Karaktärer / Endo och Kobayashi Live!

Karaktärer från jorden

    Endo Aoto
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/eakltlotvl_chara_pic_aoto_250px.png
Röst av : Kaito Ishikawa

Duons Play-by-Play Caster. Efter att ha tränats som basebollspelare under större delen av sitt liv, flyttade han till Broadcasting Club efter att ha ådragit sig en karriär-avslutande skada . Har en uppenbar crush på Kobayashi.


 • Mållöst söker lycka : Hans allmänna humör efter hans karriärskada , eftersom han inte har någon aning om något mål i livet . Romanen beskriver hans humör när han först gick med i Broadcasting Club som ”ett vandrande skal, vilsen till varför han ens levde. Han tillbringade sina dagar med att gå i skolan och helt enkelt inte dö.” Kobayashi muntrade upp honom rejält under månaderna precis innan historien börjar.
 • Skada som avslutar karriären : Han brukade vara med i basebolllaget, men en skada i axeln satte stopp för alla drömmar om att bli proffs (vilket var osannolikt till att börja med, eftersom han var ”knappt medelmåttig” med sina egna ord) . Strax efter träffade han Kobayashi som uppmuntrade honom att gå med i sändningsklubben och föreslog att han kanske kunde bli sportkommentator istället.
 • Cry for the Devil :Bokstavligen . Det är hans svar efter att ha gått igenom fanskivan på Kobayashis uppdrag.
  Slutsatsen? Aoto skrek . Bara ett litet spel förvandlade den här gymnasiepojken till ett snyftande vrak.
 • Converted Fanboy : Endo började bara spela Magikoi för att hans kärlek Kobayashi gillar det och hoppas att de kan ha fler samtalsämnen. Men ändå fick han spela den i en och en halv månad innan den aktuella historien.
 • Gillar inte skräppost : Aubergine. Ett roligt ögonblick som också visar hur han är upptagen med Kuon Kirise-grejen innebär att han frånvarande beställer aubergine Bolognese under en dejt med Kobayashi, försöker utelämna allt, men till slut måste han äta vad han kallar sin akilleshäl för att han tror att det är okul att erkänna det för Kobayashi.
 • Expository Hairstyle Change : Ett mindre fall. Han klippte sig när han spelade baseboll, men han bytte till en mer naturlig frisyr sedan dess.
 • Jag kunde vara en utmanare! : Han arbetar aktivt för att trotsa detta, speciellt han vill inte att detta ska förstöra hela hans minne av baseboll. Detta är förmodligen en anledning till att han tackade nej till ett post-injury Desk Job i basebolllaget.
 • Mindreårig som bor ensam : Han bor ensam i ett lägenhetskomplex som ägs av sin moster så att han kan vara närmare sin gymnasieskola, utvald för dess basebollprogram. Han kunde ha flyttat hem efter att han gick i pension från baseboll , men när han började bli kär i Kobayashi.
 • Icke-uniform uniform : Han brukar lägga en huvjacka mellan kavajen och skjortan, med huvan exponerad ovanpå kavajen.
 • Demografisk periferi : i universum . Magikoi är ett spel som främst riktar sig till kvinnor, men han blir känslomässigt investerad i det.
 • Straight Man : Han kommer från en bakgrund som är diagonalt motsatsen till spel och är vanligtvis den person som ger lekmannens åsikt om Magikoi .
    Kobayashi Shihono
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/eakltlotvl_chara_pic_shiho_250px.png
Röst av : Kana Hanazawa

Duons färgkommentator. Hon är en energisk tjej som råkar ha en besatthet av romantikspelet som heter Love Me Magicically! , särskilt över Lieselotte, den förmodade skurken. Själva historien började när hon tjatade på Endo för att spela spelet med henne.


 • Alltid näst bäst : Hon har levt i skuggan av sin assyster Chiyono i hela sitt liv. Detta gör att hon alltid känner sig osäker på sina förmågor, vilket är anledningen till att hon inte kan spotta ut det — som Lieselotte tror hon att hon inte är tillräckligt bra för att bli älskad.
 • Cry for the Devil : In-Universe . Kobayashi blir mycket sympatisk med Lieselottes svårigheter efter att ha spelat Lieselottes väg av fanskivan.
 • Fangirl : Kobayashi är en av Magikoi , även om hon fixerar sig vid Lieselotte, den tragiska skurken . Berättelsen började i huvudsak när Kobayashi tjatade Endo för att spela Magikoi . Det visar sig att det beror på ett fall av Commonality Connection – Kobayashi har hamnat i skuggan av sin äldre syster Chiyono och har därför ganska dålig självkänsla . Trots att hon var förälskad i Endo, trodde hon att Endovar förälskad i Chiyono, vilket gör att hon har en liknande situation som Lieselotte.
 • Genki Girl : Mycket energisk, speciellt när hon pratar om sina hobbyer.
 • Dolda djup : Medan Kobayashi och Endo är klasskamrater, såg Endo henne från början som bråkig . Det var Broadcasting Club-evenemanget när han fann henne överraskande insiktsfull . Och det visar sig att hennes Genki Girl- beteende maskerar hennes osäkerhet jämfört med hennes syster.
 • Manisk Pixie Dream Girl : Subverted . Medan hennes Genki Girl-beteende kan få läsaren att tro att Endo är förälskad i henne av den anledningen, visar hans bakgrundssegment att det är hennes eftertänksamma som orsakar det.
 • Positivt väninflytande : I ett avsnitt som lades till avsnitt 1 av anime, reflekterade resten av Broadcasting Club att Endo ”fortfarande var ganska nedstämd” när han gick med i mitten av året, men har muntrat upp mycket på grund av Kobayashi.
 • Otaku : Även om hon saknar de flesta nördegenskaper, är hon så stor i Romance Games att antologin som serialiserar mangan hänvisar till henne som sådan.

