Personlighet

Lite luftig karismatisk författare

Han har en torr personlighet, men han har också en luftig sida, som när det slutar med att han blir förvirrad vid en lätt lögn. Hans bärande sviker hans goda uppväxt, och så vid första anblicken säger folk att det första intrycket de har av honom är ”en stel person”. Å andra sidan slutar den karisman med att locka till sig oönskade människor. Dessutom är han ganska storrökare.

Intervju

1. Vilket föredrar du mellan västerländska och japanska kläder?

Jag är inte så kräsen med vad jag har på mig, men jag antar att jag föredrar japanska kläder.
Trots hur jag ser ut är jag ganska lat, så jag gillar kläder som är lätta att bära.

2. Dazai idoliserar dig verkligen – vad är han för en kille?

Ah, den där röda killen, va? Han är en rolig sådan. Han är lite konstig, men han är en väldigt seriös kille.
Först trodde jag att han hatade mig, men nu litar jag på honom.

3. Vad skulle du göra om någon sa åt dig att sluta röka?

Sluta röka? Jag skulle definitivt vägra.
Min konst kommer inte att födas om det inte finns cigaretter, så att inte kunna röka dem skulle vara som att dö, förstår du.
Säger du mig att dö?

Relationer

Akutagawa Ryuunosuke ikon mästare

lärjunge
Natsume Souseki ikon
Akutagawa Ryuunosuke ikon döma varandra
Shimazaki Touson ikon
Akutagawa Ryuunosuke ikon ser upp till
Shiga Naoya ikon
Akutagawa Ryuunosuke ikon bästa vän
Kikuchi Kan ikon

Natsume Souseki

För Akutagawa är Natsume hans mästare för livet. Han var djupt bedrövad över sin herres död, och därför mår han dåligt över att hans egna verk anspelar på självmord.

Shimazaki Touson

De två är varandras motsats, till den grad att Akutagawa till och med visar avsky mot Touson, som djärvt plågar honom. Men att agera så väcker bara Tousons intresse ytterligare.

Shiga Naoya

Han håller Shigas levnadssätt och hans verk som sitt ideal, och han vill bli en författare precis som han. På grund av detta förnedrar han sina egna verk som misslyckanden i Shigas närvaro.

Kikuchi Kan

Som tidigare klasskamrater delar de en intim vänskap och kallar varandra ”Ryuu” och ”Kan”. Akutagawa känner sig bekväm med Kikuchi och betraktar honom som en äldre bror som han är tillräckligt nära för att bli arg.

Liv

Han föddes i ett hushåll i Tokyo som sålde mjölk som ett familjeföretag. Han förlorade sin mor vid 11 års ålder och blev en adoptivson till Akutagawa Michiaki, hans farbror. Efter att han skrevs in på Tokyo Imperial University, publicerade han en koterietidning kallad ”Shinshichou” med sina tidigare klasskamrater i First Higher School – Kikuchi Kan, Kume Masao och andra. Han gick på Mokuyo-kai i Souseki Sanbo efter att han publicerat ”Rashoumon” vid 23 års ålder och blev Natsume Sousekis elev. Han begick självmord via gift.

Representativt arbete

Rashoumon / 羅生門

En roman baserad på ”Sagan om dåtid och nutid”. Det är en berättelse om en underlig tjänare som blir en tjuv efter sitt utbyte med en gammal kvinna som han träffade och tog skydd från regnet i Rashoumon. Han skriver mycket detaljerat om egot hos människor som behandlar andra med grymhet för sin egen överlevnad.

Hell Screen / 地獄変

En roman baserad på ”Tales from Uji Collection.” En målare av buddhistiska bilder följer order att måla en ”helvetesskärm” och till och med offra sin egen dotter. Det visar hans inställning att göra alla uppoffringar han måste för konstens skull.

Kugghjul / 歯車

En berättelse om en man som reser till Tokyo för sin väns bröllopsbankett, och gradvis drunknar i sina egna hallucinationer. Även om den är ganska kort, skildrar den här berättelsen livligt hallucinationerna som drev Akutagawa till självmord.