälla. Du har inte många enheter, de är inte lika bra som de du får senare och du har inte haft mycket möjlighet att bygga upp dem. Även om ett misstag lätt kan få dig att tappa en nivå senare genom att inte skydda Eruruu eller Hakuowlo, kan du tidigt spela felfritt och ändå förlora. Under den sista bågen ökar svårigheten igen när Abh-Kamu och Masked Soldiers introduceras.
 • Earth All Along : Det visar sig att spelet utspelar sig i en lång framtid, efter att mänskligheten föll och dog ut, med de nuvarande folken som bor i landet som ättlingar till genetiska experiment.
 • Elementär sten-papper-sax : Jorden slår eld slår vatten/blixten slår vind slår jord. Mörker och ljus är båda utanför cirkeln.
 • ”Eureka!” Moment : I den ursprungliga visuella romanen studerar Hakuowlo en del av Mutikapas päls i frustration, utan att kunna förklara varför varelsen flydde natten innan när den hade honom och Eruruu i sitt grepp. Kan inte, det vill säga, förrän Aruruu dränker honom och pälsen i te och denna trope följer.
 • Evil Laugh : Niwe och Hauenkua är väldigt förtjusta i dessa.
 • Expy : Hauenkua, som har silver hår, kör en gigantisk röd mek och är en Axe-Crazy Blood Knight . Känner vi dig inte någonstans ifrån?
 • Fanservice :
  • Det är ganska lätt på det, jämfört med många andra animer, men det finns några anmärkningsvärda exempel. I det första avsnittet kan stunderna runt Eruruus svans (se Fantastisk upphetsning ) räknas som detta. I ett senare avsnitt försöker Mukkuru, när han är hungrig, få mjölk från Eruruu och säger sedan ( enligt Aruruu ) att han tycker synd om henne, vilket provocerar fram en extremt upprörd reaktion. (Medan en lite mer logisk tolkning skulle vara att han syftar på bristen på mjölk eller försöker be om ursäkt, men naturligtvis är storleken på hennes bröst den uppenbara innebörden. )
  • Sedan kom Karulau , och när Eruruu bad henne att ta av sig kläderna så att hon kunde leta efter ytterligare skada, var det första hon gjorde att säga: ”Åh, så det är vad du är inne på.” Cue en annan chockad reaktion från Eruruu.
 • Fantastisk upphetsning :
  • I det första avsnittet blir Eruruu förvirrad när Hakuowlo rör vid hennes svans . För en sekund ser hon ut som att hon verkligen gillar det (hennes öron blir till och med piggare!), blir sedan väldigt generad, rodnar rasandeoch knuffar honom – skada och allt! — till marken och ropade NEJ! . Hoppas det var värt det, Hakuowlo!
  • Några ögonblick senare i samma avsnitt, sveper två barn hennes svans förbi, vilket framkallar en liknande reaktion, även om tonvikten läggs på hennes ilska. I efterhand verkade hon ganska överseende med Hakuowlo efter vad som kunde ha tolkats som att han försökte famla henne, även om detaljer om frågan om en tjejs svans som helhet är få.
 • Fantastisk rasism : Alla hatar folket i Kunnekamun, invaderar regelbundet deras hemland och slaktar dem. Även om det i det här fallet kan ha mer att göra med religiös intolerans än ren rasism. Detta leder till slut Shakukopolu att försöka förena hela världen genom erövring.
 • Fantasy Counterpart Culture : Hela världens miljö = Medeltida Japan men med fler Ainu-folk och Humongous Mecha .
 • Fiktion : Spelet använder en mängd olika påhittade termer som på ett användbart sätt tillhandahåller en ”översättning” ovanför varje term. Här är några exempel (med hjälp av uppföljarnas namnkonvention):
  • Owlo = Herre, ledare för ett land, ”kejsare”. För den sista är ”Owlo” vanligtvis glansad med ”kejsaren” kanji (”皇”) i den ursprungliga japanska versionen. Hakuowlos namn betyder något i ordningen ”White Lord”.
  • Woptor = ”Häst” . Egentligen är de teropoder som används som lastdjur, för samma ändamål som hästar.