Studenter och fakultet vid Royal Academy of Magic

    Lieselotte Riefenstahl
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/eakltlotvl_chara_pic_rize_250px.png
Röst av : Tomori Kusunoki

Titeln ”Tsundere Villainess” av Love Me Magicically! , Lieselotte är äldsta dottern till nuvarande Riefenstahl-markisen, samt fästmö till kronprins Siegwald. I spelet spelar hon rollen som Alpha Bitch -mobbare mot Fiene, och det slutar med att Siegwald bryter deras förlovning. Förtvivlan ledde så småningom till att hon blev besatt av häxan från Yore och dödades av resten av skådespelaren.Men hennes rutt för spelets fanskiva visar att hon aldrig hade för avsikt att vara hård mot någon, men hennes reserverade och högmodiga attityd fick henne att misstas som faktiskt ond. Kobayashi avslutar Lieselotte som en missförstådd Tsundere , och skulle föredra om hon hade ett bättre slut än vad spelet ger henne.


 • Tvetydigt Bi : Även om Lieselotte med stor sannolikhet är bisexuell i spelets tidslinje – att vara kär i Siegwald men ändå är hennes kärlek till Fiene stark nog att åberopa Love Redeems – är frågan om hon fortfarande attraheras av kvinnor ganska tvetydig i romanens tidslinje, på grund av hennes scener med Fiene fortfarande begränsad till undertext.
 • Berserk-knapp : I kapitel 23 i mangan nekade hon redan häxan en chans att bryta sin ande genom att motbevisa hennes påståenden om att Fiene skulle ta allt från henne. Det som verkligen sätter Lieselotte igång är att föreslå att Siegwald skulle ignorera sina kungliga plikter bara för en romans när hon vet hur hårt han arbetar och hur han förnekar sina egna önskningar.
 • Cannot Spit It Out : Dekonstruerad, eftersom hennes hårda tsundere-taktik resulterade i att Siegwald trodde att hon såg honom som en oönskad make , vilket var det som gjorde det möjligt för honom att försöka få med Fiene i spelet. Hennes oförmåga att kommunicera sina sanna känslor får henne att flaska upp dem till en ohälsosam grad, vilket gör att den oundvikliga motreaktionen motverkar henne. Om det inte vore för att Endo och Kobayashi stavade sanningen för Siegwald för att se igenom hennes upptåg, hade det slutat väldigt illa för henne.
 • Cool Big Sis : Hennes systrar visar det ofta inte i hennes närvaro men de betraktar henne som detta. De slår ut mot Siegwald och Fiene i spelets tidslinje för att ha orsakat hennes demoniska innehav och död. Fiene kommer för att se henne så här efter att ha kommit över sin ursprungliga rädsla för ädlingen. Senare blir det en bokstavlig version när Fiene formellt adopteras in i familjen Riefenstahl. Hon blir också detta, metaforiskt, mot Fabien.
 • Death by Despair : Om man tar bort de fantastiska delarna av berättelsen, är hennes död i Magikoi -kanonen i huvudsak en av dessa, utlöst av att Siegwald bröt deras förlovning.
 • Skyddsförklaring :
  • När hon blir ”välsignad” av ”gudinnan”/blir en POV-karaktär, lovar hon att använda denna välsignelse för att skydda Sieg.
  • När hon får veta om Fienes omständigheter om hur hennes morföräldrar vill ha henne död, bestämmer hon sig omedelbart för att formellt adoptera henne som en syster med full avsikt att skydda henne.
 • Avfrostning av isdrottning : Börjar lite högfärdig och distanserad. Endo och Kobayashi ger Siegwald de nödvändiga råden för att se igenom hennes Tsundere-handlingar, och på så sätt förhindra att många fall av att hennes agerande misstolkas som grymhet, gör att hon kan öppna sig mer och bli nära vänner med Finne och mer ärligt tillgiven med Siegwald.
 • Demonisk besittning : Hennes öde på de flesta rutter i Magikoi är att falla så djupt in i förtvivlan att hon blir besatt av häxan från Yore och förvandlas till ett monster som dödas av hjältarna.
 • Designated Villain : In-Universe ; detta är hennes roll i Magikoi . Den främsta anledningen till att Endo och Kobayashi hjälper henne är att de är övertygade om att hennes kanon öde att bli besatt och sedan dödad är helt oproportionerligt vedergällning för att vara en högfärdig Tsundere i värsta fall.
 • Despair Event Horizon : I Magikoi -kanonen är det förtvivlan efter att ha blivit dumpad av Siegwald som hon föll i demonisk besittning . Det är därför Endo och Kobayashi finner sin förmåga att kommunicera med Siegwald en chans att förhindra hennes fall.
 • Oproportionerligt vedergällning : Vad Endo och Kobayashi ser hennes kanon öde, att bli ett offer för demonisk besittning innan de blev förbannade, helt enkelt för att de agerade som en högfärdig Tsundere och möjligen blev arg när hon tror att hennes fästmö inte älskar henne så här. Därför är de helt inställda på att ge henne ett slut där hon överlever som inte är lika esoteriskt som haremsslutet.
 • Freudiansk ursäkt : Så varför bär Lieselotte en mask av hårdhet och distans för att dölja sina sanna, varma känslor? Det går tillbaka till när hon först trolovades med Siegwald när de var små barn. Lieselotte var förtjust och hoppades få Siegwalds kärlek. Men då sa hennes välmenande men missriktade far till henne att hon skulle behöva dämpa sina förväntningar i det avseendet, eftersom Siegwald som blivande kung inte hade råd att gynna någon, inte ens sin egen hustru, och Lieselotte skulle därför behöva akta sig för att inte att belasta honom med hennes känslor. Detta råd påverkade Lieselotte ganska hårt och resulterade i hennes nuvarande personlighet.
 • Vän till alla barn : Som ett resultat av att ha erfarenheten av att uppfostra sina tre yngre systrar är hon väldigt bra med barn. Detta visas när hon och Siegwald försöker rekrytera Fabien – hon får den mycket defensiva (på grund av att han är en levande MacGuffin ) Fabien att slappna av på bara en timme.
 • Hår av guld, hjärta av guld : Hon har honungsblont hår, och under sin högmodiga front är hon faktiskt en godhjärtad person.
 • Osäkert kärleksintresse : Hon är övertygad om att hon inte är älskvärd som Fiene. Även om hon älskar Siegwald från djupet av sitt hjärta, tror hon att alla komplimanger som han ger henne är en del av hans ansvar som hennes fästman.
 • Smeknamn i serien : Kommentatorerna kallar henne Liese-tan.
 • Lesbiskt alternativ : Även om hon inte är ett fristående romantiskt mål i Magikoi , innebär hennes närvaro i den omvända haremsvägen att spelaren (som Fiene) kan romanska henne med fem män.
 • Kärlek vid första ögonkastet : Erkänner lika mycket att hon blev kär i Siegwald när de träffades första gången som barn.
 • Love Redeems : Endo och Kobayashi vet att Liese motsätter sig demonisk besittning är möjligt så länge hennes känslor av kärlek och, ännu viktigare, förtroende för den kärleken förblir hög. Det spelar faktiskt ingen roll vem hon är kär i, men de skickar Sieg/Liese och går för det snarare än det säkrare vadet med haremslutet, vilket gör dem obekväma. Lieses ständiga intensiva känslor av kärlek väcker också häxan från Yores sanna natur, vilket får henne att återgå till sin sanna form som en gudinna.
 • Självlysande rodnad : Hennes ansikte lyser positivt när hon uppmanas att göra något trevligt trots hennes hårda ord, eller när Sieg kommer nära henne.
 • Nervösa tics : Hon snurrar på sin Ojou Ringlet när hon är nervös.
 • Not Evil, Just Misunderstood : Hon tar en stereotyp Alpha Bitch- roll i intrigen i Magikoi , och verkar slå ner Fiene vid varje chans av elitism och svartsjuka över Siegwald. Men som det visar sig agerar hon distanserad och elak eftersom hon är för upprörd för att agera på något annat sätt och är dålig på att uttrycka sina sanna känslor: att hon älskar Siegwald och är orolig över hur Fiene kommer överens i en ny miljö full av adel. Hennes ord låter sarkastiska, men är ett ärligt försök att hjälpa.
 • Ojou Ringlets : Eftersom hon är en högt uppsatt adelskvinna har hon en märkbar hårring på höger sida av huvudet som tenderar att vrida sig runt hennes fingrar när hon skäms .
 • Dålig kommunikation dödar : Som ett resultat av att hon är en Tsundere som inte kan spotta ut det, slutar hennes försök att uttrycka sig feltolkas med Siegwald som trodde att hon hatar honom först. Resultaten skulle ha varit ödesdigra utan Endo och Kobayashis inblandning.
 • Befordran till förälder : Lieselottes mamma lever fortfarande, men hon är detmer intresserad av att måla än i andras sällskap . Som ett resultat tog Lieselotte huvudrollen i att fostra sina tre yngre syskon.
 • Regal Ringlets : Bortsett från hennes Ojou Ringlets visar närmare bilder av Lieselottes hår att hälften av hennes hår är i lockar.
 • Thinks Like a Romance Novel : Var detta som barn, efter att ha blivit kär i Siegwald när de träffades första gången hade hon hoppats att det skulle gå som en saga. Hennes pappa satte stopp för det. Lite för bra.
 • Tsundere : Titulären, typ A tsundere. Hon har ett snällt hjärta, men det är väl gömt bakom en väldigt hård front. Siegwald förleddes att tro att hon ogillade honom och det är därför han driver bort från henne i Magikoi-kanonen, vilket leder till hennes demoniska innehav och död . Sedan kommer Endo och Kobayashi in på scenen och förklarar Lieselottes beteende för honom, och Siegwald börjar förstå och tycker att det är förtjusande, liksom Fiene och alla andra.
    Kronprins Siegwald Fitzenhagen
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/eakltlotvl_chara_pic_sieg_250px.png
Röst av : Yuichi Nakamura , Mio Ninomiya (barn)

