Från och med den stora uppdateringen i juli 2021 har de flesta av Taints olika elementära versioner (jord, eld, vatten, luft), som är lättare att slå när man använder element starkt mot sitt element. Fläckarna i de förseglade böckerna och de besjälade böckerna om berättande är icke-elementala

Bungou to Alchemist ~Shinpan no Haguruma~ logotyp

Japansk logotyp

Bungo and Alchemist -Gears of Judgement- logotyp

Engelsk logotyp

文豪とアルケミスト 〜審判ノ歯車〜
Bungou to Alchemist ~Shinpan no Haguruma~
Bungo and Alchemist -Gears of Judgement-
*

Bungou to Alchemist ~Shinpan no Haguruma~ nyckelbild

Gears of Judgment Key Visual Art

「僕たちには守るべき文学がある」 ”Det finns
litteratur vi måste skydda.”

De många böckerna skrivna av de stora författarna (文豪, bungou). Deras kreativa världsbilder och berättelser som rör känslor, som litteratur, har färgat människors hjärtan och berikat vårt samhälle. Däremot dök det upp konstiga varelser som färgade böcker svarta.

De var varelser som kallades ” Fläckar ”, födda från negativa känslor mot litteratur.

Invaderande böcker, deras mål är att radera dem från världen och de enda som kunde motsätta sig Taints är de stora författarna som transmigrerades av krafterna hos en ” alkemist ”.

Dessa stora författare, genom att gräva ner sig i fläckade böcker, räddar böckerna genom att besegra fläckarna inom dem. Allt är till för att rädda den här världens litteratur.

Detta är en ny berättelse komponerad av de stora författarna; just de människor som lade ner sin själ på att skriva dessa böcker…


Observera att denna anime följer en annan kanon än Bungou to Alchemist-spelet, som animen är löst baserat på! Se ordlista för serieterminologin och FAQ för ytterligare information om BunAl-serien överlag.