  • Nugwisomkami = Onda andar, onda gudar. Uitsalnemetia anses vara en Nugwisomkami av vissa människors religion.
  • Dinebokshir = helvete
 • Forbidden Fruit : Den kronologiskt tidigaste scenen i spelet är Hakuowlo som undersöker ett dolt fossil av en gigantisk humanoid helt enkelt för att han blev tillsagd att hålla sig borta från den. Det slutade illa.
 • Kraftfull kyss : Med tanke på en otillräcklig förklaring till varför du skulle kyssa någon, kysser Yuzuha omedelbart Camyu och sedan Aruruu. När hon får veta att kyssar vanligtvis är reserverade för det motsatta könet, kysser hon omedelbart Hakuowlo och sedan Oboro.
 • Föreskuggning : Det finns många små tips tidigt till större handlingsavslöjanden senare, av vilka de flesta bara en återkommande spelare/tittare kommer att fånga:
  • Även om det kanske inte var avsiktligt, finns det en antydan till Hakuowlos sanna identitet som landets gudtidigt när Eruruus familj tackar för maten. Efter att de tackat Uitsalnemetia svarar han dem med mild förvirring och accepterar omedvetet deras böner.
  • Tidigt påstår Hakuowlo att en gud helt enkelt inte borde vara så upprörd över en enkel förstörd helgedom, något han uttalar med en hel del övertygelse. De andra frågar honom hur han vet det, varefter han helt enkelt blir förvirrad. En annan ledtråd till hans sanna natur som en Gud .
 • Vänner med fördelar : I den ursprungliga versionen av spelet hamnar Hakuowlo med att ligga med de flesta av tjejerna. För vissa av dem verkar det som en engångsgrej, men med andra fortsätter det troligen därifrån. Han förbinder sig inte öppet till någon heller.
 • Gadfly : Karulau gillar att reta Hakuowlo och Touka. Naturligtvis, om du är den typen som går till Karulau för att få råd om hur du går i säng med Hakuowlo, så förtjänar du ganska mycket vad du kommer att få.
 • Gameplay och berättelseintegration
  • Oavsett hur mycket duktig Nuwangi är, kommer han inte att attackera Eruruu. Du kan utnyttja detta på högre svårigheter för att få honom att slösa bort en sväng. AI:n kommer ibland att få honom att springa fram till henne, men istället för en attack får du speciell dialog.
  • Du kan låsa upp Aruruus sista attack innan hon faktiskt har den varelse som behövs för att använda den. Om du försöker blir hon redo för att starta en vindstorm… men sedan stannar hon bara upp i förvirring.
  • Varje karta där vatten finns kommer att få Aruruus försvar att rasa. Mukkuru lider trots allt av samma svaghet som sin förälder, Mutikapa.
 • Ondskans trädgård : Suonkasu har en vacker trädgård med vita blommor som växer från lik.
 • Genius Ditz : Touka. Hur kan du vara en så skicklig kämpe och förmodligen befälhavare också men ändå sluta… ja, TOUKA. Se nedan för ett utmärkt exempel innan hon ens går med dig. Också incidenten med dockjakten. Och graviditetsråd från Karulau. Och livvaktsfärdigheter kontra alkoholtolerans.
 • Glaskanon : De maskerade soldaterna som träffas nära slutet kan ofta vara en skjuten, men de slår också hårdare än Abh-Kamu. Eftersom de också har hög hastighet och rörelsestatistik är de faktiskt förvånansvärt farliga.
 • Gorn : Ganska många exempel. Karulau blir ganska duktig på att åberopa detta, grafiskt dela öken (och slå av dem) och skapa en skur av blod och styckade lemmar varje gång hon svingar sitt svärd. Och när Humongous Mecha väl anländer för första gången blir det ännu värre. Det regnar bokstavligen blod vid ett tillfälle.
 • Gratis japanska : I den engelska dubben kallar Camyu ständigt Aruruu för ”Aru-chan.”
 • Gravity Is a Harsh Mistress : Touka tar en paus för en god portion Visible Silence efter att bron hon stod på faller ut under henne. I spelet lyckas hon ta tag i och klättra upp på ena änden av bron, men hon blir tillfångatagen strax efter.