Rikets kronprins, och Lieselottes fästman. Hans förmåga att höra Endo och Kobayashis kommentarer kickstartade historien.


 • Adaptation Dye-Job : I romanen säger han att hans hår är platinablont, vilket behålls av mangan. Animen förvandlar honom dock till en gyllene blondin.
 • Gardiner matchar fönstret : Som ett resultat av ovannämnda Adaptation Dye-Job är hans ögon och hår båda guldfärgade i animen.
 • Vänlös bakgrund : Lieselotte tog ett tag att inse detta, men eftersom han är kronprinsen är han inte längre i stånd att behandla någon i hans ålder (förutom Lieselotte och Artur) annorlunda från varandra. Det betyder att det är oklokt för honom att överhuvudtaget skaffa vänner – eller fiender för den delen.
  Inte ens som student – ​​nej, eftersom han fortfarande var student – ​​hade han råd att bilda konkreta relationer.
 • Hair of Gold, Heart of Gold : Har blont hår (platinablont i romanen och manga, gyllene i animen) och är i allmänhet en Prince Charming som visar sig vara en snäll gentleman mot alla.
 • Att höra röster : Han kan höra Endo och Kobayashis kommentarer. Men senare i historien är han inte den enda…
 • Lonely at the Top : Lieselottes uppenbarelse i slutet av den första romanen (som inte är anpassad i mangan) handlar främst om denna trop. Det Bruno berättade för henne om en monarks natur var inte fel… speciellt när Siegwald verkligen försöker ta ansvar. Problemet är att Bruno inte insåg att samma ansvar tvingar honom att vara på armlängds avstånd till alla, och Lieselotte är en av de två som noterar som Siegwald med rätta kan vara lite mer intim med. Detta betyder att hennes avståndstagande attityd mot honom skadar hans välbefinnande.
 • Uppdrag från Gud : Vad han tolkar Endo och Kobayashis förslag för att undvika det dåliga slutet som.
 • Pop-kulturell osmos misslyckande : Förståeligt nog kommer Siegwald inte att känna till Anime Fanspeak som de två kommentatorerna använder, som Tsundere eller Yuri , även om han så småningom räknar ut det förstnämnda genom sitt sammanhang och har en delvis förståelse för yuris utveckling: Fiene och Liese kommer överens alltför väl gör honom obekväm av skäl som han inte kan förklara.
 • Prince Charming : I en ”Reborn as Villainess”-berättelse , om skurken har en prins som fästmö, har den prinsen vanligtvis några påfallande personlighetsbrister. Detta sträcker sig från Broken Ace på det mest sympatiska till Royal Brat åtminstone. Bortsett från hans första missförstånd av Lieselotte, är Siegwald en av få som är så genuint charmig som han verkar. Eftersom den här tropen nästan aldrig spelas rakt i genren, klargör animens karaktärsbios att han är ett rakt exempel.
  En sann charmig prins, [Siegwald] är den stilige kronprinsen av Fitzhagen och studentrådets ordförande för Royal Magic Academy.
 • Rimlig auktoritetssiffra : Bortsett från Gud , han är villig att acceptera bevis på att hans fästmö inte är en elitistisk Alpha Bitch , och scenerna där han utför politisk aktivitet visar också hans potential som ledare, eftersom han kan vara den sundaste bland sina tonårsvänner .
 • Royalty Superpower : Medlemmar av kungafamiljen har den uppenbara förmågan att kommunicera med gudarna. När han på något sätt hör Kobayashi och Endous kommentarer antar han att det beror på att denna makt är i kraft.
 • Självanvänt smeknamn : Direkt i början tillät han kommentatorerna att kalla honom ”Sieg.”
 • Stepford Smiler : Lieselotte märkte detta av honom innan hon började på akademin. Inte för att Siegwald har några psykiska problem, men hans station kräver det .
  I motsats till hans grinande mun hade Siegwalds ögon en oläslig tomhet. De förmedlade varken bra eller dåliga. Vem kunde säga hur mycket känslor han hade undertryckt för att uppnå ett sådant lugn? När Lieselotte först frågade sig detta hade hon gråtit.
 • Studentrådsordförande : Något av en informerad egenskap i berättelsen, eftersom han huvudsakligen är i positionen som Lieselottes fästman och Fienes vän. Berättigad , med tanke på hans status som arvinge.
 • Too Many Belts : Nedtonad . I både roman- och mangakonst ses han bära två bälten, trots att han inte har något uppenbart behov av ett extra bälte.
 • Oönskad make : Omstörtad. Han trodde först att han var det här för Liese på grund av att hon inte kunde se genom hennes tsundera natur. Endo och Kobayashis kommentar låter honom se igenom hennes verkliga känslor bakom hennes högmodiga uppförande och inser att hon verkligen älskar honom.
    Fiene
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/eakltlotvl_chara_pic_fiene_250px.png
Röst av : Miyu Tomita

