Manga / Vampyr sovsal

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/vampire_dormitory.jpg

Vampire Dormitory är en mangaserie av Ema Toyama , som började serialiseras i Nakayoshi 2018.

För Mito är det minsta av hennes bekymmer att vara en vampyrs träl. Mito har levt livet på gatan sedan hon tog examen från mellanstadiet och klädde sig som en pojke för att vara säker. Hon har lyckats överleva en grungy, vänlös tillvaro, men när en stilig vampyr, Ruka, räddar henne från en säker död, ger han henne ett erbjudande som låter för bra för att vara sant: bli hans undergivna träl som han kan föda när han vill, och hon kan bo med honom — i pojkarnas sovsal. Eftersom hennes existens beror på att hennes hemlighet inte upptäcks, är varje dag en ny fara – för att inte säga något om vad det kan innebära att leva med en vampyr! Ruka, som inte vet att Mito är en flicka, älskar henne natt och dag i ett försök att mogna hennes ”äckliga mansblod”, men ju närmare han kommer henne, desto mer sannolikt kan hennes hemlighet komma ut…


Tropes som dyker upp i Vampire Dormitory

 • Act of True Love : Enligt Rens far är det enda sättet för Mito att förvandla sig till en tjej och återfå sina minnen av Ruka en handling av sann kärlek från Ruka. Men att göra det är omöjligt eftersom Mitos minnen av Ruka har raderats helt och Mitos kärlek till Ren är falsk.
  • Efter att Mito äntligen kommer ihåg Ruka och fått True Love’s Kiss från honom, återfår Mito alla sina riktiga minnen och förvandlas tillbaka till en tjej igen.
 • Bungled Suicide : Mito bestämmer sig för att dränka sig själv i floden efter att Ruka misslyckas med att känna igen henne som sin sanna kärlek och väljer ”Miko” (en formskiftande katt som stal Mitos tidigare identitet), men Komori räddar hennes liv. Komori säger åt Mito att leva vidare och hitta sann kärlek.
 • Face–Heel Turn : I slutet av volym 4, när Ren förvandlar Mito till en kille för att hindra henne och Ruka från att träffas, blir han en primär antagonist i serien. Han håller till och med med på sin fars plan att separera dem helt med en lockbeteälskare, ”Miko”, som tar Mitos tidigare identitet som kvinna.
 • Friend-or-Idol-beslut : Nedtonat. Ruka tvingas välja vem hon ska rädda först från att falla i floden: Mito (Rukas sanna ödespartner) eller ”Miko” (en formförändringskatt som stal Mitos tidigare identitet). Han tar det värsta beslut han kunde: att rädda ”Miko” över Ruka. Han planerade att rädda Mito nästa gång, men han var för sen.
 • Gender Bender Angst : Mito hade klätt sig tvärt som en man sedan mellanstadiet, men Ren, en dhampir, förvandlar henne till en kille eftersom han är rädd att Mito kommer att välja Ruka framför honom, Mito är inte glad över det. Hon ber till och med Ren att förvandla henne till en tjej igen, men han vägrar eftersom Mito inte kan vara med Ruka som kille. Tack och lov förvandlas hon tillbaka till en tjej igen tack vare Rukas sanna kärlek till henne.
 • Identitetsminnesförlust : Ren raderar Mitos minnen av Ruka tillsammans med hennes minnen av att vara en tjej så att hon kommer att glömma sin smärta över att Ruka väljer ”Miko” (en formförändringskatt som stal Mitos tidigare identitet) framför henne eftersom hon inte längre är en tjej. Ruka implanterar Mito med falska minnen av att alltid ha varit en kille, en butler till Rens familj hela sitt liv och Rens älskare.
 • If I Can’t Have You… : Ren bestämmer sig för om han inte kan ha Mito som tjej, han förvandlar henne till en kille så att Mito inte kan vara med hennes sanna kärlek, Ruka. Han gjorde det av själviskhet och rädsla för att förlora Mito till Ruka.