 • Halva mannen han brukade vara : En ligist skryter till Karulau om alla flyende kvinnor som han har mördat. Hon sliter sönder honom på mitten med sina bara händer säger sedan till Hakuowlo att blunda medan hon tar hand om resten . Resten av hans följeslagare har dödsfall som är minst lika brutala och ibland mer.
 • Hard-Drinking Party Girl : Karulau tar alltid med sig en kanna sake.
 • Heel–Face Door-Slam : Efter att ha blivit besegrad och skonad bestämmer sig Nuwangi för att göra vad han kan för att stoppa kriget och sona sina brott… och blir omedelbart dödad av några banditer.
 • Hellhole Prison : Fängelseön Sahara är denna trop nästan bokstavligen. Den ligger vid foten av en aktiv vulkan med både lavaströmmar och skadliga gaser i överflöd, vilket gör den minst sagt ogästvänlig. Det är faktiskt så helvetiskt att det inte finns några vakter eftersom de inte skulle kunna bära platsen. Det enda som kan uthärda platsen är de olika misslyckade experimenten från Kunnekamun-imperiet.
 • Hide Your Lesbians : Tvillingarna är förvisso gay och flirtar med Hakuowlo och sover förmodligen med Oboro, men den exakta karaktären av deras förhållande till den senare är oklart. Allt som definitivt kan konstateras är att Hakuowlo inte vill tänka på vad de gör med Oboro när han svimmar berusad och att han inte är gift flera decennier efteråt och att han inte verkar ha något emot det (eller ev. lägga märke till) deras uppmärksamhet.
 • High School AU : Det finns ett ljuddrama med nästan alla karaktärer från serien som går på en modern japansk gymnasieskola. CD-skivan innehöll också några konstverk med karaktärerna i sina skoluniformer.
 • Honor Before Reason : Touka låter inte ens förnuftet komma in i hennes sinne…
 • Hopeless Boss Fight : Den andra kartan är Hakuowlo och Teoro som försöker locka Mutikapa i en fälla. Om du försöker bekämpa det innan dess, kommer du att upptäcka att det är osårbart. Även då är kartan svår eftersom kimamau fortsätter att komma i vägen för dig och Mutikapa är snabbare än du.
 • Hot-Blooded : Underförstått att vara faktiskt bokstavlig. De med en eldsjälvisk personlighet är väldigt aggressiva och när Karulau och Oboro drabbar samman under hennes introduktion oroar sig folk för att de faktiskt kan starta en eld.
 • Human Popsicle : Iceman. Det fungerade bara för honom på grund av att han hade en gud inom sig.
 • Humongous Mecha : Det finns en nation som består av en religiös minoritet som har gigantiska meka som ges till dem av sin gud för att försvara sig själva. Med tanke på att resten av världen inte ens har uppfunnit krutet…Men bortsett från rustningar finns det få eller inga mekaniska delar på själva Abh-Kamus. Faktum är att de är ganska squishy och blöder rikligt när de förstörs. Till skillnad från EVA: er har de noll mekaniska delar att tala om.
 • Jag var aldrig här : Ugglan Hakuowlo och hans anhängare blev aldrig personligen inblandade i Na Tuunks inbördeskrig, det råkade bara vara en obesläktad maskerad man där nere.
 • Obesonlig man : Karulau. Hon rycker lätt på axlarna från att bli knivhuggen i båda armarna och kan döda ett dussin slumpmässiga slumpar med ett enda sväng av sitt gigantiska svärd ( Super Strength hjälper).
 • Omedelbar Sedation : Eruruu, som är läkaren , underkuvar sin syster med ett bedövningsmedel på fem sekunder och dukar själv för det på två .
 • The Kid with the Remote Control : Aruruu föder upp en tigerliknande unge till gigantiska proportioner och rider senare på den i strid.
 • Kick the Dog : Åh man, var ska man börja med den här serien? Tja, allt börjar med att skära ner gamla damer och saker går därifrån.