The Player Character of Love Me Magically , Fiene är en 15-årig vanlig tjej som ovanligt fick användning av magi och därmed plötsligt litade på adelns värld. I spelet är det meningen att hon ska vara en ganska generisk tjej som kan romanisera ett av de fem målen, men i Endo och Kobayashis genomspelning förvandlas hon till en något annorlunda karaktär.


 • Tvetydigt Bi : Hon är detta i både originalet och romanens tidslinjer. I originalspelet innehåller hennes ”omvända harem”-rutt också Lieselotte tillsammans med flera pojkar. I romanens tidslinje, trots att hon är nära Baldur, noteras hennes interaktioner med Lieselotte av kommentatorerna som ”yuri-utvecklingar” .
 • En arm och ett ben : I romanens tidslinje attackerades hon av lönnmördarna som jagade henne och fick sin dominerande arm avskuren… förutom att hon omedelbart fäste den igen med helande magi och fortsatte att besegra angriparna.
 • Badass Adorable : Hon är bedårande och söt…men kan också slå människor med knytnävarna tack vare stärkande magi.
 • Big Eater : I avsnitt 2 av animen börjar hon äta ett enormt mangaköttmed händerna. Lieselotte, som sitter över matbordet, är så förvånad att hon har munnen (realistiskt sett) på glänt.
 • Book Dumb : När Siegwald diskuterar sina stridsfärdigheter, noterar Siegwald att Fienes stridsförmågor vägde upp för hennes urusla betyg i klassrummet. En sällsynt Justified Trope , eftersom Medieval Universal Literacy bara förringas i den här serien, så det kan antas att hon lärde sig mycket mindre än sina skolkamrater.
 • Calling the Old Man Out : Gör detta kort mot sin mamma för att hon övergav henne och sa att hon kunde försöka leva ett normalt liv och romantik, eftersom med hur många människor som vill att hon ska döda en eventuell älskare hon skulle välja utan tvekan skulle vara ständigt i fara. väl.
 • Combat Medic : Hon besitter helande magi, men hon är också en brutalt (och komiskt) effektiv fysisk fighter långt bortom alla andra i miljön.
 • Försvunnen pappa : Hon vet inte identiteten på hans far förrän hon går in på akademin.
 • Girly Girl with a Tomboy Streak : Hon är en bedårande naiv nykomlingflicka såväl som en rosenhårig sötnos,men hon är också en kraftfull Kung-Fu-trollkarl och en storätare .
 • Good Old Fisticuffs : I romanens tidslinje tenderar hon att använda statusmagi på sig själv, för att öka sin status och sedan slåss mot fiender med bara nävar.
 • Att höra röster : Senare i berättelsen kunde hon också höra Endo och Koyabashis kommentarer.
 • Heroic Bastard : Hon är den oäkta dottern till både Marschner- och Riefenstahl-husen via sin mor Elizabeth Marschner och August Riefenstahl. Detta gör henne till Lieses kusin och, när alla är inblandade, konspirerar för att göra sig av med den ”illegitima” delen, den starkaste anspråkaren på Riefenstahl-titeln.
 • Idiothår : Hon har en på toppen av huvudet, vilket symboliserar hennes naiva nykomlingegenskaper .
 • Innocent Blue Eyes : Hon har ett par himmelsblå ögon, vilket passar bra med hennes ursprungliga roll som den naiva nykomlingen . De ärvde hon efter sin far August Riefenstahl.
 • Kung-Fu Wizard : Kämpar mestadels genom att använda magi för att förbättra sin kropp för att slå ner motståndarna med en kraftfull uppsjö av sparkar och slag. Nedtonad på Kung Fu-delen eftersom hon har lite formell kampsportsträning som tropen innebär.
 • Mage Born of Muggles : Hon är denna i MagiKoi- kanonen, eftersom hon är en vanlig med magi medan den vanligtvis antas vara begränsad till ädelklassen. Omstörtad i romanens tidslinje. Fiene är faktiskt en kunglig bastard och hennes mamma har visat sig ha kraftfull magi. Fienes mamma tillverkade sin bakgrund för att dölja sin identitet.
 • Naiv nykomling : Hon har lite problem med att vänja sig vid magiakademin, särskilt som hon är en allmänning och hon är omgiven av adelsmän, som tros vara de enda magi-användarna. Kärleksintressena (och Lieselotte på hennes tsundere sätt) hjälper henne att komma överens.
 • Endast ett namn : Enligt förindustriella europeiska seder, har vanliga människor som hon inte efternamn. Upphör att vara detta efter att hon blivit adopterad av Bruno senare.
 • Pint-Sized Powerhouse : Hon är den näst kortaste av rollerna (efter Fabien ), och utan tvekan är hon den starkaste fysiska fightern bland dem.
 • Princess Phase : Hon nämner när hon var barn att hon lekte låtsasprinsessa med sin mamma en dag i veckan. Det här är ursäkten Elizabeth använder för att lära Fiene uppförande i det höga samhället.
 • Verkligen flyttar runt : Hon minns att hon och hennes mamma under sina första år var tvungna att flytta ofta för att fly från människor som försökte jaga dem, ibland flyttade de en gång i månaden. Hennes mamma förklarade att det beror på att några högt uppsatta adelsmän är arga på henne. De var lönnmördare som skickades från Fienes morföräldrar , och de försöker jaga Fiene, än mindre hennes mamma.
 • Reinkarnation : Fiene är den nuvarande inkarnationen av Eva.
 • Rose-haired Sweetie : I alla tidslinjer har hon rosa-blont hår och är en söt person med ett mestadels feminint uppträdande. Nedtonad som den i romanens tidslinje är också en kampsportare och storätare .
