Imperialistiska biblioteket

Imperial Library front (dag)

Imperialistiska biblioteket

Imperialistiska biblioteket (帝國図書館, teikoku toshokan ) är ett av de många nationella biblioteken (国定図書館, kokutei toshokan ) som drivs av regeringen. Det är en plats där information lagras offentligt . Imperial Library fungerar som huvudmiljön för Bungo to Alchemist-serien, dit en specialbibliotekarie med alkemibefogenheter för att överföra författare anländer för att hjälpa till att lösa mysteriet med vad som är Taints och varför de försöker radera litterära verk.

I spelet, förutom att erbjuda regelbundna bibliotekstjänster och områden där besökare kan läsa och låna böcker, har det kejserliga biblioteket också en matsal, sjukavdelning, lounge, bar och en innergård. Chefsbibliotekarie och specialbibliotekarie (spelare) har också sina egna kontor, och Aka och Ao har ett laboratorium för sin alkemiforskning. Författarna har sina egna rum i vissa delar av biblioteket enligt händelseberättelsen ” White Birch’s This and That About Art ” och några författares speciella födelsedagsminnen (den exakta platsen för rummen är fortfarande oklart) . Det är okänt om alla dessa platser är tillgängliga för allmänheten, eller om bara skribenterna och bibliotekspersonalen kan komma åt några av dem. Se Strolls för mer information om några av dessa platser.

Imperial Library finns någonstans i Japan (förmodligen i Tokyo), i okänd tid som liknar sena Taisho eller tidiga Showa-perioden Japan. I olika berättelser har det avslöjats att det finns en stad i närheten, dit författarna besöker regelbundet på fritiden eller för ärenden. En pantbank, olika caféer och andra ställen finns i staden. Det finns också en skola (eller skolor?), och elever därifrån är regelbundna besökare i Imperial Library (se CORE Del 10 ).

I animen Bungou to Alchemist – Gears of Judgment antyds Imperial Library inte existera i den verkliga världen, utan snarare i en okänd tid och rum. På grund av detta kan författarna inte gå utanför biblioteket.

I scenspelen varierar Imperial Library för varje scenproduktion. I den första Bungeki (officiell förkortning för Bungou to Alchemist Stage Plays) finns biblioteket i verkligheten och Decadent School gör till och med ett besök på den legendariska Bar Lupin. Bungeki 2, 4 och 5 har sin inställning ganska vaga, medan i Bungeki 3 (och 6) antyds biblioteket vara annorlunda än resten av Bungeki-serien.

Biblioteket är starkt inspirerat av det faktiska Imperial Library , som idag är känt som ” International Library of Children’s Literature ” i Ueno i Tokyo, Japan. Den ursprungliga byggplanen för det kejserliga biblioteket (i slutändan byggdes bara en del av biblioteket i verkligheten), påminner mycket om utseendet på det kejserliga biblioteket i BunAl.

アルケミスト ( arukemisuto ). Även känd som ” Bibliotekarie ” (特務司書, tokumu shisho ) eller kortfattat ” bibliotekarie ” (司書, shisho ).

Du, spelaren, har blivit inbjuden till Imperial Library, på grund av dina speciella färdigheter som alkemist, för att arbeta som specialbibliotekarie där. Dina arbetsuppgifter inkluderar att förvandla och samla författarna i team för att rena nedsmutsade böcker, mata dem och hela dem. Du bedriver även aktivt alkemiforskning och hjälper chefsbibliotekarien med att sköta biblioteket (kolla och sortera böcker etc.) på olika sätt.

I anime- och scenpjäserna hänvisas denna roll till som ”alkemist”, medan författarna i spelet hänvisar till den person som överförde dem (du, spelaren) som ”bibliotekarie”. Observera att spelaren i spelet inte är den enda alkemisten i biblioteket.

Klicka här för att se breven till bibliotekarien/alkemisten från den övriga bibliotekspersonalen.

Katt

  • Spel
  • Anime

Katt

Japanskt namn:ネコ ( neko )

”…Var uppmärksam på mig ibland.

Talande hankatt vars jobb är att vidarebefordra vägbeskrivningar från landet.
Tar sitt jobb med att gå ut i solljuset, rulla in i boll och sova ganska allvarligt.
Inte så sällskaplig, men har inget emot att bli klappad. [1]Han är populär särskilt bland studenter som besöker biblioteket (se CORE Del 10) .

Typ av spelets maskotkaraktär, inspirerad av Natsume Sousekis berömda verk ”I Am a Cat”.  Han kan också fördjupa sig i böcker av okända anledningar, men har inte makten att rena dem.

I animen har han titeln ”Chief Librarian Representative” (館長代理, kanchou dairi ), eller ”Acting Director” i den officiella engelska översättningen. Men i spelet har han ingen titel, vilket förmodligen beror på att chefsbibliotekarie är närvarande och ansvarar för biblioteket.

VA: Ookawa Genki


Röstprov från eventet Purify ”Cuckoo”

Överbibliotekarie

  • Regelbunden
  • Sommar
  • Kafé
  • Tillfällig
  • Vinter

Överbibliotekarie

Japanskt namn:館長 ( kanchou )

”När man har en stor röst som jag blir man i centrum för uppmärksamheten, hahaha! Oj, om jag är för bullrig så får jag skäll igen.”

Ansvarig för förvaltningen av biblioteket.
Storhjärtad personlighet, så när han blir ledig går han ut med en flaska sake för att mingla med författarna som dricker.

I den första romanen gör Akutagawa ett antagande att chefsbibliotekarien är i fyrtioårsåldern. Han har en viss historia med kendo , och tränar svängningar ibland för mental koncentration (se CORE Del 7 ). Han verkar också vara förtjust i godis som han regelbundet köper, och delar dem med Aka och Ao. Det har avslöjats att han inte kan gräva till skillnad från de flesta andra alkemisterna i biblioteket, men det är fortfarande oklart varför.

VA: Tsunashima Goutarou


Röstprov från eventet Purify ”The Five-Storied Pagoda”

Aka

Aka Japanskt namn:アカ ( alias )

”Hej hej, låt oss också gå in på utredningen!”

Stödpersonal för Bibliotekarien.
Han gillar godis. Hans charmpunkt är en mullvad under ögat.
En självtilldelad ”betydligt överlägsen alkemist än chefsbibliotekarie” utsänd av regeringen. Som ett bevis på sina färdigheter som alkemist kan han fördjupa sig.

VA: Ichikawa Taichi


Citat och röstprov från eventet Mad Tea Party

Ao

Ao Japanskt namn:アオ ( ao )

”De är ett mycket fascinerande fenomen. Som forskare kan jag inte låta denna chans gå förbi…”

Stödpersonal för Bibliotekarien.
Han gillar kryddig mat och har en fixering vid glasögon.
Också en alkemist som Aka, som delar liknande tendens att kalla sig mer överlägsen än chefsbibliotekarie.

VA: Inoue Yuuki


Citat och röstprov från eventet Mad Tea Party