 • Kill Sat : Mutsumi utplånar ett land genom att kalla in ett orbital strålekanonslag som avfyras från en rad satelliter som fortfarande är aktiva.
 • Limit Break : Genom att fylla på din Zeal-mätare kan du starta ytterligare en attack. Om du har maxat din teknik, gör denna bonusattack en enorm skada.
 • Härstamning kommer från Fadern : Inverterad; ett barn ärver sin mors stam. Det är därför Sakuya och Hien är Shakukopolu trots att de härstammar från Evenkuruga Genjimaru.
 • Little Bit Beastly : Alla är någon form av djurmänniskor, med en given nation i allmänhet av en specifik art. Hakuowlo börjar i en hundnation. Det finns också kanin-, tiger- och fågelmänniskor. Barn ärver sin mammas djuregenskaper.
 • Mage Species : Även om alla har någon form av elementär affinitet, är de bevingade människorna de enda som har visat sig ha funktionell magi.
 • Miss Conception : Touka är tänkt att föda Hakuowlos barn men är förståeligt nog besvärlig när det kommer till att berätta det för honom. Karulau ger henne några ”hjälpsamma råd” genom att berätta för henne att Hakuowlo gillar att bli kupad (det gör han inte), uppmanar henne att hoppa över förspelet och orsaka sig själv en hel del smärta och, slutligen och mest kritiskt, säger till henne att Hakuowlo måste ejakulera på henne istället för inuti henne. På något sätt leder detta användbara råd inte till hennes graviditet.
 • Min mästare, rätt eller fel : Benawi och Kurou håller sig till strikt krigarheder och vägrar att vara olydig mot sin herre, oavsett hur uppenbart inkompetent eller ond han är. Men nederlag betyder vänskap , så de går med i Hakuowlo… som tropen sedan gäller.
 • Nästan osårbar : Mutikapa kan inte skadas av de flesta vapen om den inte är våt.
 • Nintendo Hard : Spelet med högre svårigheter är svårt, men mest på grund av dåliga designbeslut. Det finns bara ett sätt att läka förutom att gå upp i nivå och det fungerar inte på Eruruu. Du kan inte kontrollera var dina egna enheter är utplacerade, du kan inte kontrollera vilken ordning dina enheter rör sig i och du kan inte påverka eller ens se din hastighetsstatistik. Din rörelse är också lägre än någon av dina fiender. Dessutom är Hakuowlo inte svårt att ta ner på så få som bara två eller tre attacker. Slutligen kan du bara spara före kartor, inte under. Du kan inte ens spara mellan två delkartor.
 • Not Quite Dead : Skelettet Hakuowlo hittade kan redan ha fossiliserats, men det betyder inte att det verkligen var dött. Den vaknar och smälter samman med honom och förvandlar honom till en gud.
 • Not So Invincible After All : Abh-Kamu som ställs upp mot slutet av spelet är verkligen kraftfulla kombattanter, men när den första blixten är över och folk kommer över chocken av att se sin styrka, börjar de falla. En del av det beror på att Kunnekamun sprider sina krafter för tunt, vilket gör att isolerade enheter kan överväldigas av ett stort antal. Än värre, eftersom Abh-Kamu är förlorad teknologi , kan Kunnekamun inte ersätta några förluster de åsamkas, och de litar nästan helt på Abh-Kamu för sin armé, vilket betyder att saker och ting börjar se dystra ut ganska snabbt efter att tidvattnet vänder.
 • ”Inte så annorlunda” Kommentar :
  • Oboro tar upp den här tropen till Hien under deras sista konfrontation, och noterar att han är för mycket lik hur Oboro själv brukade vara förr .
  • Dii påpekar att allt Hakuowlo har gjort har varit lika destruktivt som det han gör. Visst, landet Tuskur blomstrade, men bara genom att utnyttja tekniken borde de inte ha det ännu på bekostnad av alla sina grannar.