 • Royal Bastard : Hon är det oäkta barnet till Elizabeth, en hertigdotter, och August, en markis son. Hennes bastardy är längre relevant efter händelserna i kapitel 5 i romanerna eller kapitel 11 i mangan när hon har adopterats av Bruno och därmed behandlas som Brunos dotter av allmänheten.
 • Plötsligt lämplig friare : När Baldur börjar bli kär i henne, misstänkte han att han skulle behöva överge det Riefenstahl-arv som Bruno planerade för honom, eftersom Bruno kräver att Baldur ska gifta sig med en av Lieselottes yngre systrar. Och så visar det sig att hennes pappa är Brunos bortgångne äldre bror . Vilket borde göra henne Plötsligt Lämplig… men nej . Eftersom hon nu tillhör en gren som är äldre än Brunos linje, är hon Brunos nya arvtagare. Titeln markis faller på hennes man, men i det här fallet är Baldur friaren.
 • Stödpartimedlem : Omstörtad. Artur (själv en mycket mäktig mage i denna klass) nämner Fiene, som har starka healing- och Status Buff- trollformler men lite när det kommer till Elemental Powers , tillhör förmodligen Priest-klassen, detta universums motsvarighet till denna trope. Men Fiene är mer van vid att använda buffs på sig själv för att hjälpa henne i manuella strider. Och helandet? Bra sätt att hålla sig igång om någon, säg, hugger av henne armen.
 • Varumärkes favoritmat : Fiene gillar kött lika mycket som en shounen-huvudperson. Faktum är att hon vägrade att vara präst eftersom präster kräver enstaka avhållsamhet från kött.
 • Traumaknapp : Baldur som lovar sitt liv för att skydda henne gör henne upprörd eftersom hon inte vill stå tillbaka och vara en flicka och se honom dö. Hon säger till honom att hon är stark nog att inte behöva skydd och om något att de borde slåss sida vid sida. Det antyds att hon har sett honom dö på det här sättet tidigare.
 • Tsundere : Hon börjar bli en typ B när hennes förhållande med Baldur fortskrider. Hon är vanligtvis söt mot alla ( särskilt Lieselotte) men Baldur tillkännager sina känslor för henne orsakar hennes förlägenhet och hon slår ut som ett resultat. Hon har till och med lampskärmar efter Baldurs bekännelse.
  – ”Jag beter mig som Lieselotte!” – Fiene
 • Oskicklig, men stark : Hon har aldrig haft formell kampsportsträning, men hennes Status Buff-trollform låter henne vara en av de starkaste personerna i miljön.
    Baldur Riefenstahl
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/eakltlotvl_chara_pic_baldur_250px_7.png
Röst av: Tomokazu Sugita

Lieselottes avlägsna kusin, som är riddare i träning. I spelet dör han och skyddar Fiene i alla utom tre avslut, och är därmed ett annat mål för Video Game Caring Potential för Endo och Kobayashi. Har en crush på Fiene i alla lägen.


 • Ancestral Weapon : Hanterar ett långsvärd som fungerar som en trollstav , vilket är ett arvegods av familjen Riefenstahl som ges till honom som utsedd arvinge.
 • Skyddsförklaring : Gör detta mot Finne under en monsterjakt. Tyvärr träffar han av misstag Finnes Trauma-knapp i processen.
 • Dumb Muscle : Medan Riefenstahls i allmänhet har ryktet om sig att vara detta, kallas Baldur specifikt av Lieselotte för att vara dum.
 • Svärarvinge : Är inställd på att bli arvinge till Riefenstahls markisdom via sitt arrangerade äktenskap med en av Lieselottes systrar.
 • Smeknamn i serien : Kommentatorerna kallar honom Bal.
 • Hunk : Med 1,91 m är han extremt lång, och han har också den heroiska byggnaden som ofta ses i Riefenstahls.
 • Kissing Cousins ​​: Han ombeds att gifta sig med en av Lieselottes yngre systrar som ett villkor för att bli Brunos efterträdare. Och hans förkrossande av Fiene kan inte avvärja detta, eftersom Fiene också är en kusin till Baldurs.
 • Som bror och syster : På grund av åldersskillnaden och efter att ha känt dem sedan de var unga, erkänner Baldur att han sett Lieselottes systrar, av vilka en han kommer att behöva gifta sig med, mer som sina egna småsystrar än i något avlägset romantiskt ljus.
 • Kuudere : Kobayashi kategoriserar honom som denna.
 • Magic Knight : I RPG-termer är det här hans klass – hans modus operandi är att kanalisera offensiv magi genom sitt svärd (som fungerar som en trollstav), men han är oförmögen till de flesta andra klasser av magi.
 • Trollstav : I ett ovanligt fall är hans trollstav inbäddad i hans svärd. Det är ett arvegods från Riefenstahl som Bruno gav honom för att förbereda sitt arv.
 • Reinkarnation : Baldur är den nuvarande inkarnationen av Adam.
 • Offerlejon : Han är dömd att dödas av den besatta Lieselotte på de flesta av de vägar (undantagen är hans egna och haremmet) som leder till Fienes uppvaknande. Endo och Kobayashi är lika fast beslutna att avvärja detta öde för honom som de är för Lieselotte. Senare utvecklingar antyder att Baldurs död är en annan manipulation av guden som förföljer Fiene eftersom Baldur är Adams nuvarande inkarnation.
 • Omedvetet förälskad : Alla inser att han är kär i Fiene långt innan sommarlovet började. Han insåg det först efter att det tog slut .
  Lieselotte: (Sarkastiskt) Tog dig tillräckligt lång tid att märka, eller hur?
    Artur Richter
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/eakltlotvl_chara_pic_artur_250px_7.png
Röst av: Ryota Ohsaka

