ANNONS

BUNGO TILL ALCHEMIST WIKI

Tanizaki Junichirou

Tanizaki Junichirou porträtt normal.jpg

谷崎潤一郎 (たにざきじゅんいちろう)

SPEL INFO

SÄLLSYNTHET

Silver

VAPEN

Blade icon.png Blad

TILLGÄNGLIGHET

Utrustningsböcker (03:00:00);

Tainted Books (RE-1);

Memoria

BIBLIOTEKSINFORMATION

ID NUMMER

8

KÄNDA

VERK

Naomi (痴人の愛)

Tatueraren (刺青)

The Makioka Sisters (細雪)

LITTERÄR

FRAKTION

Nytänkande

LITTERÄR

GENRE

Ren litteratur

RÖSTSKÅDESPELARE

Okamoto Nobuhiko

ÖVRIGT INFO

FÖDELSEDATUM

24 juli 1886

DÖDSDATUM

30 juli 1965

HÖJD

176 cm

GILLAR

Följer efter Nagai Kafuu

MINDRE

Andra som du såg också

Bungo till Alchemist Wiki

Shiga Naoya

Nakahara Chuuya

Akutagawa Ryuunosuke

Ozaki Kouyou

Izumi Kyouka

Nagai Kafuu

Hagiwara Sakutarou

Oda Sakunosuke

 

 

 

KARAKTERSTATISTIK (BASIC/MAX)

精神

State of Mind

Stabil

攻撃

Attacker

129/297

防御

Försvar

129/297

回避

Unvikelse

20/132

技術

teknik

50/330

天才

Talang

48/328

Estetik

50/330

主題

tema

43/323

真実

Realism

45/325

PROFIL

「本は人の変態性を肯定するものです。それを奪うなんて許せませよよ

 

一見して礼儀正しい色男だが、その正体は理想のマゾヒズムを追汅け炉〃汅し炉女性の美脚に踏まれたいという願望を持つ。内なる欲求は秘めずのまきかットー。一方で文学に対しては非常に一途であり、文学が侵蝕者に汚染さりた灏再び転生する時は女性が履く靴がいいとのこと。

 

”Litteratur bekräftar mäns perversa natur. Jag kommer inte att förlåta någon som försöker ta bort det.”

 

Vid första anblicken, en artig dam-mördare, är hans sanna identitet en extrem pervers som söker det ultimata idealet om masochism. Han har en strävan att bli trampad på av en kvinnas vackra ben. Hans motto är att leva med sina innersta önskningar stolt framställd. Å andra sidan är han utomordentligt seriös när det gäller litteratur och är för närvarande rasande över de fläckar som förorenar den. Han skulle vilja bli reinkarnerad som en sko som kvinnor bär.

 

 

Följande trivia handlar om den verkliga författaren karaktären är baserad på. För att se trivia av karaktären, klicka här (spoilervarning).

 

 

Denna trivia handlar om den verkliga författaren karaktären är baserad på, skriven av vår wikis bidragsgivare. Var vänlig var kritisk till följande information och ta inte allt som sanning, särskilt alla trivia utan källa. En bra, pålitlig trivia har många tillgängliga källor listade. Om du har källor att tillhandahålla eller tillägg att göra, vänligen gör det i vår wikis användaruppförande .

 

Hans utbildning upphörde nästan i grundskolan, men på grund av hans lärares övertalning lyckades han fortsätta sin utbildning i Tokyo Middle High School genom att arbeta som shosei , en kombination av huspojke och lärare, i en rik familj. Han utvisades ur hushållet 1907 på grund av att hans kärleksbrev riktat till en piga som avlyssnas, vilket gjorde att han anklagades för att ha en affär.

Han skrev in sig på Tokyo Imperial University 1908, där han studerade japansk litteratur, men var tvungen att hoppa av 1911 eftersom han inte kunde betala sina undervisning.

Han betraktade Nagai Kafuu som en ”konstnärlig släkting” och idoliserade honom, till den grad när han först såg honom personligen, han var så upprörd att han slutade med att han blev full och kallades för Kafuu, som reagerade med irritation. De skulle senare träffas igen 1910, där Tanizaki gav Kafuu en kopia av Shinshichou med hans berättelse, ”Tatueraren”, i den. Ett år senare skrev Kafuu en lysande recension om historien, vilket höjde Tanizakis rykte.

Han var något av en markerad man i fråga om statlig censur. Hans verk hade förbjudits fyra gånger bara 1916.

Han träffade först sin tredje fru, Nezu Matsuko, från ett arrangerat möte av Matsukos bekantskap med Akutagawa Ryuunosuke under den senares resa till Osaka 1927. Matsuko, ett fan av Akutagawas verk, hittade honom och Akutagawa diskutera om skönlitteraturens natur när hon anlände inför mötet. De skulle snart kalla Akutagawa deras ”matchmaking gudom”.

Hans berömda debatt mot Akutagawa Ryuunosuke angående en romans handling började när Akutagawa initialt kritiserade hans tillfälliga uttalande i en tidning angående hans preferens för berättelser med komplicerade intriger. Under debatten betonade han vikten av arkitektonisk skönhet och ifrågasatte om poetisk lyrik som Akutagawa hävdade.

En del av hans verk led av censur under krigstid, som ”Sagan om Genji” och ” The Makioka Sisters”, där den senare stoppades från publicering efter att de få första kapitlen släpptes 1943, och kunde publiceras i sin helhet först 1948 .

Några av hans verk kännetecknas av erotik, fetischism (främst fot) och femme-fatale figuren, såväl som sadomasochism, kvinnlig dominans och ibland moderkomplex. Hans tidiga verk är kända för sina västerländska teman, men efter den stora jordbävningen 1923 skulle han snart förvandlas till klassiska traditioner istället.

Mer än 20 av hans verk har filmats, några av kända regissörer som Ichikawa Kon och Mizoguchi Kenji. Men han ogillar alla filmåtergivningar som visades under hans livstid.

Han erkände en gång att han inte är intresserad av att skriva eller läsa om det inte är påhitt.

Han var ointresserad av män och hade inte fått en enda manlig vän under sina år i Kyoto sedan kriget. Men hans ansikte lyste upp när en kvinna dök upp.

När han flyttade från Kyoto till Atami ordnade han att varje dag en plats i snabbtåget Hato skulle reserveras för hans mat, där någon skulle ta dem från Kyoto och en annan person hämta dem i Atami.

Han var ailurofil och hade 3 katter. Han sa en gång att han skulle vilja ha en leopard som husdjur, men han kunde inte ha den så han höll katter istället.

Vissa säger att han höll mer än tio katter samtidigt och även ägde flera hundar, men de behandlades sämre än hans älskade katter. Den första katten som Tanizaki ägde var en blandras, men efter det var alla katter han köpte fullblod. En av hans katter, Pearl, är uppstoppad och utställd i Tanizaki Junichiro Memorial Museum i Asien. Han var den första japanska författaren som valdes in som hedersmedlem i American Academy och Institute of Arts and Humanities 1964.

Han nominerades konsekvent till Nobelpriset i litteratur från 1958 till 1965 (förutom 1959), och kom till den slutliga listan 1960 och 1964.

Han dog vid 79 års ålder på grund av hjärt- och njursvikt.