 • Oblivious to Love : Not a Chaste Hero per se, men Hakuowlos karaktärsteckning dansar nära båda troperna. Han har en vag uppfattning om att hans relationer med andra tjejer kan göra Eruruu svartsjuk – men tänker inte riktigt på varför hon skulle vara det – vid ett eller två tillfällen och inser att Karulau är där hon vill vara efter att ha lovat honom, men attribut fel (eller ofullständigt för att vara mer exakt) skäl till det. Även efter att nämnda relationer blivit fysiska verkar Hakuowlo tro att tjejerna är mycket mer avslappnade när det gäller det än de faktiskt är eller antar andra skäl, som Yuzuhas fall, där han tror att allt den sjuka flickan vill ha är ett barn. Ganska tätt där, Hakuowlo.Det avslöjas senare att, åtminstone i Eruruus fall, trodde han att hon bara agerade på deras kontrakt och faktiskt inte älskade honom.
 • Av med hans huvud! : Karulau och Touka slåss mot hånar. Touka dödar ett tjugotal på tre sekunder medan Karulau tittar på. Mook attackerar Karulau. Karulau slår av huvudet.
 • One-Winged Angel : Både Hakuowlo och Dii förvandlas till något som bäst beskrivs som en bepansrad Godzilla.
 • Pennskjutande president : Hakuowlo hittas ofta bakom högar av rullar som måste signeras. Efter att Hakuowlo är förseglad och Benawi blir steward, har han också högar av rullar som behöver signeras.
 • Fysisk Gud : Mutikapa är skyddsanden för skogens gud. Hakuowlo verkar skeptisk till en början, men den är uppenbarligen väldigt gammal, har mänsklig intelligens och verkar oförstörbar om du inte får den blöt. Uitsalnemetia är också en mänsklig varelse som kan ta formen av ett gigantiskt Godzilla-djur.
 • Proud Warrior Race Guy : Touka och Genjimaru är båda medlemmar av Evenkuruga, en tillbakadragen stam av extremt skickliga krigare.
 • Röda ögon, varning : Skurken Mutsumi har röda ögon, liksom den normalt blåögda Camyu när hon går in i vampyrläge .
 • Reinkarnationsromantik : Det antyds starkt att Eruruu är en reinkarnation av Mikoto, Hakuowlos fru och mor till hans barn. Eruruu är dock mycket mer avundsjuk än vad Mikoto var.
 • Revolutionen kommer inte att bli civiliserad : Det påpekas att om byborna bara hade stått ner efter att Tuskur dog, så skulle många andra dödsfall inte ha inträffat… speciellt den paranoida kejsaren som slaktade flera oskyldiga bybor ”för säkerhets skull”. Hakuowlo är äcklad av Inkallas agerande, men utnyttjar pragmatiskt det faktum att detta får många andra byar att ansluta sig till hans revolution.
 • Running Gag : De oändliga högarna av dokument som Hakuowlo måste inspektera och signera. Närhelst han klagar på beloppet kommer någon (vanligtvis Benawi) med mer.
 • Skrämmande stickande svärm : I kapitel 2 av mangan försöker Aruruu få honung från en bikupa medan gruppen vandrar i bergen. Det slutar med att hon faller från trädet och tar med sig kupan och alla blir stucken. Den blev dock aldrig animerad.
 • Schizo Tech : Shokukopolu från Kunnekamun går i krig med Eva-stil Humongous Mecha . I en medeltida-fantasimiljö. Att säga att de är extremt effektiva vore att uttrycka det lätt. Å andra sidan utspelar sig spelet faktiskt i en lång framtid och dessa är faktiskt artefakter som lämnats av nu utdöda människor från en mindre avlägsen framtid .
 • Screaming Warrior : Oboro börjar som den här typen av karaktär. Han blir senare tillrättavisad under träningen för att ha gett sig av med detta. I animen visas han senare gå ut ur hans sätt att inte skrika under strid, efter att ha insett hur löjligt och ineffektivt det är.
 • Self-Imposed Challenge : Spelet delar ut många titlar för olika prestationer, som att vara obesegrad, nå en viss nivå eller använda allas avslutande drag.
 • Senseless Sacrifice : Sakuya har blivit permanent förlamad så att Hakuowlo ska rädda Kuuya. Han går med på att försöka. Senare dör Genjimaru och attackerar Dii och den senare accepterar gesten och tänker släppa Kuuya. Båda deras uppoffringar är förgäves eftersom Kuuya går berserk, blir straffad av Dii och får henne att bry sig när hon ser Genjimarus döda kropp.