Son till en greve och brorson till landets högsta präst, Artur härstammar från en rad framstående präster. Han är en blivande mage i den klassen, till den grad att han har utfört statliga uppdrag under skolan. Han är Childhood Friends med Siegwald, men jämfört med den senare är han lite mer moraliskt tvetydig.


 • Tillgivna smeknamn : Siegwald kallar honom ofta ”konst”.
 • Butt-Monkey : Förmodligen för att han är den mest avslappnade personligheten av hela rollistan (som annars består av seriösa karaktärer som Lieselotte, Siegwald eller Baldur), praktiskt taget ingenting går hans väg i berättelsen.
 • Casanova Wannabe : Enligt Kobayashi är Artur instängd i arketypen ”flirtig kille”. I berättelsen flirtar han (åtminstone muntligt) med Fiene oftare än Baldur, och försöker flirta med Lieselottes yngre systrar.
 • Misslyckande är det enda alternativet : Medan en Casanova Wannabekan han inte plocka upp någon.
 • Eldig rödhårig : Han har roséguld hår, med ändarna färgade i röd. Han är också den mest livliga av Magikoi -rollen, särskilt jämfört med den mer högtidliga Siegwald.
 • Dolda djup : Trots sin töntiga playboy-natur visar han en stark mängd insikt och förmåga, kan se igenom Siegwalds konflikter och ge ärliga hjälpsamma råd.
 • Långhårig Pretty Boy : Till och med Siegwald håller med om det. Han har löst bundet, midjelångt hår, och Siegwald beskriver honom som ”överdrivet snygg”.
 • Enda vän : Eftersom Lieselotte har varit på avstånd från honom under större delen av deras liv, är konst den enda person som Siegwald kan vara vän med, eftersom han som medlem av det ärftliga översteprästhuset, strängt taget, inte är en kronans subjekt.
 • Skruva på reglerna, jag har anslutningar! : När det avslöjas att Fiene faktiskt är född från Brunos äldre bror, bestämmer han sig omedelbart för att ha några av sina släktingar i kyrkans högre övre skikt förfalska dokument för att hävda henne som hans legitima avkomma.
 • Support Party Member : Prästklassen är specialiserad på statusmagi, och han är inget undantag.
    Leon Schach
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/eakltlotvl_chara_pic_leon_350px_4.png
Röst av: Taku Yashiro

En lärare i Royal Academy of Magic, och ett annat romantiskt mål. Han är specialiserad på förbannelser eller debuff trollformler.


 • Bastard Angst : Han föddes som en oäkta son, men hans far legitimerade honom eftersom hans officiella fru inte födde några barn… förrän precis innan han blev gammal, så han förlorade arv direkt.
 • Alltid stängda ögon : Som ett resultat anser Kobayashi honom som lite skum.
 • Precocious Crush : Han har varit förälskad i Elizabethända sedan hans sociala debut vid 6 års ålder, och håller på under tiden för handlingen.
 • Statuseffekter : Han är specialiserad på statussjukdomar.
    Fabien Oltenberg
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/eakltlotvl_chara_pic_fabien_250px_7.png
Röst av: Shun Horie

Akademiens 11-åriga nya student.


 • Tillgivna smeknamn : Kobayashi brukar kalla honom Fabien-kyun, eller Fabby-boo i lokaliseringen.
 • Battle Couple : Åberopas när Lieselotte föreslår att han ska ställa upp med en av hennes systrar, eftersom de kan skydda honom medan han förtrollar. Cecilia blir kär vid första ögonkastet .
 • Glaskanon : Anfallsmässigt är han en gående Fantastic Nuke , men han har väldigt dåligt försvar.
 • MacGuffin Super-Person : Eftersom han var ett litet barn som också är en gående Fantastic Nuke , utsattes han för flera kidnappningsförsök. Detta gör att han blir rädd för människor, särskilt längre hanar .
 • Magic Staff : Till skillnad från de flesta magiska användare som använder en Magic Wand , använder han en bågeliknande stav som är längre än han är lång.
 • Nervous Wreck : Rädsla för sina krafter och upprepade kidnappningsförsök att utnyttja dem har gjort honom till detta. Tack och lov verkar mötet med Lieselotte och de andra få honom på rätt väg att komma ur sitt skal.
 • Person of Mass Destruction : Han är specialiserad på trollformler med effektområde. Men dessa besvärjelser tar lång tid att sjunga. Å andra sidan är hans mana så vidsträckt att riket inte bara tillåter honom – utan tvingar honom – att skriva in sig i akademin av rädsla för att han tappade kontrollen över sin mana!
 • Valpkärlek : Lieselottes yngsta syster Cecelia faller för honom och blir superbeskyddande mot honom.
 • Token Mini-Moe : Han är tänkt att vara det ”yngre” romantikmålet, och för det mesta ser han fortfarande ut som ett Innocent Prodigy .

Annat Älska mig magiskt! Tecken

    General Bruno Riefenstahl
Röst av: Yuu Maeda

Lieselottes far och nuvarande markis Riefenstahl.