 • Jag gråter, men jag vet inte varför : Trots att han inte har några minnen av Ruka, börjar Mito plötsligt gråta och har ingen aning om varför. Det antyds att även Mitos minnen av Ruka är borta, men hennes hjärta och känslor för honom har inte glömts bort.
 • Jag vill att min älskade ska vara lycklig :
  • På grund av skulden för att inte acceptera Mitos kärlek tidigare och inte kunna få Mito att minnas honom, bestämmer sig Ruka för att ge honom tillbaka sin song sucre (ett hjärtformat föremål som ändrar färg när användaren upplever mer kärlek) och visa den röda färgen. , som symboliserar sann kärlek. Ruka bekänner sin kärlek till Mito och säger att han inte bryr sig om Mito är man eller kvinna, han kommer alltid att älska honom. Ruka bestämmer sig för att ge sin välsignelse till Mitos äktenskap med Ren, som tror att Ren kommer att göra Mito lyckligare än han kunde. Omstörtad i volym 6.
  • Efter att Rens bröllop har ställts in på grund av att Mito förvandlas till en tjej igen och får vara med sin sanna kärlek Ruka, ger Ren slutligen upp Mito helt.
 • Låst utanför slingan : Ruka är omedveten om att Mito i hemlighet är en tjej och hans avsedda partner. Men tack vare Rens inblandning genom att förvandla Mito till en kille, kommer Ruka aldrig att ta reda på Mitos hemlighet.
 • Kryphålsmissbruk : Mito ber Ren att radera hennes minnen av Ruka, men hon säger aldrig att hon ska radera sitt tidigare förflutna när hon var flicka. Ren tar tillfället i akt att förändra alla hennes minnen, vilket får henne att tro att Mito föddes som en man och Rens familj tog emot Mito som barn. Förmodligen är Mitos sanna kön som flicka på något sätt relaterat till hennes minnen av Ruka eller så har Ren precis raderat hela Mitos könsidentitet så att han kan se till att hon aldrig kommer ihåg sitt riktiga jag igen.
 • Love Hurts : Efter att Mito förvandlats till en kille av Ren på grund av svartsjuka och själviskhet, avvisas hennes kärlek av Ruka och han väljer att rädda ”Miko” över henne från att falla från floden. Detta resulterar i att Mito hamnar i en djup depression, till den grad att hon ber Ren att radera sina minnen av Ruka för att glömma hennes smärta (även om det är Rens fel för att förstöra Mitos chans att vara med Ruka). Omstörtad i volym 6.
 • Kärlekstriangel : Ruka, Mito och Ren. Under berättelseprocessen är Mitos sanna kärleksintresse Ruka.
 • Officiellt par : Mito och Ruka är officiella efter att de båda har erkänt sin kärlek till varandra och Ruka har inget emot att Mito var en tjej hela tiden efter äkta kärlekshandling ändrade henne tillbaka till en tjej igen.
 • Föräldrarnas övergivande : Mitos föräldrar gick bort när Mito var mycket ung.
 • Put on a Bus : Ren bestämmer sig för att lämna studentrummet och reser till platsen han aldrig varit förut för att komma över sitt hjärtesorg över Mito efter att ha fullgjort sin roll att bli en del av en kärlekstriangel med Mito och Ruka.
 • Riches to Rags : Efter att Ruka avbrutit sitt äktenskap för att vara Mito (tidigare tjej) en kille, är han inte längre en ädel vampyr och blir tjänare för Rens hushåll för att stanna nära Mito. Omstörtad i volym 6, återfår han sin adel efter att han hittat sin sanna ödespartner Mito.
 • Single-Target Sexuality : Ren är bara attraherad av Mito, och han gillar inte någon som inte är hon. Rens känslor förändras inte för Mito efter att han förvandlat henne till en kille med avsikt för att förhindra profetian om Mito och Ruka att vara tillsammans.
 • Straight Gay : Juri, en homosexuell vampyr har romantiska känslor för Takara, men hans förälskelse attraheras av tjejer.