 • Sexuell Karma : Avvärjt i den ursprungliga PC-versionen. Hakuowlo och Eruruu var båda berusade, Karulau drogade hans skull, Touka tvingade sig på honom som ett missriktat försök att uppfylla sin plikt som Evenkuruga, och Camyu (eller en av hennes splittrade personligheter ) använde magi för att hålla tillbaka och våldta honom . Men spelade rakt med Ulthury och Yuzuha – båda gångerna var det fullt samförstånd och roligt .
 • Skjut läkaren först : Fiender kommer vanligtvis att rikta sig mot Eruruu först, även om hon sannolikt kommer att vara betydligt högre än resten av ditt lag. Vad som gör det värre är att det inte finns något annat sätt att läka dina enheter om du inte bara råkar utjämna vid en lämplig tidpunkt. Intressant nog är detta faktiskt det bästa sättet att läka på den slutliga kartan eftersom Eruruu omöjligt kan överleva och även om hon kunde så skulle hon inte kunna läka alla på en gång från attacker som träffade hela fältet.
 • Soap Opera Rapid Aging Syndrome : Mukkuru går från en unge till en fullvuxen vuxen på ungefär en vecka. Bortsett från en liten överraskning, borstar karaktärerna bara över det.
 • Socialdarwinisten : Dii. All hans manipulation är att ställa alla nationer mot varandra för att sålla bort de svaga.
 • Stava mitt namn med ett S : Tack vare att spelet använde ganska exotiska namn, fick den första fanöversättningen bestå av mycket av stavningarna på egen hand. Sedan förvirrade animens engelska dubb saker ytterligare med dess uttalsval (”Eruruu” kallas ”Eleluu”, till exempel), och sedan kommer spelets uppföljare och officiella översättning ut med sina egna stavningar.
 • Star-Crossed Lovers : Det är svårt att få fler stjärnkorsade än kejsaren av en nation och mannen som nationen proklamerar är djävulen. Det slutar inte bra för Kuuya och om kärleken inte hade inträffat i första hand hade den näst sista bågen slutat mycket lyckligare för alla inblandade.
 • Starterskurk : Nuwangi och hans familj, som styr över nationen Yamayura Village är en del av. Men de är alla inkompetenta i krigföring och störtas förvånansvärt lätt av Hakuowlos uppror.
 • Arkivfilmer : Mycket, mycket märkbar i krigsscener i animen.
 • Superstyrka : Karulau, som lyckas lyfta ett svärd i ena handen som det tog fem män bara att bära in i rummet. Det är tydligen en egenskap hos hennes ras, Giriyagina.
 • Stöd för Harem : Hakuowlo har många tjejer som är kära i honom, men den han verkligen älskar är Eruruu. Även om han fortfarande bryr sig om de andra (och i originalspelet sover med var och en av dem minst en gång), är det ganska tydligt vem han verkligen har känslor för.
 • Visst, låt oss gå med det : När Hakuowlo försöker förklara grunderna för jordbruk och användning av gödningsmedel för byborna, ger de honom tomma blickar och säger att det bara måste vara en lycka till. Han ger upp och låter dem tycka vad de vill.
 • Sympati för djävulen : På något sätt anses Suonkasu vara en ynklig figur trots hans massmord och inblandning i slavhandeln. Han motiverades främst av sin maniska men genuina kärlek till Karulau. När han höll på att dö, vaggade Karulau honom så att han åtminstone kunde dö i fred.
 • De kallas ”Personliga problem” av en anledning : När Hakuowlo slentrianmässigt tar upp att han vet hur man smider, är Teoro chockad eftersom metallbearbetning är en sällsynt färdighet och hålls en noga bevakad hemlighet. Hans fru armbågar honom när han frågar Hakuowlo hur han vet hur man arbetar med järn och påpekar att det inte spelar någon roll just nu.
 • Title Drop : Citatet överst på denna sida kommer från en rad nära slutet av spelet.