 • Big Brother Instinct : Både Kobayashi och Siegwalds far nämner att han har ett omvänt fall av detta; han började lära sig svärdspel och magi för att skydda sin Delicate and Sickly äldre bror August.
 • Öppensinnad förälder : På hans tid anses sex före äktenskapet vara en form av äktenskapsbrott, och det skulle vara en stor skandal för många klaner. Ändå har Bruno inga problem med att acceptera att August och Elizabeth fullbordar sitt förhållande mot föräldraäktenskapsveto och kallar Elizabeth direkt för sin svägerska när han får reda på historien.
 • Föräldrar som människor : Bruno är personlig och välmenande, men sättet han påminde Lieselotte om att att vara förlovad med kronprinsen är annorlunda än att vara trolovad med en annan adelsman… kunde ha varit ödesdigert för henne på lång sikt om Endo och Kobayashi aldrig ingripit.
    Elizabeth Marschner
Röst av: Sayaka Ohara

Fienes mor och dotter till hertig Marschner.


 • Actionmamma : Hon har väldigt små problem med att riva väggarna i von Riefenstahls gods när hon hör falska rykten om att Liese har fört bort Fiene för att mobba henne.
 • Grew a Spine : När hon var yngre jämfördes hon ofta med en älva och beskrevs som att hon hade ”bräcklig och eterisk skönhet”. Sjutton års prövningar med sina nära och kära härdade henne till den actionmammahon är idag.
 • Lätt förlåtet : Bruno och de andra Riefenstahls håller inte fast henne när hon attackerar deras slott, slår ner flera vakter, anklagar Liese för att ha kidnappat och mobbat sin dotter och försatt Bruno själv i huvudlås efter att hon förklarat sin bakgrund.
 • The Mourning After : Under sitt första framträdande har hon setts bära en vigselring. Detta tyder på att hon fortfarande anser sig vara gift med August trots att den senare dog för 16 år sedan.
 • Ojou Ringlets : I sin tillbakablick visar det sig att hon har ett par av dem när hon var yngre, när hon var dotter till en hertig till namn och fakta .
 • Red Baron : Hon var allmänt känd som ”Fae Princess” när hon var yngre.
 • Together in Death : Subverted . Eftersom hon försvann direkt efter sin fästman August Riefenstahls död, trodde high society att hon begick självmord för förlusten. Men hon lever fortfarande 16 år efter den händelsen. Hon fick Augusts barn och vet att hennes familj inte låter henne existera, så hon flydde och bodde på landet med sin dotter Fiene.
 • Widow’s Weeds : I mangan ses hon bära detta under Grave-Marking Scene mot slutet av hennes bakgrundssegment i kapitel 10 av mangaanpassningen, med en bakklänning, svart hatt och en spetsslöja. Innebörden är att hon anser sig vara gift med August , med allt vad det innebär.
    August Riefenstahl
Röst av: Kenta Zaima

Brunos bortgångne äldre bror och Elizabeths bortgångne fästman .


 • Delikat och sjukligt : ​​Underförstått , trots att den är ganska gammal enligt denna trops standarder. Det står klart och tydligt att han alltid är vid svag hälsa, men det faktum att Bruno har en ( omvänt fall av) Big Brother Instinct på sig antyder att denna trope är i drift.
 • Postum karaktär : Han dog för 16 år sedan, men det faktum att han är Fienes far betyder att han förekommer i bakgrundsberättelserna.
 • Såpoperans sjukdom : Han har alltid varit sjuk sedan födseln, och när Elizabeth kunde ha gift sig med honom lagligt, kunde han ”knappast resa sig ur sängen” och antyds ha dött av det ett år efteråt.
 • Plötsligt röstad : Varken romanen eller mangan ger honom några repliker, men han har en talande roll i animen.
    Josephine Riefenstahl

Brunos fru, och Lieselottes mamma. Dotter till en viscount, hon är en begåvad målare.


 • Överdriven sorg : Att vara ledsen över sin bästa väns död är förståeligt. Allt utom att direkt överge sin familj till förmån för att låsa in sig själv för att måla bilder av sin döda vän konstant i nästan 16 år, och lämna sin äldsta dotter (som knappt har några minnen av henne) att uppfostra den yngsta på egen hand, var för mycket.
 • Living Emotional Crutch : Elizabeth var hennes. Även om hon producerade barn till sin man, brydde hon sig inte riktigt om dem och gick till en avskild villa för att bara måla bilder på sin vän.
 • Föräldrafavoritism : Försöker tilldela alla sina tillgångar till den nyligen adopterade Fiene så fort hon blir med om de senaste händelserna.
 • Föräldrarnas försummelse : Hon övergav sina barn eftersom hennes BFF från gymnasiet förklarades död.
 • Reclusive Artist : In-Universe . Hon är en berömd målare, men hon är inte den mest bekväma med människor, inte ens hennes närmaste familj. Som ett resultat har hon en tendens att dra sig tillbaka för att måla bort sina dagar, och Lieselotte minns inte att hon någonsin tillbringade mycket tid med henne.
    Cecilie Riefenstahl
Röst av: Yukine Shiraishi

Den fjärde och yngsta av Riefenstahl-systrarna.


 • All Amazons Want Hercules : Hennes uttalade mål är att gifta sig med ”världens starkaste man”. Actually Played With , genom att hon siktar in sig på The Squishy Person of Mass Destruction Fabien .
 • Skyddsförklaring : Varför hon bestämmer sig för att ta det kungliga riddarprovet för att bli erkänd som riddare är för att hon vill bevisa för Fabian att hon kommer att kunna skydda honom från alla som försöker kidnappa och utnyttja honom.
 • Girly Girl with a Tomboy Streak : Hon ses klättra i träd och hoppa ner från dem, men behåller klädseln och uppförandet av en typisk Ojou .
 • Kärlek vid första ögonkastet : Citerar denna trop ordagrant när han träffade Fabien och omedelbart bad honom att gifta sig med henne.
 • The Nose Knows : Hon kan lukta magisk kraft och noterar hans lukt som en av de tre anledningarna till att hon blev kär i Fabien .
 • OOC Is Serious Business : Hon tappar bara sitt stoiska uttryck när hon träffar Fabien och blir kär vid första ögonkastet .
 • Single Woman Seeks Good Man : Hennes tredje anledningsanteckning för att vara kär i Fabian är hans genuina vänlighet och medvetenhet.
 • Stronger Than They Look : Hon är bara tio, men hon går på monsterjakt med sina äldre systrar och är redan en riddarlärling, vilket kräver att man vinner majoriteten av matcherna mot fem vanliga riddare i rad.
 • Stoikern : Hon är något oexpressiv och tycks följa med i strömmen.
    Witch of Yore (omärkta spoilers!)
Röst av: Shizuka Itō

Spelets sista boss som besitter Lieselotte på de flesta rutter . Hon är faktiskt den korrupta formen av Lirenna, ena hälften av Creator God Couple i Magikoi -universumet.