 • Token Good Teammate : För länge sedan fanns det en bra vetenskapsman som forskade om ismannen, Hakuowlo. Han valde att dö för sin moral innan de kunde glida undan. Vilket förmodligen bara är det bästa med tanke på det straff varannan forskare fick.
 • För länge; Dubbade inte : När Yuzuha, Aruruu och Camyu försöker komma på smeknamn, tror Yuzuha att hon kan kalla sin bror Boroboro utifrån hans namn. ”Boroboro” betyder ”allt slagen” på japanska, men de som inte kan språket kommer förmodligen att sakna det.
 • Sanna följeslagare : Heliga skit. Från Aruruu hänvisar till Hakuowlo som hennes far, till Oboro hänvisar till honom som ”bror”, till de långa talen om familjen, det är sant sällskapssmak.
 • Oväntat realistiskt spel :
  • Karulau har superstyrka, jättebra. Hennes klor är dock för nära håll, så hon vill använda ett svärd. Men… svärd är inte riktigt byggda för att ta den nivån av missbruk och bara att göra dem större ökar massan snabbare än storleken, vilket betyder att de också går sönder. Hakuowlo måste så småningom gå till en smed och beställa ett vapen åt henne byggt utan någon annan funktion i åtanke förutom att det inte går sönder eller skadar sitt eget blad när det slår. Medan vapnet han får henne hänvisas till som ett svärd, är det uppenbarligen bara en mycket speciellt förberedd massiv metallbit utan något som liknar skärkraften eller eggen på ett svärd samt ingen faktisk spets. Vuxna män med superstyrka kan inte ens lyfta det själva tack vare denna design. Karulau lyckas ta bort det… men svärdet går ändå sönder så småningom.Du kan inte bara skala upp vapen som vanligt och förvänta dig att de fortfarande fungerar. Det tredje spelet i serien påpekar till och med problemet med viktskillnader när huvudpersonen i spelet funderar på att den nya utövaren av det ombyggda svärdet borde kasta sig runt eftersom hon bara väger en bråkdel av vad vapnet gör.
  • Kunnekamun kan ha en intensiv militär makt jämfört med alla andra, men det kom till priset av att få dem att expandera alldeles för snabbt för deras vunna nytta. När andra nationer för en koordinerad motattack tvingas de plötsligt på reträtt eftersom deras styrkor är alldeles för tunna spridda vilket gör det svårt att försvara sig från en attack som kommer från flera håll samtidigt. Och mot ett sådant överväldigande antal ställs till och med deras mäktiga Avu Kamuu i strid.
 • Enheter som inte ska skalas : Enheter på kartor ser ofta för stora ut för vad de gör. Storleken på enheterna i sig är ofta inte att skala: Mukkuru är tillräckligt stor för att Aruruu kan passa in i hans mun, men verkar mycket mer rimlig i skala när du slåss.
 • Oproblematisk prostitution : Flera scener säger att Hakuowlo legaliserar prostitution i landet Tuskur och till och med personligen övervakade utvecklingen av det lokala red light district. Han får rykte om sig att vara en kvinnokarl på grund av detta, men det visar sig att han gjorde detta för att han trodde att sexbutiker skulle dyka upp oavsett om de var olagliga eller inte, och på så sätt kan regeringen åtminstone reglera dem och hindra de inblandade kvinnorna från att blir misshandlad.
 • Oroväckande könsavslöjande : Inverterad: Vi förleds att tro att Kuuya från Kunnekamun är en pojkkung, men Hakuowlo får reda på att ”han” i själva verket är en tjej med en tenorröst. Spelade rakt av med tvillingbågskyttarna, vilket många vägrar acceptera baserat på några scener som inte ens Hakuowlo vill tänka på.
 • Ovanliga öron : Förutom karaktärerna med djuröron har vi exempel på lurviga alvöron och vingöron .
 • Utopia rättfärdigar medlen : Kuuyas plan att ena världen genom våldsam, blodig erövring för att tvinga fram samexistens mellan alla raser. Genjimaru motarbetar att all ”fred” som blir resultatet av en sådan strategi inte är något annat än förtryck, hat kommer att sjuda i hjärtat på dem som erövrades, och så småningom kommer det bara att främja ytterligare krig längre fram.
 • Vag ålder : Eruruu ser ut som om hon är runt femton eller sexton, men behandlas som en fullvuxen och en som har gått flera år utan att visa något intresse för män. Återigen, hon bor i en liten by på landsbygden där människor kan betraktas som vuxna betydligt tidigare. Hon är äldre än Aruruu, som ser ut att vara tio eller så. Camyu är i samma ålder som Aruruu, men ser betydligt äldre ut och är mer fysiskt utvecklad än Eruruu. I spelet har Camyu sin första mens något tidigt i historien, så tydligen är hon bara en riktigt tidig blomning.
 • Victory Is Boring : Hakuowlo upptäcker att det är mycket tråkigare att driva ett land än att befria ett land. Precis som i Running Gag innebär det ett berg av pappersarbete samt att hantera känsliga utländska relationer. Eftersom det bara är en tredjedel in i spelet förblir det inte tråkigt särskilt länge…
 • Weaksauce Svaghet : Mutikapa förlorar sin osårbarhet om den blir blöt.
 • Vapenspecialisering : Hakuowlo: Steel Fan ( vaaay mer smärtsamt än det låter), Oboro: Twin Swords , Benawi: Halberd, Karulau: Enormt ”Sword” .
 • Wham Avsnitt : Avsnitt 22. Hakuowlo förvandlas till gudmonstret framför Eruruu. Aruruu dödas, och kommer sedan tillbaka till livet, tack vare en affär med nämnda gudmonster i en tillbakablick där Aruruu dödas igen. Och så har Hakuowlo en tillbakablick. Till modern tid.
 • Vad hände med musen? : Så varför ser Camyu ut att vara en vampyr egentligen? Det har lite att göra med att vara en reinkarnation av en psykisk testperson som Hakuowlo ansåg vara en dotter innan mänskligheten dog ut . Den enda antydan till en förklaring är att det kan vara relaterat till hennes ”mörker” krafter och samhörighet med Nugwisonkami (onda andar).
 • Vad har jag blivit? : Hakuowlo går igenom detta när han lär sig att han är något slags gudsliknande odjur och inte en människa .
 • Healthy Crossdresser : I spelet missar Hakuowlo först bågskyttetvillingarna Dorry och Guraa för flickor, tills de glatt erbjuder sig att bevisa motsatsen . Animen kringgår frågan om deras kön .
 • Worf-effekten : I animen förlorar den onda ninja Oboro varenda duell med en namngiven karaktär. I spelet är han tydligare en skicklig krigare men hamnar ofta på den förlorande sidan när han ställs mot andra stora krigare.
 • Yandere : Nuwangi är ett manligt exempel. Suonkasu agerar också som en, och mördar och/eller torterar våldsamt alla som kommer i vägen för hans ”kärlek”.
 • Ye Olde Butchered engelska : I den officiella översättningen talar Uitsalnemetia på detta sätt. När hans värd Dii eller Hakuowlo börjar använda den här diktionen snarare än standardtal, är det ett tecken på att Uitsalnemetias personlighet börjar ta över sin egen.
 • Du kan se mig? : I animen har Camyu förmågan att sjunga sig själv osynlig. Hon smyger in i Hakuowlos sovrum för att ta en tupplur och osynlighetsförtrollningen tar slut. När hon vaknar står Hakuowlo där och stirrar rakt på henne. Hon frågar: ”Kan du av någon slump se Camyu ?”
  • När Hakuowlo bekräftar att Camyu får panik och snabbt skanderar sig själv osynlig igen, men på grund av hennes panik försvinner besvärjelsen omedelbart. Hon märker det inte i alla fall förrän Hakuowlo skämtar i fullständig deadpan: ”Jag kan fortfarande se dig.”
 • Din prinsessa är i ett annat slott! : Drag flera gånger. Att besegra Nuwangi och etablera nationen Tuskur är inte slutet; i själva verket är det egentligen bara början på historien. Orikakans och Niwes förluster tar oss bara till halvvägs.