 • Big Bad : The Witch of Yore som besitter Lieselotte är spelets sista chef och Endo och Kobayashi arbetar för att förhindra att detta händer. I slutändan visar det sig att häxan från Yore faktiskt är den korrupta formen av skapargudinnan Lirenna, som blev sådan på grund av den verkliga skurken: hennes manliga motsvarighet Kuon, som var otrogen mot henne och som har försökt förfölja och manipulera hans förälskades reinkarnation. aka Fiene till att älska honom.
 • Bryt dem genom att prata : Hon försöker göra detta mot Liese i sina drömmar. Det misslyckas eftersom Liese inser att ”hon” aldrig skulle prata om Siegwald på det sätt som Häxan gör.
 • God Couple : Hon var ursprungligen detta med Kuon.
 • Bokstavlig delad personlighet : Tillsammans med Kuon splittrades hon från den ursprungliga guden som skapade Magikoi-universumet.
 • Loser Deity : Lirenna har den här åsikten om sig själv när hon inser sina missgärningar när Witch of Yore nästan förstörde världen.
 • Love Redeems : Att ständigt utsättas för Lieselottes känslor av kärlek och lycka som spränger henne i ansiktet renar så småningom hennes korruption och återställer hennes ursprungliga form som skaparens gudinna. Som är lite av en förlorare, men inte värre än så.
 • Toppgud : Lirenna är den högst rankade gudomen i Fitzenhavens heliga kyrka.
 • Woman Scorned : The Witch of Yore är faktiskt en gudinnas korrupta tillstånd som bildades efter att hennes motsvarighet lurat henne genom att förfölja en annan kvinna, av vilken Fiene är reinkarnationen. Hennes innehav av Lieselotte försöker få henne att hata Fiene och senare attackerar henne försöker hon hämnas på kvinnan. När hon väl återvänder till sitt ursprungliga jag, är hon väldigt ursäktande över hela affären och går vidare från honom.
    Kuon (omärkta spoilers!)
Röst av: Jun Fukuyama (Kuon Kirise)

Det hemliga ”gudsmålet” för Love Me Magicically! , han är den andra halvan av Skapargudsparet i Magikoi -universumet.


 • Anpassningsmässigt tidigt utseende : Hans första framträdande blir tidigare med successiva anpassningar. I romanerna dök han först upp när kommentatorerna dejtar i centrum, i kapitel 6B. I mangaanpassningen dök han först upp på cliffhanger i kapitel 5, som anpassar kapitel 2B i romanerna. I animen dyker han upp i slutet av avsnitt 1, som anpassar båda delarna av romanens första kapitel.
 • Demonisk besittning : Han äger en man i dagens Tokyo som han gjorde till en kändis, trots att mannens verkliga personlighet är ganska blyg och introvert. Han är ganska glad över att låta Endo och Kobayashi bli av med den galna guden inom honom.
 • The Dog Was the Mastermind : Den faktiska skurken i berättelsen är en gudom som inte ens är framträdande i myterna längre. Dessutom är han i en annan värld från den plats där all action äger rum. Den enda anledningen till att han överhuvudtaget blir igenkänd är för att han är A. en lokal kändis och B. har ett väldigt konstigt slut i spelet där Fiene korsar världar för att nå honom.
 • God Couple : Han var ursprungligen detta med Lirenna innan han lurade henne för Eva och hennes inkarnationer.
 • Skurk med större omfattning : Den ultimata skurken i berättelsen är faktiskt han, den manliga motsvarigheten till Witch of Yore, som var otrogen mot henne för att försöka tvinga en kvinna de skapade att älska honom.
 • Jerkass Gods : Han är en gud som skulle döda en människa (om inte reinkarnationer av samma människa) för att uppfylla sin förälskelse för en mänsklig kvinna, och manipulerar situationen för att få henne.
 • Literal Split Personality : Han är en av halvorna av den ursprungliga guden som skapade Magikoi-universumet.
 • Mad Love : Ingen inkarnation av Eva är intresserad av honom, men han förföljer henne ändå.
 • Manipulativ bastard : Det är oklart exakt hur mycket kontroll han hade över situationen, men handlingen som helhet regisserades av honom i ett försök att manipulera vad som i grunden är en gymnasietjej till att överge världen hon kommer ifrån och gå över till honom. I processen skulle detta både orsaka döden för hans exfru och hennes värd, som inte hade gjort något fel.
 • Hemlig karaktär : Efter att ha rensat alla fem kanoniska vägarna låses en ”gudsrutt” upp i Magikoi , där Fiene kan romansera om guden som gav henne makt, och Fiene kan potentiellt gifta sig med guden i fråga och förenar sig med honom i hans dimension. Förbryllande nog ser den dimensionen exakt ut som det moderna Japan, och guden ser så lik ut som en lokal kändis till den grad att många spelare misstänkte att kändisens likhet användes utan tillstånd. Som det visar sig är den kändisen värd för den guden, som försöker manipulera situationen för att tvinga Fiene till en ensidig reinkarnationsromantik .
 • Siare : Han har inte den kraft du kan förvänta dig av en gud, men han är kapabel att observera världen han kom ifrån och subtilt påverka den i hopp om att skapa en bro mellan de två världarna som hans stalkee kommer att gå över till nå honom.
 • Stalker with a Crush : Han hyser en vriden typ av tillgivenhet för en kvinna som heter Eve, såväl som hennes mänskliga inkarnationer. Det fungerade inte och när han inte kan återvända till sin värld skapar han Magikoiför att skapa en länk mellan världarna för att föra över den kvinnans reinkarnation, Fiene, till honom.